Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια...στις υπηρεσιες σημερα μου ανοιξε ενα tts service...τι ειναι αυτο?

και ανοιξαν και αυτοματα κατι υπηρεσιες που δεν ανοιγαν μονες τους...δηλαδη ειχα 80mb ελευθερη μνημη και ειχα τοτε 60..το πρωι ειχαν φυγει αυτες και ειχα 120 ελευθερα..τι παιζει?

Text to speech. Εφαρμογή για να μιλάει η συσκευή αυτά που βλέπει (κυρίως βοήθημα για τυφλούς). Απενεργοποίησέ το από την προσβασιμότητα (νομίζω).

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Οχι δεν το χρησιμοποιει πολυ. Διαλεξα gsm δυκτιο μονο, το φορτιζω κσι θα δουμε.

Δεν έχει να κάνει με το πόσο το χρησιμοποιεί. Ακόμα κι όταν το κινητό είναι σε κατάσταση αναμονής ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνεί με τις κεραίες εξού και η κατανάλωση που αναφέρεις πιο κάτω. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Text to speech. Εφαρμογή για να μιλάει η συσκευή αυτά που βλέπει (κυρίως βοήθημα για τυφλούς). Απενεργοποίησέ το από την προσβασιμότητα (νομίζω).

δεν με ενοχλει να υπαρχει απλα δεν ηξερα τι ηταν...αυτο με τις αλλες υπηρεσιες πως εξηγειτε?

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Αν μου κλέψουν το κινητό και εγώ έχω ενεργούς τους συγχρονισμους όλους επαφές, ημερολόγιό κλπ αν τότε πάω μέσω της ιστοσελίδας του gmail και αλλάξω κωδικό θα σώσω τα δεδομένα μου μην τα δει ο κλέφτης η όχι?

Ότι έχει συγχρονιστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή θα μπορεί να το δει. Με το πρώτο restart, θα του ζητήσει το νέο password άρα ούτε αυτά θα μπορεί να δει από εκεί και έπειτα.

Δεν έχει να κάνει με το πόσο το χρησιμοποιεί. Ακόμα κι όταν το κινητό είναι σε κατάσταση αναμονής ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνεί με τις κεραίες εξού και η κατανάλωση που αναφέρεις πιο κάτω. :)

Σε ευχαριστω. Παραξενευτηκα γιατι στο δικο μου δεν μου το βγαζει ποτε. Δεν ξερω αν ειναι διαφορα icecream & gingerbread.

Φιλικά, Κατερίνα

Αν μου κλέψουν το κινητό και εγώ έχω ενεργούς τους συγχρονισμους όλους επαφές, ημερολόγιό κλπ αν τότε πάω μέσω της ιστοσελίδας του gmail και αλλάξω κωδικό θα σώσω τα δεδομένα μου μην τα δει ο κλέφτης η όχι?

Ναι αν αλλάξεις τον κωδικό στο κινητό σταματάει τους συγχρονισμούς και ζητεί τον καινούριο κωδικό. Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις και τα προγράμματα εξ αποστάσεως διαχείρισης της συσκευής.

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Κι άλλη απορία. :p Χτες πήγα να κάνω κάποια τραγούδια copy - paste, αλλά σταματούσε περίπου στα μισά, εμφανίζοντας ένα popup μήνυμα, που έλεγε ότι παρουσιάστηκε ένα απροσδόκητο σφάλμα... Αυτό με 2 διαφορετικές κάρτες sd... Και με Bluetooth, αλλά και μέσω usb. Και μέσω Kies, αλλά και με την επιλογή Mass Storage. Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει;.. :worry: Edited by mr_47
Huawei Nova 5T

Σαν αρχάριος και μελλοντικός χρήστης smartphone με android έχω μερικές απορίες. Υπάρχει περίπτωση ένα android smartphone να κολλήσει ιο ή κάποιο πρόγραμμα το οποίο να με χρεώνει και να παίρνει προσωπικά μου αρχεία χωρίς να το γνωρίζω? Επίσης υπάρχει περίπτωση να μου κλέψουν τους κωδικούς, τα αρχεία ή να μου βάλουν στην συσκευή κακόβουλο πρόγραμμα μέσω bluetooth αν το έχω ανοιχτό? Αν ναι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σαν τα αντιβιοτικά των υπολογιστών που να προστατεύει την συσκευή από τέτοια προγράμματα? Edited by Mpasketmbolistas

Όπως και στους υπολογιστές, το βασικότερο είναι να είσαι ο ίδιος προσεκτικός και να χρησιμοποιείς λίγη κοινή λογική.

Αφού όλες οι εφαρμογές σου δείχνουν τι άδειες ζητάνε πριν εγκατασταθούν, θα είναι παράλογο να εγκαταστήσεις για παράδειγμα μια εφαρμογή ανάγνωσης εγγράφων που ζητάει άδεια να κάνει κλήσεις. Ανεξάρτητα από τα δικαιώματα, θα πρέπει και να προσέχεις από που κατεβάζεις εφαρμογές, αλλά και τις κριτικές άλλων για αυτές.

Ειδικά για το bluetooth έχουν προκύψει κάποια μικροκενά ασφάλειας, αλλά θεωρείται σχετικά ασφαλές. Βέβαια δεν υπάρχει λόγος να το έχεις συνέχεια ανοιχτό, μπορείς να το ανοίγεις μόνο όταν το χρειάζεσαι.

Antimalware / Antispyware υπάρχουν, αλλά δε σε προστατεύουν από τα πάντα και καλό είναι να μη στηρίζεσαι μόνο σε αυτά για την ασφάλειά σου.

Απλά αν θέλεις να μην έχεις προβλήματα βάζε εφαρμογές από το κανονικό μάρκετ μόνο. Στα δισεκατομμύρια download ακούστηκαν μερικές εκατοντάδες με προβλήματα που είτε τραβήχτηκαν οι εφαρμογές εντός λεπτών είτε είναι ωραίοι μύθοι για να πουλάει η κάθε εταιρεία anti virus. Πολύ κακό για το τίποτα...

@mr_47 Δοκίμασε να περάσεις ένα μεγάλο αρχείο στην sd σου να δεις αν θα το περάσει. Δοκίμασε να κάνεις format τις κάρτες. Δοκίμασε την κλασική επανεκκίνηση. Δοκίμασε τις κάρτες σε card reader (δύσκολο να έχουν πρόβλημα αλλά ποτέ δεν ξερεις). Αν επιμείνει στο service.

Edited by bouss

Καλησπερα παιδια...

Είμαι καινουριος στο blog.

Ηθελα να σας ρωτησω για ενα θεματακι που με απασχολει.

Εκανα format το samsung galaxy ace επειδη κολλουσε απίστευτα, και εχασα μια εφαρμογη που δεν υπαρχει πλεον στο play store.

Ομως την εχει ενας φιλος στο κινητο του....μπορω να την παρω απο εκεινον και με ποιο τροπο????η εφαρμογη ειναι περασμενη στηυν μνημη του τηλ.

ευχαριστω εκ τον προτερων

Καλησπερα παιδια...

Είμαι καινουριος στο blog.

Ηθελα να σας ρωτησω για ενα θεματακι που με απασχολει.

Εκανα format το samsung galaxy ace επειδη κολλουσε απίστευτα, και εχασα μια εφαρμογη που δεν υπαρχει πλεον στο play store.

Ομως την εχει ενας φιλος στο κινητο του....μπορω να την παρω απο εκεινον και με ποιο τροπο????η εφαρμογη ειναι περασμενη στηυν μνημη του τηλ.

ευχαριστω εκ τον προτερων

Για διάβασε εδω http://mauweb.net/3.0/en/technology/17-android/100-icon-androidextracting-apk-files-from-your-android.html

Το πως θα την βάλεις μετα στην συσκευή σου υποθέτω οτι το γνωρίζεις .

Samsung galaxy s21+

Σε ευχαριστω πολυ φιλε για την αμεση απαντηση.

Τωρα αν σου πως πως δεν γνωριζω την περαιτερω διαδικασια θα με βριζεις????

μαλλον λαθος απαντηση φιλε μου,σου εδωσα.....

ηθελα να σου πω,δεν ξερω,αν εχει διαφορα απο την συνηθισμενη!!!!

αν ειναι σαν την συνηθισμενη διαδικασια,τοτε γνωριζω....παντως σε ευχαριστω και για αυτη την πληροφορια που μου εδωσες!!!!!!:):):):):):)

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

μαλλον λαθος απαντηση φιλε μου,σου εδωσα.....

ηθελα να σου πω,δεν ξερω,αν εχει διαφορα απο την συνηθισμενη!!!!

αν ειναι σαν την συνηθισμενη διαδικασια,τοτε γνωριζω....παντως σε ευχαριστω και για αυτη την πληροφορια που μου εδωσες!!!!!!:):):):):):)

Η γνωστή διαδικασία είναι ;)

Samsung galaxy s21+

@mr_47 Δοκίμασε να περάσεις ένα μεγάλο αρχείο στην sd σου να δεις αν θα το περάσει. Δοκίμασε να κάνεις format τις κάρτες. Δοκίμασε την κλασική επανεκκίνηση. Δοκίμασε τις κάρτες σε card reader (δύσκολο να έχουν πρόβλημα αλλά ποτέ δεν ξερεις). Αν επιμείνει στο service.

Τις έχω κάνει format από μία φορά τουλάχιστον. Θα τις ξανακάνω βέβαια.. Μια δοκιμή δε θα κάνει κακό. Card reader δεν έχω.. Service; Ούτε 1 εβδομάδα δεν έχω τη συσκευή.. :( Σημείωση: Και οι 2 κάρτες είναι παλιές.

P.S.: Χτες τράβηξα μια φωτογραφία και αφού έκανε το animation της αποθήκευσης, μόλις πάτησα την εικόνα να την δω, αυτή δεν εμφανίστηκε

και δεν είχε αποθηκευθεί καν. Όλο αυτό με την επιλογή να αποθηκεύονται οι εικόνες στην εξωτερική sd card. Μόλις άλλαξα στη μνήμη του τηλεφώνου, όλα οκ.

Edit: Τι τύπο κάρτας μνήμης προτείνετε; Εννοώ, από ποιά εταιρεία, τι class και πόσα gbs χωρητικότητας. Γιατί βλέπω μια Sony, class 4, 8gbs..

Edit2: Έχω κανα 2ωρο που ψάχνω τους χάρτες και ό,τι έχει σχέση με αυτούς και δε μπορώ να βρω τη θέση μου. Ούτε και βλέπω κάτι σχετικό που να με ενημερώνει ότι πρέπει να κατεβάσω κάποιο χάρτη... :mad: Τι πρέπει να κάνω για να δουλέψουν οι χάρτες της Google;;;

Edited by mr_47
Huawei Nova 5T

εχω το galaxy s3 εχω την εκδοση 4.0.4 εννοω οταν μπαινεις στο μενου και μετα βγεις πατωντας το κεντρικο κουμπι μπορεις να το κλεισεις σου λεει καταργηση ολων.αυτο μπορω να το κανω με καποιο app και οχι με το κεντρικο κουμπι οταν μενουν ανοιχτες δεν καταναλωνουν μπαταρια

Καλημερα φιλοι μου,ανοιξα νεο θεμα γιατι αυτο που θελω να αναφερω δεν υπαγετε στις αλλες κατηγοριες και επισης ειναι πολυ σημαντικο. Χτες ο ξαδερφος μου επεκτεινε την μνημη της συσκευης του με τον εξεις τροπο,κατεβασε 2 προγραμματα για τον υπολογιστη,το ενα ειναι το MiniTool Partition Wizard Home Edition και το αλλο το sd formatter. Επισης κατεβασε το .zip αρχειο που φλασαρουμε με τα την τροποποιηση της καρτας μνημης απο εδω http://www.android-hilfe.de/themes-fuer-htc-wildfire-s/275136-mod-neu-droidzone-gingerburst-data2sd-installer-komplett-ueberarbeitet.html ειναι το συννημενο αρχειο στο τελος του τοπικ. Εκανα και εγω την ιδια ακριβως διαδικασια βαζωντας σαν μνημη συσκευης τα 2 gb και και χωρος καρτας μνημης 5.3 gb μιας και εχω 8αρα καρτα μνημης. Το προβλημα τωρα ειναι το εξεις,ενω φλασαρω απο το recovery menu το συμπιεσμενο αρχειο επειτα μενει στο logo της cyanogenmod και δεν ξεκειναει η συσκευη μου. Κανονικα θα επρεπε να ανοιγει κανονικα και μετα να κατεβασω απο το μαρκετ το a2sdgui και να το τρεξω και να ειναι ολα τελεια.εχει κανει κανεις την ιδια διαδικασια με αλλον τροπο? Το πειραμα αυτο επαιξε σε zte skate (orange monte carlo) και ο κατοχος του κινητου ηδη αγορασε 32αρα καρτα μνημης μιας και τωρα ειναι σαν να εχει αλλο κινητο μιας και απο 220 mb το εκανε 2 gb. ξερετε κανεναν τροπο φιλοι μου?

να σημειωσω οτι το νεο παρτιτιον ειναι το ext4,ισως να ειναι αυτος ο λογος που δεν επιασε αλλα να ηθελε ext2 παντος θα ηθελα και την δικια σας γνωμη,αυτος ο τροπος αναφερει η σελιδα οτι πιανει σε ολα τα μοντελα android αλλα το καθενα εχει και μια ιδιαιτεροτητα.

τι εκανα εγω:

1)create ext4 partition

2)flash .zip with recovery

3)reboot phone

4)error-error-error

τι θα επρεπε να γινει κανονικα:

1)create ext4 partition

2)flash .zip with recovery

3)reboot phone

4)install a2sdgui

5)run it

6)all done!

συμφωνα με τους οδηγους παντα!

Θα πρεπει οποσδηποτε να βρεθει μια λυση γιατι με αυτον τον τροπο λυνονται τα χερια των χρηστων με συσκευες android που εχουν μικρη μνημη συσκευης οπως την δικια μου.

Edited by anastasiszn

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

1) Class 10, εταιρεία ότι προτιμάς, χωρητικότητα ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

2) Γιατί να δουλέψεις με τους χάρτες της Google (χρειάζονται σύνδεση στο δίκτυο). Προτείνω να ασχοληθείς με κάποιο πρόγραμμα GPS για να αποφεύγεις και χρεώσεις.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Αποθηκευθεί την εφαρμογή στην κατάσταση που είναι εκείνη τη στιγμή στην κάρτα σου (εφαρμογή, ρυθμίσεις, saves με λίγα λόγια τα πάντα). Μετά απλά την επαναφέρεις από την εφαρμογή όπως ήταν. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι αν αλλάξεις έκδοση λειτουργικού είτε Android ή ακόμη και interface (πχ ίδια αλλά με sense) η εφαρμογή μπορεί να μην είναι συμβατή.

Θέλω να κάνω το backup γιατί θέλω να περάσω την ρομ της Samsung επειδή τώρα έχει αυτή της cosmote.ίδια ρομ στην ουσία χωρίς τις βλακείες της cosmote.λες να εχω πρόβλημα με τις εφαρμογές όταν τις ξαναπερασω στο κινητό;

Επίσης το Titanium Backup PRO*διαβάζω στο play store ότι θέλει να είσαι root.εγώ δεν είμαι.ποιο πρόγραμμα να κατεβασω για εργοστασιακες συσκευές;

Edited by johni41

[...]

Edit2: Έχω κανα 2ωρο που ψάχνω τους χάρτες και ό,τι έχει σχέση με αυτούς και δε μπορώ να βρω τη θέση μου. Ούτε και βλέπω κάτι σχετικό που να με ενημερώνει ότι πρέπει να κατεβάσω κάποιο χάρτη... :mad: Τι πρέπει να κάνω για να δουλέψουν οι χάρτες της Google;;;

Προσωπικά βολεύομαι εξαιρετικά με google maps και έχω αποθηκεύσει και offline όλους τους χάρτες των περιοχών που κινούμαι. Ακόμα και να μην τους έχεις από πριν, το ότι χρειάζεται σύνδεση δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα, smartphone χωρίς data είναι κουτσουρεμένο ούτως ή άλλως.

Για να βλέπεις τη θέση σου, θα πρέπει από Settings -> Location να ενεργοποιήσεις τουλάχιστον ένα τρόπο εντοπισμού (από δίκτυα ή GPS ή και τα δύο). Ο χάρτης κατεβαίνει αυτόματα με το που τον ανοίγεις, εφόσον είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο με wifi ή δεδομένα.

Θέλω να κάνω το backup γιατί θέλω να περάσω την ρομ της Samsung επειδή τώρα έχει αυτή της cosmote.ίδια ρομ στην ουσία χωρίς τις βλακείες της cosmote.λες να εχω πρόβλημα με τις εφαρμογές όταν τις ξαναπερασω στο κινητό;

Αν πρόκειται να πας στην ίδια rom, από 2.3.4 Cosmote δηλαδή σε 2.3.4 για παράδειγμα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, ακόμα κι αν πας σε 2.3.5, 2.3.6 κλπ.. τα προβλήματα με τις επαναφορές των backup συναντώνται συνήθως αν μεταφερθείς από gingerbread σε ICS, από ICS σε Jelly Bean κλπ κλπ..:)

Αν πρόκειται να πας στην ίδια rom, από 2.3.4 Cosmote δηλαδή σε 2.3.4 για παράδειγμα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, ακόμα κι αν πας σε 2.3.5, 2.3.6 κλπ.. τα προβλήματα με τις επαναφορές των backup συναντώνται συνήθως αν μεταφερθείς από gingerbread σε ICS, από ICS σε Jelly Bean κλπ κλπ..:)

Πολύ σωστά .

Να συμπληρώσω οτι πρόβλημα δεν έχεις οταν μεταφέρεις μόνο τις εφαρμογές αλλα ίσως να υπάρξει οταν μεταφέρεις εφαρμογές μαζί με τα δεδομένα τους .

Samsung galaxy s21+

Προσωπικά βολεύομαι εξαιρετικά με google maps και έχω αποθηκεύσει και offline όλους τους χάρτες των περιοχών που κινούμαι. Ακόμα και να μην τους έχεις από πριν, το ότι χρειάζεται σύνδεση δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα, smartphone χωρίς data είναι κουτσουρεμένο ούτως ή άλλως.

Για να βλέπεις τη θέση σου, θα πρέπει από Settings -> Location να ενεργοποιήσεις τουλάχιστον ένα τρόπο εντοπισμού (από δίκτυα ή GPS ή και τα δύο). Ο χάρτης κατεβαίνει αυτόματα με το που τον ανοίγεις, εφόσον είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο με wifi ή δεδομένα.

Thanks για την απάντηση! :) Τελικά, κάποια στιγμή τα χαράματα, αποφάσισε να βρεί τη θέση μου. Αλλά, δε μπορώ να πω.. Μια χαρά οι χάρτες της Google. :up:

Για την αποθήκευση των χαρτών, για offline χάρτες, εννοείς να τους κάνω precache, σωστά?

Και μια ερώτηση, ( λίγο noob :O ) σε όλους: Αγόρασα μια κάρτα class 10, 8gbs, Sandisc.. Πριν αποθηκεύσω κάτι, προτείνετε να της κάνω format; Όπως την έβγαλα από το κουτί, την έβαλα στο κινητό..

Huawei Nova 5T

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned