Jump to content

Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)

celtic1453
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια απορια που ειχα πάντα.

Το multitasking (δηλαδή οι εφαρμογες που βγαινουν πατωντας το κατω αριστερα κουμπί) δεν ειναι απαραιτητα και οι εφαρμογες που τρεχουν στο παρασκηνιο σωστα; Δηλαδη μπορει μια εφαρμογη να εχει κλεισει αλλα να υπαρχει στο multitasking; Αλλα αν την κλεισω απο το multitasking σταματά και να "τρεχει";

Καπως ετσι το εχω αντιληφθει τοσο καιρο. Κανω καπου λαθος;

Μια απορια που ειχα πάντα.

Το multitasking (δηλαδή οι εφαρμογες που βγαινουν πατωντας το κατω αριστερα κουμπί) δεν ειναι απαραιτητα και οι εφαρμογες που τρεχουν στο παρασκηνιο σωστα; Δηλαδη μπορει μια εφαρμογη να εχει κλεισει αλλα να υπαρχει στο multitasking; Αλλα αν την κλεισω απο το multitasking σταματά και να "τρεχει";

Καπως ετσι το εχω αντιληφθει τοσο καιρο. Κανω καπου λαθος;

Περιπου. Καθε app τρεχει καποια services. Απο πισω τρέχουν σιγουρα πολυ περισσοτερα services απο αυτα των apps που ειναι ανοιγμενα. Δεν σημαινει ομως οτι ειναι φορτωμενη πληρως η εφαρμογη. Αν καθαρισεις μια εφαρμογη κλεινει αυτη και τα services της. Αν παλι πατησεις εκκαθαριση τοτε καθαριζουν ολα, ειτε ειναι ανοιγμενες εφαρμογες ειτε ειναι services που τρεχουν στο background.

Γενικα δεν ειναι καλη ιδεα να κανεις εκκαθαριση εκτος και αν δεν θα το χρησιμοποιησεις για ωρα το κινητο σου (οποτε το προτιμας για εξοικονομηση μπαταριας)

Αυτό με το cleaner που έχει ενσωματομένο το miui ειναι δυνατον να ειναι sponsored με διαφημιστικό banner? Βλέπω έχουν την απορία κι άλλοι με μενα αλλά όχι απάντηση. Security -> Cleaner. Δεν ειναι δικό μου το screenshot αλλά ακριβώς το ίδιο εμφανίζει απο την πρώτη μέρα.

http://attach.en.miui.com/forum/201706/27/191058ykuqkgkttqhl1hnt.png.thumb.jpg

Edited by ela002

Περιπου. Καθε app τρεχει καποια services. Απο πισω τρέχουν σιγουρα πολυ περισσοτερα services απο αυτα των apps που ειναι ανοιγμενα. Δεν σημαινει ομως οτι ειναι φορτωμενη πληρως η εφαρμογη. Αν καθαρισεις μια εφαρμογη κλεινει αυτη και τα services της. Αν παλι πατησεις εκκαθαριση τοτε καθαριζουν ολα, ειτε ειναι ανοιγμενες εφαρμογες ειτε ειναι services που τρεχουν στο background.

Γενικα δεν ειναι καλη ιδεα να κανεις εκκαθαριση εκτος και αν δεν θα το χρησιμοποιησεις για ωρα το κινητο σου (οποτε το προτιμας για εξοικονομηση μπαταριας)

Εκκαθάριση κάνω μόνο μια φορά το βράδυ πριν κοιμηθώ. Μες στην μέρα κλείνω μόνο τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ μια-δυο φορές.

Ακόμα μια ερώτηση:

Όταν βάλω μία εφαρμογή στο background με το home button δεν είναι απαραίτητο ότι θα μείνει ανοιχτή λοιπόν όλη την ώρα άλλα αν κρίνει το σύστημα ότι χρειάζεται να την κλήσει για να εξοικονομήσει ram για κάτι άλλο θα το κάνει σωστά; Αν όμως την κλειδώσω δεν θα την κλείσει καθόλου το σύστημα; Αν ισχύει αυτό όπως το λέω όμως, αν έχω κλειδώσει πολλές βαριές εφαρμογές δεν θα κλείσει κάποιες το σύστημα για να μην ζοριστεί αν χρειαστεί;

Εκκαθάριση κάνω μόνο μια φορά το βράδυ πριν κοιμηθώ. Μες στην μέρα κλείνω μόνο τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ μια-δυο φορές.

Ακόμα μια ερώτηση:

Όταν βάλω μία εφαρμογή στο background με το home button δεν είναι απαραίτητο ότι θα μείνει ανοιχτή λοιπόν όλη την ώρα άλλα αν κρίνει το σύστημα ότι χρειάζεται να την κλήσει για να εξοικονομήσει ram για κάτι άλλο θα το κάνει σωστά; Αν όμως την κλειδώσω δεν θα την κλείσει καθόλου το σύστημα; Αν ισχύει αυτό όπως το λέω όμως, αν έχω κλειδώσει πολλές βαριές εφαρμογές δεν θα κλείσει κάποιες το σύστημα για να μην ζοριστεί αν χρειαστεί;

Θα κλείσει όλες τις άλλες υπηρεσίες και αν ξεμείνει από χώρο θα προσπαθήσει να συμπιέσει μέρος της μνήμης (zram). Βεβαια οσο μεγαλύτερο μέρος της συμπιέζεις τόσο πιο βαρύ θα γίνεται το κινητό αφού θα χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους επεξεργασίας για συμπίεση/αποσυμπίεση. Για αυτό θα δεις ότι οταν πχ διπλασιάζεται η μνήμη ram δεν διπλασιάζεται και η ελεύθερη μνήμη.

Ιδανικά το android όσο περισσότερο χώρο βρίσκει τόσο απλώνεται με περισσότερες υπηρεσίες ενεργές και περισσότερη ασυμπίεστη μνήμη.

Edited by Antretng

Το σκέφτομαι κι εγω για το LOS αλλά σκέφτομαι μην γίνει καμια στραβή και πως θα περνάω τα μελλοντικά update του κλπ. Βλέπω και έκδοση 14.1 αλλά εβδομαδιαία update. Απο την άλλη δεν θέλω τα miui apps, ουτε τις αηδιες cleanmaster που εχει και διαφημιστικό . Καθε τρεις και λίγο notification που τα κλέινω μια για τα secure apps, μια για το miui cloud, μου την σπάνε όλα αυτά.

Ναι και εμένα με ενοχλεί αυτό. Είναι δυνατόν διαφημίσεις μέχρι και εκεί. Μηπως στο MIUI 9 να είναι καλύτερα τα πράγματα? Πολύ boatware τελικά και η xiaomi.

Άλλωστε το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι που στην ουσία δεν έχεις ιδέα τι είναι, και να έχεις το θράσος να έχεις και άποψη.

Ίσως έχει απαντηθεί η ερώτηση μου αλλά δε βρήκα κάτι. Περιμένω τη συσκευή αύριο από σκρουτζομάγαζο. Το παιδί που μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε ότι γράφει η συσκευασία global version στα πλαϊνά αλλά το model number δεν είναι 2016102 αλλά έχει 2017 μέσα επειδή η συσκευή κατασκευάστηκε το 2017. Γνωρίζετε αν ισχύει αυτό που μου είπε; ευχαριστώ

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

Ίσως έχει απαντηθεί η ερώτηση μου αλλά δε βρήκα κάτι. Περιμένω τη συσκευή αύριο από σκρουτζομάγαζο. Το παιδί που μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε ότι γράφει η συσκευασία global version στα πλαϊνά αλλά το model number δεν είναι 2016102 αλλά έχει 2017 μέσα επειδή η συσκευή κατασκευάστηκε το 2017. Γνωρίζετε αν ισχύει αυτό που μου είπε; ευχαριστώ

Για την ακρίβεια πρέπει να γράφει "Product name / Product Model: 2016102

Αυτος σου διαβασε το production date. Καπου κατω αριστερα γραφει αυτο που λεει ο kosmasdel. Το model δεν αλλαζει και πρεπει να ειναι 2016102. Αλλωστε το κινητό βγηκε το 2017. Άρα ολα 2017 γραφουν ;)

Αν δεις το γράφω και στο link του πρώτου μηνύματος να μην τα μπερδέψετε.

Μία ερώτηση και εγώ. Επειδή ποτέ δεν είχα συσκευή που δεν ήταν ρουταρισμένη, θα ρουτάρω και αυτό. Θέλω όμως να ρωτήσω, αν είναι ρουταρισμένο, αναβαθμίσεις ΟΤΑ παίρνει ή θα θέλω φλασαρίσματα;

Πολύ νέος κάτοχος κι εχω πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα.

Στην μακρινή λοιπόν σελίδα 280,υπήρχε αυτή η ερώτηση που δεν απαντήθηκε:

Παιδιά γίνεται όταν ξεκλειδώνω το κινητό να με βάζει κατευθείαν στην αρχική σελίδα και να μην εμφανίζει το θέμα?

Μήπως κάποιος τώρα μπορει?

Επίσης,ως εντελώς νέα συσκευή που δεν έχει περαστεί καν καμία εφαρμογή ακόμη και με βάση τα όσα διάβασα,το πιο λογικό,είναι μάλλον να περάσω σε V8.5.4.0(και Nougat) και έπειτα να κάνω factory reset...σωστα;

Πολύ νέος κάτοχος κι εχω πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα.

Στην μακρινή λοιπόν σελίδα 280,υπήρχε αυτή η ερώτηση που δεν απαντήθηκε:

Μήπως κάποιος τώρα μπορει?

Επίσης,ως εντελώς νέα συσκευή που δεν έχει περαστεί καν καμία εφαρμογή ακόμη και με βάση τα όσα διάβασα,το πιο λογικό,είναι μάλλον να περάσω σε V8.5.4.0(και Nougat) και έπειτα να κάνω factory reset...σωστα;

Την ερώτηση που έχεις κάνει παράθεση δεν την καταλαβαίνω. Τι εννοεί? Όταν ξεκλειδώνεις σε βγάζει εκεί που ήσουν τελευταία φορά.

Για το factory reset δεν είναι κάτι αναγκαστικό. Αν θες δεν κάνεις και αν δεις ότι έχεις θέματα που πριν λειτουργούσαν τότε κάνεις να δεις αν λυθούν

Google Pixel 6 Pro

Την ερώτηση που έχεις κάνει παράθεση δεν την καταλαβαίνω. Τι εννοεί? Όταν ξεκλειδώνεις σε βγάζει εκεί που ήσουν τελευταία φορά.

Αν ξεκλειδώσεις με αποτύπωμα ναι,σε πάει εκεί που ήσουν τελευταία φορά.Αν θέλεις να ξεκλειδώσεις με μοτίβο όμως,πρέπει πρώτα να σύρεις προς τα πάνω για να σου εμφανίσει την οθόνη μοτίβου.Μια παραπάνω κίνηση δηλαδή(και βαριέμαι να την κάνω :p )

Αν ξεκλειδώσεις με αποτύπωμα ναι,σε πάει εκεί που ήσουν τελευταία φορά.Αν θέλεις να ξεκλειδώσεις με μοτίβο όμως,πρέπει πρώτα να σύρεις προς τα πάνω για να σου εμφανίσει την οθόνη μοτίβου.Μια παραπάνω κίνηση δηλαδή(και βαριέμαι να την κάνω :p )

Άλλο αυτό που λες είναι άλλο με αυτό που ρωτάει στην παράθεση. Ή τουλάχιστον δεν το θέτει σωστά η ερώτηση!

Αυτό που λες το έχει σαν επιλογή.

Settings -> Lockscreen & password -> Set screen lock -> Skip swipe screen

Google Pixel 6 Pro

Άλλο αυτό που λες είναι άλλο με αυτό που ρωτάει στην παράθεση. Ή τουλάχιστον δεν το θέτει σωστά η ερώτηση!

Αυτό που λες το έχει σαν επιλογή.

Settings -> Lockscreen & password -> Set screen lock -> Skip swipe screen

Αυτό ήταν πάντως που έψαχνα εγω.

Ευχαριστώ πολύ :)

ξέρει κανείς γιατί δεν είναι ενεργή η επιλογή για back up στο Google drive? 90ad74e767f8b4e8ac584bb8cde1aca4.jpge2198ad92a7756ebe1821e398a1daad2.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

εδώ κανείς; πατώντας το "Google account" με πάει στην 2η εικόνα που λέει ότι το back up μέσω Google drive δεν το επιτρέπει ο admin. σε εσάς πως είναι;

Edited by ilka71

Χαιρετώ την παρέα. Νεος κάτοχός του τηλεφώνου το πρόβλημα μου είναι οτι το mobile internet δεν δουλεύει τηλεφωνα και μηνύματα δέχεται κανονικά. Στο ιντερνετ δείχνει οτι συνδέεται αλλα δεν δουλευει τίποτα ελεξα ολες τις ρυθμίσεις αλλα δεν βρήκα κάτι

Χαιρετώ την παρέα. Νεος κάτοχός του τηλεφώνου το πρόβλημα μου είναι οτι το mobile internet δεν δουλεύει τηλεφωνα και μηνύματα δέχεται κανονικά. Στο ιντερνετ δείχνει οτι συνδέεται αλλα δεν δουλευει τίποτα ελεξα ολες τις ρυθμίσεις αλλα δεν βρήκα κάτι

Access points έχεις μέσα στις ρυθμίσεις???

Google Pixel 6 Pro

Καλημέρα. Μια σύντομη ερώτηση. Για να πάμε απο global stable σε developer το κάνουμε εύκολα μέσα από το updater app χωρίς να ξεκλειδώνουμε bootloader κτλπ. Για να κάνουμε το αντίστροφο, βάζουμε το update.zip στο root directory και απο το miui recovery κανουμε install zip? Χρειάζεται unlocked bootloader ή κατι άλλο?
Άλλωστε το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι που στην ουσία δεν έχεις ιδέα τι είναι, και να έχεις το θράσος να έχεις και άποψη.

Καλημέρα. Μια σύντομη ερώτηση. Για να πάμε απο global stable σε developer το κάνουμε εύκολα μέσα από το updater app χωρίς να ξεκλειδώνουμε bootloader κτλπ. Για να κάνουμε το αντίστροφο, βάζουμε το update.zip στο root directory και απο το miui recovery κανουμε install zip? Χρειάζεται unlocked bootloader ή κατι άλλο?

Αν δεν είμαι λάθος για το πρώτο ισχύει ότι μπορείς να πας έτσι. Για επιστροφή όμως χρειάζεται fastboot και άρα unlock bootloader.

Έχει και λινκ στο πρώτο θέμα με μία συνοπτική απάντηση. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7244927#post7244927

Καλημέρα,από Skroutz σε ποια μαγαζιά το βρίσκουμε;;;

Ευχαριστώ

Θεωρητικώς από όλα. Πρέπει να τους ρωτήσεις αν το κουτί έχει το κόκκινο αυτοκολλητάκι που λέει Global Version και αν πίσω γράφει Product/Model: 2016102. Προσοχή όχι το production date.

Edited by djkostas20

Google Pixel 6 Pro

Αν δεν είμαι λάθος για το πρώτο ισχύει ότι μπορείς να πας έτσι. Για επιστροφή όμως χρειάζεται fastboot και άρα unlock bootloader.

Kαι πως ξερουμε ποιο ειναι το σωστο αρχειο να κατεβασουμε;

έχετε παρατηρήσει ότι πατώντας το κόκκινο κουμπί να αρχίσει η κάμερα να γράψει βίντεο αργεί να ξεκινήσει να γράφει; 1 με 2 δευτερόλεπτα

• The title was changed to Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)