Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου


kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το ασυρματο internet δεν ειναι ευρεως διαδεδομενο γιατι οι εταιριες δεν ακολουθουν την αναλογη πολιτικη για να προσελκυσουν κοσμο,παλιοτερα πηγε να κανει το μεγαλο μπαμ η τελεστετ η οποια ειχε παγιο 15 ευρω απεριοριστο αλλα μολις κλαταρε το δικτυο καταργηθηκε,ισως να μην μπορουν να υποστηριξουν μεγαλο πληθος χρηστων και το χουνε ακριβα για να μη φορτωνει το δικτυο,επομενως ειναι πιο γρηγορη η βοντα ειναι πιο γρηγορη η wind δε παιζει σημαντικο ρολο για τον Ελληνα χρηστη με τοσο ακριβο τιμολογιο,αμα μπεις για 10 λεπτα θα πληρωσεις μια περιουσια,το παθα με την tim καποτε,δε τη ξαναπαταω :mad:
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδιά,

καταρχήν ηρεμίστε λιγάκι, κουβέντα κάνουμε!

@emperor69

Φίλε emperor, τα ποστ του mixtri, είναι κατά την γνώμη μου τα πιο καλογραμμένα, τεκμηριωμένα και ψαγμένα ποστ που υπάρχουν στο φορουμ. Είναι από τα μέλη που έχει αποδείξει πως δεν λέει αερολογίες, αλλά ψάχνει αν αυτό που θέλει να πεί είναι σωστό.

Γι' αυτό λοιπόν, μάθε πως τουλάχιστον ΕΓΩ, ασχολούμαι πραγματικά με όσα γράφει, και έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα από αυτόν!

Ακόμα, το ότι γράφει μόνο για την περιοχή του, είναι ένα ακόμα δείγμα του ότι δεν λέει αερολογίες!

Εσένα δηλαδή θα σου άρεσε πιο πολύ αν έλεγε πως πχ η vodafone είναι η χειρότερη εταιρία σε σήμα επειδή δεν πιάνει στον βόλο?

 

Τεσπα, σύμφωνα με την δική μου γνώμη, και τις λίγες γνώσεις που έχω, πιστεύω πως πράγματι η cosmote έχει τρομερή κάλυψη 3G σε σχέση με τις άλλες 2, αλλα το backbone της είναι πιτα... Και συμφωνώ με τον mixtri πως 3G δεν είναι το 5/5, αλλά η πραγματική χρήση του! Και να σας πω και κάτι? Αν το 3G της cosmote έτρεχε με 30-35KB/s, λίγο θα με ένοιαζε η διαφορά με το 3G των άλλων εταιριών που πάει 40-45. Αλλά εγώ η μέγιστη ταχύτητα που εχω δεί, είναι 20KB/s, και αυτό για ένα δευτερόλεπτο... συνήθως τρέχει με 15-16KB, τα οποία βέβαια, δεν είναι ταχύτητα για 3G!! Επειδή έχω δουλέψει και με vodafone το 3G, η ποιότητα ομιλίας vodafone-cosmote σε 3G, απλά δεν συγκρίνεται, η cosmote είναι κλάσεις ανώτερη! Στην πόλη τουλάχιστον, η vodafone έχει πολύ πυκνότερη κάλυψη, αλλά δυστηχώς το σήμα της δεν είναι αξιόπιστο... (εγώ πχ είχα συναντήσει πάρα πολλά κολλήματα με την βοντα, αλλά και χαμένες κλήσεις). Αντιθέτως, με το 3G της cote, δεν έχω συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ποτέ!

Και να μην ξεχνάμε φυσικά πως πίσω από το δίκτυο 3G, είναι και το 2G, το οποίο βέβαια δεν έχει σύγκριση μεταξύ των 2 εταιριών... της cosmote είναι χρόνια μπροστά σε κάλυψη!

