Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπον φιλε μου και για οποιον αλλον ενδιαφερεται, βρηκα μετα απο αρκετο ψαξιμο το RocketContact Dialer που εχει και ελληνικα δεξια και ταυτοχρονα διαχειριζεται και 2 καρτες. Θα το δοκιμασω λιγο καιρο να δω αν αξιζει.

Δείχνει να δουλεύει σωστά σαν contact manager, αλλά δεν βολεύει σαν dialer, αφού δεν δείχνει από ποιά sim γίνανε οι κλήσεις.

Αν θέλεις, ενημέρωσε και το thread του galaxy s duos μήπως και βολευτούν οι κάτοχοι του. :)

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

εκτος από πιστωτικη η χρεωστικη υπαρχει άλλος τροπος για την αγορα εφαρμογών από το play - πχ προπληρωμενο μεσω περιπτερου?

Υπάρχουν τέτοιες κάρτες αλλά στο εξωτερικό..

Δεν ξέρω αν έχουν κυκλοφορήσει εδώ.

Υπάρχουν τέτοιες κάρτες αλλά στο εξωτερικό..

Δεν ξέρω αν έχουν κυκλοφορήσει εδώ.

Έχω την εντύπωση ότι κάπου τις έχει πάρει το μάτι μου. Τις ξαναψάχνω τώρα αλλά δεν μπορώ να τις βρω.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Παιδια εχω ενα προβλημα!ενω ειναι περασμενες κανονικα οι επαφες και μου εμφανιζεται κανονικα το ονομα στις κλησεις και στη λιστα στα μηνυματα μου βγαζει τον αριθμο αντι να μου βγαζει το ονομα!καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω?

Παιδια εχω ενα προβλημα!ενω ειναι περασμενες κανονικα οι επαφες και μου εμφανιζεται κανονικα το ονομα στις κλησεις και στη λιστα στα μηνυματα μου βγαζει τον αριθμο αντι να μου βγαζει το ονομα!καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω?

μηπως εχεις δυο φορες τις ιδιες επαφες;

υπαρχουν καποιες εφαρμογες που χρειαζονται java για να τρεξουν. και στο υπολογιστη ισχυει αυτο.

συνηθως καποια παιχνιδια που παιζονται online το χρειαζονται. για παραδειγμα στον υπολογιστη κατεβαζεις αυτο https://www.java.com/en/download/

Καλησπερα.Εχω το mini XPERIA κινητο της Sony Ericsson και θελω να συνδεομαι καπου καπου στο Ιντερνετ.Μηπως σας ειναι ευκολο να μου λεγατε τις κινησεις βημα-βημα για την συνδεση; Σας ευχαριστω.

με pay safe γινεται?

Όχι φίλε μου. Πάντως σου προτείνω να βγάλεις μια prepaid κάρτα και να κάνεις τη δουλειά σου. Και κάτι διάβασα κάπου ότι κάποια τράπεζα αττικής εκδίδει μία και σε ανήλικους από 16 και πάνω...

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2325619

This is not supported by Android 4.x+

Τried on gingerbread worked superb

on ICS and JellyBean it keeps crashing

Όχι φίλε μου. Πάντως σου προτείνω να βγάλεις μια prepaid κάρτα και να κάνεις τη δουλειά σου. Και κάτι διάβασα κάπου ότι κάποια τράπεζα αττικής εκδίδει μία και σε ανήλικους από 16 και πάνω...

Και τι θα κερδισει με prepaid;Μονον με πληρωμη με PayPal,υπαρχει καποια ασφαλεια γενικως,αλλα και δεν μπορει να σου φαει τα λεφτα ο πωλητης.

Βεβαια,μπορει να σου στειλει χαλασμενο ή ασχετο,οποτε τι να την κανεις την prepaid;

Με το PayPal,αμα εχεις κανει αγορα απο το eBay,υπαρχει μια προστασια.Μεγαλυτερη εν πασει περιπτωσει απο το τιποτα.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Και τι θα κερδισει με prepaid;Μονον με πληρωμη με PayPal,υπαρχει καποια ασφαλεια γενικως,αλλα και δεν μπορει να σου φαει τα λεφτα ο πωλητης.

Βεβαια,μπορει να σου στειλει χαλασμενο ή ασχετο,οποτε τι να την κανεις την prepaid;

Με το PayPal,αμα εχεις κανει αγορα απο το eBay,υπαρχει μια προστασια.Μεγαλυτερη εν πασει περιπτωσει απο το τιποτα.

Αν διάβαζες και τα προηγούμενα ποστ θα καταλάβαινες ότι μιλάνε για πληρωμές στο Playstore.

Οπότε αυτά που γράφεις είναι άκυρα...

Αν διάβαζες και τα προηγούμενα ποστ θα καταλάβαινες ότι μιλάνε για πληρωμές στο Playstore.

Γιατι,οι πληρωμες,πως γινονται εκει,με Western Union;Ο,τι χειροτερο.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει...

Χρησιμοποιώ το K@ mail (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.onegravity.k10.free&hl=el),

με λογαριασμό στο Hotmail.

Μέχρι χτες, δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Σήμερα, παρατηρώ τα εξής:

1. αργεί αρκετά να ανοίξει τα emails (για την ακρίβεια, όχι όλα και όχι πάντα).

2. όταν κάνει ενημέρωση για λήψη νέων emails, ΔΕΝ μου εμφανίζει κάποια τελευταία (ενώ με άλλα αντίστοιχα προγράμματα δεν έχω τέτοιο πρόβλημα).

Έχει αντιμετωπίσει κι άλλος το ίδιο πρόβλημα;

Κατά τ' άλλα, είναι πολύ ωραία εφαρμογή για emails.

Με google wallet ...

Σου απάντησε ο συμφορουμίτης για το θέμα της συζήτησης. Οι αγορές γίνονται με πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη κάρτα μέσω Google wallet.

Υπάρχει κάποια εφαρμογή~dialer στο μάρκετ που να μπορω να αποθηκεύσω με ποια*από τις 2 κάρτες του κινητού θέλω να πάρω κάποιον αριθμό από τις επαφές???

Για παράδειγμα να βρω ποιες επαφές είναι wind να τις αποθηκεύσω στην εφαρμογή και όταν κάνω κλήση σε αυτούς τους αριθμούς να παίρνει κατευθείαν από την wind κάρτα η αντίστοιχα να καλώ τους Vodafone αριθμούς από την Vodafone κάρτα χωρίς να με ρωτάει από ποια κάρτα θέλω να γίνει η κλήση

Από ότι θυμάμαι στα ''κανονικά'' Android κινητά υπάρχει αυτη η δυνατότητα αλλά στο mIuI του red rice που έχω δεν έχω δει τέτοια επιλογή

Alcatel OT Easy ,Siemens S25 ,Nokia 8210 ,Ericsson T39 ,Nokia 5210 ,Motorola RAZR V3 ,Motorola KRZR K1 ,Samsung U700 ,LG GC900 Viewty Smart ,LG KF750 ,LG Optimus GT540 ,LG Optimus True HD LTE P936 ,Inew V3 ,Xiaomi Hongmi ,Doogee DG350 ,Coolpad F1 ,ZTE V5 Red Bull ,Cubot X9 ,Xiaomi Redmi Note 2 ,Xiaomi Redmi Note 3 ,LeTV Le 1 (X600) ,Xiaomi Redmi Note 3 Global ,Xiaomi Redmi Note 4 Global ,LeEco LeMax 2 6/64, Xiaomi Pocofone F1 6/64

Καλησπερα παιδες. 2 αποριες για δικαρτο lenovo κινητο (S820). Εχω ρωτησει ηδη στο θεμα και κανεις δεν ξερει.

Πως μπορω να κανω το slide να λειτουργει οριζοντια και οχι καθετα? Και στο unlock αλλα και στο answer ειναι απο κατω προς τα πανω ενω εγω το προτιμω απο αριστερα προς τα δεξια. Εχει κανεις καμια ιδεα αν ειναι εφικτο?

Για καποιον λογο ενω ειναι και οι 2 sim vodafone και θα επρεπε και οι 2 να εχουν το ιδιο σημα ποιοτικα στην πρωτη με επαιρνε τηλ η συζηγος και χτυπουσε κανονικα αλλα οταν επαιρνε στη 2η εβγαζε μνμ οτι δεν ειναι διαθεσιμος ο συνδρομητης. Χρειαστηκε να κανει 4-5 κλησεις για να περασει η μια στο τελος. Ειναι κατι που συμβαινει αυτο? Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος ή απλα ετυχε?

Η 1η εχει σηματακι 3G ενω η 2η σκετο G (δεν ξερω αν εχει καμια σημασια) .

Υπάρχει κάποια εφαρμογή~dialer στο μάρκετ που να μπορω να αποθηκεύσω με ποια*από τις 2 κάρτες του κινητού θέλω να πάρω κάποιον αριθμό από τις επαφές???

Για παράδειγμα να βρω ποιες επαφές είναι wind να τις αποθηκεύσω στην εφαρμογή και όταν κάνω κλήση σε αυτούς τους αριθμούς να παίρνει κατευθείαν από την wind κάρτα η αντίστοιχα να καλώ τους Vodafone αριθμούς από την Vodafone κάρτα χωρίς να με ρωτάει από ποια κάρτα θέλω να γίνει η κλήση

Από ότι θυμάμαι στα ''κανονικά'' Android κινητά υπάρχει αυτη η δυνατότητα αλλά στο mIuI του red rice που έχω δεν έχω δει τέτοια επιλογή

Στον dialer κατω απο την επαφη δε σου βγαζει τις 2 καρτες με το σημα της κλησης ωστε να επιλεγεις καθε φορα απο ποια καρτα να κανεις την κληση αντι να σε ρωταει καθε φορα?

Ναι καθε φορα που παταω να γινει κληση σε μια επαφη πεταγεται μια καρτελα και με ρωταει

Αυτο θελω γινεται αυτοματα , να αντιστοιχισω καθε επαφη με μια απο τις καρτες και να παιρνει αυτοματα

Πχ οσες επαφες ειναι wind να τις καλει χωρις να με ρωταει απο την wind καρτα

Alcatel OT Easy ,Siemens S25 ,Nokia 8210 ,Ericsson T39 ,Nokia 5210 ,Motorola RAZR V3 ,Motorola KRZR K1 ,Samsung U700 ,LG GC900 Viewty Smart ,LG KF750 ,LG Optimus GT540 ,LG Optimus True HD LTE P936 ,Inew V3 ,Xiaomi Hongmi ,Doogee DG350 ,Coolpad F1 ,ZTE V5 Red Bull ,Cubot X9 ,Xiaomi Redmi Note 2 ,Xiaomi Redmi Note 3 ,LeTV Le 1 (X600) ,Xiaomi Redmi Note 3 Global ,Xiaomi Redmi Note 4 Global ,LeEco LeMax 2 6/64, Xiaomi Pocofone F1 6/64

http://img.talkandroid.com/uploads/2012/03/AndroidChip.jpg

Ας μιλήσουμε λίγο για τους Governors και τους Schedulers. Εάν έχετε rooted κινητό και γενικά “παίζετε”, ίσως θα έχετε ακούσει αυτές τις λέξεις. Και τα δύο είναι μικροπρογράμματα του kernel, με άλλα λόγια εργαλεία του. Υπάρχουν πολλές και διάφορες εκδόσεις Governor και Scheduler για όλα τα γούστα (μπαταρία, επιδόσεις, mixed-grill…) και ένας rooted χρήστης μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει, αναλόγως τι του παρέχει ο kernel του κινητού του.

GOVERNORS

Οι Governors με απλά λόγια καθορίζουν την συμπεριφορά της CPU του κινητού. Είναι υπεύθυνοι για το πότε η συχνότητά της θα αυξηθεί, πότε θα μειωθεί, πότε θα πάει σε save-mode και πόσο γρήγορα θα γίνονται όλες αυτές οι αλλαγές. Κατά την επεξήγηση του κάθε Governor θα γίνεται όλο και πιο κατανοητή η λειτουργία τους.

Ondemand:

Είναι ο default στα περισσότερα kernels και από τους πιο διαδεδομένους. Αυξάνει τη CPU στο maximum με το που υπάρχει κάτι προς εκτέλεση και έπειτα τη χαμηλώνει σταδιακά έως ότου είναι αρκετή για να μην κολλάει το κινητό. Για τη μείωση αυτή στηρίζεται στο πόση ώρα η CPU είναι απασχολημένη και πόση ελεύθερη κοιτώντας την σε διάφορες χρονικές στιγμές. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να επιλέγει ως “κατάλληλη” συχνότητα ή την μέγιστη ή την ελάχιστη. Γι’ αυτό το λόγο χάνει λίγο ως προς την οικονομία της μπαταρίας αλλά οι επιδόσεις του είναι καλές μιας και όταν το κινητό χρειάζεται να κάνει κάτι, έχει στη διάθεσή του όλο τo εύρος της CPU.

Ondemandx:

Είναι μια έκδοση του ondemand που συμπεριλαμβάνει profiles για τη CPU. Αυτό της δίνει άλλη συμπεριφορά όταν το κινητό είναι σε χρήση και άλλη όταν “κοιμάται”. Ο συγκεκριμένος θέτει ένα άνω φράγμα στα 500MHz όταν το κινητό είναι σε αδράνεια προσφέροντας έτσι μία δόση οικονομίας.

Conservative:

3η έκδοση του ondemand αλλά με τη διαφορά ότι η αυξομείωση της συχνότητας της CPU γίνεται πιο σταδιακά. Στοχεύει επίσης στην οικονομία της μπαταρίας αλλά μπορεί να προκαλέσει κάποια μικροκολλήματα μέχρι να εντοπίσει την κατάλληλη συχνότητα. Αυτό φυσικά δεν είναι απόλυτο και εξαρτάται από το κάθε κινητό.

Interactive:

Και πάλι ως βάση ο ondemand αλλά αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος που ελέγχεται το πόση CPU χρειάζεται. Αντίθετα από τον ondemand που βασίζεται σε δειγματοληψία με βάση μία χρονική περίοδο, αυτός δειγματοληπτεί με βάση την κατάσταση της CPU. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι όταν το κινητό βγαίνει από κατάσταση αδράνειας τότε ελέγχει και το πόση CPU χρειάζεται. Έχει καλύτερες επιδόσεις από τον ondemand αλλά εις βάρος της μπαταρίας.

Interactivex:

Είναι ίδιος με τον Interactive αλλά περιλαμβάνει και profiles για όταν το κινητό είναι awake.

Smartass:

To αποτέλεσμα από μία προσπάθεια επανυλοποίησης του Interactive. Έχει ως στόχο να βελτιώσει τη ζωή της μπαταρίας χωρίς να χειροτερέψει τις επιδόσεις. Η ελάχιστη συχνότητα όσο το κινητό είναι awake είναι μεγαλύτερη από την μέγιστη όσο το κινητό είναι σε αδράνεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η CPU να λειτουργεί συχνά στις ακραίες της συχνότητες (min και max).

SmartassV2:

Η δεύτερη έκδοση του Smartass. Στοχεύει επίσης στης ισορροπία μεταξύ μπαταρίας και επιδόσεων. Η διαφορά του είναι ότι δεν περιορίζει την CPU σε διαφορετικά εύρη συχνοτήτων όσο το κινητό είναι σε αδράνεια ή ενεργό αλλά ψάχνει κάθε φορά (για κάθε κατάσταση) την “ιδανική συχνότητα”. Η CPU “γκαζώνει” πολύ γρήγορα σε αυτή τη συχνότητα και πέφτει επίσης απότομα όταν το κινητό μπαίνει σε αδράνεια (στη νέα ”ιδανική συχνότητα”).

Intellidemand:

Έκδοση του ondemand που συνυπολογίζει και την χρήση της κάρτας γραφικών. Όταν είναι φορτωμένη (παιχνίδια, navigator, benchmarking) τότε συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ο ondemand. Σε άλλη περίπτωση θέτει ένα άνω φράγμα στη CPU αναλόγως την μέγιστη δυνατή συχνότητα για οικονομία μπαταρίας.

Lazy:

Είναι ο ondemand με τη διαφορά ότι η συχνότητα δεν αλλάζει (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) εάν δεν περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικά διάστημα. Έχει ως στόχο να εξοικονομήσει μπαταρία σταματώντας τα απότομα άλματα του ondemand αλλά έτσι είναι πιο πιθανό το κινητό να κολλάει μέχρι να φτάσει η CPU στη απαιτούμενη συχνότητα.

Lagfree:

Ίδιος με τον ondemand μόνο που αυξομειώνει τη CPU σκαλί σκαλί περνώντας από όλες τις δυνατές συχνότητες.

Brazilianwax:

Παρόμοιος με τον SmartassV2 αλλά με πιο απότομες αλλαγές της CPU, εις όφελος των επιδόσεων αλλά όχι της μπαταρίας.

SavagedZen:

Παρόμοιος με τον SmartassV2 και με τον Brazilianwax αλλά με καλύτερη ισορροπία μεταξύ μπαταρίας και επιδόσεων.

Userspace:

Σε αυτόν τον governor ο χρήστης θέτει τις συχνότητες λειτουργίας.

Powersave:

Η συχνότητα της CPU κλειδώνεται σε μικρότερες από ένα maximum.

Performance:

Η συχνότητα της CPU κλειδώνεται σε μεγαλύτερες από ένα minimum.

SCHEDULERS

Οι schedulers είναι επίσης μικροπρογράμματα του kernel τα οποία όμως είναι υπεύθυνα για το πως γίνεται πρόσβαση στους δίσκους του κινητού. Σκοπός τους είναι να βάλουν σε προτεραιότητα όλες τις αιτήσεις για πρόσβαση στο δίσκο (από όλες τις εφαρμογές) και ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήσουν τις χρονικές καθυστερήσεις απάντησης του δίσκου.

Noop:

Τοποθετεί όλες τις αιτήσεις σε μία FIFO ουρά (πρώτο μέσα πρώτο έξω). Γενικά αυτό είναι μια πολύ καλή πρακτική για δίσκους χωρίς κεφαλή (σαν την τις flash του κινητού δηλαδή :) )

Πλεονεκτήματα:

Ταχύτητα.

Μειονεκτήματα:

Απασχολεί πολύ τη CPU με αποτέλεσμα να επιβαρύνει και το κινητό.

Deadline:

Αυτός ο scheduler χρησιμοποιεί τον round robin αλγόριθμο (οι εκτέλεση είναι κυκλική και από λίγο).

Πλεονεκτήματα:

Σχεδόν Real-time.

Μειώνει πολύ τις καθυστερήσεις απόκρισης του δίσκου.

Επίσης κατάλληλος για μνήμες flash.

Μειονεκτήματα:

Mπορεί να έχει απρόβλεπτη συμπεριφορά εάν το σύστημα είναι υπερφορτωμένο.

CFQ:

Δίνει ίσο χρόνο σε όλες τις αιτήσεις.

Πλεονεκτήματα:

Ισορροπία.

Καλή απόδοση σε πολυπύρηνους επεξεργαστές.

Μειονεκτήματα:

Μπορεί να είναι αργός στο media scanning και το αργός μπορεί να σημαίνει… πολύ αργός!

BFQ:

Αντίθετα από τον CFQ που βασίζεται σε χρονικές διάρκειες, αυτός βασίζεται σε κόστη για τον πόσο χρόνο θα διαθέσει σε κάθε αίτηση. Θέτει υψηλά κόστη σε αιτήσεις που αφορούν εγγραφή στο δίσκο και χαμηλά σε αυτές που αφορούν γρήγορη ανάγνωση από το δίσκο.

Πλεονεκτήματα:

Καλή απόδοση στη μεταφορά αρχείων μέσω USB και στην εγγραφή video

Μειονεκτήματα:

Δεν έχει καλά score στα benchmarks

SIO:

Simple I/O (SIO) Scheduler είναι πιθανότατα ο καλύτερος scheduler μαζί με τον Noop. Η απλότητά του βασίζεται σε απλή ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων απόκρισης του δίσκου συνδυάζοντας τις αιτήσεις και όχι δίνοντας τους διαφορετική προτεραιότητα.

Πλεονεκτήματα:

Απλός, άρα και έμπιστος!

Μειονεκτήματα:

Θα μπορούσε να είναι γρηγορότερος στις read requests.

Η γνώμη μας για τους Schedulers?

SIO > Noop > Deadline > BFQ > CFQ

Διαλέξτε αυτόν που αποδίδει καλύτερα στο κινητό σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ SCHEDULER/GOVERNOR

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο market που το κάνουν αυτό. Να ξανατονίσω ότι είναι απαραίτητο η συσκευή σας να είναι rooted. Μια μικρή λίστα είναι η ακόλουθη:

No-frills CPU Control ---> https://play.google.com/store/apps/details?id=it.sineo.android.noFrillsCPU&hl=el

SetCPU ---> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mhuang.overclocking

AnTuTu CPU Master ---> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antutu.CpuMasterFree&hl=el

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Προσωπικα χρησιμοποιω lulzactive με row και πραγματικα εχω δει τεραστια διαφορα.Ο συγκεκριμενος governor εχει την ιδιοτητα οταν η μπαταρια ειναι κατω απο το 60% αυτοματος περνει την χαμηλωτερη αποδοση CPU για εξοικονωμιση μπαταριας το ιδιο και ο scheduler row.Maximum CPU 1200 - minimum CPU 312.

Edited by Superuser

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned