gsa1967 Δημ. February 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2009 μου ειχαν στειλει με μειλ ολη την ιστορια αυτη. μας εχουν για μαο-μαο εδω, στο αμερικα που τους κοροιδευουμε θα τις ειχαν κλεισει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. February 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2009 Καλά τίποτα υγιεινό έχουν αφήσει?! Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Καλημέρα. :) Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται από κάπου; Εννοώ πέρα από το Τρωκτικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sugz Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 :rolleyes: Της Δωδωνη ισως..:) όντως!αν και το κακάο τους δε συγκρίνεται με το τοπίνο! :D αλλά είναι καλύτερο από μίλκο κτλπ... Παράθεση P!nk it Up... [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Καλημέρα. :) Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται από κάπου; Εννοώ πέρα από το Τρωκτικό. Παλια ειδηση ειναι http://www.paron.gr/v3/new.php?id=29658&colid=&catid=33&dt=2008-07-13%200:0:0 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Παλια ειδηση ειναι http://www.paron.gr/v3/new.php?id=29...-07-13%200:0:0Έχει απασχολήσει την Βουλή, Ελλάδας και Κύπρου. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Παλια ειδηση ειναι http://www.paron.gr/v3/new.php?id=29658&colid=&catid=33&dt=2008-07-13%200:0:0 Ευχαριστώ. :) Δεν είχα καταλάβει ότι πρόκειται για παλιά είδηση γιατί στο τροκτικό έχει ημερομηνία χθεσινή κι έψαχνα να βρω από που προέρχεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 όντως!αν και το κακάο τους δε συγκρίνεται με το τοπίνο! :D αλλά είναι καλύτερο από μίλκο κτλπ... Γουστα ειναι αυτα! εμενα μ'αρεσει γιατι δεν ειναι τοσο "γλυκο" οσο ειναι τ'αλλα τα γαλατα της αγορας.επισης η ΔΩΔΩΝΗ ειναι Μικρη Γαλακτοβιομηχανια και εως τωρα παραμενει αγνη! επισης στην αγορα θα βρεις 5 κλασσικα προιοντα και οχι 20 οπως σε αλλες εταιριες.:whistle: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Ερώτηση:Από ποια εταιρία να παίρνουμε φρέσκο γάλα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
parafron4 Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Ερώτηση:Από ποια εταιρία να παίρνουμε φρέσκο γάλα? απο την ιδια την αγελαδα μαλλον..... :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Follow me on Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 απο την ιδια την αγελαδα μαλλον..... :) Αν και το λες για αστειο (ή τεσπα μεταξύ αστείου και σοβαρού) το γάλα που προέρχεται από την ίδια την αγελάδα δεν είναι και ότι καλύτερο. Είναι μέσα στη βρωμια και τα σκτ (κυριολεκτικά :rolleyes:) και δεν έχει περάσει κανέναν έλεγχο ή καθαρισμό. Θα μου πεις και τα γάλατα της Είδησης βρέθηκαν μολυσμένα με αυτή την ουσία πως τη λένε, αλλά κι αυτό το γάλα από κάποια αγελάδα προήλθε ;) Μάλιστα στο άρθρο από το "Παρόν" στο λινκ που έδωσε ο nrg λέει ότι αυτό οφείλεται στην ποιότητα των ζωοτροφών, άρα και το να πάρεις το γάλα από την αγελάδα κατευθείαν δε σε σώζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
parafron4 Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Αν και το λες για αστειο (ή τεσπα μεταξύ αστείου και σοβαρού) το γάλα που προέρχεται από την ίδια την αγελάδα δεν είναι και ότι καλύτερο. Είναι μέσα στη βρωμια και τα σκτ (κυριολεκτικά :rolleyes:) και δεν έχει περάσει κανέναν έλεγχο ή καθαρισμό. Θα μου πεις και τα γάλατα της Είδησης βρέθηκαν μολυσμένα με αυτή την ουσία πως τη λένε, αλλά κι αυτό το γάλα από κάποια αγελάδα προήλθε ;) Μάλιστα στο άρθρο από το "Παρόν" στο λινκ που έδωσε ο nrg λέει ότι αυτό οφείλεται στην ποιότητα των ζωοτροφών, άρα και το να πάρεις το γάλα από την αγελάδα κατευθείαν δε σε σώζει. θυμαμαι ο παππους μου έπαιρνε το γάλα απο τις αγελάδες το εβραζε κ ολα οκ.... κ δεν επαθε ποτε τπτ... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Follow me on Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 θυμαμαι ο παππους μου έπαιρνε το γάλα απο τις αγελάδες το εβραζε κ ολα οκ.... κ δεν επαθε ποτε τπτ... Και μένα ο παππούς μου που έπινε γάλα τυποποιημένο (Δωδώνη) δεν έπαθε ποτέ τίποτα αλλά δεν είναι αυτό το νόημα του προηγούμενου μηνύματός μου. :) Το νόημα είναι ότι το μη επεξεργασμένο γάλα έχει κινδύνους για την υγεία. Δε σημαίνει ότι σώνει και καλά θα παθεις κάτι, σημαίνει απλα ότι δεν είναι "έτοιμο" προς κατανάλωση. Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και οι αρμόδιοι οργανισμοί για την ασφάλεια των τροφίμων: Raw milk – nearly a quarter of people, and particularly those aged over 66, thought that there is a very low risk, or no risk at all, from drinking raw (unpasteurised) milk. The science, however, says that raw milk cannot be guaranteed free from germs, even when produced under the best possible hygiene conditions. A study carried out in 1995-96 showed that 60% of samples tested were contaminated with faecal matter. Another study in 1996-97 also showed that 4% of raw milk contained harmful bacteria that could make people ill. Vulnerable groups such as the elderly, the very young and pregnant women are particularly at risk. http://www.food.gov.uk/news/pressreleases/2008/mar/badscience Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Το νόημα είναι ότι το μη επεξεργασμένο γάλα έχει κινδύνους για την υγεία. Δε σημαίνει ότι σώνει και καλά θα παθεις κάτι, σημαίνει απλα ότι δεν είναι "έτοιμο" προς κατανάλωση. Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και οι αρμόδιοι οργανισμοί για την ασφάλεια των τροφίμων: Οι βιομηχανίες γάλακτος δημιουργήθηκαν για να φέρουν το αγαθό: γάλα, στους μη προνομιούχους πολίτες αστικών περιοχών και όχι επειδή το γάλα θέλει κάποια επεξεργασία ή σούπερ ετοιμασία για να καταναλωθεί. Το βράσιμο είναι αρκετό για την προστασία από τα μικρόβια. H τρομοκρατία όμως καλά κρατεί...:( μη χάσουν κανά φράγκο οι βιομηχανίες :mad: Και αυτό το λέω εγώ, χωρίς να με ενδιαφέρει τι λένε οι αρμόδιοι :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Τι πιο σωστό να λέγανε ακριβώς ποια συγκεκριμένα προιόντα είναι μολυσμένα ... Ετσι απλώς δημιουργούν θόρυβο και πολύ λογικά ο καταναλωτής ... καταργεί ΟΛΑ τα προιόντα απο αυτές τις εταιρίες. Εξάλλου, κακά τα ψέματα ... ποιας εταιρίας τα γάλατα είναι ... πραγματικά, ποιοτικά και υγιεινά γάλατα??? :rolleyes: Της Δωδωνη ισως..:) Ερώτηση:Από ποια εταιρία να παίρνουμε φρέσκο γάλα? Η "Ολυμπος" ειναι καθαρή στη λίστα