Jump to content

Ποια είναι τα καλύτερα ακουστικά-«ψείρες»;

saroy1982
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι εφάμιλλα των παραπάνω ακουστικών, αλλά πιστεύω ότι στα χρήματα που ζητούν, είναι ασυναγώνιστα. Βέβαια είναι νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα.

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι εφάμιλλα των παραπάνω ακουστικών, αλλά πιστεύω ότι στα χρήματα που ζητούν, είναι ασυναγώνιστα. Βέβαια είναι νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω τιμές γιατί μ'αυτή τη λογική και τα περίφημα UHP306 που έχει αγοράσει το μισό φόρουμ, ανήκουν σε υψηλότερη γκάμα τιμής (70 κάτι ευρώ όταν κυκλοφόρησαν).Άρα τί, είναι καλύτερα τα eterna από τα UHP? Αυτό μας λείπει να μη είναι...:p

Σ'αυτό το πνεύμα είναι και η πρακτική μου να θέλω να τα συγκρίνω με άλλα IEMs και όχι με τις τιμές τους.

Δεν ξέρω αν έχεις προσέξει ότι σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα πληρώνουμε το όνομα. Η fischer audio είναι μια καινούργια εταιρία, και για να μπει στην αγορά, πιστεύω δίνει τα προϊόντα της σε χαμηλές τιμές.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω τιμές γιατί μ'αυτή τη λογική και τα περίφημα UHP306 που έχει αγοράσει το μισό φόρουμ, ανήκουν σε υψηλότερη γκάμα τιμής (70 κάτι ευρώ όταν κυκλοφόρησαν).Άρα τί, είναι καλύτερα τα eterna από τα UHP? Αυτό μας λείπει να μη είναι...:p

Ναι,αλλα τα 306 πρωτοκυκλοφορησαν-ως metro fi(200)-,χρονια πριν και πρεπει να συνυπολογισεις τις εξελιξεις στο διαστημα που μεσολαβησε.Συνεπως η σημερινη αξια τους αντικατοπτριζει σε καποιο βαθμο τις επιδοσεις τους αναλογικα με μεταγενεστερα και ακριβοτερα μοντελα οπως τα Eterna.Συνεπως ειναι απολυτως λογικο να περιμενεις να ειναι καλυτερα τα Eterna ;)

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Μακάρι οι εκπτώσεις να είναι μόνο στην τιμή και όχι στην ποιότητα....

Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά γι'αυτά τα Eterna και αν δεν είναι αντάξια του ντόρου, τότε θα απογοητευτώ πολύ.

Ναι,αλλα τα 306 πρωτοκυκλοφορησαν-ως metro fi(200)-,χρονια πριν και πρεπει να συνυπολογισεις τις εξελιξεις στο διαστημα που μεσολαβησε.Συνεπως η σημερινη αξια τους αντικατοπτριζει σε καποιο βαθμο τις επιδοσεις τους αναλογικα με μεταγενεστερα και ακριβοτερα μοντελα οπως τα Eterna.Συνεπως ειναι απολυτως λογικο να περιμενεις να ειναι καλυτερα τα Eterna ;)

Ναι αλλά τα eterna αν δεχτούμε ότι κοστίζουν γύρω στα 50 ευρώ σήμερα, όπως και να το κάνουμε, και τα δύο μοντέλα(UHP & Eterna) ανήκουν στο ίδιο price range, είτε τότε-που πρωτοκυκλοφόρησαν τα UHP-είτε σήμερα. Μακάρι να είναι καλύτερα τα Eterna..Mακάρι. Θα μπορέσω να κάνω και σοβαό crash test ανάμεσα στα δύο μια και τα UHP τα έχω λιώσει και τα ξέρω καλά πλέον.

Εσύ Οδυσσέα τον έχει τον FiiO e5? Κάτι μου λέει πως τον έχεις...:D

Λοιπόν Οδυσσέα και kratous έχω ρεπορτάζ!

Αυτή τη στιγμή σας μιλώ με το ρώσσο στ'αφτιά!!!

Έχουμε και λέμε:Right out of the box, πάμε πρωτα σε μορφολογικές παρατηρήσεις.

1)Δεν έχουν αποσπώμενη προέκταση που δυστυχώς μακράινουν πολύ το καλώδιο του combo Ipod>Shure MPA>Fischer Audio Eterna.

2)To καλώδιό τους(μέχρι το 'splitter' που φυσιολογικά λεπταίνει) είναι σχεδόν ακριβώς σε πάχος και υφή ίδιο με του MPA, κάτι που στην προκειμένη με συμφέρει γιατί έχω ομοιγενές καλώδιο σε όλο το 'combo'

3)Τα tips που έχουν πάνω είναι μικρά(μικρότερα από τα default των UHP ενώ τα spare tips είναι επίσης μικρά(!!!).Το ευχάριστο είναι ότι κάθονται άριστα τα default των UHP και έτσι εύκολα αντιλαμβάνεστε τι έπραξα ευθύς.....:rolleyes:

Πάμε τώρα σε θέμα ποιότητας κατασκευής και άνεσης.

1)Σαν ποιότητα κατασκευής, δεν βλέπω κάτι το εντυπωσιακά ιδιαίτερο για να αναφέρω χωρίς όμως να σημαίνει ότι μου βγάζουν την αίσθηση 'φθηνοκατασκευής'

2)Σχετικά με την άνεση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ! Είναι σαν να μην τα φοράω.Απίστευτο fit, καμία ενόχληση καθότι είναι πανάλαφρα(αισθητά ελαφρότερα από τα UHP)και γενικά για αν σας δώσω να καταλάβετε είναι μακράν ό,τι πιο άνετο ονειρευόμουν ποτέ να φορέσω σε IEMs.....

Ήχος.

1)Κατευθείαν έξω από το κουτί και με τα custom tips πάνω παρατήρησα ευθύς μια απίστευτη καθαρότητα στις μεσαίες και στο midbass κυρίως αλλά και στις ψηλές! Το μπάσο είναι πεντακάθαρο, λογικό και χωρίς αλλοιώσεις σε αντιδιαστολή με ό,τι διάβαζα πως παρέχουν μια αρκετά μπασαρισμένη μουσική υπογραφή.Τα UHP είναι πολύ πιο μπασαρισμένα στην άσχημη εκδοχή.Tα Eterna έχουν πεντακάθαρο και γεμάτο μπάσο χωρίς να είναι υπερβολικό, να υπερκαλύπτει άλλες συχνότητες αλλά και να τις αλλοιώνει.Εν ολίγοις, με 20 λεπτά ακρόασης, παρατηρώ 30-40% ποιοτικότερο ηχητικό αποτέλεσμα από τα αγαπημένα μας UHP.Το soundstage σαν πρώτη εντύπωση είναι ελαφρώς καλύτερο(στα UHP το έβρισκα εντυπωσιακό!)και σίγουρα πιο ρεαλιστικό.

2)Στο ζήτημα της έντασης είναι αισθητά πιο αποδοτικά πάνω στο IPOD από τα UHP.Για παράδειγμα ενώ στα uHP σε ήσυχο περιβάλλον άκουγα στο 70% της μπάρας, με τα eterna ακούω σε απολαυστική ένταση στο 55-60% της μπάρας.

Με το που τα έβγαλα από το κουτί και άκουσα ένα κομμάτι άλλαξα τα tips με αυτά των UHP και έβαλα να ακούσω λίγο Rainbow, Journey και FM απολαμβάνοντας ένα πολύ άμεσο, 'πολύ μπροστά μου' και ζεστό ηχητικό αποτέλεσμα.Πέρα για πέρα ρεαλιστικό.Στη συνέχεια και αφού είχα διαβάσει για τις επιδόσεις τους σε acoustic parts της μουσικής, είπα να βάλω κάτι σχετικό.Έβαλα λοιπόν λίγο acoustic rock και 2 αγαπημένα album, ένα από τους Nelson και ένα από τους mR rEALITY και το αποτέλεσμα είναι ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ!! Απίστευτη καθαρότητα μπροστά σου! Οι καλύτερες μεσαίες που εχω ακούσει ποτέ μου ντυμένες με ένα ζεστό και φυσικό μπάσο.

Με λίγα λόγια ΠΙΑΔΙΑ αξίζουν αυτά τα ρώσικα μαραφέτια! ΑΞΙΖΟΥΝ και ποιός ξέρει τί έχω ν'ακούσω όταν στρώσουν....Καλώς να τα δεχτείς και να τα ευχαριστηθείς και συ kratous

PS:

'Μade in PRC' Είχες δίκιο φίλε Οδυσσέα...:)

Edited by G_T_J

Ανάσταση!!! Άντε, με γειά σου. Περιμένω πως και πως να έρθουν και τα δικά μου. Ελπίζω να εντυπωσιαστώ και γω το ίδιο.

Aν έχεις συγκρίσιμο μέγεθος και συ όπως εγώ τα UHP τότε πάω στοίχημα πως θα εντυπωσιαστείς.Τώρα ακούω Jazz(Jaco Pastorius & Zappa) και είναι εντυπωσιακά.Πριν έβαλα το requiem του Mozart και την Οβερτούρα Προμηθέας του Bethoven και είναι εκπληκτικά και σε αυτά! Μην περιμένεις να ακούσεις τα τρελά μπάσα που γράφουν εδώ και κει.Μ@λ@κίες! Πολύ όμορφα ζυγισμένα μπάσα.Όπως φαίνεται τα UHP είναι πολύ μπασάτα τελικά...

Ένα θα σου πω:Είναι απίστευτα αναλυτικό σετ! Απίστευτο!

Έχω και γω τα uhp, όπως και τα cx400 II, τα οποία βέβαια τα έχω παροπλίσει από τότε που πήρα τα uhp. Έχω και τα dt770pro 80ohm, οπότε όπως καταλαβαίνεις, θα κάνω καλό crash-test. Ελπίζω να εντυπωσιαστώ από τα eterna, και να με καλύψουν, γιατί η συνεχής αναζήτηση για το τέλειο στον ήχο δυστυχώς κοστίζει, και μάλιστα πολύ ακριβά.

Έχω και γω τα uhp, όπως και τα cx400 II, τα οποία βέβαια τα έχω παροπλίσει από τότε που πήρα τα uhp. Έχω και τα dt770pro 80ohm, οπότε όπως καταλαβαίνεις, θα κάνω καλό crash-test. Ελπίζω να εντυπωσιαστώ από τα eterna, και να με καλύψουν, γιατί η συνεχής αναζήτηση για το τέλειο στον ήχο δυστυχώς κοστίζει, και μάλιστα πολύ ακριβά.

Σε βεβαιώ πως είναι κάτι παραπάνω από αισθητή η υπεροχή τους έναντι των UHP.Το καλό είναι ότι έχεις και συ τα UHP και έχουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας.Εκτός αυτού αν δε βολευτείς θα βάλεις και συ τα default b-flanges των UHP(που σε βολεύουν φαντάζομαι) και καθάρισες.

Έβαλα λίγο dragonforce(ίσως από τα πιο γρήγορα πράματα στον κόσμο...:)) και δεν μπουκώνουν!

Την εμπειρία δε που έζησα ακούγοντας το Manhatan του Eric Johnson και το For the love of God του Steve Vai, κωλύομαι να την περιγράψω....

Έβαλα και instrumental cinema oriented music και μολονότι δεν πρόκειται ποτέ να ακούσω κάτι τέτοιο στα Eterna και στο IPOD μου, οφείλω να ομολογήσω ότι χάνεσαι και ταξιδεύεις στο όνειρο!

Andy Mckee στα Eterna είναι η απόλυτη εμπειρία ακρόασης.Ο τύπος παίζει απλά μπροστά σου μόνο για σένα...Μολονότι διαφωνώ για όλα αυτά που λέγανε για το μπάσο των Eterna, συμμερίζομαι την μαγεία που βγάζουν στις ακουστικές κιθάρες! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΙΔΙΑ

EDIT:

Μόλις έκανα πείραμα που το αποτέλεσμά του δεν χωρά καμίας αμφισβήτησης....

Έβαλα ένα 'ταφ' audio splitter με δυο θηλυκές εξόδους και κάρφωσα στη μία τα Eterna και την άλλη τα UHP.Χρησιμοποίησα από ένα tip των UHP για το κάθε ζευγάρι(δηλαδή αριστερό ετερνα+tip UHP/δεξί UHP+tip UHP)και η διαφορά ποιότητας είναι χαώδης.Από τη μία μουνταμάρα και από την άλλη κρύσταλλο!

Edited by G_T_J

Ω ρε συ G_T_J μας αναψες φωτιες πασχαλιατικα...:p

Αφου περασαν και το "Dragonforce test" αμπουκωτα(και γω μονο με τα D1001/SF5 μπορω να ευχαριστηθω το "Through the Fire and Flames") ,τοτε πρεπει να ναι αυτο που ψαχνω.Κι εφοσον ειναι πιο ελαφρια στο μπασο απο τα 306 τοτε δεν υπαρχει καποιος λογος ανησυχιας οτι ειναι bass-heavy,οπως λενε ορισμενοι στο HeadFi.Μια χαρα! :D

Η πηγη σε ολα τα tests ηταν το Ipod Touch?

Οι ηλεκτρικες κιθαρες σε rock,punk,garage πως ειναι?Και Hendrix μου κανει σα σημειο αναφορας.

Παντως ευχαριστω πολυ για τις εντυπωσεις απο πρωτο...αυτι,μιας κι απ'οτι φαινεται θα με οδηγησουν σε μια επιτυχημενη αγορα.

Οσο για το e5,το εχω αλλα τελευταια μαζευει σκονη.Ενω βελτιωνει τον ηχο του 3GS μου(μπασο,soundstage,αναλυση,ενταση) δεν βολευει στη μεταφορα του.Ειδικα αν πεις να χρησιμοποιησεις LOD για πιο hifi καταστασεις θα ναι ακομη λιγοτερο πρακτικο.Επισης δεν εχω κανενα παραπονο ν'ακουω απο το 3GS χωρις αυτο.Ουτε για desktop λυση προκρινεται,αφου ειναι σαφως κατωτερο απο την STX μου.

Ομως στα λεφτα του δεν υπαρχει λογος να το σκεφτεσαι.Παρτο και καπου θα σου χρησιμευσει ;)

Edited by NTROPIC
"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Ω ρε συ G_T_J μας αναψες φωτιες πασχαλιατικα...:p

Αφου περασαν και το "Dragonforce test" αμπουκωτα(και γω μονο με τα D1001/SF5 μπορω να ευχαριστηθω το "Through the Fire and Flames") ,τοτε πρεπει να ναι αυτο που ψαχνω.Κι εφοσον ειναι πιο ελαφρια στο μπασο απο τα 306 τοτε δεν υπαρχει καποιος λογος ανησυχιας οτι ειναι bass-heavy,οπως λενε ορισμενοι στο HeadFi.Μια χαρα! :D

Η πηγη σε ολα τα tests ηταν το Ipod Touch?

Οι ηλεκτρικες κιθαρες σε πιο rock,punk,garage πως ειναι?Και Hendrix μου κανει σα σημειο αναφορας.

Παντως ευχαριστω πολυ για τις εντυπωσεις απο πρωτο...αυτι,μιας κι απ'οτι φαινεται θα με οδηγησουν σε μια επιτυχημενη αγορα.

Οσο για το e5,το εχω αλλα τελευταια μαζευει σκονη.Ενω βελτιωνει τον ηχο του 3GS μου(μπασο,soundstage,αναλυση,ενταση) δεν βολευει στη μεταφορα του.Ειδικα αν πεις να χρησιμοποιησεις LOD για πιο hifi καταστασεις θα ναι ακομη λιγοτερο πρακτικο.Επισης δεν εχω κανενα παραπονο ν'ακουω απο το 3GS χωρις αυτο.Ουτε για desktop λυση προκρινεται,αφου ειναι σαφως κατωτερο απο την STX μου.

Ομως στα λεφτα του δεν υπαρχει λογος να το σκεφτεσαι.Παρτο και καπου θα σου χρησιμευσει ;)

Δεν μπουκώνει φίλε.Η πένα του μπάσου δεν φαίνεται και ακούς ένα-ένα τα σκασίματα και καμία παραμόρφωση στην ταχύτητα του δίμποτου.Και εδώ η διαφορά με τα UHP είναι παραπάνω από αισθητή!

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή τη περί μπάσου φιλολογία.Τα ακουστικά έχουν πολύ νορμάλ και ισορροπημένο μπάσο.Καμία σχέση με ό,τι γράφουν.Σε τόσο γρήγορο κομμάτι και τα ακούς όλα.Τι άλλο να ζητήσεις; Ή εγώ είμαι κουφός ή ακούμε τελείως διαφορετικά ακουστικά.Τι να πώ.ένα σου λέω.Τα UHP έχουν πολύ περισσότερο και σκοτεινό μπάσο.Και στο operation ground and pound ακούς τα πάντα σε απόσταση μεταξύ τους, διακριτά.

Τα έχω δοκιμάσει ήδη και στο Touch και στο laptop μου.Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Έκανα και μια διαπίστωση: Ο ήχος του IPOD μου αρέσει πιο πολύ από την onboard realtek του λαπτοπ που μάλλον εξαιτίας της ευκρίνειας των Eterna, ακούω κάποια παράσιτα διάσπαρτα που και που...

Κοίτα στο All Along The Watchtower οι κιθάρες είναι σε μια πολύ ωραία απόσταση πίσω από τα cymbals και ακούγονται sharp/κοφτερές.Γενικώς για τόσο παλιά παραγωγή πιθανότατα -εξακάναλα γραμμένη- το αποτέλεσμα είναι πολύ άμεσο και ζωντανό.Έβαλα και Graig Erikson το Desperate οι κιθάρες έχουν ένα πολύ γλυκό βάθος αλλά όχι σουρεάλ.Πολύ άμεσο και όμορφο. Η καθαρότητα και το απαύγασμα της ισορροπίας είναι το superstition του Stevie Ray Vaughan....

Η βρωμιά του bomber των Motorhead εξομαλύνεται.Αυτό σου λέω για να καταλάβεις.Είναι τέτοια η ευκρίνεια και η ισορροπία που ακόμη και σε punk-ίζον υλικό είναι απολαυστικά.

Στο Monster Magnet - Powertrip, το soundstage είναι εντυπωσιακό.Χάσιμο.

Σχετικά με της ηλεκτρικές, θα σου πω ότι το rythm section των Gotthard, των ACDC και των Airbourne σε συνεπαίρνει και δεν μπορείς να μην πωρωθείς.Στο Hard as a rock θέλω να τα σπάσω όλα! :D

Το E5 το παρήγγειλα ήδη και θα το δοκιμάσω ελπίζω σε κανα 20ήμερο.

Οδυσσέα πιστεύω θα τα γουστάρεις πολύ.Σου λέω μόνο ότι συνολικά χωρίς να κάνω λόγο για επιμέρους λεπτομέρειες, το ηχητικό αποτέλεσμα εν συγκρίσει με τα UHP, αγγίζει χωρίς υπερβολή το 50% προς το καλύτερο....

Edited by G_T_J

Το ότι μπορεί να γίνουν μπασο-ακουστικά μετά το "burn in" το σκέφτηκε κανείς; Γιατί από όσο έχω παρατηρήσει, στις περισσότερες περιπτώσεις το μπάσο αυξάνει με το χρόνο.

Το ότι μπορεί να γίνουν μπασο-ακουστικά μετά το "burn in" το σκέφτηκε κανείς; Γιατί από όσο έχω παρατηρήσει, στις περισσότερες περιπτώσεις το μπάσο αυξάνει με το χρόνο.

Και να αυξηθεί, αποκλείω να γίνει κατά τέτοιο δραματικό βαθμό ώστε να ξεπεράσει τα UHP και να γίνει ενοχλητικό.Έχει περιθώρια αύξησης πάρα πολλά αυτή τη στιγμή.Πλέον δεν αγχώνομαι.

G_T_J,και παλι ευχαριστω για τις εντυπωσεις που μοιραστηκες μαζι μας.

Μπραβο και για τις μουσικες σου επιλογες :D.

Και για να μου φυγει μια απορια,αν δε βαριεσαι καποια στιγμη δοκιμασε ν'ακουσεις το "Hook And Line" των Kills.Γυρω στο 00:29,οταν μπαινει το ρεφρεν οι κιθαρες "κλιπαρουν" λιγο.Το χω δοκιμασει με ολα τα ακουστικα και ηχεια μου,σε mp3,flac,κτλ και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Μπορει βεβαια να ειναι σκοπιμο εφε,ή απλα να συμβαινει λογω απαραδεκτου compression στο αρχικο mix που εγινε στο στουντιο(τα γνωστα "loudness wars")

Τελος καποιες αποριες τεχνικης φυσης:Τα παρηγγειλες απο εδω,στα 67$ + 10$ μεταφορικα,δλδ γυρω στα 58 ευρω ολα μαζι,ετσι?Δεν υπηρχαν τπτ εξοδα εκτελωνισμου κτλ?Και ποσο χρονο πηρε συνολικα η διαδικασια απο τη στιγμη που εκανες την παραγγελια?

Δε θελω να μπω σε τεχνικες λεπτομερειες αλλα συμφωνα με οσα εχω διαβασει,κατα κανονα το μπασο "σφιγγει" με το burn-in,και δεν αλλαζει τοσο η ποσοτητα του.Βεβαια οπως ξαναεγραψα το burn-in ειναι και θεμα ψυχοακουστικης,δλδ υποκειμενικο.

Edited by NTROPIC

G_T_J,και παλι ευχαριστω για τις εντυπωσεις που μοιραστηκες μαζι μας.

Μπραβο και για τις μουσικες σου επιλογες :D.

Και για να μου φυγει μια απορια,αν δε βαριεσαι καποια στιγμη δοκιμασε ν'ακουσεις το "Hook And Line" των Kills.Γυρω στο 00:29,οταν μπαινει το ρεφρεν οι κιθαρες "κλιπαρουν" λιγο.Το χω δοκιμασει με ολα τα ακουστικα και ηχεια μου,σε mp3,flac,κτλ και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Μπορει βεβαια να ειναι σκοπιμο εφε,ή απλα να συμβαινει λογω απαραδεκτου compression στο αρχικο mix που εγινε στο στουντιο(τα γνωστα "loudness wars")

Τελος καποιες αποριες τεχνικης φυσης:Τα παρηγγειλες απο εδω,στα 67$ + 10$ μεταφορικα,δλδ γυρω στα 58 ευρω ολα μαζι,ετσι?Δεν υπηρχαν τπτ εξοδα εκτελωνισμου κτλ?Και ποσο χρονο πηρε συνολικα η διαδικασια απο τη στιγμη που εκανες την παραγγελια?

Αν έχω καταλάβει τι ζητάς νομίζω ότι θα ενθουσιαστείς.Σε δύο γραμμές σου λέω ότι από τη μια έχουμε την υπερβολή και τη σκοτοδίνη(που ενώ είναι ψέμα ενίοτε μας αρέσει)στα UHP και από την άλλη έχουμε την ευκρίνεια και το right in your face playing από τον καλλιτέχνη.Πολύ πιο αναλυτικά τέλος τα eterna από τα UHP.Δεν ξέρω με τί τα συγκρίνουν και με ποια κριτήρια τα θεωρούν 'fan IEMs' αλλά μπροστά στα UHP είναι ο σχολαστικισμός ο ίδιος! Mε τα UHP ακούς μια μπάντα μέσα σε σπήλαιο(λίγο απόκοσμα και σε πιάνει δέος) ενώ με τα eterna απολαμβάνεις ένα jazz trio να παίζει live από το control room του καλύτερου studio....

Θα τσεκάρω αύριο το κομμάτι που μου λες αι θα σου πω.Λογικά αν ακούς κάτι παράξενο, άγαρμπο και αδόκιμο να είναι απλά μια κακόγουστη 'μόντα' στο στούντιο ελέω των νέων τεχνικών και παραγωγών που μας έχουν κατακλύσει.Μερικές φορές ο όρος vintage καταντά παρεξηγημένος από κάποιους 'wanna be' ναβιωτές του vintage ήχου.

Συνολικά μου βγήκαν 77 δολάρια ήτοι 56 και κάτι ευρώ.Τα παρήγγειλα 18 Μαρτίου, απεστάλησαν 19 και τα παρέλαβα σημερα στις 10.30 το πρωί, 30 Μαρτίου.Όμως θα σε στεναχωρήσω.Χθές που κοίταξα στα listings του gd_audiobase είχαν εξαντληθεί.Ίσως ξαναφέρει σύντομα όμως.

Θέλω και 2 πληροφορίες.Τί ενισχυτή χρησιμοποιείς;Τι εστί ο STX;

Λύσε μου σε παρακαλώ την απορία γιατί ενώ εκεί που κάθομαι και το χω παρατημένο στην άλλη άκρη, μπορεί να αρχίσει να παίζει το IPOD; :ninja: Εννοείται ότι προηγουμένως το έχω κλείσει το player λκαι έχω βάλει το IPOD σε sleep mode.Αυτό συμβαίνει από προχθές που έχω πάνω το MPA.Λες να έχει σχέση με κάποια ενεργοποιημένη φωνητική λειτουργία;

Edited by G_T_J

Thanks,μολις βρω ακρη με τη διαθεσιμοτητα τους τα παραγγελνω.

H Asus Essence STX ειναι καρτα ηχου,με ξεχωριστο ενισχυτη για ακουστικα,και μαλλον η καλυτερη πηγη που διαθετω προς το παρον.

Για το Ipod δε ξερω αν ενεργοποιειται απο το MPA.Δοκιμασε να το αποσυνδεσεις.

Thanks,μολις βρω ακρη με τη διαθεσιμοτητα τους τα παραγγελνω.

H Asus Essence STX ειναι καρτα ηχου,με ξεχωριστο ενισχυτη για ακουστικα,και μαλλον η καλυτερη πηγη που διαθετω προς το παρον.

Για το Ipod δε ξερω αν ενεργοποιειται απο το MPA.Δοκιμασε να το αποσυνδεσεις.

Αυτοί το βιολί τους με τα μπάσα των Eterna...Μπορεί είμαι και κουφός τελικά.Φαντάζομαι πόσο ψόφια στο μπάσο θα ακούγονται τα περίφημα REO που τα χαρακτηρίζουν ώς επειγόντως χρήζοντα ενίσχυσης από portable amp....

http://www.head-fi.org/forums/f103/review-fischer-audio-russia-love-450772/index25.html

Ειπαμε η αντιληψη του ηχου ειναι υποκειμενικη.Αλλα και σχετικη.Μπορει να συνηθισεις στα Eterna και τα UHP να σου φαινονται bass-monsters.Ή αν ειχες καποια etymotic μπορει ολα να σου φαινονταν υπερβολικα μπασατα.Εγω π.χ καποτε θεωρουσα τα CX300 φυσιολογικα στις χαμηλες και τωρα δε μπορω να τ'ακουσω χωρις να με κουρασουν.

Λοιπόν επανέφερα τα default bi-flanges που ήρθαν πάνω στα eterna γιατί εξακολουθούσα να μην μπορώ να κατανοήσω την όλη φιλολογία περί μπάσου.Τα custom tips τελικά μου κάνουν και κάθονται βαθιά μέσα στην κοιλότητα του αφτιού.Πίεσα , ξαναπίεσα και είδα που κάθονται σωστά και που έχουν κατασκευαστεί να κάθονται.Η λογική τους είναι να μπάινουν πιο βαθιά μέσα στο αφτί απ'ό,τι τα custom tips των UHP.Κατάφερα λοιπόν και τα προσάρμοσα έτσι όπως προβλέπουν οι προδιαγραφές τους και η κατασκευή τους.Περισσότερο ήταν η ιδέα ότι θέλω να τα ακούσω 'σωστά' όπως τα ακούνε όλοι και να συγκρίνω τα συμπεράσματα μου με αυτά των άλλων που τα χρησιμοποιούν.

Λοιπόν το fit με αυτό το σετ tips και με την τοποθέτηση βαθύτερα στο αφτί είναι πολύ δυνατό.Η απομόνωση ήχου απίστευτη.Δεν ακούς σχεδόν τίποτε ακόμη και με κλειστή τη συσκευή.Ωτασπίδες κανονικές.

Σχετικά με τον ήχο, ΝΑΙ υπάρχει τελικά ποσότητα μπάσου αρκετή.Αν μπορούσα να την παρομοιάσω με αυτή των UHP είναι περίπου στα ίδια επίπεδα ποσότητας αλλά σαφώς πιο ποιοτικό.Τονίζω όμως ότι ΟΧΙ δεν είναι περισσότερο το μπάσο από αυτό των UHP σε καμία περίπτωση.Το soundstage όπως θα αντιλαμβάνεστε είναι ακόμη μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο δεδομένης της καλύτερης και πιο 'απόλυτης εφαρμογής στο αφτί.

Το μπάσο είναι εκεί, μπροστά γεμάτο και δυνατό αλλά πιο καθαρό και όχι τόσο σκοτεινό όσο των UHP.H καθαρότητα των υπόλοιπων συχνοτήτων είναι πολλές κλάσεις καλύτερη από αυτή των UHP.Έχουμε λοιπόν ένα πακέτο από όμορφο γεμάτο μπάσο που επιτρέπει σε μεσαίες και ψηλές να ακουστούν ισορροπημένα.Ειδικά οι μεσσίες και το mid-bass βροντοφωνάζει παρόν και εδώ είναι η τεράστια υπεροχή των ETERNA εν σχέσει με τα UHP.

Σε επίπεδα αναλυτικότητας, εξακολουθώ να δηλώνω πως είναι ΠΟΛΥ πιο αναλλυτικά από τα UHP.Προφανώς συγκρίνουν τα eterna με με σετ με διπλούς και τριπλούς drivers κατασκευασμένα να αποδίδουν απόλυτη πιστότητα και εξού και η άποψη ότι είναι 'fan IEMs.Αυτό που φαντάζομαι σας ενδιαφέρει είναι ότι είναι πιο αναλυτικά και 'επαγγελματικά στον ήχο από τα Altec.

Τι έγινε λοιπόν χθες. Τα tips των UHP που έβαλα ευθύς αμέσως στα eterna έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρο 'λαιμού'(μη φανταστείτε όμως ότι πέφτανε) με αποτέλεσμα να 'αερίζεται' λίγο παραπάνω ο driver και να υπάρχει κάποια διαρροή ποσότητας μπάσου που με οδηγούσε σε εντύπωση πιο ballanced μουσικής υπογραφής.Τελικά είναι μπασάτα ακουστικά αλλά επιμένω όχι σε άσχημο βαθμό.Ποσοτηκά τον ίδιο με τα UHP αλλά ποιοτικά πολύ ανώτερο φωτεινό και καθαρό.

Ακούγοντας σήμερα το πρωί το album 'G" των Gotthard που συγκαταλέγεται στα albums με την καλύτερη παραγωγή στη σύγχρονη ιστορία της ροκ, εκστασιάστηκα! Ο ήχος είναι τρομακτικά γεμάτος και αληθινός που βυθίζεσαι και χάνεσαι! Σε πιάνει δέος ειλικρινά Νιώθεις αισθήματα μεταφοράς στο χρόνο.Στο sister moon ακούς κα το παραμικρό σκέρτσο της φυσαρμόνικας ενώ πραγματικά σου ρίχνει κλωτσίες το rythm section στην κυριολεξία.Στο δε 'let it be' δάκρυσα και ήμουν και ήμουν και στο δρόμο πανάθεμά με εκείνη την ώρα....

Εμμένω ωστόσο στη χθεσινή μου διαπίστωση ότι είναι πολλά σκαλιά ανώτερα από τα UHP, μα πάρα πολλά.....Και αυτή τη φορά δεν παίζει να κάνω κάτι λάθος.

Το μόνο κακό είναι ότι θα πρέπει να ξαναδοκιμάσω διάφορα είδη μουσικής και κομμάτια ώστε να ικανοποιήσω και την περιέργειά μου και εσάς που φαντάζομαι θα θέλετε τροφή και νέα δεδομένα.

Οδυσσέα το κομμάτι δεν το έχω αλλά το βρήκα σε καλή έκδοση στο youtube και οι κιθάρες καίγονται στο ρεφραίν.Άθλια μίξη όπως είπες.

Edited by G_T_J

Welcome to high end G_T_J!!!

Περιμενε να περασει μια βδομαδα να συνηθισεις τον ηχο και μετα θα τρελαθεις!

Ναι τα UHP εχουν πολυ μπασο και καθολου κοντρολαρισμενο, και δεν συμφωνουσα με την αναπαραγωγη της κιθαρας σε ροκ κομματια στα 306 και ουτε τωρα με ενθουσιαζει, αλλα ειναι αρκετα fun σε κλαμπιστικα κομματια. Ακομα περιμενω τα westone 3 με custom tips...

Αυτοί το βιολί τους με τα μπάσα των Eterna...Μπορεί είμαι και κουφός τελικά.Φαντάζομαι πόσο ψόφια στο μπάσο θα ακούγονται τα περίφημα REO που τα χαρακτηρίζουν ώς επειγόντως χρήζοντα ενίσχυσης από portable amp....

http://www.head-fi.org/forums/f103/review-fischer-audio-russia-love-450772/index25.html

Τα RE0 εχουν πιο αναλυτικη προσεγγιση πλησιαζοντας τα etymotic ΕR4S-P, οπως και τα phonak που εχουν σφιχτο μπασο αλλα η αναλυτικοτητα τους ειναι σε αλλο επιπεδο.

Βασικα ειναι οπως το ειπε ο NTROPIC, οτι συνηθισεις.

