sakaflias Δημοσιεύτηκε May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 29, 2017 Θέλω να βαπτισω το παιδι μου αλλα ο Νονος εχει κανει πολιτικο γαμο. Το ξέρω οτι δεν δέχονται να κανει την βαπτιση αν έχει κανει πολιτικο γαμο. Ομως αν μετά τον πολιτικό γαμο έχει γίνει και θρησκευτικός γάμος έχω πρόβλημα; Θα μπορει να γινει νονος; θα το δεχτει ο πατερ της εκκλησια ή θα παιξει ρολο οτι πριν εκανε πολιτικο; Γνωριζει καποιος με σιγουριά; Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MeddlingMageGR Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Θέλω να βαπτισω το παιδι μου αλλα ο Νονος εχει κανει πολιτικο γαμο. Το ξέρω οτι δεν δέχονται να κανει την βαπτιση αν έχει κανει πολιτικο γαμο. Ομως αν μετά τον πολιτικό γαμο έχει γίνει και θρησκευτικός γάμος έχω πρόβλημα; Θα μπορει να γινει νονος; θα το δεχτει ο πατερ της εκκλησια ή θα παιξει ρολο οτι πριν εκανε πολιτικο; Γνωριζει καποιος με σιγουριά; Τον παπά πρέπει να ρωτήσεις. Αν και με το γράμμα του δικού τους νόμου δεν επιτρέπετε, εντούτοις πιστεύω ότι δεν θα έχουν πρόβλημα. Για να βγάλουν λεφτάκια παντρεύουν όπως να ναι. Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Θέλω να βαπτισω το παιδι μου αλλα ο Νονος εχει κανει πολιτικο γαμο. Το ξέρω οτι δεν δέχονται να κανει την βαπτιση αν έχει κανει πολιτικο γαμο. Ομως αν μετά τον πολιτικό γαμο έχει γίνει και θρησκευτικός γάμος έχω πρόβλημα; Θα μπορει να γινει νονος; θα το δεχτει ο πατερ της εκκλησια ή θα παιξει ρολο οτι πριν εκανε πολιτικο; Γνωριζει καποιος με σιγουριά; Εφ' όσον έχει γίνει και θρησκευτικός δεν υπάρχει πρόβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomos Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Φίλε μου παπάδες είναι,για τα λεφτά θα αφήσουν και μουσουλμάνο νονό να βαφτίσει το παιδί σου. Αν κάποιος σου φέρει αντίρρηση πήγαινε σε άλλη εκκλησία ,όλο και κάποια στη περιοχή σου θα κάνει "ανακαίνιση". Sent from my MI 5 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. May 29, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Ξερω οτι δεν κανουν βαπτιση αν εχεις κανει πολιτικο γαμο. Οποτε μουσουλμανος ή ανακαινιση δεν παιζει...εκτος αν δεν το ξερει ο παπας...και ετσι κανει την βαπτιση. Ελπιζω επειδη εχει γινει θρησκευτικος μετα τον πολιτικο...να δεχτεί ο παπας. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasose Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Δική μου εμπειρία είναι ότι δεν έχουμε κάνει θρησκευτικό γάμο αλλά την κόρη μου την βάφτισαν κανονικά. Παίζει ρόλο η Εκκλησία και ο παπάς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valadis.k Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Φίλε μου παπάδες είναι,για τα λεφτά θα αφήσουν και μουσουλμάνο νονό να βαφτίσει το παιδί σου. Αν κάποιος σου φέρει αντίρρηση πήγαινε σε άλλη εκκλησία ,όλο και κάποια στη περιοχή σου θα κάνει "ανακαίνιση". Sent from my MI 5 using Tapatalk Η γενίκευση σε οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα για τον ιερό θεσμό της εκκλησίας και της Ορθοδοξίας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Θέμα παπα είναι. Στη δική μας βάφτιση δεν ρώτησε τίποτα για τη νονά. Στάλθηκε από το m2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomos Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Ξερω οτι δεν κανουν βαπτιση αν εχεις κανει πολιτικο γαμο. Οποτε μουσουλμανος ή ανακαινιση δεν παιζει...εκτος αν δεν το ξερει ο παπας...και ετσι κανει την βαπτιση. Ελπιζω επειδη εχει γινει θρησκευτικος μετα τον πολιτικο...να δεχτεί ο παπας. Μια χαρά κάνουν βάφτιση αν έχεις κάνει πολιτικό γάμο. Πριν 3 μήνες φίλος μου βάφτισε τη κόρη του κανονικά έχοντας κάνει πολιτικό και προς τιμή του όταν ο παπάς του άρχισε την κατήχηση του διευκρινησε ότι δεν σκοπεύει ποτέ να κάνει θρησκευτικό γάμο. Είναι θέμα παπά καθαρά. Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kgalaz Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Επιβεβαιώνω φιλικό ζευγάρι που βάφτισε πρόσφατα το παιδάκι τους έχοντας πραγματοποιήσει μόνο πολιτικό γάμο πριν.. Προσοχή αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται κατα κόρων.. Είναι θέμα ενορίας και παπά καθαρά Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Για τον νονό ρωτάει παιδιά. Στάλθηκε από το m2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. May 29, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Δεν μιλαω αν ο πατερας μανα του παιδιου εχει κανει πολιτικο γαμο....αλλα ο νονος αν εχει κανει. Για τους γονεις δεν τον ενδιαφερει τον παπα...για τον νονο ενδιαφερει αν εχει κανει ή οχι. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomos Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Δεν μιλαω αν ο πατερας μανα του παιδιου εχει κανει πολιτικο γαμο....αλλα ο νονος αν εχει κανει. Για τους γονεις δεν τον ενδιαφερει τον παπα...για τον νονο ενδιαφερει αν εχει κανει ή οχι. Αυτό σου λέμε, ότι πολλοί παπάδες είναι διαλλακτικοί σε πολλά θέματα. Ολα τα προηγούμενα είναι παραδείγματα.Αν δεν ρωτήσεις τον παπά της εκκλησίας που θα γίνει το μυστήριο, ότι και να σου πούμε εμείς είναι υπόθεση. Sent from my MI 5 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adversus Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Βαπτίζεται και το παιδί μου αυτές τις ημέρες, δεν μας ρώτησε καν εαν η νονά είναι παντρεμένη και με τι γάμο. ( η νονά έχει κάνει πολιτικό ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dihnekis300 Δημ. May 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Θέλω να βαπτισω το παιδι μου αλλα ο Νονος εχει κανει πολιτικο γαμο. Το ξέρω οτι δεν δέχονται να κανει την βαπτιση αν έχει κανει πολιτικο γαμο. Ομως αν μετά τον πολιτικό γαμο έχει γίνει και θρησκευτικός γάμος έχω πρόβλημα; Θα μπορει να γινει νονος; θα το δεχτει ο πατερ της εκκλησια ή θα παιξει ρολο οτι πριν εκανε πολιτικο; Γνωριζει καποιος με σιγουριά; Δεν έχεις πρόβλημα. Εγώ έχω κάνει πολιτικο και μετά θρησκευτικό. Μετά τον θρησκευτικό βάφτισα ένα παιδάκι. Sent from mTalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. May 29, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2017 Ευχαριστω πολυ...να μου φυγει το αγχος Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gataros Δημ. May 31, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2017 Βάφτισα κανονικά ενώ έχω κάνει πολιτικό γάμο. Στο ιερό με ρώτησε ο παππάς αν έχω κάνει πολιτικό και του είπα ναι. Με ρώτησε γιατί δεν έχω κάνει θρησκευτικό, του εξήγησα ότι το έχω σκοπό αλλά βρίσκομαι στο εξωτερικό το τελευταία χρόνια. Μου είπε όταν μπορέσω να κάνω το θρησκευτικό, πήρε την αμοιβή του και έγινε κανονικά το μυστήριο χωρίς παρατράγουδα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Yrrah Δημ. June 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2017 Αυτή την χαζομάρα (όσοι δώσατε τα παραδείγματα) να κάνετε πολιτικό γαμο και μετα να τρέχετε να βαφτίσετε το παιδι σας μου το εξηγείτε ;; Να υποθέσω πως ο γάμος έγινε λογω προχωρημένης εγκυμοσύνης ;;; Αλλιώς ΓΙΑΤΙ ;; Αφου κάνετε ΓΑΜΟ χωρις θρησκεία τι θέλετε μετά να βάλετε με το ζόρι στην θρησκεία το παιδί σας μιας και καταγράφετε ετσι αυτόματα ως Χ.Ο.; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 2, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2017 Αυτή την χαζομάρα (όσοι δώσατε τα παραδείγματα) να κάνετε πολιτικό γαμο και μετα να τρέχετε να βαφτίσετε το παιδι σας μου το εξηγείτε ;; Να υποθέσω πως ο γάμος έγινε λογω προχωρημένης εγκυμοσύνης ;;; Αλλιώς ΓΙΑΤΙ ;; Αφου κάνετε ΓΑΜΟ χωρις θρησκεία τι θέλετε μετά να βάλετε με το ζόρι στην θρησκεία το παιδί σας μιας και καταγράφετε ετσι αυτόματα ως Χ.Ο.; Βρε φίλε μου, η βλακεία είναι της εκκλησίας, που θέλει να συνδέσει το γάμο των γονέων με τη βάπτιση του παιδιού. Τι σχέση έχει αν οι γονείς δεν παντρεύτηκαν με θρησκευτικό τύπο ή αν οι γονείς δεν είναι καν ΧΟ? θέλουν το παιδί να βαπτιστεί ΧΟ. Απλά πράγματα. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. June 2, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2017 ο φιλος θελει να πει οτι επιλεγουν να μην ανακατεψουν θρησκεια στον γαμο αλλα την "εφαρμοζουν" στο παιδι. Ενα μείζων προβλημα στον θρησκευτικό γαμο ειναι το οικονομικο που πλέον δεν φτανει ενα νεφρο να δωσεις και με την επιλογη πολιτικου γλυτωνουν ολα αυτα τα οικονομικα/οικογενειακα Θέματα.πολιτικος κατα αναγκη θα ελεγα. τωρα για την βαφτιση και τον εκλησιασμο κλπ δεν το βρισκω κακο να επιλεγει ο γονιος για αυτο. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 2, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2017 ο φιλος θελει να πει οτι επιλεγουν να μην ανακατεψουν θρησκεια στον γαμο αλλα την "εφαρμοζουν" στο παιδι. Ενα μείζων προβλημα στον θρησκευτικό γαμο ειναι το οικονομικο που πλέον δεν φτανει ενα νεφρο να δωσεις και με την επιλογη πολιτικου γλυτωνουν ολα αυτα τα οικονομικα/οικογενειακα Θέματα.πολιτικος κατα αναγκη θα ελεγα. τωρα για την βαφτιση και τον εκλησιασμο κλπ δεν το βρισκω κακο να επιλεγει ο γονιος για αυτο. Σίγουρα, η επιλογή του πολιτικού γίνεται και για οικονομικούς λόγους. Εδώ που έχουμε φτάσει..... Δεν έχει κανένα λόγο/ δικαίωμα η εκκλησία να αρνείται όμως τη βάπτιση του παιδιού αν οι γονείς δεν έχουν κάνει θρησκευτικό γάμο. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. June 2, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2017 Βρε φίλε μου, η βλακεία είναι της εκκλησίας, που θέλει να συνδέσει το γάμο των γονέων με τη βάπτιση του παιδιού. Τι σχέση έχει αν οι γονείς δεν παντρεύτηκαν με θρησκευτικό τύπο ή αν οι γονείς δεν είναι καν ΧΟ? θέλουν το παιδί να βαπτιστεί ΧΟ. Απλά πράγματα. ΟΛΟΙ κανετε ενα λαθος. Δεν μιλαμε για τους γονεις του παιδιου που θα βαπτιστει. Ας εχουν κανει πολιτικο γαμο ή θρησκευτικο. Ο ΝΟΝΟΣ-Α δεν πρπει να εχει κανει πολιτικο γαμο. Για τον ΝΟΝΟ-Α μιλαμε οχι για τους γονεις. !!!!!!!!! Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomos Δημ. June 2, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2017 (edited) Αυτή την χαζομάρα (όσοι δώσατε τα παραδείγματα) να κάνετε πολιτικό γαμο και μετα να τρέχετε να βαφτίσετε το παιδι σας μου το εξηγείτε ;; Να υποθέσω πως ο γάμος έγινε λογω προχωρημένης εγκυμοσύνης ;;; Αλλιώς ΓΙΑΤΙ ;; Αφου κάνετε ΓΑΜΟ χωρις θρησκεία τι θέλετε μετά να βάλετε με το ζόρι στην θρησκεία το παιδί σας μιας και καταγράφετε ετσι αυτόματα ως Χ.Ο.; Φίλε μου ο πολιτικός γάμος κοστίζει 60 ευρώ. 2 παράβολα θες και μια δημοσίευση σε εφημερίδα. Με 60 ευρώ σε εκκλησία ούτε φως να βλέπεις δεν θα σου ανάψει ο παπάς. Όσο βαθαίνει η κρίση θα βλέπεις όλο και πιο πολλά παιδιά με ονοματοδοσια. Για τη συγκεκριμένη πράξη δεν χρειάζεσαι ούτε ένα ευρώ, μόνο 2 υπεύθυνες δηλώσεις από ΚΕΠ. @sakaflias Η ερώτηση σου απαντήθηκε, πλέον κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση. Το παιδί γενικά αναφέρθηκε. Edited June 2, 2017 by geomos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 2, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2017 ΟΛΟΙ κανετε ενα λαθος. Δεν μιλαμε για τους γονεις του παιδιου που θα βαπτιστει. Ας εχουν κανει πολιτικο γαμο ή θρησκευτικο. Ο ΝΟΝΟΣ-Α δεν πρπει να εχει κανει πολιτικο γαμο. Για τον ΝΟΝΟ-Α μιλαμε οχι για τους γονεις. !!!!!!!!! Οκ, για το νονο συμφωνω. Αλλα πλεον η κουβεντα εχει γινει γενικοτερη νομιζω. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. June 2, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2017 ΟΛΟΙ κανετε ενα λαθος. Δεν μιλαμε για τους γονεις του παιδιου που θα βαπτιστει. Ας εχουν κανει πολιτικο γαμο ή θρησκευτικο. Ο ΝΟΝΟΣ-Α δεν πρπει να εχει κανει πολιτικο γαμο. Για τον ΝΟΝΟ-Α μιλαμε οχι για τους γονεις. !!!!!!!!! στο νονο απλα δεν δεχεται η εκκλησια τον γαμο τους.δυο νονοι αγαμοι θεωρουνται. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts