Jump to content

Πίνετε Coca Cola;

gmo
 Κοινοποίηση

Πίνετε Coca Cola;  

347 members have voted

1. 1. Πίνετε Coca Cola;

• Σε σημείο εθισμού
      79
    • Περιστασιακά
      199
    • Οχι
      69

Recommended Posts

να ρωτήσω κάτι παιδιά; αν κάποιος είναι διαβητικός και πίνει τη zero ξέρετε αν έχει μέσα τίποτα σε γλυκαντικό....δεν πίνω σχεδόν καθόλου και δεν έχω ιδέα...το παραπάνω ανθρακικό που έχει γιατί είναι;
'cause somewhere in the crowd there' s you!..

• Απαντήσεις 684
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εχω την εντυπωση πως περιεχει ασπαρταμη.

η ασπαρταμη ( HOOCCH2CH(NH2)CO-ΝΗCH(-CH2C6H5)COOCH3) ειναι τεχνητη γλυκαντικη ουσια με γλυκυτητα περιπου 200 φορες μεγαλυτερη απο την κοινη ζαχαρη.

διασπαται σε ασπαρτικο οξυ και φαινυλαλανινη, ενω αποδιδει και μικρες ποσοτητες μεθανολης.

η αποδεκτη καθημερινη ληψη για την ασπαρταμη ειναι 40 (για την Ε.Ε) και 50 (για τις ΗΠΑ) mg/kg σωματικοΥ βαρους.

αν καποιος εχει ζαχαρωδη διαβητη καλυτερα να συμβουλευτει τον γιατρο του (και οχι τα μελη ενος φορουμ) για το αν μπορει να καταναλωνει καποια ποσοτητα αναψυκτικου.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

αυτό δεν είναι αυτό που έχουν και οι τσίχλες;...

αν βλεπεις οτι δεν εχει υδατανθρακες, τρωγε και πινε ανετα, οσον αφορα το διαβητη τουλαχιστον.

Έχω να πιω σοβαρή ποσότητα (4 κουτάκια zero δλδ) εδώ και μια βδομάδα και έχω πάθει σύνδρομο στέρησης.

:p

Χρειάζομαι οπωσδήποτε μια 6αδα :D

Έγω πίνω σχεδόν καθημερινώς.. κουσούρια από τον πατέρα... χαχα.. τώρα εδώ και χρόνια πίνω μόνο light, αν και λένε ότι είναι χειρότερη για την υγεία, εγώ την προτιμώ....
Motorola cd520 \ Nokia 5210 \ Nokia 6130 \ Nokia 7110 \ Sony Ericsson T68 \ Nokia 7210 \ Samsung V200 \ Nokia N70 \ Nokia N95:D

Έχω να πιω σοβαρή ποσότητα (4 κουτάκια zero δλδ) εδώ και μια βδομάδα και έχω πάθει σύνδρομο στέρησης.

:p

Χρειάζομαι οπωσδήποτε μια 6αδα :D

:lol::lol:και γω το παθενω που και που!:pπροτιμω ομως την light απο την zero...:p

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 1 month later...
  • 7 months later...
coca cola... ειχα εθυστεί μια περίοδο... έπινα καθε μέρα 1,5 λιτρο για πλακα. πάλι καλα το εκοψα και πινω που και που τώρα..

THIERRY HENRY 14 και να πα να γ.......

[sIGPIC][/sIGPIC]

zero αλλά όχι για θέμα θερμίδων (θα περίεχει άλλα βλαβερά εκτός από ζάχαρη) απλά μ'αρέσει που δεν είναι τόσο αηδιαστικά γλυκιά όπως η κλασική coca cola

Έπινα μέχρι που ανακάλυψα την έψα-cola η οποία φροντίζω να υπάρχει πάντα στο ψυγείο.:D Tώρα η coka μου φαίνεται πολύ γλυκειά και πίνω σπάνια.

Εγώ μετά από 5-6 μήνες ήπια 200ml, από την κανονική.Οι άλλες αν θυμάμαι καλά μου φαίνονται πολύ γλυκές:wacko:.

http://www.imageshack.gr/files/jgp67wuiego23incl8lc_thumb.jpg

Όπως βλέπουμε στα συστατικά πάνω στην ετικέτα από την Ελληνική Zero, μία από τις γλυκαντικές ουσίες είναι το κυκλαμικό οξύ. Σε άλλα αναψυκτικά, η υποκατάστατα ζάχαρης, μπορεί να περιγράφεται σαν κυκλαμικό νάτριο.

http://www.imageshack.gr/files/hq3fq6uuqcxinhfdjnzr_thumb.jpg

Όπως όμως βλέπουμε εδώ, από την ετικέτα μιας ZERO στην Αμερική, το κυκλαμικό ΔΕΝ χρησιμοποιείται σαν γλυκαντικό. Το αναψυκτικό περιέχει μόνο ασπαρταμη.

Ο λόγος είναι πολύ απλός: Το κυκλαμικό έχει απαγορευθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον FDA (τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) και μάλιστα από το 1969. Παρά την πίεση που άσκησε η εταιρία Abbot ώστε να αρθεί η απαγόρευση, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Συνεχίζει πάντως να κυκλοφορεί σαν γλυκαντικό σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η δική μας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το κυκλαμικό από την Wikipedia στο http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclamate

Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αναφέρονται εκεί, τόσο για την

πιθανή καρκινογόνο δράση του, όσο και για την ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΗ ΑΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ που προκάλεσε σε πειραματόζωα (ποντίκια αλλά και πρωτεύοντα θηλαστικά)

Ελπίζω να διψάτε για περισσότερη πληροφόρηση.

Η επιλογή είναι δική σας.

Εις υγείαν!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ δεν πίνω και πολύ συχνά καθώς προτιμώ να πιώ νερό παρά coca-cola εκτός και αν η μαμά μου θυμηθεί να πάρει απο το SuperMarket όποτε και πίνω άφθονη πράγμα που συμβαίνει μια φορά το μήνα.:)

αν διαβαζαμε καθε ετικετα απο αυτα που τρωμε .........ευτυχως ο ανθρωπος εξελισετε μαζι με την χημεια που μας ταιζουν και μας ποτιζουν .....φατε και πιεστε οτι θελετε η ζωη ειναι μικρη ας την γλεντισουμε και λιγο

Aστα...δυστυχως και η coca cola ειναι ενα απο τα απαγορευμενα αλλα who's care....:whistle:

ο αερας που αναπνεουμε ειναι καθαρος??μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο?:blink:

ο αερας που αναπνεουμε ειναι καθαρος??μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο?:blink:

O αέρας σίγουρα περιέχει Cocacola, που έχει εξατμιστεί. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό, δεν ξέρω. :p

Eγώ πάντως την έχω κόψει σχεδόν την Coca Cola (ζήτημα είναι αν θα πιώ κανα 2 φορές τον μήνα που πηγαίνω σινεμά - και μιλάμε για cola αραιωμένη σε νέρο εκεί :lol:).

Γενικά δεν πίνω τπτ άλλο εκτός από καφέ και νερό (με ή χωρίς αλκόολ :p:p).

Eγώ πάντως την έχω κόψει σχεδόν την Coca Cola (ζήτημα είναι αν θα πιώ κανα 2 φορές τον μήνα που πηγαίνω σινεμά - και μιλάμε για cola αραιωμένη σε νέρο εκεί :lol:).

Η αδερφή μου την κουνάει για καμιά ώρα πριν την πιεί.Σκέτη αηδία.:lol::p

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...