Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kαλημέρα φίλε μου... Στο θέμα του n97 βλέπω ότι πρίν καιρό έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο (συγκεκριμένα εδώ). Καλύτερα ν'απευθυνθείς εκεί ;)
Τhe end of an era...

Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι που ίσως να είναι και κουτό; Έχω συγχρονίσει τις επαφές μου με το gmail λογαριασμό μου. Όταν πηγαίνω να επεξεργαστώ μια επαφή με ρώτα του τηλεφώνου ή του Google. Επειδή όμως αυτό είναι λίγο σπαστικό εάν κάνω διαγραφή των επαφών του τηλεφώνου θα διαγραφούν και του Google ή δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; ευχαριστώ.

Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι που ίσως να είναι και κουτό; Έχω συγχρονίσει τις επαφές μου με το gmail λογαριασμό μου. Όταν πηγαίνω να επεξεργαστώ μια επαφή με ρώτα του τηλεφώνου ή του Google. Επειδή όμως αυτό είναι λίγο σπαστικό εάν κάνω διαγραφή των επαφών του τηλεφώνου θα διαγραφούν και του Google ή δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; ευχαριστώ.

Όταν κάνεις διαγραφή τις επαφές του τηλεφώνου δε σβήνονται από το google. :cool:

Όταν κάνεις διαγραφή τις επαφές του τηλεφώνου δε σβήνονται από το google. :cool:

Και αν σβηστούν, το google contacts έχει restore έως και 30 μέρες πίσω.

Να ρώτισο για να βάλεις android παιχνίδια κατεβασμένα στον υπολγιστή στο κινητό ξέρεις κανένας πος γίνετε ?

Καλημέρα. Με ποιο πρόγραμμα ανοιγεται wmv αρχεία; παίρνω κάποια μειλ με τέτοια αρχεία και δεν μπορω να τ ανοιξω.

κατεβασε απ το μαρκετ καποιον video player πχ rockplayer, vitalplayer

Να ρώτισο για να βάλεις android παιχνίδια κατεβασμένα στον υπολγιστή στο κινητό ξέρεις κανένας πος γίνετε ?

απλά τα περνάς στο κινητο ήταν απευθείας στη κάρτα είτε τα στέλνεις με bluetooth, με εναν file explorer τα βρισκεις και τα τρεχεις απλά και είσαι έτοιμος!

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

απλά τα περνάς στο κινητο ήταν απευθείας στη κάρτα είτε τα στέλνεις με bluetooth, με εναν file explorer τα βρισκεις και τα τρεχεις απλά και είσαι έτοιμος!

Και απλά έχε υπόψιν ότι πρίν πρέπει να έχεις πάει ρυθμίσεις->εφαρμογές και να έχεις ενεργοποιήσει την εγκατάσταση από άγνωστες πηγές ;)

Τhe end of an era...

Από τα αγαπημένα όμως θα διαγραφούν; Σε προηγούμενο post κάποιος που συγχρονισε με Google και αφού το μετάνιωσε και τις διέγραψε είχε πρόβλημα με τις κλήσεις. Δηλ. αφού επανέφερε πάλι τις επαφές του από την SD, όταν είχε εισερχόμενη κλήση από κάποια επαφή του δεν του έβγαζε το όνομα αλλά μόνο το νούμερο σαν να ήταν εισερχόμενη από άγνωστο. Δεν πιστεύω να πάθω το ίδιο.

Από τα αγαπημένα όμως θα διαγραφούν; Σε προηγούμενο post κάποιος που συγχρονισε με Google και αφού το μετάνιωσε και τις διέγραψε είχε πρόβλημα με τις κλήσεις. Δηλ. αφού επανέφερε πάλι τις επαφές του από την SD, όταν είχε εισερχόμενη κλήση από κάποια επαφή του δεν του έβγαζε το όνομα αλλά μόνο το νούμερο σαν να ήταν εισερχόμενη από άγνωστο. Δεν πιστεύω να πάθω το ίδιο.

Άμα τις επαφές του τηλεφώνου τις έχεις συνδέσει με εκείνες του λογαριασμού σου στη google και πατήσεις διαγραφή, το τηλέφωνο θα σε ρωτήσει αν θες να διαγράψει και την επαφή στη google. Καλού κακού κάνε μια εξαγωγή των επαφών στην sd και μετά κάνε ότι είναι να κάνεις. Αν κάτι πάει στραβά, τις επαναφέρεις από την κάρτα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. :cool:

Άμα τις επαφές του τηλεφώνου τις έχεις συνδέσει με εκείνες του λογαριασμού σου στη google και πατήσεις διαγραφή, το τηλέφωνο θα σε ρωτήσει αν θες να διαγράψει και την επαφή στη google. Καλού κακού κάνε μια εξαγωγή των επαφών στην sd και μετά κάνε ότι είναι να κάνεις. Αν κάτι πάει στραβά, τις επαναφέρεις από την κάρτα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. :cool:

Και νομιζα πως μονο εγω ειμαι περιεργος με τα backup!

+1 στον theta, κανοντας το παραπανω εξασφαλιζεις πως δεν θα χασεις ποτε τις επαφες σου :D

Για την ιστορια (επειδη την ειχα πατησει μια φορα στο οχι προσφατο παρελθον), εγω τις εχω σε δυο gmail accounts, σε vcf στην καρτα μνημης αλλα και στο PC, και τις εχω στειλει σε attachment και στον κυριο hotmail λογαριασμο μου. Μιλαμε για backup freak :lol:

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

+1 στον theta, κανοντας το παραπανω εξασφαλιζεις πως δεν θα χασεις ποτε τις επαφες σου :D

Για την ιστορια (επειδη την ειχα πατησει μια φορα στο οχι προσφατο παρελθον), εγω τις εχω σε δυο gmail accounts, σε vcf στην καρτα μνημης αλλα και στο PC, και τις εχω στειλει σε attachment και στον κυριο hotmail λογαριασμο μου. Μιλαμε για backup freak :lol:

Δεν είσαι μόνο εσύ backup freak. Εγώ να δεις πόσα αντίγραφα κρατάω. Ειδικά κάποια προγράμματα που φτιάχνω τα έχω στον υπολογιστή, σε δυο τρεις εξωτερικούς σκληρούς και σε δυο τρία μέρη αποθηκευμένα στο σύννεφο (cloud). Βέβαια μιλάμε για πολύ σοβαρά πράγματα που αν χαθούν ... χάθηκα. Αλλά και τις επαφές μου τις έχω στο gmail, στο κινητό, σε vcf και σε στο PC!!! :wacko:

Εννοείται ότι έχω κάνει εξαγωγή τις επαφές μου και στην sd. Μάλιστα επειδή έχω και ένα Nokia N97 προσπάθησα να το συγχρονίσω με το Gmail λογαριασμό μου αλλά μέχρι τώρα δεν τα κατάφερα. Με 400+ επαφές και με περίπου 20+ σημειώσεις λογικό είναι να θέλω ένα ‘’ισχυρό’’ backup. Τις έχω φυσικά και στον υπολογιστή μου, αλλά εάν καταφέρω να συγχρονίσω και το N97 θα έχω σε πραγματικό χρόνο τις επαφές μου και στις 2 συσκευές. Αυτό με τη διαγραφή των επαφών περισσότερο ενημερωτικά το ρωτάω, εάν σας κούρασα με τις ερωτήσεις που κάνω συγνώμη.

Εννοείται ότι έχω κάνει εξαγωγή τις επαφές μου και στην sd. Μάλιστα επειδή έχω και ένα Nokia N97 προσπάθησα να το συγχρονίσω με το Gmail λογαριασμό μου αλλά μέχρι τώρα δεν τα κατάφερα. Με 400+ επαφές και με περίπου 20+ σημειώσεις λογικό είναι να θέλω ένα ‘’ισχυρό’’ backup. Τις έχω φυσικά και στον υπολογιστή μου, αλλά εάν καταφέρω να συγχρονίσω και το N97 θα έχω σε πραγματικό χρόνο τις επαφές μου και στις 2 συσκευές. Αυτό με τη διαγραφή των επαφών περισσότερο ενημερωτικά το ρωτάω, εάν σας κούρασα με τις ερωτήσεις που κάνω συγνώμη.

Tώρα βέβαια, κακώς σου απαντάω εδώ για το n97 , αλλά θα χρειαστείς το πρόγραμμα mail for exchange της νόκια (αν δεν υπάρχει ήδη μέσα στη συσκευή σου θα το βρείς στο ovi store) και για οδηγίες δες εδώ:

http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?hl=en&answer=147951

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

για να βαλουμε αλλο χτυπο για μυνηματα γιατι δεν μου δεινει επιλογη για εξωτερικους ηχους(απο sd)αλλα μονο του τηλ,για τους ηχους κλησεων-χτυπου ξυπνητηριου τους αλλαζω μια χαρα

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

Kάνε ένα φάκελο στην κάρτα μνήμης με όνομα "media" και μέσα σ' αυτόν ένα φάκελο κάνε άλλον ένα με όνομα "audio". Μέσα στο φάκελο “audio”, κάνε άλλους 3 υποφακέλους με ονόματα "alarms", "notifications" και "ringtones". Σε αυτούς τους φακέλους, αναλόγως με το αν θες ήχο ξυπνητηριού, ειδοποιήσεων, ή κλήσης αντίστοιχα, πέρνα .mp3 που θες και μετά θα μπορείς να τα επιλέξεις από παντού :)
Τhe end of an era...

για να βαλουμε αλλο χτυπο για μυνηματα γιατι δεν μου δεινει επιλογη για εξωτερικους ηχους(απο sd)αλλα μονο του τηλ,για τους ηχους κλησεων-χτυπου ξυπνητηριου τους αλλαζω μια χαρα

Φτιάξε στην κάρτα sd 3 φακέλους ο ένας μέσα στον άλλον που θα ονομάσεις, ringtones-alarms-notifications και εκεί βάλε τα mp3 που θέλεις. :)

οκ τα καταφερα(παντως επειδη ανεκαθεν ειχα νοκια παραξευτηκα που δεν ειχαν την επιλογη αυτη τα Android)

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

Καλησπέρα και από μένα. Έχω το AC100 και μπορώ να απαντήσω στη μία από τις δύο ερωτήσεις σου. Την πρώτη φορά που θα το ανοίξεις, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα ότι πρέπει να κάνεις την αναβάθμιση σε Android 2.2. Σε μένα τουλάχιστον η διαδικασία πήγε μια χαρά.

Ποντίκι δεν έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω κι επειδή δεν έχω το μηχανάκι κοντά μου τώρα, δεν μπορώ να σου πω.

Πάντως, εάν δεν το έχεις αγοράσει ακόμη, θα πρέπει να ξέρεις ότι θα συναντήσεις δυο προβλήματα:

1) Το Toshiba AC100 δεν έχει πρόσβαση στο Android Market, αλλά μόνο στο αντίστοιχο της Toshiba και ένα άλλο που λέγεται Camanghi.Και τα δύο markets είναι... έτη φωτός πίσω από το Android Market, άρα από εφαρμογές μην ελπίζεις ότι θα βρεις πολλά πράγματα...

2) Δεν έχω βρει ακόμη τρόπο να γράφω ελληνικά με τόνους. Έστειλα μήνυμα ακόμη και στην Toshiba, αλλά με έχουν γράψει κανονικά! Κατά τα άλλα, πάντως, μπορείς να γράψεις ελληνικά. Μενού στα ελληνικά δεν υπάρχει.

Edited by TasosMakris
Συμπλήρωση

Tώρα βέβαια, κακώς σου απαντάω εδώ για το n97 , αλλά θα χρειαστείς το πρόγραμμα mail for exchange της νόκια (αν δεν υπάρχει ήδη μέσα στη συσκευή σου θα το βρείς στο ovi store) και για οδηγίες δες εδώ:

http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?hl=en&answer=147951

Σ’ ευχαριστώ για την υπόδειξη, ενώ το ήξερα το mail for exchange είχα ‘’κωλύσει’’ και προσπαθούσα να πάω Πάτρα Αθήνα μέσω Τρίπολης!!

Γεια σας, έχω κάνει εξαγωγή τις επαφές μου στην sd αρκετές φορές. Όταν χρειάστηκε να κάνω εισαγωγή από sd έκανα με βάση την ημερομηνία, την τελευταία. Τις προηγούμενες μπορώ να τις διαγράψω ώστε να μην φορτώνεται η μνήμη της κάρτας ή διαγράφονται μόνες τους; Η διαγραφή γίνεται μέσω pc συνδέοντας τη συσκευή σαν μονάδα δίσκου;

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Μπορείς να διαγράψεις το αρχείο με τις παλιές επαφές, αλλά τότε θα έχεις τη δυνατότητα να φορτώσεις μόνο το τελευταίο backup. Σε αυτήν την περίπτωση θα χάσεις πιθανές εγγραφές που τροποποιήθηκαν μεταξύ των αρχείων.

Για τη διαγραφή θα πρέπει να το συνδέσεις στον ΗΥ και να δεις την κάρτα σαν μονάδα δίσκου ή να χρησιμοποιήσεις κάποιν file manager όπως το Astro file manager.

ρε παιδιά ξεκίνησα λίγο να διαβάζω αυτο το thread αλλα δεν εχω το χρόνο να διαβάσω τοσες σελίδες. ατι είδα στην αρχή όμως και αν κατάλαβα καλά το android δεν συγχρονιζει μεσω υπολογιστη επαφες, ημερολογιο, tasks, μεσω outlook ?

ειμαι χρονια χρήστης WM απο τοτε που βγηκαν βασικα... και ομυ ειναι πολυ δυσκολονα χωνεψω οτι τα αρχεια μου θα ειναι online !! επισης αποτ βλεπω δεν βγαζει πλεον η htc κινητα με windows mobile. μπορούμε εμείς, που εμενα με εδιαφερει το wildfire S π.χ να βάλω αλλο λειτουργικο ?? π.χ. windows 7 ?

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/6396my_car.jpg

https://www.facebook.com/JpaulsCarWash?ref=hl

^^Autoglym Detail Center^^

βιολογικοί καθαρισμοί, γυάλισμα-κέρωμα

Συγχρονισμός με outlook γίνεται, απλά ανάλογα τη συσκευή εμφανίζονται καμιά φορά προβλήματα...

Επίσης η htc βγάζει κινητά με wm (βασικά wp7 πλέον) πχ htc hd7 ή htcn mozart ;)

Tώρα αν θες συσκευή με wp7, απλά μην πάρεις το wildfire s. Το android είναι ανοιχτού κώδικα οπότε βλέπεις port του για πολλές συσκευές, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για άλλα λειτουργικά όπου δεν έχω δει και καμιά pοrt (τουλάχιστον για λειτουργικά κινητών τηλεφώνων) ;)

Τhe end of an era...

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned