Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει άλλο core η cosmote για 3ης γενιάς και άλλα κέντρα...τα οποία είναι καινούριας τεχνολογίας.Απορώ πάντως γιατί λες το τελευταίο,και στην WIND πολύ γρήγορα φεύγουν τα μηνύματα μέσω 3ης γενιάς!!!

Oύτε εγώ έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά ανάμεσα και στις τρεις στη ταχύτητα αποστολής μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων.

Οι άλλες δύο δεν έχουν ξεχωριστό core για το 3G?:confused: Όπως και να'χει η Cosmote εξακολουθεί και σέρνεται στις data cards...

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Oύτε εγώ έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά ανάμεσα και στις τρεις στη ταχύτητα αποστολής μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων.

Οι άλλες δύο δεν έχουν ξεχωριστό core για το 3G?:confused: Όπως και να'χει η Cosmote εξακολουθεί και σέρνεται στις data cards...

Δεν εχω παραπονο με την data card της cosmote.

Σε όλη την Ελλάδα συνδρομητές κοσμοτέ βιώνουν προβλήματα χωρητικότητας... Πολλοί αποδίδουν το φαινόμενο στην προσφορά 1200 λεπτών της καρτοκινητής... Είναι δυνατό να προκαλεί τόση ζημιά; Πόσοι είναι περίπου οι συνδρομητές καρτοκινητής σε σχέση με συμβολαίου;

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

παιζει ρολο και η προσφορα με τα 1200 λεπτα ομως τουλαχιστον στην περιοχη μου η cosmote αντιμετωπιζε μικρα προβληματακια χωρητικοτητας στα μηνυματα και πριν απο την προσφορα το ειχα αναφερει γιατι μου ειχαν πει απο το 1313 οτι εχει υπερφορτωθει το δικτυο.. ευτυχως τωρα θα βαλουν και καινουργια κεραια...

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Δεν εχω παραπονο με την data card της cosmote.

Toυ αδερφού μου πάλι εξακολόυθεί και σέρνεται, κυρίως το πρωί. Τις βραδυνές ώρες τα πράγματα είναι καλύτερα, αν εξαιρέσεις κάτι μικρά κολλήματα.

Έχει άλλο core η cosmote για 3ης γενιάς και άλλα κέντρα...τα οποία είναι καινούριας τεχνολογίας.Απορώ πάντως γιατί λες το τελευταίο,και στην WIND πολύ γρήγορα φεύγουν τα μηνύματα μέσω 3ης γενιάς!!!

Όχι,πραγματικά το εννοώ για τα μηνύματα!Ακόμη και όταν είναι μεγάλα(από 5 και πάνω ενωμένα)φεύγουν το πολύ σε 2 δευτερόλεπτα!Γι'αυτό άλλωστε μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση και το αναφέρω!Πάντως,ήχος σαν της Wind πουθενα...Αν και σε 3η γενιά στην Κοτέ ο ήχος ήταν αντάξιος της Wind.Όμως η Wind έχει και AMR κωδικοποίηση στο 2g κομμάτι,οπότε έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα.Για υπερφόρτωση,η μοναδική εμπειρία μέχρι στιγμής ήταν αυτή που ανέφερα παραπάνω σ'αυτήν τη σελίδα.Θα ποστάρω για τυχόν άλλα προβλήματα και εντυπώσεις τις επόμενες μέρες.Πάνε η Voda και η Wind που είχα...Η Wind λόγω κάλυψης στην περιοχή μου έγινε καρτοκινητό μόνο για το Wind Plus και η Voda έγινε Vodafone 10(δεν υπήρχε χαμηλότερο πρόγραμμα,λόγω ξηλώματος κεραίας... :( )

Συγχαρητήρια στην Cosmote που καλύπτει σχεδόν όλοι την Αργολίδα με 3G. Κυριολεκτικά έχεις παντού ακόμα και μέσα σε σπίτια. Η κάλυψη της wind άθλια και της vodafone σχεδόν ανύπαρκτη.

