nobleman Δημ. September 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2006 Με κλειστά μάτια το IBM... τρομερό σε θερμική συμπεριφορά, άψογη ποιότητα, πολύ καλή οθόνη, αθόρυβο, απλά δεν έχω εμπειρία από το service τους διότι δεν το χρειάστηκα μέχρι σήμερα, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι κακό... :D [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. September 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2006 Ήρθε σήμερα το powersleeve 12" από την booq. Ένα πράγμα θα πω: ΤΕΛΕΙΟ ΦΟΒΕΡΗ ποιότητα κατασκευής, πολύ συμπαγές μέγεθος, μπόλικο padding για την προστασία του φορητού. Μόνο πρόβλημα ότι στην μπροστινή θήκη ίσα ίσα χωράει ένας φορτιστής. Γενικά την συνιστώ με 1000 αν δεν σας πειράζει το αυξημένο κόστος. http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nick1150 Δημ. September 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2006 Δυστυχώς το ΠΛΑΙΣΙΟ δεν το έχει online πια, για να βάλω url για όσους τυχών δεν το ξέρουν, αλλά αν πάει κανείς σε μαγαζί θα το δει σε προσφορά 1600 ευρώ από 1900 που ήταν πριν ένα μήνα αν δεν κάνω λάθος. Μου κάνει εκαθάρηση, αλλά για κάποιον μέσο χρήστη ίσως να θεωρείται ευκαιρία. Τι λέτε ? Νίκος, :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill1 Δημ. September 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2006 Δυστυχώς το ΠΛΑΙΣΙΟ δεν το έχει online πια, για να βάλω url για όσους τυχών δεν το ξέρουν, αλλά αν πάει κανείς σε μαγαζί θα το δει σε προσφορά 1600 ευρώ από 1900 που ήταν πριν ένα μήνα αν δεν κάνω λάθος. Μου κάνει εκαθάρηση, αλλά για κάποιον μέσο χρήστη ίσως να θεωρείται ευκαιρία. Τι λέτε ? :whistle: Αυτό λες;;; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nick1150 Δημ. September 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2006 :whistle: Αυτό λες;;; yeap ;) :rolleyes: ακριβό εεεεε ? Νίκος, :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosxeng3 Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 http://www5.pc.ibm.com/europe/me.nsf/download?readform&&cntry=EUROPE-L&date=05Jun2006&key=/europe/me.nsf/webdocs-L/Data+Sheet:R60E+Datasheet:English/$FILE/EG06-LEN-010048.pdf IBM Lenovo ThinkPad R60 http://www5.pc.ibm.com/europe/me.nsf/download?readform&&cntry=EUROPE-L&date=06Sep2006&key=/europe/me.nsf/webdocs-L/PC+Product+Guide:Ireland+PW+PPG+ThinkPad+0906:English/$FILE/ThinkPad%20pages.pdf Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 |QED XT Evolution Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
v@gelis Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Καλησπέρα παιδιά. Μια γνώμη για τον παρακάτω φορητό: Fujitsu Siemens Amilo Pa1510 AMD Turion64 X2 Mobile TL50 1.6GHz 2 x 256KB Level 2 cache ATI RS 485MC + SB460 Chipset Οθόνη: 15.4" ευρεία οθόνη TFT WXGA τεχνολογίας CrystalView Ανάλυση 1280 x 800 pixel Μνήμη: 2048MB DDR2 (2 x 1024MB) Σκληρός Δίσκος: 100GB SATA στα 930 ευρώ? Νομίζω πως έχει άριστη σχέση απόδοσης-τιμής( διπλοπύρηνος AMD, 2 GB μνήμη, 100αρης σκληρός και τα πάντα απο δικτύωση κ.λ.π). http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3976 Αντίστοιχων δυνατοτήτων μηχάνημα σε αυτα τα χρήματα, έχετε κάποιο κατά νου( περαν του Acer Aspire 5102WLMi )? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Καλησπέρα παιδιά. Μια γνώμη για τον παρακάτω φορητό: Fujitsu Siemens Amilo Pa1510 AMD Turion64 X2 Mobile TL50 1.6GHz 2 x 256KB Level 2 cache ATI RS 485MC + SB460 Chipset Οθόνη: 15.4" ευρεία οθόνη TFT WXGA τεχνολογίας CrystalView Ανάλυση 1280 x 800 pixel Μνήμη: 2048MB DDR2 (2 x 1024MB) Σκληρός Δίσκος: 100GB SATA στα 930 ευρώ? Νομίζω πως έχει άριστη σχέση απόδοσης-τιμής( διπλοπύρηνος AMD, 2 GB μνήμη, 100αρης σκληρός και τα πάντα απο δικτύωση κ.λ.π). http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3976 Αντίστοιχων δυνατοτήτων μηχάνημα σε αυτα τα χρήματα, έχετε κάποιο κατά νου( περαν του Acer Aspire 5102WLMi )? Μια χαρά είναι! Το έχω λειτουργήσει το συγκεκριμένο και είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ! "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
v@gelis Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Τελικα προς τον Toshiba κλεινω, και επειδη ρωτησα και στα edirect, μου βαζουν αλλη μια RAM 512 με 60 ευρω. Αλλα ρε παιδια, με χαλαει λιγο η οθονη του. Εκει ειναι το μεγαλο μου κολλημα. Μου φανηκε λιγο σκουρα, και δεν απεικονιζει με μεγαλη ευκρινεια τα χρωματα. Δεν ξερω. Μπορει να ειναι και υποκειμενικο αυτο που λεω. Παντως συγνωμη που σας πρηζω, αλλα βρηκα αλλο ενα μηχανημα που το περιοδικο RAM το βγαζει πρωτο στην κατηγορια του. Ειναι το IBM Lenovo ThinkPad R60. Τι γνωμη εχετε γι αυτο σε σχεση με το Toshiba Satellite? Εκεί είναι το μεγάλο ατου των Vaio, καταπληκτικές οθόνες( το καλύτερο λευκό στην πλειονότητα των περιπτώσεων) + σχεδίαση. Σχετικα με το R60 απλά είναι κορυφαίο μηχάνημα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
v@gelis Δημ. September 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2006 Μια χαρά είναι! Το έχω λειτουργήσει το συγκεκριμένο και είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Ευχαριστώ! Κάποια άλλη γνώμη, απο κάτοχο ίσως? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Αυτός τί λέει αξίζει? http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3484 My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
capacitor Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Θέλω να βάλω και τα επαγγελματικά windows σε ενα καινουργιο partition που θα κάνω στον φορητό.Ο Φορητός μου είναι Fujitsu-Siemens Amilo M1451,όμως στο cd των drivers λέει ότι είναι μόνο για xp home.Αυτό σημαίνει ντε και καλά πως δεν θα γίνει τίποτα στα επαγγελματικά;Και μια άλλη ερώτηση:Γίνεται update απο sp1 se sp2 με το windows update όταν εγκαταστήσεις τα πρώτα; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Αυτός τί λέει αξίζει? http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3484 Aπο χαρακτηριστικά ΚΑΡΑσυμφέρει....αλλα βρε παιδάκι μου...το να παίρνει κανείς ACER είναι σαν να κάνεις one night stand, αρχικά σου φαίνεται καλή ιδέα και μεγάλη ευκαιρία, αλλά μετά καταλαβαίνεις πως έκανες βλακεία και πως δεν βγάζει πουθενά... :happy: :p ;) "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Aπο χαρακτηριστικά ΚΑΡΑσυμφέρει....αλλα βρε παιδάκι μου...το να παίρνει κανείς ACER είναι σαν να κάνεις one night stand, αρχικά σου φαίνεται καλή ιδέα και μεγάλη ευκαιρία, αλλά μετά καταλαβαίνεις πως έκανες βλακεία και πως δεν βγάζει πουθενά... :happy: :p ;) τί εννοείς? Θα έχει προβλήματα μετά? My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seventh_heaven Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Καλησπερίζω ξανά στο θέμα. :) Αποφάσισε η κοπέλα μου να αγοράσει laptop μιας και ξεκινάει μεταπτυχιακό και το αρχαίο κοινό desktop δεν την καλύπτει και μου ανέθεσε την αναζήτηση... :p Δεν είναι ιδιαίτερα φαν της τεχνολογίας, οπότε θα αρκεστεί στα κλασικά. Εφαρμογές γραφείου, internet, mp3, DVD, άντε και κανένα Photoshop αν μάθει τι είναι. Συνεπώς θέλει ένα μέτριο αλλά αξιοπρεπές μηχάνημα. Επίσης επιθυμία είναι να μην ξεπεράσει τα 800 €, γιατί με κάτι επεκτάσεις εγγυήσεων, τσάντες κλπ. θα το φτάουμε το χιλιάρικο. Μετά από μίνι έρευνα βρήκα τα εξής: 1) Fujitsu Siemens Amilo M1450G 2) HP Pavilion dv4364EA 3) Fujitsu Siemens Amilo Pa1510 Tur.TL50 Τα 41 € πάνω από το όριο περίπου που κοστίζει ο 3ος αξίζουν ώστε να δικαιολογήσουν την αγορά του? Θα ήθελα γενικά τη γνώμη σας, αλλά και τυχόν άλλες προτάσεις στην ίδια κατηγορία τιμής/χαρακτηριστικών. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :) seventh_heaven http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 τί εννοείς? Θα έχει προβλήματα μετά? Aυτό εννοεί, ότι τα acer βγάζουν περισσότερα προβλήματα από το μέσο όρο. Σε συνδυασμό και με το κακό service της ελληνικής αντιπροσωπίας το ρίσκο είναι αρκετό. Επίσης θα προσθέσω ότι η acer δίνει βάση σε εντυπωσιακά specs όπως ο επεξεργαστής, η μνήμη κλπ. και κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής, στα πλαστικά και άλλα τέτοια πιο "ταπεινά" στα χαρτιά στοιχεία που όμως στην πράξη έχουν τεράστια σημασία στους φορητούς. Ώς συνήθως, όταν κάτι φαίνεται να είναι "πολύ καλό για να είναι αληθινό" δεν είναι και τόσο καλό. Αν μπορείς να βρεις κάποιο φορητό από αξιόπιστη εταιρεία (Toshiba, HP, IBM, Fujitsu-Siemens, Sony) που να σε καλύπτει θα έλεγα να το προτιμήσεις, κι ας έχει χειρότερα χαρακτηριστικά. -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 χμ, αυτός τότε? http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3940 My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Πάω στην αγγλία για master και χρειάζομαι ένα laptop. Το θέμα είναι να το πάρω από εδώ ή από αγγλία? Κάποιος μέλος σε παλιά ερώτηση μου είχε προτείνει να πάρω dell απο αγγλία. μπορω να δώσω γύρω στα 1000 ευρώ 600 -650 λίρες.Ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω site. Ποιά είναι η γνώμη σας για τα dell? Με κάρτα γραφικών από ιντέλ θά παίζει κανα παιχνίδι(lineage)? http://www.dmxdimension.com/blogcategory/dell_uk_inspiron_6400.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Πάω στην αγγλία για master και χρειάζομαι ένα laptop. Το θέμα είναι να το πάρω από εδώ ή από αγγλία? Κάποιος μέλος σε παλιά ερώτηση μου είχε προτείνει να πάρω dell απο αγγλία. μπορω να δώσω γύρω στα 1000 ευρώ 600 -650 λίρες.Ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω site. Ποιά είναι η γνώμη σας για τα dell? Με κάρτα γραφικών από ιντέλ θά παίζει κανα παιχνίδι(lineage)? http://www.dmxdimension.com/blogcategory/dell_uk_inspiron_6400.html Και εγώ απο Αγγλία το πήρα!;) Και αυτό γιατί η διαφορά στην τιμή ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Το συγκεκριμένο μοντέλο που πήρα δεν εισάγεται στην Ελλάδα, όμως μοντέλο άλλης σειράς με αντίστοιχα χαρακτηριστικά έκανε περίπου 4100 ευρώ:X :shock:, ενώ εγώ το πήρα 3250 ευρώ μαζί με τα μεταφερικά!:D http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Knithil Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Και ναι, είμαι και εγώ ένας από τους καινούργιους επίδοξους αγοραστές laptop :D . Σκόπευα στην αρχή να αγοράσω τον acer 5673WLMI για τον λόγο που όλοι καταλαβαίνετε (κορυφαίες επιδόσεις - πολύ χαμηλή τιμή). Μετά όμως από μια γρήγορη ανασκόπηση στο forum, συνειδητοποίησα ότι δεν πολυαξίζει..:X Οι ερωτήσεις που θέλω να κάνω είναι οι εξής Γιατί οι Toshiba, οι Sony και όλοι οι άλλοι φορητοί που θεωρούνται κορυφαίοι έχουν μόνο 1 χρόνο εγγύηση; Εάν υπάρχουν άλλοι φορητοί εκτός από τους Asus που να δίνουν 2 χρόνια εγγύηση και πόσο αξιόλογο είναι το service τους, Επίσης την γνώμη σας για τα turboX του Πλαισίου γιατί –κακά τα ψέματα- δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα με το service!;) Και μερικά σχόλια για τους innovator του e-shop γιατί οι τιμές τους συναγωνίζονται αυτές των Acer χωρίς να έχουν το ίδιο πρόβλημα με το service.. :p Ευχαριστώ εκ των προτέρων και διορθώστε με εάν κάνω λάθος σε αυτά που ανέφερα, γιατί είμαι τελείως καινούργιος στον χώρο των φορητών ο οποίος αποδείχτηκε πολύ περίπλοκος τελικά! :O http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nick1150 Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Καλησπέρα φίλε Knithil Δεν θεωρώ ότι είμαι και ο πλέον αρμόδιος για να σε συμβουλέψω, παρόλαυτά έχουν περάσει από τα χέρια μου και toshiba, και HP και Compaq και τωρα είμαι κάτοχος ενός Turbo-X. Πριν 1 χρόνο που ήθελα να αλλάξω το laptop, είχα ακριβώς την ίδια απορία ...... TurboX ή compaq ? Φίλος που έχει εταιρεία μου είπε ότι στο γραφείο του έχει μονο turbo-x και είναι υπέρ-ευχαριστημένος ..... εεε δεν το σκέφτηκα πήρα έναν μικρό 12,1 ιντσες (δεν θυμάμαι το μοντέλο :p ) και πίστεψε με δεν το μετάνιωσα. ;) Νίκος, :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Γιατί οι Toshiba, οι Sony και όλοι οι άλλοι φορητοί που θεωρούνται κορυφαίοι έχουν μόνο 1 χρόνο εγγύηση; Διότι τους κοστίζει λιγότερο. Και σου πουλούν τα πακέτα επέκτασης εγγύησης, από τα οποία βγάζουν επιπλέον χρήματα. Εάν υπάρχουν άλλοι φορητοί εκτός από τους Asus που να δίνουν 2 χρόνια εγγύηση και πόσο αξιόλογο είναι το service τους Υπάρχουν. Ενδεικτικά: > Fujitsu-Siemens (2 χρόνια minimum σε όλα τα μοντέλα, με αμφιλεγόμενο service νομίζω από την Alman) > IBM (συγκεκριμένα μοντέλα έχουν 3 χρόνια εγγύηση, άλλα έχουν 1 με δυνατότητα επέκτασης σε 3. Θεωρούνται αξιόπιστα μηχανήματα με καλό service) > Dell (Built to order και επιλέγεις τη διάρκεια της εγγύησης, στην Ελλάδα ακούω πως έχει καλή υποστήριξη On Site) > LG (2 χρόνια on site) > Asus (2 χρόνια on site) Επίσης την γνώμη σας για τα turboX του Πλαισίου γιατί –κακά τα ψέματα- δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα με το service!;) Και μερικά σχόλια για τους innovator του e-shop γιατί οι τιμές τους συναγωνίζονται αυτές των Acer χωρίς να έχουν το ίδιο πρόβλημα με το service. Δεν θα πρότεινα τέτοια μηχανήματα (Turbo-X, Innovator και άλλα BTO που συναρμολογούνται στην Ελλάδα). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 τα οποία Turbo X πλέον δεν είναι και τόσο φτηνά ώστε να τα προτιμήσεις. Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nick1150 Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 τα οποία Turbo X πλέον δεν είναι και τόσο φτηνά ώστε να τα προτιμήσεις. πλέον ναι .... σε αυτό έχεις δίκιο ;) Αλλά να ρωτήσω κάτι ...... Επειδή το εταιρό ημισ θέλει να πάρει laptop μικρό 12 ινστες και κάτω και να μην πληρώσει μια περιούσια (βλέπε sony) τι θα προτείνατε ? Νίκος, :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seventh_heaven Δημ. September 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2006 Καλησπερίζω ξανά στο θέμα. :) Αποφάσισε η κοπέλα μου να αγοράσει laptop μιας και ξεκινάει μεταπτυχιακό και το αρχαίο κοινό desktop δεν την καλύπτει και μου ανέθεσε την αναζήτηση... :p Δεν είναι ιδιαίτερα φαν της τεχνολογίας, οπότε θα αρκεστεί στα κλασικά. Εφαρμογές γραφείου, internet, mp3, DVD, άντε και κανένα Photoshop αν μάθει τι είναι. Συνεπώς θέλει ένα μέτριο αλλά αξιοπρεπές μηχάνημα. Επίσης επιθυμία είναι να μην ξεπεράσει τα 800 €, γιατί με κάτι επεκτάσεις εγγυήσεων, τσάντες κλπ. θα το φτάουμε το χιλιάρικο. Μετά από μίνι έρευνα βρήκα τα εξής: 1) Fujitsu Siemens Amilo M1450G 2) HP Pavilion dv4364EA 3) Fujitsu Siemens Amilo Pa1510 Tur.TL50 Τα 41 € πάνω από το όριο περίπου που κοστίζει ο 3ος αξίζουν ώστε να δικαιολογήσουν την αγορά του? Θα ήθελα γενικά τη γνώμη σας, αλλά και τυχόν άλλες προτάσεις στην ίδια κατηγορία τιμής/χαρακτηριστικών. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :) Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματος, άκουσα από γνωστούς ότι η αξιοπιστία των Fujitsu δεν είναι πολύ καλή (προβλήματα στις οθόνες, στις μπαταρίες κλπ.). Αν έχετε και κάποια εμπειρία επ' αυτού θα ήμουν ευγνώμων. Ξέρετε, αν ήταν δικό μου δε θα με ένοιαζε, αλλά επειδή μιλάμε για ξένα λεφτά δε θα ήθελα να εκτεθώ... seventh_heaven http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts