Jump to content

Περί μπαταρίας & αυτονομίας

m4rvel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιαννη, αυτο το σβηνει στο 40% που λες, ειναι hw προβλημα και δεν θα λυθει με αλλαγη μπαταριας φοβαμαι. Κακως αφησες να ληξει η εγγυηση χωρις να πας στο σερβις. Οι συσκευες σβηνουν στο 1%, οτιδηποτε αλλο ειναι μη αποδεκτο και ειναι προβλημα.

Ουτε και οι μπαταριες τα φτυνουν στο χρονο πανω.

Αυτό που σβήνει στο 40% δεν το κανει παντα. Εχει λίγες βδομάδες που το παρατήρησα. Όταν πατάς το power button να ανοίξει βγάζει την ένδειξη της χαμηλής μπαταρίας. Μετα απο λίγα λεπτά αν ξανά επιχείρηση να το ανοίξω ανοίγει κανονικά στο ιδιο παςοστο μπαταριας Το συνδύασα και με την μείωση της αυτονομίας. Καλό θα ήταν να την μέτρησω κάπου να δω σε τι κατάσταση ειναι.

Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3

• Απαντήσεις 292
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

• Administrators
αν μπορει καποιος να προτεινει κατι καλο θα ηταν και για την αγορα και για το πως.

να ρωτησω και κατι αλλο σημαντικο ..

1.οταν το φορτιζω το βραδυ υπαρχει προβλημα να μενει πχ 8 ωρες πανω ο φορτιστης ? να εχει τελειωσει η φορτιση δλδ αλλα εγω να το βγαζω μετα απο 6 ωρες πχ το καλωδιο?

2.επισης εχει καποια διαφορα στην μπαταρια αν το φορτιζω απο υπολογιστη η κανονικα? και

3.τελος πρεπει να μην πηγαινει κατω απο 10 τα εκατο η μπαταρια ?οπως και να το βγαζω απο τη φορτιση μονο οταν πηγαινει 100 τα εκατο και οχι πιο πριν?

1. Όχι.

2. Θεωρητικά και μακροπρόθεσμα απο υπολογιστή ειναι καλύτερο για την μπαταρία σε σχέση με τον ταχυφορτιστή πριζας.

3. Αν και όχι απαραίτητο, καλό θα ειναι αν μπορείς να το τήρησες.

Modpic.gif

τι να τηρησω? αφου στην πρωτη ερωτηση μου απαντησες οχι. δλδ να μην το βγαζω απο την πριζα και ας μενει και 8 ωρες πανω ο φορτιστης. εκτος αν εννοουσεσ να μην πεφτει η μπαταρια κατω απο 10 τις εκατο μονο... ??

http://www.ebnb.gr/iphone-parts/iphone-5/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-iphone-5-2680mah

για αυτη τη μπαταρια και γενικως για καινουρια μπαταρια με περισσοτερα mah τι εχετε να πειτε?

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.

Edited by athanaso77

• Administrators

Καμία μπαταρία δεν ειναι καλύτερη απο τη γνήσια. Μη μπεις καν στη διαδικασία.

Όσον αφορά την πρώτη απάντηση, αν το ξανά διαβάσεις θα καταλάβεις τι εννοώ.

Modpic.gif

δεν το καταλαβαινω. μδεν υπαρχει προβλημα να το αφηνω 8 ωρες στην πριζα?

και πρεπει να το βγαζω πριν πεσει απο το 10 τισ εκατο?

Για το θέμα μπαταρίας ειναι κοινά αποδεκτό να μη το αφήνεις κάτω απο 20% (δηλαδή στα κόκκινα) και να μην το φορτίσεις εώς 100% αλλά μέχρι 80-90%. Μια φορά το μήνα ένα άδειασμα τελείως και πλήρη φόρτιση. Προσωπική μου γνώμη ειναι οτι η μπαταρία ειναι θέμα ηλικίας. Όσο παλιώνει τόσο θα εξαντλείται η αντοχή της.

Για το θέμα μπαταρίας ειναι κοινά αποδεκτό να μη το αφήνεις κάτω απο 20% (δηλαδή στα κόκκινα) και να μην το φορτίσεις εώς 100% αλλά μέχρι 80-90%. Μια φορά το μήνα ένα άδειασμα τελείως και πλήρη φόρτιση. Προσωπική μου γνώμη ειναι οτι η μπαταρία ειναι θέμα ηλικίας. Όσο παλιώνει τόσο θα εξαντλείται η αντοχή της.

πληροφοριακα τι διαρκεια ζωης εχουν οι μπαταριες των iphone;

αν μετα απο 2 χρονια πχ παρουσιασει προβλημα, μπορεις να την πας να την αλλαξουν σε επισημο service και ποσο κοστιζει;

πληροφοριακα τι διαρκεια ζωης εχουν οι μπαταριες των iphone;

αν μετα απο 2 χρονια πχ παρουσιασει προβλημα, μπορεις να την πας να την αλλαξουν σε επισημο service και ποσο κοστιζει;

Την αλλάζεις και μόνος σου. Έχεις σχετικά βίντεο στο YouTube. Έγραψα και πιο πάνω με 20-30€ κανείς την δουλειά σου. Το πόσο κρατάνε ειναι σχετικό. Ειναι θέμα χρήσης, φορτισεων κλπ.

