ariadgr Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Υπάρχει σκληρός δίσκος 2.5'' (για laptop) στις 7200rpm ;;) *όχι εξωτερικός! Φυσικά, Seagate Momentus 7200.1, 7200.2 Hitachi Travelstar 7K100, 7K200 σε ΑΤΑ και SATA Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Seagate Momentus 7200.1, 7200.2 Hitachi Travelstar 7K100, 7K200 Και η μεγαλύτερη χωρητικότητα που βγαίνει? Που μπορώ να τους βρω, γιατί σε πλαίσιο και eshop δεν βλέπω να υπάρχει. Σε περίπτωση, που αντικαταστήσω το σκληρό δίσκο από το laptop μου με έναν από αυτούς, χάνεται η εγγύηση που έχω? [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Και η μεγαλύτερη χωρητικότητα που βγαίνει? Που μπορώ να τους βρω, γιατί σε πλαίσιο και eshop δεν βλέπω να υπάρχει. http://www.seagate.com http://www.hitachigst.com Βρίσκεις το ακριβές μοντέλο που ψάχνεις (ή ακόμα καλύτερα το part number) και το αναζητάς στο Skroutz Σε περίπτωση, που αντικαταστήσω το σκληρό δίσκο από το laptop μου με έναν από αυτούς, χάνεται η εγγύηση που έχω? Εξαρτάται αν ο κατασκευαστής του φορητού σου θεωρεί το σκληρό δίσκο "customer replaceable part" ή όχι. Για αρχή πες μας για τι φορητό πρόκειται. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Υπάρχει σκληρός δίσκος 2.5'' (για laptop) στις 7200rpm ;;) *όχι εξωτερικός! Υπάρχουν αλλά είναι παααααρα πολύ ακριβοί... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
troublefun Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Με μια γρήγορη ματιά στο μαγαζί που ψωνίζω συνήθως, 200GB Seagate 2½ inch 7200rpm 16Mb Cache SATA 300 στα 170 euro ή 100GB Hitachi 2½ inch 7200rpm 8MB PATA Hard Disk Drive στα 100 euro. Λογικές τιμές νομίζω. Σκέφτομαι να πάρω και εγώ και τον 160 gb στα 5400 να τον βάλω για εξωτερικό. y4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Εξαρτάται αν ο κατασκευαστής του φορητού σου θεωρεί το σκληρό δίσκο "customer replaceable part" ή όχι. Για αρχή πες μας για τι φορητό πρόκειται. Πρόκειται για τον ACER 5920G με τον 200άρι δίσκο. (κατά το παρελθόν υπήρχαν αρκετές εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου.) Αν είναι σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω με έναν 200GB 7200rpm ή ακόμα καλύτερα και πιο μεγάλο σε χωρητικότητα δίσκο. Σε περίπτωση που αποκτήσω τον δίσκο, είναι μια διαδικασία που μπορώ να την κάνω μόνος μου(την αντικατάσταση)...όπως στο Desktop? 2-3 βιδίτσες και αυτό ήταν όλο?! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Με μια γρήγορη ματιά στο μαγαζί που ψωνίζω συνήθως, 200GB Seagate 2½ inch 7200rpm 16Mb Cache SATA 300 στα 170 euro ή 100GB Hitachi 2½ inch 7200rpm 8MB PATA Hard Disk Drive στα 100 euro. Λογικές τιμές νομίζω. Σκέφτομαι να πάρω και εγώ και τον 160 gb στα 5400 να τον βάλω για εξωτερικό. εξωτερικό πώς θα τον βάλεις? έχεις βρει κουτί σε κάποιο μαγαζί για sata 2.5inch? Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 εξωτερικό πώς θα τον βάλεις? έχεις βρει κουτί σε κάποιο μαγαζί για sata 2.5inch? Δες εδώ. Αν και νομίζω μπαίνει σε 3.5'' τελικά.. δεν πολυκαλαταλαβαίνω. Και εδώ. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Πρόκειται για τον ACER 5920G με τον 200άρι δίσκο. (κατά το παρελθόν υπήρχαν αρκετές εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου.) Αν είναι σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω με έναν 200GB 7200rpm ή ακόμα καλύτερα και πιο μεγάλο σε χωρητικότητα δίσκο. Σε περίπτωση που αποκτήσω τον δίσκο, είναι μια διαδικασία που μπορώ να την κάνω μόνος μου(την αντικατάσταση)...όπως στο Desktop? 2-3 βιδίτσες και αυτό ήταν όλο?! Όπως αναφέρεται στο manual του φορητού σου, σελίδα 38, το νούμερο 6 στη φωτογραφία είναι ο σκληρός δίσκος (καπάκι με βίδες). Άρα είναι απλό να τον αλλάξεις μόνος σου. Προτού κάνεις οτιδήποτε, θα δημιουργήσεις τα recovery DVDs (κατά προτίμηση σε ποιοτικά DVD+R δισκάκια π.χ. Taiyo Yuden, Verbatim), ώστε μετά την αλλαγή δίσκου να μπορείς να επαναφέρεις τα Windows. Δεν αναφέρει κάτι σχετικά με την αλλαγή δίσκου και την εγγύηση, αλλά: 1) Μπορείς να το διευκρινήσεις με e-mail στο support_greece @ acer-euro.com 2) Tηλεφωνικά στο 801-50-02000 3) Μπορείς να τον αλλάξεις, και αν χρειαστεί service να βάλεις πίσω τον παλιό. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
troublefun Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 εξωτερικό πώς θα τον βάλεις? έχεις βρει κουτί σε κάποιο μαγαζί για sata 2.5inch? Φαντάζομαι κάτι σαν αυτό http://www.microdirect.co.uk/(16955)Xpro-25-External-SATA-Hard-Drive-Enclosure.aspx y4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Προτού κάνεις οτιδήποτε, θα δημιουργήσεις τα recovery DVDs (κατά προτίμηση σε ποιοτικά DVD+R δισκάκια π.χ. Taiyo Yuden, Verbatim), ώστε μετά την αλλαγή δίσκου να μπορείς να επαναφέρεις τα Windows. Δεν αναφέρει κάτι σχετικά με την αλλαγή δίσκου και την εγγύηση, αλλά: 1) Μπορείς να το διευκρινήσεις με e-mail στο support_greece @ acer-euro.com 2) Tηλεφωνικά στο 801-50-02000 3) Μπορείς να τον αλλάξεις, και αν χρειαστεί service να βάλεις πίσω τον παλιό. DVD recovery έχω κάνει από την πρώτη μέρα που τον πήρα. Για την ακρίβεια 2 DVD χρειάστηκαν. Τηλεφώνησα στην ΑCER Ηellas στην Ιταλία και μου είπαν ότι αν αλλάξω μόνος μου τον δίσκο χάνεται η εγγύηση και τα σχετικά. (φυσικά μπορώ να κάνω αυτό που μου είπες - να επαναφέρω τον παλιό δίσκο αν χρειαστεί.) Μου είπαν όμως πως αν τελικά επιχειρήσω να το αλλάξω μόνος μου, πρέπει να είμαι προσεκτικός και σίγουρος για την συμβατότητα του δίσκου με το Laptop. Και ότι είναι προτιμότερο να το στείλω στο Service της ACER στην Αθήνα για να γίνει η αλλαγή που θέλω...(για να μην χάσω την εγγύηση) Το παράδοξο είναι πως ο δίσκος στις 7200rpm 2.5'' μου είπαν ότι δεν είναι διαθέσιμος στην Ελλάδα από αυτούς ακόμα... οπότε θα πρέπει να κάνω υπομονή αν το πάω στο Service τους. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Τηλεφώνησα στην ΑCER Ηellas στην Ιταλία και μου είπαν ότι αν αλλάξω μόνος μου τον δίσκο χάνεται η εγγύηση και τα σχετικά. (φυσικά μπορώ να κάνω αυτό που μου είπες - να επαναφέρω τον παλιό δίσκο αν χρειαστεί.) Έχω μια επιφύλαξη κατά πόσον ισχύει αυτό που σου είπαν, γιατί σε παλιότερο μοντέλο Acer που είχε πάρει φίλος, το manual έδινε αναλυτικές οδηγίες "πως να αλλάξετε το σκληρό δίσκο". Μου είπαν όμως πως αν τελικά επιχειρήσω να το αλλάξω μόνος μου, πρέπει να είμαι προσεκτικός και σίγουρος για την συμβατότητα του δίσκου με το Laptop. Και ότι είναι προτιμότερο να το στείλω στο Service της ACER στην Αθήνα για να γίνει η αλλαγή που θέλω...(για να μην χάσω την εγγύηση) Το παράδοξο είναι πως ο δίσκος στις 7200rpm 2.5'' μου είπαν ότι δεν είναι διαθέσιμος στην Ελλάδα από αυτούς ακόμα... οπότε θα πρέπει να κάνω υπομονή αν το πάω στο Service τους. Εαν ζητήσεις από την Acer να σου αλλάξει το δίσκο, όταν και αν θα είναι διαθέσιμος, θα τον πληρώσεις τουλάχιστον διπλή τιμή. Η συμβατότητα δεν είναι θέμα. Οποιοσδήποτε SATA 2,5" είναι συμβατός. :) Εαν αποφασίσεις να αλλάξεις το δίσκο, μόνος σου άλλαξέ τον, και σε περίπτωση service απλά βάζεις τον παλιό, αφού και αυτοί είναι ιδιότροποι. ;) Δοκίμασε και με e-mail στην acer, στη διεύθυνση που σου έδωσα παραπάνω. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Έχω μια επιφύλαξη κατά πόσον ισχύει αυτό που σου είπαν, γιατί σε παλιότερο μοντέλο Acer που είχε πάρει φίλος, το manual έδινε αναλυτικές οδηγίες "πως να αλλάξετε το σκληρό δίσκο". Τι να πω!;! :worry: Πάντως δεν βλέπω κάτι ανάλογο στο δικό μου manual! Εαν ζητήσεις από την Acer να σου αλλάξει το δίσκο, όταν και αν θα είναι διαθέσιμος, θα τον πληρώσεις τουλάχιστον διπλή τιμή. Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Δεν αξίζει... Η συμβατότητα δεν είναι θέμα. Οποιοσδήποτε SATA 2,5" είναι συμβατός. :) Δε το ήξερα. Μια χαρά τότε. Εαν αποφασίσεις να αλλάξεις το δίσκο, μόνος σου άλλαξέ τον, και σε περίπτωση service απλά βάζεις τον παλιό, αφού και αυτοί είναι ιδιότροποι. ;) Κάτι τέτοιο θα κάνω μάλλον όταν το αποφασίσω. Δοκίμασε και με e-mail στην acer, στη διεύθυνση που σου έδωσα παραπάνω. Θα το κάνω, δεν έχω να χάσω τίποτα. Πάντως, εσύ ποιον δίσκο 200άρι μου προτείνεις? (Στείλε Link - αν μπορείς) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Πάντως, εσύ ποιον δίσκο 200άρι μου προτείνεις? (Στείλε Link - αν μπορείς) Παραπάνω σου έχω δώσει τα links από Hitachi και Seagate. Seagate Momentus 7200.1, 7200.2 http://www.seagate.com Hitachi Travelstar 7K100, 7K200 http://www.hitachigst.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Εαν αποφασίσεις να αλλάξεις το δίσκο, μόνος σου άλλαξέ τον, και σε περίπτωση service απλά βάζεις τον παλιό, αφού και αυτοί είναι ιδιότροποι. ;) Οι βίδες είναι χρωματιστές για να φαίνεται αν και εφόσον έχεις ανοίξει το φορητό. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 τελικα με εκεινο το θεμα με τα dv6181 @ HP και τον ηχο που εκαναν(σαν σφυριγμα),βρεθηκε καμια λυση ?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 είναι θέμα των core duo. δεν ξέρω (και δε νομίζω) να υπάρχει λύση. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
platon_153 Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Παιδια το καλυτερο 15'' HP ειναι το PAVILION DV6543EV με ολα τα καλουδια και NVIDIA GeForce 8400M με 128MB? δεν υπαρχει 15''ρι αντιστοιχο με 256καρτα? [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
troublefun Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Παιδια το καλυτερο 15'' HP ειναι το PAVILION DV6543EV με ολα τα καλουδια και NVIDIA GeForce 8400M με 128MB? δεν υπαρχει 15''ρι αντιστοιχο με 256καρτα? Αν σε ενδιαφέρει να παίζεις παιχνίδια η 8400Μ νομίζω πως είναι αρκετά μικρή για 15ρι. Είναι η καλύτερη που μπορείς να βρεις ? Όσο για το θόρυβο λένε ότι έρχεται από πολύ παλιά και αφορά πολλές αν όχι όλες τις εταιρίες. EDIT: Ψάξε κάποιο με την 8600Μ GT,την 8600M GS ή την 8400Μ GT. y4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 παιδια εδω και μερες εχω παρει το sony vaio vgn-fz11s. τι λεει,καλο ειναι? η μνημη ram ειναι επεκτασιμη και στα 4 η οχι? Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. October 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2007 παιδια εδω και μερες εχω παρει το sony vaio vgn-fz11s. τι λεει,καλο ειναι? η μνημη ram ειναι επεκτασιμη και στα 4 η οχι? Από ότι βλέπω από το επίσημο site της Sony όχι. Max. Memory 2048 (MB) Memory Size 2048 (MB) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2007 και να είναι στα 4 δεν θα δεις παραπάνω από 3.25GB. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. October 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2007 Ξερει κανεις ποσο κοστιζει η επεκταση εγγυησης απο ενα σε τρια χρονια για το τοσιμπα Α200? κατι ακουσα για 319 ευρω!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. October 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2007 Ξερει κανεις ποσο κοστιζει η επεκταση εγγυησης απο ενα σε τρια χρονια για το τοσιμπα Α200? κατι ακουσα για 319 ευρω!!! Για δες εδώ. Πάντως από ότι γνωρίζω σχετικά με την επέκταση εγγύησης στην ACER, εξαρτάται τι είδους εγγύηση θέλεις να αγοράσεις. Δηλαδή στην ACER συγκεκριμένα υπάρχουν 2 ειδών: α) Η πρώτη αφορά βλάβες του συστήματος που δημιουργηθούν από μόνες τους. (η κλασσική εγγύηση). β) Η Εγγύηση που αφορά τις ζημιές που προκαλέσω εγώ στο μηχάνημα. Φυσικά αυτή ειναι και η πιο ακριβή εγγύηση. Προφανώς κάτι τέτοιο ισχύει και στην Toshiba. Για δες εδώ. Αν και οι τιμές είναι για USA, θα καταλάβεις τι παίζει. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. October 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2007 Τελικα οχι μονο δεν καταλαβα αλλα μπερδευτικα, εμενα μου ειπαν 319 ευρω και οταν ρωτησα αν καλυπτει και ατυχηματα η απαντηση ηταν "ΟΧΙ"!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts