Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αχά!! Κατάλαβα... οκ! Μια τελευταία απορία μόνο... Όπως σου είπα, στο cell 2683, παίζει hopping στα κανάλια 864, 795, 805 και 854. Αντίστοιχα, στο cell 2682 παίζει σε άλλα, και γενικά σε κάθε cell, κάνει hopping σε διαφορετικά κανάλια. Αυτά τα κανάλια που κάνει hopping σε κάθε cell ξεχωριστά, που κολλάνε και τι ρόλο παίζουν?? Σ'ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτεις να μου εξηγείς τι παίζει με τα cell!

Σήμερα μου απάντησαν κιόλας στο mail, ότι το θέμα είναι υπό τεχνική διερεύνηση και θα με ειδοποιήσουν με το πέρας των εργασιών.

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Τώώώρα!!Μια Κυριακή του Μαϊου έγινε το συμβάν,2 τετράγωνα δίπλα απ'το σπίτι μου!!Η κεραία της Κοσμοτε την πλήρωσε για περίπου ένα 3μηνο,αλλά στη συνέχεια την ξανατοποθέτησαν και πρόσθεσαν και 3η γενιά και ολη η περιοχή Επταπυργίου καλύπτεται πλέον KAI με φουλ 3η γενιά!Απλά,δε γνωρίζω κατά πόσο νόμιμη είναι και αν τοποθετήθηκε στο ίδιο σημείο!

Kαι τωρα θα συνεχιστει μια Κυριακή του Οκτώβρη! Μηπως διαβαζουν myphone??

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=69672&cid=4

Προσωπικα δεν πρόκειται να ξανα-αναφέρω τίποτα για την εν λόγω περιοχή εδώ,γιατί οι κάτοικοί της αποδεικνύονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι-από ψυχικής άποψης..Αυτοί θα ξηλώσουν όλους τους σταθμούς ρε,είναι χαζοί!!

Προσωπικα δεν πρόκειται να ξανα-αναφέρω τίποτα για την εν λόγω περιοχή εδώ,γιατί οι κάτοικοί της αποδεικνύονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι-από ψυχικής άποψης..Αυτοί θα ξηλώσουν όλους τους σταθμούς ρε,είναι χαζοί!!

Αν είναι έτσι όπως τα λες, στο τέλος θα τη βγάζουν με σπιρτόκουτα και κλωστές. Καλή φάση.

Μην πετάς ιδέες :p Πέρα απ'την πλάκα,οι κάτοικοι εδώ πέρα είναι αφηνιασμένοι!

Να φανταστείς,με πήραν απ'την εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone τις προάλλες(της οποίας είχαν ξηλώσει μια κεραία πριν 1,5 χρόνο στην περιοχή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει 3g)και μου είπαν ότι στο άμεσο μέλλον δε βλέπουν βελτίωση στο 3g για την περιοχή αυτή,λόγω οργανωμένου βανδαλισμού απ'τους κατοίκους!Τρέμουν να πλησιάσουν τα συνεργεία! :lol:

Τώρα,πώς τα κατάφερε η Cosmote είναι άλλη ιστορία και ελπίζω να μην την ξαναπληρώσει μέσα σε διάστημα 4 μηνών 2 φορές!!Ιδίως τώρα που τοποθετήθηκε και 3g(το οποίο βέβαια είναι αυτοκτονικό,καθώς είναι ακόμη πιο εύκολο να εντοπιστεί ο σταθμός,δεδομένης και της πολύ μικρής εμβέλειας :cry: )

Αχά!! Κατάλαβα... οκ! Μια τελευταία απορία μόνο... Όπως σου είπα, στο cell 2683, παίζει hopping στα κανάλια 864, 795, 805 και 854. Αντίστοιχα, στο cell 2682 παίζει σε άλλα, και γενικά σε κάθε cell, κάνει hopping σε διαφορετικά κανάλια. Αυτά τα κανάλια που κάνει hopping σε κάθε cell ξεχωριστά, που κολλάνε και τι ρόλο παίζουν?? Σ'ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτεις να μου εξηγείς τι παίζει με τα cell!

Σήμερα μου απάντησαν κιόλας στο mail, ότι το θέμα είναι υπό τεχνική διερεύνηση και θα με ειδοποιήσουν με το πέρας των εργασιών.

Η κάθε κυψέλη αποτελείται από ένα σύνολο πομποδεκτών. Ο κάθε πομποδέκτης εκπέμπει σε ένα κανάλι. Στις αραιοκατοικημένες περιοχές (rural) το Cell έχει συνήθως 1-2 πομποδέκτες ενώ στις πυκνοκατοικημένες(urban) έχω δει διατάξεις με έως και 8 πομποδέκτες ανά Cell.

Ο κάθε πομποδέκτης αν εξαιρέσουμε τα κανάλια σηματοδοσίας εξυπηρετεί έως και 7 συνδρομητές ταυτόχρονα. Ο σταθμός που περιγράφεις έχει μια από τις πλέον συνηθισμένες 2G Urban διατάξεις με 4 Cells και 4 πομποδέκτες ανά Cell.

To Frequency Hopping εφόσον υποστηρίζεται από το εγκατεστημένο Hardware είναι ένας αλγόριθμος εναλλαγής συχνοτήτων μεταξύ των πομποδεκτών (Transceiver Units) του ίδιου Cell όμως. Δεν υπάρχει εναλλαγή συχνοτήτων μεταξύ Cells.

Στη περίπτωση που ένας εκ των πομποδεκτών παρουσιάσει βλάβη το Frequency Hopping απενεργοποιείται αυτόματα. Το Frequency Hopping παρέχει ασφαλέστερη επικοινωνία και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παρεμβολών εάν επηρεασθεί μια συχνότητα.

Να φανταστείς,με πήραν απ'την εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone τις προάλλες(της οποίας είχαν ξηλώσει μια κεραία πριν 1,5 χρόνο στην περιοχή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει 3g)και μου είπαν ότι στο άμεσο μέλλον δε βλέπουν βελτίωση στο 3g για την περιοχή αυτή,λόγω οργανωμένου βανδαλισμού απ'τους κατοίκους!Τρέμουν να πλησιάσουν τα συνεργεία!

Μη μου πεις, έχουν ρόπαλα και τρώνε ωμό κρέας;;;

Μη μου πεις, έχουν ρόπαλα και τρώνε ωμό κρέας;;;

Εσύ θα μου πείς...;)

http://www.youtube.com/watch?v=IXEa7NomNs0

Η κάθε κυψέλη αποτελείται από ένα σύνολο πομποδεκτών. Ο κάθε πομποδέκτης εκπέμπει σε ένα κανάλι. Στις αραιοκατοικημένες περιοχές (rural) το Cell έχει συνήθως 1-2 πομποδέκτες ενώ στις πυκνοκατοικημένες(urban) έχω δει διατάξεις με έως και 8 πομποδέκτες ανά Cell.

Ο κάθε πομποδέκτης αν εξαιρέσουμε τα κανάλια σηματοδοσίας εξυπηρετεί έως και 7 συνδρομητές ταυτόχρονα. Ο σταθμός που περιγράφεις έχει μια από τις πλέον συνηθισμένες 2G Urban διατάξεις με 4 Cells και 4 πομποδέκτες ανά Cell.

To Frequency Hopping εφόσον υποστηρίζεται από το εγκατεστημένο Hardware είναι ένας αλγόριθμος εναλλαγής συχνοτήτων μεταξύ των πομποδεκτών (Transceiver Units) του ίδιου Cell όμως. Δεν υπάρχει εναλλαγή συχνοτήτων μεταξύ Cells.

Στη περίπτωση που ένας εκ των πομποδεκτών παρουσιάσει βλάβη το Frequency Hopping απενεργοποιείται αυτόματα. Το Frequency Hopping παρέχει ασφαλέστερη επικοινωνία και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παρεμβολών εάν επηρεασθεί μια συχνότητα.

Τώρα κατάλαβα τι παίζει... Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Να 'σαι καλά!

Υ.Γ. Με πήραν πρίν λίγο τηλέφωνο από την cosmote και μου είπαν ότι με ευχαριστούν πάρα πολύ για το mail που τους έστειλα, ότι οι πληροφορίες ήταν ακριβέστατες και ότι πράγματι βρήκανε πρόβλημα και ότι θα το αποκαταστήσουν. Επίσεις, μου είπαν ότι αν κάνω οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση, να τους ειδοποιήσω αμέσως και ξανα ότι με ευχαριστούν πολύ... Λέτε να τους ζητήσω να με προσλάβουν κιόλας?? χαχαχα:lol:

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Τώρα κατάλαβα τι παίζει... Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Να 'σαι καλά!

Υ.Γ. Με πήραν πρίν λίγο τηλέφωνο από την cosmote και μου είπαν ότι με ευχαριστούν πάρα πολύ για το mail που τους έστειλα, ότι οι πληροφορίες ήταν ακριβέστατες και ότι πράγματι βρήκανε πρόβλημα και ότι θα το αποκαταστήσουν. Επίσεις, μου είπαν ότι αν κάνω οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση, να τους ειδοποιήσω αμέσως και ξανα ότι με ευχαριστούν πολύ... Λέτε να τους ζητήσω να με προσλάβουν κιόλας?? χαχαχα:lol:

Mπραβο!Χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι, απλοι συνδρομητες, που ασχολουνται ετσι.

Αλλα οι εταιριες να δινουν σημασια και σε αυτους που παραπονιουνται αλλα δεν εχουν την δυνατοτητα να δινουν τοσο αναλυτικες τεχνικες πληροφοριες του προβληματος...

• 3 weeks later...

Γεια χαρα παιδια,

αντιμετωπιζω προβλημα με το σημα στο κεντρο της λαρισας...προφανως δεν εχει καλη ποιοτητα διοτι εκει που μιλω ειτε κοβεται η γραμμη ειτε δεν ακουω καθαρα τον αλλον..τι γενεται με αυτους?αυτο ειναι το 99,8% καλυψη?

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Τώρα προέκυψε το πρόβλημα ή ίσχυε ανέκαθεν;Αν είναι το πρώτο τότε είτε ξήλωσαν κεραία ή η ποιότητα του δικτύου είναι για τα μπάζα και αυτό δεν έχει να κάνει με την κάλυψη :p Αν ξήλωσαν κεραία πάντως,δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για την εταιρία να αποκαταστήσει πλήρως το πρόβλημα..Γενικά,στην πόλη σας διάφοροι άμυαλοι προβαίνουν χρόνια τωρα σε τέτοιες κινήσεις,οπότε μην απορείς.. ;)

Τώρα προέκυψε το πρόβλημα ή ίσχυε ανέκαθεν;Αν είναι το πρώτο τότε είτε ξήλωσαν κεραία ή η ποιότητα του δικτύου είναι για τα μπάζα και αυτό δεν έχει να κάνει με την κάλυψη :p Αν ξήλωσαν κεραία πάντως,δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για την εταιρία να αποκαταστήσει πλήρως το πρόβλημα..Γενικά,στην πόλη σας διάφοροι άμυαλοι προβαίνουν χρόνια τωρα σε τέτοιες κινήσεις,οπότε μην απορείς.. ;)

Το προβλημα ειναι αρκετο καιρο δυστυχως...

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Επειδή και γω αντιμετώπιζα τέτοιου είδους προβλήματα σε κάποιες περιοχές της Θεσ/νίκης που χρησιμοποιώ το κινητό μου,έκανα φορητότητα..Αν δεν μπορεί η εταιρία να διορθώσει το πρόβλημα(είτε πρόκειται για κακορυθμισμένο δίκτυο ή για κακή κάλυψη)δεν υπάρχει άλλη λύση..

Καλησπέρα σας.

Στα χωριά γύρω από την λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα είναι ικανοποιητική η κάλυψη?

Με ενδιαφέρουν κυρίως αυτά που είναι Δυτικά και Βορεια της λίμνης.

Ευχαριστώ

Ναι,η κάλυψη είναι πολύ καλή και δε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.Δε γνωρίζω όμως έξω από τα χωριά τι γίνεται(εννοώ σε κάποιες δύσκολες διαδρομές).Αλλά γενικά,όχι,δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Λέμε για κάλυψη 99,8 %

99,8% επί συνόλου 11 εκατ. κατοίκων στην Ελλάδα, σημαίνει 22.000 άνθρωποι χωρίς σήμα (επισήμως τουλάχιστον).

Δεν περίμενα να βρω τέτοιο νούμερο...

Σαν πολλοί δεν είναι?

Αν σκεφτείς το νούμερο είναι όντως περίεργο και απορείς πόσα χωριά δεν καλύπτονται πλέον,εν έτη 2010(σχεδόν).Εκτός αυτού,τα μέρη αυτά είναι όντως τόσο μα τόσο δυσπρόσιτα ώστε να μη συμφέρει να στηθεί ένα δίκτυο;:confused:Όχι μόνο για την Κόσμο-η οποία σαφώς κάλυψε πρώτη τα πλέον δυσπρόσιτα μέρη σε πολλές περιπτώσεις-αλλά και για τις υπόλοιπες

Πειτε μου εναν χωρο που βρεθηκατε και δεν ειχε σημα καμια εταιρια λογο αδυναμιας καλυψης. Μην μου πειτε περιοχες με ζουλου που ξηλωσαν κεραιες....

Σε απομακρυσμένη & κατοικημένη περιοχή που να μην έχει κάλυψη έστω 1 απ'τις 3 εταιρίες δεν έχω βρεθεί..Πραγματικά εχω μεγάλη περιέργεια να μαθω πού βρίσκονται αυτές οι ακάλυπτες-ακόμη και απ'την Κοσμοτε-περιοχές

Πειτε μου εναν χωρο που βρεθηκατε και δεν ειχε σημα καμια εταιρια λογο αδυναμιας καλυψης. Μην μου πειτε περιοχες με ζουλου που ξηλωσαν κεραιες....

Καραντερε Δραμας :lol:

http://www.travelsecrets.gr/page/information/thraki/drama/karadere

Samsung S21 Ultra

Αν σκεφτείς το νούμερο είναι όντως περίεργο και απορείς πόσα χωριά δεν καλύπτονται πλέον,εν έτη 2010(σχεδόν).Εκτός αυτού,τα μέρη αυτά είναι όντως τόσο μα τόσο δυσπρόσιτα ώστε να μη συμφέρει να στηθεί ένα δίκτυο;:confused:Όχι μόνο για την Κόσμο-η οποία σαφώς κάλυψε πρώτη τα πλέον δυσπρόσιτα μέρη σε πολλές περιπτώσεις-αλλά και για τις υπόλοιπες

Καλά το 2010 δεν λέει τίποτα. Μπορεί το 2000 να ήταν πολύ καλύτερη η κάλυψη (GSM μιλάμε πάντα).

Μήπως πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο οι περισσότεροι από τους κατοίκους αυτούς που δεν καλύπτονται να βρίσκονται σε πόλεις και όχι σε χωριουδάκια που ομολογουμένως η κάλυψη αγγίζει το απόλυτο?

παιδια εγω μενω σε μια συνικια της Θεσσαλονικης και στο δρομο μου δεν πιανει καθολου whats up....Στο σπιτι μου δεν πιανω καθολου και νομιζω οτι ουτε και ολο το τετραγωνο εχει καλο σημα..τι να κανω?Μπορω να κανω κατι?

Χ10 mini 2.1

Iridium Rom Thanks to Dark_Dog

Σε ποια συνοικία αν επιτρέπεται;Ανέκαθεν δεν έπιανες ή τώρα τελευταία;

Μπορείς να στείλεις e-mail ή να τηλεφωνήσεις στο 1313 και να ζητήσεις να κρατηθεί ένα αίτημα γι'αυτό το θέμα.Μετά από περίπου 3 μέρες θα σε καλέσουν να σου πουν αν μπορεί να γίνει κάτι.