Jump to content

Aπο s7 edge σε ιPhone 7 αξιζει?

Pwpwpw
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε επιχειρήματα ότι εγώ ανταλλάσω τα αρχεία με Bluetooth και έχω USB on the go και πάμε μια βόλτα το 2017, δε πρόκειται να απαντήσω πώς διαμοιράζω αρχεία. Ένα πράγμα θα πω μόνο, ό,τι φωτό και βίντεο τραβάω, ανοίγω το PC και τις βλέπω κατευθείαν στο αυθεντικό τους μεγεθος χωρίς extra ενέργεια από κανένα itunes(σιχαμενο) η μέσω web browser(google photos) Είχα την ευκαιρία να δουλέψω το s7 τρεις μήνες, δυστυχώς το iOS είναι μια σκάλα πιο σβέλτο πράγμα που πίστευα ότι δεν ίσχυε πλέον. Το 6s είναι πιο γρήγορο από οποιοδηποτε android του 2016, ποσο μάλλον το iPhone 7.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγώ τι να πω που τις βλέπω κατευθείαν στην smart TV μου με την παρέα και τις απολαμβάνουμε όλοι μαζί ??

Πραγματικά πέρα από το πιο εύκολο back που έχεις, που και εγώ το κάνω αλλά με καλωδιο και paste γιατι έτσι προτιμώ, τι αξία έχει να ρίχνεις στο pc τα δεδομένα και να μην μπορείς να τα δεις στην TV πχ με μια κίνηση ?

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Απαντήσεις 153
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Προφανώς ο καθένας παίρνει ό,τι θέλει και ό,τι τον εξυπηρετεί..

Αντικειμενικό δεν είναι τίποτα . Γιατί να είναι αντικειμενικό ότι το android εχει ποικιλία ρυθμίσεων;Κάποιος μπορεί να μην θέλει να ''χάνεται΄΄ σε ρυθμίσεις των ρυθμίσεων και να του αρέσει η απλότητα.

Κάποιος μπορεί να έχει mac και να θέλει πιο ''οικίο'' περιβάλλον και απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους..

Μπορεί να βρίσκει το airplay καλύτερο από οτιδήποτε άλλο ..

Μπορεί να βρίσκει το facetime καλύτερο από οποιαδήποτε εναλλακτική ( skype , viber τλ)...

Μπορεί να μην θέλει να κρασάρουν εφαρμογές ( αυτό εννοώ καλογραμμένες / εννοείται ότι δεν έχω δει τον κώδικα) ούτε να κάνει restart η συσκευή του..

Να θεωρεί , ότι όταν το 80% του χρόνου που ξοδεύει στο κινητό είναι για εταιρικούς / επαγγελματικούς λόγους , τον εξυπηρετεί καλύτερα το iphone ..

Να έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ με το itunes και να το θεωρεί καλύτερο απο οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν android είναι λάθος , ούτε ότι όσοι έχουν iphone είναι σωστοί , ειδικά όταν στο android έχεις να επιλέξεις και τρομερές συσκευές ( s7 , htc 10 , mate 8 & 9 κτλ )

Ταυτόχρονα όμως δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν διαλέξει την πλευρά του ios , έχουν μείνει στην εποχή του 4s.

Έχω περάσει για πολλά χρόνια από το android με πολλές συσκευές HTC & Samsung , Blackberry 6 & 7 & Blackberry 10 ( για επαγγελματικούς λόγους ) και προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός.

Μπορεί σε λίγο να ξαναπάω στην πλευρά του android , όταν θα θεωρήσω ότι εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες μου.. Αυτή την στιγμή όμως εμένα ( και άλλους φίλους εδώ ) μας καλύπτει το ios ..

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εννοείται ότι θα πάρουμε ότι θελουμε, εμείς έχουμε φτιάξει τον κόσμο αυτόματα και ωραία γύρω από την Apple. ΔΕΝ υπάρχει όμως άλλη εναλλακτική όσο και να το ψάχνετε, γιατί το έχουμε ψάξει πρώτα εμείς. Η μεμονωμένη συσκευή android είναι ότι καλύτερο. Όταν όμως μπει στο παιχνίδι tablet,PC(κι όχι απαραίτητα mac), ήχος και εικόνα μαζεμένα, αυτά που κάνουμε εμείς αυτόματα από τον καναπέ, εσείς τα κάνετε με καλώδια,κάρτες μνήμης και drag n drop αναδιοργανωση των αρχείων σας. Ελπίζω η Google να σκεφτεί κάποιο πρότυπο όπως το airplay της Apple, γιατί με nas servers,dlna και chromecast δύσκολα τα πράγματα

Έγραψες ..:)

Θανάσης

Όταν θέλω να βλέπω ταυτόχρονα φωτογραφίες και να βάλω μουσική στο Denon από το iPhone, θα διαλέξω το smartview της Samsung(βγαίνει και σε iOS). Αλλιώς προτιμώ μέσω Apple TV. Και αν έχουμε γκαβούλιακα στη παρέα ή ηλικιωμένο ή φίλο κολλημένο με την ποιότητα των φωτό, του δίνω το iPad έτοιμο :)

Edited by dgeorge4

Να πω κι εγώ την γνώμη μου ως κάτοχος iPhone από το 2010 έως και σημερα(4,5,5s,6s)...7 δεν πηρα γιατί οι διάφορες με το 6s είναι αστείες και δεν άξιζε τον κόπο.Για το μόνο λόγο που έμενα στην apple ήταν η απλότητα του iOS και μόνο...Όσο "κλειδωμένο" κι αν το θεωρείτε εσείς εγώ ερωτεύτηκα την απλότητα του.Επισης αυτά τα 6+ χρόνια ΔΕΝ μου κόλλησε ούτε μια συσκευή καθώς και ποτέ δεν κρασαρε εφαρμογή...Περιόδους που το έκανα jailbreak ναι έτρωγε κολλήματα αλλά όταν του φορούσα καθαρό λογισμικό όλα δούλευαν στην εντέλεια..Πέραν του λειτουργικού κάποτε ήμουν και φαν του design αλλά πλέον έχω βαρεθεί να βλέπω τριτη σερί χρόνια ίδιο design σε μια συσκευή 800€ και βάλε και χωρις κάποια ιδιαιτερη αναβάθμιση στο hardware της....Γιαυτο το λόγο αύριο παραλαμβάνω το s7 edge να δω κι εγώ από κοντά τι ψάρια πιάνει το κινητό της χρόνια όπως λέτε....Α και κάτι τελευταίο...το service της apple έτη φωτός μπροστά από της σαμυ...Ότι και να πάθει το κινητό ,εντός εγγύησης, το έχεις πίσω το πολύ σε 5-6 μέρες και όχι 3-4 βδομαδες για αλλαγή οθόνης που κάνει η Samsung.

Ότι και να πάθει το κινητό ,εντός εγγύησης, το έχεις πίσω το πολύ σε 5-6 μέρες και όχι 3-4 βδομαδες για αλλαγή οθόνης που κάνει η Samsung.

εδώ νομίζω είσαι λάθος.. το σερβις της samsung ειναι απο τα καλύτερα (smartec)

αν υπάρχει ανταλλακτικό η αλλαγή οθόνης όπως λες γίνεται την ίδια μέρα σε ελάχιστες ώρες

Λοιπόν εγω θα έλεγα στο φίλο να την κάνει την αλλαγή για δοκιμή, σε καμία περίπτωση να μη δώσει όμως τα 130 που ανέφερε. Μονο καθαρή ανταλλαγή χωρίς διαφορές.

Προφανώς ο καθένας παίρνει ό,τι θέλει και ό,τι τον εξυπηρετεί..

Αντικειμενικό δεν είναι τίποτα . Γιατί να είναι αντικειμενικό ότι το android εχει ποικιλία ρυθμίσεων;Κάποιος μπορεί να μην θέλει να ''χάνεται΄΄ σε ρυθμίσεις των ρυθμίσεων και να του αρέσει η απλότητα.

Κάποιος μπορεί να έχει mac και να θέλει πιο ''οικίο'' περιβάλλον και απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους..

Μπορεί να βρίσκει το airplay καλύτερο από οτιδήποτε άλλο ..

Μπορεί να βρίσκει το facetime καλύτερο από οποιαδήποτε εναλλακτική ( skype , viber τλ)...

Μπορεί να μην θέλει να κρασάρουν εφαρμογές ( αυτό εννοώ καλογραμμένες / εννοείται ότι δεν έχω δει τον κώδικα) ούτε να κάνει restart η συσκευή του..

Να θεωρεί , ότι όταν το 80% του χρόνου που ξοδεύει στο κινητό είναι για εταιρικούς / επαγγελματικούς λόγους , τον εξυπηρετεί καλύτερα το iphone ..

Να έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ με το itunes και να το θεωρεί καλύτερο απο οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν android είναι λάθος , ούτε ότι όσοι έχουν iphone είναι σωστοί , ειδικά όταν στο android έχεις να επιλέξεις και τρομερές συσκευές ( s7 , htc 10 , mate 8 & 9 κτλ )

Ταυτόχρονα όμως δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν διαλέξει την πλευρά του ios , έχουν μείνει στην εποχή του 4s.

Έχω περάσει για πολλά χρόνια από το android με πολλές συσκευές HTC & Samsung , Blackberry 6 & 7 & Blackberry 10 ( για επαγγελματικούς λόγους ) και προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός.

Μπορεί σε λίγο να ξαναπάω στην πλευρά του android , όταν θα θεωρήσω ότι εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες μου.. Αυτή την στιγμή όμως εμένα ( και άλλους φίλους εδώ ) μας καλύπτει το ios ..

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έγραψες ..:)

Γι αυτό είσαι ο κορυφαίος πιλότος κολομβιανε.......:)

Μια μόνο ένσταση, προσωπικά το iTunes το θεωρώ καρκίνο......

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

εδώ νομίζω είσαι λάθος.. το σερβις της samsung ειναι απο τα καλύτερα (smartec)

αν υπάρχει ανταλλακτικό η αλλαγή οθόνης όπως λες γίνεται την ίδια μέρα σε ελάχιστες ώρες

Λοιπόν εγω θα έλεγα στο φίλο να την κάνει την αλλαγή για δοκιμή, σε καμία περίπτωση να μη δώσει όμως τα 130 που ανέφερε. Μονο καθαρή ανταλλαγή χωρίς διαφορές.

Συμφωνώ και το έχω προτείνει και ο ίδιος. Να κάνει την δοκιμή γιατί είμαι υπέρ των δοκιμών. Κι εγώ θεωρώ το s7 edge(πολυ) καλύτερο αλλά αν δεν δοκιμάσει θα μεινει πάντα με την απορία. Άλλωστε η επιστροφή δεν θα είναι δύσκολη.

Σιγουρα όμως χωρίς χρηματική διαφορά.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Παιδες, συζητηση κανουμε και δεν γραφω για να τσακωθουμε καταρχας.

Ο καθε ενας μπορει να επιμενει οσο θελει στην αποψη του, αλλα το να λετε ανακριβειες δεν ειναι σωστο.

Εγω απο την εποχη του Ζ1 και κυριως απο το Ζ3 (αναφερω αυτα γιατι δεν ειχα s4,s5 για να μιλησω για samsung), δεν εχω ουτε κρασαρισματα, ουτε προβληματα για να λετε για κακογραμμενες εφαρμογες. Απο εκει και περα, στα 3 χρονια μπορω να θυμηθω πολλες φορες να εχει προβλημα το viber / fb κτλ στο αι φον.. Και μη μου πειτε οτι δεν τα χρησιμοποιειτε.. Αν ο κοσμος ειχε μονο αι φον, ισως ηταν πολυ πιο ευχρηστα καθως η επικοινωνια συσκευων θα ηταν πολυ πιο ευκολη πανω σε 1 πλατφορμα.. αλλα δεν μιλαμε θεωρητικα..Οσο για το viber/whatsapp, ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα με τις εφαρμογες και παιζουν και σε συσκευες των 100 ευρω, που σημαινει οτι μπορω να επικοινωνω με φιλους που δεν εχουν δυνατοτηα για ναυαρχιδες (οπως το αι φον), οποτε για μενα το να εχω facetime για 2 ατομα ειναι ανουσιο, γιατι δε με ενδιαφερει να επικοινωνησω με ολους τους φιλους μου που εχουν αι φον προφανως).

Επισης φιλε montoya, αν καποιος θελει να σπαταλαει το 80% του χρονου στην δουλεια του, σε τι τον εμποδιζει ενα android? επειδη θα ασχοληθει να το στησει μια φορα στην αρχη? Τοσο προβλημα ειναι να το στησεις μια φορα? Λογικο ειναι να ειναι πιο ευκολη η επαναφορα σε ενα νεο αι φον, μιλαμε για μια εταιρεια με ενα s/w, δεν εχει τον κατακερματισμο της google, αλλα δεν ειναι τοσο τραγικο να ασχοληθεις μια φορα. Απο εκει και περα δεν ξανα ασχολεισαι, αστο ετσι, χωρις αναβαθμισεις στην τελικη, δεν κερδιζεις απολυτως τιποτα..?εξαλλου και της apple τελευταιες αναβαθμισεις ειχαν πολλα θεματα απο ο,τι διαβαζα πριν λιγο καιρο.

Τωρα για το σερβις που λετε:

Ανεφερα πριν οτι σε ενα 5s μου ζητησαν 180 ευρω περιπου τη μια φορα και την αλλη πανω απο 200 για αλλαγη μπαταριας!!!! Μαλλον ειναι ετη φωτος μπροστα, γιατι ισως σε μερικα ετη φωτος τα 200 ευρω να αξιζουν οσο τα 20 σημερα.

Επισης ετη φωτος ειναι το προβλημα στην οθονη του 6s να σου το φτιαχνει με την μοναδικη προσφορα των 150 ευρω εντος εγγυησης??? αντι να σου ζητανε και συγγνωμη??

Ετη φωτος μπροστα ειναι να σου δινει 1 χρονο εγγυηση ακομα και αν ο νομος λεει οτι πρεπει να σε καλυψει για 2 και αυτοι να μην δεχονται επισκευες για 1?

Παιδες, στην smartec σου κανουν επισκευη σε 1-4 ωρες αν υπαρχει ανταλλακτικο. Επειδη η περιοδος ειναι δυσκολη προφανως και δεν στοκαρουν πολλες οθονες για s7 Που ειναι πανακριβες και υπηρχαν καθυστερησεις, ομως δε σημαινει οτι ειναι κακο σερβις.

Ναι η πολιτικη τους ειναι επισκευη, αλλα αν το κινητο που σου δινουν μετα δουλευει αριστα τι προβλημα υπαρχει? και σε εναν ξαδερφο μου που ειχε 4s του εδωσαν refurbished και ειχε και αυτο προβλημα, αλλα τον εβγαλαν εκτος εγγυησης γιατι δεν διαπιστωσε το προβλημα αμεσα.. Η διαφορα με την επισκευη ειναι οτι στην δικη σου συσκευη ξερεις το προβλημα, ενω στην ξενη επισκευασμενη δεν ξερεις τι αλλο μπορει να βγαλει και την πατας..

απο εκει και περα, φιλε Montoya ποιες συσκευες εχεις δοκιμασει? μας λες μαρκες αλλα οχι μοντελα..γιατι? (πχ αλλο να εχεις δοκιμασει s5 αλλο s7..)

Παντως ολοι συμφωνουμε οτι ο φιλος δε χανει τιποτα να δοκιμασει ενα αι φον..

Εγω θα του ελεγα να παρει ενα μικρο 7αρι καθως η διαφορα με το μεγαλο ειναι η μπαταρια μονο και το μικρο θα κοστισει λιγοτερο και θα το διωξει πιο ευκολα..ειδικα αν το παρει και μεταχειρισμενο. Εγω αυτο εκανα παντα, χωρις να δωσω την αρχικη μου συσκευη, και απλα μεσα σε 15-20 μερες κατεληγα ποια να κρατησω.. Τωρα αν ο φιλος δει οτι του αρεσει τοσο το 7αρι και δεν τον φτανει η μπαταρια, οκ τα δινει και τα 2 και παει σε Plus, φευγουν ευκολα

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Γι αυτό είσαι ο κορυφαίος πιλότος κολομβιανε.......:)

Μια μόνο ένσταση, προσωπικά το iTunes το θεωρώ καρκίνο......

Thanks Κώστα ( Συνονόματε Montoya ... ) :)

Το itunes θέλει χρόνο του. Δεν είναι δύσκολος ο συγχρονισμός , απλά σε καμία περίπτωση δεν είναι copy & paste ...

Δεν θα μου έλειπε πάντως αν το καταργούσε η Apple...

Θανάσης

Παντως παιδια διαβαζοντας με ενδιαφερον τις αποψεις σας, καταλαβαινω 2 πραγματα:

-Και οι δυο συσκευες ειναι πολυ καλες, ουσιαστικα για να δεις αν θα παρεις την μια η την αλλη κοιτας πιο λογισμικο βολευει καλυτερα εσενα, στην ουσια δηλαδη ειναι ios vs adroid και οχι s7 vs iphone7 , ουσιατικα οι συσκευες καθ αυτες φερουν κορυφαια χαρακτηριστικα/hardware η διαφορα εγκειται στο λογισμικο τους.

-Μιας και δεν εχω δοκιμασει ποτε iphone, πρπει καποια στιγμη να το κανω για να δω τι ταιριαζει καλυτερα σε μενα, σε καμια περιπτωση ομως δεν αξιζει να δωσω το s7 edge+130 ευρω για αλλαγη με iphone7:p

-Σε αυτους που λενε οτι το android λαγκαρει και το Ios παει σφαιρα, αλλα και σε αυτους που λενε οτι στο adroid δεν υπαρχει πλεον το παραμικρο lag.

Η αληθεια πιστευω προσωπικα οτι βρισκεται καπου στην μεση.

Ναι πλεον εχει βελτιωθει σημαντικα το adroid, δεν υπαρχουν τα λαγκαρισματα του παρελθοντος, παραδειγμα το s3 που ειχα μια φορα και ενα καιρο, της επαφες παταγες να ανοιξεις και εβαζες και το χρονομετρο διπλα να δεις μετα απο ποσα δευτερολεπτα θα ανοιξει.

Αλλα ακομη και σημερα στο s7 καποια μικρα "κομπιασματα" υπαρχουν, δεν λεω οτι η συσκευη ειναι αργη ουτε οτι κολλαει, αλλα καποιες φορες βλεπεις οτι η αποκριση της δεν ειναι 100% αμμεση, πραγμα που σε Iphone φιλων δεν ετυχε να παρατηρησω οσες φορες τα επιασα -για λιγο- στα χερια μου.

Δεν πιστευω οτι τα ios ειναι πιο γρηγορα με την εννοια του γρηγορου, σε ταχυτητα πιστευω οτι ειναι στα ιδια, πιστευω οπως οτι το Ios ειναι ενα κλικ καλυτερο σε αποκρισιμοτητα και στο smoothless που προσφερει οταν περιεργαζεσαι το μενου του,

Edited by Pwpwpw

Νταξει οι περισσοτεροι το ψιλοπεριοριζουμε το S7 Edge για να εχουμε λιγο παραπανω αυτονομια.

Εφαρμογες κυριως που τις βαζουμε να κλεινουν κι αυτες ξαναφορτωνουν.

Αν βαλεις την λειτουργια αποδοσης στο υψηλη θα δεις διαφορα.Αλλα χωρις λογο γιατι θα χασεις απο αυτονομια.

-Σε αυτους που λενε οτι το android λαγκαρει και το Ios παει σφαιρα, αλλα και σε αυτους που λενε οτι στο adroid δεν υπαρχει πλεον το παραμικρο lag.

Η αληθεια πιστευω προσωπικα οτι βρισκεται καπου στην μεση.

Ναι πλεον εχει βελτιωθει σημαντικα το adroid, δεν υπαρχουν τα λαγκαρισματα του παρελθοντος, παραδειγμα το s3 που ειχα μια φορα και ενα καιρο, της επαφες παταγες να ανοιξεις και εβαζες και το χρονομετρο διπλα να δεις μετα απο ποσα δευτερολεπτα θα ανοιξει.

Αλλα ακομη και σημερα στο s7 καποια μικρα "κομπιασματα" υπαρχουν, δεν λεω οτι η συσκευη ειναι αργη ουτε οτι κολλαει, αλλα καποιες φορες βλεπεις οτι η αποκριση της δεν ειναι 100% αμμεση, πραγμα που σε Iphone φιλων δεν ετυχε να παρατηρησω οσες φορες τα επιασα -για λιγο- στα χερια μου.

Δεν πιστευω οτι τα ios ειναι πιο γρηγορα με την εννοια του γρηγορου, σε ταχυτητα πιστευω οτι ειναι στα ιδια, πιστευω οπως οτι το Ios ειναι ενα κλικ καλυτερο σε αποκρισιμοτητα και στο smoothless που προσφερει οταν περιεργαζεσαι το μενου του,

σκεψου το λιγο διαφορετικα.. οταν το μενου σου δινει τις μισες δυνατοτητες και επιλογες, λογικο ειναι να εχει καλυτερη αποκριση, αφου φορτωνει πολυ λιγοτερα..

Αφου για να αλλαξεις ηχο κλησης πρεπει να το συνδεσεις με itunes.. ολο το βαρος παει στο pc..

Ετσι ξερω και εγω να κανω γρηγορο τηλεφωνο. Παρολα αυτα η διαφορα ειναι απειροελαχιστη, και αν στο s7 αλλαξεις μια ρυθμιση θα δεις οτι αυτη η διαφορα γινεται ανυπαρκτη..

Πηγαινε στις επιλογες προγραμματιστη εδω και κανε αυτα:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7058767#post7058767

Τις επιλογες προγραμματιστη ξερεις να τις ανοιγεις φανταζομαι (ειναι κρυφο μενου μεχρι να το ανοιξεις)

ΑΠο εκει και περα, το VS λογισμικων ειναι το 80%, αλλα απο την αλλη εχεις ενα τουβλο λεγεται iphone 7 plus με πολυ μεγαλυτερες διαστασεις, για ιδια οθονη, ιδια αυτονομια και ιδιες δυνατοτητες..και ενα s7e πολυ κομψο και μαζεμενο.. και με καλυτερη καμερα ειδικα σε νυχτερινα, για μενα. Αρα δεν ειναι μονο το λογισμικο.

Παιδες, συζητηση κανουμε και δεν γραφω για να τσακωθουμε καταρχας.

Ο καθε ενας μπορει να επιμενει οσο θελει στην αποψη του, αλλα το να λετε ανακριβειες δεν ειναι σωστο.

Εγω απο την εποχη του Ζ1 και κυριως απο το Ζ3 (αναφερω αυτα γιατι δεν ειχα s4,s5 για να μιλησω για samsung), δεν εχω ουτε κρασαρισματα, ουτε προβληματα για να λετε για κακογραμμενες εφαρμογες. Απο εκει και περα, στα 3 χρονια μπορω να θυμηθω πολλες φορες να εχει προβλημα το viber / fb κτλ στο αι φον.. Και μη μου πειτε οτι δεν τα χρησιμοποιειτε.. Αν ο κοσμος ειχε μονο αι φον, ισως ηταν πολυ πιο ευχρηστα καθως η επικοινωνια συσκευων θα ηταν πολυ πιο ευκολη πανω σε 1 πλατφορμα.. αλλα δεν μιλαμε θεωρητικα..Οσο για το viber/whatsapp, ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα με τις εφαρμογες και παιζουν και σε συσκευες των 100 ευρω, που σημαινει οτι μπορω να επικοινωνω με φιλους που δεν εχουν δυνατοτηα για ναυαρχιδες (οπως το αι φον), οποτε για μενα το να εχω facetime για 2 ατομα ειναι ανουσιο, γιατι δε με ενδιαφερει να επικοινωνησω με ολους τους φιλους μου που εχουν αι φον προφανως).

Επισης φιλε montoya, αν καποιος θελει να σπαταλαει το 80% του χρονου στην δουλεια του, σε τι τον εμποδιζει ενα android? επειδη θα ασχοληθει να το στησει μια φορα στην αρχη? Τοσο προβλημα ειναι να το στησεις μια φορα? Λογικο ειναι να ειναι πιο ευκολη η επαναφορα σε ενα νεο αι φον, μιλαμε για μια εταιρεια με ενα s/w, δεν εχει τον κατακερματισμο της google, αλλα δεν ειναι τοσο τραγικο να ασχοληθεις μια φορα. Απο εκει και περα δεν ξανα ασχολεισαι, αστο ετσι, χωρις αναβαθμισεις στην τελικη, δεν κερδιζεις απολυτως τιποτα..?εξαλλου και της apple τελευταιες αναβαθμισεις ειχαν πολλα θεματα απο ο,τι διαβαζα πριν λιγο καιρο.

Τωρα για το σερβις που λετε:

Ανεφερα πριν οτι σε ενα 5s μου ζητησαν 180 ευρω περιπου τη μια φορα και την αλλη πανω απο 200 για αλλαγη μπαταριας!!!! Μαλλον ειναι ετη φωτος μπροστα, γιατι ισως σε μερικα ετη φωτος τα 200 ευρω να αξιζουν οσο τα 20 σημερα.

Επισης ετη φωτος ειναι το προβλημα στην οθονη του 6s να σου το φτιαχνει με την μοναδικη προσφορα των 150 ευρω εντος εγγυησης??? αντι να σου ζητανε και συγγνωμη??

Ετη φωτος μπροστα ειναι να σου δινει 1 χρονο εγγυηση ακομα και αν ο νομος λεει οτι πρεπει να σε καλυψει για 2 και αυτοι να μην δεχονται επισκευες για 1?

Παιδες, στην smartec σου κανουν επισκευη σε 1-4 ωρες αν υπαρχει ανταλλακτικο. Επειδη η περιοδος ειναι δυσκολη προφανως και δεν στοκαρουν πολλες οθονες για s7 Που ειναι πανακριβες και υπηρχαν καθυστερησεις, ομως δε σημαινει οτι ειναι κακο σερβις.

Ναι η πολιτικη τους ειναι επισκευη, αλλα αν το κινητο που σου δινουν μετα δουλευει αριστα τι προβλημα υπαρχει? και σε εναν ξαδερφο μου που ειχε 4s του εδωσαν refurbished και ειχε και αυτο προβλημα, αλλα τον εβγαλαν εκτος εγγυησης γιατι δεν διαπιστωσε το προβλημα αμεσα.. Η διαφορα με την επισκευη ειναι οτι στην δικη σου συσκευη ξερεις το προβλημα, ενω στην ξενη επισκευασμενη δεν ξερεις τι αλλο μπορει να βγαλει και την πατας..

απο εκει και περα, φιλε Montoya ποιες συσκευες εχεις δοκιμασει? μας λες μαρκες αλλα οχι μοντελα..γιατι? (πχ αλλο να εχεις δοκιμασει s5 αλλο s7..)

Παντως ολοι συμφωνουμε οτι ο φιλος δε χανει τιποτα να δοκιμασει ενα αι φον..

Εγω θα του ελεγα να παρει ενα μικρο 7αρι καθως η διαφορα με το μεγαλο ειναι η μπαταρια μονο και το μικρο θα κοστισει λιγοτερο και θα το διωξει πιο ευκολα..ειδικα αν το παρει και μεταχειρισμενο. Εγω αυτο εκανα παντα, χωρις να δωσω την αρχικη μου συσκευη, και απλα μεσα σε 15-20 μερες κατεληγα ποια να κρατησω.. Τωρα αν ο φιλος δει οτι του αρεσει τοσο το 7αρι και δεν τον φτανει η μπαταρια, οκ τα δινει και τα 2 και παει σε Plus, φευγουν ευκολα

Νίκο καλημέρα ,

Κανείς δεν έχει διάθεση για τσακωμούς , κάθε άλλο συζήτηση κάνουμε , μια μεγάλη παρέα θεωρώ ότι είμαστε άλλωστε , με κοινό την αγάπη τους για την τεχνολογία.

Αυτό που γράφω στο προηγούμενο post , είναι ότι ο καθένας έχει συγκεκριμένες ανάγκες από μια συσκευή & ένα λειτουργικό , με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί αυτή / αυτό που τον εξυπηρετούν.

Οι δικές μου ανάγκες λοιπόν (όπως και άλλων φίλων εδώ.. ) , καλύπτονται από το ios , για πολλούς λόγους , πολλούς από τους οποίους έγραψα στο προηγούμενο post , για να μην επαναλαμβάνομαι..

Προφανώς και παίζει ρόλο το ότι έχω και Mac , ipad , apple tv και επίσης έχει και η σύζυγος iphone .Επίσης , προφανώς και παίζει ρόλο ότι οι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι έχουν iphone. Άρα το facetime το χρειάζομαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τώρα θα μου πεις , ρε αδερφέ τι μας λες , μόνο με κατόχους Apple συσκευών επικοινωνείς ?? Φυσικά και όχι , το 90% android είναι , άλλωστε λόγω επαγγέλματος , επικοινωνώ και με πολλούς πελάτες που έχουν άλλες συσκευές.. Δεν είναι οι δικοί μου άνθρωποι όμως , εκεί όμως δεν χρειάζομαι imessage & facetime..

Σχετικά με το 80% χρήση για δουλειά , αναφέρομαι στην ευκολία χρήσης της συσκευής για τα βασικά - απλά πράγματα ( επαγγελματικά τηλεφωνήματα κτλ ) και ειδικά για επαγγελματικά emails , όπου θεωρώ ότι το iphone έχει άψογη συνεργασία με τον server της εταιρίας για την οποία εργάζομαι. Αφενός αυτό , αφετέρου γιατί θεωρώ ότι η κύρια εφαρμογή email της apple είναι καλύτερη του android ( χωρίς να είναι βέβαια κορυφαία όπως του Blackberry 10)

Όσο αφορά τος συσκευές , 41 ετών είμαι , έχω αλλάξει πάρα πολλές όπως πολλοί από εμάς εδώ. Τελευταία android ήταν το S4 της Samsung , νωρίτερα είχα για 2 χρόνια το Galaxy S2 ( πολύ καλό..) . Έχω περάσει και από HTC , αργότερα πήγα σε Blackberry , Nokia Lumia κτλ.

Μπορεί – δεν το αμφισβητώ - αυτή την στιγμή το android να έχει γίνει ακόμη καλύτερο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τις επιλογές μας..

Δεν έχω καμία διάθεση να γράφω ανακρίβειες , την προσωπική γνώμη μου καταθέτω.. Όμως , όπως δεν κρίνω κάποιον στον οποίο αρέσει το android , έτσι δεν δέχομαι να μου λένε ότι επειδή χρησιμοποιώ iphone , έχω μείνει στην εποχή του iphone 4s.. Δεν είναι έτσι και το ξέρουμε…

Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά , ότι σαν συσκευές , το android έχει καλύτερες να επιδείξει ( s7 & edge , HTC 10 , Mate 8 & 9 κ.ά ) σε σχέση με τις apple , αλλά όμως δεν έχουν ios…

Έχω κάνει την επιλογή μου όμως , γνωρίζοντας ότι πιθανώς δεν θα έχω την καλύτερη κάμερα στο σκοτάδι , δεν θα έχω notification led , 5,2’’ OLED οθόνη κτλ ( αυτά είναι τα βασικά τα οποία θα ήθελα στο iphone ) , κερδίζοντας κατά την γνώμη μου σε άλλα σημεία.

Σημ : Αν όλο το περιβάλλον αλλάξει και καλύπτει το android περισσότερο τις ανάγκες μου , εκεί θα πάω σίγουρα , δεν είμαι δογματικός (ειδικά όταν με το μισό budget Vs iphone , βρίσκεις αξιόλογες συσκευές.. )

Συγγνώμη για το σεντόνι..

Φιλικά πάντα

Θανάσης

Θανάσης

θαναση, οπως παντα ο γραπτος λογος δεν μπορει να ειναι πληρης.. και ετσι δημιουργειται λαθος εικονα (δεν λεω παρεξηγησεις γιατι κουβεντα κανουμε για να δωσουμε στον φιλο αλλα και μεταξυ μας μια οπτικη σκοπια που θελουμε).

Τωρα λοιπον που εγγραψες πολλα, εδωσες μια αλλη οπτικη.. το οτι σε βολευει το ios γιατι τυχαινει να εχεις και αλλες συσκευες apple ειναι κατι που παιζει ρολο, οπως και το οτι εχει η γυναικα σου αι φον.

Εγω πχ που εχω νεογεννητο παιδι και το εχω λιωσει στις φωτο, και μου ζητανε οι γονεις και η γυναικα να τους στελνω , με βολευει πολυ το wifi direct καθως εχουν ολοι ανδροιδ..αν ειχε καποιος iphone θα ηταν προβλημα.. αν ειχαμε ολοι apple παλι θα ηταν ευκολο και θα ηταν προβλημα να εχω ανδροιδ εγω μονο...αρα ολα ειναι σχετικα..

Οταν ειπα οτι εχεις μεινει σε εποχη 4S, εννοω κατι που λες και εσυ, οτι πχ ειχες s4, οχι s7 πχ..αρα εννοω οτι εχεις μεινει σε εικονα για το ανδροιδ λιγο πιο παλια σε σχεση με το ios πιο παλια...και αυτο λες και εσυ.

Αν δοκιμαζες ενα s7 τωρα πιστευω οτι θα σου αρεσε πολυ, αλλα σιγουρα οταν ολο σου το κυκλωμα -σπιτι-φιλοι κτλ ειναι με Ios μπορει τελικα να μην σε βολεψει..

Ουτε εγω ειμαι δογματικος και εχω πει απο χρονια οτι θα παρω αι φον οταν καταργησει τον δεσμο με itunes. Παλια ελεγα οταν δωσει και SD.. πλεον το εχω ξεπερασει και εγω αυτο, ασχετως αν το θεωρω συν στο ανδροιδ, ομως με τετοια μπεζελ στο Plus, παλι με κανει να μην το θελω.

Βεβαια μιλαω καθαρα για το κινητο και οχι για ολο το υπολοιπο οικοσυστημα, που εμενα θα με παιδεψει καθως μονο η αδερφη μου εχει ios πλεον..

Οσο για το mail, ξεχασα να πω οτι προσωιπκα με gmail/hotmail Που εχω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με την στοκ εφαρμογη του κινητου και τις ρυθμισεις που εχει..αλλα δεν εχω τρελες απαιτησεις και γιαυτο δεν επιμενω, ομως δουλευουν αριστα..

θαναση, οπως παντα ο γραπτος λογος δεν μπορει να ειναι πληρης.. και ετσι δημιουργειται λαθος εικονα (δεν λεω παρεξηγησεις γιατι κουβεντα κανουμε για να δωσουμε στον φιλο αλλα και μεταξυ μας μια οπτικη σκοπια που θελουμε).

Τωρα λοιπον που εγγραψες πολλα, εδωσες μια αλλη οπτικη.. το οτι σε βολευει το ios γιατι τυχαινει να εχεις και αλλες συσκευες apple ειναι κατι που παιζει ρολο, οπως και το οτι εχει η γυναικα σου αι φον.

Εγω πχ που εχω νεογεννητο παιδι και το εχω λιωσει στις φωτο, και μου ζητανε οι γονεις και η γυναικα να τους στελνω , με βολευει πολυ το wifi direct καθως εχουν ολοι ανδροιδ..αν ειχε καποιος iphone θα ηταν προβλημα.. αν ειχαμε ολοι apple παλι θα ηταν ευκολο και θα ηταν προβλημα να εχω ανδροιδ εγω μονο...αρα ολα ειναι σχετικα..

Οταν ειπα οτι εχεις μεινει σε εποχη 4S, εννοω κατι που λες και εσυ, οτι πχ ειχες s4, οχι s7 πχ..αρα εννοω οτι εχεις μεινει σε εικονα για το ανδροιδ λιγο πιο παλια σε σχεση με το ios πιο παλια...και αυτο λες και εσυ.

Αν δοκιμαζες ενα s7 τωρα πιστευω οτι θα σου αρεσε πολυ, αλλα σιγουρα οταν ολο σου το κυκλωμα -σπιτι-φιλοι κτλ ειναι με Ios μπορει τελικα να μην σε βολεψει..

Ουτε εγω ειμαι δογματικος και εχω πει απο χρονια οτι θα παρω αι φον οταν καταργησει τον δεσμο με itunes. Παλια ελεγα οταν δωσει και SD.. πλεον το εχω ξεπερασει και εγω αυτο, ασχετως αν το θεωρω συν στο ανδροιδ, ομως με τετοια μπεζελ στο Plus, παλι με κανει να μην το θελω.

Βεβαια μιλαω καθαρα για το κινητο και οχι για ολο το υπολοιπο οικοσυστημα, που εμενα θα με παιδεψει καθως μονο η αδερφη μου εχει ios πλεον..

Οσο για το mail, ξεχασα να πω οτι προσωιπκα με gmail/hotmail Που εχω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με την στοκ εφαρμογη του κινητου και τις ρυθμισεις που εχει..αλλα δεν εχω τρελες απαιτησεις και γιαυτο δεν επιμενω, ομως δουλευουν αριστα..

Νίκο,

Αρχικά σου εύχομαι να χαίρεστε το νεογέννητο μωρό σας !

Ακριβώς όπως τα λες , τελικά συμφωνήσαμε στο τέλος .. Με εξυπηρετεί το ios , για τους λόγους που προανέφερα αλλά εγραψες και εσύ.

Όλα σχετικά είναι λοιπόν , έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του καθενός .

Εμένα π.χ μου χρειάζεται περισσότερο το face time , για να επικοινωνήσω με σύζυγό μου , με την κόρη μου ( αυτό έχει μάθει να δουλεύει απο το τηλέφωνο της μαμάς .. ) , με την αδερφή μου ( που επίσης έχει iphone ) , με τους κολλητούς κ.ό.κ , εσένα π.χ σε εξυπηρετεί πολύ το wifi direct ..

Συμφωνώ για το S7 edge , είναι κορυφαία συσκευή και εγώ ο ίδιος έχω πει ότι έχω μπει πολλές φορές σε σκέψη για να το αγοράσω αλλά πιθανόν να μην με βολέψει λόγω του android , όχι γιατί έχει κάτι σαν λειτουργικό , αλλά γιατί με εξυπηρετεί καλύτερα το ios..

Συμφωνώ & για το iphone plus και το μέγεθός του .. Και εγώ θέλω μεγαλύτερη οθόνη απο την 4,7 που έχω αλλά δεν πάω στο plus γιατί για να έχω μεγαλύτερη οθόνη , θα πρέπει να έχω κατα πολύ ( δυσανάλογα) μεγαλύτερη συσκευή και δεν το θέλω.

Για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα του φίλου , ξαναλέω ότι εγώ θα πρότεινα την αλλαγή σε iphone για να γνωρίσει και το ios.

Αν δεν τον καλύψει , ξαναγυρίζει σε android , κινητό αγοράζει άλλωστε , όχι σπίτι. Ξαναλέω , η σκέψη του θα πρέπει να είναι android ή ios , γιατί σαν συσκευές ( χωρίς να λάβουμε υπόψη το λειτουργικό ) , είναι πολύ καλύτερο το s7 edge..

Θανάσης

Tα παιδια γραψανε επειχηρηματα που κανουν το s7 edge καλυτερο.

Αν μπορεις γραψε και εσυ επιχειρηματα που κανουνε το Iphone 7 καλυτερο "τηλεφωνο", αλλιως αυτη η "ξερη" προταση που εγραψες δεν μου λεει απολυτως τιποτα.

Ακουστε λοιπον

Android ειχα απο εποχες 1.6. Απο τοτε δεν δουλευε τιποτα . Απο τοτε τα κινητα και κολλουσανε και δεν παιρναν αναβαθμισεις απο τοτε υπηρχε το θεμα με μικρο χωρο αποθηκευσης και τα apps2sd και γενικα ενα χαος στο "market " με αθλιες εφαρμογες και διαφημισεις , κινητα τα οποια βγαιναν στην παραγωγη χωρις να γινουν δοκιμες για να προλαβουν απλα το Iphone .

Το 2011 ειχα το Motorola atrix το οποιο φαινοταν υπερ υπολογιστης με τον nvidia tegra II και 1gb ram που φορουσε σε σχεση με τα μεχρι τοτε κινητα βασισμενα σε armv6 . Επισης ηταν το πρωτο που ειχε αισθητηρα δακτυλικων, με 1 στις 2 να διαβαζει λαθος. Οι αισθητηρές που εχουν τα κινητα τωρα παραβιαζονται πανευκολα, καλυτερα βεβαια απο το σπαστικο "προσπαθηστε ξανα" Σε λιγους μηνες απο 699 που ειχε βγηκε προσφορα στα 299 και σταματησε η παραγωγη γιατι ολα τα digitizer καιγοταν απο κατασκευαστικο λαθος . Κινητα τα οποια επιστρεφοταν εντος εγγυησης τους διναν razr i

Φυσικα το τηλεφωνο δεν πηρε ποτε αναβαθμιση σε Android 4 .

Απο τοτε πηγα στα Windows Phone . Φετος ξαναπηρα android εξ αιτιας των εφαρμογων Google οπως youtube .

Εντωμεταξυ ποιες εφαρμογες οταν ολες πλεον εχουν διαφημισεις

Το Iphone τοτε ηταν σε πολυ πρωιμο σταδιο τωρα απλα ειναι το κινητο

Ακουστε λοιπον

Android ειχα απο εποχες 1.6. Απο τοτε δεν δουλευε τιποτα . Απο τοτε τα κινητα και κολλουσανε και δεν παιρναν αναβαθμισεις απο τοτε υπηρχε το θεμα με μικρο χωρο αποθηκευσης και τα apps2sd και γενικα ενα χαος στο "market " με αθλιες εφαρμογες και διαφημισεις , κινητα τα οποια βγαιναν στην παραγωγη χωρις να γινουν δοκιμες για να προλαβουν απλα το Iphone .

Το 2011 ειχα το Motorola atrix το οποιο φαινοταν υπερ υπολογιστης με τον nvidia tegra II και 1gb ram που φορουσε σε σχεση με τα μεχρι τοτε κινητα βασισμενα σε armv6 . Επισης ηταν το πρωτο που ειχε αισθητηρα δακτυλικων, με 1 στις 2 να διαβαζει λαθος. Οι αισθητηρές που εχουν τα κινητα τωρα παραβιαζονται πανευκολα, καλυτερα βεβαια απο το σπαστικο "προσπαθηστε ξανα" Σε λιγους μηνες απο 699 που ειχε βγηκε προσφορα στα 299 και σταματησε η παραγωγη γιατι ολα τα digitizer καιγοταν απο κατασκευαστικο λαθος . Κινητα τα οποια επιστρεφοταν εντος εγγυησης τους διναν razr i

Φυσικα το τηλεφωνο δεν πηρε ποτε αναβαθμιση σε Android 4 .

Απο τοτε πηγα στα Windows Phone . Φετος ξαναπηρα android εξ αιτιας των εφαρμογων Google οπως youtube .

Εντωμεταξυ ποιες εφαρμογες οταν ολες πλεον εχουν διαφημισεις

Το Iphone τοτε ηταν σε πολυ πρωιμο σταδιο τωρα απλα ειναι το κινητο

Δεν ξερω αν καταλαβαινω λαθος αυτο που γραφεις, αν εσυ θεωρεις οτι αυτα που γραφεις ειναι επηχειρηματα που δειχνουν οτι το iphone 7 ειναι καλυτερο τηλεφωνο απο το s7 edge τοτε ειτε κατι γραφεις λαθος.δεν δυατυπωενεις σωστα, ειτε εγω καταλαβαινω κατι λαθος.

Εγω δεν βλεπω ουτε μισο επιχειρημα.Ολα τα παραπανω ειναι ασχετα με το σημερα και συγκεκριμενα με το "απο s7 edge σε iphone 7 αξιζει?"

Edited by Pwpwpw

Πείτε μου κάτι παιδιά είναι φυσιολογικό όταν κοιτάζω την οθόνη υπό γωνία να την βλέπω πιο κιτρινη;

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξερω αν καταλαβαινω λαθος αυτο που γραφεις, αν εσυ θεωρεις οτι αυτα που γραφεις ειναι επηχειρηματα που δειχνουν οτι το iphone 7 ειναι καλυτερο τηλεφωνο απο το s7 edge τοτε ειτε κατι γραφεις λαθος.δεν δυατυπωενεις σωστα, ειτε εγω καταλαβαινω κατι λαθος.

Εγω δεν βλεπω ουτε μισο επιχειρημα.Ολα τα παραπανω ειναι ασχετα με το σημερα και συγκεκριμενα με το "απο s7 edge σε iphone 7 αξιζει?"

Να κρατησεις το s7 edge γιατι μπαινει πιο γρηγορα στο Google:)

Και εχει διπλη ram και μεγαλυτερη μπαταρια και πιο μεγαλη οθονη

Edited by mixlis

Λοιπον παιδες, επειδη το να λεω 5 επιχειρηματα και να μου λετε οτι θα καταργηθουν και φλασακια και αλλες τετοιες απαντησεις δεν οδηγουν πουθενα, ας παρει ο καθε ενας ο,τι γουσταρει.

ΠΡοφανως τωρα αν εχεις στησει ολο σου τον κοσμο με apple μια χαρα βολικο θα το βρεις, αλλα το να λες οτι βολευει το itunes ειναι αστειο, οταν το χρειαζεσαι ακομα και για αλλαγη ηχου κλησης...

Τωρα τα περι ταχυτητας, λαγκ και λοιπα, τα προσπερνω, καθως δεν υπαρχουν, ουτε διαφορα στην ταχυτητα που να φαινεται ουτε λαγκ.

Απο εκει και περα, αν καποιος θελει ενα κινητο μονο για να κανει κλησεις και γιαυτο βρισκει το αι φον βολικο, ειναι κριμα να δινει 800 ευρω απλα για να εχει μια καλη καμερα στο αυτοματο. Παρτε μια slr και ενα απλο κινητο των 200 ευρω, ειναι πιο εξυπνη επιλογη.

Απαντησεις παλι τυπου, εχω frog και γιαυτο δουλευω cloud, τα ακουω αστεια. Ο μεσος επιχειρηματιας που υποτιθεται οτι εχει πιο πολλη αναγκη για iphone Λογω και mail client δεν εχει frog, εχει συνδεση. Εγω εχω 5GB πακετο στη συνδεση μου αλλα στο τρωω για πλακα αμα συγχρονιζω συνεχεια. Και παλι ομως απαντατε τμηματικα, γιατι οκ data εχεις, μπαταρια θα εχεις ?

Γενικα λοιπον ο καθε ενας εχει προσαρμοσει τη χρηση του με αυτα που εχει, και απαντατε οοπου βολευει.

Προσωπικα δεν χρησιμοποισω cloud, αλλος το προτιμαει και σεβαστο αν το θελει, ομως αν μπαινουμε στη διαδικασια να τα αναλυουμε ολα πρεπει να εχουμε και τα αναλογα επιχειρηματα.

Για το back up και το restore λοιπον, και εγω με ενα κλικ το κανω και δουλευει σωστα με τον λογαριασμο samsung. Αλλα πες οτι δεν τα περναει ολα τοσο τελεια, ποσες φορες το κανεις? Γιατι προσωπικα μονο στην αγορα το κανω αντε και σε κανα μεγαλο upDate.

Για τις εφαρμογες δεν ξερω τι λετε, δεν εχω δει τον κωδικα κανενος για να ξερω ποιος ειναι πιο καλογραμμενος, ξερω οτι δουλευουν σωστα αν τις ρυθμισεις αναλογα..

Πχ σημερα εχω στατιστικα, 3 ημερες αναμονη με κλειστο το βραδυ λογω παιδιου, 3,5 ωρες κλησεις, 4 ωρες οθονη και μετα συστημα κτλ. Ενα fb στο 2% της χρησης υπαρχει και viber.. και εχω υπολοιπο μπαταριας 11%.

Αν υπηρχαν κακογραμμενες εφαρμογες θα ειχα τετοια επιδοση? Πιανει το αι φον τετοιους χρονους?

Κλεινοντας λοιπον, θελω να πω οτι ο καθε ενας κανει διαφορετικη χρηση. Ομως μερικα πραγματα ειναι αντικειμενικα, οπως η ποικιλια ρυθμισεων που μου λετε και μειονεκτημα, η παραμετροποιηση, η πολλες επιλογες στη μεταφορα αρχειων/αποθηκευση/ back up κτλ.

Για μενα τα αι φον ηταν πολυ μπροστα μεχρι και το 4s. Εχετε μεινει σε αυτη την εποχη. Αν λοιπον ασχοληθεις με ενα καλο ανδροιδ κινητο καταλαβαινεις ποσο πιο πληρες ειναι. Σιγουρα και το αι φον ειναι πολυ καλο, ομως το ios για μενα ειναι προβλημα με τις ελλειψεις του. Ο φιλος που ρωτησε λοιπον, ας παρει ενα μεταχειρισμενο χωρις να δωσει το s7 edge, ας το κρατησει 15 μερες, και ας το δωσει παλι.. δε θα χασει λεφτα, αντε να πεσει 50 ευρω. Θα εχει ομως πληρη γνωση του τι συμβαινει.

Απο εκει και περα οσο και να συζηταμε δεν θα καταληξουμε καπου.

Φίλε μου διάβασα την αρχή των λεγόμενων σου και έχω να σου πω οτι,δεν είναι μόνο για κλησεις και μούρη τα iPhone. έχοντας περάσει και από τις δυο μεριές ξαναγύρισα σε iPhone εδώ και 5 μήνες μετά από 4 χρόνια σε κορυφαίες συσκευές ανδροιντ,και ότι έκανα με τα μεν κάνω και με το iPhone. Μη λέμε και ότι θελουμε λοιπόν. Όσο για τη μπαταρία και μόνο που αφηνεις το βράδυ το κινητό με 56% και το πρωί είναι 56% αυτό φτάνει. Και το λέω γιατί γνωριζω την αγωνία πολλών παιδιών με ανδροιντ για το θέμα μπαταρία. Κάπου διάβασα ότι θα έχει και 3D Touch το s8!Αντε εύχομαι στο επόμενο να μην έχει θύρα ακουστικών. Όλα είναι καλά και αξία αλλά κανένα μα κανένα δεν αξίζει τα τόσα πολλά λεφτά του!!!!

Υ.Γ smart είναι ένα κινητό που όλη τη περιήγηση την κάνει με ένα κουμπί και μόνο και όχι με 4!!!

Edited by Manosvasilakis

Νίκο,

Αρχικά σου εύχομαι να χαίρεστε το νεογέννητο μωρό σας !

Ακριβώς όπως τα λες , τελικά συμφωνήσαμε στο τέλος .. Με εξυπηρετεί το ios , για τους λόγους που προανέφερα αλλά εγραψες και εσύ.

Όλα σχετικά είναι λοιπόν , έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του καθενός .

Εμένα π.χ μου χρειάζεται περισσότερο το face time , για να επικοινωνήσω με σύζυγό μου , με την κόρη μου ( αυτό έχει μάθει να δουλεύει απο το τηλέφωνο της μαμάς .. ) , με την αδερφή μου ( που επίσης έχει iphone ) , με τους κολλητούς κ.ό.κ , εσένα π.χ σε εξυπηρετεί πολύ το wifi direct ..

Συμφωνώ για το S7 edge , είναι κορυφαία συσκευή και εγώ ο ίδιος έχω πει ότι έχω μπει πολλές φορές σε σκέψη για να το αγοράσω αλλά πιθανόν να μην με βολέψει λόγω του android , όχι γιατί έχει κάτι σαν λειτουργικό , αλλά γιατί με εξυπηρετεί καλύτερα το ios..

Συμφωνώ & για το iphone plus και το μέγεθός του .. Και εγώ θέλω μεγαλύτερη οθόνη απο την 4,7 που έχω αλλά δεν πάω στο plus γιατί για να έχω μεγαλύτερη οθόνη , θα πρέπει να έχω κατα πολύ ( δυσανάλογα) μεγαλύτερη συσκευή και δεν το θέλω.

Για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα του φίλου , ξαναλέω ότι εγώ θα πρότεινα την αλλαγή σε iphone για να γνωρίσει και το ios.

Αν δεν τον καλύψει , ξαναγυρίζει σε android , κινητό αγοράζει άλλωστε , όχι σπίτι. Ξαναλέω , η σκέψη του θα πρέπει να είναι android ή ios , γιατί σαν συσκευές ( χωρίς να λάβουμε υπόψη το λειτουργικό ) , είναι πολύ καλύτερο το s7 edge..

Σε ευχαριστω Θαναση. Καπως ετσι ειναι, και ολα ειναι θεμα επιλογων και προτεραιοτητων παντα.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φίλε μου διάβασα την αρχή των λεγόμενων σου και έχω να σου πω οτι,δεν είναι μόνο για κλησεις και μούρη τα iPhone. έχοντας περάσει και από τις δυο μεριές ξαναγύρισα σε iPhone εδώ και 5 μήνες μετά από 4 χρόνια σε κορυφαίες συσκευές ανδροιντ,και ότι έκανα με τα μεν κάνω και με το iPhone. Μη λέμε και ότι θελουμε λοιπόν. Όσο για τη μπαταρία και μόνο που αφηνεις το βράδυ το κινητό με 56% και το πρωί είναι 56% αυτό φτάνει. Και το λέω γιατί γνωριζω την αγωνία πολλών παιδιών με ανδροιντ για το θέμα μπαταρία. Κάπου διάβασα ότι θα έχει και 3D Touch το s8!Αντε εύχομαι στο επόμενο να μην έχει θύρα ακουστικών. Όλα είναι καλά και αξία αλλά κανένα μα κανένα δεν αξίζει τα τόσα πολλά λεφτά του!!!!

Υ.Γ smart είναι ένα κινητό που όλη τη περιήγηση την κάνει με ένα κουμπί και μόνο και όχι με 4!!!

Φιλε μου, ωραιο επιχειρημα, το 56%..

Εγω λοιπον δεν ειχα ποτε drain με ανδροιδ τα τελευταια 2 χρονια που θυμαμαι. Οσο για το s7 edge, αντε να πεσει 1%, ομως ειναι αυτο λογος να διαλεξεις κινητο? ειναι επιχειρημα?

Το οτι μπαινουν μερικοι και γραφουν οτι τους εκλεισε το βραδυ ή οτι εχασε 20% δε με αφορα, διοτι εχω διαπιστωσει παρα πολλες φορες οτι συνηθως φταιει ο χρηστης ειτε με εφαρμογες που εχει βαλει ειτε με στησιμο που εχει κανει ειτε με κακη κατασταση μπαταριας. Και θα το δεχομουν αν ειχα παθει εστω και εγω μια φορα drain ή η γυναικα μου ή οι γονεις μου που εχουν ανδροιδ κινητα (Ζ1,Ζ3, Α5) εδω και 3 χρονια.

Τωρα για το 3D touch Και την ελλειψη ακουστικων, ειναι επιχειρηματα τυπου 10χρονου...που λεει μια βλακεια απλα για να πει (και συγγνωμη για την εκφραση αλλα ετσι το βλεπω). Δηλαδη αν βαλει κυρτη οθονη το αι φον και amoled οθονη, τι θα πρεπει να σου πω εγω?

Αυτα ειναι ανοησιες φιλε μου, και στην τελικη η κυρτη μηδενιζει τα μπεζελ και δινει μια ωραια αισθηση σε εικονα και σε σχεδιο, το 3D touch και η ελλειψη ακουστικων ειναι το ενα πιο ανοησια απο το αλλο. Ο λογος? το 1ο (3d touch) εχω κατσει καμια 20αρια φορες με φιλους που ειναι και φανατικοι των apple να μου κανουν επιδειξη και να μου δειξουν που το χρησιμοποιουν και ποτε δεν δουλεψε σωστα, καθομασταν μεχρι να το κανουν σωστα και ηταν μια ανουσια διαδικασια. Τετοιες τεχνολογιες που δεν ειναι τοσο ευχρηστες για μενα δεν εχουν νοημα. Τωρα ααααν καπου χρησιμευει, δε θα σκασω.

Οσο για την ελλειψη θυρας ακουστικων, και μονο που λεγεται ελλειψη τα λεει ολα. Απο εκει και περα, αν εσυ κανεις συναυλια απο τα ακουστικα του κινητου, και με την νεα θυρα θεωρεις οτι εχεις τοσο καλυτερη εμπειρια μουσικης, που αξιζει να μην μπορεις να εχεις ακουστικα οταν θες να φορτισεις (ειδικα στο μικρο αι φον που αυτη η αναγκη ειναι συχνη) τοτε μπραβο, εισαι εξυπνος και τα επιχειρηματα σου δυνατα..

Εγω παλι που ακουω απλα μουσικη και με καλυπτει η ποιοτητα οπως και να εχει γιατι ακουστικα ειναι, στο δρομο εισαι, δεν θα παιθανουμε αν δεν γινει κλαμπ το πραγμα, τοτε προτιμω να εχω και την ευχερια να φορτιζω αν χρειαστει να τα χρησιμοποιω παραλληλα (πχ να θες να μιλησεις με handsfree και να μην εχεις μπαταρια)..

και ξερεις προτιμω να μπορω να μιλησω με ακουστικα και να γλιτωνω λιγη ακτινοβολια απο το κεφαλι, παρα να λεω κατι απλα για να πω, χωρις να ειναι καν επιχειρημα.

Α! και αν αφαιρεσει η samsung την θυρα ακουστικα και η καθε samsung, προφανως και θα με ενοχλησει, δεν ειμαι φαν καμιας εταιρειας, παρα μονο της τσεπης μου και της δικης μου εμπειριας χρησης. Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες...και καθε φορα προσπαθω να επιλεγω την καλυτερη με βαση τις αναγκες μου.

Ουτε θα επικροτησω την απουσια επειδη θα το κανει.

Εχω φιλους που επικροτουν την μικρη μπαταρια των μικρων αι φον, και το επιχειρημα τους ειναι ο,τι πιο ανοητο μπορεις να ακουσεις..για να πουλησει και κανα battery bank η apple λενε, καλα κανει και δε βαζει μεγαλες, και ειναι φαν της..

Εγω φιλε μου δεν προκειτε να χαζεψω ποτε τοσο πολυ και να προτιμω να με δουλευει μια εταιρια τοσο που να αποδεχομαι ο,τι κανει εις βαρος μου και να το δικαιολογω και ετσι..

Edited by Nikos_Mpl

Σε ευχαριστω Θαναση. Καπως ετσι ειναι, και ολα ειναι θεμα επιλογων και προτεραιοτητων παντα.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φιλε μου, ωραιο επιχειρημα, το 56%..

Εγω λοιπον δεν ειχα ποτε drain με ανδροιδ τα τελευταια 2 χρονια που θυμαμαι. Οσο για το s7 edge, αντε να πεσει 1%, ομως ειναι αυτο λογος να διαλεξεις κινητο? ειναι επιχειρημα?

Το οτι μπαινουν μερικοι και γραφουν οτι τους εκλεισε το βραδυ ή οτι εχασε 20% δε με αφορα, διοτι εχω διαπιστωσει παρα πολλες φορες οτι συνηθως φταιει ο χρηστης ειτε με εφαρμογες που εχει βαλει ειτε με στησιμο που εχει κανει ειτε με κακη κατασταση μπαταριας. Και θα το δεχομουν αν ειχα παθει εστω και εγω μια φορα drain ή η γυναικα μου ή οι γονεις μου που εχουν ανδροιδ κινητα (Ζ1,Ζ3, Α5) εδω και 3 χρονια.

Τωρα για το 3D touch Και την ελλειψη ακουστικων, ειναι επιχειρηματα τυπου 10χρονου...που λεει μια βλακεια απλα για να πει (και συγγνωμη για την εκφραση αλλα ετσι το βλεπω). Δηλαδη αν βαλει κυρτη οθονη το αι φον και amoled οθονη, τι θα πρεπει να σου πω εγω?

Αυτα ειναι ανοησιες φιλε μου, και στην τελικη η κυρτη μηδενιζει τα μπεζελ και δινει μια ωραια αισθηση σε εικονα και σε σχεδιο, το 3D touch και η ελλειψη ακουστικων ειναι το ενα πιο ανοησια απο το αλλο. Ο λογος? το 1ο (3d touch) εχω κατσει καμια 20αρια φορες με φιλους που ειναι και φανατικοι των apple να μου κανουν επιδειξη και να μου δειξουν που το χρησιμοποιουν και ποτε δεν δουλεψε σωστα, καθομασταν μεχρι να το κανουν σωστα και ηταν μια ανουσια διαδικασια. Τετοιες τεχνολογιες που δεν ειναι τοσο ευχρηστες για μενα δεν εχουν νοημα. Τωρα ααααν καπου χρησιμευει, δε θα σκασω.

Οσο για την ελλειψη θυρας ακουστικων, και μονο που λεγεται ελλειψη τα λεει ολα. Απο εκει και περα, αν εσυ κανεις συναυλια απο τα ακουστικα του κινητου, και με την νεα θυρα θεωρεις οτι εχεις τοσο καλυτερη εμπειρια μουσικης, που αξιζει να μην μπορεις να εχεις ακουστικα οταν θες να φορτισεις (ειδικα στο μικρο αι φον που αυτη η αναγκη ειναι συχνη) τοτε μπραβο, εισαι εξυπνος και τα επιχειρηματα σου δυνατα..

Εγω παλι που ακουω απλα μουσικη και με καλυπτει η ποιοτητα οπως και να εχει γιατι ακουστικα ειναι, στο δρομο εισαι, δεν θα παιθανουμε αν δεν γινει κλαμπ το πραγμα, τοτε προτιμω να εχω και την ευχερια να φορτιζω αν χρειαστει να τα χρησιμοποιω παραλληλα (πχ να θες να μιλησεις με handsfree και να μην εχεις μπαταρια)..

και ξερεις προτιμω να μπορω να μιλησω με ακουστικα και να γλιτωνω λιγη ακτινοβολια απο το κεφαλι, παρα να λεω κατι απλα για να πω, χωρις να ειναι καν επιχειρημα.

Α! και αν αφαιρεσει η samsung την θυρα ακουστικα και η καθε samsung, προφανως και θα με ενοχλησει, δεν ειμαι φαν καμιας εταιρειας, παρα μονο της τσεπης μου και της δικης μου εμπειριας χρησης. Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες...και καθε φορα προσπαθω να επιλεγω την καλυτερη με βαση τις αναγκες μου.

Ουτε θα επικροτησω την απουσια επειδη θα το κανει.

Εχω φιλους που επικροτουν την μικρη μπαταρια των μικρων αι φον, και το επιχειρημα τους ειναι ο,τι πιο ανοητο μπορεις να ακουσεις..για να πουλησει και κανα battery bank η apple λενε, καλα κανει και δε βαζει μεγαλες, και ειναι φαν της..

Εγω φιλε μου δεν προκειτε να χαζεψω ποτε τοσο πολυ και να προτιμω να με δουλευει μια εταιρια τοσο που να αποδεχομαι ο,τι κανει εις βαρος μου και να το δικαιολογω και ετσι..

Καταρχας σου επιστρέφω τα περί βλακείας . Λίγο χιούμορ δε κάνει κακό. Επισης Και μόνο που έχεις γράψει τόσα ποστ για το οτι το s7 είναι καλύτερο υποδηλώνει ποιος έχει νοοτροπία δεκάχρονου. Έν κατακλείδι αυτό που είπα και ξαναλέω είναι ότι όλα είναι καλά αναλόγως τι θέλει ο καθένας.Ολα καλά μα πολύ ακριβά για αυτά που δίνουν!!

Υ.Γ μόλις διάβασα ότι το s8 θα έρθει με iOS 11!!

Καταρχας σου επιστρέφω τα περί βλακείας . Λίγο χιούμορ δε κάνει κακό. Επισης Και μόνο που έχεις γράψει τόσα ποστ για το οτι το s7 είναι καλύτερο υποδηλώνει ποιος έχει νοοτροπία δεκάχρονου. Έν κατακλείδι αυτό που είπα και ξαναλέω είναι ότι όλα είναι καλά αναλόγως τι θέλει ο καθένας.Ολα καλά μα πολύ ακριβά για αυτά που δίνουν!!

Υ.Γ μόλις διάβασα ότι το s8 θα έρθει με iOS 11!!

Φίλε μου που θες να ξέρω αν λες αστείο ή τα εννοείς.. Εδώ μέσα έχουμε δει πολλά και ναι υπάρχει και βλακεια. Αν εσύ κάνεις πλάκα δεν το ξέρω, αυτά έχει ο γραπτός λόγος. Εγώ γράφω αναλυτικά για να είμαι κατανοητός και να μην υπάρχουν παρερμηνειες.. Το ότι έχω πολλά ποστ έχει να κάνει με τις απαντήσεις που δέχομαι γιατί θέλω να κάνω διάλογο όχι για να το παίζω έξυπνος και να φεύγω.

Εσύ πεταξες κάτι και θες να μπούμε στο μυαλό σου.. Αλλά δεν είναι έτσι ειδικά οταν μιλάς συγκεκριμένα αλλα μετά μας λες ότι κάνεις χιούμορ

Edited by Nikos_Mpl

Νίκο, μια μόνο παρατήρηση, αυτό συμβαίνει και δεν είναι πάντα υπαίτιος ο χρήστης αλλά η κυρία Google.

Γενικώς ήταν απ'τα ελάχιστα πράγματα που τυπικά με χαλούσαν στο edge. Απ'την άλλη βέβαια δοκίμασα σήμερα το iphone 7 γιατί έλεγα να το πάρω, δεν ξέρω κατα πόσο θα μου βγάζει την μέρα ( όπως και το 6s δεν την έβγαζε ) μιας και 1 ώρα που το χα στα χέρια μου έφευγε η μπαταρία νεράκι.

Νίκο, μια μόνο παρατήρηση, αυτό συμβαίνει και δεν είναι πάντα υπαίτιος ο χρήστης αλλά η κυρία Google.

Γενικώς ήταν απ'τα ελάχιστα πράγματα που τυπικά με χαλούσαν στο edge. Απ'την άλλη βέβαια δοκίμασα σήμερα το iphone 7 γιατί έλεγα να το πάρω, δεν ξέρω κατα πόσο θα μου βγάζει την μέρα ( όπως και το 6s δεν την έβγαζε ) μιας και 1 ώρα που το χα στα χέρια μου έφευγε η μπαταρία νεράκι.

εσυ εισαι ειδικη περιπτωση.. Δικα μου τηλεφωνα πηρες που δεν εχαναν ουτε 1% και σε σενα εχαναν ταντερα τους :lol::lol::p:p

Απο εκει και περα, το να εχεις ανοιχτο το back up καθε μερα και να στο ξεσκισει κανα βραδυ ειναι λογικο, ειδικα αν εχει πολυ πραμα να παρει (Δεν λεω οτι εσυ το εκανες ετσι) αλλα καθε μηχανημα, θελει και την αναλογη χρηση.

Και ενα golf Gti ειναι γρηγορο και ενα RX8, αλλα δεν τα δουλευεις σε ιδιες στροφες. Αμα δουλεψεις το ενα οπως το αλλο, θα παρεις απογοητευτικο αποτελεσμα.

Ετσι και εδω, θελει σωστο στησιμο το ανδροιδ που σημαινει οτι απλα το ψαχνεις. Εγω πχ εχω βαρεθει να βλεπω χρηστες με ανδροιδ να εχουν μπροστα ολα τα εικονιδια που εχει το κινητο οταν ερχεται απο το κουτι..και δεν ξερουν καν τι ειναι..

Οκ λογικο ειναι αμα δεν το ψαξεις ποτε ουτε αυτο που βλεπεις μπροστα σου και σε ενοχλει να εχεις και τετοια θεματα..

Τελος παντων, ο καθε ενας ειπαμε παιρνει ο,τι τον εξυπηρετει, εγω λεω τη γνωμη μου επιχειρηματα, δεν ειπα ποτε οτι το ενα ειναι μαπα ή να κραξω χωρις να λεω το γιατι. Αν λεω κατι που δεν ισχυει να μου το πειτε, λαθη κανουμε ολοι.