Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα

χρησιμοποιώ το handcent για αποστολή sms, αλλά ορισμένα μηνύματα δεν στέλνονται ποτέ αλλά παραμένουν για μέρες και εβδομάδες "σε αποστολή" (με το εικονιδιάκι δίπλα να μένει στην κυκλική κίνηση) μέχρι να τα σβήσω.

Δεν μου το κάνει σε όλα τα μηνύματα που στέλνω, αλλά με προτίμηση σε συγκεκριμένες επαφές. Το μόνο κοινό στοιχείο που παρατήρησα είναι ότι στις επαφές αυτές το τηλέφωνο είναι αποθηκευμένο με μορφή +3069ΧΧΧΧΧΧΧΧ, αλλά από την άλλη έχω και σε άλλες επαφές αποθηκευμένο το τηλέφωνο με όμοια μορφή χωρίς έχω πρόβλημα στην αποστολή sms.

Έχει κανείς κάποια ιδέα που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα;

Ευχαριστώ

:worry: :worry: :worry:

Μύρων

Καλησπέρα. Προσφατα εκανα μια "πατατα" και διεγραψα το google talk απο την android συσκευη μου. :oops:

Το αποτελεσμα ηταν σχεδον καταστροφικο (αποδειχτηκε οτι το google talk ειναι βασικη εφαρμογη για το συστημα και χωρις αυτο δεν δουλευει το play και καποιες αλλες εφαρμογες). Θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο θεμα στο forum για τις εφαρμογες που σε καμια περιπτωση ΔΕΝ πρεπει να διαγραψουμε απο την android συσκευη μας. Αν υπαρχει θα ηθελα το link για να το διαβασω αλλιως πιστευω οτι θα ηταν πολυ χρησιμο να δημιουργηθει ενα τετοιο θεμα...

...

.... Ευτυχως εβγαλα μια ακρη. Δεν δουλευει ρολοι ακομα αλλα δουλευει παντως και μετα απο τοση ταλαιπωρια σκεφτηκα να ψαξω να βρω μια λιστα απο εφαρμογες που ΔΕΝ πρεπει να διαγραψουμε ποτε απο το android, αλλα δεν βρηκα και για αυτο ρωτησα αν υπαρρχει εδω καμια. Αλλιως να φτιαξουμε μια. Εχω και την πρωτη εφαρμογη που θα βαλουμε στη λιστα. Το google talk... :p

Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, καθώς λόγω έλλειψης χώρου στην μνήμη του τηλεφώνου σκέφτομαι να αρχίσω τις διαγραφές προγραμμάτων.

Εκτός από το google talk, ποια άλλη εφαρμογή είναι απαραίτητη;

Μύρων

Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, καθώς λόγω έλλειψης χώρου στην μνήμη του τηλεφώνου σκέφτομαι να αρχίσω τις διαγραφές προγραμμάτων.

Εκτός από το google talk, ποια άλλη εφαρμογή είναι απαραίτητη;

εγω θα σου ελεγα να αφησει οτιδηποτε εχει σχεση με την μαμα google. ή τεσπα πριν το σβησεις παντα να παιρνεις back up. Σε πολλες συσκευες η μια εφαρμογη ειναι συνδεδεμενη με καποια αλλη, οποτε πρεπει να εισαι σιγουρος για αυτα που σβηνεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χρησιμοποιώ το go locker για κλείδωμα/ξεκλείδωμα οθόνης.Αλλά μερικές φορές κολλάει (?) και μου εμφανίζει πρώτα την μαμισια οθόνη κλειδώματος και μετά αυτή του go locker.ψάχνω από το titanium την μαμισια εφαρμογή για να την παγώσω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιά είναι.

Ξέρει κανείς ποιά εφαρμογή πρέπει να παγώσω ;

Έχω το Desire S. Όταν πάω στην διαχείριση εφαρμογών και βλέπω ότι τρέχουν οι χ εφαρμογές αν πάω μετά στο tab η λήψη ολοκληρώθηκε πολλές εφαρμογές εκεί μέσα αν μπω στη καθεμία λέει αναγκαστική διακοπή σε πολλές που δεν φαίνονταν να τρέχουν. Τελικά ποιες τρέχουν?

μηπως εχει να κανει το οτι η συσκευη εχει 2,1 εκδοση ; Σε ολα τα android που εχουν περασει απο τα χερια μου , εσβηνα παντα ολα τα gapps πλην του gmail και ποτε δεν υπηρξε προβλημα.Αν το τηλεφωνο του φιλου ειναι root και τα εχει διαγραψει απο τις εφαρμογες, οσα ρεσετ και να κανει παλι θα λειπουν και επανερχονται μονο με επαναφορα backup η φλασαρισμα εκ νεου.

Έχω το Desire S. Όταν πάω στην διαχείριση εφαρμογών και βλέπω ότι τρέχουν οι χ εφαρμογές αν πάω μετά στο tab η λήψη ολοκληρώθηκε πολλές εφαρμογές εκεί μέσα αν μπω στη καθεμία λέει αναγκαστική διακοπή σε πολλές που δεν φαίνονταν να τρέχουν. Τελικά ποιες τρέχουν?

μην σε απασχολούν. τρέχουν απλά κάποιες διεργασίες τους. Αν κάποια δεν την θες, μπορείς να απενεργοποιήσεις τις αυτόματες διεργασίες τους με το systemcleanup

Καλησπέρα

χρησιμοποιώ το handcent για αποστολή sms, αλλά ορισμένα μηνύματα δεν στέλνονται ποτέ αλλά παραμένουν για μέρες και εβδομάδες "σε αποστολή" (με το εικονιδιάκι δίπλα να μένει στην κυκλική κίνηση) μέχρι να τα σβήσω.

Δεν μου το κάνει σε όλα τα μηνύματα που στέλνω, αλλά με προτίμηση σε συγκεκριμένες επαφές. Το μόνο κοινό στοιχείο που παρατήρησα είναι ότι στις επαφές αυτές το τηλέφωνο είναι αποθηκευμένο με μορφή +3069ΧΧΧΧΧΧΧΧ, αλλά από την άλλη έχω και σε άλλες επαφές αποθηκευμένο το τηλέφωνο με όμοια μορφή χωρίς έχω πρόβλημα στην αποστολή sms.

Έχει κανείς κάποια ιδέα που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα;

Ευχαριστώ

Cosmote έχεις ε? Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

μην σε απασχολούν. τρέχουν απλά κάποιες διεργασίες τους. Αν κάποια δεν την θες, μπορείς να απενεργοποιήσεις τις αυτόματες διεργασίες τους με το systemcleanup
θελει ρουτ ομως ,ε?και εγω δεν ειμαι...

αλλα οταν απεγκατεστησα τετοιες εφαρμογες που η ουτως η αλλως δεν χρησιμοποιουσα το τηλ εγινε πιο σβελτο

Καλησπέρα! για να μην ανοίγω νέο θέμα ρωτάω εδώ. Εχω το κινητό της motorola το XT5 quench 502 μπορει να το ξέρετε και σαν κλώνος commtiva Z71 γιατί υπάρχουν πολλές μάρκες και αρκετά κινέζικα. Εχει custom rom cyanogenmod με android 2.3.7. Είναι root φυσικά και έχει και μια κάρτα SD 16GB που έχει χωριστεί στην μέση για λειτουργία με το προγραμμα link2sd. Το πρόβλημα μου είναι πως αυτο το κινητό http://www.gsmarena.com/motorola_quench_xt5_xt502-3522.php εχει πολύ μικρή εσωτερική μνήμη μόλις 160κατι MB!!! ετσι τωρα με την custom ROM (ειδα και επαθα να βρω καποια χωρις προβληματα-κολληματα κτλ) πιανουν χωρο τα αρχεια συστηματος και μου αφηνει λιγο χωρο. Αυτη την στιγμη ειναι 15ΜΒ free και εχει βγει εικονιδιο οτι εχω λιγο χωρο! επισης καποια μεγαλα προγραμματα στο google play δεν μπορουν να κατεβουν! μερικες φορες δεν κανει και αναβαθμισεις! οπως καταλαβαινετε το προβλημα δεν λύνεται πλέον με το link2sd! αναζητησα λυση στο να κατεβαινουν απευθειας τα προγραμματα στην καρτα με αυτο τον τροπο που λέει εδω : http://www.howtogeek.com/114667/how-to-install-android-apps-to-the-sd-card-by-default-move-almost-any-app-to-the-sd-card/ εγώ εχω debian linux και τα εχω καταφερει ολα να δουλεψουν. Τελικα παλι ειχα προβλημα ακομα και με μικρες εφαρμογες των 3-4 MB!!! ενω εχω 15free!!! μετα απο reboot εστρωσε αλλα το εικονιδιο μικρου χωρου παραμενει! εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορώ να κάνω γιαυτο το προβλημα? το κινητακι με εχει βολέψει και δεν θελω να παρω νεο μονο και μόνο επειδη εχει λιγο χωρο εσωτερικής μνήμης!!!

Παιδια οταν εγκατθιστουμε μια εφαρμογη στο κινητο π.χ. navigon gps, don't panic κ.τ.λ. που εκτος του μικρου αρχειου πρεπει να κατεβασει και αλλα μεγαλα αρχεια στις παραπανω χαρτες οταν την κανουμε απεγκατασταση σβηνονται και αυτα τα αρχεια ή πρεπει να τα σβησουμε χειροκινητα?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Παιδια οταν εγκατθιστουμε μια εφαρμογη στο κινητο π.χ. navigon gps, don't panic κ.τ.λ. που εκτος του μικρου αρχειου πρεπει να κατεβασει και αλλα μεγαλα αρχεια στις παραπανω χαρτες οταν την κανουμε απεγκατασταση σβηνονται και αυτα τα αρχεια ή πρεπει να τα σβησουμε χειροκινητα?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

σβήνονται πατώντας εκκαθάριση δεδομένων

Ισως ακουστεί χαζη η ερώτηση για όσους ασχολούνται με android αλλά επειδή εμένα είναι η πρώτη μου επαφή ήθελα να ρωτήσω τον τροπο που ενεργοποιείται το 3g δίκτυο σε galaxy s3

Παραθέτω τα βήματα και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι τα σωστά.

Ρυθμίσεις>περισσότερες ρυθμίσεις>δίκτυα κιν. Τηλεφωνίας>λειτουργεί δικτύου>μόνο gsm. Είναι όταν θελουμε να έχουμε απλό δίκτυο και wcdma όταν θελουμε να έχουμε 3G?

Ρωτάω γιατί ενεργοποιώ τα δεδομένα από την μπάρα για το Ιντερνετ και μου κάνει κάτι κουλα εκεί που έχω σύνδεση ξαφνικά χάνεται και δεν ανοίγει καμία σελίδα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

1. Nokia 6600, 2. Nokia N96, 3. Nokia E72, 4. iPhone 3GS, 5. iPhone 4, 6. iPhone 4S, 7. galaxy s2, 8. galaxy s3, 9. galaxy s4, Samsung Note 3, Sony Xperia Z5, Xiaomi mi5s

Ισως ακουστεί χαζη η ερώτηση για όσους ασχολούνται με android αλλά επειδή εμένα είναι η πρώτη μου επαφή ήθελα να ρωτήσω τον τροπο που ενεργοποιείται το 3g δίκτυο σε galaxy s3

Ρυθμίσεις>περισσότερες ρυθμίσεις>δίκτυα κιν. Τηλεφωνίας>λειτουργεί δικτύου>μόνο gsm. Είναι όταν θελουμε να έχουμε απλό δίκτυο και wcdma όταν θελουμε να έχουμε 3G?

Ρωτάω γιατί ενεργοποιώ τα δεδομένα από την μπάρα για το Ιντερνετ και μου κάνει κάτι κουλα εκεί που έχω σύνδεση ξαφνικά χάνεται και δεν ανοίγει καμία σελίδα.

ναι, wcdma είναι η κανονική ονομασία του 3G

(καμιά ερώτηση δεν είναι χαζή όταν τεκμηριώνεται;))

Σωστά τα κανείς!

Πιθανότατα εκεί που το δοκιμάζεις η κάλυψη 3G δεν είναι καλή και γι'αυτό σου τα κάνει αυτά.

Δεδομένα κινητής συσκευής και περιαγωγή δεδομένων πρέπει να είναι τσεκαρισμενα για να δουλέψω ίντερνετ;
1. Nokia 6600, 2. Nokia N96, 3. Nokia E72, 4. iPhone 3GS, 5. iPhone 4, 6. iPhone 4S, 7. galaxy s2, 8. galaxy s3, 9. galaxy s4, Samsung Note 3, Sony Xperia Z5, Xiaomi mi5s

Παιδιά καλησπέρα. Πριν λίγο κατέβασα την εφαρμογή link2sd με σκοπό να περάσω εφαρμογές που δεν θα μπορούσα διαφορετικά να μετακινήσω στην sd του κινητού. Ο αρχικός μου σκοπός όμως ήταν να δημιουργήσω partition στην sd ώστε να τη βλέπει σαν κανονική μνήμη (έχω καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό). Από ένα γρήγορο ψάξιμο της εφαρμογής είδα ότι κάτι τέτοιο δεν το κάνει αυτή η εφαρμογή, και απλά μετέφερα τις εφαρμογές που ήθελα, αλλά κάποιες από αυτές θέλω τα widgets τους στην αρχική οθόνη, οπότε ουσιαστικά δεν βοηθάει το link2sd σε αυτήν την περίπτωση. Μπορώ να κάνω prtition την sd, και αν ναι με ποιόν τρόπο;

Είμαι με custom ICS rom σε LG Optimus One.

Δεδομένα κινητής συσκευής και περιαγωγή δεδομένων πρέπει να είναι τσεκαρισμενα για να δουλέψω ίντερνετ;

Το δεδομένα κινητής συσκευής ναι πρέπει να το έχεις τσεκαρισμένο, το περιαγωγή δεδομένων όχι.

Edited by paris_89

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Παιδιά καλησπέρα. Πριν λίγο κατέβασα την εφαρμογή link2sd με σκοπό να περάσω εφαρμογές που δεν θα μπορούσα διαφορετικά να μετακινήσω στην sd του κινητού. Ο αρχικός μου σκοπός όμως ήταν να δημιουργήσω partition στην sd ώστε να τη βλέπει σαν κανονική μνήμη (έχω καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό). Από ένα γρήγορο ψάξιμο της εφαρμογής είδα ότι κάτι τέτοιο δεν το κάνει αυτή η εφαρμογή, και απλά μετέφερα τις εφαρμογές που ήθελα, αλλά κάποιες από αυτές θέλω τα widgets τους στην αρχική οθόνη, οπότε ουσιαστικά δεν βοηθάει το link2sd σε αυτήν την περίπτωση. Μπορώ να κάνω prtition την sd, και αν ναι με ποιόν τρόπο;

Είμαι με custom ICS rom σε LG Optimus One..

το link2sd δεν επηρεάζει τα widgets, καθώς το συστημα βλέπει τις εφαρμογές στην εσωτερική μνήμη

το link2sd δεν επηρεάζει τα widgets, καθώς το συστημα βλέπει τις εφαρμογές στην εσωτερική μνήμη

Τι να σου πω, εμένα το tweetdeck πάντως μου έβγαλε πρόβλημα με το που το μετέφερα στην sd, μέσω του link2sd για αυτό προέκυψε η ερώτηση μου.

partition η sd γίνεται τελικά;

Γιατί σίγουρα το link2sd μου εξοικονόμησε με τη μία αρκετό χώρο, αλλά χάνει πόντους αν δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές που θέλω να έχω το widgets τους στην αρχική.

Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αλλά χρησιμοποιώ τον Apex launcher.

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Τι να σου πω, εμένα το tweetdeck πάντως μου έβγαλε πρόβλημα με το που το μετέφερα στην sd, μέσω του link2sd για αυτό προέκυψε η ερώτηση μου.

partition η sd γίνεται τελικά;

Γιατί σίγουρα το link2sd μου εξοικονόμησε με τη μία αρκετό χώρο, αλλά χάνει πόντους αν δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές που θέλω να έχω το widgets τους στην αρχική.

Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αλλά χρησιμοποιώ τον Apex launcher.

όπα. απ τo link2sd δεν θα επιλέξεις μεταφορα στη καρτα μνημης, αλλά σύνδεση (link)

Aφού κάνεις το δεύτερο partition στην sd πας στο link2sd και δεν επιλέγεις το "μεταφορά στην sd" αλλά το "σύνδεση" για να πάει η εφαρμογή στο δεύτερο partition και να μην έχεις πρόβλημα με τα widget

edit

Mε πρόλαβε ο gerstavros2

Μόλις το διαπίστωσα και μόνος μου παιδιά αυτό, το ότι πρέπει να το κάνω link, μέσα από τα screens στο playstore, αλλά η επιλογή είναι γκριζαρισμένη καθώς δεν έχω 2 partitions στην sd.

Οπότε επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα, partition πως κάνω στην sd;

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Μόλις το διαπίστωσα και μόνος μου παιδιά αυτό, το ότι πρέπει να το κάνω link, μέσα από τα screens στο playstore, αλλά η επιλογή είναι γκριζαρισμένη καθώς δεν έχω 2 partitions στην sd.

Οπότε επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα, partition πως κάνω στην sd;

συνδέοντας την καρτα στο pc, μ ένα πρόγραμμα partition manager

μηπως εχει να κανει το οτι η συσκευη εχει 2,1 εκδοση ; Σε ολα τα android που εχουν περασει απο τα χερια μου , εσβηνα παντα ολα τα gapps πλην του gmail και ποτε δεν υπηρξε προβλημα.

Και γω αυτο ηθελα να πω γιατι και γω εχω διαγραψει το talk 2-3 φορες που εχω αλλαξει ρομ και δεν εχω προβληματα.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned