DrGus Δημοσιεύτηκε October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 10, 2003 Με αφορμή το ποστ του φίλου σχετικά με το τι μάρκα καπνίζει ο καθένας μας... γενικά εγώ ως μη καπνιστής θα ήθελα να δώσω με αυτό το thread μια άλλη οντότητα στο ζήτημα κάπνισμα... γενικά είμαι αντί-καπνιστής λόγω άσχημης προσωπικής εμπειρίας (αρρώστιας συγγενικού μου ανθρώπου) αλλά έχω δοκιμάσει κ καπνίσει απειροελάχιστες φορές για να μου φύγει η περιέργεια απλά... Εσείς τι άποψη έχετε?Έχετε δοκιμάσει?Γενικότερα τα μέλη του myphone.gr καπνίζουν μπροστά στο pc?Δεν είμαι αντί-καπνιστής σε βαθμό ρατσισμού σε καμία περίπτωση!Απλά θα ήθελα να πάρω απόψεις πως είναι να είσαι καπνιστής, πως αισθάνεται ο καθένας εδώ μέσα και τι συμπεριφορά λαμβάνει απο του γύρω του... Νομίζω οτι είναι ένα κοινωνικό ζήτημα και αφορά πολλούς! φιλικά πάντα! "What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow ΚΩΣΤΑΣ Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrGus Δημ. October 10, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 θα ήθελα να είχα προσθέσει κ μία δημοσκόπηση αλλά εκ παραδρομής πάτησα την υποβολή κ δεν μπορώ να το κάνω τώρα edit... αν μπορεί κάποιος απο τους mods να βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος! "What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow ΚΩΣΤΑΣ Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενικός. Αν και στο θέμα του καπνίσματος είναι δύσκολο να είσαι ευγενικός και να λες και την αλήθεια. Εχω ζήσει με καπνιστές (ο πατέρας, οι συγγενείς), έχω μεγαλώσει με καπνιστές (φίλοι, συμμαθητές), εργάζομαι σε περιβάλλον που επιτρέπεται το κάπνισμα, είχα και κατά καιρούς σχέσεις με κοπέλες που κάπνιζαν. Μπορώ λοιπόν να πω ότι έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη και είναι η εξής: Δεν υπάρχει πιο αντικοινωνική συμπεριφορά από αυτή των καπνιστών. Βρωμίζουν τον αέρα που αναπνέουμε, πετάνε τις γόπες όπου να 'ναι, τα τασάκια στο γραφείο βρωμάνε, τα ρούχα τους βρωμάνε, το στόμα τους βρωμάει. Πολλοί πετάνε τις ζελατίνες και τα κουτιά από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Καπνίζουν σε κλειστούς χώρους αδιαφορώντας για τον διπλανό τους, καπνίζουν μπροστά στο παιδί τους, έγκυες γυναίκες συνεχίζουν το κάπνισμα γιατί λεει "δεν μπορούν" να το κόψουν. Τι ανεύθυνη συμπεριφορά είναι αυτη? Δεν το καταλαβαίνω. Φυσικά και ο καπνιστής έχει δικαιώματα. Μόνο που αυτά σταματούν στην άκρη της μύτης μου. Άπαξ και την περάσουν το δικαίωμα το έχω εγώ. Και το να εξασκήσω το δικαίωμά μου ή όχι είναι η διαφορά μεταξύ υγείας και καρκίνου του πνεύμονα. Και αυτό είναι τεράστιο τίμημα που πρέπει να πληρώσω για την "ευχαρίστηση" του κάθε ανεύθυνου και αδιάφορου καπνιστή. Φυσικά και υπάρχουν υπεύθυνοι καπνιστές. Μόνο που είναι χαμένοι κάπου στο διάστημα. http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos the greek Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Ειμαι εντελως αντιθετος με το καπνισμα ειμαι 3 γυμνασιου και οι περισσοτεροι συμμαθητες μου καπνιζουν μου εχουν πει να δωκιμασω αλλα εγω ουτε να το ακουσω δεν θελω!!Αρκετα !!!Τοσα χρονια ειμαι παθητηκος καπνιστης απο τους 2 μου γονεις φτανει!!Εγω δεν θα το βαλω ποτε στο στομα μου!!!!! :mad: :!: Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι... Wind Όσα παίρνει ο άνεμος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
UnReaL Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Είναι σαν να τρώμε τα Σκ@τ@ τους... Αυτοί φιλτράρουν το καπνό μέσω του φίλτρου και τον βγάζουν, γιατί δεν τον δέχεται ο οργανισμός τους. ενώ εμείς, τον ρουφάμε όλο στα πνευμόνια μας... - Το τσιγάρο ξεκίνησε σαν αντιβιοτικό... ο καπνός σκοτώνει τα μικρόβια - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Πηστευω πως ειναι χαζομαρα. Χωρις να θέςλω να προσβάλω τους καπνιστές οι οποίε δεν ενοχλούν τους μη καπνίζοντες. Γιατί πολλούς δεν τους νιάζει και καπνίζουν όπου βρουν. http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Mην ρίχνετε τα τσιγάρα σας στη λεκάνη, εμείς δεν χέζουμε στα τασάκια σας... Μην ρίχνετε τα τσιγάρα σας στη λεκάνη, βρέχονται και μετά ανάβουν δύσκολα.. :p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Το εκοψα και ησυχασα.....Και στη τζεπη και στην υγεια...... :D :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον OveLix Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενικός. Αν και στο θέμα του καπνίσματος είναι δύσκολο να είσαι ευγενικός και να λες και την αλήθεια. Εχω ζήσει με καπνιστές (ο πατέρας, οι συγγενείς), έχω μεγαλώσει με καπνιστές (φίλοι, συμμαθητές), εργάζομαι σε περιβάλλον που επιτρέπεται το κάπνισμα, είχα και κατά καιρούς σχέσεις με κοπέλες που κάπνιζαν. Μπορώ λοιπόν να πω ότι έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη και είναι η εξής: Δεν υπάρχει πιο αντικοινωνική συμπεριφορά από αυτή των καπνιστών. Βρωμίζουν τον αέρα που αναπνέουμε, πετάνε τις γόπες όπου να 'ναι, τα τασάκια στο γραφείο βρωμάνε, τα ρούχα τους βρωμάνε, το στόμα τους βρωμάει. Πολλοί πετάνε τις ζελατίνες και τα κουτιά από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Καπνίζουν σε κλειστούς χώρους αδιαφορώντας για τον διπλανό τους, καπνίζουν μπροστά στο παιδί τους, έγκυες γυναίκες συνεχίζουν το κάπνισμα γιατί λεει "δεν μπορούν" να το κόψουν. Τι ανεύθυνη συμπεριφορά είναι αυτη? Δεν το καταλαβαίνω. Φυσικά και ο καπνιστής έχει δικαιώματα. Μόνο που αυτά σταματούν στην άκρη της μύτης μου. Άπαξ και την περάσουν το δικαίωμα το έχω εγώ. Και το να εξασκήσω το δικαίωμά μου ή όχι είναι η διαφορά μεταξύ υγείας και καρκίνου του πνεύμονα. Και αυτό είναι τεράστιο τίμημα που πρέπει να πληρώσω για την "ευχαρίστηση" του κάθε ανεύθυνου και αδιάφορου καπνιστή. Φυσικά και υπάρχουν υπεύθυνοι καπνιστές. Μόνο που είναι χαμένοι κάπου στο διάστημα. Pesta xrusostome. Eidika ekei pou vlepeis gunaikes (kai antres) na kapnizoun dipla akrivws sta mwra toys, einai na pas na tous travikseis merika xastoukia. Oso gia ti vroma, dikio eis diploun. :whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Όπως πολύ σωστά είπατε, υπάρχουν καπνιστές που έχουν συνείδηση και άλλοι που δεν έχουν. Υπάρχουν βέβαια και μη-καπνιστές που έχουν συνείδηση και άλλοι που δεν έχουν :lol: Υπάρχουν ορισμένοι δηλαδή που κανουν υστερίες "τύπου-Λουκα"! Όσο για το θέμα την "ασθένειας", κάτι τέτοιο με αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ισχύει ότι το κάπνισμα ΠΡΟΚΑΛΕΙ καρκίνο. ΣΙΓΟΥΡΑ επιβαρύνει και είναι ένας παράγοντας που "βοηθάει" αλλά με τίποτα ΔΕΝ προκαλεί. Είναι μια "μπλόφα" που κάνει τον κόσμο να "φοβάται" για να μην το αρχίσει και πολύ καλά κάνει!!!!! Η μητέρα μου ήταν θύμα καρκίνου (τώρα είναι καλά) και ένα παιδί στην πολυκατοικία που μένω, γεννήθηκε με καρκίνο στον πνεύμονα από γονείς ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΠΟΤΕ! Ευτυχώς και το παιδάκι τώρα είναι μια χαρά... Όσο τώρα για τα δικαιώματα... έχουν απόλυτο δίκιο οι μή-καπνιστές με το να λένε ότι ΔΕΝ μπορούν τον καπνό, την μυρωδιά, τον κίνδυνο ασθένειας κλπ. ΌΜΩΣ αυτά τα επιχειρήματα θα έστεκαν αν ζούσαμε σε συνθήκες επαρχείας, χωρίς 3οξύδια και ρύπους στην ατμόσφαιρα. Φυσικά αναφέρομαι ΜΟΝΟ στο επιχείρημα της υγείας! Όλα τ' άλλα φυσικά και είναι σωστά! Γι' αυτό κι εγώ ως καπνιστής ΔΕΝ θέλω ποτέ να προκαλώ προβλήματα στους φίλους και τους γνωστούς μου με τον καπνό μου. ΔΕΝ με πειράζει να καπνίσω και στο μπαλκόνι αν ξέρω ότι σε ένα σπίτι δεν αντέχουν το τσιγάρο. Αυτά, από έναν καπνιστή! [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest lagoudakis Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον DrMaslow Όπως πολύ σωστά είπατε, υπάρχουν καπνιστές που έχουν συνείδηση και άλλοι που δεν έχουν. Υπάρχουν βέβαια και μη-καπνιστές που έχουν συνείδηση και άλλοι που δεν έχουν :lol: Υπάρχουν ορισμένοι δηλαδή που κανουν υστερίες "τύπου-Λουκα"! Όσο για το θέμα την "ασθένειας", κάτι τέτοιο με αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ισχύει ότι το κάπνισμα ΠΡΟΚΑΛΕΙ καρκίνο. ΣΙΓΟΥΡΑ επιβαρύνει και είναι ένας παράγοντας που "βοηθάει" αλλά με τίποτα ΔΕΝ προκαλεί. Είναι μια "μπλόφα" που κάνει τον κόσμο να "φοβάται" για να μην το αρχίσει και πολύ καλά κάνει!!!!! Η μητέρα μου ήταν θύμα καρκίνου (τώρα είναι καλά) και ένα παιδί στην πολυκατοικία που μένω, γεννήθηκε με καρκίνο στον πνεύμονα από γονείς ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΠΟΤΕ! Ευτυχώς και το παιδάκι τώρα είναι μια χαρά... Όσο τώρα για τα δικαιώματα... έχουν απόλυτο δίκιο οι μή-καπνιστές με το να λένε ότι ΔΕΝ μπορούν τον καπνό, την μυρωδιά, τον κίνδυνο ασθένειας κλπ. ΌΜΩΣ αυτά τα επιχειρήματα θα έστεκαν αν ζούσαμε σε συνθήκες επαρχείας, χωρίς 3οξύδια και ρύπους στην ατμόσφαιρα. Φυσικά αναφέρομαι ΜΟΝΟ στο επιχείρημα της υγείας! Όλα τ' άλλα φυσικά και είναι σωστά! Γι' αυτό κι εγώ ως καπνιστής ΔΕΝ θέλω ποτέ να προκαλώ προβλήματα στους φίλους και τους γνωστούς μου με τον καπνό μου. ΔΕΝ με πειράζει να καπνίσω και στο μπαλκόνι αν ξέρω ότι σε ένα σπίτι δεν αντέχουν το τσιγάρο. Αυτά, από έναν καπνιστή! το καλυτερο ποστ μεχρι στιγμης!!!μπραβο σου ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον DrMaslow Όσο για το θέμα την "ασθένειας", κάτι τέτοιο με αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ισχύει ότι το κάπνισμα ΠΡΟΚΑΛΕΙ καρκίνο. ΣΙΓΟΥΡΑ επιβαρύνει και είναι ένας παράγοντας που "βοηθάει" αλλά με τίποτα ΔΕΝ προκαλεί. Είναι μια "μπλόφα" που κάνει τον κόσμο να "φοβάται" για να μην το αρχίσει και πολύ καλά κάνει!!!!! Και το "προκαλεί" από το "παράγοντας που βοηθάει" πόση διαφορά έχει, φίλε μου? ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με βοηθά να αποκτήσω καρκίνο δεν το θέλω. Πόσο μάλλον όταν μου το επιβάλλει ο διπλανός μου καπνιστής. Επίσης περιμένω με ενδιαφέρον να μου αναλύσεις με στοιχεία (έστω στέλνοντας με σε μερικά URL) αυτό που λες ότι "Με τίποτα ΔΕΝ προκαλεί" καρκίνο. Να πάψουμε να ανησυχούμε τουλάχιστον. Η μητέρα μου ήταν θύμα καρκίνου (τώρα είναι καλά) και ένα παιδί στην πολυκατοικία που μένω, γεννήθηκε με καρκίνο στον πνεύμονα από γονείς ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΠΟΤΕ! Ευτυχώς και το παιδάκι τώρα είναι μια χαρά... Το κλασσικό έωλο επιχείρημα. Ποιος υποστήριξε ότι όποιος έχει καρκίνο το έπαθε από το κάπνισμα? Η ασθένεια προφανώς υπήρχε προτού τα τσιγάρα και προφανώς αρρώσταιναν νέοι, γέροι και παιδιά. Οι περιπτώσεις που αναφέρεις δεν έχουν σχέση με το κάπνισμα αλλά το ότι κάποιοι με την αρρώστια δεν είχαν σχέση με το τσιγάρο δεν σημαίνει και ότι το τσιγάρο δεν μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια. Το επιχειρημα συνεπώς είναι άσχετο. Όσο τώρα για τα δικαιώματα... έχουν απόλυτο δίκιο οι μή-καπνιστές με το να λένε ότι ΔΕΝ μπορούν τον καπνό, την μυρωδιά, τον κίνδυνο ασθένειας κλπ. ΌΜΩΣ αυτά τα επιχειρήματα θα έστεκαν αν ζούσαμε σε συνθήκες επαρχείας, χωρίς 3οξύδια και ρύπους στην ατμόσφαιρα. Φυσικά αναφέρομαι ΜΟΝΟ στο επιχείρημα της υγείας! Εδώ ποιο είναι το συμπέρασμά σου? Οτι πρέπει να ανεχόμαστε τον καπνό επειδή γενικά η ζωή μας είναι επικίνδυνη? Οτι δεν πρεπει να με ενοχλεί ο καπνός μιας και τρώω μπριζόλες με ορμόνες και αναπνέω αθηναϊκό νέφος? Δεν το καταλαβαίνω. Για να καλύψει το δικό του ντουμάνι ο καπνιστής μου δείχνει την καμινάδα? Οχι. Βρείτε κάτι πειστικότερο. Όλα τ' άλλα φυσικά και είναι σωστά! Γι' αυτό κι εγώ ως καπνιστής ΔΕΝ θέλω ποτέ να προκαλώ προβλήματα στους φίλους και τους γνωστούς μου με τον καπνό μου. ΔΕΝ με πειράζει να καπνίσω και στο μπαλκόνι αν ξέρω ότι σε ένα σπίτι δεν αντέχουν το τσιγάρο. Μπράβο σου! Είσαι εξαίρεση. http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Δεν νομιζω οτι ειναι η μονη εξαιρεση... Υπαρχουν πολοι καπνιστες/τριες που σεβονται πραγματικα τον συνανθρωπο και δεν προσπαθουν να βλαψουν κανεναν... Αν πραγματικα καπνιζεις "για 'σενα" (αν βεβαια μπορω να το εκφρασω ετσι) και οχι για τους αλλους (συνδρομο μαγκιας), τοτε ξερεις που να κανεις τσιγαρο, που επιτρεπετε και που ενοχλεις τον αλλον... Φυσικα κι εγω κατακρινω, αν και καπνιστης του 1,5 πακετου τη μερα, την συμπεριφορα καποιον καπνιστων που δεν σεβονται τιποτα... Οσον αφορα το "ατυχες" ,κατα τη γνωμη μου και χωρις παρεξηγηση, παραδειγμα της βρωμας θεωρω οτι ειναι υπερβολικο ! Εγω τουλαχιστον διατηρω τα ρουχα μου καθαρα και ουτε η κοπελα μου δεν εχει παραπονεθει ποτε για μυρωδια "τσιγαριλας" παρολο που δεν καπνιζει... Οταν βεβαια γυρναμε απο καποιο κεντρο διασκεδασης δεν βρωμανε μονο τα δικα μου αλλα και τα δικα της χωρις να ειμαι εγω ο φταιχτης :p Για το στομα, δεν ειναι τοσο το τσιγαρο που το κανει και βρωμαει, ειναι πολλοι παραγοντες που συντελουν στη δυσοσμια του στοματος αλλα και παλι υπαρχουν και οι καραμελες αν θελει καποιος να το αποφυγει... Πολλα αλλα πραγματα μπορουν να ειπωθουν αλλα ας μην γινω βαρετος... Απλα μην νομιζετε οτι επειδη καποιος καπνιζει ειναι και κακος ανθρωπος ! Δεν ειμαστε μπαμπουλες ουτε ταχθηκαμε εναντιων σας και θελουμε να σας σκοτωσουμε ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 φιλε οβελίξ, αν και χωρίς να το καταλάβεις έχεις απαντήσει μόνος σου να σου πω πολύ απλά οτι ΑΝ ένας οργανισμός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ για καρκίνωμα ΟΣΕΣ κούτες και να καπνίσει δεν θα πάθει καρκίνο...... Αν ασχοληθείς με το θέμα πιο επιστημονικά και ψάξεις για έρευνες σε ιατρικά journals θα δεις οτι μέχρι τώρα καμια έρευνα δεν έχει καταφέρει να αποδείξει οτι το κάπνισμα προκαλέι καρκίνο... Γενικώς ψάχνε πριν απαντάς... :D (ώς συμβουλή και όχι για "να σου την πω") Και αυτό σου το λέω γιατί απλά δεν είναι δική μου δουλεία να κάνω "διαφωτισμό" και να σε στείλω σε μερικά URL. Αν όντως σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο μπορείς να ρωτήσεις και τον οικογενειακό σου γιατρό και θα δεις τι θα σου πει... Ένας οργανισμός με γενετικό κώδικα χωρίς προδιάθεση δεν μπορεί να πάθει καρκίνο. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το γενικεύσουμε! (Γενικώς δεν μου αρέσει να γενικεύω :lol: :lol: :lol: ). Πάντα υπάρχουν εξερέσεις γιατί οι οργανισμοί δεν είναι identicals! Ως πρόταση πάντος το "το κάπνισμα προκαλέι καρκίνο" δεν είναι έγκυρη για τους λόγους που σου ανέφερα προηγουμένος.... Εϊναι σαν να σου λέω ότι "η χρήση κινητου τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο"!!! ΔΕΝ στέκει κάτι τέτοιο, εστω κι αν ΣΥΜΒΑΛΕΙ στην δημιουργία καρκίνου!!!!!!!!! [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 eimai 3 gimnasioy oi siggeneis moy eytixos kapnizoyn 1-2 tsigara tin imera.iparxoyn omos eksereseis.oi filoi moy moy eipan na dokimaso alla ego de to bazo kai oyte tha to balo sto stoma moy me tipota.To tsigaro einai blabi gia tin tsepi kai gia tin igeia :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 Δεν καπνίζω (ΠΟΛΥ ακριβός τρόπος για να πεθάνεις)... Αλλά δεν με ανοχλεί ότι οι περίσσοτεροι γνωστοί μου καπνίζουν... http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 Εγω (δυστυχως ή ευτυχως ) , καπνιζω. :o Αφου ο Αγγλος δεν γραφει : “ Χάου αρ γιου” ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ “ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;; ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gdeme Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 einai dikaiwma tou kathenos na kanei oti thelei,FTANEI NA MHN PERIORIZEI THN ELEYTHERIA KAI TA DIKAIWMATA TOU ALLOU. apo ekei kai pera,ola tha einai rodina Spearfishing with greekdivers.com Join us :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 Καπνίζω και γω από 18 χρονών. Μέχρι τότε είμουν αντικαπνιστής αλλά δε μ'ενοχλούσαν όσοι κάπνιζαν. Και θα συμφωνήσω τα μάλα με το Μάσλοου, το κάπνισμα ΔΕΝ δημιουργεί καρκίνο. Και θα διαφωνήσω με τον Οβελίξ για την αντικοινωνική συμπεριφορά των καπνιστών. Ο καπνιστής που πετά τη γόπα απ'το παράθυρο του αυτοκινήτου ή που κυκλοφορεί με βρώμικα ρούχα/στόμα δεν τα κάνει όλα αυτά επειδή είναι καπνιστής αλλά επειδή είναι ένας ακόμη ασυνείδητος Έλληνας (γιατί στο εξωτερικό δε γίνονται αυτά). Κι εξηγούμαι: Δε βρωμάει μόνο ο καπνιστής αλλά κι οποιοσδήποτε μη-καπνιστής που σα λέτσος κάνει μπάνιο μια φορά το μήνα. Όπως δε βρωμάει το στόμα μόνο του καπνιστή αλλά κι οποιουδήποτε δεν πλένει τα δόντια του κάθε μέρα. Όπως δεν πετά μόνο ο καπνιστής τη γόπα απ'το παράθυρο αλλά κι ο μη-καπνιστής την κοκακόλα, το μικρό νερό ή τη χαρτοπετσέτα. Και φυσικά δε βρωμίζουν μόνο αυτοί τους κοινόχρηστους χώρους αλλά κι όποιος έχει βάλει 826 τόνους κολώνια, ο άρρωστος που φταρνίζεται στη μούρη σου, ο πεινάλας που του φεύγουν τα μαρούλια του σάντουιτς στο πάτωμα κλπ κλπ. Το θέμα λοιπόν δεν είναι θέμα τσιγάρου αλλά θέμα παιδείας και γενικότερου σεβασμού προς το διπλανό. Αν αδιαφορείς για τους γύρω σου δεν είναι ανάγκη να είσαι καπνιστής για να τους ενοχλήσεις... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thehobbit Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 καπνίζω ένα πακέτο σε 2 με 3 μέρες, θεωρώ απαράδεκτα ρατσιστικά κάποια ποστ εδώ, ότι καπνίζει κάποιος δεν τον κάνει κατευθείαν αναίσθητο και κακό! ούτε πάει να πει πως βρομάει ντροπή βρε παιδία τέτοιο μίσος εδώ για κάθε θέμα βγάζουν κάποιοι τα απωθημένα τους το πως φέρεται κάθε ένας ( αν καπνιζει σε χορους που δεν επιτρεπεται ή σε κλειστους χορους κτλ.) είναι ανάλογα με τον χαρακτήρα του δεν έχει σχέση με το αν είναι καπνιστής I love honda jazz!!!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 Προσωπικά, αν και φανατικός αντικαπνιστής, θεωρώ δικαίωμα του καθενός να καπνίζει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους , αν και το βρίσκω και λίγο χαζό να πληρώνεις για να κάνεις ζημιά στην υγεία σου. :whistle: Αυτό που μου την δίνει τρομερά είναι όταν πηγαίνω στους κάθε είδους κλειστούς χώρους διασκέδασης, και τις περισσότερες φορές τσούζουν τα μάτια μου και δεν μπορώ να αναπνεύσω από τον καπνό. Άσε και την μπόχα μετά στα ρούχα. :mad: Επίσης νομίζω ότι στο θέμα αυτό έχουμε μείνει πίσω σε σχέση με άλλες χώρες όπου οι καπνιστές γίνονται ολοένα και λιγότεροι. :worry: Και μια προσωπική μου παραξενιά... Ξενερώνω απίστευτα όταν βλέπω μια κοπέλα να ανάβει τσιγάρο. No, offence προς τυχόν συμφορουμίτισες που καπνίζουν... :o Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 Paidia min arpazeste den eipe kaneis oti oi kapnistes den plenontai i otidipote allo. Apla afti i murwdia tis tsigarilas stin anapnoi , eidika meta pou exei kapoios kapnisei, gia emas einai vrwma, pragma pou einai logiko na min antilamvaneste oi idioi ws kapnistes. Pws na to pw alliws, afto to fusiologiko gia esas, epeidi to exete suni8isei. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 Δεν καπνιζα, δεν καπνιζω και ουτε θα καπνισω. Και κακο στον οργανισμο σου κανεις , και στη τσεπη σου. Αρα γιατι να κανεις κακο στην υγεια σου και να δινεις τζαμπα τα λεφτα σου για μια ανυπαρκτη ( ; ) απολαυση που υποτιθεται οτι προσφερει το τσιγαρο;.. Ακομα και σαν μαγκια να καπνιζει κανεις οπως κανουν οι περισσοτεροι νεοι, υπαρχουν πολυ πιο ανωδυνοι τροποι στην καθημερινη ζωη ωστε να "προσποιηθουν" τους μαγκες.. Και επισης δεοντολογικα ειμαι κατα της καθε ειδους απολυτης εξαρτησης/εθισμου..οπως αυτου που συχνα επιτυγχανει το τσιγαρο. Οσο για το αν με ενοχλει ο καπνος ..εξαρταται. Οταν σε μια παρεα στην καφετερια εχω συνεχως ενα αναμμενο τσιγαρο διπλα μου και αναπνεω τον καπνο χωρις να ειμαι υποχρεωμενος, φυσικα με ενοχλει. Σε καποιες αλλες περιπτωσεις ομως που το καπνισμα γινεται -οσο ειναι εφικτο- χωρις να ενοχλει τους μη καπνιζοντες δεν εχω κανενα προβλημα. Κακο στα πνευμονια τους κανουν, οχι στα δικα μου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
UnReaL Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 τώρα που ξέρουμε ποιοι καπνίζουν λέω να τους κάνουμε όλους BAN... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ.... :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον DrMaslow πολύ απλά ΔΕΝ ισχύει ότι το κάπνισμα ΠΡΟΚΑΛΕΙ καρκίνο. ΣΙΓΟΥΡΑ επιβαρύνει και είναι ένας παράγοντας που "βοηθάει" αλλά με τίποτα ΔΕΝ προκαλεί. Afierwmeno gia sena to parakatw: Smoking causes cancer, heart disease and chronic lung disease. It kills 120,000 people in the UK every year and is the single most preventable cause of early death in the world . Passive smoking is responsible for several hundred deaths in the UK each year. Episis: Smoking is the biggest avoidable risk factor for cancer. It causes nine out of ten cases of lung cancer, the most common cause of cancer death in the UK. Smoking is also a risk factor for cancer of the bladder, kidney, cervix, throat (pharynx and larynx), mouth, oesophagus (foodpipe), pancreas and stomach and for some types of leukaemia (cancer of the blood). Smoking causes a third of all cancer deaths and lung cancer alone kills one person every 15 minutes in the UK. Twra to an to kapnisma prokalei karkino i aplws sumvalei sti dimiourgia tou, einai pragmatika mia diakrisi pou de me endiaferei, as tin kanoun oi sxetikoi epistimones... Cigarette smoke is packed full of roughly 4000 compounds, many of which are toxic and can cause damage to our cells. Some are carcinogenic (cancer-causing). H Nikotini DEN prokalei karkino, omws: Carbon monoxide is a tasteless, odourless poisonous gas. It is taken up by the bloodstream quickly and impairs the smoker’s breathing. The gas is also emitted by car exhausts :!: , faulty boilers and fires and is very dangerous in badly ventilated spaces. Inhaling too much carbon monoxide causes coma and death by asphyxiation. Tar is a substance made up of various chemicals, many of which are known to cause cancer. Around 70 per cent of the tar in cigarettes is deposited in the smoker’s lungs. Afta :) Gia to telos: Overall, one in two smokers (smoking 20 per day from age 18) will die from their habit, half of them in middle age. Source Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts