Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εννοείται πως υπάρχει κατηγοριοποίηση σε όλες τις εταιρείες τόσο στο κομμάτι της προτεραιότητας του δικτύου όσο και στο λογιστικό/εξ. πελατών ;-)

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Είναι ποτέ δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο; Κατηγοριοποίηση συνδρομητών; Ελπίζω να αναφερεται κατι τέτοιο ρητά στους όρους συμβολαίων των καρτοκινητων, γιατι αλλιως...

Στα καρτοκινητα δεν υπαρχουν οροι,που το ειδες εσυ αυτο? πολιτικη της εταιριας ειναι.......

Είναι ποτέ δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο; Κατηγοριοποίηση συνδρομητών; Ελπίζω να αναφερεται κατι τέτοιο ρητά στους όρους συμβολαίων των καρτοκινητων, γιατι αλλιως...

Κανένας δεν κατηγοριοποιεί κανένα. Όμως τα συμβόλαια καλούν άμεσα ενώ στα καρτοκινητά πρέπει να γίνει έλεγχος υπολοίπου πριν πραγματοποιηθεί η κλήση. Οπότε είναι προφανές ότι για καθαρά τεχνικούς λόγους το συμβόλαιο έχει ένα προβάδισμα...

Στο δίκτυο της κοσμοτέ και όσον αφορά ειδικά τις χρεώσεις, μάλλον περισσότερο όφελος είχαν τα καρτοκινητά σε σχέση με τα συμβόλαια, τουλάχιστο μέχρι τώρα. Αναφέρομαι πάντα σε πακέτα φωνής, μηνυμάτων και δεδομένων και αντίστοιχες προσφορές...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Κανένας δεν κατηγοριοποιεί κανένα. Όμως τα συμβόλαια καλούν άμεσα ενώ στα καρτοκινητά πρέπει να γίνει έλεγχος υπολοίπου πριν πραγματοποιηθεί η κλήση. Οπότε είναι προφανές ότι για καθαρά τεχνικούς λόγους το συμβόλαιο έχει ένα προβάδισμα...

Αυτό λογικά θα επηρεάζει μόνο το call setup time (αν και πολύ αμφιβάλλω, και στις συνδέσεις post pay θα γίνεται κάποιος έλεγχος και θα είναι της τάξεως των msec άρα δεν θα πρέπει να επηρεάζει), και όχι για το αν θα βρουν ελεύθερο κανάλι στον αέρα.

Η εύρεση πόρων στον αέρα για το "στήσιμο" της κλήσης προηγείται κατά πολύ του όποιου ελέγχου υπολοίπου (δηλαδή των value added services), αν τρώει τρίτονο κατά την προσπάθεια κλήσης πολύ πιθανό βλέπω

α) να είναι μπουκωμένο το δίκτυο λόγω πεπερασμένης χωρητικότητας

β) να γίνεται αυστηρή προτεραιοποίηση συνδρομητών βάσει του τύπου τους (post- & prepay).

Στα καρτοκινητα δεν υπαρχουν οροι,που το ειδες εσυ αυτο? πολιτικη της εταιριας ειναι.......

Πώς δεν υπάρχουν; Ειδικά τώρα με την ταυτοποίηση, τα χαρτιά που παίρνεις είναι σαν κανονικού συμβολαίου, κι έτσι θα έπρεπε να είναι. Προφανώς οι υπηρεσίες που απολαμβάνεις διέπονται από κάποιους όρους, όπως και στην περίπτωση των συμβαολαίων.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Αυτό λογικά θα επηρεάζει μόνο το call setup time (αν και πολύ αμφιβάλλω, και στις συνδέσεις post pay θα γίνεται κάποιος έλεγχος και θα είναι της τάξεως των msec άρα δεν θα πρέπει να επηρεάζει), και όχι για το αν θα βρουν ελεύθερο κανάλι στον αέρα.

Η εύρεση πόρων στον αέρα για το "στήσιμο" της κλήσης προηγείται κατά πολύ του όποιου ελέγχου υπολοίπου (δηλαδή των value added services), αν τρώει τρίτονο κατά την προσπάθεια κλήσης πολύ πιθανό βλέπω

α) να είναι μπουκωμένο το δίκτυο λόγω πεπερασμένης χωρητικότητας

β) να γίνεται αυστηρή προτεραιοποίηση συνδρομητών βάσει του τύπου τους (post- &

Πάντως αυτό το οποίο ακούγεται από την εταιρία (ακόμα και από το ίδιο το cc) είναι ότι το μόνιμο πλέον πρόβλημα με τα καρτοκινητά οφείλεται σε υπερφόρτωση των συστημάτων (πλατφόρμων) τιμολόγησης των καρτοκινητών. Δεν έχει σχέση το δίκτυο της Cosmote γενικά (χωρίς να σημαίνει ότι και αυτό κάποιες φορές κατα τόπους ζορίζεται, κάτι που φαίνεται και στα συμβόλαια).

