Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όπως ξαναείπα οι φωτογραφίες χρειάζονται επεξεργασία. Το σχετικό «εγώ βαριέμαι» δεν στέκει για όποιον θέλει να λέει ότι του αρέσει η φωτογραφία και βρίσκεται στα συγκεκριμένα threads.

Το ζητούμενο είναι ποιες συσκευές σου δίνουν δυνατότητα διορθώσεων με επεξεργασία.

Θα απαντησω μονο σε αυτο γιατι ειμαι στο τρεξιμο και σηκωνει πολυ κουβεντα ολο το κειμενο σου.

Το να ασχολεισαι με τη φωτογραφια δε νομιζω οτι σημαινει οτι θελω να κατεβω σε κανα διαγωνισμο.

Και εγω ασχολουμαι με την εννοια οτι θελω να μαθαινω, να βελτιωνομαι κλπ, αλλα εννοειται οτι θελω και την ευκολια μου. Προσωπικα καθομαι σε υπολογιστη 12 ωρες τη μερα λογω δουλειας, σιγα μην μπω στη διαδικασια να ασχοληθω και με photoshop..

Θελω να παιρνω ο,τι μπορω απο τη συσκευη μου. Αν μου περισσευαν λεφτα θα επαιρνα μια καλη μηχανη, αλλα επειδη ξερω οτι θα τη χρησιμοποιω πολυ σπανια, δεν δινω τα λεφτα για τετοια χρηση..

ΚΑτα τα αλλα συμφωνω με την κριτικη σου στις καμερες. Τουλαχιστον η samsung βελτιωνει την επεξεργασια με τον καιρο χωρις να χαλαει αλλα πραγματα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Θα απαντησω μονο σε αυτο γιατι ειμαι στο τρεξιμο και σηκωνει πολυ κουβεντα ολο το κειμενο σου.

Το να ασχολεισαι με τη φωτογραφια δε νομιζω οτι σημαινει οτι θελω να κατεβω σε κανα διαγωνισμο.

Και εγω ασχολουμαι με την εννοια οτι θελω να μαθαινω, να βελτιωνομαι κλπ, αλλα εννοειται οτι θελω και την ευκολια μου. Προσωπικα καθομαι σε υπολογιστη 12 ωρες τη μερα λογω δουλειας, σιγα μην μπω στη διαδικασια να ασχοληθω και με photoshop..

Θελω να παιρνω ο,τι μπορω απο τη συσκευη μου. Αν μου περισσευαν λεφτα θα επαιρνα μια καλη μηχανη, αλλα επειδη ξερω οτι θα τη χρησιμοποιω πολυ σπανια, δεν δινω τα λεφτα για τετοια χρηση..

ΚΑτα τα αλλα συμφωνω με την κριτικη σου στις καμερες. Τουλαχιστον η samsung βελτιωνει την επεξεργασια με τον καιρο χωρις να χαλαει αλλα πραγματα.

Δεν χρειάζεται photoshop. Δεν το χρησιμοποιώ ούτε για φωτογραφίες από την D750 εκτός περιπτώσεων που θέλω να πετάξω κάτι που χαλάει το πλανο η κάποιες αλλαγές που γίνονται μόνο σ αυτό.

Το Snapseed είναι υπεραρκετό για να διορθώσεις τα λάθη του ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ processing που κάνει το κινητό αλλά και να διαμορφώσεις εσύ όπως θέλεις ένα raw.

Όταν θες να κρατήσεις μια σημαντική φωτογραφία για μένα επιβάλεται. Για φωτό που πιθανότατα δεν θα τις ξανα κοιτάξεις φυσικά και δεν αξίζει οποιαδήποτε ασχολία.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Galaxy S7, αν έχει κάποιος όρεξη να μου πει αν βλέπει διαφορά στο θόρυβο

Stock HDR

40916839241_b17ff6b47d_c.jpg

2018-03-20_12-09-34 by [/url] - Flickr2BBcode LITE

HDR+

40874398652_b67d326966_c.jpg

2018-03-20_12-09-20 by - Flickr2BBcode LITE

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Edited by dgeorge4

Με την μαμά κάμερα την έβγαλες ? Ωραία αλλά όχι όπως αν είχε σωστό bokeh

Να σε ρωτήσω κάτι, Όταν λες δεν έχει σωστό bokeh Τι ακριβώς εννοείς; Που είναι το σφάλμα που βλέπεις δηλαδή και το κρίνεις ότι δεν είναι σωστο; Από τα πιο τέλεια bokeh μπορείς να βάλεις Είναι αυτό που έβαλε ο Φρέντο μέτριος.. Απόλυτα φυσικο θόλωμα του φακού.. για μένα όταν φωτογραφίζεις έναν τόσο κοντινό αντικείμενο και βάζεις το τεχνητό bokeh είναι λάθος.. Δεν πιστεύω να έχει δημιουργηθεί αυτό το εφέ για τόσο τόσο πολύ κοντινές αποστάσεις. Δεν αξίζουν τα λάθη που κάνει το λογισμικό για ελάχιστο θόλωμα που θα κερδίσεις παραπάνω. Ένα έμπειρο μάτι τα βλέπει κατευθείαν τα σφάλματα αλλά εδώ πέρα δεν βλέπω να τα σχολιάζουμε και πολύ εύκολα, και βλέπω να γράφουμε διθυράμβους ανάλογα και με τη μάρκα του κινητού κιόλας.. Ορίστε και η φωτό που σχολίασες ότι δεν είναι σωστή IMG_20180318_094514

Στη 2η είναι εμφανής η επεξεργασία και έχει χάσει αρκετή οξύτητα και έχει και θόρυβο (φαίνεται καθαρά στους καθρέφτες και των 2 αυτοκινήτων και στο παρμπρίζ του άσπρου).

Στο μόνο που υπερέχει η 2η είναι στον ουρανό, που στην πρώτη ψιλοάρπαξε :p

Γιώργο σε exynos δεν δουλεύει καλά το hdr+.

Μονο για το portrait κρατατο και αντε καμια υπερβολλικά τεράστια αντιθεση σε ηλιο/σκια.

Βγήκε καινούρια version v8 που έχει πολύ καλύτερες ρυθμίσεις. Απλα περιμένω να νυχτώσει να δοκιμάσω. Η συγκεκριμένη που ανέβασα πώς σου φάνηκε; Με την προηγούμενη οι σκιές βγαίναν χάλια, γεμάτες θόρυβο

https://farm1.staticflickr.com/812/40866116971_67f2d8a808_k.jpg' alt='40866116971_67f2d8a808_k.jpg'>20180102_181559 by andreas andreas, on Flickr[/img]

Βραδυνή χωρίς τρίποδο , στο αυτόματο

Εντυπωσιακη φωτογραφια, επαγγελματικη ληψη...και τεχνικα και αισθητικα η φωτο ειναι αψογη

Βγήκε καινούρια version v8 που έχει πολύ καλύτερες ρυθμίσεις. Απλα περιμένω να νυχτώσει να δοκιμάσω. Η συγκεκριμένη που ανέβασα πώς σου φάνηκε; Με την προηγούμενη οι σκιές βγαίναν χάλια, γεμάτες θόρυβο

Σιγουρα το βελτιώνουν συνέχεια, αλλά νομιζω δύσκολα θα κατάφερει να εχει σωστό NR το βραδυ λόγω ασυμβατότητας του soc.

Άλλωστε το s7 τα πάει καλά το βράδυ και από μόνο του ;)

Οταν κάτσω να την δω σε pc θα σου πω. Εκ πρώτης φαίνεται καλύτερο dynamic range. Δεν ξερω ακόμα όμως να σου πω για λεπτομέρεια/θόρυβο. :)

Επιτρεψε μου να διαφωνησω. Το U11 το συγκρινα ΑΜΕΣΑ με το s8 και δεν υπηρχε καποια αξιολογη διαφορα, ενω σε αρκετες υπερτερουσε το s8.

Αρα δε γινεται να ισχυει αυτο που λες αφου το 950 ειναι το καλυτερο ολων, ποσο μαλλον του ταπεινου s8.

Παραβαινει τους νομους των μαθηματικων, καταλαβαινεις ελπιζω..

Κουβέντα γίνεται αλίμονο. Έχω δει κι εγώ συγκριτικά μεταξύ U11 και S8, και αυτό που κάνει διάφορα είναι κυρίως το πολύ επιθετικό NR της Samsung. Το U11 μου άρεσε πολύ στην απόδοση προσώπων. Από εκεί και πέρα, πάντα κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις.

Για να μιλάμε όμως για σύγκριση, πρέπει να τα έχεις δίπλα δίπλα. Αν δε δω λοιπόν 950 vs S8 σε Flickr ή κάπου τέλος πάντων με πλήρη ανάλυση, δε μπορώ να συμπεράνω ότι το 950 είναι καλύτερο. Συν αυτού, ξέρω καλά ότι και το soft ware της Ms στον τομέα έχει αρκετά θέματα.

Τέλος, για εμένα δεν υπάρχει το τέλειο, υπάρχει αυτό που σου κάνει. Προσωπικά για παράδειγμα επέλεξα το S7 (και μετά θα συνεχίσω με s9-10) γιατί έχοντας παιδάκι παίρνω πολύ καλές λήψεις λόγω του μηδενικού shutter lag. Έτσι παρά τα οποία αρνητικά στοιχεία, overall για μένα το S7 είχε καλύτερη κάμερα από της ίδιας εποχής το 950, γιατί το τελευταίο στο Auto έδινε ορισμένες φορές τραγικά αποτελέσματα (σχεδόν πάντα λάθος white balance).

Στάλθηκε από το S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

20170729_203829 by andreas andreas, on Flickr[/img]

Παίζοντας με την θερμοκρασία χρώματος στο Manual! :p

Edited by MIB
So this is how liberty dies, with thunderous applause

S7 στο auto και οι δύο. Η πρώτη χωρίς tap για focus

27044648798_53843d7510_c.jpg

S7 auto by Stavros Fl - Flickr2BBcode LITE

39105773710_d9b1fac955_c.jpg

2018-03-20_10-39-27 by Stavros Fl - Flickr2BBcode LITE

Στάλθηκε από το S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να σε ρωτήσω κάτι, Όταν λες δεν έχει σωστό bokeh Τι ακριβώς εννοείς; Που είναι το σφάλμα που βλέπεις δηλαδή και το κρίνεις ότι δεν είναι σωστο; Από τα πιο τέλεια bokeh μπορείς να βάλεις Είναι αυτό που έβαλε ο Φρέντο μέτριος.. Απόλυτα φυσικο θόλωμα του φακού.. για μένα όταν φωτογραφίζεις έναν τόσο κοντινό αντικείμενο και βάζεις το τεχνητό bokeh είναι λάθος.. Δεν πιστεύω να έχει δημιουργηθεί αυτό το εφέ για τόσο τόσο πολύ κοντινές αποστάσεις. Δεν αξίζουν τα λάθη που κάνει το λογισμικό για ελάχιστο θόλωμα που θα κερδίσεις παραπάνω. Ένα έμπειρο μάτι τα βλέπει κατευθείαν τα σφάλματα αλλά εδώ πέρα δεν βλέπω να τα σχολιάζουμε και πολύ εύκολα, και βλέπω να γράφουμε διθυράμβους ανάλογα και με τη μάρκα του κινητού κιόλας.. Ορίστε και η φωτό που σχολίασες ότι δεν είναι σωστή IMG_20180318_094514

εννοεις οτι γραφω δηλαδη μονο υπερ καποιας μαρκας συγκεκριμενα? αν ναι, ποιας? δειξε μου τα ποστ μου.

Οσο για το bokeh, κατω αριστερα το ροζ λουλουδι το εχει θολωσει ενω ειναι στην ιδια αποσταση με το υπολοιπο πρασινο που δεν εχει θολωσει. Επισης το αποπανω κλειστο λουλουδι το εχει θολωσει το μισο, που ειναι ακομα πιο κοντα, ενω το πρασινο πιο πισω οχι.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

ωραιος, απο κυθηρα εισαι?

