Jump to content

Κάπνισμα! Η άποψή σας;

DrGus
 Κοινοποίηση

Καπνίζετε?  

393 members have voted

1. 1. Καπνίζετε?

• Ναι, καπνίζω
      149
    • Όχι, δεν καπνίζω
      244

Recommended Posts

Για τους μη καπνιστές θα ήθελα να πω φιλικά πως δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι στο κόσμο, να λενε καλύτερα λόγια, γιατί δεν ξέρουν τι θα πεί τσιγάρο;) , έχουμε δικαιώματα ίσα με τους μη καπνιστές. Το κάπνισμα μας ΑΡΕΣΕΙ και δεν το κόβουμε, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε τι ζωή μας χωρίς αυτό

Όσο για το βλάχος που αμόλησε "κάποιος" φίλος εδώ μέσα έχω να του πώ ότι ναι!, είμαι και το πενεύομαι:D

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άλλοι άνθρωποι. Γνώμες κάποιου άλλου είναι οι σκέψεις τους, μίμηση οι ζωές τους, αντιγραφή τα πάθη τους.

http://matiapouklaine.blogspot.com/

• Απαντήσεις 649
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Για τους μη καπνιστές θα ήθελα να πω φιλικά πως δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι στο κόσμο, να λενε καλύτερα λόγια, γιατί δεν ξέρουν τι θα πεί τσιγάρο;) , έχουμε δικαιώματα ίσα με τους μη καπνιστές. Το κάπνισμα μας ΑΡΕΣΕΙ και δεν το κόβουμε, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε τι ζωή μας χωρίς αυτό

Όσο για το βλάχος που αμόλησε "κάποιος" φίλος εδώ μέσα έχω να του πώ ότι ναι!, είμαι και το πενεύομαι:D

Εγώ διακρίνω μια "περηφάνεια" για το ότι καπνίζεις. Και μια τάση προς μικρομεγαλισμό (μπαμπινιώτης new word :p) ... Φράσεις του στυλ ΜΑΣ αρέσει και δεν το κοβΟΥΜΕ σε εμένα δείχνουν ένα διακαή πόθο για την ένταξη σε μια ομάδα κυρίως μεγαλύτερων ατόμων που θεωρούνται ακόμη και ΙΝ.. Τέσπα,πιθανό να είμαι και λάθος,απλά εγώ αυτό κατάλαβα,ασχέτως των απόψεων του lowbap περι μαγκιάς (το τσιγάρο ΔΕΝ είναι μαγκιά κλπ).Πάντως σου λέω μάγκα,κοψτο όσο είναι νωρίς γιατί αργότερα θα υποφέρεις και πίστεψε με το κλείσιμο στην τουαλέτα δεν οδηγεί πουθενά, άσε που μετά μυρίζει κιόλας .Πάντα θα υπάρχουν ίχνη σου :p :p

Δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς τσιγάρο.Το θεωρείς υγιές αυτό :blink: ;

Aσφαλώς και έχετε τα ίδια δικαίωματα.

Ωστόσο οι μη καπνιστές δεν ενοχλούν τους καπνιστές,όταν δεν καπνίζουν.Αντιθέτως,όταν οι καπνιστές καπνίζουν,ενοχλούν τους μη καπνιστές.

Εκεί έγγειται το πρόβλημα.Για αυτό άλλωστε το κράτος έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα,ώστε οι μη καπνίζοντες να μην εισπνέουν καπνό από τσιγάρα σε δημόσιους χώρους.

Εγώ διακρίνω μια "περηφάνεια" για το ότι καπνίζεις. Και μια τάση προς μικρομεγαλισμό (μπαμπινιώτης new word :p) ... Φράσεις του στυλ ΜΑΣ αρέσει και δεν το κοβΟΥΜΕ σε εμένα δείχνουν ένα διακαή πόθο για την ένταξη σε μια ομάδα κυρίως μεγαλύτερων ατόμων που θεωρούνται ακόμη και ΙΝ.. Τέσπα,πιθανό να είμαι και λάθος,απλά εγώ αυτό κατάλαβα,ασχέτως των απόψεων του lowbap περι μαγκιάς (το τσιγάρο ΔΕΝ είναι μαγκιά κλπ).Πάντως σου λέω μάγκα,κοψτο όσο είναι νωρίς γιατί αργότερα θα υποφέρεις και πίστεψε με το κλείσιμο στην τουαλέτα δεν οδηγεί πουθενά, άσε που μετά μυρίζει κιόλας .Πάντα θα υπάρχουν ίχνη σου :p :p

Εγώ για να ξέρετε όλοι, δεν κάνω ΤΙΠΟΤΑ από μαγκιά, ούτε κανω κάτι για να με προσέξουν, ό,τι κάνω το κάνω γιατί μου αρέσει:p Τώρα που μου λές να το κόψω, όπως είπε κ ενας άλλος φίλος παλιότερα είναι σα να μου λες να κόψω το χέρι μου;) . Ό,τι κάνω το κάνω μόνος μου και το κάνω τέλεια επειδή το ΘΕΛΩ (το τελευταίο χωρίς παρεξήγηση).

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άλλοι άνθρωποι. Γνώμες κάποιου άλλου είναι οι σκέψεις τους, μίμηση οι ζωές τους, αντιγραφή τα πάθη τους.

Δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς τσιγάρο.Το θεωρείς υγιές αυτό :blink: ;

Aσφαλώς και έχετε τα ίδια δικαίωματα.

Ωστόσο οι μη καπνιστές δεν ενοχλούν τους καπνιστές,όταν δεν καπνίζουν.Αντιθέτως,όταν οι καπνιστές καπνίζουν,ενοχλούν τους μη καπνιστές.

Εκεί έγγειται το πρόβλημα.Για αυτό άλλωστε το κράτος έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα,ώστε οι μη καπνίζοντες να μην εισπνέουν καπνό από τσιγάρα σε δημόσιους χώρους.

Σε σένα φίλε μου έχω να πώ τούτο: Αν σε ενοχλεί ο καπνός, υπάρχουν και παραδίπλα καθίσματα. Μη με πεις άξεστο, εσείς οι αντικαπνιστές δεν ήταν που θέλατε να βρείτε χώρους για να μη σας ενοχλούμε;:X

Σε σένα φίλε μου έχω να πώ τούτο: Αν σε ενοχλεί ο καπνός, υπάρχουν και παραδίπλα καθίσματα. Μη με πεις άξεστο, εσείς οι αντικαπνιστές δεν ήταν που θέλατε να βρείτε χώρους για να μη σας ενοχλούμε;:X

Αυτό δηλαδή είναι πιο λογικό από το να πας εσύ να βρεις ένα χώρο παραδίπλα για να καπνίσεις χωρίς να ενοχλείς?Άλλωστε ο καπνιστής ενοχλεί τον μη καπνιστή,όχι ο μη καπνιστής τον καπνιστή ... ;)

Τέσπα,εγώ θα επιμείνω,δεν πιστεύω ότι καπνίζεις σε τέτοια ηλικία τόσο συστηματικά ώστε να είναι σαν να σου κοπεί το χέρι αν το κόψεις.Κ αφού δεν κάνεις τίποτα από μαγκιά, τότε πως το άρχισες,από την 5η μάλιστα του δημοτικού, όπου κλασικά όλα τα παιδιά είναι αθώα και δεν ξέρουν καν τι θα πει τσιγάρο..?Ξέρω γω ρε μεγάλε,τι να σου πω και γω στην ηλικία σου είμαι και μέχρι πριν λίγες μέρες που ανακάλυψα το "στέκι" των καπνιστών στο σχολείο μου, ούτε μπορούσα να φανταστώ κάποιον σαν εμένα να καπνίζει. Πραγματικά από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες που έχω δει, αν και στην πραγματικότητα,δεν καπνίζουν,απλά βάζουν τον καπνό στο στόμα και έπειτα τον φυσάνε. Συνήθως θύματα κάποιον αρχιαληταράδων που τους παρασύρουν (δεν μιλάω για σένα,μην παρεξηγούμαστε)

off-topic/flame posts

Μετά την απόδοση των σχετικών ποινών, συνεχίζουμε με ηρεμία, αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στις απόψεις των συνομιλητών μας! :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Για το θεμα τωρα, απλα ειναι τα πραγματα. Εκει που επιτρεπεται ας καπνιζουν, αλλα ας σκεφτονται και λιγο το διπλανο τους, δεν μπορει να τους υποχρεωσει κανεις να μη καπνιζουν, απλα λιγοι καλοι τροποι δεν εβλαψαν κανεναν.

Για εκει που απαγορευεται να καπνιζουν, και καπνιζουν ειναι τουλαχιστον ακοινωνητοι. Οταν βγουν στο εξωτερικο τουμπεκι :X

Τα τσιγαρα βγηκαν για ενα λογο:Για να γεμιζουν τις τσεπες τους αυτοι που τα παραγουν οι οποιοι αυτη την στιγμη μαλλον δε καπνιζουν και σιγουρα κολυμπανε στο χρημα και εμεις (αυτοι που καπνιζουν) τα κ ο ρ ο ι δ α δεν εχουμε λεφτα να δωσουμε για να χορτασουμε και τα πεταμε στα τσιγαρα.Ειμαστε δηλαδη ικανοι να μας κοψουν το ρευμα παρα να μην παρουμε τσιγαρα.Ελεινα πραγματα...τι αλλο να πω!Θα μπορουσα να δωσω πανω απο 50 χαρακτηρισμους και κοσμητικα επιθετα για το τσιγαρο...Δεν θελω να πω και αλλα γιατι θα με πιασουν τα νευρα και......:mad:

Ενας διευθυντης απο εταιρια τσιγαρων:Κοιτα ρε τα κοροιδα με πληρωνουν για να τους δολοφονω...τα λυπαμαι κατα βαθος τα κακομοιρα πλασματα!:lol:

εγω παντως σαν καπνιστης.χαιρομε που το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι μη καπνιστες!

επισεις καποια καταντησατε κουραστικη με το να αναλυεται το θεμα μεχρι εκει που δεν παει.

επειδη ειναι ενα καλο θεμα συζητησης ας μη το χαλασουμε!

οσο γι'αυτο που λεει καποιος φιλος παραπανω οτι αυτοι που τα παραγουν τα χαιροντε αυτο ειναι μια αληθεια.οπως και ο κοσμος που δεν καπνιζει εχει λεφτα οχι αστεια!

η αληθεια ειναι οτι ζηλευω τα ατομα που δεν καπνιζουν..και ας κανω ποστ καπνιζοντας τσιγαρο.οποτε ειναι θεμα θελησης!

Never Give Up:!:

Join friend!

προς τους φίλους μη καπνιστές λοιπόν :

κανείς δεν είπε οτι το τσιγάρο ωφελεί την υγεία.

αντιθέτως οι μελέτες δείχνουν οτι βλάπτει σοβαρά την υγεία και μάλλον προκαλέι ανεπανόρθωτες ζημιές.

εδώ όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι : μην έχετε αυταπάτες οτι με το να μην καπνίζετε δεν διατρέχετε τους ίδιους κινδύνους με έναν καπνιστή σε λιγότερο έστω βαθμό.

αυτό που σκοτώνει τις 2 τελευταίες δεκαετίες δεν είναι το τσιγάρο.

είναι συνδυασμός με τσιγάρο.αυτό που κατα κύριο λόγο προκαλεί όλα τα καριοαγγειακά προβλήματα είναι η καθιστική ζωή.

σε συνδυασμό με τσιγάρο-ποτά-φαγητά-άγχος-καυσαέρια-καφείνη,κτλ κτλ

οδηγούν στον θάνατο.εκεί πονάει και ο δυτικός κόσμος.

με το να μην καπνίζεις ναι μεν ,βγάζεις εκτός ένα παράγοντα αλλά μην πετάτε και στα σύννεφα έχοντας την εντύπωση όπως λένε ορισμένοι : εγώ δεν καπνίζω άρα δεν κινδυνέυω απο καρδιά,καρκίνους.

η γνώμη που υποστηρίζετε τόσο πολύ ,όλοι σας και καταδικάζετε το τσιγάρο είναι ουσιαστικά δώρον άδωρον.

επικεντρώνεστε τόσο πολύ σε ένα σκοπό που καταλήγετε να βλέπετε το δέντρο στην ουσία και τελικά να χάνετε το δάσος.

εγώ δεν λέω,αυτό που με κατηγορήσατε πριν,ότι δηλαδή αφού υπάρχουν όλα τα άλλα βλαβερά το τσιγάρο σας έβλαψε???

εγώ είμαι της γνώμης οτι είτε κάνεις υγιεινή ζωή,είτε όχι.

ημίμετρα δεν δίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

αφού αντιδράτε τόσο πολύ στο τσιγάρο,ήθελα να ήξερα γιατί δεν χρίζει της ίδιας αντιμετώπισης και τα τρόφιμα ,ή το νερό ας πούμε.

δηλαδή αν πιείς καφέ και δεν υπάρχει καπνιστής δίπλα ξαφνικά σώθηκες??

νομίζεις οτι θα ζήσεις 100 χρόνια??

θα έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής??

ή μήπως έχεις την εντύπωση οτι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή τα ίδια προβλήματα???στην παρούσα ,απλά εγώ κάποια χρόνια πιο γρήγορα.

απο την στιγμή που είναι μολυσμένο το περιβάλλον ειδικά στα αστικά κέντρα και δεν μπορείς να αναπνεύσεις στην ουσία για ποιά τσιγάρα κάθεστε και λέτε??

επειδή δεν μυρίζετε τον καπνό,την μόλυνση, ή τα απόβλητα σας κάνει να νιώθετε καλύτερα??

αν πραγματικά σας ένοιαζε να κάνετε υγιεινή ζωή,τότε το πράγμα θα ήταν να φύγετε απο την αθήνα.τόσο απλό.

και με την σειρά μου επειδή κάποιος παραπάνω είπε να μη λέω τα γνωστά παραμύθια των καπνιστών,αν τα παραπάνω ακούγονται παραμυθάκια ή δικαιολογίες για εμένα τον καπνιστή συγχωρήστε με,μάλλον δεν έχω καταλάβει το πραγματικό νόημα του προβλήματος.

εκτός κι αν το πρόβλημα είναι το πώς θα διώξουμε απο κοντά μας τους καπνιστές ,έτσι χωρίς λόγο,επειδή είναι η τελευταία μόδα που επιβάλλουν οι καιροί.

και συνεχίζω αφού ενδιαφέρεστε τόσο για την υγιεινή και τα προβλήματα που προκαλεί το τσιγάρο γιατί συχνάζετε σε μέρη που υπάρχουν καπνιστές όπως : clubakia,μπουζούκια,ή οπουδήποτε αλλού??

εκεί το ξεχνάτε οτι υπάρχει τσιγάρο??

δηλαδή πρέπει να μην αναπνέετε τον καπνό μόνο σε δημόσιους χώρους αλλά όταν διασκεδάζετε όλα είναι οκ,μια χαρά??εκεί δεν βλάπτει το τσιγάρο??

και να πώ και κάτι τελευταίο,επειδή και εγώ ταξιδεύω συνέχεια και είμαι και ελληνάρας,πράγμα που σημαίνει οτι θα κάνω οτι γουστάρω-όποτε το γουστάρω-αδιαφορώντας για τις συνέπειες έχω καπνίσει σχεδόν σε όλα τα ευρωπαικά αεροδρόμια,αλλά εκεί που δεν τόλμησα να ανάψω τσιγάρο ήταν στο ελ. βενιζέλος.

για τους μάστορες που είπαν οτι κάνω τουμπέκα όταν βαγίνω έξω.

προσωπικά όταν βγαίνω έξω,είναι που δε με νοιάζει για τίποτα.

και για τα λεωφορεία : επειδή ταξιδεύω συχνά και με τον γαύρο να πώ ότι όταν πηγαίναμε τορίνο ειδικά όταν περάσαμε τα σύνορα και μπήκαμε ιταλία,μέσα στο λεωφορείο δεν μπορούσες να δείς σε απόσταση μισού μέτρου,όχι απο τσιγάρο άλλα απο άλλες ουσίες,και όταν ανέβηκαν καραμπινιέροι,γέλασαν και κατέβηκαν κάτω κατευθείαν...........

ενδεικτικά ανφέρω ιταλία,μπορώ να πώ και για ολλανδία,αγγλία κτλ κτλ κτλ

αυτά απο μένα......................

Βρε παιδιά, μην τρελλαίνεστε. Οι καπνιστές θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όπως και οι μη καπνιστές. Όλα τ' άλλα είναι ιστορίες γι' αγρίους. Απλώς για να βρίσκουν αφορμή κάποιοι(εκατέρωθεν) εδώ μέσα να εκτονωθούν και να βγάλουν και κανά λογίδριο.

Δηλαδή τι συζητάμε τώρα; Tα αυτονόητα;

Συγνώμη μήπως έχει κανένας φωτιά; :D

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

1. Τι να κανω ομως που σε ολες τις καφετεριες εχουν καταργηθει αυτοι οι χωροι, ακομα και αν τυπικα υπαρχουν (σε καποια τραπεζια, και οχι σε οσα προβλεπει ο νομος) ταμπελακια; :O

2.

Αυτό δηλαδή είναι πιο λογικό από το να πας εσύ να βρεις ένα χώρο παραδίπλα για να καπνίσεις χωρίς να ενοχλείς?Άλλωστε ο καπνιστής ενοχλεί τον μη καπνιστή,όχι ο μη καπνιστής τον καπνιστή ... ;)

Τα ειπε ολα. :cool:

αντιθέτως οι μελέτες δείχνουν οτι βλάπτει σοβαρά την υγεία και μάλλον προκαλέι ανεπανόρθωτες ζημιές.

εδώ όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι : μην έχετε αυταπάτες οτι με το να μην καπνίζετε δεν διατρέχετε τους ίδιους κινδύνους με έναν καπνιστή σε λιγότερο έστω βαθμό.

είναι συνδυασμός με τσιγάρο.αυτό που κατα κύριο λόγο προκαλεί όλα τα καριοαγγειακά προβλήματα είναι η καθιστική ζωή.

με το να μην καπνίζεις ναι μεν ,βγάζεις εκτός ένα παράγοντα αλλά μην πετάτε και στα σύννεφα έχοντας την εντύπωση όπως λένε ορισμένοι : εγώ δεν καπνίζω άρα δεν κινδυνέυω απο καρδιά,καρκίνους.

Μεχρι εδω δεν διαφωνω καπου.

η γνώμη που υποστηρίζετε τόσο πολύ ,όλοι σας και καταδικάζετε το τσιγάρο είναι ουσιαστικά δώρον άδωρον.

επικεντρώνεστε τόσο πολύ σε ένα σκοπό που καταλήγετε να βλέπετε το δέντρο στην ουσία και τελικά να χάνετε το δάσος.

εγώ δεν λέω,αυτό που με κατηγορήσατε πριν,ότι δηλαδή αφού υπάρχουν όλα τα άλλα βλαβερά το τσιγάρο σας έβλαψε???

Γιατι οχι; :confused: Δεν μπορω δηλαδη να καθορισω εγω -για τον εαυτο μου- σε ποιο σημειο θελω να θυσιασω την προσωπικη μου υγεια για καποιες "ηδονες "στη ζωη; Πχ, δεν θεωρω αναγκαιο να καπνιζω ή να πινω, ή τουλαχιστον δεν το θεωρω καλο να το κανω, στο βαθμο που δεν με ευχαριστει τοσο και παραλληλα μου προκαλει και προβληματα υγειας. Ομως, δεν μπορω να ζησω χωρις τηγανητα (λεμε τωρα) ακομα και αν μου προκαλει μια μειωση της πιθανης διαρκειας ζωης μου. Το ιδιο φυσικα ισχυει, σε προσωπικο βαθμο για σενα.

αφού αντιδράτε τόσο πολύ στο τσιγάρο,ήθελα να ήξερα γιατί δεν χρίζει της ίδιας αντιμετώπισης και τα τρόφιμα ,ή το νερό ας πούμε.

ή μήπως έχεις την εντύπωση οτι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή τα ίδια προβλήματα???στην παρούσα ,απλά εγώ κάποια χρόνια πιο γρήγορα.

απο την στιγμή που είναι μολυσμένο το περιβάλλον ειδικά στα αστικά κέντρα και δεν μπορείς να αναπνεύσεις στην ουσία για ποιά τσιγάρα κάθεστε και λέτε??

επειδή δεν μυρίζετε τον καπνό,την μόλυνση, ή τα απόβλητα σας κάνει να νιώθετε καλύτερα??

αν πραγματικά σας ένοιαζε να κάνετε υγιεινή ζωή,τότε το πράγμα θα ήταν να φύγετε απο την αθήνα.τόσο απλό.

Ναι, προφανως και θα εχω καλυτερη ποιοτητα ζωης, γιατι εμενα το τσιγαρο μου προκαλει ζαλαδα και συχνα και θολουρα στα ματια ή τσουξιμο, ενω πιθανως θα με ωφελησει και στην υγεια μου. Οχι, δεν θα ζησω ετσι για παντα, ουτε εχω την εντυπωση οτι με το να μην εισπνεω καπνο, δεν επιδρουν πανω μου με ασχημες συνεπειες για τον οργανισμο μου αλλα χιλια πραγματα. Μπορω ομως να τα ελεγξω ολα; Και, κυριως, μπορει να μην θελω να θυσιασω τη δουλεια, την οικογενεια ή τις ανεσεις της μεγαλουπολης με το να μετακομισω σε καποιο "καθαρο" χωριο. Ειναι δικαιωμα μου. Ειναι επισης δικαιωμα μου, ομως, να μην εισπνεω αερα που μου προκαλει βλαβες, τον οποιο εσυ (και οποιοσδηποτε αλλος φυσικα) καπνιστης μου επιβαλλεις. Οπως θα παραπονιοσουν εσυ αν το σπιτι σου ηταν διπλα σε καποιο εργοστασιο και ανεπνεες τοξικους καπνους, ετσι κανω και εγω. Που το παραξενο; Οτι οι καπνιστες ειναι πιο πολλοι απο τα εργοστασια; :p

εκτός κι αν το πρόβλημα είναι το πώς θα διώξουμε απο κοντά μας τους καπνιστές ,έτσι χωρίς λόγο,επειδή είναι η τελευταία μόδα που επιβάλλουν οι καιροί.

Δεν νομιζω οτι αυτος ειναι ο σκοπος μας, δεδομενου οτι πχ εγω εχω καπνιστες γονεις, καπνιστρια κοπελα και καπνιστες φιλους, οπως φανταζομαι και πολλοι απο τους υπολοιπους! ;)

και συνεχίζω αφού ενδιαφέρεστε τόσο για την υγιεινή και τα προβλήματα που προκαλεί το τσιγάρο γιατί συχνάζετε σε μέρη που υπάρχουν καπνιστές όπως : clubakia,μπουζούκια,ή οπουδήποτε αλλού??

δηλαδή πρέπει να μην αναπνέετε τον καπνό μόνο σε δημόσιους χώρους αλλά όταν διασκεδάζετε όλα είναι οκ,μια χαρά??εκεί δεν βλάπτει το τσιγάρο??

1. Δεν συχναζω σε τετοια μερη, γιατι μου προκαλουν δυσφορια και τα παραπανω αποτελεσματα

2. Ειναι λογικο ομως αυτο; Να απαγορευεις -στην ουσια- σε καποιον να διασκεδασει, επειδη εσυ θελεις να κανεις κατι που σε αυτον προκαλει προβληματα;

και να πώ και κάτι τελευταίο,επειδή και εγώ ταξιδεύω συνέχεια και είμαι και ελληνάρας,πράγμα που σημαίνει οτι θα κάνω οτι γουστάρω-όποτε το γουστάρω-αδιαφορώντας για τις συνέπειες έχω καπνίσει σχεδόν σε όλα τα ευρωπαικά αεροδρόμια,αλλά εκεί που δεν τόλμησα να ανάψω τσιγάρο ήταν στο ελ. βενιζέλος.

και για τα λεωφορεία : επειδή ταξιδεύω συχνά και με τον γαύρο να πώ ότι όταν πηγαίναμε τορίνο ειδικά όταν περάσαμε τα σύνορα και μπήκαμε ιταλία,μέσα στο λεωφορείο δεν μπορούσες να δείς σε απόσταση μισού μέτρου,όχι απο τσιγάρο άλλα απο άλλες ουσίες,και όταν ανέβηκαν καραμπινιέροι,γέλασαν και κατέβηκαν κάτω κατευθείαν...........

Δεν ξερω τι σου ειπαν τα παιδια παραπανω, αλλα οπως το καταλαβα εγω, αυτα τα αναφερεις για να υπερασπιστεις τον εαυτο σου; :confused: Αν ναι, τοτε δεν μπορω να καταλαβω πως το να παραβιαζεις το νομο σε οποιαδηποτε χωρα ειναι καλο και σε "βοηθαει". Αν οχι, συγγνωμη, προφανως δεν το καταλαβα καλα! :)

Τελος, αν μου επιτρεπεις φιλε μου, μια συμβουλη:

Αν μπορεις, οταν τελειωνει μια θεματικη ενοτητα στο μηνυμα σου, αλλαζε παραγραφο, γιατι οπως ειναι το κειμενο σου (προσωπικα τουλαχιστον) με δυσκολευει στην αναγνωση. (οταν λεω να αλλαζεις παραγραφο, εννοω με διπλο enter) :)

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

πέρα απο αυτό συνεχίζοντας στο θέμα μας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα δεδομένα όσον αφορά το τσιγάρο και την υγιεινή.

ημίμετρα δεν δίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Απορω,τα πιστευεις οσα γραφεις?Ειναι δυνατον να λες οτι φτααιει "κυριως" η καθιστικη ζωη?Και τι κανει καποιος-συνηθως-οταν καθεται & ειναι καπνιστης?Ναι σωστα μαντεψες...καπνιζει.:p Τελειωσε,το τσιγαρο ειναι κυρια αιτια προκλησης καρκινου του πνευμονα(οχι γενικα καρκινου) & 100% αιτια κοπωσης,αναπνευστικων & καρδιολογικων προβληματων,ακομα & σε νεαρη ηλικια.Δες λιγο ποσο μπορουν να τρεξουν 2 ατομα που κανουν & οι 2 καθιστικη ζωη αλλα ο ενας δεν καπνιζει & ελα να μου πεις μετα...;)

Οσο για κατι "να φυγουμε απ'την Αθηνα",τα θεωρω γραφικα...να παμε & σε κανα βουνο οπου δε θα καπνιζει κανεις για να γλιτωσουμε?Αν ειναι δυνατον!:mad:

Αυτη ειναι η μοδα ή το καπνισμα?Σκεψου λιγο...:X

Προσωπικα εχω παψει να πηγαινω σε πολυ κλειστους χωρους σαν κι αυτους που αναφερεις,ειδικα το χειμωνα.Ξερω οτι ακουγεται "καπως",αλλα προτιμω το σπιτι μου ή το ψοφοκρυο εξω απ'τη μποχα του καθενος για τη...διασκεδαση μου.:!:

Αστο ρε φιλε τωρα...νομιζεις οτι σε πιστευουμε?Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να καπνισες σε αεροδρομιο,τουλαχιστον σε χωρο οπου ειναι & αλλοι & οχι σε καμια τουαλετα,ουτε στην Ουγκαντα!Κι εμεις εχουμε ταξιδεψει & ξερουμε...ειδικα στην Ευρωπη στεκονται σαν κερβεροι παντου & βγαζουν συνεχως ανακοινωσεις για το συγκεκριμενο θεμα...

ναι,ειναι γνωστο πως οι αστυνομικοι δειχνουν κατανοηση σ'αυτους που πανε γηπεδο & χασισωνουν...δεν ανακαλυψες την Αμερικη τωρα...:rolleyes: αυτο ομως δε σημαινει πως αν μπεις σε ενα φυσιολογικο λεωφορειο που εκτελει καποιο δρομολογιο σαν αυτο που ειπε ο ΜΙΒ,θα γινεται το ιδιο,ετσι?

Οσο για τον lowbap,ας αφησει τις ψευτομαγκιες & ας κανει τη μεγαλυτερη μαγκια απ'ολες:να το κοψει το ρημαδι.Κι ετσι δε θα εισαι και...βλαχοελληνας(δεν φταιω εγω αν δεν καταλαβαινεις τι σημαινει αυτη η λεξη-οχι αυτο που νομιζεις παντως)...:lol:

lowbap96:

Συγγνώμη φίλε μου αλλά είσαι πολύ μικρός για να μου πεις ότι είσαι συνειδητοποιημένος καπνιστής!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ όσο και αν θέλεις να μας πείσεις!!

Και να σου τονίσω και κάτι ακόμα που μου φαίνεται δεν το ξέρεις!Πάνω στην ανάπτυξη και ειδικά στην ηλικία που βρίσκεσαι το κάπνισμα ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ!Οι συνέπειες είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ σε σένα σε σχέση με κάποιον ήδη ανεπτυγμένο βιολογικά!

Όσον αφορά τα δικαιώματά σου.........επειδή έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως είπες ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΩ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΣΟΥ!ΕΓΩ δεν σε αναγκάζω να κάνεις τίποτα αφύσικο!Εσύ όμως το κάνεις!Αυτό δεν είναι φασισμός όπως είπε ένας "έξυπνος"!Φασισμός είναι να με αναγκάζεις να βλάψω τον εαυτό μου χωρίς να το θέλω!Μάθαμε τώρα όλοι φασισμούς και τέτοιες βλακείες!

pankard:

Για τις δικαιολογίες των καπνιστών που λες.........και καλά να μην το πούμε κι έτσι.....ότι και να πεις φίλε μου αυτό δεν αλλάζει!ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ και μάλιστα καθόλου σωστές.Σε όλες τις αρρώστιες που θες να μας παραθέσεις το τσιγάρο(αν δεν το ξέρεις) έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από όσο νομίζεις και ειδικά στους παθητικούς καπνιστές που είναι ακόμα μεγαλύτερο!Και μια που μίλησες και με παραδείγματα συνδυασμών.....από τα 5 που ανέφερες εγώ να έχω τα 1-2 το πολύ!Γιατί εσύ να με αναγκάζεις να "δέχομαι" ένα άλλο το οποίο είναι και το χειρότερο;

Λες γιατί συχνάζουμε σε μέρη διασκέδασης αφού υπάρχουν καπνιστές.....ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ!Ποιος σου είπε εσένα ότι τα μέρη διασκέδασης είναι μόνο για καπνιστές;Ακόμα και εκεί ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ δικαίωμα να με αναγκάζετε να μυρίζω αυτό το πράγμα αλλά βλέπεις....με την νοοτροπία που έχουμε αυτό από ότι φαίνεται δεν θα αλλάξει στα κλαμπάκια,μπουζούκια και άλλα παρόμοια αλλά τουλάχιστον ας το περιορίσουμε στα άλλα πιο καθημερινά!

Και για να μην λέτε κάποιοι διάφορα.....σήμερα ήμουν σε μια καφετέρια και από τα 40 άτομα που υπήρχαν μέσα κάπνιζαν ακριβώς 4 άτομα!!!!!!Η ατμόσφαιρα παρέμενε καθαρή παρόλαυτά και λόγω εξαερισμού(κι ας ήταν μικρό το μαγαζί μέσα) και αυτοί που κάπνιζαν και ήταν φουγάρα αλλά φαινόταν ότι το έκαναν μόνο και μόνο γιατί "πήγαινε" με τον καφέ!Ένα ακόμα συμπέρασμα που βγαίνει από εδώ(εκτός από το ποιος δεν γούσταρε έπρεπε να βγει από το μαγαζί....πάντως όχι τα 36 άτομα!!!) είναι ότι έχει ελλατωθεί πολύ σημαντικά ο αριθμός των νεαρών σε ηλικία καπνιστών!Αυτό λέει πολλά.....ο νοων νοείτω!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

εσυ δεν ξέρεις τι σημαίνει καθιστική ζωή και νομίζεις οτι όποιος κάθεται καπνίζει κιόλας.άρα και εδώ φταίει το τσιγάρο.

και γιατί βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα και με αμφισβητείς κιόλας??

επειδή εσύ βλέπεις κέρβερους σε όλα τα αεροδρόμια τι σημαίνει αυτό???

που ζείς???πάντα και παντού υπάρχουν παραβάτες..μήπως εσύ ανακάλυψες τώρα την αμερική??

για κάθε πράξη υπάρχουν και συνέπειες.αν με έπιαναν όταν κάπνιζα στα αεροδρόμια,αντε να μου κόψουν ενα προστιματάκι.τι θα κάνουν??θα μου κόψουν το κεφάλι??

και στο κάτω κάτω οικονομικά σκεπτόμενος απο την στιγμή που εγώ πληρώνω εμμέσως φόρους στο κράτος και το συντηρώ,εκτός των άλλων που πληρώνω βέβαια,σαφέστατα θα έπρεπε να είχα εγώ περισσότερα δικαιώματα απο σένα.δηλαδή το κράτος θα έπρεπε να προστατεύει εμένα,απο εσένα αφού τίθεται θέμα δικαιωμάτων.

και προχωρόντας παραπέρα η διάκριση μεταξύ καπνιστών και μη είναι καθαρά και πέρα για πέρα φασιστική.

το σύνταγμα απαγορεύει οποιουδήποτε είδους διακρίσεις,όπου κι αν βασίζονται αυτές.για ποιό πολιτισμό μιλάμε λοιπόν??ποιός τα έθεσε αυτά τα κριτήρια??

μην αρχίσετε και λέτε πάλι για το τσιγάρο και τις βλαβερές συνέπειες,αφού εδώ τίθεται θέμα διάκρισης πλέον.μπαίνουν ταμπέλες.

θα καταντήσω γραφικός αλλά πρέπει να το πώ,ότι μπορεί να έχετε και λάθος πληροφόρηση- όχι για τις συνέπειες απο το τσιγάρο,αλλά γενικά πάνω στο θέμα.

και ιατρικά μιλώντας το τσιγάρο συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκίνων,κτλ

πόσες φορές θα το πούμε οτι δεν είναι ο μόνος παράγοντας αλλά πρέπει να συντρέχουν πολλά,όπως προδιάθεση,ιστορικό,περιβάλλον,διατροφή,κτλ κτλ??

και αφού σου αρέσει να μιλάμε με παραδείγματα για παιδάκια ,θα σου πώ το εξής απλό : πώς η προηγούμενη γενιά κατόρθωσε και έφτασε σε υψηλά επίπεδα ηλικίας όταν δεν είχαν καν την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη που έχουμε σήμερα,και εννοώ τους γέρους στην επαρχία και στα χωριά όπου κάπνιζαν και έπιναν σαν αράπηδες???????????

αυτοί γιατί δεν έπαθαν καρκίνο ή οτιδήποτε άλλο??

βλέπεις και χτυπάνε τα 90+ χαλαρά

για δώσε μια απάντηση

Μπορείς σε παρακαλώ να χρησιμοποιείς κεφαλαία γράμματα στην αρχή κάθε πρότασής σου;

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

pankard:

Τι άλλο θα ακούσω...!

1.Τι λες τώρα....!'Ισα ίσα στα χωριά και τότε και τώρα ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ σε τέτοιο βαθμό και ταυτόχρονα ζουν σε άλλο περιβάλλον και οι άνθρωποι εκεί κινούνται περισσότερο,τρέφονται καλύτερα γιατί προσέχουν και χίλια δυο!!!Να γιατί φτάνουν σε τέτοιες ηλικίες!Άρα άκυρο το επιχείρημα σου!

2.Το κάπνισμα υπήρχε σε αυξημένο βαθμό μετά την δεκαετία του 70 και αυξήθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό την δεκαετία του 80 και 90!Προς τα τέλη της δεκαετίας του 90 άρχισε να ελλατώνεται όλο και περισσότερο!(Έτσι για να μαθαίνουμε ιστορία)

3.Τι κοτσάνα ήταν αυτή η βλακεία για τους φόρους που πληρώνεις εσύ!!!!Επειδή εσύ πληρώνεις έξτρα φόρους μέσω του τσιγάρου πρέπει να συντελείς στο να μυριζω εγώ τον βλαβερό καπνό σου;;;Από πότε έχεις δικαίωμα εσύ να βλάπτεις την υγεία του άλλου;Εγώ με το να υπάρχω και να κυκλοφορώ δεν "ενοχλώ" σε τίποτα την σωματική σου υγεία!ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!Και αν το πας έτσι για τους φόρους....εγώ πληρώνω τους ίδιους φόρους γιατί τα δίνω σε άλλα μέρη(πχ.φαγητό και παρεμφερή) σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί εσύ και κάθε καπνιστής λόγω του τσιγάρου(αποδεδειγμένα) τα καταναλώνεις σε μικρότερο βαθμό!Άρα......άκυρος και εδώ!

4.Για την καθιστική ζωή που λες......αν κάνεις καθιστική ζωή και καπνίζεις είναι ακόμα χειρότερα από το αν είσαι αρκετά δραστήριος και καπνίζεις!!Και επίσης από στατιστικές οι περισσότεροι που κάνουν καθιστική ζωή.....καπνίζουν κιόλας!Αυτά είναι γεγονότα που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση!

5.Το τσιγάρο συμβάλλει αλλά ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ σε σχέση με τα άλλα που παραθέτεις!!!Και αυτό αποδεδειγμένο!

6.Μην μου μιλάς εμένα για λάθος πληροφόρηση φίλε μου γιατί ασχολούμαι με διατροφή,θέματα υγείας,γυμναστική κ.α. ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ σε σύγκριση με την ηλικία μου και ένας έξτρα λόγος είναι και το επάγγελμά/ειδικότητά μου!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Ρε παιδια δικαιωμα σας να καπνιζετε ειδικα αν το κανετε σε χωρους που επιτρεπεται αλλα σε λιγο θα μα πειτε οτι ωφελει και την υγεια.Λιγη σοβαροτητα
Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών

Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενικός. Αν και στο θέμα του καπνίσματος είναι δύσκολο να είσαι ευγενικός και να λες και την αλήθεια.

Εχω ζήσει με καπνιστές (ο πατέρας, οι συγγενείς), έχω μεγαλώσει με καπνιστές (φίλοι, συμμαθητές), εργάζομαι σε περιβάλλον που επιτρέπεται το κάπνισμα, είχα και κατά καιρούς σχέσεις με κοπέλες που κάπνιζαν. Μπορώ λοιπόν να πω ότι έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη και είναι η εξής:

Δεν υπάρχει πιο αντικοινωνική συμπεριφορά από αυτή των καπνιστών. Βρωμίζουν τον αέρα που αναπνέουμε, πετάνε τις γόπες όπου να 'ναι, τα τασάκια στο γραφείο βρωμάνε, τα ρούχα τους βρωμάνε, το στόμα τους βρωμάει. Πολλοί πετάνε τις ζελατίνες και τα κουτιά από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Καπνίζουν σε κλειστούς χώρους αδιαφορώντας για τον διπλανό τους, καπνίζουν μπροστά στο παιδί τους, έγκυες γυναίκες συνεχίζουν το κάπνισμα γιατί λεει "δεν μπορούν" να το κόψουν. Τι ανεύθυνη συμπεριφορά είναι αυτη? Δεν το καταλαβαίνω.

Φυσικά και ο καπνιστής έχει δικαιώματα. Μόνο που αυτά σταματούν στην άκρη της μύτης μου. Άπαξ και την περάσουν το δικαίωμα το έχω εγώ. Και το να εξασκήσω το δικαίωμά μου ή όχι είναι η διαφορά μεταξύ υγείας και καρκίνου του πνεύμονα. Και αυτό είναι τεράστιο τίμημα που πρέπει να πληρώσω για την "ευχαρίστηση" του κάθε ανεύθυνου και αδιάφορου καπνιστή.

Φυσικά και υπάρχουν υπεύθυνοι καπνιστές. Μόνο που είναι χαμένοι κάπου στο διάστημα.

Συμφωνώ. Τέλεια άποψη. Σωστός.
Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ για να ξέρετε όλοι, δεν κάνω ΤΙΠΟΤΑ από μαγκιά, ούτε κανω κάτι για να με προσέξουν, ό,τι κάνω το κάνω γιατί μου αρέσει:p Τώρα που μου λές να το κόψω, όπως είπε κ ενας άλλος φίλος παλιότερα είναι σα να μου λες να κόψω το χέρι μου;) . Ό,τι κάνω το κάνω μόνος μου και το κάνω τέλεια επειδή το ΘΕΛΩ (το τελευταίο χωρίς παρεξήγηση).

χαχα, καλό. Η καραμέλα όλων των εξαρτημένων. Και άμα πας να τους πιάσεις κουβέντα για το πως άρχισε ενα βρωμερό πράγμα να τους αρέσει, θα καταλήξουμε στην μαγκιά,στον μιμιτισμό και στην ανωριμότητα. Οι ίδιοι φυσικά, στο μεγάλο τους ποσοστό, δεν παραδέχωνται τίποτα απο τα παραπάνω.Εχει μια τάση ο άνθρωπος δυστηχώς προς το κακό, το αρνητικό.:(

Το μονο που δεν χρειαζεται σε αυτη τη συζητηση ειναι χαρακτηρισμοι απ τους μεν και απ τους δε...

Φυσικα και οι μεν και οι δε εχουν δικαιωμα να κανουν οτι θελουν.

Φυσικα και οι μη καπνιστες οταν ενοχλουνται εχουν δικαιωμα να το εκφρασουν.

Ομως οταν το εκφραζουν με τετοιο τροπο δυσκολο μου φαινεται να εχουν αποτελεσμα...Αν μου πει καποιος με ασχημο η περιφρονητικο τροπο να μην καπνισω γιατι ενοχλειται, πειδη δε μου αρεσει ο τροπος του μαλλον δε θα τον λαβω υποψην μου (το κανουν πολλοι...).Αν ομως αθελα μου και παλι ενοχλω και μου το αναφερει ευγενικα,βεβαιως και να το σβησω η να παω αλλου.

Το κακο εγκειται οτι ολοι εχουν δικαιωμα να κανουν οτι θελουν,ομως δεν ξερουν πως να το διεκδικησουν!!!

Δεν έχετε καταλάβει κάτι. Δεν μας νοιάζει εαν καπνίσουν η θα το κόψουν οι καπνιστές. Αυτό που λένε όλοι οι νορμάλ (μη καπνιστές δηλαδή) ειναι οτι δεν θέλουν να "καπνίζουν" (παθητικά) και αυτοί μαζί τους.

Από ότι διαβάζω μέχρι τώρα και οι καπνιστές και οι μη καπνιστές (οι περισσότεροι τουλάχιστον από εδώ), δεν μπορούν να γράψουν την γνώμη τους χωρίς να δημιουργούν καταστάσεις που ετοιμάζουν το έδαφος για τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο.

Καπνίζω και εγώ. Κάποιος άλλος καπνίζει περισσότερο από εμένα, κάποιος άλλος λιγότερο από εμένα και κάποιος άλλος καθόλου. Φυσιολογικά είναι όλα αυτά.

Άλλος γουστάρει να παίρνει την μηχανή του και να τρέχει σαν παλαβός στους δρόμους χωρίς να υπολογίζει αν "φάει" κανα πεζό (αυτός στην μηχανή μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος αθληταράς του κόσμου, που να μην καπνίζει, ούτε να πίνει κ.λ.π.).

Όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο, από το να προσέχω εγώ τελικά τον εαυτό μου. Να προσέχω στον δρόμο για τέτοιους παλαβούς, να προσέχω που συχνάζω για να αποφεύγω τον καπνό και επιλεκτικά να κάθομαι κάπου με κάποιες παρέες όπου τα άτομα εκεί δεν καπνίζουν και να νιώθω καλύτερα και εγώ στην τελική.

Όχι και να μισώ κάποιον-α που καπνίζει! Τουλάχιστον αυτό βλέπω απο τα γραφόμενα εδώ.

"Με ενοχλεί ο καπνός σας" μπορείτε να πείτε απλά σε κάποιον και αν δεν σας δώσει σημασία, αυτός είναι λάθος στην τελική. Άντε να πάρουμε τον βούρδουλα τώρα και να βαράμε αυτόν που καπνίζει, αυτόν που τρέχει με την μηχανή στο δρόμο σαν τρελός, αυτόν που με το αμάξι του κάνει του κόσμου την φασαρία για το εφέ του στις 4 το πρωι ξυπνώντας τον κόσμο κ.λ.π.

Πολλά κάνουν κακό στην υγεία μας σήμερα. Ας φροντίσουμε να μην γίνουμε χειρότεροι με την συμπεριφορά μας, σε σχέση με αυτούς που τελικά μας ενοχλούν.

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...