παιδια προχθες που ηρθε ο τεχνικος της cosmote να μου περασει το 3g booster εμαθα μερικα πραγματα που δεν μου αρεσαν καθολου. οταν τον ρωτησα γιατι δεν εχουμε ιστο στην περιοχη μου ειπε το εξης θελησαμε να βαλουμε πριν καποια χρονια αλλα ενας συνεργατης της vodafone ξεσηκωσε τον κοσμο εδω γιατι λεει θα εχουμε ακτινοβολια ωστε να πασαρει την vodafone εδω στο χωριο και εμενα ψηνοταν το αυτι μου επειδη ετσι το διαλεξε ο εν λογω κυριος
υπογραφή εκτός ορίων

Φαντάζομαι το ίδιο έκανε/κάνει και η Κοσμοτέ για τις ανταγωνίστριες κατά τόπους, οπότε... :p

Για να μη θυμηθούμε το πώς έστηνε τους ιστούς της και το πώς είχε εκπαιδεύσει ορισμένα τσιράκια της στον Γερμανό να λένε πως....οι δικές της κεραίες δεν έχουν "ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ" όπως των άλλων 2 :blink::blink::lol::lol:

παιδια προχθες που ηρθε ο τεχνικος της cosmote να μου περασει το 3g booster εμαθα μερικα πραγματα που δεν μου αρεσαν καθολου. οταν τον ρωτησα γιατι δεν εχουμε ιστο στην περιοχη μου ειπε το εξης θελησαμε να βαλουμε πριν καποια χρονια αλλα ενας συνεργατης της vodafone ξεσηκωσε τον κοσμο εδω γιατι λεει θα εχουμε ακτινοβολια ωστε να πασαρει την vodafone εδω στο χωριο και εμενα ψηνοταν το αυτι μου επειδη ετσι το διαλεξε ο εν λογω κυριος

και που ηταν η cosmote να πει οτι θα καιγοτανε τα αυτια τους αν δεν την εβαζαν, να πει πως και η vodafone εχει;

σε αυτη την περιπτωση cosmote-vodafone -> 0-1 απλος ανταγωνισμος!

το θεμα ειναι οτι ο κοσμος δεν ειναι σωστα ενημερωμενος!

πχ. φταιει η wind που στο χωριο μου δεν εχει καλο σημα; οχι βεβαια! απλα επειδη εβαλε την κεραια της σ'ενα απομακρυσμενο τοπο διπλα απο το σπιτι του μαζεψε υπογραφες και την κατεβασανε! {κατσε ρε φιλε που πηρες αδεια για να χτισεις σπιτι εκει; μεσα στο δασος και προστατευμενη περιοχη; :mad:} (πραγματικο γεγονος)

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Φαντάζομαι το ίδιο έκανε/κάνει και η Κοσμοτέ για τις ανταγωνίστριες κατά τόπους, οπότε... :p

Για να μη θυμηθούμε το πώς έστηνε τους ιστούς της και το πώς είχε εκπαιδεύσει ορισμένα τσιράκια της στον Γερμανό να λένε πως....οι δικές της κεραίες δεν έχουν "ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ" όπως των άλλων 2 :blink::blink::lol::lol:

Δεν το πιστεύω γιατί κάποτε ο Γερμανός δεν πουλούσε υπηρεσίες μόνο της Cosmote...

Δεν το πιστεύω γιατί κάποτε ο Γερμανός δεν πουλούσε υπηρεσίες μόνο της Cosmote...

Μα δεν αναφέρομαι σε παλιές εποχές, αλλά σε πιο πρόσφατες, π.χ. το 2009 που το άκουσα από υπάλληλο Γερμανού και δεν ήμουν και σε ύψωμα να πηδήξω με τις @#$%%#@$% που άκουγα

1-2 χρονια πριν με το χαν πει αυτο και τον κοιταζα σαν μ@λ@κ@ς.... προσπαθουσα να καταλαβω τι στο καλο ειπε :ninja:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Σίγουρα η κοσμοτέ είναι σε χειρότερη θέση από τη vodafone και ίσως και από τη wind (κατάντια!)... Και τώρα με την... κρίση, σιγά μην κάνει επενδύσεις στο δίκτυο...

Μετά τις δημοτικές πρέπει να "φύτρωσαν" κάποιες κεραίες, αλλά το πρόβλημα παραμένει...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Στη συνειδηση του Ελληνα ειναι η καλυτερη εταιρια και το whats up το καλυτερο πακετο καρτοκινητης :blink:

Βλεπω οτι εχουν βγει ηδη αρκετα κινητα 4G στο εξωτερικο .

Για να ρθουν στην Ελλαδα πρεπει να αλλαξει τιποτα στις υποδομες των δικτυων ?

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

Δεν είναι πραγματικά 4G κινητά. Απλά υποστηρίζουν ταχύτητες έως και 42.2 mbps, οπότε οι εταιρίες τα ονομάζουν 4G. Πιο πολύ δηλαδή για λόγους marketing γίνεται η όλη ιστορία.

Και στην Ελλάδα, π.χ. και η Cosmote και η VF παρέχουν υπηρεσίες HSPA+ έως και 42.2 mbps, απλά με συγκεκριμένα modems και σε συγκεκριμένα σημεία, δε βγήκαν όμως να το διαφημίσουν ως LTE(και καλά έκαναν, θα τους έπαιρναν με τις ντομάτες):rolleyes:

Όσον αφορά τα δίκτυα 4ης γενιάς, στην Ελλάδα θα εφαρμοστούν με την LTE τεχνολογία, παρά με την Wi-MAX και ήδη η Cosmote ζήτησε από την ΕΕΤΤ σχετική άδεια για πιλοτική λειτουργία LTE δικτύου στα κεντρικά της στην Κηφισίας και στο Χαλάνδρι, όπου έχει τεχνικές εγκαταστάσεις.

Καλά κι η Cosmote κίνηση marketing έκανε με το LTE. Τι θα πει "δοκίμασε" αφού δεν έχει καν τις υποδομές SAE (LTE Core Network) και δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα LTE κινητά...

Τι έγινε με τις δοκιμές; Τελείωσαν; Τι αποτελέσματα είχαν; Θα σκάσει η Cote τα μύρια που χρειάζονται για την αναβάθμιση του δικτύου σε all-IP LTE???

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Καλά κι η Cosmote κίνηση marketing έκανε με το LTE. Τι θα πει "δοκίμασε" αφού δεν έχει καν τις υποδομές SAE (LTE Core Network) και δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα LTE κινητά...

Τι έγινε με τις δοκιμές; Τελείωσαν; Τι αποτελέσματα είχαν; Θα σκάσει η Cote τα μύρια που χρειάζονται για την αναβάθμιση του δικτύου σε all-IP LTE???

Οπως ακριβώς εκανε και μια ..αλλη """"Αξιοτιμη εταιρία"""", να δεις πως την λενε..

Εδώ δεν έχει καλά καλά 2g...άλλα λόγια να αγαπιομαστε.

Στη συνειδηση του Ελληνα ειναι η καλυτερη εταιρια και το whats up το καλυτερο πακετο καρτοκινητης :blink:

Ειδικά στην επαρχία πιστεύεται ότι, μαζί με τον εκκλησιασμό της Κυριακής, είναι απαραίτητη η κατοχή αριθμού κοσμοτέ για να πάει ο παππούς ή η γιαγιά στον παράδεισο... :lol:

Σήμερα έφαγα κάτι απόλυτα κενά σε μερικές κλήσεις...

Βολταίρος

Ε, είχε λεφτά τότε, άρχισε τις δοκιμές. Πήρε η αγορά τα κάτω της, σταμάτησαν οι δοκιμές. Τι ανακοίνωση να βγάλει; Οι δοκιμές επιτυχείς, τα λεφτά μηδέν;

Ειδικά στην επαρχία πιστεύεται ότι, μαζί με τον εκκλησιασμό της Κυριακής, είναι απαραίτητη η κατοχή αριθμού κοσμοτέ για να πάει ο παππούς ή η γιαγιά στον παράδεισο... :lol:

Δυστυχώς όμως γι'αυτήν την αντίληψη που δημιουργήθηκε κυρίως στην επαρχία φταίνε και οι ανταγωνίστριές της πριν μερικά χρόνια... Όταν η Κοσμοτέ κάλυπτε πραγματικά απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας και όχι μόνο, οι άλλοι 2 σφύριζαν αδιάφορα σε πολλές περιπτώσεις.. :whistle: Πάρα πολλά χωριά έμαθαν την κινητή τηλεφωνία από την Κοσμοτέ. Λογικό δεν είναι να θεμελιώθηκε στα μυαλά ορισμένων ως η εταιρία με την καλύτερη κάλυψη στην επαρχία; (τουλάχιστον πριν κάποια χρόνια) ;)

Οπως είχα γράψει τις προάλλες, τον τελευταίο καιρό έχουμε σοβαρό πρόβλημα κάλυψης στο Π. Φάληρο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε εταιρεία γιατί είναι αλυσίδα, εγώ προσωπικά μιλάω όλο το χρόνο προς Cosmote, 1500' δηλαδή. Οι δικοί μου πάλι, όλοι τους οι φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς, έχουν Cosmote, οπότε δεν γίνεται να φύγουμε.

Ενώ έχω δώσει και τα 3 κινητά της οικογένειας, καθώς και το σταθερό, με παίρνανε πάντα στο κινητό μου και φυσικά έχανα όλες τις κλήσεις. Προχθές με πήρανε στο Vodafone. Η πλάκα είναι ότι δεν τους το έχω δώσει ποτέ, ούτε ήταν ποτέ Cosmote, ούτε είναι δηλωμένο στους ενιαίους τηλεφωνικούς καταλόγους.

Μου λέγανε λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι γενικό στην περιοχή, χωρίς να μου προσδιορίζουν πότε θα λυθεί το πρόβλημα, ούτε να μου δίνουν έστω και μια προσωρινή λύση.

Οπως είχα γράψει τις προάλλες, τον τελευταίο καιρό έχουμε σοβαρό πρόβλημα κάλυψης στο Π. Φάληρο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε εταιρεία γιατί είναι αλυσίδα, εγώ προσωπικά μιλάω όλο το χρόνο προς Cosmote, 1500' δηλαδή. Οι δικοί μου πάλι, όλοι τους οι φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς, έχουν Cosmote, οπότε δεν γίνεται να φύγουμε.

Ενώ έχω δώσει και τα 3 κινητά της οικογένειας, καθώς και το σταθερό, με παίρνανε πάντα στο κινητό μου και φυσικά έχανα όλες τις κλήσεις. Προχθές με πήρανε στο Vodafone. Η πλάκα είναι ότι δεν τους το έχω δώσει ποτέ, ούτε ήταν ποτέ Cosmote, ούτε είναι δηλωμένο στους ενιαίους τηλεφωνικούς καταλόγους.

Μου λέγανε λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι γενικό στην περιοχή, χωρίς να μου προσδιορίζουν πότε θα λυθεί το πρόβλημα, ούτε να μου δίνουν έστω και μια προσωρινή λύση.

να απαιτησεις να σου δωσουν το booster εγω απειλησα οτι αν δεν μου το δωσουν θα αλλαξω εταιρεια σε μια βδομαδα ηταν ο τεχβνικος σπιτι και μου το περασε
υπογραφή εκτός ορίων

Δυστυχώς όμως γι'αυτήν την αντίληψη που δημιουργήθηκε κυρίως στην επαρχία φταίνε και οι ανταγωνίστριές της πριν μερικά χρόνια... Όταν η Κοσμοτέ κάλυπτε πραγματικά απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας και όχι μόνο, οι άλλοι 2 σφύριζαν αδιάφορα σε πολλές περιπτώσεις.. :whistle: Πάρα πολλά χωριά έμαθαν την κινητή τηλεφωνία από την Κοσμοτέ. Λογικό δεν είναι να θεμελιώθηκε στα μυαλά ορισμένων ως η εταιρία με την καλύτερη κάλυψη στην επαρχία; (τουλάχιστον πριν κάποια χρόνια) ;)

Άντε και να το δεχτούμε αυτό. Τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια που το σήμα έχει γίνει... μπανάνα, δεν έχουν πάρει είδηση τίποτα; Ή φοβούνται πως θα χαρακτηρισθούν αιρετικοί και δεν θα σωθεί η ψυχή τους άμα φύγουν από τον... κοσμΟΤΕ;;; :lol:

Βολταίρος