Έχουμε κανένα στοιχείο για το αν επεκτάθηκε η κάλυψη 3η γενιάς από πέρσι το καλοκαίρι;Ή έμεινε στάσιμη και το μόνο που ήθελε η Κοτέ ήταν να κερδίσει προσωρινά τις εντυπώσεις; :confused:

Συγχαρητήρια στην Cosmote που καλύπτει σχεδόν όλοι την Αργολίδα με 3G. Κυριολεκτικά έχεις παντού ακόμα και μέσα σε σπίτια. Η κάλυψη της wind άθλια και της vodafone σχεδόν ανύπαρκτη.

Αργος, Επιδαυρος, Ερμιονη, Πορος, Υδρα, Σπετσες, Μέθανα, Γαλατάς, Πόρτο Χέλι, Λυγουριο, Μυκηνες,

Αυτα δεν ανηκουν στην Αργολιδα? Και καθυστουν την καλυψη ανυπαρκτη?

cosmote=xalia sima sinexes diakopes eos ptosi gramis nea ionia piso apo ti sxoli astinomias milame gia megalo drama :!::!::!::!::!: krima kai ekana kai foritikotita!!!!!!!!

anagkastika na kano kai deutero simvoleo me wind logo+10000% kaliteri kaliwi foull sima krima gia ton cosmote!!!!!

ρε παιδιά, τι έχει πάθει τώρα τελευταία η κοσμοτε; τα 'χει παίξει εντελώς! Οι κλήσεις ακόμα και σε τρίτη γενιά βγαίνουν με την 5η φορά κι αυτό αν, και μάλιστα αυτό δεν γίνεται σε μια περιοχή! Σήμερα είχα τρομερό πρόβλημα στην άνω κυψέλη (στην οποία ξεχνάς ότι έχεις κινητό γύρω στις 8-9 το βράδυ), αλλά και σε όλη την διαδρομή μέχρι την κηφισιά! Ειδικά στο κεφαλάρι, κάναμε κλήση από τρίτη γενιά σε άλλο κινητό που ήταν δίπλα μου, και δεν έβγαινε! Βγήκε με την 6η φορά και μετά από 30 δευτ έκλεισε!
Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

ρε παιδιά, τι έχει πάθει τώρα τελευταία η κοσμοτε; τα 'χει παίξει εντελώς! Οι κλήσεις ακόμα και σε τρίτη γενιά βγαίνουν με την 5η φορά κι αυτό αν, και μάλιστα αυτό δεν γίνεται σε μια περιοχή! Σήμερα είχα τρομερό πρόβλημα στην άνω κυψέλη (στην οποία ξεχνάς ότι έχεις κινητό γύρω στις 8-9 το βράδυ), αλλά και σε όλη την διαδρομή μέχρι την κηφισιά! Ειδικά στο κεφαλάρι, κάναμε κλήση από τρίτη γενιά σε άλλο κινητό που ήταν δίπλα μου, και δεν έβγαινε! Βγήκε με την 6η φορά και μετά από 30 δευτ έκλεισε!

Σε πολλα σημεια της Ελλαδας συμβαινει αυτο, οποτε με μια γενικη σκεψη μιλαμε για αδυναμια των κεντρων μεταγωγης της τα οποια μπουκωσαν για ακομα μια φορα λογικα...

Υπαρχει και το ενδεχομενο εργασιων αναβαθμισης! Ξερουμε πως απανταει το CS της εταιριας για το θεμα?

λες να έχει επηρεάσει η προσφορά του what's up?
Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

λες να έχει επηρεάσει η προσφορά του what's up?

Και αυτη σημαντικα γιατι η φωνη απαιτει πολλους πορους απο το δικτυο.. Γενικα η Cosmote δεν εχει την υποδομη που θα επρεπε να εχει συνολικα η πρωτη εταιρια σε αριθμο συνδρομητων.

Σήμερα κατά τις 12 εμένα μου έκανε το εξής κουφό:από φουλ σήμα 2ης γενιάς που έχει στην περιοχή μου,ξαφνικά για καμιά ώρα βρέθηκα με 1 γραμμή με το ζόρι!Επειδή φοβήθηκα για ξήλωμα κεραίας(τους έχω πάρει από φόβο τους Θεσ/νικείς),τηλέφωνησα στην εξυπηρέτηση και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα είπαν!Ίσως κάποια προσωρινή υπερφόρτωση!!! :blink::blink:

Το θέμα είναι το εξής:μειώνεται η εμβέλεια στο gsm δίκτυο από υπερφόρτωση;;;Στο 3g να το καταλάβω(προς αποφυγή παρεμβολών και λοιπών προβλημάτων),αλλά συμβαίνει κάτι τέτοιο στο gsm??Και αν μειώνεται,πώς γινεται τη μια να έχω ένταση στα -60 dBm και την άλλη στα -100 dBm??

Δεν παίρνω βέβαια την απάντηση της υπαλλήλου ως σωστή,αλλά μου δημιουργήθηκε αυτήν η απορία.Μετά από 1 ώρα περίπου το σήμα επανήλθε κανονικά!

Σήμερα κατά τις 12 εμένα μου έκανε το εξής κουφό:από φουλ σήμα 2ης γενιάς που έχει στην περιοχή μου,ξαφνικά για καμιά ώρα βρέθηκα με 1 γραμμή με το ζόρι!Επειδή φοβήθηκα για ξήλωμα κεραίας(τους έχω πάρει από φόβο τους Θεσ/νικείς),τηλέφωνησα στην εξυπηρέτηση και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα είπαν!Ίσως κάποια προσωρινή υπερφόρτωση!!! :blink::blink:

Το θέμα είναι το εξής:μειώνεται η εμβέλεια στο gsm δίκτυο από υπερφόρτωση;;;Στο 3g να το καταλάβω(προς αποφυγή παρεμβολών και λοιπών προβλημάτων),αλλά συμβαίνει κάτι τέτοιο στο gsm??Και αν μειώνεται,πώς γινεται τη μια να έχω ένταση στα -60 dBm και την άλλη στα -100 dBm??

Δεν παίρνω βέβαια την απάντηση της υπαλλήλου ως σωστή,αλλά μου δημιουργήθηκε αυτήν η απορία.Μετά από 1 ώρα περίπου το σήμα επανήλθε κανονικά!

Στην περίπτωσή σου λογικά έπεσε κάποια κεραία εκτος(βλάβη ή διακοπή ρεύματος ή κάτι ανάλογα)

Γενικά πάντως οι κυψέλες έχουν την τάση να αναπνέουν,τόσο στο GSM όσο και στο 3g(cell breathing λέγεται το φαινόμενο),η ισχύς αφορά όλους τους χρήστες και είναι μοιραζόμενη με αποτέλεσμα η κεραία σε περίπτωση υπερφόρτωσης να έχει μικρότερο σηματοθορυβικό λόγο(SINR) σε σχέση με άλλες ιδανικές περιπτώσεις!

Το μόνο power control που μπορεί να σου κάνει ο σταθμός βάσης είναι να μειώσει την ισχύ ΠΟΥ εσύ εκπέμπεις προκειμένου να μην παρεμβάλλεις άλλους χρήστες που λειτουργούν σε γειτονικές κυψέλες στην ίδια συχνότητα(FDMA) ή εκπέμπουν την ίδια χρονική στιγμή σε αυτή τη συχνότητα πιο συγκεκριμένα. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο διευκολύνεις τους γείτονες στην ίδια κυψέλη για να μην παρεμβάλλονται μεταξύ τους,δηλαδή να ακούνε καλύτερα τις συχνότητες του σταθμού(σε αυτό βοηθάει και το frequency hopping αλλά να μπαίνουμε σε τέτοια κομμάτια θεωρίας πιθανοτήτων :p) Παρόλα αυτά διαφορά στην λήψη δε βλέπεις για αυτό το λόγο.

Είχα διαβάσει ότι κάποιες κεραίες 3ης γενιάς μείωναν την κάλυψη τους αυτόματα με την αύξηση της κίνησης για να κάνουν καλύτερο power control(πρωτεύον ζήτημα στα W-CDMA σύστημα) στους χρήστες και να μειώνουν το CDMA Interference μεταξύ των κυψελών αυξάνοντας παράλληλα τη χωρητικότητα δίνοντας και άλλους "κώδικες" ("σαν" συχνότητες στο GSM) στους χρήστες τους. Γενικά η 3η γενιά είναι ένα μπάχαλο από πλευράς "CODE PLANNING" και υπάρχουν πολλοί μέθοδοι αύξησης χωρητικότητας.Μόνο εκεί αν θα έβλεπες κάποια διαφορά στην λήψη,λέω μήπως η Cosmote χρησιμοποιεί τέτοιους αλγορίθμους ελέγχου θορύβου/χωρητικότητας...

Πάντως δε νομίζω στην εξυπηρέτηση πελατών να είχαν υπόψιν αυτά που σου λέω :p

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι ρε συ,στην εξυπηρέτηση της Κοτέ έχει εκπαιδευτεί ακόμη και η πιο αδαής κοπελίτσα που θέλει να βγάλει προσωρινά λίγα φράγκα για τις διακοπές της να λένε ότι οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει σχετίζεται με υπερφόρτωση! :lol: Έτσι,γλιτώνει το τεχνικό τμήμα τους περιττούς ελέγχους(ώστε να έχει πιο πολύ χρόνο για ξύσιμο) και γλιτώνουν και οι υπάλληλοι της εξυπηρέτησης απ’την γκρίνια των πελατων! :lol:

Πάντως,στο μισό μήνα που την έχω την Κοτέ μόνο 3 φορες εμφάνισε πρόβλημα χωρητικότητας(κλήση σε μήνυμα),αλλά όχι για πολύ ώρα-στιγμιαίο θα έλεγα το πρόβλημα!Αφού το μήνυμα ερχόταν 1 λεπτό μετά την κλήση!Και ο ήχος είναι πολύ καλός(εκτός μιας φοράς που μιλούσα με τον πατέρα μου και νόμιζα ότι είχε μπει στο σωλήνα της αποχέτευσης και μου μιλούσε,επειδή ακουγόταν ‘μπουρμπουλήθρες‘ στον ήχο!! :lol: ).Κατά τα άλλα όμως(και δεδομένου ότι δεν είναι και πάάάρα πολύ χοντρά αυτά τα προβλήματα)είναι μια χαρά το δίκτυο!Και από κάλυψη...ε,λογικό δεν είναι να πετάει;;Δε νομίζω άλλωστε να πονοκεφαλιάζει η Κοσμοτέ για απενεργοποίηση σταθμών.. ;)

• 2 weeks later...
Εμφανίζει παντού προβλήματα υπερφόρτωσης δικτύου,ένα τόσο αξιόλογο δίκτυο πως κατάντησε έτσι ρε ****το,απο τις 8:00 - 10:00 το απογευμα δε μπορείς να κάνεις κλήση,γι αυτό μετακόμισα στη vodafone GR που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πιο οργανωμένη από ποτέ και έχει καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών

Eάν κάποιος γνωρίζει:κατά πόσο ανταποκρίνεται η Κοσμοτέ σε αιτήματα πελατών για θέματα κάλυψης;Το ρωτάω αυτό,διότι στην περιοχη μου δεν έχει κάλυψη 3ης γενιάς και μετά από 2 απανωτά e-mails που τους έστειλα είπαν πως θα επικοινωνήσουν όταν ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος!Υπάρχει πιθανότητα να αναβαθμίσυν τον ιστό της περιοχής με 3η γενιά ή να μην ελπίζω;

Υ.Γ.:Πρόκειται για αρκετά μεγάλη περιοχή στην οποία η 3η γενιά είναι ανύπαρκτη!

H cosmote σιγουρα θα χρειαστει νεες λυσεις και νεους μεθοδους διασυνδεσης στο δικτυο της,ειναι καταντια να εχεις δυνατο σημα και να μη μπορεις να βγαλεις γραμμη,βγαλτε την κεραια καλυτερα να μην παιδευομαστε αδικα.

Η wind ειναι ακομη πιο χαλια οπως λεει και ο φιλος πιο πανω "ειναι για τα μπαζα" παρηγορια της cosmote

κι ομως στην Ζαγορα/Χορευτο/Βολο η wind ειναι καλυτερη απο την cosmote...

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Eάν κάποιος γνωρίζει:κατά πόσο ανταποκρίνεται η Κοσμοτέ σε αιτήματα πελατών για θέματα κάλυψης;Το ρωτάω αυτό,διότι στην περιοχη μου δεν έχει κάλυψη 3ης γενιάς και μετά από 2 απανωτά e-mails που τους έστειλα είπαν πως θα επικοινωνήσουν όταν ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος!Υπάρχει πιθανότητα να αναβαθμίσυν τον ιστό της περιοχής με 3η γενιά ή να μην ελπίζω;

Υ.Γ.:Πρόκειται για αρκετά μεγάλη περιοχή στην οποία η 3η γενιά είναι ανύπαρκτη!

Εξαρτάται. Η 3η γενιά έτσι όπως στήνεται από την ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας :p δυστυχώς δεν προσφέρει και πολλά στη χωρητικότητα.Παρατηρούσα ότι είχε πολύ θόρυβο στη 3η γενιά τον τελευταίο καιρό.πχ με τον getolika δε μπορώ να κάνω βιντεο κλήση παρόλο που έχει κάλυψη 3ης γενιάς τέρμα στο σπίτι του με ΚΟΣΜΟΤΕ στο Βόλο:O:blink:

Γενικά η ΚΟΣΜΟΤΕ βάζει 3η γενιά αλλά κάτι δε πάει καλά με το CODE PLANNING:( Too much noise...

@picard,δε νομίζω η WIND να είναι πολύ χειρότερα όπως αναφέρεις! τα στατιστικά άλλα δείχνουν.Μάλλον έχεις πολύ καιρό να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

οντως και εγω προσπαθουσα να κανω video κληση στον Βολο και δεν μπορουσα...

My Mobile Phone History:

Εξαρτάται. Η 3η γενιά έτσι όπως στήνεται από την ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας :p δυστυχώς δεν προσφέρει και πολλά στη χωρητικότητα.Παρατηρούσα ότι είχε πολύ θόρυβο στη 3η γενιά τον τελευταίο καιρό.πχ με τον getolika δε μπορώ να κάνω βιντεο κλήση παρόλο που έχει κάλυψη 3ης γενιάς τέρμα στο σπίτι του με ΚΟΣΜΟΤΕ στο Βόλο:O:blink:

Γενικά η ΚΟΣΜΟΤΕ βάζει 3η γενιά αλλά κάτι δε πάει καλά με το CODE PLANNING:( Too much noise...

@picard,δε νομίζω η WIND να είναι πολύ χειρότερα όπως αναφέρεις! τα στατιστικά άλλα δείχνουν.Μάλλον έχεις πολύ καιρό να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο...

Για το GSM μιλαω,για το δικτυο τριτης γενιας δεν εχω αποψη γιατι ακομη δεν εχω συσκευη

H voda λεει αυτη τη στιγμη

ναι και ο mixtri για το gsm δικτυο της wind λεει.. μια χαρα ειναι σαν της vodafone...

My Mobile Phone History: