Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ερώτηση,εσείς που έχετε κάποιο ή έχετε ψάξει καλύτερα το θέμα με τα μίνι λαπτοπ ποιο θα μου προτείνατε.;;

Den θα ήθελα όμως με λειτουργικό λίνουξ γιατί εχω βρει τα προγράμματα που θα δουλεύω στα windows.

Εκείνο που θα κάνω πολύ θα είναι browsing με πολλά παράθυρα ανοιχτα. Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή..

Κάποιος που να μου προτείνει κάποιο μοντέλο.;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

φιλε αρκα δεν εχεις δικιο.....δηλαδη ο 7200 ειναι καλυτερος απο τον 8400;

στο παραδειγμα οχι αλλα με αυτα καποιος αδαης θα νομισει οτι

1)ο T7800 ειναι χειροτερος απο P8600

2)ο T7500 ειναι χειροτερος απο T8100

3)ο T2700 ειναι χειροτερος απο T5900

4)ο T5900 ειναι χειροτερος απο T7200

5)ο T3400 ειναι χειροτερος απο T5300

πραγμα που δεν ισχυει με επισημες μετρησεις αλλα και δικες μου λογω δουλειας(τεχνικος και web designer).μπορω να ανaφερω και αλλα παραδειγματα.ας ειμαστε πιο προσεκτικοι η αν δεν γνωριζουμε ακριβως καλυτερα να μην μιλαμε γιατι μας διαβαζει κοσμος που θελει να βοηθηθει

καλα δεν εννοουμε μονο χειροτερος σε επιδοσεις αλλα και τεχνολογικα πιο εξελιγμενος πχ 65nm,45nm κλπ....ο δικος μου πχ εχει τον τ7500 αλλα αν αγοραζα τωρα φορητο θα επαιρνα εναν με τ8300 ο οποιος ειναι στανταρ καλυτερος και σε επιδοσεις αλλα κυριως σε καταναλωση,που σε φορητο παιζει ιδιαιτερο ρολο....

καλα δεν εννοουμε μονο χειροτερος σε επιδοσεις αλλα και τεχνολογικα πιο εξελιγμενος πχ 65nm,45nm κλπ....ο δικος μου πχ εχει τον τ7500 αλλα αν αγοραζα τωρα φορητο θα επαιρνα εναν με τ8300 ο οποιος ειναι στανταρ καλυτερος και σε επιδοσεις αλλα κυριως σε καταναλωση,που σε φορητο παιζει ιδιαιτερο ρολο....

δεν θελω να σε στεναχωρισω αλλα εχουν εφαμιλλες επιδοσεις.οσο για την καταναλωση ο Τ7500(4ΜΒ CACHE) χρειαζεται 34watt και ο Τ8300(3MB CACHE) 35watt.τεχνολογικα καλυτερο δεν σημαινει παντα και πρακτικα.αρα βλεπεις οτι δεν ξερεις ορισμενες φορες και βγαζεις καποια λαθος συμπερασματα...οτι σου λεω χωρις παρεξηγηση μπορω να στο αποδειξω με μετρησεις.δεν θελω να μιωσω την αποψη σου απλα οταν ενα πραγμα το εχεις ψαξει πολυ τρελενεσαι οταν ακους αλλα πραγματα απο διαφορους που απλα ικαζουν

εγω παντως ηξερα οτι η καταναλωση watt αντιστοιχει στην αρχιτεκτονικη στην οποια ειναι κατασκευασμενος ενας cpu...πχ τα 65nm εχουν μεγαλυτερη καταναλωση απο τα 45nm...μπορει και να κανω λαθος....

στο παραδειγμα οχι αλλα με αυτα καποιος αδαης θα νομισει οτι

1)ο T7800 ειναι χειροτερος απο P8600

2)ο T7500 ειναι χειροτερος απο T8100

3)ο T2700 ειναι χειροτερος απο T5900

4)ο T5900 ειναι χειροτερος απο T7200

5)ο T3400 ειναι χειροτερος απο T5300

πραγμα που δεν ισχυει με επισημες μετρησεις αλλα και δικες μου λογω δουλειας(τεχνικος και web designer).μπορω να ανaφερω και αλλα παραδειγματα.ας ειμαστε πιο προσεκτικοι η αν δεν γνωριζουμε ακριβως καλυτερα να μην μιλαμε γιατι μας διαβαζει κοσμος που θελει να βοηθηθει

εγω! εγω! :lol:

Και μετα απο τοσες τεχνικες αναλυσεις ερχεται ο αρχαριος και "μεσος χρηστης" να ρωτησει σχετικα με το θεμα των μοντελων, μια απλη απορια: Ποσο(?) σκληρα πρεπει να χρησιμοπιησεις το laptop σου και Ποσο εμφανης διαφορα μπορεις να δεις αναμεσα σε δυο τοσο παρομοιους επεξεργαστες?

Γιατι, πλαναται και το σκεπτικο της εμπορικοτητας ετσι.? Καταλαβαινετε τι θελω να πω, νομιζω.

:luck: (αν κάνω λάθος διορθώστε με.!)

εγω παντως ηξερα οτι η καταναλωση watt αντιστοιχει στην αρχιτεκτονικη στην οποια ειναι κατασκευασμενος ενας cpu...πχ τα 65nm εχουν μεγαλυτερη καταναλωση απο τα 45nm...μπορει και να κανω λαθος....

κοιτα εαν μιλουσαμε για τα 45nm αλλα για τους επεξεργαστες της σειρας Ρ θα σου ελεγα οτι εχεις δικιο.εχουν πολυ μικροτερη καταναλωση δηλαδη 25watt αυτο σιγουρα βοηθαει και στην αυτονομια αλλα μην περιμενεις να δεις την μερα με την νυχτα.μιλαμε για κανα 30λεπτο maximum

εγω! εγω! :lol:

Και μετα απο τοσες τεχνικες αναλυσεις ερχεται ο αρχαριος και "μεσος χρηστης" να ρωτησει σχετικα με το θεμα των μοντελων, μια απλη απορια: Ποσο(?) σκληρα πρεπει να χρησιμοπιησεις το laptop σου και Ποσο εμφανης διαφορα μπορεις να δεις αναμεσα σε δυο τοσο παρομοιους επεξεργαστες?

Γιατι, πλαναται και το σκεπτικο της εμπορικοτητας ετσι.? Καταλαβαινετε τι θελω να πω, νομιζω.

για ποιους επεξεργαστες μιλας για να καταλαβω τι εννοεις..

για ποιους επεξεργαστες μιλας για να καταλαβω τι εννοεις..

α.. κοιτα, διαβαζω μεν πιο πανω τα οσα λετε, αλλα και παλι δεν ξερω να φερω συγκεκριμενο παραδειγμα λογω σειρων "Τ" και "Ρ" που υπαρχουν και πιθανων να εχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ τους.

Αλλα μεταξυ δυο επεξεργαστων, οπως αυτους που εφερε ο gillardino (σαν πιο σιγουρο/σωστο παραδειγμα), τον Τ7500 και τον Τ8300, ποια ειναι μεγαλυτερη? Η τεχνολογικη διαφορα ή η εμπορικη.?

α.. κοιτα, διαβαζω μεν πιο πανω τα οσα λετε, αλλα και παλι δεν ξερω να φερω συγκεκριμενο παραδειγμα λογω σειρων "Τ" και "Ρ" που υπαρχουν και πιθανων να εχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ τους.

Αλλα μεταξυ δυο επεξεργαστων, οπως αυτους που εφερε ο gillardino (σαν πιο σιγουρο/σωστο παραδειγμα), τον Τ7500 και τον Τ8300, ποια ειναι μεγαλυτερη? Η τεχνολογικη διαφορα ή η εμπορικη.?

αν μιλησουμε για αυτους τους δυο δεν θα δεις διαφορα ορατη.στα χαρτια και στην θεωρια υπαρχει.ο Τ7500 ειναι core 2duo στα 2,2ghz ενω ο Τ8300 ειναι στα 2,4ghz.ο πρωτος εχει ομως 4MB cache L2 (που παιζει ρολο στην ταχυτητα του καθε επεξεργαστη)ενω ο δευτερος εχει 3MΒ CACHE L2 , τρεχουν και οι δυο στα 800Μhz FSB.σαν απλος χρηστης δεν θα δεις διαφορες που θα ειναι τοσο ορατες

αν μιλησουμε για αυτους τους δυο δεν θα δεις διαφορα ορατη.στα χαρτια και στην θεωρια υπαρχει.ο Τ7500 ειναι core 2duo στα 2,2ghz ενω ο Τ8300 ειναι στα 2,4ghz.ο πρωτος εχει ομως 4MB cache L2 (που παιζει ρολο στην ταχυτητα του καθε επεξεργαστη)ενω ο δευτερος εχει 3MΒ CACHE L2 , τρεχουν και οι δυο στα 800Μhz FSB.σαν απλος χρηστης δεν θα δεις διαφορες που θα ειναι τοσο ορατες

Οκ.. καταλαβαινω..

Και να συνεχισω το ερωτημα , να σε παιδεψω λιγο ακομα ;) , μιας και εκει με ωθουν ολα αυτα τα τεχνικα που διαβαζω σε συνδυασμο με το τρελο ενδιαφερον..

Ενας "μεσος χρηστης", που:

360 μερες τον χρονο (αφηνουμε 5 για υπνο) χρησιμοποιει το internet (surf ή για δουλεια),

200 μερες τον χρονο ακουει μουσικη,

50 +/- μερες τον χρονο βλεπει ταινιες,

και 10 μερες τον χρονο θα δοκιμασει κανα παιχνιδακι του φιλου..

Θα εχει πολυ εντονη/εμφανη διαφορα μεταξυ, ενος συνηθισμενου και τοσο πολυφορεμενου Τ3200 2.0GHz με 2GB Ram και ενος Τ7300 παλι στα 2.0GHz με 2GB Ram..??

(μεγαλωνουμε λιγο τη διαφορα μεταξυ των μοντελων επεξεργαστων, ομως για εναν "καθημερινο", "σπιτικο", χρηστη)

Οκ.. καταλαβαινω..

Και να συνεχισω το ερωτημα , να σε παιδεψω λιγο ακομα ;) , μιας και εκει με ωθουν ολα αυτα τα τεχνικα που διαβαζω σε συνδυασμο με το τρελο ενδιαφερον..

Ενας "μεσος χρηστης", που:

360 μερες τον χρονο (αφηνουμε 5 για υπνο) χρησιμοποιει το internet (surf ή για δουλεια),

200 μερες τον χρονο ακουει μουσικη,

50 +/- μερες τον χρονο βλεπει ταινιες,

και 10 μερες τον χρονο θα δοκιμασει κανα παιχνιδακι του φιλου..

Θα εχει πολυ εντονη/εμφανη διαφορα μεταξυ, ενος συνηθισμενου και τοσο πολυφορεμενου Τ3200 2.0GHz με 2GB Ram και ενος Τ7300 παλι στα 2.0GHz με 2GB Ram..??

(μεγαλωνουμε λιγο τη διαφορα μεταξυ των μοντελων επεξεργαστων, ομως για εναν "καθημερινο", "σπιτικο", χρηστη)

καταρχας προσωπικη αποψη που δεν εχουν καταλαβει πολλοι ειναι οτι το λαπτοπ ειναι για δουλεια και multitasking οχι για games.για ολα τα παραπανω που λες εκτος απο τα παιχνιδια(εκει μετραει και η καρτα γραφικων,π.χ. ο 3200 με μια πολυ καλη καρτα ανταπεξερχεται μια χαρα σε σχεση με τον 7300 με μια κατωτερη καρτα.μιλαμε για διπυρινα στα 2ghz.εδω πιο παλια παιζαμε με την μιση cpu απο αυτα.τωρα εαν εσυ την εχεις δει να παιζεις crysis στο λαπτοπ απλα παρε μια παιχνιδομηχανη.εκει που θα δεις αλλη διαφορα ειναι π.χ. στην μετατροπη αρχειων μουσικης η βιντεο.εγω ας πουμε οτι με τον Ρ9500 μπορει να κανουν για να μετρατρεψω 10 audio τραγουδια σε mp3 σε 1λεπτοπ ενω εσυ που εχει τον Τ3200 θα κανεις 2λεπτα.τωρα εαν πας στο βιντεο και εχεις μια ταινια π.χ.650 ΜΒ να την μετρατρεψεις σε avi. mpeg εγω μπορει να κανω 20 λεπτα και εσυ 40λεπτα.επισης εγω μπορει να θελω να ανοιγω 10παραθυρα firefox και να παιζει μουσικη απο πισω και να κανω την μετατροπη mp3 αρχειων ενας Τ8400 θα τα κανει πιο ανετα και δεν θα κολλησει εστω και 1sec που εμενα θα με ξενερωσει σε σχεση με εναν απλο χρηστη πουν μπορει να μην τον ξενερωσει οταν δεν εχει δει τι κανει ενας επεξεργαστης Τ9400 σε σχεση με εναν Τ3400 για να τον συγκρινει.αλλα οπως σου ειπα εχω λαπτοπ για δουλεια οχι για παιχνιδια.του εχω βαλει εναν πολυ δυνατο επεξεργαστη γιατι θελω να κανω πολλα πραγματα ταυτοχρονα ,για εναν απλο χρηστη που θελει νετ μουσικη ταινια οπως ειπες πριν μια χαρα ειναι και ενας επεξεργαστης Τ3400 στα 2,16ghz εκτος απο παιχνιδια βαρια.π.χ. ολα τα strategy μεχρι και τα τελευταια τα επαιζε αλλα για παιχνιδια ffp call of duty 2 ,far cry τα επαιζε αλλα τα καινουργια ffp επρεπε να τα βαλεις ολα low για να τα τρεξει ενω τα strategy που δεν εχουν τοσο απαιτητικα γραφικα τα ετρεχε ολα μια χαρα.η καρτα που ειχε ηταν ενσωματομενη ΙΝΤΕΛ 4500 απο τις καινουργιες

Μπορω να πω με βεβαιοτητα, πως ησουν πληρως κατατοπιστικος.! Ειδικα για τετοια ωρα νυχτιατικα.. :lol: Κι ευχαριστω παρα πολυ για τον κοπο.

Για μουσικη που αντιγραφω, μετατρεπω κλπ, δεν ειμαι τοσο tech-freak να κολλαω στο δευτερολεπτο, οποτε οκ απο εκει. Βιντεο δεν ασχολουμαι, μονο βλεπω ταινιουλες. Μονο στο internet ειναι που θα το ζορισω λιγο.. αλλα, τα ιδια εκανα μεχρι και πολυ προσφατα με εναν desktop, Intel Ρ4 1.7GHz..!!

Επειδη μοντελα επεξεργαστων δεν γνωριζω.. με απλα λογια, με εναν 2πυρηνο μεχρι 2.16-2.2GHz θα ημουν κομπλε (προσωπικα), για την παραπανω χρηση που εγραψα και για παιχνιδια το πολυ κανα Need For Speed ή παρομοιο.

Αλλα για ποσο καιρο θα τα εβγαζε περα, ετσι ικανοποιητικα, ενα τετοιο μηχανημα σταθερα για αυτες τις συνηθησμενες απαιτησεις που λεμε?

Θελω να πιστευω, τουλαχιστον(!) για 1+ χρονο ακομα.. ε..?

Μπορω να πω με βεβαιοτητα, πως ησουν πληρως κατατοπιστικος.! Ειδικα για τετοια ωρα νυχτιατικα.. :lol: Κι ευχαριστω παρα πολυ για τον κοπο.

Για μουσικη που αντιγραφω, μετατρεπω κλπ, δεν ειμαι τοσο tech-freak να κολλαω στο δευτερολεπτο, οποτε οκ απο εκει. Βιντεο δεν ασχολουμαι, μονο βλεπω ταινιουλες. Μονο στο internet ειναι που θα το ζορισω λιγο.. αλλα, τα ιδια εκανα μεχρι και πολυ προσφατα με εναν desktop, Intel Ρ4 1.7GHz..!!

Επειδη μοντελα επεξεργαστων δεν γνωριζω.. με απλα λογια, με εναν 2πυρηνο μεχρι 2.16-2.2GHz θα ημουν κομπλε (προσωπικα), για την παραπανω χρηση που εγραψα και για παιχνιδια το πολυ κανα Need For Speed ή παρομοιο.

Αλλα για ποσο καιρο θα τα εβγαζε περα, ετσι ικανοποιητικα, ενα τετοιο μηχανημα σταθερα για αυτες τις συνηθησμενες απαιτησεις που λεμε?

Θελω να πιστευω, τουλαχιστον(!) για 1+ χρονο ακομα.. ε..?

τι εννοεις ποσο καιρο θα τα εβγαζε περα???για ιντερνετ μουσικη και office???

αν εννοεις αυτα θα σου ελεγα μεχρι να παραδωσει ψυχη που μπορει να ειναι απο 1 χρονο μεχρι και πολλα χρονια(θελει και λιγη τυχη,π.χ. μια φιλη μου για αυτα εχει ακομα εναν HP P3 στο 1ghz 6χρονια και συνεχιζει να κανει την δουλεια της,μπορει ομως να σου κρατησει και 2 χρονια και μετα να καει κατι και να μην παιρνει φτιαξιμο)τωρα εαν εσυ θες να παιζεις κανα παιχνιδι πιστευω τα για ελαφρυα παιχνιδια καμια 2 ετια σε βγαζει.μετα θα το εχεις μονο για μουσικη ιντερνετ office και κατεβαστηρι

τι εννοεις ποσο καιρο θα τα εβγαζε περα???για ιντερνετ μουσικη και office???

αν εννοεις αυτα θα σου ελεγα μεχρι να παραδωσει ψυχη που μπορει να ειναι απο 1 χρονο μεχρι και πολλα χρονια(θελει και λιγη τυχη,π.χ. μια φιλη μου για αυτα εχει ακομα εναν HP P3 στο 1ghz 6χρονια και συνεχιζει να κανει την δουλεια της,μπορει ομως να σου κρατησει και 2 χρονια και μετα να καει κατι και να μην παιρνει φτιαξιμο)τωρα εαν εσυ θες να παιζεις κανα παιχνιδι πιστευω τα για ελαφρυα παιχνιδια καμια 2 ετια σε βγαζει.μετα θα το εχεις μονο για μουσικη ιντερνετ office και κατεβαστηρι

Μια χαρα αν ειναι ετσι......

Δεν φημιζομαι βεβαια και για την τυχη μου (:lol::lol:) αλλα φημιζομαι πολυ για την προσοχη των πραγματων μου.!

Το μονο ζορισμα που κανω προς το παρων εγω, ειναι στο internet οπου ή φτανω τις 8-10 διαφορετικες "καρτελες" στο ανοιχτο παραθυρο ή ανοιγω 2ο (ή και 3ο) παραθυρο και τις μοιραζω..

Τωρα στο internet, παιζει ρολο η συνδεση και οχι το μηχανημα.. μονο τα παραθυρακια εχουν να κανουν με το μηχανημα.. ε?

Μια χαρα αν ειναι ετσι......

Δεν φημιζομαι βεβαια και για την τυχη μου (:lol::lol:) αλλα φημιζομαι πολυ για την προσοχη των πραγματων μου.!

Το μονο ζορισμα που κανω προς το παρων εγω, ειναι στο internet οπου ή φτανω τις 8-10 διαφορετικες "καρτελες" στο ανοιχτο παραθυρο ή ανοιγω 2ο (ή και 3ο) παραθυρο και τις μοιραζω..

Τωρα στο internet, παιζει ρολο η συνδεση και οχι το μηχανημα.. μονο τα παραθυρακια εχουν να κανουν με το μηχανημα.. ε?

δεν θα εχεις εκει προβλημα μια χαρα θα ειναι ο επεξεργαστης.εγω τις προαλλες ειχα εναν Τ3400 και τα εκανα ολα μια χαρα(γυρω στα 10 παραθυρα ανοικτα και μουσικη απο πισω) και ο επεξεργαστης εφτανε στο 10-20% και η ram γυρω στο 30% με 2GB αλλα οσα περισσοτερα παραθυρα ανοιγεις θες και μια καλη ram(τουλαχιστον 2GB)

θα σου πω ενα απλο παραδειγμα για να καταλαβεις.εχεις το εξης επεξεργαστη Intel Core 2 Duo U7600 ο οποιος ειναι 65nm και εχει και τον Τ8300 στα 45nm δεν παιζει ρολο η αρχιτεκτονικη τους γιατι αυτος που σου ειπα χρειαζεται μονο 10 watt και αυτος που λες εσυ 35.

Παιδιά φίλος ψάχνεται για αγορά laptop. Ότι καλύτερο υπάρχει στα 1000 ευρώ μου είπε, με 15,5'' οθόνη. Τι προτείνεται; Έχει μια συμπάθει στην HP λόγω καλής προϊστορίας αλλά οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα ληφθεί υπ' όψην... :)
Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907245

πειτε μου την γνωμη σας ,ευχαριστω

Τι να σου πουμε χαλια το βλεπω.

Μικρος δισκος, οθονη με μικρη αναλυση(768), κ.λ.π. Εκεινο το στρογγυλο που εχει ειναι touchpad η φραπεδοθηκη?:lol:

Περα απο τα αστεια αυτο πιο κατω ειναι πιο φτηνο και πιο καλο:

http://www.infopcstore.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=26&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=773&category_id=168

θα ελεγα +1 για το απο πανω αλλα δεν το εχουν διαθεσιμο

για να μην γκρινιαζεις και εσυ μπαμπα παρε τις δικες μου προτασεις

1)http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1110&v_Item=7928 στα 452ευρω

2)http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=3173A8CBFCF94F4886329203CDE984BB&pa=EE5198654632E4489E26CC72A5F22116 στα 499ευρω

3)http://www.avoutlet.gr/default.aspx?pid=70&cgid=34&pd=3147 593ευρω

4)http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=15534 στα 593ευρω

εγω στην θεση σου θα επαιρνα το 2 γιατι αξιζει τα λεφτα του και ειναι value for money

Γεια χαρα σε ολους.ηθελα να ρωτησω αν ολα τα λαπτοπ που εχουν εξοδο hdmi εχουν την δυνατοτητα, εφοσον συνδεθουν με tv full hd(1080p), να δωσουν αναλυση 1080p.

κανω αυτη την ερωτηση γιατι θελω να αγορασω ενα φορητο και ειμαι αναμεσα σε αυτο http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/gr/product/Satellite-U400-10N/150491/toshibaShop/false/ και σε αυτο http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/gr/product/Satellite-A300-1LT/1058225/toshibaShop/false/ .αν παρατηρησετε στο δευτερο γραφει οτι υποστιριζει μορφη σηματος 1080p ενω στο πρωτο οχι.το προβλημα ειναι οτι θελω φορητο με οθονη 13.3.ευχαριστω.

αντι για αυτα που τα θεωρω ιδιαιτερα ακριβα σε σχεση με αυτα που δινουν μπορεις να κοιταξεις και αυτο>>http://www.infopcstore.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=26&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=773&category_id=168

με καλυτερη καρτα γραφικων και εξοδο HDMI

εστω και αυτο.υποστηριζει σημα full hd?

συμφωνα με αυτα που λεει και ενα καλωδιο καλο HDMI ναι

το θεμα ειναι να υποστηριζει και η τηλεοραση σου full HD γιατι αν δεν υποστηριζει οτι και να παρεις δεν θα κανεις δουλεια

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...