Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το εψαξα και οντως με τετοιες δυνατοτητες λαπτοπ με 800 ευρω δεν βρηκα πουθενα.Σιγουρα ο σχεδιασμος του δεν ειναι ωραιος αλλα δεν με απασχολει ιδιαιτερα.Δεν το θελω για παιχνιδια οποτε δεν με ενοχλει η καρτα που εχει.Ευχαριστω για τις συμβουλες σας, αυριο πρωτα ο θεος θα παω αν τον αγορασω.Να περιμενετε εντυπωσεις.

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Centrino είναι πλατφόρμα και Core Duo είναι σειρά επεξεργαστών. Για να αναφέρεται ένα φορητό σαν Centrino πρέπει να έχει μερικά χαρακτηριστικά (όπως π.χ. κάρτα WLAN κλπ.) δεν αρκεί να έχει τον επεξεργαστή.

Αν εξαιρέσεις το νόρτον τα περισσότερα προγράμματα και services που έβγαλα ήταν της lenovo. (αν θυμάμαι καλά υπήρχε και το ms toolbar).

Έβαλα το NOD32.

Η touchscreen δεν έχει την συμπεριφορά που περίμενα. (Χρειάζεται νύχι). Μέχρι στιγμής ζήτημα να την έχω χρησιμοποιήσει 5-10 φορές για να δω αν δουλεύει.

για ποιο λόγο έβγαλες τα services της Lenovo? το thinkvantage είναι πολύ χρήσιμο. δεν έχει sideffects?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

να σου ανεβεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ. τπτ άλλο.

τα laptop έχουν φτιαχτεί για αυτό το λόγο.

από τα παλιά μου acer μέχρι το ibm αλλά και τώρα τα compaq αδέχουν 24/7 και κάνουν reboot μόνο για τα updates.

Alex = the best!

να σου ανεβεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ. τπτ άλλο.

τα laptop έχουν φτιαχτεί για αυτό το λόγο.

από τα παλιά μου acer μέχρι το ibm αλλά και τώρα τα compaq αδέχουν 24/7 και κάνουν reboot μόνο για τα updates.

δεν αρχιζει να γινεται αργο μετα απο 5-6 μερες συνεχομενησ χρησης?

αν έχεις vista όχι γιατί τα κάνεις reboot μόνο μια φορά το μήνα (όταν βγαίνουν τα Updates).

τα vista έχουν απίστευτη διαχείριση μνήμης. βέβαια αυτή πρέπει να είναι τουλάχιστον 2GB :)

μακράν το πισί μου είναι πιο γρήγορο με τα vista + 2.5GB ram απότι με τα xp pro με την ίδια μνήμη.

όταν όμως είχα 1.5GB μνήμης τα πράγματα ήταν αντίστροφα :!:

Alex = the best!

Καλό θα είναι να μην γράφονται υπερβολές.

1ον τα φορητά καταστρέφονται από τις υπερβολικές θερμοκρασίες και όχι δεν είναι κατασκευασμένα για να δουλεύουν μέρες συνεχόμενα.

2ον τα Vista δεν είναι η επανάσταση στα λειτουργικά όπως το παρουσιάζεις από τότε που εμφανίστηκαν.

Να μην επανέλθουμε.

Καλό θα είναι να μην γράφονται υπερβολές.

1ον τα φορητά καταστρέφονται από τις υπερβολικές θερμοκρασίες και όχι δεν είναι κατασκευασμένα για να δουλεύουν μέρες συνεχόμενα.

Ποιες υπερβολικες θερμοκρασιες? Οι 40-60C ειναι πολυ δηλαδη? Οταν τα fail safe μαλιστα ειναι στους 110C....

Ενας σωστος φορητος, απο κατασκευαστη της προκοπης δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα να δουλεψει 24/7 σε σχεση με ενα desktop.

Αμα ηταν ετσι οπως τα λες... θα επρεπε να ειχε λιωσει/χαλασει ο HP μου 200 φορες ως τωρα...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

εχω την εντυπωση πως ολα τα καινουργια laptops εχουν προστασια απο τις υψηλες θερμοκρασιες.. (δηλ απενεργοποιουντε οταν φτασουν σε καποιο οριο) τουλαχιστον οι φιρμες...

+1 @Aphaleader & @fotismixa, πράγματι κανένα laptop δεν έλειωσε ποτέ από υπερβολική θερμοκρασία... άντε κανένα restart σε rendering! :D
[sIGPIC][/sIGPIC]

πραγματικα οπως ειχα γραψει και πιο πανω το καινουργιο βαιο που πηρα ειναι παο κατω σαν να ειναι φτιαγμενος στο χερι και αποτι φαινεται ειναι λογο της αποβολης της θερμοτητας ..παιδια δεν καιει καθολου απο πανω εκει πουθενα σε ολη την επιφανεια..

ενταξυ απο κατω μια λογικη θερμοκρασια παντος δεν πιανει τρελες θερμοκρασιες οπως ο προηγουμενος...

αρα

+1

για ποιο λόγο έβγαλες τα services της Lenovo? το thinkvantage είναι πολύ χρήσιμο. δεν έχει sideffects?

Έβγαλα όσα δεν μου χρειάζονταν. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει λείψει κανένα. Η απενεργοποίηση κάποιων services είναι απαραίτητη για να κάτέβει το μπουτ τάιμ σε αποδεκτά πλαίσια. Όταν το πάρεις θα καταλάβεις:)

Μία καλή λύση, αν δεν έχεις ήδη στήσει το σύστημα όπως εγώ, είναι μετά την αρχική εγκατάσταση να μπεις στο μενου του thinkvantage πριν φορτώσουν τα βίστα και να φορμάρεις το σκληρό. Στη συνέχεια μπορείς να κάνεις επανέγκατάσταση επιλέγοντας ποια εξτρά προγράμματα θα εγκατασταθούν.

Έβγαλα όσα δεν μου χρειάζονταν. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει λείψει κανένα. Η απενεργοποίηση κάποιων services είναι απαραίτητη για να κάτέβει το μπουτ τάιμ σε αποδεκτά πλαίσια. Όταν το πάρεις θα καταλάβεις:)

Μία καλή λύση, αν δεν έχεις ήδη στήσει το σύστημα όπως εγώ, είναι μετά την αρχική εγκατάσταση να μπεις στο μενου του thinkvantage πριν φορτώσουν τα βίστα και να φορμάρεις το σκληρό. Στη συνέχεια μπορείς να κάνεις επανέγκατάσταση επιλέγοντας ποια εξτρά προγράμματα θα εγκατασταθούν.

ευχαριστώ πολύ. (για περισσότερα θα σου στείλω εν καιρώ πμ :))

έχεις παρατηρήσει κάποιο σφάλμα κατασκευαστικό ή κάποια ατέλεια? γενικά κάποιο μειονέκτημα?

Alex = the best!

Ποιες υπερβολικες θερμοκρασιες? Οι 40-60C ειναι πολυ δηλαδη? Οταν τα fail safe μαλιστα ειναι στους 110C....

Ενας σωστος φορητος, απο κατασκευαστη της προκοπης δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα να δουλεψει 24/7 σε σχεση με ενα desktop.

Αμα ηταν ετσι οπως τα λες... θα επρεπε να ειχε λιωσει/χαλασει ο HP μου 200 φορες ως τωρα...

Το ότι δεν χάλασε το δικό σου μηχάνημα δεν λέει απολύτως τίποτα. Μπορώ να σου αναφέρω κι εγώ περίπτωση Thinkpad που καταστράφηκε από τη σκληρή/αδιάκοπη χρήση. Αυτό που λέω είναι ότι φορητό θα πρέπει να αγοράζει κανείς μόνο αν του είναι απολύτως απαραίτητη η φορητότητα ή/και ο περιορισμένος απαιτούμενος χώρος.

Το ότι δεν χάλασε το δικό σου μηχάνημα δεν λέει απολύτως τίποτα. Μπορώ να σου αναφέρω κι εγώ περίπτωση Thinkpad που καταστράφηκε από τη σκληρή/αδιάκοπη χρήση. Αυτό που λέω είναι ότι φορητό θα πρέπει να αγοράζει κανείς μόνο αν του είναι απολύτως απαραίτητη η φορητότητα ή/και ο περιορισμένος απαιτούμενος χώρος.

είσαι ο μόνος που το λέει αυτό. αν έχει βγάλει την μπαταρία (και ναι τα thinkpad είχαν προβλήματα με μπαταρίες της sony, κάποια μοντέλα) δεν έχει κανέναν φόβο.

αυτό που λες είναι αστείο μιας και ΧΙΛΙΑΔΕΣ εταιρίες ανά τον κόσμο δουλεύουν με laptop στην πρίζα συνεχώς (εκτός και το πας στο conf room για κάποιο demo) ;)

πιστεύω ότι δεν έχει σημασία να συνεχίσουμε το θέμα. τόσοι σου λέμε ότι τα laptop αν λειτουργούν στην προτεινόμενη θερμοκρασία περιβάλλοντα χώρου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

επειδή έσκασε το δικό σου , μάλλον άτυχος θα είσαι και όχι ο κανόνας.

Alex = the best!

έχω εναν φορητό acer aspire 3633 wlmi και εδώ και 2 ημέρες δεν ανοίγει το dvd ούτε φυσικά το διαβάζει.(όταν πατάω δεξί κλικ στις ιδιότητες μου βγάζει το μήνυμα <<το όνομα E:/ που καθορίστηκε στο πλαίσιο προορισμός δεν είναι έγκυρο.βεβαιωθείτε ότι η διαδρομή και το όνομα είναι σωστό.>>

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν είναι ανάγκη να απαντάς πάντοτε και σε όλα, στο έχω ξαναπει. Δεν ξέρεις ούτε αν ήταν δικό μου το μηχάνημα, ούτε αν έφταιγε η μπαταρία ούτε τίποτα. Επίσης για άλλη μια φορά γράφεις αποκλειστικά και μόνο αυτό που θέλεις εσύ, με τα δικά σου συμπεράσματα (τα οποία αυτομάτως είναι και όλου του υπόλοιπου πλανήτη).

Όταν λέω υπερβολική θερμοκρασία, προφανώς δεν εννοώ αυτό που γράφεις, αλλά ότι αν ένα φορητό δουλεύει για μεγάλα χρονικά διαστήματα συνεχώς με μεγάλο cpu usage ας πούμε, είναι πολύ πιθανότερο να εμφανίσει προβλήματα απ'ότι ένα desktop. Ούτε περίεργο είναι, ούτε τίποτα. Προφανώς έχει τεράστια σημασία η σχεδίαση του, όμως σε τόσο περιορισμένο χώρο, τα περιθώρια καλής ψύξης στενεύουν κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Αν εσύ προτιμάς να έχεις ένα φορητό να δουλεύει επί μέρες στο 100% αντί για ένα desktop, δικαίωμα σου. Ξέρεις όμως, καίγονται κι αυτά.

με λιγα λογια να περιμενω και τον ξαφνικο θανατο και του δικου μου..γιατι τον τελευταιο χρονο το λαπτοπ μου ειναι :worry: desctop! :blink:
[sIGPIC][/sIGPIC]

αυτο που σου λεει ειναι οτι εχει περισσοτερες πιθανοτητες απο ενα desctop να παθει κατι οχι οτι θα παθει

αυτο που σου λεει ειναι οτι εχει περισσοτερες πιθανοτητες απο ενα desctop να παθει κατι οχι οτι θα παθει

δεν αμφιβαλλω..αλλα δεν μπορουμε να εχουμε και μια εξαιρεση! ισως καπια laptop να ειναι πιο "σταθερα" απο desctop.:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

η τεχνολογία έχει φτάσει σε σημείο όπου σχεδόν όλα τα λεφτά πέφτουν για τα Mobile pcs.

αυτό μας ησυχάζει κάπως. ;)

Alex = the best!

Την Βοηθεια σας.Εγω διαλεξει αυτο το λαπτοπ http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=132496 που καλυπτει τις αναγκες μου (Τον θελω για internet downloading,copy cd/dvd/, εφαρμογες.)Πιστευεται οτι στα λεφτα που εχει αξιζει?Πιστευεται οτι θα βρω καλυτερο σε αυτα τα λεφτα?Σαν μαρκα τι λετε?(Fujitsu-siemens εχει και η αδερφη μου εδω και 8 μηνες χωρις προβλημματα ΑΚΟΜΑ)Κατι τελευταιο σε μερικα λαπτοπ αναφερεται ο επεξεργαστης σαν Intel Core Duo και σε αλλα σαν Intel Centrino Core Duo.Ποια η διαφορα και ποιος ειναι καλυτερος.Επειδη θελω (ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΩ) να του περασω τα xp υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχουν drivers? τοτε τι κανω?

Παρακαλω μια γρηγορη απαντηση επειδη λεω να τον παρω αυριο

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Χαιρετω και παλι.Τον υπολογιστη τον αγορασα αλλα εχω ενα προβλημα.Θελω να περασω τα xp αλλα στην ιστιοσελιδα τις fujitsu siemens δεν υπαρχουν.Επειδη αυτα που θελω να περασω τρεχουν μονο σε περιβαλον xp δυστιχως για την ωρα τα xp ειναι μονοδρομος.Εκανα μια αναζητηση και ψαχνωντας ειδα οτι εχουν εγκαταστησει τα xp χωρις να μπορω να βρω απο που βρηκαν drivers για xp.Θελω την βοηθεια σας που μπορω να βρω driver xp για AMILO Li 1705.Ευχαριστω προκαταβολικα.

αν δεν τους έχει η f-s στο site της τότε απλά ΔΕΝ υπάρχουν.

μπορείς να βρεις κάποιους οδηγούς για κάρτα γραφικών, ποντίκι, bluetooth κα αλλά θα πρέπει να ψάξεις στις σελίδες των OEM (intel, ati, synaptics etc) και χωρίς να είσαι σίγουρος ότι 100% είναι οι σωστοί (ο κατασκευαστής αρκετές φορές "πειράζει" τους οδηγούς για να ανταποκρίνονται καλύτερα στο δικό του στήσιμο).

τέλος μπορείς να για οδηγούς του ίδιου hardware (κάρτας γραφικώ, wifi etc) σε άλλα f-s laptops που τρέχουν xp και υπάρχουν οι αντίστοιχοι οδηγοί στις σελίδες support της f-s.

αυτό είναι το πιο "εύκολο".

καλή τύχη.

Alex = the best!

έχεις παρατηρήσει κάποιο σφάλμα κατασκευαστικό ή κάποια ατέλεια? γενικά κάποιο μειονέκτημα?

Σε ότι αφορά το hardware το λαπτοπ είναι άψογο.

Τα μειονεκτήματα έχουν να κάνουν με το άφθονο crapware που εγκαθίσταται με το καλημέρα, αλλά αυτό διορθώνεται.

Επίσης, αν μπορέσεις να το βρεις με τη μπαταρία με τις 8 κυψέλες να το προτιμήσεις.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...