Jump to content

Φώτα Xenon

Dejan457
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Paidia epeidi eimai ena click prin valw sto mini amaksaki mou xenon 8elw na sugourepsw ti akrivws prepei na parw:!:

8elw na parageilw H4 6000k gia Daihatsu YRV 1.3 Turbo:)

Isws edwsa polles plirofories???

Swsta 8a parageilw H4?

Euxaristw:p

Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB

• Απαντήσεις 657
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Paidia epeidi eimai ena click prin valw sto mini amaksaki mou xenon 8elw na sugourepsw ti akrivws prepei na parw:!:

8elw na parageilw H4 6000k gia Daihatsu YRV 1.3 Turbo:)

Isws edwsa polles plirofories???

Swsta 8a parageilw H4?

Euxaristw:p

Καταρχήν πρέπει να μάθεις τι είδους λάμπα φοράς.

Αν έχεις Η4, τότε τέτοιο σετάκι πρέπει να ζητήσεις στα Xenon.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• 2 months later...

Καλησπερα σας

εχθες εγκατεστησα και εγω τα δικα μου με 75 ευρω απο ebay.com αψογα βλεπεις τα παντα 8000Κ αλλα εκανα μια βλακεια!!!

εχω renault clio και φοραει Η4 με 2πλη λυχνια και εγω πηρα h4-1 ενω επρεπε να παρω λογικα Η4-2 η bi-xenon.

Για να γλιτωσω ολη αυτη την ταλαιπωρια ξερετε που θα βρω ανταλλακτικα εδω θεσσαλονικη?

επισης ειδα στο youtube μια πατεντα που απο Η4-1 τα εκανε Η4-2 προσθετοντας μια μικρη λαμπα αλογονου.

το βιντεο ειναι αυτο

γνωριζετε τι λαμπα χρισημοποιει ο τυπος?

και επισης αν τα Χenon H4-2 εχουν χωριστα καλωδιο για το ενισχυτη και χωριστα για την αλογονου.

ξερει κανεις?

εχω δει αυτα!

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HID-XENON-CONVERSION-REPLACEMENT-BULBS-H4-2-8000K_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ36476QQihZ019QQitemZ290184948116#ebayphotohosting

ευχαριστω και σας ευχομαι καλη ανασταση

masterD

Παιδια θελω να παραγγειλω 1 kit xenon για μηχανη, Εχω το crypton X (135).

Πηγα εδω σε 2 μαγαζια στην πολη μου και ο ενας μου ειπε 100 ευρω και ο αλλος αναγκαστικα οτι εχει κιτ που ειναι για 2 και πρεπει να παρω και τοις 2 (200 ευρω)

Οποτε συμφερει και καλυτερα να παραγγειλω απο ebay και να παω να τα περασω. Απλως για να καταλαβω τωρα, αυτα ειναι τα ιδια με τοις κανονικες λαμπες ? Δεν χρειαζεται να μπει/κοπει τιπτοτα sτο πλαστικο απο μεσα για να προστεθει κατι αλλο ? Απλως αλαζει η λαμπα απο μεσα που εχει ? Γιατι ειχα την εντυπωση οτι ξενον ειναι τα στρογγυλα κυκλικα που εχουν τα αμαξια σαν θολος που ειναι, ενω απο εικονες βλεπω απλως σκετες λαμπες.

Επισης τι τυπο πρεπει να παρω ? Στο μηχανακη εχει μια λαμπα και αναβει για δυο σκαλες (δηλαδη διασταυρωσεος, πορειας). Και στα 2 μαγαζια με ειπανε Η4. Το θεμα ειναι να μην το παραγγειλω και εχω κανα προβλημα.

Κανενας ψαγμενος να δωσει λινκ απο ebay για καποια που να μου ταιριαζει (8000κ ψαχνω) ?

φιλε μου επειδη και γω περιμενω απαντηση και ξερω πως ειναι να περιμενεις...

λοιπον να ξερεις οτι υπαρχουν 2 κατηγοριες xenon η μια ειναι η bi-xenon η οποια ειναι xenon μετακινουμενη ηλεκτρομαγνητικα! και η αλλη ειναι η xenon H4-2 η οποια ειναι Xenon στην μεσαια σκαλα και αλογονου στην μεγαλη σκαλα!

τωρα εγω θα προτεινα Η4-2 γιατι ειναι και πιο οικονομικες!

τωρα οσον αφορα τα kelvin τα 8000κ ειναι καλα αλλα γιατι οχι και 6000κ

n εγκατασταση εφοσον εχεις Η4-2 ειναι κατι απλο!

απλα θα χρειαστεις πολυμετρο για να δεις που δινει το βυσμα σου 12v σε ποιες θεσεις!

τωρα οσον αφορα το ebay απλα εμενα μου εκαναν για να ερθουν 2 εβδομαδες

βαρεθηκα να περιμενω!! ασε που εχω κανει και λαθος αντι για Η4-2 πηρα Η4-1.

για αυτο προσεκτικος αν εχεις 2 λυχνιες στην λαμπα σου . λογικα ειναι Η4-2.

Απλα προσοχη οσον αφορα τους ενισχυτες θελουν καλη στερεωση και με tire-ups αλλα και με βιδουλες ισως!

δεν ειναι κατι δυσκολο πιστεψε με και εγω ετσι νομιζα!

τωρα αν θες περισσοτερες πληροφοριες στειλε μου mail

στο εστειλα με pm

Καλη Ανασταση

Arhos

Καλαμαρια-Θεσσαλονικη

masterD

Ξέρει κανείς αν μπορούν να τοποθετηθούν εροστασιακά xenon μετά την αγορά του αυτοκινήτου??
..κάτι μαγικό!

• 1 year later...

Παιδια παω σε εναν ηλεκτρολογο μου λεει 150 ευρω, αλλος 200 αλλος 300 αλλος 350 αλλος 180.

Πως θα μαθω τελικα εγω ποιο ειναι το καλυτερο κιτ? Αυτα δεν εχουν καμια στανταρ καλη μαρκα οπως miele πχ στα ηλεκτρικα σε συγκριση με την φτηνιαρικη bleusky να ξερουμε τι μας γινεται...

Ο καθε μαστορας-ηλεκτρολογος λεει τα καλυτερα λογια για το δικο του προιον που εισαγει.

Πολυ μπερδεμα!!

Δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβεις ποιο είναι καλύτερο.

Το 96% είναι κινέζικα, το 3% είναι ιαπωνικά και το 1% είναι αμερικάνικα.

Ευρωπαϊκά δε κατασκευάζονται για τον απλούστατο λόγο ότι τα after market xenon είναι παράνομα, όλα ανεξερέτως!

Ή για να το θέσω καλύτερα, οι προδιαγραφές τους αλλά και των αυτοκινήτων που δεν έχουν εργοστασιακά xenon δε πληρούν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Βάλε το πιο φτηνό.

Mα δεν μπορει τοσο διαφορα στην τιμη και να ειναι ιδια.

Στο δρομο βλεπω καποια που εχουν πολυ καλη δεσμη κατευθυνομενη με πολυ καλη αποδοση και αλλα που φωτιζουν σαν κερι δηλαδη γυρω-γυρω αοριστα χωρις να αποδιδουν οπως πρεπει.

Μιλαω παντα για after market. Για τα εργοστασιακα απλα βλεπεις την τελειοτητα!

Εχει να κανει με το φαναρι του εκαστωτε αυτοκινητου...

Καποια εχουν τους "γλομπους" οπως ολα τα τελευταια εργοστασιακα ξενον οποτε η δεσμη ειναι κατευθυνομενη ενω καποια αλλα εχουν κατοπτρα (οπως τα εργοστασιακα ξενον πρωτης γενιας!)