 

Πάντως, πιστεύω (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που θα πω, αν δεν ισχύει διαψεύστε με), πως η πολιτική της cosmote είναι καλύτερη στο θέμα του 3G. Και αυτό, διότι η cosmote, στοχεύει να έχει πολύ καλή κάλυψη 3G όλη η Ελλάδα, γνωρίζοντας πιστεύω πως σέρνεται, αλλά έχοντας πολλαπλό όφελος!

Και που βασίζομαι:

1) Με την κάλυψη 3G σε όλη την ελλάδα, θα πετύχει εξοικονόμηση πόρων από τις κεραίες 2G. Άρα, λιγότερες πεσμένες κλήσεις από το 2G δίκτυο

2)Θα μπορεί να πείσει τους περισσότερους πως έχει το καλύτερο δίκτυο σε όλους τους τομείς, και αυτό γιατί οι περισσότεροι ξέρουν ότι 3G είναι η βίντεοκλήση, οπότε από την στιγμή που μπορούν να κάνουν βίντεοκλήση χωρίς προβλήματα, πιστεύουν πως το 3G δουλεύει άψογα!

3)Δεν χαλάει κεφάλαιο σε αναβάθμιση του backbone, αφού η ζήτηση data είναι χαμηλή στην ελλάδα, και όσοι κάνουν τέτοια χρήση δικτύου, έχουν κάρτες Data με HSDPA

4) Αφού έχει εξασφαλίσει μια τεράστια κάλυψη, και τις καλές εντυπώσεις των άσχετων χρηστών, τραβάει μια μεγάλη αναβάθμιση στο backbone, και αυτοματα γίνεται η καλύτερη εταιρία σε κάλυψη 3G, αφού πλέον και θα έχει την μεγαλύτερη κάλυψη, και θα έχει πολύ καλές ταχύτητες!

 

Επαναλαμβάνω, πως αυτή είναι η γνώμη μου πάντα, έτσι?

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει
Link to comment
Share on other sites

Exw thn entyposi oti se ligo kairo h cosmote tha exei enisxysei arketa to backbone toy diktyoy ths kati tetoia moy elege enas filos texnikos ths cosmote.Tha doyme.............se enamisyn mhna opws moy eipe
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!
Link to comment
Share on other sites

Οι κεραίες της cosmote στην πόλη της Κατερίνης μαζί με το cell id τους

[ATTACH]10207[/ATTACH]

 

[ATTACH]10208[/ATTACH]

 

[ATTACH]10209[/ATTACH]

 

http://img523.imageshack.us/img523/5215/vfdvfdvfdmn9.jpg"]http://http://img523.imageshack.us/img523/5215/vfdvfdvfdmn9.jpg[/url]

Link to comment
Share on other sites

Η cosmOTE είναι σαν τον ΟΤΕ. (Οπως και οι περισσότερες εταιρίες) Πρώτα περιμένει να μαζέψει πελάτες και μετά από πολλά παράπονα και άλλα (βλέπε adsl) αρχίζει να φτιάχνει το δίκτυο κορμού! :P ;)
Samsung S21 Ultra
Link to comment
Share on other sites

εγω πιστευω πως εαν μια εταιρια μαθει πως ειναι χειροτερη απο μια αλλη τοτε γινεται ο χαμος και προσπαθουν να τα φτιαξουν ολα!

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Link to comment
Share on other sites

εγω πιστευω πως εαν μια εταιρια μαθει πως ειναι χειροτερη απο μια αλλη τοτε γινεται ο χαμος και προσπαθουν να τα φτιαξουν ολα!

 

 

..και πιστεψε με... το μαθαινει και απο τα forum...οπως το myphone.gr ..

Οταν ο καθε Σταυρος και ο καθε Μανος Γιωργος Νικος Κωστας...γραφουν εδω για τα προβληματα που παρατηρουν σε καθε πολη της Ελλαδας.

Σιγα μην παει ενας netowrk engineer της COSMOTE με καρτα ΣΙΜ της WIND στο Ηρακλειο Κρητης π.χ. για να δει πως τα παει η "ανταγωνιστρια" WIND σε επιδοσεις στο Ηρακλειο..Πατρα..Θεσσαλονικη...

 

Απο δω τα διαβαζουν ολα γιαυτο... Κ Ρ Α Ξ Τ Ε τους ολους!!!

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΑ FM ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ? ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ? ΥΠΑΡΧΕΙ?-->> :lol:http://mms://1045fm.live24.gr/1045fm/" max 600 users.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως έκανα φορητότητα προς τη vodafone μονο και μόνο επειδή δεν είχα καλό σημα. Πολύ εκνευριστικό.

 

Με πηραν από την cosmote να με ρωτήσουν γιατί φευγω και οταν τους ειπα το λόγο με ρωτησαν για την περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Sthn Zakyntho pantws kalytery kalypsi exei h cosmote(exei tis perssoteres keraies) kai h monh me 3g diktyo.Ekei poy einai safws anwterh einai h anatolikh pleyra toy nhsioy poy einai h monh poy exei shma kai h monh poy kalyptei mexri kai to naygio!

Malista moy ekne entyposi oti to shma ths vodafone xathike dyo fores gia kanena dekalepto

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!
Link to comment
Share on other sites

Παίζει κανένας χάρτης κάλυψης ή ακόμα μας κοροϊδεύουν;

Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι εχουν καλύψει το 80% της χωρας.

Εκτός πια και αν εγώ κινούμαι ως επί το πλείστον στο 20% που δεν καλύπτεται!

Link to comment
Share on other sites

Παίζει κανένας χάρτης κάλυψης ή ακόμα μας κοροϊδεύουν;

Εγώ πάντως δενπιστεύω ότι 'εχουν καλύψει το 80% της χωρας.

Εκτός πια και αν εγώ κινούμαι ως επί το πλείστον στο 20% που δεν καλύπεται!

 

λογικά το 80% είναι πλυθισμιακή κάλυψη και όχι γεωγραφική :)

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

Link to comment
Share on other sites

25/07/2007

Η COSMOTE Ρουμανίας επεκτείνει την κάλυψη του δικτύου της σε όλο το μετρό του Βουκουρεστίου

Η θυγατρική της COSMOTE στη Ρουμανία ολοκλήρωσε την επέκταση του τηλεπικοινωνιακού της δικτύου, το οποίο καλύπτει πλέον και τους 42 σταθμούς του μετρό του Βουκουρεστίου

 

Η επέκταση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα έτος, χρόνος - ρεκόρ.

 

 

 

 

Το δίκτυο της COSMOTE στο μετρό της πόλης βασίζεται σε καινοτόμες τεχνικές σχεδιασμού που επιτρέπουν διαρκείς αναβαθμίσεις με ελάχιστες παρεμβάσεις στην ήδη εγκατεστημένη υποδομή.

 

«Η COSMOTEθα συνεχίσει το εντατικό επενδυτικό της πλάνο για την επέκταση της κάλυψης του δικτύου της και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου οι πολίτες της Ρουμανίας ζουν, εργάζονται και μετακινούνται. Πέρα από τη γεωγραφική κάλυψη, η COSMOTE αυτή την περίοδο αναβαθμίζει τη χωρητικότητα του δικτύου της στις μεγάλες πόλεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο αριθμό των πελατών της. Μέχρι το τέλος του έτους, η COSMOTE θα έχει εξασφαλίσει πληθυσμιακή κάλυψη 97% και γεωγραφική κάλυψη 87%, διαθέτοντας έτσι το πιο σύγχρονο και εκτεταμένο δίκτυο στη Ρουμανία», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου και Λειτουργιών της εταιρίας, κ. Λάμπρος Ίσκος.

 

Περίπου 600.000 επιβάτες χρησιμοποιούν κάθε μέρα το μετρό του Βουκουρεστίου για τις μετακινήσεις τους, ένας αριθμός που εκτιμάται πως θα αυξάνεται περίπου 10% κάθε χρόνο.

 

Η κάλυψη του μετρό ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα έτος, χρόνος - ρεκόρ για τη ρουμανική αγορά, ένα γεγονός που συμβαδίζει με τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης του δικτύου της COSMOTE Ρουμανίας σε εθνικό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, η ρουμανική θυγατρική της COSMOTE παρέχει 97% πληθυσμιακή κάλυψη και 84% γεωγραφική, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας από κορυφαίους κατασκευαστές όπως η Ericsson, η Siemens και η Alcatel. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρίας είναι η Διεύθυνση Ανάπτυξης Δικτύου και Λειτουργιών, που αριθμεί πάνω από 250 στελέχη.

Link to comment
Share on other sites

Στην παλια εθνικη οδο θεσσαλονικης-Κιλκις απεναντι απο το χωριο νεας φιλαδελφειας μπηκε σταθμος προσφατα απο την κοσμοτε και πλεον κατεβηκε στο -60dbm η ενταση και ολα τα γυρω χωρια εχουν αψογη καλυψη,ειχε ενα πολυ μικρο προβλημα η κοσμοτε σε ενα σημειο γυρω στα 500 μετρα,ηταν μια ανταποδωση προς το colocation voda/wind,αυτη ειναι η κοσμοτε και γι αυτο αποτελει τη μοναδικη εταιρια που πιανει παντου

 

[Εδω μεσα προσπαθουν καποιοι με νυχια και με δοντια να απαξιωσουν τα οσα εχει καταφερει η κοσμοτε ολα αυτα τα χρονια,ειτε αυτοι δουλευουνε σε καταστηματα αλλων εταιριων ειτε ειναι απλοι υποστηρικτες] :mad:

Link to comment
Share on other sites

Στην παλια εθνικη οδο θεσσαλονικης-Κιλκις απεναντι απο το χωριο νεας φιλαδελφειας μπηκε σταθμος προσφατα απο την κοσμοτε και πλεον κατεβηκε στο -60dbm η ενταση και ολα τα γυρω χωρια εχουν αψογη καλυψη,ειχε ενα πολυ μικρο προβλημα η κοσμοτε σε ενα σημειο γυρω στα 500 μετρα,ηταν μια ανταποδωση προς το colocation voda/wind,αυτη ειναι η κοσμοτε και γι αυτο αποτελει τη μοναδικη εταιρια που πιανει παντου

 

[Εδω μεσα προσπαθουν καποιοι με νυχια και με δοντια να απαξιωσουν τα οσα εχει καταφερει η κοσμοτε ολα αυτα τα χρονια,ειτε αυτοι δουλευουνε σε καταστηματα αλλων εταιριων ειτε ειναι απλοι υποστηρικτες] :mad:

 

Παντου υπαρχουν κοσμοτεδακιδες , βονταφονακιδες, γουιντακιδς.

Η COSMOTE εχει οντως τους περισσοτερους σταθμους βασης ομως δεν τους διαχειριζεται παντα ..σωστα.. και επισης δεν "χειριζεται" σωστα το backbone της με αποτελεσμα τα 3G data να περνανε στα 8 και 16 ΚΒ/sec.... ξεφτυλα δηλαδη.. αυτο το λενε ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ!!

Η COSMOTE στο 3G ΔΕΝ ακολουθει σωστα τα ITU standards σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την WIND και VODA που ΠΡΩΤΑ φτιαχνουν / αναβαθμιζουν ΔΥΚΤΙΟ ΚΟΡΜΟΥ με καμπισα μεγκαμπιτακια και μετα ανοιγουν το 3G HSDPA στον κοσμο.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΑ FM ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ? ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ? ΥΠΑΡΧΕΙ?-->> :lol:http://mms://1045fm.live24.gr/1045fm/" max 600 users.
Link to comment
Share on other sites

Στην παλια εθνικη οδο θεσσαλονικης-Κιλκις απεναντι απο το χωριο νεας φιλαδελφειας μπηκε σταθμος προσφατα απο την κοσμοτε και πλεον κατεβηκε στο -60dbm η ενταση και ολα τα γυρω χωρια εχουν αψογη καλυψη,ειχε ενα πολυ μικρο προβλημα η κοσμοτε σε ενα σημειο γυρω στα 500 μετρα,ηταν μια ανταποδωση προς το colocation voda/wind,αυτη ειναι η κοσμοτε και γι αυτο αποτελει τη μοναδικη εταιρια που πιανει παντου

 

[Εδω μεσα προσπαθουν καποιοι με νυχια και με δοντια να απαξιωσουν τα οσα εχει καταφερει η κοσμοτε ολα αυτα τα χρονια,ειτε αυτοι δουλευουνε σε καταστηματα αλλων εταιριων ειτε ειναι απλοι υποστηρικτες] :mad:

Μπορείς να αναφέρεις ποιά cell id είναι??

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να αναφέρεις ποιά cell id είναι??

 

Cell id δε ξερω γιατι δεν υποστηριζει το νετμονιτορ της συσκευης μου και χρειαζεται νεο patch απο πανω για να μου δειξει cell id,τα δυο νεα καναλια που βαλανε ειναι το 1010 και το 816,εχει βελτιωθει η καλυψη στα χωρια νεας φιλαδελφειας και μεσαιο

Link to comment
Share on other sites

Στη Σίφνο έπιανα 3g εκεί που οι άλλες δεν είχαν καν σήμα! :p

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

 

 

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

Link to comment
Share on other sites

Στη Σίφνο έπιανα 3g εκεί που οι άλλες δεν είχαν καν σήμα! :p

 

Ειναι γεγονος! Η KOSMOTE εχει καλυψη ...και στο κατσο-χωρι..

 

ΟΜΩΣ τι να το κανω το 3G της COSMOTE οταν ...δεν πιανει πανω απο 12 ΚΒ/sec ? Τι σοι 3G ειναι τουτο ? ε ? οεο?

 

To παλευει παντως...δεν φτανει μονο η καλυψη ...ομως.. πρεπει το δυκτιο να ειναι "σταθερο" "αξιοπιστο" "διαθεσιμο"

Δωστε Μbps επιτελους στον κορμο σας COSMOTEDAKHDES!

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΑ FM ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ? ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ? ΥΠΑΡΧΕΙ?-->> :lol:http://mms://1045fm.live24.gr/1045fm/" max 600 users.
Link to comment
Share on other sites

Ειναι γεγονος! Η KOSMOTE εχει καλυψη ...και στο κατσο-χωρι..

 

ΟΜΩΣ τι να το κανω το 3G της COSMOTE οταν ...δεν πιανει πανω απο 12 ΚΒ/sec ? Τι σοι 3G ειναι τουτο ? ε ? οεο?

 

To παλευει παντως...δεν φτανει μονο η καλυψη ...ομως.. πρεπει το δυκτιο να ειναι "σταθερο" "αξιοπιστο" "διαθεσιμο"

Δωστε Μbps επιτελους στον κορμο σας COSMOTEDAKHDES!

 

Και εγω τι να το κανω το ασυρματο internet οταν εχει χρεωση 1kb/ευρω?

Link to comment
Share on other sites

Και εγω τι να το κανω το ασυρματο internet οταν εχει χρεωση 1kb/ευρω?

 

+1 αν και οι χρεώσεις ειδικά της cosmote στο wireless internet easy δεν είναι τόόόόσο κακές.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

 

 

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά με ποιο πρόγραμμα σε s60 κινητό βλέπουμε το cell id και τα db του σταθμού βάσης?
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά με ποιο πρόγραμμα σε s60 κινητό βλέπουμε το cell id και τα db του σταθμού βάσης?

 

εγώ έχω το PhoNetInfo τσάμπα

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

 

 

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...