της Greenpeace... Τουλαχιστον σε γαλατα και σοκολατουχο γαλα. Το σοκολατουχο πλάκα πλάκα είναι πολυ ωραιο, το Μιλκο ειναι λίγο πιο ωραιο, αλλά και αυτό πινεται πολύ ευχαριστα. Μου ειχε κανει και εντυπωση γιατι συνηθως τα σοκολατουχα εκτος του Μιλκο ειναι...:X Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Οι βιομηχανίες γάλακτος δημιουργήθηκαν για να φέρουν το αγαθό: γάλα, στους μη προνομιούχους πολίτες αστικών περιοχών και όχι επειδή το γάλα θέλει κάποια επεξεργασία ή σούπερ ετοιμασία για να καταναλωθεί. Το βράσιμο είναι αρκετό για την προστασία από τα μικρόβια. Δε γνωρίζω, μπορεί και να είναι. Από την άλλη δεν γνωρίζω αν το βράσιμο καταστρέφει κάποια από τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος (η παστεριοποίηση ίσως γίνεται σε μικρότερη θερμοκρασία από το βράσιμο - ίσως και όχι). Από την άλλη τα διάφορα άλλα απορρίματα της αγελάδας που πέφτουν μέσα στο δοχείο που γίνεται το άρμεγμα δεν ξέρω αν εξαφανίζονται με το βράσιμο :lol: Είναι πολλά τα ίσως για να πάρω την απόφαση μόνος μου χωρίς να ακούσω κάποιον ειδικό. ;) Αν στο forum υπάρχει κανάς πιο ειδικός περί τα διατροφικά/υγειονομικά, ίσως να μας διαφωτίσει. Όσο για αυτό: H τρομοκρατία όμως καλά κρατεί...:( μη χάσουν κανά φράγκο οι βιομηχανίες :mad: Από τη μία αρνούμαι να δεχτώ ότι το Food Standards Agency και οι επιστημονικές έρευνες τις οποίες επικαλείται είναι όλα ελεγχόμενα από τις βιομηχανίες γάλακτος. Από την άλλη, πόσοι από εμάς πια έχουν πρόσβαση απευθείας σε ... αγνό αγελαδινό γάλα ώστε να φοβούνται οι βιομηχανίες που λες ότι θα χάσουν χρήματα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Η "Ολυμπος" ειναι καθαρή στη λίστα της Greenpeace... Τουλαχιστον σε γαλατα και σοκολατουχο γαλα. Το σοκολατουχο πλάκα πλάκα είναι πολυ ωραιο, το Μιλκο ειναι λίγο πιο ωραιο, αλλά και αυτό πινεται πολύ ευχαριστα. Μου ειχε κανει και εντυπωση γιατι συνηθως τα σοκολατουχα εκτος του Μιλκο ειναι...:X Ναι αλλα δεν ειναι καθαρη στη λιστα του Ευαγγελατου, να θυμισω τα φορτηγα που πηγαιναν απο τη Βουλγαρια στα Τρικαλα; Οχι οτι εχει κατι το Βουλγαρικο γαλα, παιζει να ειναι και καλυτερο απο το δικο μας αλλα δεν γινεται να λες οτι ειναι ντοπιο. Αν και πιθανον να εννοουν ντοπιο= Εντος Ε.Ε. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Εγώ πάντως τόσα χρόνια που πίνω γάλα από την "Δέλτα" δεν έχω πάθει τίποτα.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Ναι αλλα δεν ειναι καθαρη στη λιστα του Ευαγγελατου, να θυμισω τα φορτηγα που πηγαιναν απο τη Βουλγαρια στα Τρικαλα; Οχι οτι εχει κατι το Βουλγαρικο γαλα, παιζει να ειναι και καλυτερο απο το δικο μας αλλα δεν γινεται να λες οτι ειναι ντοπιο. Αν και πιθανον να εννοουν ντοπιο= Εντος Ε.Ε. :lol: Σοβαρα; Δεν το ηξερα... Τελικα ολα μεσα στη βρωμα ειναι! Ουτε για τα βιολογικα που μας πασαρουν πιστευω τιποτα... Τα ιδια χαλια θα ειναι σε αλλη συσκευασια... Εγώ πάντως τόσα χρόνια που πίνω γάλα από την "Δέλτα" δεν έχω πάθει τίποτα.:) :lol::lol::lol: Σωστα, γιατι αμα εχει κατι μεσα και το πιεις, θα τα κακαρωσεις επιτοπου! Αθροιστικα λειτουργουν αυτα στον οργανισμο αγαπητε μου... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Και επειδή είμαι 14 (όχι για πολύ ακόμα);:confused: Προφανώς αναφέρεται στο "τόσα χρόνια που πίνω γάλα ... ". Δλδ αν εσύ ήταν να είχες πάθει κάτι στα 14 οι άλλοι στα 30 και στα 40 θα είχαν βγάλει 11ο δάχτυλο. Γενικώς επιχειρήματα του στυλ "τόσα χρόνια τρώω αυτό" ή "οι γονείς μας έκαναν το άλλο και δεν έπαθαν τίποτα" δε λένε και τίποτα. Και εγώ τόσα χρόνια τρώω πιτόγυρα και δεν έχω πάθει τίποτα, τι σημαίνει αυτό ότι ο γύρος (σουβλάκια για τους Αθηναίους:p) κάνει καλό στην υγεία; Άλλο το ένα άλλο το άλλο. edit: Πολύ σωστά το έθεσε η n_wildgirl. Όλα αυτά λειτουργούν αθροιστικά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Πάντως συγκριτικά με τις μεγάλες εταιρίες γάλατος,εγώ προτιμώ τις τοπικές που υπάρχουν ανά περιοχές.Για παράδειγμα όταν είμαι στο χωριό μου,κοντά στην Δράμα,προτιμώ τοπικά γαλακτομικά προιόντα και διαπιστώνω μεγάλη διαφορά στην γεύση. Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Γενικώς επιχειρήματα του στυλ "τόσα χρόνια τρώω αυτό" ή "οι γονείς μας έκαναν το άλλο και δεν έπαθαν τίποτα" δε λένε και τίποτα. Και εγώ τόσα χρόνια τρώω πιτόγυρα και δεν έχω πάθει τίποτα, τι σημαίνει αυτό ότι ο γύρος (σουβλάκια για τους Αθηναίους:p) κάνει καλό στην υγεία; Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Όπως, κι άλλο γάλα έπιναν οι γονείς μας, κι άλλο"γάλα" πίνουμε εμείς.;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Όπως, κι άλλο γάλα έπιναν οι γονείς μας, κι άλλο"γάλα" πίνουμε εμείς.;) Δεν αντιλέγω και σίγουρα η πρόοδος έχει και τα αρνητικά της, από την άλλη στα χρόνια των γονιών μας (ή μάλλον των παππούδων μας και των προ-παππούδων μας για να μη γίνομαι και υπερβολικός) σκάβανε το χωράφι με την τσάπα αντί με το τρακτέρ και πηγαίνανε στο σχολείο (όταν πηγαίνανε) περπατώντας χιλιόμετρα αντί με το αυτο/το. Ούτε εμένα μου αρέσει η εικόνα με τα ζώα να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο (βλέπε "σύγχρονα" ορνιθοτροφεία) από την άλλη δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση τα τρόφιμα που καταναλώνω να "παράγονται" σε ατέλειωτα λιβάδια από αγελάδες που βόσκει η μικρή Ολλανδέζα :lol: Και επίσης, αν θέλω κάτι τέτοιο, πρέπει να είμαι και διατεθειμένος να το πληρώσω κάτιτις παραπάνω ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
honda_100 Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Όπως, κι άλλο γάλα έπιναν οι γονείς μας, κι άλλο"γάλα" πίνουμε εμείς.;) σωστος!!!!εγω πιστευω για να κανουν μεγαλυτερες τισ ποσοτητες του γαλακτος πρεπει σιγουρα να το νοθευουν με κατι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sugz Δημ. February 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2009 Η "Ολυμπος" ειναι καθαρή στη λίστα της Greenpeace... Τουλαχιστον σε γαλατα και σοκολατουχο γαλα. Το σοκολατουχο πλάκα πλάκα είναι πολυ ωραιο, το Μιλκο ειναι λίγο πιο ωραιο, αλλά και αυτό πινεται πολύ ευχαριστα. Μου ειχε κανει και εντυπωση γιατι συνηθως τα σοκολατουχα εκτος του Μιλκο ειναι...:X το μίλκο το έχω ξεγράψει εδώ και ένα χρόνο!δε πρόκειται να ξαναπιώ...είχα πιει μια μέρα και με είχε πιάσει μετά ένα τρελός πονόκοιλος...χτυπιόμουνα στα πατώματα, και είχα και μάθημα!πως δεν λιποθύμησα δεν ξέρω! Παράθεση P!nk it Up... [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts