Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συγκριτικό lg g6 με huawei p10 https://www.flickr.com/photos/marccecasestecnologia/albums/72157682402258074/page1

Δεδομένου και του shutter speed, μου φάνηκε κάπως καλύτερο στις νυχτερινές το g6. Τι λέτε εσείς;

Η σημαντικότερη διαφορά νομίζω είναι το wb υπερ του g6. Ενδεικτικά βάζω μια αλλά όχι ότι σε όλες είχαν τέτοια διαφορά. Θα έλεγα 1 στις 3 ήταν καλύτερη του g6. Η συγκεκριμένη νομίζω ήταν και η δυσκολότερη φωτογραφία.

G6

35074453780_9a4e6b7c60_c.jpgLG G6 by MarcCEcases, on Flickr

P10

34651197473_e950a83dd9_c.jpgHuawei P10 by MarcCEcases, on Flickr

Edited by Antretng

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

HTC U11 HDR+

37022699985_997f1c16a3_z.jpg2017-09-04_05-16-39 by finn2k1, on Flickr

Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μια ζωγραφιά!!! Τρομερό το U11!!!

IPhone 15 Pro 

Συγκριτικό lg g6 με huawei p10 https://www.flickr.com/photos/marccecasestecnologia/albums/72157682402258074/page1

Δεδομένου και του shutter speed, μου φάνηκε κάπως καλύτερο στις νυχτερινές το g6. Τι λέτε εσείς;

Η σημαντικότερη διαφορά νομίζω είναι το wb υπερ του g6. Ενδεικτικά βάζω μια αλλά όχι ότι σε όλες είχαν τέτοια διαφορά. Θα έλεγα 1 στις 3 ήταν καλύτερη του g6. Η συγκεκριμένη νομίζω ήταν και η δυσκολότερη φωτογραφία.

G6

35074453780_9a4e6b7c60_c.jpgLG G6 by MarcCEcases, on Flickr

P10

34651197473_e950a83dd9_c.jpgHuawei P10 by MarcCEcases, on Flickr

Έχω την εντύπωση πως έχει τρομερή διαφορά και στη διαχείριση θορύβου, έτσι; επίσης σ όλες τις ημερησιες βλέπω κάτι σαν να έχει ένα μόνιμο hdr το p10. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αλλά οι σκιές είναι πιο ατονες ας πούμε ενώ στο g6 υπάρχει μεγάλο contrast.

Edited by Abdalis_3k60

@Antretng όντως σε γενικές γραμμές το g6 είναι καλύτερο και ειδικά το βράδυ.. Εκεί το p10 μου φαίνεται πιο soft σε λεπτομέρεια να το πω έτσι, σαν να μην εστιάζει καλά και ειναι πιο θολές λίγο.

Πιο πολυ αυτό με τις βράδυνες μ ενοχλει κάπως (απ οσο εχω δει και δείγματα γενικά στο ιντερνετ) και με κρατάει απο το να το παρω και να αλλάξω απο το g4 που εχω τωρα..

Όλες είναι στο auto?

@Antretng όντως σε γενικές γραμμές το g6 είναι καλύτερο και ειδικά το βράδυ.. Εκεί το p10 μου φαίνεται πιο soft σε λεπτομέρεια να το πω έτσι, σαν να μην εστιάζει καλά και ειναι πιο θολές λίγο.

Πιο πολυ αυτό με τις βράδυνες μ ενοχλει κάπως (απ οσο εχω δει και δείγματα γενικά στο ιντερνετ) και με κρατάει απο το να το παρω και να αλλάξω απο το g4 που εχω τωρα..

Όλες είναι στο auto?

Ο συγκεκριμένος reviewer τραβάει πάντα auto και είναι πολύ αξιόπιστος. Τον παρακολουθώ εδώ και κανα χρόνο. Από τα reviews του, ότι εικόνα είχα σχηματίσει για μια κάμερα έπεσε μεσα.

Κοίτα άλλες φορές είναι θολές λόγω του αναγκαία αυξημένου noise reduction και άλλες από camera shake αφού αν δεις όλες οι νυχτερινές είναι σε πιο αργό shutter speed.

Έχω την εντύπωση πως έχει τρομερή διαφορά και στη διαχείριση θορύβου, έτσι; επίσης σ όλες τις ημερησιες βλέπω κάτι σαν να έχει ένα μόνιμο hdr το p10. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αλλά οι σκιές είναι πιο ατονες ας πούμε ενώ στο g6 υπάρχει μεγάλο contrast.

Επειδή έχουν περάσει μερικα χαβάη από τα χέρια μου, αν θυμάμαι καλά στις ρυθμίσεις έχει να πειράξεις contrast και saturation. Αν νομίζεις ότι του λείπει contrast, τσίμπησε το λίγο πάνω.

Εμένα πάντως οι ημερήσιες μου φάνηκαν ισάξιες. Βέβαια ο primary φακός του g6 είναι λιγο πιο ζουμαρισμένος από του p10. Αυτό είναι καλό όταν τραβας μακρυνή φωτογραφία αλλά κακό όταν τραβάς κοντυνές. Βέβαια εκεί γυρνάς στον wide ο οποίος βέβαια έχει κατώτερη ποιότητα.

Edited by Antretng

Το P10 θέλει tap to focus, ειδικά στα βραδινά, αλλιώς σηκώνει iso και θόρυβο αρκετά

Sent from my Huawei P10 using Tapatalk

Htc 10 Auto

36888479381_34161ce3ee_c.jpgΔευ-09-04_2017_8-44-μ.μ._3085 by Guardian, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Πολυ κακη γιωργο...

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Δεν ηθελε hdr αυτη. Απ τη στιγμη που θα παει το iso πανω απο 6000 , καλυτερα να δοκιμαζε το hht mode.

Δεν ηθελε hdr αυτη. Απ τη στιγμη που θα παει το iso πανω απο 6000 , καλυτερα να δοκιμαζε το hht mode.

Αυτό το HTT δεν μου φαίνεται να βοηθάει και πολύ..

----- προσθήκη μηνύματος 112 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πολυ κακη γιωργο...

Τα χω πει,στις βραδινές μόνο manual μπορεί το συγκεκριμένο κινητό.Δεν μπορούμε να τα χουμε όλα :)

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στο Θησειο ε? :rolleyes:

οντως κακη η φωτο... ;)

Ήπιαμε μπίρα τουλάχιστον :p

Βασικά είναι κουνημένη. Το hht (το οποίο θα το ενεργοποιούσε αυτόματα) θα ήταν προτιμότερο. Καλύτερα πιο σκοτεινή παρα κουνημένη.

Πάντως πολλά κινητά θα βασανιζόντουσαν σε αυτή την λήψη. Το mi max δεν θα ζοριζόταν;

Βασικά είναι κουνημένη. Το hht (το οποίο θα το ενεργοποιούσε αυτόματα) θα ήταν προτιμότερο. Καλύτερα πιο σκοτεινή παρα κουνημένη.

Πάντως πολλά κινητά θα βασανιζόντουσαν σε αυτή την λήψη. Το mi max δεν θα ζοριζόταν;

Ναι Ανδρέα δεν μπορώ να βγάλω HDR το βράδυ,βγαίνουν όλες κουνημένες,είναι δύσκολο σε εκείνο το σημείο να βγάλεις επειδή έχει ανύπαρκτο φωτισμό,θέλει manual

----- προσθήκη μηνύματος 119 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και μια manual με το mi max 2

36634549610_4bab8c3133_c.jpgMi max 2 manual by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

S8+ auto ev -0.9

36195945894_6c15eaacf5_k.jpg2017-09-05_01-06-21 by Vlasis Miriagkos, on Flickr

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι Ανδρέα δεν μπορώ να βγάλω HDR το βράδυ,βγαίνουν όλες κουνημένες,είναι δύσκολο σε εκείνο το σημείο να βγάλεις επειδή έχει ανύπαρκτο φωτισμό,θέλει manual

Ακριβώς αυτό λέω. Ότι είναι πολύ σκοτεινά και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά κινητά κάτω των 300 ευρώ που δεν θα ζοριζόντουσαν στο αυτόματο (εκτός από κανένα nexus 5x, g5 se ή moto g5 plus που ξεχωρίζουν για τις κάμερές τους)

Το hdr κάνει και Long exposure σε χαμηλό φωτισμό στα xiaomi κινητά. Οπότε σε χεράτες καλύτερα hht (λογικα ενεργοποιείται αυτόματα) και ας είναι πιο σκοτεινή. Τη σκοτεινή την φωτίζεις ή το παιζεις ατμοσφαιρικός... την κουνημένη την πετάς.

Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις και manual σε πχ 1/9 που είναι ενα στοπ κάτω από 1/17 αλλα και εφικτό για χεράτη φωτογραφία.

Edited by Antretng

S8+ auto ev -0.9

36195945894_6c15eaacf5_k.jpg2017-09-05_01-06-21 by Vlasis Miriagkos, on Flickr

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βλάση συνεχίζεις σε υψηλές πτήσεις!!

5χλμ ανοικτής Θαλάσσης στην Χαλκιδική

Την φωτογραφία την έβγαλε ενας φίλος μου την ώρα που τελείωνα τον αγώνα στα 5χλμ ανοικτής Θαλάσσης...s7 edge auto

iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra

iPad Pro M4

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

Apple Airpods Pro 2

5χλμ ανοικτής Θαλάσσης στην Χαλκιδική

Την φωτογραφία την έβγαλε ενας φίλος μου την ώρα που τελείωνα τον αγώνα στα 5χλμ ανοικτής Θαλάσσης...s7 edge auto

Συγχαρητήρια φίλε!

Τώρα στα της φωτογραφίας κλασικό s7 με την επεξεργασία του στο θεο.

Απο την θάλασσα μέχρι τα κτίρια πίσω .Και εσυ παστελομενος βγήκες χαχα.

Το s7 εχει το θετικο του point and shoot ανα πάσα στιγμή με το γρήγορο focus του για να μην χάσεις την στιγμή που ίσως ρεαλιστικά σε αυτή πρέπει να μένουμε,γιατί σε 10χρονια θα κοιτάς αυτήν την φώτο και δεν θα δεις ουτε τα κτηρια στο ζοομ ουτε τιποτα αλλο,αλλα θα νιωσεις τα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης για την στιγμή αυτή που τελείωσες τον αγώνα.

Χθες χάζευα τις φωτογραφίες των περασμένων 2-3 ετών και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον Fredometrios... ;) Tόσα και τόσα λέμε εδώ, και τελικά μετράει να έχεις παγώσει μια στιγμή για να θυμάσαι τι έγινε τότε...

Ας επανέλθω κι εγώ σιγά σιγά στο σπορ:

HTC U11:

HDR on

36869510412_201d68d14c_z.jpghdr on by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

hdr off

36643648170_016aa30880_z.jpgno hdr by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

hdr on

36899544491_80a68c227b_z.jpghdr on by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

hdr off

36899543971_82dac9891b_z.jpgno hdr by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

Επίσης, παρατήρησα πως δυσκολεύεται να κάνει focus ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κοντά στο subject, αλλά θέλει γύρω στα 5cm για να νετάρει σωστά. Δείτε στην παρακάτω, έχει κάνει focus στο κοτσανάκι ανάμεσα στα σταφύλια:

36232725653_ed7e9034f4_z.jpgcloseup by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

Συγχαρητήρια φίλε!

Τώρα στα της φωτογραφίας κλασικό s7 με την επεξεργασία του στο θεο.

Απο την θάλασσα μέχρι τα κτίρια πίσω .Και εσυ παστελομενος βγήκες χαχα.

Το s7 εχει το θετικο του point and shoot ανα πάσα στιγμή με το γρήγορο focus του για να μην χάσεις την στιγμή που ίσως ρεαλιστικά σε αυτή πρέπει να μένουμε,γιατί σε 10χρονια θα κοιτάς αυτήν την φώτο και δεν θα δεις ουτε τα κτηρια στο ζοομ ουτε τιποτα αλλο,αλλα θα νιωσεις τα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης για την στιγμή αυτή που τελείωσες τον αγώνα.

Αχαχα σε ευχαριστώ πολυ...ετσι.ακριβως οπως τα λες...θα βλεπουμε τις φωτος με τις στιγμες και οχι αμα ειναι τ χρώματα περισσότερα ή λιγότερα...

iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra

iPad Pro M4

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

Apple Airpods Pro 2

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...