Την αλλάζεις και μόνος σου. Έχεις σχετικά βίντεο στο YouTube. Έγραψα και πιο πάνω με 20-30€ κανείς την δουλειά σου. Το πόσο κρατάνε ειναι σχετικό. Ειναι θέμα χρήσης, φορτισεων κλπ.

Το θέμα είναι μετά να δουλεύει κιόλας. :lol::lol::lol:

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Το θέμα είναι μετά να δουλεύει κιόλας. :lol::lol::lol:

Χαχαχα. Θα ήταν μεγάλη ήττα!! Πάντως το κάνουν να φαίνεται απλό σαν διαδικασία. Θα το επιχείρησω σύντομα και θα σας πω τι κατάφερα. Ψάχνω τώρα ένα καλό σετ με τα εργαλεία που χρειάζονται.

Χαχαχα. Θα ήταν μεγάλη ήττα!! Πάντως το κάνουν να φαίνεται απλό σαν διαδικασία. Θα το επιχείρησω σύντομα και θα σας πω τι κατάφερα. Ψάχνω τώρα ένα καλό σετ με τα εργαλεία που χρειάζονται.

Αν πιάνουν τα χέρια σου, προχώρα. Αλλά φοβάμαι ότι, κάνοντάς το για πρώτη φορά, δεν θα αποφύγεις τυχόν σημαδάκια στο πλαίσιο...

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Αν πιάνουν τα χέρια σου, προχώρα. Αλλά φοβάμαι ότι, κάνοντάς το για πρώτη φορά, δεν θα αποφύγεις τυχόν σημαδάκια στο πλαίσιο...

Θα δω και θα σας πω. Ακόμη στο ψάξιμο ειμαι μέ το θεμα.

Η μπαταρια στο 5αρι (εν αντιθεσει με το 5s) βγαινει σχετικα ευκολα.

Το θεμα ειναι οτι χρειαζεσαι τα καταλληλα εργαλεια που δυσκολο να βρεις.

Εγω παντως δεν θα το ρισκαρα...

αν ειναι να μην το αγηνω να παει κατω απο το 20 % ειναι σαν αν εχω μια μπαταρια στην οποια δεν χρησιμοποιω ποτε το 1/5 της και αν ειναι να μην πηγαινει ποτε 100 % και να το βγαζω πχ οταν παει 80% ειναι επισησ σαν να μην χρησιμοποιω αλλο 1/5 της μπαταριας.

ουσιαστικα δουλευω απο 20%-80%.που σημαινει οτι εχω ενα 60% μπαταρια διαθεσιμο στην συσκευη μου.

Αν πω οτι εμενα προσωπικα μου κραταει το κινητο απο το 100% ως το 0% 18 ωρες με βαση αυτο που μου λες εσυ αν το κανω δλδ θα μου κραταει το κινητο 10.8 ωρες. πολυ πολυ λιγοτερο,60% λιγοτερο για την ακριβεια. Ποιο ειναι το νοημα ολου αυτου? Και πως γινετια αν ισχυει κατι τετοιο βλακωδες για τις μπαταριες?Να μου ελεγεσ ενα 5-10% να μην πεφτει κατω απο αυτο θα σου ελεγα οκ.αλλα οχι 20% απο κατω και αλλα 10-20% απο πανω αυτο σημαιενι οτι το κινητο δεν θα βγαζει ουτε μιση μερα.

Αν υπαρχει καποιος που ξερει υπευθυνα τι ειναι σωστο και τι οχι για τις μπαταριες του iphone 5 ας μας πει.

αν ειναι να μην το αγηνω να παει κατω απο το 20 % ειναι σαν αν εχω μια μπαταρια στην οποια δεν χρησιμοποιω ποτε το 1/5 της και αν ειναι να μην πηγαινει ποτε 100 % και να το βγαζω πχ οταν παει 80% ειναι επισησ σαν να μην χρησιμοποιω αλλο 1/5 της μπαταριας.

ουσιαστικα δουλευω απο 20%-80%.που σημαινει οτι εχω ενα 60% μπαταρια διαθεσιμο στην συσκευη μου.

Αν πω οτι εμενα προσωπικα μου κραταει το κινητο απο το 100% ως το 0% 18 ωρες με βαση αυτο που μου λες εσυ αν το κανω δλδ θα μου κραταει το κινητο 10.8 ωρες. πολυ πολυ λιγοτερο,60% λιγοτερο για την ακριβεια. Ποιο ειναι το νοημα ολου αυτου? Και πως γινετια αν ισχυει κατι τετοιο βλακωδες για τις μπαταριες?Να μου ελεγεσ ενα 5-10% να μην πεφτει κατω απο αυτο θα σου ελεγα οκ.αλλα οχι 20% απο κατω και αλλα 10-20% απο πανω αυτο σημαιενι οτι το κινητο δεν θα βγαζει ουτε μιση μερα.

Αν υπαρχει καποιος που ξερει υπευθυνα τι ειναι σωστο και τι οχι για τις μπαταριες του iphone 5 ας μας πει.

Να χρησιμοποιεις τη μπαταρια οσο και οποτε θες. Το ιδιο ισχυει και για τη φορτιση. Απλα μια φορα το μηνα κανε μια πληρη φορτιση-αποφορτιση.

Και φυσικα μη χρησιμοποιεις το κινητο οταν φορτιζεται.

Οι Li-Po μπαταριες που εχουν τα iphone εχουν τρομερη αντοχη. Οταν φτασει να χαλασει η μπαταρια να εισαι σιγουρος οτι θα εχεις αλλαξει συσκευη. Εκτος κ αν κρατας τις συσκευες σου πανω απο 3 χρονια. Προσωπικα σε iphone 4 που εχω ακομα η μπαταρια κραταει μια χαρα.

Η μπαταρια στο 5αρι (εν αντιθεσει με το 5s) βγαινει σχετικα ευκολα.

Το θεμα ειναι οτι χρειαζεσαι τα καταλληλα εργαλεια που δυσκολο να βρεις.

Εγω παντως δεν θα το ρισκαρα...

Στο ifixit έχει σετ μπαταρία και όλα τα απαραιτητα εργαλεια με 30$. Μεταφορικά δεν ξέρω.

Στο ifixit έχει σετ μπαταρία και όλα τα απαραιτητα εργαλεια με 30$. Μεταφορικά δεν ξέρω.

Α μιλουσα για ελλαδα. Σκεψου οτι το κατσαβιδι που ανοιγει το καπακι των macbook retina το βρηκα μετα απο καιρο που το εψαχνα και εκανε 30 ευρω σε ελληνικο καταστημα. Παντως για 30$ αξιζει.

Α μιλουσα για ελλαδα. Σκεψου οτι το κατσαβιδι που ανοιγει το καπακι των macbook retina το βρηκα μετα απο καιρο που το εψαχνα και εκανε 30 ευρω σε ελληνικο καταστημα. Παντως για 30$ αξιζει.

Λυπάμαι που το λέω αλλά οτι μπορώ να βρω έξω, δεν το ψάχνω Ελλάδα. Οι τιμές έχουν χαοτικές διάφορες. Το κατσαβιδακι του iPhone το βρίσκεις και με 5-6$. Ίσως και πιο φθηνό.

Αυτο πρωτη φορα το ακουω... :worry:

:lol: Εξακριβωμενο!

Μου ελεγε μια περιοδο ο ξαδερφος μου.

- Ρε το τηλεφωνο τα εχει παιξει. Η μπαταρια απο εκει που κρατουσε 1 μερα τωρα κραταει 6 ωρες…

Ε μια φορα παω σπιτι του και βλεπω το κινητο να φορτιζει και αυτον να παιζει real racing (ή asphalt δεν θυμαμαι καλα).

Ακουμπαω την πλατη του τηλεφωνου και κυριολεκτικα εβραζε!

Εεε με τετοια θερμοκρασια ηθελε η μπαταρια να του βγαλει πανω απο 6μηνο. Και απ οτι μου ειπε το εκανε σε μονιμη βαση.

Ενταξει τροπος του λεγειν ηταν το να μη το χρησιμοποιειτε οταν φορτιζει. Δηλαδη να στειλεις κανα μηνυμα ή να κανεις καμια κληση δεν θα παθει και κατι. Αλλα παιχνιδια ή οτιδηποτε ανεβαζει θερμοκρασια τηλεφωνου και κατ επεκταση μπαταριας ειναι οτι χειροτερο. Ηδη οταν φορτιζεται μια μπαταρια εχει πιο ανεβασμενη θερμοκρασια απ τα νορμαλ επιπεδα.

Edited by Leon_G

Τελικα καποιος οδηγος για την μπαταρια υπαρχεινα ξερουμε πως να το φορτιζουμε κλπ ?

οχι. οπως χρησιμοποιεις τα υπολοιπα κινητα ετσι χρησιμοποιεις και το iphone σε αυτο το θεμα. δεν κανεις κατι το διαφορετικο η κατι το δυσκολο

ναι δλδ? το φορτιζω οποτε θελω και ας μεινει η πριζα 8 ωρες πχ?και ας παει κατω απο 5 τα εκατο?

ναι δλδ? το φορτιζω οποτε θελω και ας μεινει η πριζα 8 ωρες πχ?και ας παει κατω απο 5 τα εκατο?

να κανεις οτι εκανες μα τα κινητα που ειχες μεχρι σημερα, αφου δεν αντιμετωπισες προβλημα με τα αλλα δε θα αντιμετωπισεις ουτε με το iphone

μα αυτο ρωταω γενικα για τα κινητα μια αποψη για το τι ειναι το σωστο για τις μπαταριες γενικα.

• The title was changed to iPhone και θέματα μπαταρίας / αυτονομίας