Jump to content

Πως να μπλοκάρετε τις διαφημίσεις χωρίς Root.

saxon_747
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το adaway δυστυχώς ή ευτυχώς είναι η καλύτερη επιλογη εκεί έξω. Ότι άλλο κυκλοφορεί εντός και εκτός playstore είναι ημίμετρο η πρέπει να το χρησιμοποιείς με συγκεκριμένους browsers. Συν ότι δεν φαίνεται ποτέ στα στατιστικά κατανάλωσης της μπαταρίας. Όλα τ' αλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Όσο για το root δε βλέπω τον λόγο να μην κάνει καποιος. Είναι αρκετά χρήσιμο για πολλές διεργασίες και ο μόνος λόγος να μην κάνεις root είναι αν είσαι κάτοχος συσκευής που δεν στο επιτρέπει και χάνεις την εγγύηση. Οι υπόλοιποι που μπορούμε χαιρόμαστε τα προνόμια του :p

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναχαμε να λέγαμε δεν το λες είναι αρκετά καλές οι εφαρμογές. Όσο για το να κάνουν όλοι ρουτ δεν είναι όλα για όλους.

Εγώ που δεν ζούσα χωρίς ρουτ πλέων δεν μου λείπει τπτ με huawei συσκευή.

Έχω αντίστοιχο titanium αντίστοιχο greenify έχω ελαφρός χειρότερο adaway έτσι δεν υπάρχει λόγος για ρουτ.

Τώρα με το που πάρω το ΝΟΤΕ8 Νομίζω θα ρουταριστει την δεύτερη μέρα

• Απαντήσεις 941
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναχαμε να λέγαμε δεν το λες είναι αρκετά καλές οι εφαρμογές. Όσο για το να κάνουν όλοι ρουτ δεν είναι όλα για όλους.

Έχω αντίστοιχο titanium αντίστοιχο greenify έχω ελαφρός χειρότερο adaway έτσι δεν υπάρχει λόγος για ρουτ.

Δε θα χάσεις την εγγύηση λόγω knox?

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Αυτές είναι μανισιες εφαρμογές της Huawei όπως έχουν και τα Xiaomi και η Sammy κάποιες αντίστοιχες που δουλεύουν κυρίως σε αυτούς. Το Adaway το δουλεύω χρόνια τώρα (από εποχές Galaxy S3) και δεν με απογοήτευσε ποτέ. Κάνει την δουλειά του εξαιρετικά και δεν καταναλώνει τίποτα.

Για το root αναφέρομαι κυρίως στο κομμάτι του φόβου που έχουν οι πιο πολλοί ότι τάχα γίνονται πιο ευάλωτοι. Μόνο αυτό τους σταματάει, διαφορετικά θα το έκαναν πολλοί. Σίγουρα η απαγόρευση του από πολλούς κατασκευαστές είναι άλλος ένας λόγος.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Το adaway δυστυχώς ή ευτυχώς είναι η καλύτερη επιλογη εκεί έξω. Ότι άλλο κυκλοφορεί εντός και εκτός playstore είναι ημίμετρο η πρέπει να το χρησιμοποιείς με συγκεκριμένους browsers. Συν ότι δεν φαίνεται ποτέ στα στατιστικά κατανάλωσης της μπαταρίας. Όλα τ' αλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Όσο για το root δε βλέπω τον λόγο να μην κάνει καποιος. Είναι αρκετά χρήσιμο για πολλές διεργασίες και ο μόνος λόγος να μην κάνεις root είναι αν είσαι κάτοχος συσκευής που δεν στο επιτρέπει και χάνεις την εγγύηση. Οι υπόλοιποι που μπορούμε χαιρόμαστε τα προνόμια του :p

Εντάξει, πλέον όμως είναι πολύ λίγες οι high end συσκευές που δεν χάνεις εγγύηση.

Επίσης θα συμφωνήσω για το adaway όσον αφορά την απλότητα και την κατανάλωση. Απλώς επειδή δουλεύει με host files πλέον θα κόβει διαφημίσεις σε όλο και λιγότερες εφαρμογές λόγο του τρόπου που επιλέγουν οι developers να προωθούν τις διαφημίσεις. Εκεί χρειάζεται να εξελιχθεί η εφαρμογή και να μπορείς να μπλοκάρεις διευθύνσεις σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, κάτι που κάνει το afwall+ με ρουτ και το netguard χωρίς ρουτ.

Θα συμφωνήσω, μόνο adblocker χρειάζεσαι με huawei εκτός και αν θες να παίζεις με παραμετροποιήσεις του kernel για το χόμπι σου.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Εντάξει, πλέον όμως είναι πολύ λίγες οι high end συσκευές που δεν χάνεις εγγύηση.

Επίσης θα συμφωνήσω για το adaway όσον αφορά την απλότητα και την κατανάλωση. Απλώς επειδή δουλεύει με host files πλέον θα κόβει διαφημίσεις σε όλο και λιγότερες εφαρμογές λόγο του τρόπου που επιλέγουν οι developers να προωθούν τις διαφημίσεις. Εκεί χρειάζεται να εξελιχθεί η εφαρμογή και να μπορείς να μπλοκάρεις διευθύνσεις σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, κάτι που κάνει το afwall+ με ρουτ και το netguard χωρίς ρουτ.

Θα συμφωνήσω, μόνο adblocker χρειάζεσαι με huawei εκτός και αν θες να παίζεις με παραμετροποιήσεις για το χόμπι σου.

Στο xda θα βρουν την λύση και σε αυτό αργά ή γρήγορα. Διαφορετικά θα εμφανιστεί κάτι άλλο.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Δε θα χάσεις την εγγύηση λόγω knox?

Θα χάσω, αλλά με Samsung πιστεύω δεν θα έχεις ποτέ σωστή συσκευή χωρίς ρουτ.

Μακάρι να διαψευστώ.

Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα των χρηστών Android, είναι οι διαφημίσεις.

Η λύση είναι το μπλοκάρισμα διαφημίσεων μέσω DNS, το οποίο μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις απο browsers & εφαρμογές.

To μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή DNS Changer και τα κατάλληλα DNS.

Εγω χρησιμοποιώ τους DNS Servers του Adguard τα οποία είναι:

Use these servers to block ads, trackers and phishing websites

176.103.130.130

176.103.130.131

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Απλα ανοίγετε την εφαρμογή "DNS Changer", επιλέγετε "Custom DNS" και συμπληρώνετε τα παραπάνω DNS. Τέλος, πατάτε "START" και η εφαρμογή τρέχει στο background.

Το πλεονέκτημα της παραπάνω λύσης για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων, είναι οτι χρησιμοποιεί ελάχιστη μνήμη σε σχέση με άλλα ad-blocking apps (30-45ΜΒ) και ελάχιστη ενέργεια (0,45mAh). To μοναδικό ίσως μειονέκτημα είναι ό,τι σε περίπτωση restart της συσκευής, η εφαρμογή πρέπει να επανεκκινήσει.

Σημ. Σε συσκευές Huawei, καλό θα ήταν η εφαρμογή DNS Changer να προστείθεται στις "Προστατευμένες εφαρμογές"

(Διαχείριση συστήματος -> Διαχείριση μπαταρίας -> Προστατευμένες εφαρμογές -> Ενεργοποίηση προστασίας για το DNS Changer)

Εγώ χρησιμοποιώ το σύστημα του παλικαριού.

Έχει κανείς άλλος πρόβλημα με το adguard και την τελευταία ενημέρωση του YouTube; Πολλές φορές μου λέει να δω την σύνδεσή μου!

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Θα χάσω, αλλά με Samsung πιστεύω δεν θα έχεις ποτέ σωστή συσκευή χωρίς ρουτ.

Μακάρι να διαψευστώ.

Δε θα το τολμούσα σε νέα συσκευή, τόσο ακριβή, που δεν έχει βγει καλά-καλά στην αγορά και που δεν ξέρω αν θα βγάλει τυχόν προβλήματα στο hardware, να πετάξω ηθελημένα την εγγύηση.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Μια ακόμη εναλλακτική επιλογή για free adblocker: Blokada ad blocker . Στο νήμα του xda έχει και άλλα λινκς με περαιτέρω πληροφορίες.

Όπως αναφέρει ο developer, η επόμενη σταθερή έκδοση θα είναι open source, πολύ θετικό αυτό αν γίνει. Δεν την έχω δοκιμάσει να πω εντυπώσεις, αλλά τα σχόλια των χρηστών είναι θετικά και η εφαρμογή συνεχώς βελτιώνεται με νέες προσθήκες και λειτουργίες. Απο όσο εχω καταλάβει λειτουργεί και αυτή μέσω host files.

To Blokada είναι πλέον open source εφαρμογή. Πολύ σημαντικό δεδομένου των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που διαχειρίζονται αυτού του τύπου οι εφαρμογές.

To Blokada είναι πλέον open source εφαρμογή. Πολύ σημαντικό δεδομένου των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που διαχειρίζονται αυτού του τύπου οι εφαρμογές.

Δουλεύει σωστά;

Δουλεύει σωστά;
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Πάντως οι χρήστες του είναι ευχαριστημένοι απ όσο διαβάζω στο νήμα του. Υποθέτω όμως ότι όλο και κάποια bugs θα έχει τον πρώτο καιρό δεδομένου ότι όπως αναφέρει ο developer υπήρξαν σημαντικές αναβαθμίσεις της εφαρμογής στην τελευταία έκδοση. Πάντως απ όσο παρακολουθώ το νήμα του στο xda, την υποστηρίζει αρκετά την εφαρμογή και όποια προβλήματα τα λύνει άμεσα.

Edited by zananiro

Θα το βαλω για δοκιμη. Ειχα το netguard ως τωρα, καλα δουλευε, αλλα καποιες διαφημισεις ολο και ξεφευγαν, και κυριως στο youtube νομιζω δεν μπλοκαρε καθολου. Επισης, οταν το ειχα ενεργο, δεν μπορουσα να στειλω βιντεο μεσω viber, messenger κλπ. Νομιζω αναφερθηκε και απο καποια παιδια εδω καποια στιγμη.

Θα δοκιμασω και το Blokada και θα επανελθω

Θα το βαλω για δοκιμη. Ειχα το netguard ως τωρα, καλα δουλευε, αλλα καποιες διαφημισεις ολο και ξεφευγαν, και κυριως στο youtube νομιζω δεν μπλοκαρε καθολου. Επισης, οταν το ειχα ενεργο, δεν μπορουσα να στειλω βιντεο μεσω viber, messenger κλπ. Νομιζω αναφερθηκε και απο καποια παιδια εδω καποια στιγμη.

Θα δοκιμασω και το Blokada και θα επανελθω

Εφαρμογές που δουλεύουν μέσω host files οπως το netguard και το blokada δεν κόβουν διαφημίσεις από YouTube.

Πάντως εγώ με το netguard δεν έχω τα προβλήματα που αναφέρεις. Μήπως πειραξες τα host files ή δεν έχεις την πιο πρόσφατη έκδοση του netguard ή των εφαρμογών που αναφέρεις? Ο developer ετοιμάζει απ όσο κατάλαβα update με σημαντικές αλλαγές στον κώδικα που ίσως λύσουν το πρόβλημα σου.

Θα δοκιμάσω και εγώ το blokada στο τάμπλετ Γιατί διαβάζω ότι είναι battery friendly, αν και όπως αναφέρει ο developer θα έχει ίσως κάποια bugs σε ορισμένες συσκευές τον πρώτο καιρό.

Edited by zananiro

Το μονο που θυμαμαι οτι πειραξα ηταν στα advanced options καποιες επιλογες για το vpn, εβαλα καποιες τιμες που ειχε αναφερει καποιος εδω περα, νομιζω για να παιζει καλα σε ολα τα wifi δικτυα ή/και με δεδομενα. Δεν εχω πειράξει τα host files και πάντα κάνω ενημέρωση απο github στις stable εκδοσεις

Τωρα αν οντως αλλαξα κατι και φταιει αυτο, τι να σου πω, δεν το θυμαμαι

Σαν πρωτες εντυπωσεις, καλο μου φαινεται το blockada, μονο που αργει λιγο να εκκινησει οταν ενεργοποιειται το wifi/data

Έχει κανείς άλλος πρόβλημα με το adguard και την τελευταία ενημέρωση του YouTube; Πολλές φορές μου λέει να δω την σύνδεσή μου!

εχώ και εγώ πρόβλημα με το youtube. Μετά την τελευταία αναβάθμιση όταν είμαι στο wife και πάω να ανοίξω το YouTube μου λέει ελέγξτε τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο .. βάζω τα δεδομένα ξεκινάει να δουλεύει κλείνω τα δεδομένα μπαίνω με wife και οκ όλα .. τη σκάλωμα είναι αυτό μέχρι να πάρει την τελευταία αναβάθμιση δεν το έκανε ..

Η άλλη λύσει είναι και να κλείσουμε την εφαρμογή adguard έτσι ξεκινάει το youtoube και ξανά τρέχουμε το adguard και είναι οκ… για κάποιο λόγο το μπλοκάρει ..

Στέφανος

εχώ και εγώ πρόβλημα με το youtube. Μετά την τελευταία αναβάθμιση όταν είμαι στο wife και πάω να ανοίξω το YouTube μου λέει ελέγξτε τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο .. βάζω τα δεδομένα ξεκινάει να δουλεύει κλείνω τα δεδομένα μπαίνω με wife και οκ όλα .. τη σκάλωμα είναι αυτό μέχρι να πάρει την τελευταία αναβάθμιση δεν το έκανε ..

Η άλλη λύσει είναι και να κλείσουμε την εφαρμογή adguard έτσι ξεκινάει το youtoube και ξανά τρέχουμε το adguard και είναι οκ… για κάποιο λόγο το μπλοκάρει ..

Άκυρο το ποστ μου, μπέρδεψα τις εφαρμογές.

Edited by zananiro

Ενημέρωση στο adguard δεν έχει, από όταν πέρασα την τελευταία στο επίσημο site τους, ενεργοποιώντας την προσφορά για έναν χρόνο.

Όλα ήταν μια χαρά, μέχρι την στιγμή που ενημερώθηκε το YouTube.

Ούτε το adguard δουλεύει σωστά, αλλά ούτε και το dns changer.

Έχουν αλλάξει κάτι δηλαδή που προκαλεί πρόβλημα.

Το ίδιο συμβαίνει, όχι και τόσο συχνά όμως και στο Google now.

@cb600f ποια έκδοση adguard έχεις; Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι με την 2.9.136

:cool:

I want to be,

what i was,

when i wanted to be,

what i am now!!!

@cb600f ποια έκδοση adguard έχεις; Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι με την 2.9.136
Μόλις τώρα τσέκαρα και έχω 2.9.135!

Η 2.9.136 γράφει πως διορθώνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα! Νόμιζα πως θα με ενημέρωνε για τυχόν ενημέρωση. Την έκανα και τώρα δείχνει πως δουλεύει κανονικά, να είσαι καλά.

Edited by cb600f

εγω θεωρώ ότι το adguard μου ρουφούσε πολύ μπαταρία την εβδομάδα που το δοκίμασα και το ξήλωσα τελικά. δεν ξέρω τί γνώμη έχετε οι υπόλοιποι που το δοκιμάσατε.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

εγω θεωρώ ότι το adguard μου ρουφούσε πολύ μπαταρία την εβδομάδα που το δοκίμασα και το ξήλωσα τελικά. δεν ξέρω τί γνώμη έχετε οι υπόλοιποι που το δοκιμάσατε.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Μια απο τα ιδια, σε σχεση με το DNS66 που χρησιμοποιω ειχε διαφορα. Βεβαια ειναι οτι καλυτερο υπαρχει για non-root συσκευες και δικαιολογει λιγο την καταναλωση.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα,

1) ποια η διαφορά του να βάλεις adguard πχ, η dns changer (original post) με τα dns του adguard

2) ακόμη ποια η διαφορά δύο dns εφαρμογών αν έχεις περασμένα σε αυτά τα ίδια dns?

3) γιατί το adway είναι καλύτερο από μια εφαρμογή που δουλεύει κ αυτή με host files

Είμαι σε στάδιο να ξεκινήσω δοκιμές και θα με βοηθούσε το ξεκαθάρισμα ευχαριστώ

Το adguard χρησιμοποιεί δικό του VPN και dns ώστε να περνάνε όλα από εκεί και μετά να έρχονται σε σένα. Δεν επενέβη σε αρχεία συστήματος. Το adaway θέλει Ρουτ γιατί αλλάζει το host στο system files και μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις αμέσως χωρίς VPN η αλλαγή dns.

Send From Note 3 With S8 Port Rom