Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χθες πήρα και εγω για πρώτη φορά android συσκευή(xperia sole).

Mου έχει εμφανίσει ότι υπέρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση συστήματος : 6.0.Β.3.162, πατάω λήψη μεσώ wifi και μου λέει :

"δεν ήταν δυνατή η λήψη"

Γιατί το κάνει αυτό? Έχει κάποιο πρόβλημα το τηλέφωνο, η εγώ δεν κάνω κάτι σωστά?

Έχω την εκδοση android 2.3.7, το wi-fi δουλευει μια χαρά αφου μέσω του κινητου έχω ήδη κατεβάσει κάποιες εφαρμογές.

Ευχαριστώ

Μπορεί ο server να ήταν φορτωμένος τότε. Δοκίμασε και αργότερα.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Δοκίμασε να κάνεις τη διαδικασία μέσω PC Companion..

Το δοκίμασα και από εκεί και μου βγαζει πάλι σφάλμα....ΤΟ εχω δοκιμασει και με το κινητό απο χθες καμια 20αρια φορές αλλα τα ίδια...

Τι μπορει να φταίει? Φταιει το κινητό ή κατι δεν πάει καλα με τους servers της sony και δεν μπορέι να το κατεβάσει?

Το έχει βγάλει σε κανεναν αλλον αυτο?

Το δοκίμασα και από εκεί και μου βγαζει πάλι σφάλμα....ΤΟ εχω δοκιμασει και με το κινητό απο χθες καμια 20αρια φορές αλλα τα ίδια...

Τι μπορει να φταίει? Φταιει το κινητό ή κατι δεν πάει καλα με τους servers της sony και δεν μπορέι να το κατεβάσει?

Το έχει βγάλει σε κανεναν αλλον αυτο?

δοκιμασε απο αλλον υπολογιστη μεσω pc companion;)

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Mου έχει εμφανίσει ότι υπέρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση συστήματος : 6.0.Β.3.162, πατάω λήψη μεσώ wifi και μου λέει :

"δεν ήταν δυνατή η λήψη"

Γιατί το κάνει αυτό? Έχει κάποιο πρόβλημα το τηλέφωνο, η εγώ δεν κάνω κάτι σωστά?

Έχω την εκδοση android 2.3.7, το wi-fi δουλευει μια χαρά αφου μέσω του κινητου έχω ήδη κατεβάσει κάποιες εφαρμογές.

Ευχαριστώ

Δοκίμασε με το update service της Sony (SEUS).κατέβασε το από το site της Sony.

Δοκίμασε με το update service της Sony (SEUS).κατέβασε το από το site της Sony.

ετσι θα τα χασει ολα τα δεδομενα που εχει

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

"δεν ήταν δυνατή η λήψη"

Ευχαριστώ

Παιδιά απο οτι εψαξα στο Internet λιγο υπήρχε πρόβλημα με το συγκεκριμένο firmware οποτε σταμάτησε να το διανέμει η sony.

Πηγαίνοντας μεσα απο τις ρυθμίσεις και μετα ενημέρωση λογισμικού, κανοντας αναζήτηση νέων ενημερώσεων μου εμφάνισε οτι εχω τις τελευταιες ενημερωσεις εγκαταστημένες..οποτε μετα σταματησε και να μου λεει οτι υπαρχει νεα ενημερωση διαθεσιμη...

Εγω ο ασχετος,θα ρωτησω κατι που με καιει,γιατι ολο ραδιο ακουω,οταν ειμαι στο δρομο,μιας και συνηθως δεν κυκλοφορω με αυτοκινητο.

Υπαρχει τροπος,να αλλαζω τους σταθμους στο ραδιο,απο το κουμπακι των ακουστικων,αλλα να αλλαζει μονον σταθμους που εχω βαλει στη μνημη,και οχι ολους τους 45 περιπου που υπαρχουν στη μπαντα,γιατι αυτο το τελευταιο,ειναι εκνευριστικο;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Εγω ο ασχετος,θα ρωτησω κατι που με καιει,γιατι ολο ραδιο ακουω,οταν ειμαι στο δρομο,μιας και συνηθως δεν κυκλοφορω με αυτοκινητο.

Υπαρχει τροπος,να αλλαζω τους σταθμους στο ραδιο,απο το κουμπακι των ακουστικων,αλλα να αλλαζει μονον σταθμους που εχω βαλει στη μνημη,και οχι ολους τους 45 περιπου που υπαρχουν στη μπαντα,γιατι αυτο το τελευταιο,ειναι εκνευριστικο;

Δυστυχώς η ερώτησή σου είναι πιο περίπλοκη απ' ότι ακούγεται.

Παράμετροι για το πώς συμπεριφέρεται το ραδιόφωνο ή γενικά πολυμέσα με το κουμπί των ακουστικών είναι:

1. Το μοντέλο του τηλεφώνου

2. Το μοντέλο τον ακουστικών

3. Η εφαρμογή που χρησιμοποιείς

4. Ενίοτε και η έκδοση του λειτουργικού

Δυστυχώς έτσι όπως το έχουν κάνει, πρέπει να είσαι ευχαριστημένος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κουμπάκι για να κάνεις οτιδήποτε :)

Για κάτι πιο πρακτικό: Στη θέση σου θα κοιτούσα εάν έχει κάποια σχετική επιλογή η εφαρμογή.

Γεια σας παιδια και απο εμενα.

Θα ρωτησω κατι που λογικα το εχετε πει απειρες φορες αλλα μετα απο ψαξιμο δεν εχω καταλαβει ακριβως τι και πως, οποτε μια βοηθεια θα ειναι σουπερ!Μολις εκανα root το Χ10 mini με το Z4root και ολα ειναι ενταξει μου εβγαλε superuser.Εκανα install το titanium backup και το busybox (το οποιο μου εχει επιλογες οταν το ανοιγω καθε φορα να το ξανακανω install και κολοκυθια:mad:).

Λοιπον, τι κανω τωρα?Οπως καταλαβατε τα εκανα τυφλα ολα, χωρις να ξερω τι και πως.Πως σβηνω εφαρμογες του τηλεφωνου?Πως μπορω να αλλαξω τα menu? Εφαρμογες που χρειαζονται πληρωμη πως τις βρισκω free?Το busybox τι κανει δεν εχω καταλαβει, ακολουθησα και το link στο site του busybox και λεει κατι θεωρητικα:P Βρισκομαι στην 2.1 update1.Μπορω ας πουμε να βαλω την 3.0 στο mini?ΖΓενικα τι προτεινετε οι χρηστες του mini για να εχω αυτην την "ανανεωση" που φανταζομαι προσφερει μια rooted συσκευη?

Με απλα λογια οποιος μου απαντησει στα παραπανω γιατι αποτο πρωι μεχει πιασει πονοκεφαλος:X Και καποιο link που να γραφει για τα παραπανω μου αρκει μαγκες, να στρωθω να τα διαβασω!Ευχαριστω πολυ!

1. Λοιπον, τι κανω τωρα?Οπως καταλαβατε τα εκανα τυφλα ολα, χωρις να ξερω τι και πως.

2. Πως σβηνω εφαρμογες του τηλεφωνου?

3. Πως μπορω να αλλαξω τα menu?

4. Εφαρμογες που χρειαζονται πληρωμη πως τις βρισκω free?

5. Βρισκομαι στην 2.1 update1.Μπορω ας πουμε να βαλω την 3.0 στο mini?

6. Γενικα τι προτεινετε οι χρηστες του mini για να εχω αυτην την "ανανεωση" που φανταζομαι προσφερει μια rooted συσκευη?

1. καταρχήν χαλαρώνεις και ξεκινάς διάβασμα :lol: Sony Ericsson X10i/X10 mini/X10 mini pro FAQ

2. με κάποιες εφαρμογές. πχ root uninstaller, titanium back up. Πώς μπορώ να απεγκαταστήσω τις ανούσιες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής;

3. εμφάνιση θες να αλλάξεις; αν ναι, τότε με κάποιον launcher που θα βρείς στο μάρκετ

4. απαγορεύονται τετοιου είδους συζητήσεις στο myphone. έχε στα υπόψιν σου όμως ότι google is your friend :rolleyes:

5. μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες ρομς που κυκλοφορουν. περισσότερα στους xda developers. XPERIA X10 Mini Android Development

6. περισσότερα στο θέμα της συσκευής σου. [Επίσημο] Xperia X10 mini και Xperia X10 mini pro

και γενικά ρίξε και εδώ μια ματιά Sony (Ericsson) Guides

εννοείται ότι και να κάνεις είναι με δική σου ευθύνη ;)

Γεια σας παιδια και απο εμενα.

Θα ρωτησω κατι που λογικα το εχετε πει απειρες φορες αλλα μετα απο ψαξιμο δεν εχω καταλαβει ακριβως τι και πως, οποτε μια βοηθεια θα ειναι σουπερ!Μολις εκανα root το Χ10 mini με το Z4root και ολα ειναι ενταξει μου εβγαλε superuser.Εκανα install το titanium backup και το busybox (το οποιο μου εχει επιλογες οταν το ανοιγω καθε φορα να το ξανακανω install και κολοκυθια:mad:).

Λοιπον, τι κανω τωρα?Οπως καταλαβατε τα εκανα τυφλα ολα, χωρις να ξερω τι και πως.Πως σβηνω εφαρμογες του τηλεφωνου?Πως μπορω να αλλαξω τα menu? Εφαρμογες που χρειαζονται πληρωμη πως τις βρισκω free?Το busybox τι κανει δεν εχω καταλαβει, ακολουθησα και το link στο site του busybox και λεει κατι θεωρητικα:P Βρισκομαι στην 2.1 update1.Μπορω ας πουμε να βαλω την 3.0 στο mini?ΖΓενικα τι προτεινετε οι χρηστες του mini για να εχω αυτην την "ανανεωση" που φανταζομαι προσφερει μια rooted συσκευη?

Με απλα λογια οποιος μου απαντησει στα παραπανω γιατι αποτο πρωι μεχει πιασει πονοκεφαλος:X Και καποιο link που να γραφει για τα παραπανω μου αρκει μαγκες, να στρωθω να τα διαβασω!Ευχαριστω πολυ!

χαλάρωσε. γιατί εβαλες το busybox? δεν νομίζω πως το χρειάζεσαι. εφόσον έβαλες πρόσβαση root, με το root uninstaller μπορείς να βγάλεις ότι δεν χρειάζεσαι με ΠΡΟΣΟΧΗ. ωστόσο σου προτείνω επειδή είσαι ακόμη με την 2.1, απλά να το φορμάρεις και να βάλεις cyanogenmod 7.2 (2.3.7). αυτό όμως ξεφεύγει απ το «απορίες αρχάριων» που ναι το θεμα μας :p ρώτα στο φόρουμ του x10 mini

χαλάρωσε. γιατί εβαλες το busybox? δεν νομίζω πως το χρειάζεσαι. εφόσον έβαλες πρόσβαση root, με το root uninstaller μπορείς να βγάλεις ότι δεν χρειάζεσαι με ΠΡΟΣΟΧΗ. ωστόσο σου προτείνω επειδή είσαι ακόμη με την 2.1, απλά να το φορμάρεις και να βάλεις cyanogenmod 7.2 (2.3.7). αυτό όμως ξεφεύγει απ το «απορίες αρχάριων» που ναι το θεμα μας :p ρώτα στο φόρουμ του x10 mini

Το guide που βρηκα εδω μεσα ελεγε οτι καντε το root και περαστε (γιατι σας χρειαζεται) και το titanium (τελικα με αυτο εσβησα οτι δεν χρειαζομουν) και το busybox :P Ε τα περασα και τα 2!Οτι ελεγε εκανα LOL μετα που δεν καταλαβαινα το λογο που τα εκανα αρχισαν τα οργανα!

Ναι θα ηθελα ομως ενα μικρο boosting να παω αμεσως ενα βημα παραπερα (θα ρωτησω στο αντιστοιχο τοπικ) κιας ειμαι αρχαριος στο "root"!Μια εκδοση που να δουλευει απροβληματιστα και να δινει κατι extra στο τηλεφωνο.:D

Το guide που βρηκα εδω μεσα ελεγε οτι καντε το root και περαστε (γιατι σας χρειαζεται) και το titanium (τελικα με αυτο εσβησα οτι δεν χρειαζομουν) και το busybox :P Ε τα περασα και τα 2!Οτι ελεγε εκανα LOL μετα που δεν καταλαβαινα το λογο που τα εκανα αρχισαν τα οργανα!

Ναι θα ηθελα ομως ενα μικρο boosting να παω αμεσως ενα βημα παραπερα (θα ρωτησω στο αντιστοιχο τοπικ) κιας ειμαι αρχαριος στο "root"!Μια εκδοση που να δουλευει απροβληματιστα και να δινει κατι extra στο τηλεφωνο.:D

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=316273 για 2.3.7

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=334719 για ics

κι ότι απορία ή επιλογή rom άνοιξε ένα νέο thread εδω

Λοιπόν έχω διαβάσει για το sleep mode σε μερικά φόρουμ αλλά τελικά δεν καταλαβαίνω τι είναι; τι ακριβώς κάνει; εάν κατάλαβα καλά sleep mode θεωρείται όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη;

Είναι μια στάνταρ λειτουργία του Android. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ.

Απλά όταν δεν χρησιμποιεις την συσκευή αυτή πέφτει σε εξοικονόμηση ενέργειας.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καλησπέρα παιδιά,

βασικά πήρα το desire s αλλά έρχομαι από E72. Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι. Δηλαδή ούτε τα βασικά δεν έχει σε σχέση με το symbian. Πρέπει να εγκαταστήσω εφαρμογές για κάθε λειτουργία!? Έλεος. Απογοητεύτηκα τελείως. :cry:

Τα πιο βασικά μέχρι στιγμής και δεν έχω βρει είναι τα εξής:

1) Το sleep mode. Δεν θέλω να πατάω συνέχεια το power off κουμπι και οτι άλλο hardware κουμπί. Πχ θέλω με το που πατάω την οθόνη ή touch κουμπί να μου βγαίνει η lock screen. Μπορώ να το κάνω αυτό; Άλλοι λένε οτι δε γίνεται γιατι είναι capacitive.

Προς το παρόν έχω βρεί το AntiLock και ξεπερνάω την lock screen μόνο με το power κουμπί αλλά φυσικά θα χαλάσει κάποτε.

2) Αυτό με τα notifications που πρέπει να κάνω drag την top μπάρα για να μου εμφανιστούν τα notifications. Πως μπορώ να την βάλω κάπου αλλού ώστε να είναι πιο εύχρηστη;

3) Για να σβήσω κάθε notification πρέπει να το πατάω; Δηλαδή να μου ανοίγει ξανά η κάθε εφαρμογή; Τίποτα dismiss all δεν έχει;

4) Προτείνετε εναν καλό task killer...με timeout για κλεισιμο εφαρμογών και white list.

5) Τις εφαρμογές που ανοίγουν αυτόματα στο boot που τις βλέπω και τις απενεργοποιώ;

6) Γενικά υπάρχει καμιά έτοιμη rom ώστε να το φέρω όσο πιο κοντά στο symbian για αυτούς που έχουν εμπειρία;

Σας παρακαλώ απαντήστε μου τουλάχιστον το 1....:confused::confused:

Καλησπέρα παιδιά,

βασικά πήρα το desire s αλλά έρχομαι από E72. Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι. Δηλαδή ούτε τα βασικά δεν έχει σε σχέση με το symbian. Πρέπει να εγκαταστήσω εφαρμογές για κάθε λειτουργία!? Έλεος. Απογοητεύτηκα τελείως. :cry:

Τα πιο βασικά μέχρι στιγμής και δεν έχω βρει είναι τα εξής:

1) Το sleep mode. Δεν θέλω να πατάω συνέχεια το power off κουμπι και οτι άλλο hardware κουμπί. Πχ θέλω με το που πατάω την οθόνη ή touch κουμπί να μου βγαίνει η lock screen. Μπορώ να το κάνω αυτό; Άλλοι λένε οτι δε γίνεται γιατι είναι capacitive.

Προς το παρόν έχω βρεί το AntiLock και ξεπερνάω την lock screen μόνο με το power κουμπί αλλά φυσικά θα χαλάσει κάποτε.

2) Αυτό με τα notifications που πρέπει να κάνω drag την top μπάρα για να μου εμφανιστούν τα notifications. Πως μπορώ να την βάλω κάπου αλλού ώστε να είναι πιο εύχρηστη;

3) Για να σβήσω κάθε notification πρέπει να το πατάω; Δηλαδή να μου ανοίγει ξανά η κάθε εφαρμογή; Τίποτα dismiss all δεν έχει;

4) Προτείνετε εναν καλό task killer...με timeout για κλεισιμο εφαρμογών και white list.

5) Τις εφαρμογές που ανοίγουν αυτόματα στο boot που τις βλέπω και τις απενεργοποιώ;

6) Γενικά υπάρχει καμιά έτοιμη rom ώστε να το φέρω όσο πιο κοντά στο symbian για αυτούς που έχουν εμπειρία;

Σας παρακαλώ απαντήστε μου τουλάχιστον το 1....:confused::confused:

πόσο σε καταλαβαινω,και μπορώ να προσθέσω πολλά ακομη:P

τεσπα

1) εξήγησέ το λίγο καλύτερα γιατί δεν καταλαβα

2) δεν γίνεται (μια χαρά ειναι εκει πάντως)

3) τουλάχιστον στην ICS υπάρχει κουμπί που τις σβήνει ολες

4) Task XP

5) SystemCleanup

6) όχι

1) εξήγησέ το λίγο καλύτερα γιατί δεν καταλαβα

Τα πρόβληματα με το sleep mode είναι τα εξής:

1) για να ξεκλειδώσει το κινητό πρέπει να πατάω συνέχεια το power κουμπί.

2) έχει συνδεθεί με το χρόνο που σβήνει η οθόνη.

Το ιδανικό είναι να πατάω την οθόνη και να μου εμφανίζεται η lock screen. Να μην χρειάζεται κάθε φορά να πατάω το power κουμπί.

Αυτό όμως (δηλαδή να "ξυπνάει" η οθόνη) δεν γίνεται γιατί είναι capacitive! (απίστευτο μου φαίνεται αλλά δεν το έψαξα παραπάνω).

Οπότε σαν δευτερη λύση σκέφτομουν να πατάω ένα touch button πχ το home για να γίνει αυτή η δουλειά.

Και αν δεν γίνεται ούτε αυτό να κλειδώνει το κινητό μετά από κάποιο μεγαλύτερο χρόνο παρά με το σβήσιμο της οθόνης.

Εμένα μου έδωσε την εντύπωση μιας πρόχειρης δουλειάς λειτουργικό με πολλές τρύπες που χρειάζονται εφαρμογές για να καλυφτούν.

Και είτε καλύπτονται εν μέρει γιατί σε κάθε μια από αυτή κάτι θα λείπει, είτε καθόλου γιατί δεν υπάρχει ακόμα τέτοια εφαρμογή.

Και πιστεύω οτι στις καινούριες εκδόσεις οι εφαρμογές θα παρουσιάζουν περισσότερα bugs. Τι s2, s3 και κωροφέξαλα...

Το ιδανικό είναι να πατάω την οθόνη και να μου εμφανίζεται η lock screen. Να μην χρειάζεται κάθε φορά να πατάω το power κουμπί.

Αυτό όμως (δηλαδή να "ξυπνάει" η οθόνη) δεν γίνεται γιατί είναι capacitive! (απίστευτο μου φαίνεται αλλά δεν το έψαξα παραπάνω).

Οπότε σαν δευτερη λύση σκέφτομουν να πατάω ένα touch button πχ το home για να γίνει αυτή η δουλειά.

Και αν δεν γίνεται ούτε αυτό να κλειδώνει το κινητό μετά από κάποιο μεγαλύτερο χρόνο παρά με το σβήσιμο της οθόνης.

Εμένα μου έδωσε την εντύπωση μιας πρόχειρης δουλειάς λειτουργικό με πολλές τρύπες που χρειάζονται εφαρμογές για να καλυφτούν.

Και είτε καλύπτονται εν μέρει γιατί σε κάθε μια από αυτή κάτι θα λείπει, είτε καθόλου γιατί δεν υπάρχει ακόμα τέτοια εφαρμογή.

Και πιστεύω οτι στις καινούριες εκδόσεις οι εφαρμογές θα παρουσιάζουν περισσότερα bugs. Τι s2, s3 και κωροφέξαλα...

αυτό που λες φυσικά και γίνεται, αλλά σημαίνει ότι η οθόνη θα ναι μόνιμα ενεργή και θα καταναλώνει ενέργεια. φυσικά, πατώντας τα κουμπιά home κλπ εμφανίζεται lock screen, τουλάχιστον σ εμένα στην cyanogenmod ics.

επίσης μπορείς να βάλεις το κινητό να κλειδώνει πιο μετα απ όταν σβήνει η οθόνη (δεν μπορω αυτη τη στιγμή να βρω πώς-.-)

Η ics τελικά έχει δωθεί από την HTC ή οχι; Εμφανίζεται στa updates; Εμένα δε μου δείχνει κάτι.

Ένα μπάχαλο!

Δες το screen off είναι πολύ καλό

Για να κλειδώνει το κινητό

Εγώ ήρθα από το N95 και χρειάστηκε λίγος καιρός μέχρι να του πάρω τον αέρα ;)

Htc Wildfire S

Hboot-1.08.0099

RADIO-7.53.39.03m

ROM:Wildchild v 2.0

εγω οσα κινητα ξερω με οθονη αφης απο τη μανα τους, κανενα δεν αναβει με απλο αγγιγμα της οθονης και μου φαινεται πολυ λογικο..δε θα μπορουσε με καθε αγγιγμα να αναβει η οθονη.(υπαρχουν βεβαια εφαρμογες)

λοιπον εχω συνδεδεμενο το laptop μεσω ethernet και ανοιγω το wifi το ασυρματο στο laptop.

ανοιγω και του κινητου.

πηγαινω δικτυο στο laptop προσθηκη ασυρματης συσκευης,μου βγαζει στο κινητο οτι βρηκε ενα δίκτυο ασφαλισμενο με WPA2 PSK παω να συνδεθω και μου λεει να βαλω κοδικο.

κοδικο εντωμεταξυ δεν εχω στο ιντερνετ ουτε στο laptop .

ξερει κανεις τι πρεπει να βαλω για να συνδεθω?

οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται

Σίγουρα δεν έχεις ενεργή την ρύθμιση ασφαλείας WPA2 στο ρούτερ σου?

Αν το δίκτυο που σου βγάζει είναι το δικό σου και όχι κάποιο άλλο κοντινό που ανιχνεύεται, θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του ρουτερ σου και να δεις στο ασύρματο, αν είναι επιλεγμένη αυτή η προστασία. Αν ναι θα υπάρχει και κάποιος κωδικός(κάπου, ανάλογα με το ρουτερ, θα αναφέρεται). Αυτόν τον κωδικό πρέπει να βάλεις για να συνδεθεί.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned