Jump to content

Ποια είναι τα καλύτερα ακουστικά-«ψείρες»;

saroy1982
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

τα έβαλα να παίζουν σε club μουσική σε δυνατή ένταση...θα το αφήσω κανά 2 βράδια και μετά θα ακούω κανονικά....αυτό με τον υπολογιστή το μύνημα μου το εβγαλε και εμένα...με βάζει να επιλέξω γραμμή εξόδου,γραμμή εισόδου,μικρόφωνο,ακουστικά και άλλα βγάζει και είχα επιλέξει ακουστικά....καλά έκανα?
technoholic maniac reviewer

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

H επιλογη ακουστικα μειωνει το μπασο αυξανει τα πριμα και δυναμωνει την ενταση, οποτε δεν βγαζει σωστα τις συχνοτητες,(για να ακουγονται καλυτερα καποια χαμηλης ποιοτητας ακουστικα). Να επιλεγεις γραμμη εξοδου.
Letv x800 + Neutron + Westone W30:music:

ναι το παρατήρησα και εγώ.νομίζω σήμερα ότι ακουγόταν καλύτερα που άκουγα μουσική από το psp.το μπάσο βαθύ αρκετά και ο ήχος ζεστός και ζωντανός.μάλλον τα αυτιά μου συνηθίζουν τον ήχο...σε μερικά τραγούδια το μπάσο ακουγόταν τέλεια και δυνατά.σε άλλα ποιο λίγο...η απόδοση του ήχου είναι εντυπωσιακή..καταλαβαίνεις δηλαδή που χάνει το player η το τραγούδι...σε μεγάλο bitrate και με καλό mp3 player σίγουρα θα είναι ακούγεται απλά τέλεια...έπεξα και το god of war και πραγματικά είχα πάθει πλάκα από τα ηχητικά εφέ και όλα...ποιο πολύ πoρώθηκα με τον ήχο παρά με το game!! δηλαδή αν ακούγεται έτσι αυτό τα triple drivers πως είναι δηλαδη??

κοίταξα πάλι στο link όπου παραθέτω ποιο πάνω και τα ακρίβηνε τα ακουστικά ο πωλητής κατά 30 περίπου ευρώ! και πάλι παίρνουν αρκετοί!

Tα ακουστικα που πηρες ειναι τα καλυτερα της klipsch και ειναι μεσα στο top 3 των καλυτερων dynamic earphones μαζι με τα RE0 και ΙΕ8, δεν υπαρχουν dual η triple drive dynamic ακουστικα, μονο στην τεχνολογια armature υπαρχουν dual η triple drives.

Kαι για να απαντησω το αρχικο αρχικο post για το ποια ειναι τα καλυτερα ακουστικα ψειρες ο Jerry Harvey ο ιδρυτης της Ultimate Ears δημιουργησε την δικη του εταιρια την JHaudio οπου βγαζει ακουστικα για πιλοτους και CUSTOM ΙΕΜS για επαγγελματικη χρηση. Το καλυτερο μοντελο της εταιριας ειναι το JH13 PRO οπου εχει 6 drives (dual low, dual medium, dual high με 3 crossover), και οπως υποστηριζει ειναι οτι καλυτερο υπαρχει ακομα και απο το UE 11 pro. Στην εκθεση που εγινε μερικοι τα συγκριναν με τα sennheiser HD800 (αλλα οχι στο soundstage) σε ποιοτητα ηχου και καποιοι τα θεωρησαν καλυτερα και απο τα westone ES3X. Βεβαια το κοστος ειναι αστρονομικο και ειναι στα 1100$.

http://www.jhaudio.com/

Οσον αφορα τα full size ακουστικα, συμφωνα παντα απο reviews και ερευνα τα καλυτερα ειναι τα SONY MDR-R10 που εδω και 20 χρονια ειναι ο βασιλιας του ειδους με κοστος μολις 4000$ αλλα πλεον ειναι πολυ σπανια να τα βρεις. Αναφορικα γυρω στο 25% καλυτερη ποιοτητα ηχου απο τα HD800 και αυτο λογω του μοναδικου του ηχου και οχι με βαση την αποκριση συχνοτητων, αλλοι βεβαια υποστηριζουν το αντιθετο.

Απλα ΔΕΙΤΕ συσκευασια!

http://www.head-fi.org/forums/f10/ic-sony-mdr-r10-780-a-179931/

Δείτε και εδώ:

http://reviews.cnet.com/best-earbuds/

Έχω χρησιμοποιήσει τόσο της etymotic όσο και της shure και έμεινα πολύ ικανοποιημένος και με τα δυο.

Λίγο ακριβά αλλά αξίζουν.

Tα ακουστικα που πηρες ειναι τα καλυτερα της klipsch και ειναι μεσα στο top 3 των καλυτερων dynamic earphones μαζι με τα RE0 και ΙΕ8, δεν υπαρχουν dual η triple drive dynamic ακουστικα, μονο στην τεχνολογια armature υπαρχουν dual η triple drives.

Kαι για να απαντησω το αρχικο αρχικο post για το ποια ειναι τα καλυτερα ακουστικα ψειρες ο Jerry Harvey ο ιδρυτης της Ultimate Ears δημιουργησε την δικη του εταιρια την JHaudio οπου βγαζει ακουστικα για πιλοτους και CUSTOM ΙΕΜS για επαγγελματικη χρηση. Το καλυτερο μοντελο της εταιριας ειναι το JH13 PRO οπου εχει 6 drives (dual low, dual medium, dual high με 3 crossover), και οπως υποστηριζει ειναι οτι καλυτερο υπαρχει ακομα και απο το UE 11 pro. Στην εκθεση που εγινε μερικοι τα συγκριναν με τα sennheiser HD800 (αλλα οχι στο soundstage) σε ποιοτητα ηχου και καποιοι τα θεωρησαν καλυτερα και απο τα westone ES3X. Βεβαια το κοστος ειναι αστρονομικο και ειναι στα 1100$.

http://www.jhaudio.com/

Οσον αφορα τα full size ακουστικα, συμφωνα παντα απο reviews και ερευνα τα καλυτερα ειναι τα SONY MDR-R10 που εδω και 20 χρονια ειναι ο βασιλιας του ειδους με κοστος μολις 4000$ αλλα πλεον ειναι πολυ σπανια να τα βρεις. Αναφορικα γυρω στο 25% καλυτερη ποιοτητα ηχου απο τα HD800 και αυτο λογω του μοναδικου του ηχου και οχι με βαση την αποκριση συχνοτητων, αλλοι βεβαια υποστηριζουν το αντιθετο.

Απλα ΔΕΙΤΕ συσκευασια!

http://www.head-fi.org/forums/f10/ic-sony-mdr-r10-780-a-179931/

δηλαδή το dynamic σημαίνει ότι με τον καιρό και την χρήση βελτιώνονται τα ακουστικά? δηλαδή ότι ανήγει το μπάσο κ.λ.π?

Έκανα σήμερα ένα πέρασμα απο το Νάκα (Ιπποκράτους) και ήμουν μεταξύ των CX-300 II και CX-400 ΙΙ. Θυμήθηκα το σχόλιό σου και τελικά πήρα τα 400 στα 55 ευρώ (η υπέρβαση που λέγαμε).

Τα ακουστικά είναι καταπληκτικά. Καταρχήν είναι συμμετρικά, όπως ακριβώς τα ήθελα (δεν το ήξερα μέχρι που τα άνοιξα), έχουν απίστευτη εφαρμογή στο αυτί, είναι πολύ μικρά και ελαφριά με αποτέλεσμα να μην κουράζουν (ξεχνάς οτι τα φοράς), έχουν κοντρολάκι για volume και πολύ ολοκληρωμένο πακέτο αγοράς με πλήθος ανταλλακτικών, θήκης και πουγκιού.

Από θέμα ακουστικής, απλά τα σπάνε. Δεν έχω ακούσει ποτέ απο ακουστικά καλύτερο και πιο κρυστάλλινο ήχο (καλά, δεν έχω δοκιμάσει και πολλά). Οι ρυθμίσεις στο 5800 είναι στο default και όμως, αποδίδουν όπως πρέπει. Ούτε πολλά μπάσα, ούτε ήχος επίπεδος. Καλύτερο αποτέλεσμα δεν θα μπορούσα να φανταστώ (που να ακούσω και άλλες προτάσεις ακριβότερες που έχετε αναφέρει).

Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω ακουστικά και μπορώ να διαθέσω το πολύ 50€.

Προσανατολίζομαι στην αγορά των Sennheiser CX 400-II Precision ή των Sennheiser CX 350 Street II από το Νάκα.

Έχει κάποιος άλλος άποψη για τα εν λόγω ακουστικά (είτε μέσω review, είτε από προσωπική χρήση);

Σαν κατάστημα, ο Νάκας θεωρείται αξιόπιστος ως προς την υποστήριξη (πχ. σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιήσω την εγγύηση);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :music:

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

δηλαδή το dynamic σημαίνει ότι με τον καιρό και την χρήση βελτιώνονται τα ακουστικά? δηλαδή ότι ανήγει το μπάσο κ.λ.π?

Ναι τα dynamic ακουστικα βελτιωνονται με τον καιρο, η τελικη μορφη του ηχου επιτυγχανεται μετα απο 70, 100, 200 ωρες burn in αναλογα ποια ακουστικα επιλεξεις

Χαχαχαχα τώρα το είδα τα ακουστικά τις sony Ex71 είναι αντίγραφα τον inear της apple :lol: :lol: :shifty:

Είστε ασχετίλες!Σονυ Ουτόπια ,ακουστικό που δεν ξαναβγήκε ποτε γιατι κουφάυηκε κόσμος το 1995.Και απο σημερινά μοντέλα MDR-EX35LP,SKOTWNOYNNNNNNN

:X:X

Καλησπέρα στους "προφέσορες" αυτού του αθλήματος...

Ψάχνω ακουστικάκια για το νόκια το 5800 ψείρες μέχρι 30-35 άντε το πολύ 40 άν είναι κάποια σπουδαία περίπτωση....

Έχετε να προτίνετε κάτι?

Αυτά εδώ τί λένε?

Για μουσική πάντα.. (rock :lol:)

Εδιτ: επίσης μια γνώμη και για αυτά? :http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1183443&catalog=19&category=69977639

Τελικα τα klipsch image ειναι τεχνολογιας balanced armature και οχι dynamic, χρησιμοποιουν το Full Range KG 926 τυπο ακουστικου απο το site της klipsch, το εβαλα στο google και ειναι armature τεχνολογιας. Σορι για την λαθος πληροφορηση απλα σε ενα forum το ειχαν ως dynamic... Τεσπα....

Tελικα hackfree ειδες καμια βελτιωση στον ηχο?

Καλησπέρα στους "προφέσορες" αυτού του αθλήματος...

Ψάχνω ακουστικάκια για το νόκια το 5800 ψείρες μέχρι 30-35 άντε το πολύ 40 άν είναι κάποια σπουδαία περίπτωση....

Έχετε να προτίνετε κάτι?

Αυτά εδώ τί λένε?

Για μουσική πάντα.. (rock :lol:)

Εδιτ: επίσης μια γνώμη και για αυτά? :http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1183443&catalog=19&category=69977639

Τωρα για rock θα σε γελασω αλλα πολυ καλη επιλογη ειναι αν τα παρεις απο Ελλαδα τα Sennheiser CX300 II και δεν εχεις προβλημα να παραγειλεις απο ebay τοτε σου προτεινω τα soundmagic pl30.

ναι είδα βελτίωση στον ήχο αλλά πιθανός η βελτίωση να είναι από τα αυτιά μου που συνιθήσανε το μπάσο...

Αυτλα τα CX-300 τόσο καλά είναι και τα βλέπω παντού μπροστά μου? :LOL:

Υπάρχει κάτι αντίστοιχης ποιότητας ή έστω λίγο κατώτερης για να το παραγγείλω από e-shop αφού σε λίγες μέρες θα κάνω παραγγελία από εκεί?

Γιατί για musica.gr ....δυσκολα τα πράγματα

Θέλω να πάρω καινούρια ακουστικά για το Ν81 μου στο οποίο είχα μέχρι τώρα κάτι ακουστικά sony ericsson που ήταν από το παλιό μου κινητό w800. Αλλά ψιλοδιαλύθηκαν, το ένα το ακουστικό είχε λίγο χαμηλότερη ένταση και μπάσο και επίσης χθες ξεκούμπωσε το πλαστικό από το ένα το ακουστικό την ώρα που τα είχα στην τσέπη μου και κάπου χάθηκε..

Πάντως γενικώς ήμουν ευχαριστημένος με την ποιότητα ήχου αλλά πλέον θέλω κάτι ακόμα καλύτερο.

Βέβαια έχω μπερδευτεί λίγο στο τί να επιλέξω!

Τωρα για rock θα σε γελασω αλλα πολυ καλη επιλογη ειναι αν τα παρεις απο Ελλαδα τα Sennheiser CX300 II και δεν εχεις προβλημα να παραγειλεις απο ebay τοτε σου προτεινω τα soundmagic pl30.

Τα CX300 II είδα έχουν ασύμμετρο καλώδιο :( Αυτά που είχα μέχρι τώρα ήταν ασύμμετρα και πραγματικά με κούραζαν.. Τα soundmagic pl30 είναι καλύτερα? Τί καλώδιο έχουν αυτά?

Επίσης τα CX400 II έχουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα ήχου σε σχέση με τα CX300? Αξίζουν η διαφορά στην τιμή?

Αυτά που θέλω είναι:

1) να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ήχου και δυνατό μπάσο

2) Να έχουν συμμετρικό καλώδιο

4) Να έχουν καλή εφαρμογή στο αυτί

3) Τιμή μέχρι 30 το πολύ 40 ευρώ

Όσοι ξέρουν για τα soundmagic pl30 ας μου πουν τη γνώμη τους!

Εγώ πήρα τα CX400 II και όχι τα 300 και δεν το μετάνιωσα καθόλου, παρόλο που ο προϋπολογιμός μου ήταν αυστηρά έως 40 ευρώ (έδωσα 55 ευρώ). Έχουν συμμετρικό καλώδιο, ένα διακριτικό πλήκτρο volume ενσωματωμένο στο καλώδιο, μια πολύ όμορφη βάση για να τα βάζεις, ένα πρακτικότατο πουγκί, είναι πάρα πολύ βολικά στο αφτί και από απόδοση, είναι φανταστικά.

Άμεση σύγκριση δεν μπορώ να κάνω με τα 300 καθώς πέρασε αρκετός καιρός που χρησιμοποίησα τα 300 και δεν τα έχω ακούσει από την ίδια συσκευή.

Εγώ πήρα τα CX400 II και όχι τα 300 και δεν το μετάνιωσα καθόλου, παρόλο που ο προϋπολογιμός μου ήταν αυστηρά έως 40 ευρώ (έδωσα 55 ευρώ). Έχουν συμμετρικό καλώδιο, ένα διακριτικό πλήκτρο volume ενσωματωμένο στο καλώδιο, μια πολύ όμορφη βάση για να τα βάζεις, ένα πρακτικότατο πουγκί, είναι πάρα πολύ βολικά στο αφτί και από απόδοση, είναι φανταστικά.

Άμεση σύγκριση δεν μπορώ να κάνω με τα 300 καθώς πέρασε αρκετός καιρός που χρησιμοποίησα τα 300 και δεν τα έχω ακούσει από την ίδια συσκευή.

Tην καλυτερη επιλογη εκανες ;) Πολυ καλα ακουστικα :music:

[sIGPIC][/sIGPIC]

@mirrorofsorrow δεν ξέρω.. αλλά μου φαίνονται πολλά τα 55 ευρώ για ακουστικά. Μέχρι στιγμής τα περισσότερα που είχα μέχρι τώρα όλο και κάτι πάθαιναν από την πολλή χρήση.

Τα soundmagic pl30 σε σχέση με τα Sennheiser CX300 II και τα CX400 II τί λένε? Γιατί βλέπω στο ebay είναι αρκετά φθηνά.. γύρω στα 25 ευρώ. Απ' ότι κατάλαβα τα pl30 πρέπει να έχουν συμμετρικό καλώδιο και γενικώς απ' ότι μου φαίνεται σε αυτά θα καταλήξω.

Αλλά θέλω να ακούσω γνώμες από όσους τα έχουν δοκιμάσει.

Επίσης να μου πείτε τί να προσέξω.. πχ για την ένταση. Τί πρέπει να κοιτάζω? Μην τα πάρω και έχουν χαμηλή ένταση..

edit: Διάβασα 3-4 πιο πίσω για κάποιον που αγόρασε ακουστικά και είχε χαμηλή ένταση λόγω του ότι είχε αντίσταση 64Ω. Βλέπω ότι τα soundmagic pl30 έχουν 12Ω. Αυτό σημαίνει οτι θα ακούγονται πολύ δυνατά?

Tα Soundmagic PL30 ειναι over the ear design (το καλωδιο παει πισω απο το αυτι) Προσωπικα δεν τα εχω ακουσει αλλα απο ερευνα βρηκα αυτα:

To μπασο στα CX300 II ειναι περισσοτερο, αλλα ειναι πολυ και καλυπτουν τις μεσαιες και ψηλες συχνοτητες, το μπασο των PL30 ειναι πιο ελεγχομενο. Βασικα οι ψηλες και οι μεσαιες συχνοτητες ειναι καλυτερες στα PL30.

Ultimate Ears super.fi 5 pro:

A better comparison is the 5 Pro. If the 5 Pro sounded like this, I would have kept it for more than 21 days. I wanted more forward mids and separation like the Super.fi 3 plus the bigger soundstage, more bass, and more treble control/sparkle of the 5 Pro. The PL is more like the blending of the 3 Studio and 5 Pro. The PL30 has the soundstage of the the 5 Pro and the treble sparkle but better mids. There is more air or black between instruments and the mids are more forward like the 3 Studio. Tone and treble seems to remind me of UE also though I no longer have a UE phone to A/B with. At this time I think they have more bass than the 5 Pro and that is on the lower setting.

Ltucci1924: The Pl30's are a well balanced canalphone. Tight bass with decent enough impact (though if you are a serious basshead there probably won't be enough). Midbass in check, slightly forward mids and ok treble though seems to be a little rolled off. Clarity and separation is good and certainly a lot more than you would expect for $40 earphones.

Ultimate ears Super.fi 5, shure se420:

I had the PL30 at the same time as two other earphones, the SE420 and the SF 5. I would say the SF 5 and SE420 are on the same level but different in sound and presentation. The PL30 sounds a lot more like the Shure and competes well with them. Versus the SF 5 they fall quite short since what I like best in the 5 are the weaker parts of the PL30.

The PL30s stay where you put them, the JVC ha-fx66 seemed to work themselves loose eating or drinking The JVC were troubled by pseudo bass. No amount of adjustment would make them clear in the bottom registers. High frequency with the JVCs was there, just not extended. Neither the JVC or the cx300s will hold a candle to the Soundmagic PL30s in any and all categories.

Γενικα εχω βρει ακομα πιο WOW reviews αλλα δεν τα ποσταρω για να μην περιμενετε και θαυματα απο τα ακουστικα (marketing??), αλλα και 2-3 reviews οτι ειναι απλα ΟΚ.

Πολυ θετικα reviews γενικα. Επισης ειναι dynamic οποτε θελουν burn in, και καμια βδομαδα για να συνηθισετε τον ηχο, αυτο βεβαια συμβαινει με ολα τα in ear ακουστικα. Επισης αναμενονται το PL50 (με balanced armature drive) που θα εχουν γυρω στα 50 ευρω, αλλα δεν εχουν βγει ακομα reviews. Νομιζω τα PL30 ειναι η καλυτερη επιλογη μεχρι τα 30 ευρω.

Αλλά θέλω να ακούσω γνώμες από όσους τα έχουν δοκιμάσει.

Επίσης να μου πείτε τί να προσέξω.. πχ για την ένταση. Τί πρέπει να κοιτάζω? Μην τα πάρω και έχουν χαμηλή ένταση..

edit: Διάβασα 3-4 πιο πίσω για κάποιον που αγόρασε ακουστικά και είχε χαμηλή ένταση λόγω του ότι είχε αντίσταση 64Ω. Βλέπω ότι τα soundmagic pl30 έχουν 12Ω. Αυτό σημαίνει οτι θα ακούγονται πολύ δυνατά?

Χμ, για μένα λες.

Από αυτά που μου είπαν και τα παιδιά, εξαρτάται από την ισχύ εξόδου της πηγής σου.

Μια αντίσταση μέχρι 32Ω το πολύ είναι οκ.(για ένα καλό mp3 player).

Αν τα θέλεις όμως για κινητό ή φτηνό mp3 player, νομίζω ότι 16Ω είναι το ανώτερο για να έχεις την μεγαλύτερη ένταση που είναι δυνατό.

Τα 64Ω είναι (προφανώς και από ότι κατάλαβα) για να συνδεθούν σε επαγγελματικά μηχανήματα.

Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζουν τα db.

Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Σου προτείνω να πάρεις κάτι με πάνω από 120db.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

@Godfavor777 όντως φαίνονται πολύ καλά! Θέλω να έχει καλό μπάσο χωρίς όμως να καλύπτει τις υπόλοιπες συχνότητες. Μάλλον σε αυτά θα καταλήξω! Μέσα στη βδομάδα λογικά θα τα παραγγείλω από ebay.

@ddr2 για κινητό τα θέλω.. αλλά εντάξει έχει καλή ποιότητα. Τα PL30 που έχουν αντίσταση 12Ω θεωρείτε καλό? Δεν χάνει σε ποιότητα όταν η αντίσταση είναι μικρότερη? Επίσης είναι ensitivity:102+/-3dB/mW at 1KHz. Γενικώς από όσα ακουστικά είδα γύρω στα 110 είναι τα db..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Οσα περισσοτερα Ω τοσο πιο σιγα θα ακουγεται το ακουστικο, οποτε σε 48Ω και πανω θες ενισχυτη. Το καλο με τα λιγα Ω ειναι οτι γλυτωνεις και μπαταρια απο το mp3 σου, γιατι και σε χαμηλο volume control θα ακουγεται δυνατα, οσο για τα DB δεν ισχυει οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο αλλα παιζει ρολο και η αποδοση (Efficiency) απο wikipedia:

Efficiency should not be confused with effectiveness: a system that wastes most of its input power but produces exactly what it is meant to is effective but not efficient. The term "efficiency" only makes sense in reference to the wanted effect. So a light bulb might have 2% efficiency at emitting light yet still be 98% efficient at heating a room. (In practice it is nearly 100% efficient at heating a room because the light energy will also be converted to heat eventually, apart from the small fraction that leaves through the windows). An electronic amplifier that delivers 10 watts of power to its load (for example a loudspeaker), while drawing 20 watts of power from a power source is 50% efficient. (10/20 × 100% = 50%)

Άλλα post που εξηγουν καποια πραγματα:

sometimes make the same mistake as most manufacturers: interchange sensitivity with efficiency. Most of Sennheiser's HD5## series headphones are of medium sensitivity (close to 100dB @ 1 Vrms @ 1kHz) - but their efficiency varies at least somewhat from model to model (for example, the high-end HD580/600 is also of medium efficiency, with a rating of about 94dB @ 1mW @ 1kHz). As for compatibility with portable players, you will want relatively efficient headphones. Unfortunately, many cheap Walkman headphones are of low efficiency (in fact, Sony has consistently overstated the efficiency rating on many of its headphones, giving them higher efficiency figures than what they really are) - so that you'll have to crank up the fscking volume control all the way to maximum just to hear much audio out of those pieces of crap. Couple that with their low impedance, and you'll have a cheap, craptacular pair of headphones that actually drains batteries faster than if you had used a good-sounding, moderately efficient pair of headphones with that same portable player to begin with.

More than likely, those who inquire about "efficiency" are actually concerned with the speaker's sensitivity. It is important to remember that sensitivity and efficiency are two very different things, though they are intuitively related. Most people do not realize that it is entirely possible to produce a speaker which has an extremely low sensitivity figure, yet is highly efficient (at least one electrostatic model, no longer made, fit this description many years ago). People are generally concerned with sensitivity because that tells us how loudly a speaker will play when presented with a standard voltage. It does not, however, take into account the impedance of the speaker, and therefore really tells us nothing about the efficiency, because we don't know how much current is being drawn from the amplifier...

....Οποτε μην κοιτας τοσο πολυ τα νουμερα που γραφουν τα καθε ακουστικα γιατι δεν ξερεις ποση πραγματικη αποδοση εχουν.

Επισης και τα ΗΖ που γραφουν τα ακουστικα (18ΗΖ-18ΚΗΖ) δεν ισχυουν τοσο πολυ (ακομα και το 30ΗΖ ειναι πολυ δυσκολο να αποδοθει) οπως κατι φθηνα sony που γραφουν 8HZ :rocket:.

Χμμμ.. άλλο ένα + για τα ακουστικά! Βέβαια δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ακουστικά με καλώδιο το οποίο να πηγαίνει πάνω-πίσω από τα αυτιά αλλά είναι θέμα συνήθειας και πιστεύω θα είναι πιο βολικά.

Από εδώ λέω να τα πάρω.. δεν πιστεύω να είναι μαϊμού!

Βασικά δεν έχω ξανακάνει αγορά από ebay, ελπίζω να μην γίνει καμία στραβή! Μόλις βγάλω την κάρτα θα τα παραγγείλω.

@ddr2 για κινητό τα θέλω.. αλλά εντάξει έχει καλή ποιότητα. Τα PL30 που έχουν αντίσταση 12Ω θεωρείτε καλό? Δεν χάνει σε ποιότητα όταν η αντίσταση είναι μικρότερη? Επίσης είναι ensitivity:102+/-3dB/mW at 1KHz. Γενικώς από όσα ακουστικά είδα γύρω στα 110 είναι τα db..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

το 12 στο ohm ειναι πολυ λιγο. αν ειχε ευαισθησια 115 αντι 102 τοτε θα ειχες προβλημα hiss. επειδη ομως εχει χαμηλη ευαισθησια ειναι οκ