Edited by Godfavor777
Letv x800 + Neutron + Westone W30:music:

Welcome to high end G_T_J!!!

Περιμενε να περασει μια βδομαδα να συνηθισεις τον ηχο και μετα θα τρελαθεις!

Ναι τα UHP εχουν πολυ μπασο και καθολου κοντρολαρισμενο, και δεν συμφωνουσα με την αναπαραγωγη της κιθαρας σε ροκ κομματια στα 306 και ουτε τωρα με ενθουσιαζει, αλλα ειναι αρκετα fun σε κλαμπιστικα κομματια. Ακομα περιμενω τα westone 3 με custom tips...

Τα RE0 εχουν πιο αναλυτικη προσεγγιση πλησιαζοντας τα etymotic ΕR4S-P, οπως και τα phonak που εχουν σφιχτο μπασο αλλα η αναλυτικοτητα τους ειναι σε αλλο επιπεδο.

Βασικα ειναι οπως το ειπε ο NTROPIC, οτι συνηθισεις.

Ευχαριστώ φίλε Godfavor! Είναι πραγματικά κορυφαία ακουστικά! Δεν ξέρω αν τα έχεις αλλά ήδη έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μου.

Το καλό είναι ότι μετά την επανατοποθέτηση των tips που είχαν έχουν ένα ήχο με γνωρίσματα που προσομοιάζει με τα UHP αλλά δεν έχουν καμία σχέση σε ποιότητα ηχοχρώματος ή επί μέρους γνωρίσματα.Με λίγα λόγια 'μπάλα πάιζουμε στην Ελλάδα αλλά μπάλα είναι και το champions league'....Καταλαβαίνεις τι εννοώ.Μπάλα είναι και τα 2 όπως και να το κάνουμε αλλά τί μπάλα!

Πίστεψέ με, αν δεν είναι ιδέα μου, βλέπω ήδη διαφορές από ακρόαση σε ακρόαση.Φροντίζω όποτε δεν τα χρησιμοποιώ(όπως τώρα να έχω ένα playlist με διάφορα και διαφορετικά πράματα, να τα οδηγεί...

EDIT

Έψαξα παντού για τα Westone 3.Μέχρι που ρώτησα χρήστες τους, διάβασα reviews και είναι απλά ό,τι καλύτερο υπάρχει παγκοσμίως....Είσαι τυχερός φίλε.Τώρα βλέπω πως πράγματι αξίζει η επένδυση σε κάτι που ο μέσος άνθρωπος θα το θεωρούσε υπερβολικό.Δυστυχώς τα 300 ευρώ είναι πάρα πολλά γμτ...αλλά υπόσχομαι πως κάποια στιγμή θα μου τα κάνω δώρο! :P

Edited by G_T_J

Μακαρι να τα ακουγα, αλλα εχω τα westone δεν αξιζει να παρω και αλλα ακουστικα. Tα 306 τα πηρα σαν αντικαταστατες για λιγο διαστημα που θα ελειπαν τα westone, αλλα η αληθεια ειναι οτι ψηλοβαριεμαι να ακουσω πλεων μουσικη με τα 306 o ηχος μου φαινεται ρηχος χωρις ζωντανια, εχω την αισθηση οτι κατι μου λειπει και δεν τα ευχαριστιεμαι οπως τα westone.

Αν θες να πας στην καλυτερη κατηγορια ακουστικων υπαρχουν τα custom (εχουν βγει με 8 drives) τα οποια η ηχητικη υπογραφη τους φτανουν ηχεια στουντιο πολλων χιλιαδων ευρω, με εξωπραγματικες λεπτομερειες που βγαζουν ηλεκτροστατικα ηχεια με τελειο balanced ηχο.

Letv x800 + Neutron + Westone W30:music:

Μακαρι να τα ακουγα, αλλα εχω τα westone δεν αξιζει να παρω και αλλα ακουστικα. Tα 306 τα πηρα σαν αντικαταστατες για λιγο διαστημα που θα ελειπαν τα westone, αλλα η αληθεια ειναι οτι ψηλοβαριεμαι να ακουσω πλεων μουσικη με τα 306 o ηχος μου φαινεται ρηχος χωρις ζωντανια, εχω την αισθηση οτι κατι μου λειπει και δεν τα ευχαριστιεμαι οπως τα westone.

Αν θες να πας στην καλυτερη κατηγορια ακουστικων υπαρχουν τα custom (εχουν βγει με 8 drives) τα οποια η ηχητικη υπογραφη τους φτανουν ηχεια στουντιο πολλων χιλιαδων ευρω, με εξωπραγματικες λεπτομερειες που βγαζουν ηλεκτροστατικα ηχεια με τελειο balanced ηχο.

Ωχ κατάλαβα...Για τί τιμές όμως μιλάμε για τέτοια custom sets?

Αν βλέπω εγώ διαφορά τεράστια μεταξύ UHP και etrna, φαντάζομαι τί διαφορες ακούς εσύ όταν συγκρίνεις τα Altec με τα Westone...