Καποια αυτοκινητα διαθετουν καλα κατοπτρα και δεν ενοχλουν, καποια αλλα ειναι παλια και ενοχλουν παρα πολυ! Ειδικα τα 4κινητα που ειναι και ιδιαιτερως ψηλα...

Απο εκει και περα τα κιτακια που θα βρεις ειναι ολα τα ιδια! Να παρεις ενα φθηνο ωστε και κατι να χαλασει να μην κλαις τα λεφτα σου... Η διαφορες στις τιμες εχει να κανει με τους εμπορους και το ποσο θελουν να γδυσουν κοσμο!

Τετρακινητα με εργοστασιακα xenon με στραβωνουν πολλες φορες ειδικα πισω μου.Παραγουν εντονο φως δεν γινεται να μην εχουν αυτο το ''μειονεκτημα''.

Οσο για τα after market καποια κιτ εχουν καλα μπαλαστ μεταλλικα θωρακισμενα,καποια πλαστικα φθηνιαρικα που μπαζουν υγρασια, οπως και πολλες διαφορες στην ποιοτητα των λαμπων. Ετσι τουλαχιστον μου εχουν πει οι εμποροι.

Αμα παω και βαλω το φθηνο θα λεω μετα οτι τσιγκουνευτηκα μερικα ευρω για κατι καλυτερο, ενω αμα βαλω τα ακριβα θα λεω πεταξα τα λεφτα.

Πραγματικα εχω μπερδευτει γιατι ο ενας εμπορος κατηγορει τον αλλον. Ο ενας λεει ειναι φθηνιαρικος που τα δινει φθηνα, ενω ο αλλος οτι ειναι λαμογιο που τα εχει πανακριβα....και παει λεγοντας.....

Ο ενας λεει ειναι φθηνιαρικος που τα δινει φθηνα, ενω ο αλλος οτι ειναι λαμογιο που τα εχει πανακριβα....και παει λεγοντας.....

Το 2ο ισχύει ως επί τω πλείστον. Και τα κιτ των 100-150€ μεταλλικά balast έχουν.

Στη τελική μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου αυτό.

Τώρα για τη διάχυση που βλέπεις στα after market kit είναι καθαρά θέμα φαναριού και πως κατευθύνουν τη δέσμη. Φυσικά όλα τα φανάρια είναι σχεδιασμένα για τις κλασικές λάμπες και όχι για xenon.

Σε αμάξια με εργοστασιακά xenon η διαφορά είναι χαοτική. Αποκλείεται να σε στραβώσουν.

Οκ θα τα εχω υποψιν μου αυτα.Ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Επιβαρυνεται καθολου το ηλεκτρικο συστημα του αυτοκινητου τοποθετώντας τετοιο κιτ? παρουσιαζονται συχνα βλαβες ωστε να σε αφησει στη μεση του σκοταδιου χωρις φωτα?

Οκ θα τα εχω υποψιν μου αυτα.Ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Επιβαρυνεται καθολου το ηλεκτρικο συστημα του αυτοκινητου τοποθετώντας τετοιο κιτ? παρουσιαζονται συχνα βλαβες ωστε να σε αφησει στη μεση του σκοταδιου χωρις φωτα?

Οχι...επισης να ξερεις οτι οσο πιο πολλα K στη λαμπα τοσο πιο πολυ θα μπλεδιζει το φως της...ενα ομορφο λευκο ειναι καπου στα 4000Κ-6000Κ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

http://www.google.gr/search?hl=el&source=hp&q=xenon&meta=&aq=f&oq=

κοιτα αν θες να βαλεις σαν εργοστασιακα τοτε philips,valeo,bosh...500ε χωρις φαναρια.αν πας σε αυτα τα λεφτα δες στο ebay μπορεις να βρεις κ εργοστασιακα φαναρια με ξενον.

μετα κοιτας αν το αυτοκ.εχει συστημα π.χ. canbus που ελεγχει για καμμενες λαμπες οποτε θα πρεπει να παρεις κ ξενον που να υποστηριζει το συστημα που θα χεις...

kelvin περιορισου αναμεσα σε 4-5.000 μην αλλαξεις οτι και να σου πουν στα μαγαζια...

Και επισης τα ξενον καταναλωνουν 35watts ενεργειας ενω οι κανονικες λαμπες 55watts! Επομενως οχι μονο δεν επιβαρυνεις το ηλεκτρικο συστημα αλλα αντιθετων του σηκωνεις και λιγο απο το βαρος του... Ολα αυτα με την προυποθεση οτι ο ηλεκτρολογος να σου κανει μια αξιοπρεπη εγκατασταση (οχι τιποτα φοβερο, απλα να ακολουθησεις τις οδηγιες που θα εχει μεσα!).

Αυτο με τον ελεγχο για καμμενη λαμπα ειναι αρκετα σημαντικο... Τσεκαρε το πρωτα!

Δεν εχει το αμαξι μου συστημα για ελεγχο καμενης λαμπας...

Δεν το συζητω καν να βαλω εργοστασιακα xenon και φαναρια ειδικα. Μεγαλο κοστος!!

Απλα για τα κιτακια τα κοινα ενδιαφερομαι.

Σε τι αμαξι θα μπουν αν επιτρεπεται?

Kia sportage suv.

Εδω στα Ορη (Κρητη) που κινουμαι βραδυ τα βρισκω απαραιτητα..

• 10 months later...

Έχει κανείς ιδέα από εγκατάσταση Xenon σε scooter??

Πήρα 1 κιτ και δεν γνωρίζω τι παίζει με 2 καλώδια που μάλλον είναι για το ρεύμα.

Amazon Fire stick 4k max

Αν εχει μονο 2 καλωδια τα βαζεις απευθειας εππάνω στην φισα που κουμπώνει η λάμπα (η κανονικη).προσεξε μονο την πολικότητα του ballast των ξενον.Πρέπει να σιγουρεψεις οτι μαυρο χρωμα ειναι - και κοκκινο +

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Οκ το βρήκα τελικά.

Και ανάποδα να τα βάλεις τα καλώδια, δεν γίνεται τίποτα.Απλά δεν ανάβουν.

Πολύ εύκολη η εγκατάσταση..

Απορώ γιατί ήθελε 20€ ο μηχανικός.

4 βίδες να βγει το φανάρι και τέλος.

Amazon Fire stick 4k max

• 2 weeks later...

προς κατοχους ξενον:

εχετε παρατηρησει μετα απο καποια χρονια πτωση στην αποδοση των λαμπτηρων; εχω ενα κιτακι απο το 2006 (μαρκας ΤΕΝΟΝ-ταιβανεζικα) και νομιζω οτι τον τελευταιο καιρο εχουν χασει σε αποδοση, η βλεπω αμαξια με την ιδια θερμοκρασια φωτος (6000Κ) αλλα πολυ πιο μεγαλη αποδοση. επειδη στις αρχες που τα φοραγα κυκλοφορουσαν πολυ λιγα αμαξια με ξενον μπροει και να ηταν η εντυπωση μου οτι ειχα πολυ δυνατα φωτα επειδη οι περισσοτεροι κυκλοφορουσαν με τις κλασσικες λαμπες... δεν ξερω... λετε να χρειαζομαι καινουργιο κιτακι...;

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

• 4 weeks later...
Μια ερωτηση θελω να κανω,εβαλα xenon πριν 4-5 ημερες στο αυτοκινητο μου μαζι με εναν γνωστο που ειναι καλος ηλεκτρολογος αλλα πρωτη φορα εβαζε ξενον κιτς :p.Την πρωτη νυχτα που εβγαλα το αμαξι εξω ολα ητανε μια χαρα και μετα δεν ανεβηκα για 2-3 μερες στο αυτοκινητο.Αλλα σημερα που εβαλα μπρος παρατηρησα οτι το ενα το φαναρι αναβοσβηνει.Εκανα μια βολτα μηπως βελτιωθει στο δρομο αλλα τπτ.Τι λετε γιαυτο?