Jump to content

Nokia 8

Pavletos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κι εγώ του απαντώ πως ακριβώς κάνω τους κύκλους φόρτισης ;)

----- προσθήκη μηνύματος 59 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συνήθως 40-85 % . Όχι καταναγκαστικά απλά εκεί τι δουλεύω συνήθως.

Konakis.

Πρώην κάτοχος του Nokia 8 4/64 και εδώ και 5 μήνες του Nokia 8 6/128. Φοβερή συσκευή, δυνατό hardware, αλλά λίγο απoγοητευτική η αντιμετώπιση από την HMD. Το γεγονός ότι ακόμη με την κάμερα δεν έχουν κάνει καμία αξιόλογη κίνηση είναι το πρώτο μείον. Επίσης, ναι μεν τηρούν τις υποσχέσεις τους με τις αναβαθμίσεις ανά μήνα, αλλά δεν εντυπωσιάζουν και κανέναν μας με την λογική τους. Νεότερες κατώτερου επιπέδου συσκευές αναβαθμίστηκαν σε pie κι εμείς ακόμη περιμένουμε. Ακόμη σκέφτομαι μήπως βιαστήκαμε στην αγορά ή αν πρέπει να πορευτούμε ως αυτάρκεις με αυτό που έχουμε (και με όσα δεν θα έχουμε...).

Κριμα για android one συσκευη (αν εννοεις το sirocco) απο ηχο πως τα παει? Σε σχεση με το nokia 8 το απλο?

• Administrators
Η Nokia δε θα είχε καθυστερήσει την αναβάθμιση αν δεν είχαν εμφανιστεί προβλήματα. Και κατά τη γνώμη μου καλύτερα που άργησαν, παρά να αναβάθμιζαν πρώτοι και να εμφανίζονταν μετά τα προβλήματα.

Modpic.gif

Ευχαριστώ πολύ. Επίσης ξέχασα να αναφέρω, ότι στην αίσθηση η συσκευή δεν δείχνει καθόλου το παραπάνω βάρος (20 γραμ.) σε σχέση με το LG G2 που είχα πριν και γενικά φαίνεται πιο βολική στο χέρι από όσο φοβόμουν λόγω του μικρότερου μεγέθους του μέχρι τώρα τηλεφώνου μου. Στο θέμα της φόρτισης, προς το παρόν την φορτίζω με έναν καλό φορτιστή της Blitzwolf που έχω ο οποίος διαθέτει το πρότυπο ταχείας φόρτισης Qualcomm Quick Charge 3.0. Γενικά ωστόσο, είμαι της λογικής της αργής φόρτισης εφόσον δε βιαζόμαστε, από την άποψη της μακροζωίας της μπαταρίας, οπότε στο επόμενο διάστημα μάλλον θα ξεκινήσω να τη φορτίζω με έναν φορτιστή Xiaomi ο οποίος δίνει 1Α ρεύμα.

Διαφωνείτε ή συμφωνείτε; Εσείς σε τι ποσοστό περιμένετε να πέσει η στάθμη της μπαταρίας για να τη συνδέσετε στο φορτιστή;

Εγω προσωπικα σε ολα τα κινητα το accubattery pro χρησιμοποιω απο 25-75 φορτιση βολευει και η ειδοποιηση που βγαζει . Οσον αφορα το quick charge δεν χαλαει μονο τη μπαταρια αλλα και τα καλωδια. Λολ

Κριμα για android one συσκευη (αν εννοεις το sirocco) απο ηχο πως τα παει? Σε σχεση με το nokia 8 το απλο?

Δεν μιλάω για το sirocco. Μιλάω για το Nokia 8 που έχουμε όλοι αλλά την έκδοση με τα 6gb ram και τα 128 rom.

..τα σκεπάσματα είναι κρύα

κοιταζόμαστε βουβά

ό,τι απέμεινε απ' την ευτυχία

ξεψυχάει στα σκοτεινά..

Δεν μιλάω για το sirocco. Μιλάω για το Nokia 8 που έχουμε όλοι αλλά την έκδοση με τα 6gb ram και τα 128 rom.

Καταλαβα οκ

Εγω προσωπικα σε ολα τα κινητα το accubattery pro χρησιμοποιω απο 25-75 φορτιση βολευει και η ειδοποιηση που βγαζει . Οσον αφορα το quick charge δεν χαλαει μονο τη μπαταρια αλλα και τα καλωδια. Λολ

Εγώ πιστεύω ότι τη μπαταρία και τα καλώδια τα χαλάνε περισσότερο οι συχνές φορτίσεις και όχι τόσο οι ταχείες φορτίσεις!

Αν είναι και χοντρά τα καλώδια κρατάνε πιο πολύ.

Η Nokia δε θα είχε καθυστερήσει την αναβάθμιση αν δεν είχαν εμφανιστεί προβλήματα. Και κατά τη γνώμη μου καλύτερα που άργησαν, παρά να αναβάθμιζαν πρώτοι και να εμφανίζονταν μετά τα προβλήματα.

Συμφωνώ κι εγώ.

Αλλά απορώ... Γιατί πχ στο Nokia 7 plus δεν έχει πρόβλημα η Pie και έχει μόνο στο Nokia 8;

Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Παιδιά έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία VoLTE (WiFi Call) στη συσκευή όσοι έχετε δίκτυο Κοσμοτέ; Ρωτάω γιατί την ενεργοποίησα κι εγώ αλλά έχω την αίσθηση ότι τρώει αρκετή μπαταρία παραπάνω από το σύνηθες όταν κάνω κλήσεις, ακόμα και σε σχέση με το παλιό μου LG G2 που η μπαταρία του ήταν 3,5 ετών. Βλέπετε κι εσείς κάτι ανάλογο ή κάτι άλλο συμβαίνει;

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Προσωπικά είναι το πρώτο πράγμα που κάνω για να απενεργοποιήσω όλα τα animations και να λειτουργεί η συσκευή snappier.

Κοίτα τι μπορεί να μάθεις από το πουθενά. Ζήλευα τη συσκευή όταν έμπαινε σε battery saver και απενεργοποιούσε αυτόματα τα animation. Δεν ήξερα ότι μπορώ να το 'χω συνέχεια έτσι. :clap:

Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Τι ακριβώς είναι τα animations στο κινητό μας τα οποία λέτε ότι απενεργοποιήσατε;

Παιδιά έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία VoLTE (WiFi Call) στη συσκευή όσοι έχετε δίκτυο Κοσμοτέ; Ρωτάω γιατί την ενεργοποίησα κι εγώ αλλά έχω την αίσθηση ότι τρώει αρκετή μπαταρία παραπάνω από το σύνηθες όταν κάνω κλήσεις, ακόμα και σε σχέση με το παλιό μου LG G2 που η μπαταρία του ήταν 3,5 ετών. Βλέπετε κι εσείς κάτι ανάλογο ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Εγώ βγάζω σοτ 8 ώρες και! Πολλές φορές. Όταν δεν δουλεύω και είμαι σπίτι. Γιατί; Γιατί έχω ενεργοποιήσει το volte και όταν είμαι σπίτι το έχω μόνιμα σε airplane mode και έχω τηλ μέσω WiFi. Και επειδή μένω Πετρούπολη και έχω σοβαρό θέμα με το σήμα του τηλ. Με αυτό το κόλπο έχω σωθεί κυριολεκτικά!

Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Τι ακριβώς είναι τα animations στο κινητό μας τα οποία λέτε ότι απενεργοποιήσατε;

Η ομαλοποίηση ας πούμε για αισθητικούς λόγους της οποιασδήποτε εναλλαγής προβολής (από οθόνη σε οθόνη, διακόπτες ρυθμίσεων, κάποια εφέ εντός εφαρμογών). Θα το καταλάβεις καλύτερα μόνο αν πειραματιστείς κι εσύ.

Εγώ βγάζω σοτ 8 ώρες και! Πολλές φορές. Όταν δεν δουλεύω και είμαι σπίτι. Γιατί; Γιατί έχω ενεργοποιήσει το volte και όταν είμαι σπίτι το έχω μόνιμα σε airplane mode και έχω τηλ μέσω WiFi. Και επειδή μένω Πετρούπολη και έχω σοβαρό θέμα με το σήμα του τηλ. Με αυτό το κόλπο έχω σωθεί κυριολεκτικά!

Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου. Εγώ που γενικά έχω καλό σήμα κοσμοτέ στο σπίτι όπου συνήθως είμαι από τις 5 το απόγευμα και μετά τις καθημερινές, πιστεύεις ότι αν έχω τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης θα έχω μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας όταν μιλάω στο τηλ από το σπίτι μέσω wifi calling η όταν αντίστοιχα το τηλ. είναι σε αναμονή (εννοώ λειτουργία πτήσης με δυνατότητα εισερχόμενων κλήσεων μέσω wifi calling);

Πριν το λειτουργήσεις με τον τρόπο αυτό πόσες ώρες σου έβγαζε με παρόμοια κατά τα λοιπά χρήση (σερφάρισμα κλπ);

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου. Εγώ που γενικά έχω καλό σήμα κοσμοτέ στο σπίτι όπου συνήθως είμαι από τις 5 το απόγευμα και μετά τις καθημερινές, πιστεύεις ότι αν έχω τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης θα έχω μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας όταν μιλάω στο τηλ από το σπίτι μέσω wifi calling η όταν αντίστοιχα το τηλ. είναι σε αναμονή (εννοώ λειτουργία πτήσης με δυνατότητα εισερχόμενων κλήσεων μέσω wifi calling);

Πριν το λειτουργήσεις με τον τρόπο αυτό πόσες ώρες σου έβγαζε με παρόμοια κατά τα λοιπά χρήση (σερφάρισμα κλπ);[/QUO

όταν δεν υπάρχει σήμα και προσπαθεί μόνιμα η συσκευή να βρει σήμα καταναλώνει περισσότερη μπαταρία. Σίγουρα όμως ακόμα και εσύ που έχεις σήμα θα δεις διαφορά. Βγάζω 6 ώρες και κάτι εάν δεν το βάλω σε airplane mode.

Για να καταλάβεις, φόρτισα χθες τέτοια ώρα το τηλ. στο 100% και σήμερα αυτή την ώρα (μετά 24 ώρες δηλ.) είμαι στο 60%. Έχω ανοιχτό wifi όσο είμαι σπίτι και γύρω στις 10 ώρες τα δεδομένα (όσο είμαι εκτός σπιτιού). Χρήση οθόνης μέτρια με χαμηλή φωτεινότητα (γύρω στο 40%), κλήσεις σε δίκτυο κινητής γύρω στα 40 λεπτά, και γύρω στη 1,5 ώρα κλήσεις viber μέσω wifi.

Aν με τον τρόπο που λες κερδίσω έστω ένα 5% κατανάλωση μπαταρίας προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος.

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Ποιά εφαρμογή Flickr χρησιμοποιείται εδώ;

Επίσης το ξυπνητήρι πού έχει η συσκευή πως γίνεται η ενεργοποίηση, βάζοντας τις μέρες σε λευκό φόντο ή σε σκούρο;

Ποιά εφαρμογή Flickr χρησιμοποιείται εδώ;

Επίσης το ξυπνητήρι πού έχει η συσκευή πως γίνεται η ενεργοποίηση, βάζοντας τις μέρες σε λευκό φόντο ή σε σκούρο;

Τι εννοείς ποια εφαρμογή; Το Flickr. Το λευκό είναι τα επιλεγμένα. Εάν πατήσεις το βελάκι κάτω, ανεβαίνει πάνω και βλέπεις πια μέρα έχεις επιλέξει.

Τι εννοείς ποια εφαρμογή; Το Flickr. Το λευκό είναι τα επιλεγμένα. Εάν πατήσεις το βελάκι κάτω, ανεβαίνει πάνω και βλέπεις πια μέρα έχεις επιλέξει.

Το Flickr που γράφει Yahoo από κάτω και έχει δύο έγχρωμες βούλες; Γιατί στο play store έχει ένα σωρό από κάτω...

Χαχα για αυτό δεν χτυπούσε το ξυπνητήρι μου... Έβαζα το σκούρο! :)

Τελικα για το θεμα με το scrolling που κανει κλικ αντι για συρσιμο δεν εφταιγε το τζαμακι και με την ζελατινα που βαλα παλι το ιδιο συμβαινει αυτο που παρατηρησα παντως ειναι οτι το παθαινει μονο αν το κινητο ειναι ξαπλωμενο σε καποια επιφανεια πχ καναπες τραπεζι. Αν το χεις στο χερι κανενα προβλημα. Επισης οντας το κινητο ξαπλωμενο αν με το ενα δαχτυλο καλυπτεις το κενο του αισθητηρα κατω απο το μικροφωνο το scrolling γινεται κανονικα. Τι να πω...Εφοσον κατα 99 % το κινητο το δουλευω στο χερι και οχι ακουμπισμενο καπου δεν ασχολουμαι παραπανω . Για τσεκαρετε το και εσεις το scrolling σε youtube κτλ με ακουμπισμενο το κινητο σε καποια επιφανεια Edited by kutulu26

• Administrators
Τελικα για το θεμα με το scrolling που κανει κλικ αντι για συρσιμο δεν εφταιγε το τζαμακι και με την ζελατινα που βαλα παλι το ιδιο συμβαινει αυτο που παρατηρησα παντως ειναι οτι το παθαινει μονο αν το κινητο ειναι ξαπλωμενο σε καποια επιφανεια πχ καναπες τραπεζι. Αν το χεις στο χερι κανενα προβλημα. Επισης οντας το κινητο ξαπλωμενο αν με το ενα δαχτυλο καλυπτεις το κενο του αισθητηρα κατω απο το μικροφωνο το scrolling γινεται κανονικα. Τι να πω...Εφοσον κατα 99 % το κινητο το δουλευω στο χερι και οχι ακουμπισμενο καπου δεν ασχολουμαι παραπανω . Για τσεκαρετε το και εσεις το scrolling σε youtube κτλ με ακουμπισμενο το κινητο σε καποια επιφανεια

Έχεις ενεργοποιημένη τη Glance screen; Αν ναι, απενεργοποίησε τη και δοκίμασε να δεις αν έχεις το ίδιο θέμα.

Modpic.gif

Έχεις ενεργοποιημένη τη Glance screen; Αν ναι, απενεργοποίησε τη και δοκίμασε να δεις αν έχεις το ίδιο θέμα.

Δεν την εχω ενεργη

Τελικα για το θεμα με το scrolling που κανει κλικ αντι για συρσιμο δεν εφταιγε το τζαμακι και με την ζελατινα που βαλα παλι το ιδιο συμβαινει αυτο που παρατηρησα παντως ειναι οτι το παθαινει μονο αν το κινητο ειναι ξαπλωμενο σε καποια επιφανεια πχ καναπες τραπεζι. Αν το χεις στο χερι κανενα προβλημα. Επισης οντας το κινητο ξαπλωμενο αν με το ενα δαχτυλο καλυπτεις το κενο του αισθητηρα κατω απο το μικροφωνο το scrolling γινεται κανονικα. Τι να πω...Εφοσον κατα 99 % το κινητο το δουλευω στο χερι και οχι ακουμπισμενο καπου δεν ασχολουμαι παραπανω . Για τσεκαρετε το και εσεις το scrolling σε youtube κτλ με ακουμπισμενο το κινητο σε καποια επιφανεια

Εγώ επιμένω. Πως τώρα φταίει η ζελατίνα. Κάνε το ίδιο πράγμα χωρίς την ζελατίνα. Είχα τα ίδια προβλήματα που αναφέρεις. Λύθηκαν χωρίς τζάμια χωρίς ζελατίνες.

Εμένα πάει σφαίρα το scrolling οπουδήποτε! Με τη glance ενεργοποιημένη!

Μόνο όταν σκεπάζω το κάτω bezel της συσκευής κόβει λίγο... Δεν ξέρω, έχει κάποιον αισθητήρα εκεί;

Βέβαια δεν έχω βάλει τίποτα ακόμα για προστασία. Ούτε μπροστά ούτε πίσω!

Εγώ επιμένω. Πως τώρα φταίει η ζελατίνα. Κάνε το ίδιο πράγμα χωρίς την ζελατίνα. Είχα τα ίδια προβλήματα που αναφέρεις. Λύθηκαν χωρίς τζάμια χωρίς ζελατίνες.

Στην τελικη αυτο θα κανω μου φαινεται λολ

Μετα και απο αλλους πειραματισμους αν το εχεις πανω σε επιφανεια και ακουμπας το κινητο οπουδηποτε πχ αν απλως ακουμπας το κινητο με το αριστερο χερι οπουδηποτε στο πλαισιο με το δεξι δουλευει ομαλα το swipe. Περιεργα πραγματα .... Θελει να το ακουμπας το κινητο οπουδηποτε στο πλαισιο συνεχεια για να τρεχει ομαλα το swype. Χωρις πλακα υπαρχει αισθητηρας που να καταλαβαινει το τηλεφωνο οτι το ακουμπα ανθρωπινο δαχτυλο στο πλαισιο γυρω απο οθονη?

Edited by kutulu26

Για να καταλάβεις, φόρτισα χθες τέτοια ώρα το τηλ. στο 100% και σήμερα αυτή την ώρα (μετά 24 ώρες δηλ.) είμαι στο 60%. Έχω ανοιχτό wifi όσο είμαι σπίτι και γύρω στις 10 ώρες τα δεδομένα (όσο είμαι εκτός σπιτιού). Χρήση οθόνης μέτρια με χαμηλή φωτεινότητα (γύρω στο 40%), κλήσεις σε δίκτυο κινητής γύρω στα 40 λεπτά, και γύρω στη 1,5 ώρα κλήσεις viber μέσω wifi.

Aν με τον τρόπο που λες κερδίσω έστω ένα 5% κατανάλωση μπαταρίας προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος.

Πριν λίγο φόρτισα τη συσκευή στο 100% και μετά έκανα ένα τηλεφώνημα διάρκειας 26 λεπτών μέσω wifi calling σε airplane mode και η μπαταρία έπεσε στο 98%. Είναι νορμάλ;

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Εννοείται...μην το συγκρίνεις με το G2 . Γενικά έχει διαφορετική συμπεριφορά στην μπαταρία σε σχέση με τα LG .
Konakis.