Όχι δεν είμαι απο Κύθηρα , απλά είχα πάει διακοπές πρόπερσι το καλοκαίρι εκει.

20170917_110638 by andreas andreas, on Flickr[/img]

λάικ χαλκιδική νογουερ

(auto απο το LG G5)

Edited by MIB
So this is how liberty dies, with thunderous applause

Ούτε τέλειο ούτε φυσικό είναι το bokeh της φωτογραφίας.

Εκ πρώτης όψεως δείχνει καλό, αλλά αλλά αν το προσέξεις έχει σφάλματα όπως ανέφερε και ο Νίκος.

Πρόσεξε επίσης ότι ενώ είναι εστιασμένο στο πράσινο φύλλο που είναι δίπλα στο λουλούδι με τις σταγόνες και θολώνει σιγά σιγά το λουλούδι όσο πάει προς τα πίσω, το άλλο πράσινο φύλλο που είναι πίσω από το λουλούδι δείχνει εστιασμένο!

καταπληκτική φωτογραφία.

Μπράβο!!!!!!

ευχαριστω !

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Stock HDR

40916839241_b17ff6b47d_c.jpg

2018-03-20_12-09-34 by [/url] - Flickr2BBcode LITE

HDR+

40874398652_b67d326966_c.jpg

2018-03-20_12-09-20 by - Flickr2BBcode LITE

Εχει καποιο chroma noise το hdr+(φανταζομαι το βραδυ θα χειροτερευουν τα πραγματα)

...αλλα μονο τον ουρανο να δεις θα καταλαβεις ποια ειναι καλυτερη.

Ούτε τέλειο ούτε φυσικό είναι το bokeh της φωτογραφίας.

Εκ πρώτης όψεως δείχνει καλό, αλλά αλλά αν το προσέξεις έχει σφάλματα όπως ανέφερε και ο Νίκος.

Πρόσεξε επίσης ότι ενώ είναι εστιασμένο στο πράσινο φύλλο που είναι δίπλα στο λουλούδι με τις σταγόνες και θολώνει σιγά σιγά το λουλούδι όσο πάει προς τα πίσω, το άλλο πράσινο φύλλο που είναι πίσω από το λουλούδι δείχνει εστιασμένο!

Βρε παλικάρια το παιδί λέει ότι έκανε tap to Focus. Δεν αναφέρει πουθενά οτι εβαλε την hdr + με την λειτουργία της επιλεκτικής εστίασης ή όπως αλλιώς το λέει η Google. Το φυσικό θόλωμα του φακού Πώς είναι δυνατόν να κάνει λάθη;;; Τι είναι αυτά που λέτε;; Για εξηγήστε μου και μένα λίγο για να το καταλάβω πώς βγαίνουν λάθη από ένα φυσικό θόλωμα φακού;;Νικος_Mpl Δεν γράφω για σένα συγκεκριμένα ότι το κάνεις. Απλά σε πάρα πολλές φωτογραφίες γράφουνε πολύ καλό αποτέλεσμα εννοώ στην ουσία έχει πάρα πολλά λάθη.. και τώρα στη συγκεκριμένη φωτογραφία που είναι φυσικό το θόλωμα γράφουμε ότι έχει λάθη .Εντάξει Το ακούσαμε και αυτό

Βρε παλικάρια το παιδί λέει ότι έκανε tap to Focus. Δεν αναφέρει πουθενά οτι εβαλε την hdr + με την λειτουργία της επιλεκτικής εστίασης ή όπως αλλιώς το λέει η Google. Το φυσικό θόλωμα του φακού Πώς είναι δυνατόν να κάνει λάθη;;; Τι είναι αυτά που λέτε;; Για εξηγήστε μου και μένα λίγο για να το καταλάβω πώς βγαίνουν λάθη από ένα φυσικό θόλωμα φακού;;Νικος_Mpl Δεν γράφω για σένα συγκεκριμένα ότι το κάνεις. Απλά σε πάρα πολλές φωτογραφίες γράφουνε πολύ καλό αποτέλεσμα εννοώ στην ουσία έχει πάρα πολλά λάθη.. και τώρα στη συγκεκριμένη φωτογραφία που είναι φυσικό το θόλωμα γράφουμε ότι έχει λάθη .Εντάξει Το ακούσαμε και αυτό

για ποιο φωτο μιλατε? ανεβασε την να σχολιασουμε

μα εγω τι διαφορετικο ειπα? ρωτησα αν ειναι με μαμα καμερα γιατι δεν ηξερα, και ειπα οτι ειναι καλη αλλα οχι τελεια εν ολιγοις.

δεν το ανελυσα ουτε το κατεκρινα παραπανω.

Τωρα αν αλλοι, αναλογα τα οπαδικα τους κολληματα θαβουν φωτογραφιες που ειναι οκ και που δε θα ειχε ουσιαστικη διαφορα απο αλλη συσκευη ή το αναποδο, δηλαδη εκθιαζουν υπερβολικα φωτογραφιες επειδη τους αρεσει η συσκευη ενω πανω κατω ολα το ιδιο θα εβγαζαν και τα αλλα, τοτε καλο ειναι να τα λεμε οταν γινονται.

Εξαλλου οπως βλεπεις εδω καποιοι προσφερουμε συγκριτικα για να βοηθησουμε και καποιοι αλλοι λειτουργουν χειροτερα απο στελεχη/μετοχοι εταιρειων με οπαδισμο λες και τους πληρωνουν, και το χειροτερο ειναι οτι δεν τα παιρνουν...

μα εγω τι διαφορετικο ειπα? ρωτησα αν ειναι με μαμα καμερα γιατι δεν ηξερα, και ειπα οτι ειναι καλη αλλα οχι τελεια εν ολιγοις.

δεν το ανελυσα ουτε το κατεκρινα παραπανω.

Τωρα αν αλλοι, αναλογα τα οπαδικα τους κολληματα θαβουν φωτογραφιες που ειναι οκ και που δε θα ειχε ουσιαστικη διαφορα απο αλλη συσκευη ή το αναποδο, δηλαδη εκθιαζουν υπερβολικα φωτογραφιες επειδη τους αρεσει η συσκευη ενω πανω κατω ολα το ιδιο θα εβγαζαν και τα αλλα, τοτε καλο ειναι να τα λεμε οταν γινονται.

Εξαλλου οπως βλεπεις εδω καποιοι προσφερουμε συγκριτικα για να βοηθησουμε και καποιοι αλλοι λειτουργουν χειροτερα απο στελεχη/μετοχοι εταιρειων με οπαδισμο λες και τους πληρωνουν, και το χειροτερο ειναι οτι δεν τα παιρνουν...

Λοιπόν η φωτογραφία είναι αυτή IMG_20180318_094514 ... Παλικάρια εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι κόντρες σας. Και ούτε πρόκειται ποτέ να πάρω θέση σε αυτό το θέμα. Αυτό είναι θέμα καθαρά τον moderators. Καθαρά Στο θέμα μας τώρα πιστεύεται ότι αυτό το θόλωμα είναι φυσικό από τον φακό η είναι μέσω software;;; Και εξήγησε μου αν είναι φυσικό Πώς είναι δυνατόν να έχει λάθη;

Λοιπόν η φωτογραφία είναι αυτή IMG_20180318_094514 ... Παλικάρια εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι κόντρες σας. Και ούτε πρόκειται ποτέ να πάρω θέση σε αυτό το θέμα. Αυτό είναι θέμα καθαρά τον moderators. Καθαρά Στο θέμα μας τώρα πιστεύεται ότι αυτό το θόλωμα είναι φυσικό από τον φακό η είναι μέσω software;;; Και εξήγησε μου αν είναι φυσικό Πώς είναι δυνατόν να έχει λάθη;

τη βαζω εδω να φαινεται

40196443524_e78192811c_c.jpgIMG_20180318_094514 by kkk1881, on Flickr

Λοιπον να γραψω εγω τη γνωμη μου

1. αυτο δεν ειναι bokeh

2.αυτο ειναι macro

3. δεν υπαρχουν (τεχνικα) λαθη στη φωτογραφια

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...