Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση!

Αγορασα ενα android tv box και θελω να το συνδεσω στο workgroup των windows που εχω με τους υπολογιστες μου για να μοιραζομαι αρχεια. Πως μπορει να γινει κατι τετοιο?

Με λιγο ψαξιμο απο δω και απο εκει πολλοι μιλουν για το app ES File manager/explorer, δεν μπορω να το κανω απευθειας μεσα απο το λειτουργικο χωρις τη χρηση app? Να πω οτι τον δικτυακο μου εξωτερικο δισκο το βλεπει μια χαρα και εχω ελευθερη προσβαση στα αρχεια, αντιθετα με τους υπολογιστες που ενω τους βλεπει ζηταει username και password μιας και καταλαβαινει οτι προκειται για workgroup.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Καλησπέρα! Μια ερώτηση/πρόταση: Δε θα ήταν χρήσιμη μια εφαρμογή που να ειδοποιεί για αναπάντητες, μηνύματα, mails, γενικά να ειδοποιεί, με το να αναβοσβήνει κάποιο από τα capacitive πλήκτρα, σε συσκευές που δε διαθέτουν led; :)
Huawei Nova 5T

Καλησπέρα! Μια ερώτηση/πρόταση: Δε θα ήταν χρήσιμη μια εφαρμογή που να ειδοποιεί για αναπάντητες, μηνύματα, mails, γενικά να ειδοποιεί, με το να αναβοσβήνει κάποιο από τα capacitive πλήκτρα, σε συσκευές που δε διαθέτουν led; :)

Αν εισαι root https://play.google.com/store/apps/details?id=neldar.bln.control.free&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5lbGRhci5ibG4uY29udHJvbC5mcmVlIl0.

Θεωρώ ομως αρκετά καλύτερο το NoLED

Samsung galaxy s21+

Ακριβώς αυτό έψαχνα!!! :w00t: :happy: Έγραψες!! :up: One more reason to root my phone....... :shifty:

Huawei Nova 5T

Thanks για την απάντηση! :) Τελικά, κάποια στιγμή τα χαράματα, αποφάσισε να βρεί τη θέση μου. Αλλά, δε μπορώ να πω.. Μια χαρά οι χάρτες της Google. :up:

Για την αποθήκευση των χαρτών, για offline χάρτες, εννοείς να τους κάνω precache, σωστά?

Και μια ερώτηση, ( λίγο noob :O ) σε όλους: Αγόρασα μια κάρτα class 10, 8gbs, Sandisc.. Πριν αποθηκεύσω κάτι, προτείνετε να της κάνω format; Όπως την έβγαλα από το κουτί, την έβαλα στο κινητό..

Με την τελευταία έκδοση google maps δε χρειάζεται να κάνεις πατέντες precaching, από settings -> download offline maps

Λογικά η κάρτα είναι ήδη διαμορφωμένη σε FAT32, αν τη βλέπει δε χρειάζεται να της κάνεις τίποτα.

Υπάρχει και το Lightflow Lite νομίζω βλέπει όλα τα κουμπιά / LEDs.

Με την τελευταία έκδοση google maps δε χρειάζεται να κάνεις πατέντες precaching, από settings -> download offline maps

Λογικά η κάρτα είναι ήδη διαμορφωμένη σε FAT32, αν τη βλέπει δε χρειάζεται να της κάνεις τίποτα.

Δεν την είχα αυτή την επιλογή.. Μόλις έκανα το update και έχω την επιλογή Make Available Offline. Καλά, όσο τμήμα του χάρτη θέλω επιλέγω;

Υπάρχει και το Lightflow Lite νομίζω βλέπει όλα τα κουμπιά / LEDs.

Χμ.. Την είχα δει αυτή την εφαρμογή και απ' ό,τι φαίνεται αυτή θα κατεβάσω.. :)

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας!! :) Ακόμα θα ψαχνόμουν! :lol:

Huawei Nova 5T

καλημερα παιδια!

εχω μια απορια, θα περασω μια αλλη εκδοση του λογισμικου μεσω odin χωρις root απλα κ μονο επειδη ειναι πιο ελαφρια. διαβασα κ κατι οδηγους για root κ για τροποποιησεις του κινητου εδω στο φορουμ (samsung galaxy ace 2) αλλα εχω ενα κενο γνωσης!!

τι ειναι το kernel και οι διαφορες εκδοσεις?τι δουλεια κανει και γενικα δεν εχω καταλαβει τι παιζει με αυτο.

με τις εκδοσεις του λογισμικου καταλαβα και απο το δικο μου κινητο αλλα με το kernel ακομα δεν το εχω ξεδιαλυνει...

ευχαριστω!!

Μπορείς από το Pc αφού την έχεις κάνει mount. Με δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο της, επιλέγεις διαμόρφωση και μετά fat32 και γρήγορη διαμόρφωση από το παράθυρο που εμφανίζεται.

Καλησπέρα παιδιά, υπάρχει τρόπος να βάλω ώρα λήξης στο αθόρυβο προφίλ μιας android συσκεύης? Στο 5800 δηλαδή που είχα πριν μπορούσα να το βάλω αθόρυβο για 5 ώρες και μετά να επανέλθει στο κανονικό. Γίνεται κάτι τέτοιο τώρα με κάποιον τρόπο? Ευχαριστώ. :D

Καλησπέρα παιδιά, υπάρχει τρόπος να βάλω ώρα λήξης στο αθόρυβο προφίλ μιας android συσκεύης? Στο 5800 δηλαδή που είχα πριν μπορούσα να το βάλω αθόρυβο για 5 ώρες και μετά να επανέλθει στο κανονικό. Γίνεται κάτι τέτοιο τώρα με κάποιον τρόπο? Ευχαριστώ. :D

Καλημέρα .

Χρησιμοποίησε κάποια εφαρμογη από το play π.χ Profile Scheduler .

Samsung galaxy s21+

Γεια σας,

είμαι νέα στο φόρουμ και στο android και θέλω να μάθω πώς:

α)κάνουμε φακέλους

β)περνάμε τις εφαρμογές στην κάρτα sd

Ευχαριστώ!

Συνηθιζα να παιρνω backups τα apk των εγκατεστημενων εφαρμογων, με τον astro file manager.

Εν τω μεταξυ, η εφαρμογη τον τελευταιο καιρο αναβαθμιστηκε.

Ομως, πλεον δεν βρισκω πως μπορει να γινει τωρα πια αυτο το backup των apk.

Την αφαιρεσαν την δυνατοτητα αυτη? Ξερει κανεις?

Συνηθιζα να παιρνω backups τα apk των εγκατεστημενων εφαρμογων, με τον astro file manager.

Εν τω μεταξυ, η εφαρμογη τον τελευταιο καιρο αναβαθμιστηκε.

Ομως, πλεον δεν βρισκω πως μπορει να γινει τωρα πια αυτο το backup των apk.

Την αφαιρεσαν την δυνατοτητα αυτη? Ξερει κανεις?

Βάλε το δάκτυλο σου στην δεξιά άκρη της οθόνης και "τράβα" προς τα αριστερά.θα εμφανιστούν κάποιες επιλογές.Εκεί είναι και αυτό που ψάχνεις...

Βάλε το δάκτυλο σου στην δεξιά άκρη της οθόνης και "τράβα" προς τα αριστερά.θα εμφανιστούν κάποιες επιλογές.Εκεί είναι και αυτό που ψάχνεις...

ok, εχεις δικιο, εκει το εκρυψαν.

Το θεμα ειναι οτι δεν δουλευει σωστα πια!

Κλικαρω πανω, και τσεκαρει με τικ ολες τις εγκατεστημενες εφαρμογες μου για να τις παρει backup, αλλα για καποιο περιεργο λογο, τελικα παιρνει backup μονο τις ελαχιστες εφαρμογες που ειναι εγκατεστημενες στην εσωτερικη μνημη. Παιρνει backup 4 μονο εφαρμογες.

Και δεν παιρνει τις αλλες 50 που εχω στην sd!

Οσο κι αν εψαξα τις ρυθμισεις, δεν ειδα να μπορω απο καπου να το αλλαξω αυτο.

Μπορει καποιος να του ριξει μια ματια?

Απο την μια κρυβουν επιλογες, απο την αλλη δεν λειτουργουν σωστα, αντι να το βελτιωνουν , το χειροτερευον.

Πρεπει να μπορεσω να παρω backup τα apk, ολων των εφαμογων του κινητου, οχι μονο της internal memory.

Edited by karib

Γεια σας,

είμαι νέα στο φόρουμ και στο android και θέλω να μάθω πώς:

α)κάνουμε φακέλους

β)περνάμε τις εφαρμογές στην κάρτα sd

Ευχαριστώ!

α) Μπαίνεις στο κύριο μενού και πατάς το capacitive πλήκτρο των επιλογών. Εκεί θα σου εμφανίσει μια επιλογή Προθήκη Φακέλων.

β) Πάλι πατάς το πλήκτρο των επιλογών, επιλέγεις ρυθμίσεις --> Διαχείριση Εφαρμογών --> Εφαρμογές που τρέχουν και μία - μία τις μεταφέρεις στην sd. Μόνο που δε θα έχουν όλες τη δυνατότητα μεταφοράς. Αυτό αν η συσκευή σου δεν είναι root.

Καλωσόρισες στο φόρουμ! :)

Huawei Nova 5T

ok, εχεις δικιο, εκει το εκρυψαν.

Το θεμα ειναι οτι δεν δουλευει σωστα πια!

Κλικαρω πανω, και τσεκαρει με τικ ολες τις εγκατεστημενες εφαρμογες μου για να τις παρει backup, αλλα για καποιο περιεργο λογο, τελικα παιρνει backup μονο τις ελαχιστες εφαρμογες που ειναι εγκατεστημενες στην εσωτερικη μνημη. Παιρνει backup 4 μονο εφαρμογες.

Και δεν παιρνει τις αλλες 50 που εχω στην sd!

Οσο κι αν εψαξα τις ρυθμισεις, δεν ειδα να μπορω απο καπου να το αλλαξω αυτο.

Μπορει καποιος να του ριξει μια ματια?

Απο την μια κρυβουν επιλογες, απο την αλλη δεν λειτουργουν σωστα, αντι να το βελτιωνουν , το χειροτερευον.

Πρεπει να μπορεσω να παρω backup τα apk, ολων των εφαμογων του κινητου, οχι μονο της internal memory.

άμα είναι στην κάρτα μνημης, γιατι να παρεις backup?:p

Κάτι που δεν έχω καταλάβει ακόμα.. Τα θέματα ( themes ), στο Android λέγονται launchers; Και για να εγκαταστήσω κάποιο στη συσκευή μου, μέσα από το Play Store, πρέπει να είμαι απαραίτητα root;
Huawei Nova 5T

Κάτι που δεν έχω καταλάβει ακόμα.. Τα θέματα ( themes ), στο Android λέγονται launchers; Και για να εγκαταστήσω κάποιο στη συσκευή μου, μέσα από το Play Store, πρέπει να είμαι απαραίτητα root;

Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω .

Λοιπόν το android ειναι το λειτουργικό και ο launcher είναι αυτός που ντύνει το λειτουργικό και το κάνει ποιο εύχρηστο, όμορφο παραμετροποίησημο,με τα widget και αλα αυτα που μπορεί να προσφέρει ενας launcher .

Όλες οι android συσκευες εχουν εναν stock launcher ,το καλό ειναι οτι αν δεν σου αρέσει μπορείς να τον αλλάξεις με κάποιον άλλον απο το play (χωρίς να είσαι root) π.χ nova ,apex ,go κ.τ.λ .

Αυτοί οι launcher απο το play έχουν την δυνατότητα να τους αλλάξεις θέμα (διαφορετικά εικονίδια -status bar και άλλα) χωρίς να εισαι root

Ελπίζω να σε κάλυψα .:lol:

Samsung galaxy s21+

άμα είναι στην κάρτα μνημης, γιατι να παρεις backup?:p

Γιατι στην καρτα μνημης, δεν υπαρχουν ως apk!

Παιδια, αυτο που ζηταω το εκανε το astro file manager. Τωρα δεν το κανει, μαλλον λογω καποιας απο τις αναβαθμισεις του?

Παλει θα ψαχνω πως να κανω backup τις εφαρμογες ως apk?

Ολο τα αλλαζουν....και γμ τις σταθεροτητες, περιβαλλοντος, δυναοτητων...τι να πω.

Γιατι στην καρτα μνημης, δεν υπαρχουν ως apk!

Παιδια, αυτο που ζηταω το εκανε το astro file manager. Τωρα δεν το κανει, μαλλον λογω καποιας απο τις αναβαθμισεις του?

Παλει θα ψαχνω πως να κανω backup τις εφαρμογες ως apk?

Ολο τα αλλαζουν....και γμ τις σταθεροτητες, περιβαλλοντος, δυναοτητων...τι να πω.

τις περισσοτερες αν οχι ολες(δεν ξερω αν καποιες δεν πανε εκει) θα τις βρεις με εναν file manager στο φακελο data/app/

Γεια σας,

εχω κι εγώ μια απορία "αρχαρίων":

Είχα ένα galaxy S2, χωρίς root, αναβαθμισμένο μέσα απο kies μέχρι 4.0.3, όλα καλά μέχρι που μου το έκλεψαν. Αγόρασα άλλο μεταχειρισμένο, στο οποίο όταν το συνδέω με το kies μου βγάζει "your device does not support upgrading via kies". Αυτό έχει τώρα 2.3.4 και θέλω να το αναβαθμίσω με κάποιο τρόπο, εκτός των άλλων γιατι το swype του δεν έχει ελληνικά και είχα συνηθίσει. H νεα μου συσκευή είναι rooted και έχει

PDA: I9100XXKG1

PHONE: I9100XXKG1

CSC: I9100OXAKG1

Λέω να του περάσω το ICS με μια επίσημη ROM με το Odin πχ την unbranded ολλανδική (στην Ολλανδία μένω) I9100XWLP7 Γίνεται; Υπάρχει κάποια άλλη πιο προφανής λύση;

Ευχαριστώ

Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω .

Λοιπόν το android ειναι το λειτουργικό και ο launcher είναι αυτός που ντύνει το λειτουργικό και το κάνει ποιο εύχρηστο, όμορφο παραμετροποίησημο,με τα widget και αλα αυτα που μπορεί να προσφέρει ενας launcher .

Όλες οι android συσκευες εχουν εναν stock launcher ,το καλό ειναι οτι αν δεν σου αρέσει μπορείς να τον αλλάξεις με κάποιον άλλον απο το play (χωρίς να είσαι root) π.χ nova ,apex ,go κ.τ.λ .

Αυτοί οι launcher απο το play έχουν την δυνατότητα να τους αλλάξεις θέμα (διαφορετικά εικονίδια -status bar και άλλα) χωρίς να εισαι root

Ελπίζω να σε κάλυψα .:lol:

Άρα, στο Android δεν είναι απλώς εμφάνιση, αλλα προσθέτουν και λειτουργικότητα.

Χαχα Με κάλυψες! :p

Και μια τελευταία ερώτηση.. Μπορώ να έχω αποθηκεύμενους όσους launchers θέλω ταυτόχρονα στη συσκευή μου και να αλλάζω, όποτε βαρεθώ κάποιον από αυτούς;

Huawei Nova 5T

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned