Jump to content

Lost (ABC)


Jacktheripperd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η απάντησή μου σε αυτό που γράφεις, θα ήταν...αυτή που γράφεις και μόνος σου

"Σου έδιναν την εντύπωση"

Μια σειρά μυστηρία είναι τόσο καλή όσο τα μυστήριά της. Αν είχαν αρχίσει να δίνουν απαντήσεις σε ΚΑΘΕ μυστήριο που δημιουργούσαν, δε θα ήταν σειρά μυστηρία θα ήταν ένα εξαιρετικό FAQ.

Not true. Η λύση στα μυστήρια (όχι η λύση-απάντηση σε επίπεδο midichlorians επαναλαμβάνω) δείχνει την ύπαρξη πλάνου. Ακόμα και αν δεν υπήρχε πλάνο από την αρχή, όταν φτιάχνεις ένα μυστήριο έχεις και μια ιδέα του πως εξηγείται. Το πώς θα δώσεις τελικά την απάντηση θα κάνει τη διαφορά μεταξύ του Χιουγκο που "κοιτάει" τους τηλεθεατές και ξεκινάει να απαντάει τα μυστήρια και της εξέλιξης της υπόθεσης ή τον αναπροσδιορισμό της μέσα από αυτές τις λύσεις.

 

Και φυσικά "μου έδιναν την εντύπωση" γιατί όπως είπα αλλιώς είχες απλά κάποιους χαρακτήρες που αφύσικα δεν ρωτούσαν τίποτα ή δεχόντουσαν απαντήσεις του στυλ "γιατί έτσι/δεν είσαι έτοιμος ακόμα/θα σου πω μετά".

Ε το "δέχεσαι" αυτό γιατί αργότερα περιμένεις να πάρεις σημαντική απάντηση. Ή τουλάχιστο αυτό περίμενα εγώ. (αρχκά στα πλαίσια του ακολουθώ πιστά το καρότο, και από μια στιγμή και μετά στα πλαίσια του "αποδείξτε ότι δεν μας κοροϊδεύετε/surprise me και θα αναθεωρήσω όσα αρνητικά έχω βρει στη σειρά").

 

Άλλωστε σε μια σειρά επιστημονικής φαντασίας οι απαντήσεις δεν είναι πάντα ξεκάθαρες. π.χ. Ρωτάμε τι είναι το νησί και λέμε πως δε μας το απάντησαν αυτό. Και όμως. Μας είπανε πως το νησί είναι ένα μέρος με υπερφυσικές ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις, μας είπανε πως στο νησί υπάρχει ένα φως το οποίο δεν πρέπει να σβήσει και μας είπανε πως το νησί αυτό είναι ένα "υπαρκτό" μέρος (δηλ. δεν υπήρχε μόνο στη φαντασία ή στην afterlife κάποιου/ων χαρακτήρα/ων).

Δε σε καλύπτει αυτό;

Εδώ παίρνεις κάτι πολύ γενικό. Τι είναι το νησί; Κανένα πρόβλημα με μια ασαφή ιδέα. Ένα μέρος με περίεργες ιδιότητες, ένα φως που δεν πρέπει να σβήσει γιατί θα σβήσει σε όλη την ανθρωπότητα. Ok ως εδώ μέχρι που...πχ το φως σβήνει και το μόνο που συμβαίνει είναι κάτι πολύ καλό για την ανθρωπότητα (ο Blackie γίνεται θνητός) και το νησί βουλιάζει. Και με τα δύο αυτά γεγονότα εγώ εκείνη τη στιγμή σαν θεατής είμαι απόλυτα εντάξει. Γιατί λοιπόν παρουσιάζεται σαν το τέλος του κόσμου; Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Ok μη δίνεις απαντήσεις (αν δεν θέλεις ή δεν έχεις). Αλλά δώσε καλά τεκμηριωμένα κίνητρα, καλές αιτιολογήσεις τουλάχιστο γιατί οι χαρακτήρες σου μπαίνουν στη διαδικασία να θυσιαστούν, ή να κάνουν ό,τι να'ναι τέλος πάντων (όπως στο φινάλε).

 

Εσύ μπορεί να ήθελες να μάθεις τι ακριβώς ήταν αυτό το φως, ποιός το άναψε πρώτος, γιατί έπρεπε κάποιος να το προστατεύει για να μη σβήσει, τι θα γινόταν ακριβώς αν έσβηνε και πολλά άλλα.

Μόνο το Bold. Και δεν μπορώ να εξηγήσω παραπάνω, γιατί ήταν "υποχρεωμένοι".

 

Ποιά σειρά sci-fi βεληνεκούς Lost (γιατί άμα την έβλεπαν 3.000 άνθρωποι, διαφέρουν οι απαιτήσεις από μια σειρά που την έβλεπαν κατα μ.ο. 15.000.000 άνθρωποι) το πέτυχε αλήθεια, να αφήσει τέτοιες αντιδράσεις;

Τα X-Files με το ανεκδιήγητο φινάλε (και γενικά τις "σαβούρες" τελευταίες σεζόν) του;

Εμένα πχ μου άρεσαν οι τελευταίες seasons στα X-Files (παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο cast). Φυσικά το φινάλε μπορούσε να είναι καλύτερο, αλλά ήδη η σειρά είχε δώσει πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε και είχε μια σαφή κοσμοθεωρία με σαφείς κανόνες όταν φτάσαμε στο φινάλε.

 

Βρες μου το φινάλε ΜΙΑΣ sci-fi σειράς που να θεωρείται καθολικά άριστο.
Καθολικά; και τι θα αποδείξει αυτό; DessertMissRain δεν περίμενα άριστο φινάλε. Περίμενα ανεκτό φινάλε και ανεκτή τελευταία season. Και αντίθετα με την περίπτωση του BSG που είχε και εκείνο σημαντικές αδυναμίες, το LOST εγώ το παρακολουθούσα τον τελευταίο καιρό ΜΟΝΟ γιατί περίμενα την ένωση των κομματιών του παζλ. Δεν γίνεται να αλλάξει αυτό, επειδή αποφάσισαν οι δημιουργοί ότι δεν προλαβαίνουν/δεν ήθελαν ποτέ να κάνουν κάτι τέτοιο.

 

Επίσης, καμιά από αυτές τις σειρές που ανέφερες δεν πήρε στα μισά της ανανέωση για τρεις ακόμα seasons. Και καμιά δεν ήταν δομημένη σαν τεράστιο παζλ (ούτε το BSG, γιατί τουλάχιστο τα ερωτήματα εκεί, εγώ τα θυμάμαι σχετικά περιορισμένα (και με το φινάλε κάποια έγιναν και ασήμαντα), και παράλληλα εκεί καταλάβαινες πολύ καλά το ότι η σειρά υποστήριζε τους χαρακτήρες της).

 

Μα είπε κανείς ότι είναι εύκολες οι απαντήσεις των αστυνομικών βιβλίων; Αν ήταν εύκολες δε θα ήταν βιβλία, θα ήταν σταυρόλεξα.

Ok. Όπως είπα, δεν ήμουν σίγουρος από τον τρόπο που το διατύπωσες.

 

Άλλο λοιπόν το ένα είδος (άλλα πράγματα περιμένεις και έχεις αξιώσεις να δεις/διαβάσεις) και άλλα πρέπει να περιμένεις (ή να "φοβάσαι" αν δε σου αρέσουν τα αναπάντητα ερωτήματα) από μια σειρά φαντασίας την οποία ξεκινάς (και επαναλαμβάνω, συνεχίζεις) με την παραδοχή "ΟΚ, το άσπρο μπορεί να μην είναι απαραίτητα άσπρο στον κόσμο του Lost".

Νομίζω ότι είναι σαφές ότι όχι μόνο μια παραδοχή αλλά πολλές, κάνει κανείς στο LOST. Είναι αυτό που λένε γενικότερα για τις σειρές ως "suspension of disbelief". Απλά έχει κάποια όρια. Ακόμα και να μην ήταν ο σκοπός τους να τεντώσουν αυτά τα όρια όσο δεν πάει, τελικά αυτό έκαναν. Και άλλοι δεν άντεξαν το suspension, και άλλοι το γύρισαν στους 3-4 χαρακτήρες που είχαν απομείνει να έχουν ένα ενδιαφέρον ως βασικοί.

 

Όσο για τους "κανόνες", αν και διαφωνώ με την ύπαρξή τους σε υπερβολικό βαθμό, συμφωνώ πως πρέπει να υπάρχουν. Αλλά ακόμα και σε αυτό δεν ήταν τελείως "εκτός" το Lost: π.χ. oι Jacob/MIB δεν μπορούσαν να σκοτώσουν τους υποψήφιους.

Ακόμα και στους κανόνες όμως είναι πολύ θολό το τοπίο (edit: sorry εδώ διάβαζα γρήγορα και κατάλαβα ότι έλεγες κάτι άλλο :p). Και τι εννοώ θολό; Πχ. ο MIB βάζει τελικά μια βόμβα στο υποβρύχιο που σκοτώνει (Sun+Jin). Όπως και να το "γύρισαν" μέσω του διαλόγου στο επεισόδιο, το αποτέλεσμα είναι αυτό που λένε στο φινάλε. ΕΚΕΙΝΟΣ τους σκότωσε.

 

Οι συγγραφείς που αναφέρεις είναι πολύ "βαριά" ονόματα και νομίζω πως είναι άδικο να συγκρίνεις τους σεναριογράφους του Lost με αυτούς. Είναι σα να συγκρίνεις την Μαρια Κάλλας με την Χ τραγουδίστρια που μπορεί να έχει θεϊκή φωνή, αλλά δεν έχει αποδείξει την διάρκειά της στο χρόνο.

Οπως ξέρεις όμως (και παρέλειψα στο προηγούμενο post), οι συγγραφείς αυτοί έχουν και αδύναμα έργα. Δεν έβγαζαν σταθερά αριστουργήματα. Τους ανέφερα όμως όχι σαν παραδείγματα δημιουργών, αλλά σαν παραδείγματα έργων σε διάφορες κατηγορίες που μπορώ να σκεφτώ (μυστήριο, επιστημονική φαντασία, και φαντασία). Δεν το θεωρώ άδικο γιατί δεν ήθελα από το LOST να είναι εξίσου καλό για παράδειγμα. Ήθελα/περίμενα να είναι το ίδιο ΤΙΜΙΟ.

 

Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να κατακρίνουμε κάτι γιατί δεν ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε. Αλλά, αλήθεια, ποιός μας ρώτησε εμάς; Και κυρίως, ποιός μας ανάγκασε να το παρακολουθήσουμε;

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πρέπει να στηρίζεις την άποψή σου, να "κατέχεις" το αντικείμενο (εννοώντας οτι μια κριτική για το LOST έχοντας δει δύο season μόνο δεν θα είναι και πολύ σωστή), αλλιώς δεν θα πιάσει τόπο ή δεν θα της δώσει κανείς δεύτερη σκέψη. Τώρα όταν η "αρνητική" κριτική φέρνει ως απαντήσεις (γιατί αν παρακολουθείς το thread αυτές είναι στάνταρντ "απαντήσεις") τα "γιατί το βλέπεις τότε, γιατί δεν το σταματάς, γιατί δεν βλέπεις 90210;", "γίναμε όλοι κριτικοί και σκηνοθέτες", "και ποιος θα ακούσει τα παράπονά σου", ε τι να πω έχω κουραστεί να απαντώ τα ίδια και τα ίδια συνέχεια για να υπερασπιστώ την άποψή μου.

Και τελικά, τι ονομάζουμε αρνητική κριτική; Μια οποιαδήποτε κριτική που δεν είναι μόνο θετική;

Το ότι το Lost είχε κάνει "κοιλιά" μεγέθους Hugo από άποψη μυστηρίων και εξέλιξης αυτών, δεν το αμφισβητεί κανείς μας. Δεν ήταν το "απαράδεκτο" φινάλε που έκανε τους 5 παραπάνω εκατομμύρια ανθρώπους που κάποτε έβλεπαν το Lost να σταματήσουν να το παρακολουθούν από την τρίτη-τέταρτη σεζόν. Ποιός ο λόγος λοιπόν, αφού δε σε ενδιέφεραν (όπως υποστηρίζουν και πολλοί άλλοι) οι χαρακτήρες οι οποίοι είχαν γίνει "καρικατούρες" και δρούσαν μη ρεαλιστικά, να συνεχίζεις να παρακολουθείς μια σειρά μυστηρίου που δεν ακολουθούσε το δικό σου δόγμα μιας "καλής σειράς μυστηρίου";

Και πάλι. Η απάντηση είναι στο προηγούμενο post και στα παραπάνω που γράφω. Και συνοψίζεται στο εξής. ΠΙΣΤΕΥΑ πως στην τελευταία season (που είχαν χρόνο να ετοιμάσουν και να σκεφτούν διεξοδικά εδώ και 3 χρονια) θα ενώσουν αριστοτεχνικά τα κομμάτια του παζλ. Τι άλλο μπορώ να πω δηλαδή;

Edit: Α ναι, και φυσικά για το όλο τριπάκι με τις συζητήσεις πάνω σε θεωρίες και κάποια φιλοσοφικά ζητήματα που προέκυπταν από αυτές.

Edited by stroggoff
patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Πω, πω! Είχα κάμποσες μέρες να μπω στο φόρουμ: την τελευταία φορά η συζήτηση είχε μείνει στο ότι δε διαφωνούσαμε και πολύ μεταξύ μας ...κι εκεί που νόμιζα ότι θα χει πια κλείσει η συζήτηση, βλέπω ότι εξακολουθείτε να το "κουράζετε":p

 

Το θέμα με τις σειρές (και η διαφορά τους από τις ταινίες) είναι ότι υπάρχουν και προσλαμβάνονται σε δύο πολύ διαφορετικές φάσεις: στη φάση της δημιουργίας (το "γίγνεσθαι") και τη φάση της ολοκλήρωσης.

 

Η πρώτη φάση, ξεκινάει με τους θεατές να βλέπουν ένα επεισόδιο που τους εισάγει σε μια ιστορία, η συνέχεια της οποίας είναι κάτι το εντελώς άγνωστο και αβέβαιο (και από την άποψη οτι δεν έχει γραφτεί ούτε γυριστεί ακόμα η συνέχειά της και από την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συγκυρίες θα επηρεάσουν την παραγωγή της βλέπε πχ. απεργίες, αποχωρήσεις ηθοποιών, αλλαγή σκηνοθέτη/σεναριογράφου ή πρόωρο κόψιμο). Ως θεατές το γνωρίζουμε αυτό εξ αρχής και δεχόμαστε να μπούμε στο "ταξίδι" μιας σειράς που μπορεί να διαρκέσει από λίγους μήνες μέχρι μια δεκαετία και βάλε, παίρνοντας το ρίσκο της απογοήτευσης...από κει κι έπειτα, μια σειρά της οποίας γινόμαστε τακτικοί θεατές, γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας, των συνηθειών μας, συμβαδίζει με τα γεγονότα της ζωής μας...Και όσο περνάνε τα χρόνια, έχουμε την απαίτηση η σειρά να μένει σταθερή στις αρχικές μας προσδοκίες και μπαίνουμε στη διαδικασία να αξιολογούμε το κάθε χωριστό επεισόδιο, ενώ ανάμεσα στα επεισόδια μας τρώει η ανυπομονησία, η όρεξη να αναλύσουμε και να συνδέσουμε λεπτομέρειες αλλά και οι διάφορες ιστορίες που κυκλοφορούν για το "πως τα πάει" η σειρά (ποσο θα κρατήσει? ποιοι ηθοποιοί θα μείνουν, ποιοί θα φύγουν κλπ).

 

Με όλα αυτά, η συναισθηματική σχέση που αναπτύσσεται με μία σειρά είναι πολύ διαφορετική από αυτή που αναπτύσσεται με ένα ολοκληρωμένο έργο μυθοπλασίας (ταινία ή μυθιστόρημα). Το να βλέπεις ένα έργο την ώρα που γεννιεται και προχωράει βήμα βήμα, σε κάνει να νιώθεις μέρος αυτής της διαδικασίας και -σίγουρα- γίνεσαι πολύ αυστηρός κριτής αφού διαμορφώνεις πολύ συγκεκριμένη άποψη για το τι περιμένεις από τη συγκεκριμένη σειρά σε κάθε της βήμα. Όσο για το φινάλε, αυτό πια το αντιμετωπίζεις ως γεγονός, αφού δεν είναι μόνο το τελευταίο κεφάλαιο μιας ιστορίας αλλά κλείνει και μια εποχή της ζωής σου ...

 

Εντελώς διαφορετικά αντιμετωπίζεις μια σειρά ολοκληρωμενη, που ξεκινάς να τη δεις ως έργο με αρχή μέση και τέλος, που έχει πια περάσει στην ιστορία της τηλεόρασης. Καταρχάς εκεί δεν υπάρχει κανένα άγχος και καμιά αβεβαιότητα. Έχεις διαβάσει σχόλια και περιλήψεις, ξέρεις τι σε περιμένει και τι να περιμένεις και οι απογοητεύσεις που μπορεί να δοκιμάσεις είναι οι ίδιες με εκείνες του αν νοίκιαζες μια ταινία απ' το βίντεο κλαμπ. Δεν υπάρχουν μήνες ή μέρες αναμονής ανάμεσα στα επεισόδια και δεν κολλάς σε λεπτομέρειες ή "στιγμιαία" σεναριακά/σκηνοθετικά σφάλματα, αφού τη σειρά τη βλέπεις μονορούφι και μένεις στη συνολική εικόνα, χωρίς να επηρεάζεσαι από "παρεμβολές" (πχ.υποθέσεις για την πορεία, εκτενείς συζητήσεις για το κάθε επεισόδιο, φήμες και κουτσομπολιά), το δε φινάλε, βλέποντάς το με ελάχιστη χρονική απόστση απ' τον "πιλότο" έρχεται απλώς να κλείσει την ιστορία, από την οποία έχεις έντονες τις εντυπώσεις όλων των επεισοδίων που έχεις δει μαζεμένα και γι' αυτό η βαρύτητά του δεν είναι ασύμμετρη σε σχέση με τα προηγούμενα επεισόδια.

 

Όλα αυτά τα είπα για να παρατηρήσω ότι αυτοί οι δύο πολύ διαφορετικοί τρόποι να παρακολουθήσεις μια σειρά συνεπαγονται και δύο πολύ διαφορετικούς τρόπους αξιολόγησης: στην πρώτη περίπτωση αξιολογείς τη σειρά ως διαδικσία και ως βίωμα, ως ένα είδος σχέσης, ουσιαστικά, που είχε τα πάνω της, τα κάτω της, τις χαρές της τις λύπες της και της οποίας ο τρόπος ολοκλήρωσης έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα. Στη δεύτερη περίπτωση αξιολογείς τη σειρά ως ένα ολοκληρωμένο έργο μυθοπλασίας - κι εκεί αναγνωρίζεις καλές και κακές στιγμές, "κοιλιές" κ.α. - αλλά σε όλα αυτά εσύ είσαι απλά ο θεατής, την προσλαμβάνεις όπως θα προσλάμβανες μια ταινία ή ένα μυθιστόρημα.

 

Το κακό είναι ότι κανείς δεν μπορεί να απολαύσει -και κατά συνέπεια να αξιολογήσει αντικειμενικά- μια σειρά και με τους δύο τρόπους. Εμείς που παρακολουθήσαμε το Λοστ στη δημιουργία του, θα δίνουμε πάντα έμφαση στην πορεία του, χωρίς να μπορέσουμε ποτέ να το δούμε ξέχωρα από τα "σκαμπανεβάσματα" αυτής της πορείας. Όσοι το δουν ως ολοκληρωμένο έργο πάλι, θα έχουν τη δυνατότητα να το αξιολογήσουν διαφορετικά (είμαι σίγουρη ότι η γενική εικόνα που θα δώσει σε αυτούς που θα πειστούν και θα γοητευτούν απ την ιστορία θα ναι πολύ κοντά σε αυτό που περιγράφει ο Καρπετόπουλος - βλ. προηγούμενη σελίδα). Αυτοί όμως θα στενοχωριούνται που έχασαν την εμπειρία της "διαδικασίας". Έτσι είναι, πάντα κάτι κερδίζεις και πάντα κάτι χάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πιο απλα. Δεν εχει να κανει με τον τροπο με τον οποιο βλεπεις μια σειρα (ως ολοκληρωμενο δημιουργημα ή εργο σε εξελιξη) αλλα με την νοοτροπια με την οποια αντιμετωπιζαμε τη σειρα.

 

Σε καποιους στο τελος τους εμεινε το ωραιο συναισθημα που τους αφηνε ολες τις σαιζον το λοστ, με τη συνεχη αγωνια και τις ανατροπες τους, ανεξαρτητως αν αυτα επιλυθηκαν ή οχι. Τους αρκει που καθοδον περασαν καλα. Ή/και εβλεπαν τη σειρα κατα βαση για τους χαρακτηρες, ειτε αυτο αφορουσε τις ερωτικες σχεσεις, ειτε απλα την εξελιξη των χαρακτηρων.

 

Αλλοι (μεταξυ αυτων και εγω) εβλεπαν την σειρα ως ενα μεγαλο αινιγμα/παζλ, μια σειρα μυστηριου, που σου εχει δημιουργησει ερωτηματα τα οποια σου εχει "υποσχεθει" (αφου στα εχει δημιουργησει και συνεχισε να στα δημιουργει μεχρι και τα τελευταια επεισοδια) να σου λυσει, με τον εναν τροπο ή με τον αλλον. Ή/και την αντιμετωπιζαν ως ενα κανονικο σεναριογραφικο εργο, στο οποιο αυτα που συμβαινουν πρεπει να εχουν και μια λογικη.

 

Οπου η λογικη δεν εχει να κανει απαραιτητα με αυτο που λεει ο DesertSMisSRaiN με την με υπαρξη δεινοσαυρων ή εξωγηινων, αλλα με αυτο που λεει ο stroggoff: Μου λες οτι αν φυγει απο το νησι ο Smokey θα καταστραφει ο κοσμος. Μα αφου θα φυγει με την ανθρωπινη φυση του, τι κακο θα γινει ετσι; Ή με το να λεει ο Ριτσαρντ στην 6 σαιζον (δλδ 3 χρονια επειτα απο τοτε που εχουν καθορισει οτι αυτη θα ειναι η τελευταια σαιζον) οτι "τους ειχε δει ολους να πεθαινουν". Ε αν δεν εχεις σκοπο να πεις τι εννοουσε, προφανως το εβαλες τυχαια, για να δημιουργησεις θεμα, και αν σου κολλησει με μια απο τις πιθανες σου εξελιξεις να το βαλεις κι αυτο μεσα.

 

Αν ανηκεις στην πρωτη κατηγορια αυτο το θεμα σου φαινεται μικρο, αν ανηκεις στη δευτερη κατηγορια, αυτο σε ξενερωνει. Για μενα εκει εγκειται η διαφορα.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Link to comment
Share on other sites

Μια σειρά ήταν φίλε freddaras. Εντάξει, όλοι ξενερώσαμε (άλλοι πολύ, άλλοι λίγο) αλλά δεν κάνουμε κι έτσι. Ειλικρινά δε μπορώ γιατί φανατίζεσαι και τρελαίνεσαι τόσο πολύ. Chill out :cool:

 

φιλε μου καλε δεν τρελαίνομαι και δεν φανατίζομαι ...πιστεψε με...

οχι πλεον...παει αυτο...μου το κανε και αυτο το Lost καποια φαση.....:)

σημερα απλα γελαω.....με ολη αυτη την απάτη...

και βλεπεις οτι δεν ειμαι ο μοναδικος....

με κάλυψε απιστευτα ο Baator λιγο πιο πανω...συμφωνω σε ολα 100%.....:)

το Lost μας χαρισε απίστευτες στιγμες....μαζευόμασταν ολα τα φιλαρακια το βλεπαμε με μπυρες πιτσες κτλ κουβεντιάζαμε και ολα αυτα γιατι μας ειπαν οτι στο τελος ολα θα εξηγηθούν λογικα και μπλα μπλα μπλα....

σημερα μιλαμε για μια απιστευτη φουσκα για μια απιστευτη αμερικανια για μια απιστευτη σαπουνόπερα για ενα δούλεμα κανονικοτατο........

κανενας μα κανενας δεν εμεινε ευχαριστημένος.....τουλάχιστον στην δικια μου παρεα...ολοι μα ολοι μα ολοι ειτε βριζουν ειτε δεν θελουν να ξαναδουν κατι αναλογο για τα επομενα 1000 χρονια....

ακομη και συναδελφοι μου στην δουλεια(οχι παρεα μου συναδελφοι απλα) μου ειπαν μετα το τελευταίο επεισοδιο τι χαζομαρες ειναι αυτες και τι βλακείες βλεπαμε ολα αυτα τα χρονια.........(ενας συναδελφος μαλιστα ειχε αγορασει μεχρι και ποτηρια κουπες Lost κτλ....:lol:μιλαμε για τετοια πώρωση...:lol:)

οκ σειρα ηταν....ας μας το λεγανε απο την αρχη οτι θα ηταν μια ακομη αμερικάνικη σαπουνοπερα και ας μην μπλεκανε αρκουδες αλογα καπνους και καλυβες μεσα.......:) γιατι ο πολυ κοσμος δεν το εβλεπε για τους χαρακτηρες το εβλεπε για ολα αυτα....belive me......

και ολος αυτος ο κοσμος μετα το φιναλε το εχει ξεχασει ηδη ενω θα περιμενε κανεις να μιλανε χρονια για αυτο το σηριαλ....

με λιγα λογια δεν μου αρεσει να με κοροϊδεύουν....

και πιστεψε με δεν ειμαι ο μοναδικος........

παει και το λοστ για μενα τελος...ηταν βασικα και το μοναδικο σηριαλ που εβλεπα και κόλλησα ...

απο δω και περα μονο ταινιες...αντε και καμια βουροβιζιον...οπααααα:lol:

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί κρίνετε ολόκληρη τη σειρά, μόνο απο το τελευταίο επεισόδιο :blink:

 

Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια χρυσό και άγιο το Lost, αλλά επειδή το τέλος δεν ήταν αυτό που όλοι περίμεναν, βγήκαν μάπα όλα τα επεισόδια;

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί κρίνετε ολόκληρη τη σειρά, μόνο απο το τελευταίο επεισόδιο :blink:

 

Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια χρυσό και άγιο το Lost, αλλά επειδή το τέλος δεν ήταν αυτό που όλοι περίμεναν, βγήκαν μάπα όλα τα επεισόδια;

 

Καταρχας αυτο που λες δεν ισχυει. Δεν νομιζω οτι οσο διαρκουσε η σειρα ολοι ελεγαν "Τελεια. Μα καλα, τι ωραια που δεν μας δινουν απαντησεις και δημιουργουν νεα ερωτηματα". Αν διαβασεις το θεμα θα βρεις πολλα παραπονα των υπολοιπων, ιδιαιτερα προς τις τελευταιες σαιζον που φανηκε οτι δεν θα δινονταν απαντησεις σε ολα τα ερωτηματα. Επισης, πολλοι ειχαν σοβαρες αντιρρησεις σε πραγματα οπως το time travel, ή τη μετακινηση του νησιου βασει της κινησης ενος τροχου, και γενικοτερα οταν ξεφυγε απο το πλανο "ολα θα εχουν μια λογικη εξηγηση".

 

Κατα δευτερον, για να μπω και λιγο στη λογικη πολλων που λενε οτι το Lost ηταν κατα βαση μια σειρα χαρακτηρων. Οκ, αν το δουμε απο αυτην την οπτικη γωνια ομως, ηταν ικανοποιητικη η σειρα;

 

Ας παρουμε τον Σαγιντ: Υποτιθεται οτι ο λογος που ηθελε να φυγει απο το νησι ηταν η Ναντια. Επισης, σε αυτην αναφερονταν ολα τα flash backs - sideways του. Για αυτην εκανε συμφωνια με τον Φλοκ. Και στο τελος, στο purgatory εμφανιζεται με την αδερφη του Μπουν;;;

 

Επισης, ο Σαγιντ εχει προσβληθει απο κατι που τον κανει "κακο" και υποχειριο του Φλοκ (υπενθυμιζω οτι ειναι σεναριακο τεχνασμα της τελευταιας σαιζον, αρα οχι κατι που δεν υπολογιζαν). Αρα οι πραξεις του θα επρεπε να εξηγουνται βασει αυτου του γεγονοτος. Παρολα αυτα, στο τελος αυτοθυσιαζεται προς οφελος των Losties. Ε;;!

 

Σειρα χαρακτηρων, συνεχεια: Ιλανα. Ενας ρολος που δεν προσεφερε τιποτα, πεθανε στο ακυρο, και εκανε τι;;

 

Μπεν στο εναλλακτικο συμπαν. Εκβιαζει τον διευθυντη ή να παραιτηθει ή να γραψει το γραμμα. Γιατι να μην τον εκβιασει να κανει και τα δυο; Τι σοι λογικη ενεργειων ειναι αυτη;

 

Το επεισοδιο με τους κορεατες στο εναλλακτικο συμπαν σε τι ακριβως μας βοηθησε να καταλαβουμε τους χαρακτηρες; Ή σε τι τους βοηθησε στο να εξελιχθουν; Τζαμπα ενα επεισοδιο απο τα 18 (και δεν ειναι ενα. Μια φραση θα πω: What Kate Does :cry:)

 

Τελος, ας δουμε τι ελεγαν οι Lindelof και Cuse σε συνεντευξη τους για την τελευταια σαιζον, και συγκεκριμενα για το εναλλακτικο συμπαν: "For at least a couple of years, we knew that the ending of the time travel season was going to be an attempt to reboot. And as a result, the audience was going to come out of the ‘do-over moment’ thinking we were either going start over or just say it didn’t work and continue on. Wouldn’t it be great if we did both? That was the origin of the story."

 

Τωρα πως ακριβως αυτο δενει με το οτι ηταν το εναλλακτικο συμπαν το καθαρτηριο, μονο αυτοι ξερουν. :)

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Link to comment
Share on other sites

Κατα δευτερον, για να μπω και λιγο στη λογικη πολλων που λενε οτι το Lost ηταν κατα βαση μια σειρα χαρακτηρων. Οκ, αν το δουμε απο αυτην την οπτικη γωνια ομως, ηταν ικανοποιητικη η σειρα;

 

Ας παρουμε τον Σαγιντ: Υποτιθεται οτι ο λογος που ηθελε να φυγει απο το νησι ηταν η Ναντια. Επισης, σε αυτην αναφερονταν ολα τα flash backs - sideways του. Για αυτην εκανε συμφωνια με τον Φλοκ. Και στο τελος, στο purgatory εμφανιζεται με την αδερφη του Μπουν;;;

 

Επισης, ο Σαγιντ εχει προσβληθει απο κατι που τον κανει "κακο" και υποχειριο του Φλοκ (υπενθυμιζω οτι ειναι σεναριακο τεχνασμα της τελευταιας σαιζον, αρα οχι κατι που δεν υπολογιζαν). Αρα οι πραξεις του θα επρεπε να εξηγουνται βασει αυτου του γεγονοτος. Παρολα αυτα, στο τελος αυτοθυσιαζεται προς οφελος των Losties. Ε;;!

 

Αν ο Σαγίντ ήταν "πλήρως" κάτω από τον έλεγχο του Locke, γιατί άφησε και τον Desmond να ζήσει; Για αυτό γιατί δεν αναρωτιέσαι; Μπορεί να έχουμε συνηθίσει παρόμοια τεχνάσματα να είναι πιο ξεκάθαρα (π.χ. να "σκοτενιάζουν" τα μάτια του πρωταγωνιστή όταν καταλαμβάνεται από αυτό το οποίο προσπαθεί να τον ελέγξει) αλλά δεν πρέπει πάντα να περιμένουμε το προφανές για να καταλάβουμε.

Ίσως γιατί ΔΕΝ ήταν πλήρως κάτω από τον έλεγχό του. Νομίζω πως είναι προφανές πως ο Sayid "πάλευε" με τον MIB σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο από το... ξύλο. Ίσως να καταλάβαινε και εκείνος πως παλεύει μια χαμένη μάχη γι'αυτό και σε μια στιγμή "καθαρότητας" αποφάσισε να θυσιαστεί (γιατί κατάλαβε πως δεν υπήρχε λύτρωση για εκείνον από τον Flocke) για τους άλλους.

 

Όσο για το θέμα Nadia-Shannon, υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις.

Μπορεί η παρουσία της Nadia στo purgatory να υπήρχε ακριβώς για τον ίδιο λόγο που υπήρχε η Alex στον Ben: γιατί κάποια πράγματα, κάποια κεφάλαια της ζωής τους έπρεπε να κλείσουν ώστε να μπορέσουν να "προχωρήσουν".

Μπορεί στο καθαρτήριο αυτό να έκανε επιτέλους την "ειρήνη" του με το γεγονός πως ο παιδικός του έρωτας δεν του άνηκε πια. Ήταν παντρεμένη με τον αδερφό του και είχε και παιδιά (ασχέτως που δεν ξέρουμε αν τα παιδιά αυτά όντως υπήρξαν στην ζωή της Nadia ή αν ήταν όλα "φτιαγμένα" από το μυαλό του Sayid) και επιτέλους δεν ήταν ο λόγος που χρειαζόταν για να ζει.

Mπορεί επίσης όλα αυτά να ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος να ξαναβάλουμε την Shannon στην υπόθεση (γιατί πέρα από το ότι ήταν hot και πέθανε σχετικά γρήγορα, δεν νομίζω πως τη θυμόταν και κανένας άλλος για κάτι άλλο :p)

Ποιός ξέρει;

Αλλά έχει και τόση σημασία αυτό; Το με ποιόν καταλήξανε οι ήρωες;

Γιατί δεν αναρωτιέσαι το ίδιο ακριβώς και για την Kate που προφανώς είχε συναισθήματα και για τον Sawyer;

 

Σειρα χαρακτηρων, συνεχεια: Ιλανα. Ενας ρολος που δεν προσεφερε τιποτα, πεθανε στο ακυρο, και εκανε τι;;

 

Aπό πότε πρέπει μια σειρά χαρακτήρων να ανάγει ΚΑΘΕ χαρακτήρα σε "καταλύτη" για τη σειρά; Αν υποθέταμε πως η ζωή σου (ή μου, ή μας) είναι μια "σειρά χαρακτήρων", όλοι οι άνθρωποι που γνωρίζουμε στην πορεία έχουν την ίδια επίπτωση στη ζωή μας; Ή μήπως όλοι όσοι γνωρίζουμε κάνουν πράγματα που αλλάζουν δραματικά τον κόσμο γύρω μας; Όχι. Κάποιοι γίνοται αναπόσπαστα μέρη του ποιοί είμαστε και κάποιοι άλλοι απλά...υπάρχουνε.

Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου.

 

Μπεν στο εναλλακτικο συμπαν. Εκβιαζει τον διευθυντη ή να παραιτηθει ή να γραψει το γραμμα. Γιατι να μην τον εκβιασει να κανει και τα δυο; Τι σοι λογικη ενεργειων ειναι αυτη;

 

Εμμ...μήπως επειδή ο Μπεν τον εκβίαζε με το ότι θα αποκαλύψει τη σχέση του με τη νοσοκόμα και αυτό θα του κόστιζε τελικά τη θέση του διευθυντή; Και εντάξει όταν ο άλλος δεν είχε "πυρομαχικά" αλλά από τη στιγμή που μπορούσε κάπως να αντικρούσει τον εκβιασμό του Ben, ο Ben δε θα μπορούσε να τον εκβιάσει και για τα δύο γιατί πριν παραιτηθεί/απολυθεί θα μπορούσε κάλλιστα να καταστρέψει τη ζωή της Alex. Ήταν θέμα ηθικό σε εκείνο το σημείο και ο Ben επέλεξε το "σωστό".

 

Το επεισοδιο με τους κορεατες στο εναλλακτικο συμπαν σε τι ακριβως μας βοηθησε να καταλαβουμε τους χαρακτηρες; Ή σε τι τους βοηθησε στο να εξελιχθουν; Τζαμπα ενα επεισοδιο απο τα 18 (και δεν ειναι ενα. Μια φραση θα πω: What Kate Does :cry:)

 

Σε κάθε σειρά υπάρχουν ένας Jin και μια Sun. Δευτερεύοντες χαρακτήρες οι οποίοι με την ύπαρξή τους και μόνο δε μας ενδιαφέρουν, παρά μόνο όταν οι πράξεις και τα λόγια τους έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και τα έργα των πρωταγωνιστών. Ναι, δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Jin/Sun και δε μπορώ να πω πως ήταν οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες ποτέ, αλλά προσωπικά έβρισκα πάντα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ βαρετή και την ιστορία του Walt. Βαριόμουνα κάθε φορά με τα "daddy issues" του και όμως ήταν ο αγαπημένος χαρακτήρας πολλών. Άσε που ούτε καν τα μυστήρια που είχαν σχέση με τον Walt με ενδιέφεραν ποτέ - ναι οκ, μεγάλωσε ξαφνικά. Το απέδωσα στις μυστηριώδεις δυνάμεις του νησιού - ή μπορεί αυτός που είδε ο Locke όταν ήταν στον λάκκο να μην ήταν καν ο Walt, αλλά να ήταν μια παραίσθηση του MIB. Who cares, though?

 

Θέλω να πω πως σε κάθε σειρά υπάρχουν χαρακτήρες που είναι εκεί είτε για να ελαφραίνουν τη βαριά ατμόσφαιρα (comic relief) ή για να "γεμίζουν" τα επεισόδια. Δε σημαίνει πως σε ενδιαφέρουν ΠΑΝΤΑ και ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες που βλέπεις σε μια σειρά. Και ούτε και γίνεται ποτέ αυτό.

 

Όσο για το What Kate Does, νομίζω πως απλά ήθελαν να τονίσουν τη σχέση Kate-Claire-Aaron, πως ακόμα και στο "καθαρτήριο" αυτό η Kate νοιαζόταν για αυτό το μωρό σα να ήταν δικό της. Άλλωστε η Claire (και κατά βάση, ο Aaron) ήταν ο λόγος που η Kate αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί και στο φινάλε, αυτή το ξεγέννησε και στην πραγματικότητα και στο καθαρτήριο αργότερα.

Ναι, δεν τρελάθηκα ούτε εγώ με το επεισόδιο (αν και κάθε επεισόδιο που είχε πολύ Kate, ήταν καλό επεισόδιο for me :p) , αλλά νομίζω πως αποδεικνύει περίτρανα πως είχαν πλέον επικεντρωθεί στους χαρακτήρες και τη μεταξύ τους σχέση (πέρα από χρόνο και χώρο).

 

Τελος, ας δουμε τι ελεγαν οι Lindelof και Cuse σε συνεντευξη τους για την τελευταια σαιζον, και συγκεκριμενα για το εναλλακτικο συμπαν: "For at least a couple of years, we knew that the ending of the time travel season was going to be an attempt to reboot. And as a result, the audience was going to come out of the ‘do-over moment’ thinking we were either going start over or just say it didn’t work and continue on. Wouldn’t it be great if we did both? That was the origin of the story."

 

Τωρα πως ακριβως αυτο δενει με το οτι ηταν το εναλλακτικο συμπαν το καθαρτηριο, μονο αυτοι ξερουν. :)

 

Δεν καταλαβαίνω τι εννοούσαν οι Lindelof και Cuse, ή τι μπορεί να ήθελαν να καταφέρουν ή να είχαν στο μυαλό τους. Έχει σημασία όμως τι έλεγαν; Και οι δημιουργοί του Sex & the City λέγανε πως θέλουν να δώσουν την εικόνα της σημερινής γυναίκας. Είναι η σημερινή γυναίκα ψυχωτική, νυμφομανής και ρηχή;

Edited by DesertSMisSRaiN

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

DesertSMisSRaiN, Μου φαίνεται εθελοτυφλείς... Τα λεγόμενα του PNEMMDEMDEM (:P) για μένα έχουν σαφέστατη βάση. Τα αντεπιχειρήματά σου δεν με πείθουν....
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Μα δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν (ούτε με νοιάζει αν σε πείθω, with all due respect,mate ;) )

Εγώ απλά εκφράζω την άποψή μου. Κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι διαφωνούν.

 

Όσο για το ότι εθελοτυφλώ, μπορεί. Άλλωστε και εγώ το ίδιο πιστεύω και για όλους εκείνους που βρίζουν λέγοντας πως "εγώ ήλπιζα πως θα πάρω απαντήσεις και τώρα με κοροϊδέψανε". Όταν βλέπεις για 5 σεζόν μια σειρά να ΜΗ σου απαντάει σε όλες τις λεπτομέρεις που εσύ ήθελες να μάθεις, αλλά εσύ ενώ έχεις ξενερώσει για όλα αυτά, συνεχίζεις να την παρακολουθείς και μετά "την κράζεις" γιατί δεν έκαναν όσα ήθελες (ή ήλπιζες)...εγώ αυτό το λέω το άκρον άωτον της εθελοτυφλίας. ;)

 

Αν και δε μου αναφέρεις που ακριβώς δε σε καλύπτω...αλλά anyway...

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Αν ο Σαγίντ ήταν "πλήρως" κάτω από τον έλεγχο του Locke, γιατί άφησε και τον Desmond να ζήσει; Για αυτό γιατί δεν αναρωτιέσαι; Μπορεί να έχουμε συνηθίσει παρόμοια τεχνάσματα να είναι πιο ξεκάθαρα (π.χ. να "σκοτενιάζουν" τα μάτια του πρωταγωνιστή όταν καταλαμβάνεται από αυτό το οποίο προσπαθεί να τον ελέγξει) αλλά δεν πρέπει πάντα να περιμένουμε το προφανές για να καταλάβουμε.

Ίσως γιατί ΔΕΝ ήταν πλήρως κάτω από τον έλεγχό του. Νομίζω πως είναι προφανές πως ο Sayid "πάλευε" με τον MIB σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο από το... ξύλο. Ίσως να καταλάβαινε και εκείνος πως παλεύει μια χαμένη μάχη γι'αυτό και σε μια στιγμή "καθαρότητας" αποφάσισε να θυσιαστεί (γιατί κατάλαβε πως δεν υπήρχε λύτρωση για εκείνον από τον Flocke) για τους άλλους.

 

Μα δεν καταλαβες. Το οτι αφησε τον Ντεσμοντ να ζησει, εντασσεται ακριβως σε αυτο που ειπα. Ερχεται εναντια σε αυτο που μας εδειξαν. Και για αυτο αναρωτιεμαι δλδ, απλα για λογους συντομιας (οπως και 1002 αλλα) δεν το ανεφερα. Οσο για αυτα που λες, πρωτον δεν εχουν δειξει πουθενα ουτε να "παλευει", ουτε να μην ειναι πληρως υπο τον ελεγχο του. Μεχρι ενα επεισοδιο πριν το τελος τον εδειχναν να κανει οτι του λεει, στην αρχη της σαιζον δυο επεισοδια ηταν γυρω απο το αν θα ζησει, και το οτι πρεπει να πεθανει, και μετα χωρις κανεναν εμφανη λογο αρχιζει και κανει αυτα που ειπαμε (υπερ των Losties). Ε αν θες μπορεις προφανως να δημιουργησεις μια εξηγηση. Αυτη που λες εσυ, ή και οτι μπορει κρυφα ο Τζεικομπ να του εταξε οτι θα ειναι αθανατος και θα ειναι με τη Ναντια. Οπως επισης οτι ειχε εναν καλο διδυμο αδερφο που δεν ειχε πεθανει. Αλλα αν δεν κολλανε πουθενα με αυτα που σου εχουν δειξει, απλα γραφεις εσυ το σεναριο αντι για τους σεναριογραφους.

 

Όσο για το θέμα Nadia-Shannon, υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις.

Μπορεί η παρουσία της Nadia στo purgatory να υπήρχε ακριβώς για τον ίδιο λόγο που υπήρχε η Alex στον Ben: γιατί κάποια πράγματα, κάποια κεφάλαια της ζωής τους έπρεπε να κλείσουν ώστε να μπορέσουν να "προχωρήσουν".

Μπορεί στο καθαρτήριο αυτό να έκανε επιτέλους την "ειρήνη" του με το γεγονός πως ο παιδικός του έρωτας δεν του άνηκε πια. Ήταν παντρεμένη με τον αδερφό του και είχε και παιδιά (ασχέτως που δεν ξέρουμε αν τα παιδιά αυτά όντως υπήρξαν στην ζωή της Nadia ή αν ήταν όλα "φτιαγμένα" από το μυαλό του Sayid) και επιτέλους δεν ήταν ο λόγος που χρειαζόταν για να ζει.

Mπορεί επίσης όλα αυτά να ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος να ξαναβάλουμε την Shannon στην υπόθεση (γιατί πέρα από το ότι ήταν hot και πέθανε σχετικά γρήγορα, δεν νομίζω πως τη θυμόταν και κανένας άλλος για κάτι άλλο :p)

Ποιός ξέρει;

Αλλά έχει και τόση σημασία αυτό; Το με ποιόν καταλήξανε οι ήρωες;

Γιατί δεν αναρωτιέσαι το ίδιο ακριβώς και για την Kate που προφανώς είχε συναισθήματα και για τον Sawyer;

 

Για μενα προφανως και δεν εχει σημασια με ποιον καταληξανε! Ποτε δεν με ενδιεφερε! Για μενα ηταν σειρα μυστηριου και πλοκης. Για καποιον ομως που τη θεωρει σειρα χαρακτηρων, ειναι δυνατον οι επιλογες τους να μην εχουν νοημα; Ξαναλεω: 5,5 σαιζον ασχολουμαστε με τη Ναντια, και στο τελος εμφανιζουν την Σαννον...για να την ξαναβαλουν στην πλοκη;! Στην τελευταια σκηνη της σειρας; Και μιλαμε για σειρα χαρακτηρων;

 

(Για την Κειτ δεν αναρωτηθηκα, πρωτον για λογους συντομιας, δευτερον γιατι αυτη δεν ειχε δειξει τοσο ξεκαθαρη προτιμηση μεταξυ Τζακ και Σωγιερ και τριτον...γιατι ειναι η Κειτ. Boriiiiiing!)

 

 

Aπό πότε πρέπει μια σειρά χαρακτήρων να ανάγει ΚΑΘΕ χαρακτήρα σε "καταλύτη" για τη σειρά; Αν υποθέταμε πως η ζωή σου (ή μου, ή μας) είναι μια "σειρά χαρακτήρων", όλοι οι άνθρωποι που γνωρίζουμε στην πορεία έχουν την ίδια επίπτωση στη ζωή μας; Ή μήπως όλοι όσοι γνωρίζουμε κάνουν πράγματα που αλλάζουν δραματικά τον κόσμο γύρω μας; Όχι. Κάποιοι γίνοται αναπόσπαστα μέρη του ποιοί είμαστε και κάποιοι άλλοι απλά...υπάρχουνε.

Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου.

 

Οχι. Δεν ειπε κανεις να ειναι καθε χαρακτηρας καταλυτης. Δεν μιλησε κανεις για τους Μπερναρντ και Ροουζ, ή εστω για τον Ηθαν. Γιατι σε μια σειρα εν εξελιξει και στην πρωτη σαιζον, το περιμενεις. Αλλοι θα ειναι αδιαφοροι, αλλοι θα πεθανουν, κτλ. Αλλα στην τελευταια σαιζον, που το ξερεις επι 3 χρονια οτι θα ειναι η καταληκτικη, εισαγεις εναν αδιαφορο χαρακτηρα;;;

 

 

Εμμ...μήπως επειδή ο Μπεν τον εκβίαζε με το ότι θα αποκαλύψει τη σχέση του με τη νοσοκόμα και αυτό θα του κόστιζε τελικά τη θέση του διευθυντή; Και εντάξει όταν ο άλλος δεν είχε "πυρομαχικά" αλλά από τη στιγμή που μπορούσε κάπως να αντικρούσει τον εκβιασμό του Ben, ο Ben δε θα μπορούσε να τον εκβιάσει και για τα δύο γιατί πριν παραιτηθεί/απολυθεί θα μπορούσε κάλλιστα να καταστρέψει τη ζωή της Alex. Ήταν θέμα ηθικό σε εκείνο το σημείο και ο Ben επέλεξε το "σωστό".

 

Εδω μαλλον δεν με καταλαβες. Ο αλλος του λεει: Ή θα γραψω καλο γραμμα για την Αλεξ και θα μεινω διευθυντης, ή θα γινεις εσυ διευθυντης και θα την καταστρεψω. Γιατι δεν απαντησε ο Μπεν: "Ε, θα τα κανεις και τα δυο, αλλιως θα δημοσιοποιησω τη σχεση σου;". Η απειλη πιανει μονο για ενα απο τα δυο;; (εκτος αν δεν καταλαβα κατι στον συλλογισμο σου! :O)

 

Σε κάθε σειρά υπάρχουν ένας Jin και μια Sun. Δευτερεύοντες χαρακτήρες οι οποίοι με την ύπαρξή τους και μόνο δε μας ενδιαφέρουν, παρά μόνο όταν οι πράξεις και τα λόγια τους έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και τα έργα των πρωταγωνιστών. Ναι, δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Jin/Sun και δε μπορώ να πω πως ήταν οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες ποτέ, αλλά προσωπικά έβρισκα πάντα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ βαρετή και την ιστορία του Walt. Βαριόμουνα κάθε φορά με τα "daddy issues" του και όμως ήταν ο αγαπημένος χαρακτήρας πολλών. Άσε που ούτε καν τα μυστήρια που είχαν σχέση με τον Walt με ενδιέφεραν ποτέ - ναι οκ, μεγάλωσε ξαφνικά. Το απέδωσα στις μυστηριώδεις δυνάμεις του νησιού - ή μπορεί αυτός που είδε ο Locke όταν ήταν στον λάκκο να μην ήταν καν ο Walt, αλλά να ήταν μια παραίσθηση του MIB. Who cares, though?

 

Θέλω να πω πως σε κάθε σειρά υπάρχουν χαρακτήρες που είναι εκεί είτε για να ελαφραίνουν τη βαριά ατμόσφαιρα (comic relief) ή για να "γεμίζουν" τα επεισόδια. Δε σημαίνει πως σε ενδιαφέρουν ΠΑΝΤΑ και ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες που βλέπεις σε μια σειρά. Και ούτε και γίνεται ποτέ αυτό.

 

Συμφωνοι. Δεν ειπα οτι ηταν βαρετο ομως το επεισοδιο, αλλα ανουσιο! Οταν το ενα επεισοδιο απο τα 18 ασχολειται με κατι που συμβαινει σε καθαρτηριο προκειμενου να εχουν ολοι την καθαρση τους, και τα γεγονοτα σε εκεινο στην ουσια δεν βοηθουν πουθενα, τοτε ποιο το νοημα του; Γιατι σε εκεινο το επεισοδιο, ερωτευμενοι ηταν ηδη ο Τζιν και η Σαν, ερωτευμενοι παρεμειναν. Ποιο το νοημα; Το να δουμε και τον Μπακουνιν στο παραλληλο συμπαν και να πουμε "Πω! Τι συμπτωση!";

 

Όσο για το What Kate Does, νομίζω πως απλά ήθελαν να τονίσουν τη σχέση Kate-Claire-Aaron, πως ακόμα και στο "καθαρτήριο" αυτό η Kate νοιαζόταν για αυτό το μωρό σα να ήταν δικό της. Άλλωστε η Claire (και κατά βάση, ο Aaron) ήταν ο λόγος που η Kate αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί και στο φινάλε, αυτή το ξεγέννησε και στην πραγματικότητα και στο καθαρτήριο αργότερα.

Ναι, δεν τρελάθηκα ούτε εγώ με το επεισόδιο (αν και κάθε επεισόδιο που είχε πολύ Kate, ήταν καλό επεισόδιο for me :p) , αλλά νομίζω πως αποδεικνύει περίτρανα πως είχαν πλέον επικεντρωθεί στους χαρακτήρες και τη μεταξύ τους σχέση (πέρα από χρόνο και χώρο).

 

Νοιαζοταν και στο καθαρτηριο η Κειτ για το μωρο της σαν να ηταν δικο της. Και; Εδω ξερουμε οτι ενδιαφερονταν στην κανονικη ζωη, στο καθαρτηριο τι μας ενδιαφερει; Και εδω που τα λεμε, τοσα ερωτηματα ειχαμε σχετικα με κενα στη σειρα, ΑΥΤΟ επρεπε να μας καλυψουν με ενα ολοκληρο επεισοδιο; Εκει θελω να καταληξω.

 

 

Δεν καταλαβαίνω τι εννοούσαν οι Lindelof και Cuse, ή τι μπορεί να ήθελαν να καταφέρουν ή να είχαν στο μυαλό τους. Έχει σημασία όμως τι έλεγαν; Και οι δημιουργοί του Sex & the City λέγανε πως θέλουν να δώσουν την εικόνα της σημερινής γυναίκας. Είναι η σημερινή γυναίκα ψυχωτική, νυμφομανής και ρηχή;

 

Αλλο θελω να πετυχω κατι και δεν το πετυχαινω, ισως επειδη εχω και λαθος ιδεα για αυτο (μπορει αυτοι ετσι να την φανταζονται τη συγχρονη γυναικα). Αλλο λεω οτι εχω συγκεκριμενη ιδεα για το τελος (να ειναι το ενα συμπαν το τι θα γινοταν αν δεν ειχε εκραγει η βομβα, και το αλλο τι θα συνεβαινε αν ειχε εκραγει) και τελικα κανω κατι τελειως διαφορετικο.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Link to comment
Share on other sites

Ψυχραιμια συνφορουμιτες :):)

Ενταξει καποιοι ειναι αρνητικοι, σαν εμενα μετα το τελος της σειρας, κ καποιοι αλλοι δε ξεχνουν τις καλες στιγμες, τις στιγμες δρασης, τα υπεροχα τοπια κτλ κτλ. Πραγματικα ειχα αχτι μετα το τελος και γω γιατι αισθανθηκα οτι 2-3 εξυπνακηδες σεναριογραφοι την εφεραν σε ολο τον κοσμο . Εντυπωσιαζοντας, πετωντας αγνωστα ερωτηματα σε μια ενδιαφερουσα ιστορια κ διαβεβαιωνοντας οτι ολα θα εξηγηθουν, εξαπτοντας ετσι τη φαντασια ολο και περισσοτερων θεατων. Και πονταραν στη λογικη "εχουμε 130 επεισοδια και το εντελως τελος ειναι το τελευταιο. Ετσι κοροιδευουμε τον κοσμο για 6 σεζον, στο τελος του πεταμε κ πολυ συναισθημα για να ξεχαστει, γιατι δε γινεται αλλιως μετα απο τοσο καιρο θα ταυτιστεις με τους ηθοποιους, και ζησαμε εμεις καλα και ο Σογιερ καλυτερα".

Ουσιαστικα πουλουσαν για το μετα και τελικα το μετα δεν ηρθε, αλλα το προιον "εξαντληθηκε".

Link to comment
Share on other sites

Εδω μαλλον δεν με καταλαβες. Ο αλλος του λεει: Ή θα γραψω καλο γραμμα για την Αλεξ και θα μεινω διευθυντης, ή θα γινεις εσυ διευθυντης και θα την καταστρεψω. Γιατι δεν απαντησε ο Μπεν: "Ε, θα τα κανεις και τα δυο, αλλιως θα δημοσιοποιησω τη σχεση σου;". Η απειλη πιανει μονο για ενα απο τα δυο;; (εκτος αν δεν καταλαβα κατι στον συλλογισμο σου! :O)

 

καταρχήν ξεκινάμε με την υπόθεση πως ο αν μαθευτεί η σχέση του διευθυντή έχει ουσιαστικά "τελειώσει" η καριέρα του (για κάποιον Χ λόγο) και φυσικά ότι ο Ben το εννοεί όταν του λέει πως "αν δεν κάνεις το Χ, θα τα αποκαλύψω όλα" και δεν μπλοφάρει. Αλλά κυρώς θεωρόντας δεδομένο ότι για εκείνον είναι εξίσου σημαντικά και τα δύο - και το να γίνει διευθυντής αλλά και το να πάρει την επιστολή της η Alex.

 

Περίπτωση 1η: Ο διευθυντής παραιτείται

Τότε, ο Ben κρατάει το στόμα του κλειστό (αν θέλει - αν και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος πέρα από τον όρκο του και το γεγονος πως ήδη θα είχε πετύχει την απομάκρυνση του τέως διευθυντή, για να μην το κάνει) και γίνεται διευθυντής και η Alex δε παίρνει τη συστατική επιστολή.

Άρα 1/2 στόχους

 

Περίπτωση 2η: O διευθυντής δεν παραιτείται

Τότε ο Ben δε γίνεται διευθυντής αλλά η Alex θα έπαιρνε τη συστατική επιστολή.

Άρα και πάλι 1/2 στόχους

 

Περίπτωση 3η: Ο Ben δεν υποκίπτει στον αντι-εκβιασμό του διευθυντή και τα αποκαλύπτει όλα

Τότε ο διευθυντής χάνει τη θέση του, ο Ben γίνεται διευθυντής και η Alex πάλι δεν παίρνει την συστατική της επιστολή.

Ξανά, 1/2 στόχους

 

Περίπτωση 4η: Ο Ben υποκίπτει στον αντι-εκβιασμό του διευθυντή και επιλέγει το να γίνει εκείνος διευθυντής

Ο Ben γίνεται διευθυντής, η Alex δεν παίρνει την συστατική της επιστολή

Μάντεψε; 1/2 στόχους

 

Περίπτωση 5η: Ο Ben υποκίπτει στον αντι-εκβιασμό του διευθυντή και επιλέγει το να δώσει ο διευθυντής την συστατική επιστολή της Alex

Ο διευθυντής παραμένει διευθυντής, ο Ben δε γίνεται τίποτα και η Alex παίρνει την επιστολή της.

ναι...και πάλι 1/2 στόχους.

 

Τέλος:

 

Περίπτωση 6η: Ο Ben εκβιάζει ταυτόχρονα και για τους δύο στόχους του τον διευθυντή

 

Ο διευθυντής δεν έχει τίποτα πια να χάσει (γιατί και στις δύο επιλογές εκείνος παύει να είναι διευθυντής - που είναι και το μοναδικό πράγμα που τον νοιάζει) άρα όποια και αν είναι η επιλογή του θα είναι χαμένος. Λογικά φερόμενος, ένας άνθρωπος σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση συνήθως :p δεν υπογράφει συστατικές επιστολές για ανθρώπους που τον εκβίασαν και τον οδήγησαν σε αδιέξοδο -τουλάχιστον όχι σε ταινίες που δεν είναι της Disney :p. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα μπορούσε ειλικρινά ο διευθυντής να το κάνει αυτό. Άρα είτε ο διευθυντής παραιτηθεί (για να γλιτώσει το σκάνδαλο) είτε δεν παραιτηθεί και ο Ben τα πει όλα και οδηγηθεί στην απόλυση, πάλι δε υπογράψει τη συστατική επιστολή της Alex.

και ναι...guess what...πάλι 1/2 στόχους

 

Σε μια φράση:

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούσε με τίποτα να είναι win-win για τον Ben.

Με τίποτα όμως.

 

 

Πού διαφωνούμε; Ειλικρινά νόμιζα πως είναι ξεκάθαρο το γιατί δεν μπορούν να συμβούν και τα δύο ταυτόχρονα. Αν δεν είναι άστο...δεν μπορώ να το πω πιο αναλυτικά...ειλικρινά!!!!!!!!

Edited by DesertSMisSRaiN

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

DesertSMisSRaiN μιλας με ισως μπορει κτλ κτλ κτλ......

οκ το σεβομαι αλλα εμενα δεν μου λεει κατι αυτο.....:)

δεν με πείθει.....:)

εχουμε ενα σαγιντ "μολυσμένο" απο την μια(κανεις ποτε δεν καταλαβε απο τι μολύνθηκε αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα και παλι) να ειναι "κακος" και να λεει οτι δεν "αισθάνεται" τιποτα ενα ζομπι με αλλα λογια και ξαφνικά σε ενα επεισόδιο χωρις καμια εξήγηση γινεται "καλός" και θυσιάζεται μαλιστα για τους φιλους του....:rolleyes:

αυτο το σεναριο που δεν παταει πουθενα και σε τιποτα μπορει να το γραψει και η γειτόνισσα μου απεναντι...και αν αυτο εχει ακροαματικότητα και διαφημίσεις να μιλαμε μεχρι το πρωι....:lol:

οτι να ναι για μενα χαος.....

 

οσο για την ιλανα την κανανε φλας μπακ πηγε να την βρει ο τζεικομπ για να ζητησει την βοηθεια της οταν εγινε αυτο αυτη ηταν καλυμμένη με γαζες σε ενα νοσοκομειο κτλ κτλ κτλ...

ολα αυτα εδειχναν οτι η κοπελα θα ειχε μεγαλο ρολο στο ολο στορι....

και τι εγινε....? μια μερα εσκασαν τα εκρηκτικά που κουβαλουσε και τελος αυτο ηταν...

η ιλανα ομως ηξερε τι ηταν η καλυβα ηξερε οτι αλλος την χρησιμοποιούσε τοσο καιρο κτλ κτλ κτλ κτλ....

και το αποτελεσμα? ΜΠΟΥΜ.......παει....:lol:

οπως μπουμ ηταν και η καλυβα μπουμ ηταν και ο καπνος μπουμ ηταν και το νησι μπουμ ηταν και ολα τελικα......:p

να χαμε να λεμε να γεμιζουν τα επεισοδια και να πεφτουν οι διαφημίσεις.....:)

Link to comment
Share on other sites

Η μονη περιπτωση που μας ενδιαφερει ειναι αυτη:

 

 

Περίπτωση 6η: Ο Ben εκβιάζει ταυτόχρονα και για τους δύο στόχους του τον διευθυντή

 

Ο διευθυντής δεν έχει τίποτα πια να χάσει (γιατί και στις δύο επιλογές εκείνος παύει να είναι διευθυντής - που είναι και το μοναδικό πράγμα που τον νοιάζει) άρα όποια και αν είναι η επιλογή του θα είναι χαμένος. Λογικά φερόμενος, ένας άνθρωπος σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση συνήθως :p δεν υπογράφει συστατικές επιστολές για ανθρώπους που τον εκβίασαν και τον οδήγησαν σε αδιέξοδο -τουλάχιστον όχι σε ταινίες που δεν είναι της Disney :p. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα μπορούσε ειλικρινά ο διευθυντής να το κάνει αυτό. Άρα είτε ο διευθυντής παραιτηθεί (για να γλιτώσει το σκάνδαλο) είτε δεν παραιτηθεί και ο Ben τα πει όλα και οδηγηθεί στην απόλυση, πάλι δε υπογράψει τη συστατική επιστολή της Alex.

και ναι...guess what...πάλι 1/2 στόχους

 

Σε μια φράση:

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούσε με τίποτα να είναι win-win για τον Ben.

Με τίποτα όμως.

 

 

Πού διαφωνούμε; Ειλικρινά νόμιζα πως είναι ξεκάθαρο το γιατί δεν μπορούν να συμβούν και τα δύο ταυτόχρονα. Αν δεν είναι άστο...δεν μπορώ να το πω πιο αναλυτικά...ειλικρινά!!!!!!!!

 

Εκει που διαφωνουμε ειναι (μαλλον) οτι ο διευθυντης το μονο που ενδιαφερεται ειναι να μη χασει τη θεση του. Για μενα ειναι προφανες οτι ενδιαφερεται και να μη γινει γνωστο το γεγονος, γιατι οχι μονο θα χασει τη θεση του, αλλα και οποιαδηποτε αλλη θεση μελλοντικα. Ετσι, θα μπορουσε απλα ο Μπεν να τον πιεσει πρωτα να υπογραψει μια καλη συστατικη, και μετα να παραιτηθει.

 

Παρεμπιπτοντως, μεχρι και στο avclub, το ιδιο λεει ο σχολιαστης:

 

"And why couldn’t Ben just say, “No, I’ve got all the cards here so you’ll write that letter too?” I have no idea. I’m not usually a nitpicker when it comes to Lost’s convenient-but-not-too-sensible plot twists, but this one was a bit too dumb even for me. I understand that the show was trying to create an opportunity for Ben to rewrite history and save Alex, but surely there was a way to do that without everything being so binary. This or that. In or out."

 

Ας μας πουν και οι υπολοιποι αν τη θεωρουν λογικη κινηση. Ουτως ή αλλως παντως δεν εχει και τοση σημασια το συγκεκριμενο περιστατικο. Σαν ενα απο τα πολλα το ανεφερα, ας μην κολλαμε μονο σ αυτο. :)

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Link to comment
Share on other sites

φιλε PMNEDM εχεις δικιο σε ολα...απλα δεν εχει νοημα να αναλύσουμε τι συμβαινει σε κατι που ενω νομιζαμε οτι ηταν ενα παράλληλο συμπαν ηταν τελικα οι ψυχές τους λιγο πριν πανε στον παραδεισο......:wacko::wacko:

θα βγουν και θα σου πουν οι παραγωγοι εεεε ενταξει πεθαμενοι ειναι ολοι πλεον τι ψαχνεις να βρεις τωρα.....:lol:

γινονται και αυτα......:p

 

και μονο που το σκεφτομαι γελαω.....:lol::lol:

γιατι το αλλο....???

το οτι γέννησε η κλαιρ λιγο πριν παει στον παραδεισο....???:lol:

γέννησε τι .....????

αχ θεε μου....:lol:

Link to comment
Share on other sites

Εκει που διαφωνουμε ειναι (μαλλον) οτι ο διευθυντης το μονο που ενδιαφερεται ειναι να μη χασει τη θεση του. Για μενα ειναι προφανες οτι ενδιαφερεται και να μη γινει γνωστο το γεγονος, γιατι οχι μονο θα χασει τη θεση του, αλλα και οποιαδηποτε αλλη θεση μελλοντικα. Ετσι, θα μπορουσε απλα ο Μπεν να τον πιεσει πρωτα να υπογραψει μια καλη συστατικη, και μετα να παραιτηθει.

 

Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες αλλά διαφωνώ απόλυτα με την άποψή σου :p

Το να μη χάσει τη δουλειά του (και κατ' επέκταση την επαγγελματική του σταδιοδρομία και το γάμο του) ένοιαζε τον διευθυντή τόσο πολύ όσο ακριβώς ένοιαζε και τον Ben η Alex.

 

Και, με δεδομένη την απειλή του διευθυντή να μη στείλει συστατική για την Alex, θεωρώ πως ο Ben δεν είχε πλέον πιο δυνατά "όπλα" από τον διευθυντή. Γιατί μπορεί στην ουσία ο διευθυντής να έχανε πιο πολλά πράγματα απ'ότι ο Ben (τη δουλειά του, την αξιοπρέπειά του, την οικογένειά του) αλλά για τον Ben η Alex και η συστατική της επιστολή ήταν ακριβώς άλλο τόσο σημαντική.

 

Ακόμα λοιπόν και να γινόταν ρεζίλι ο διευθυντής, και να έχανε τη θέση και την οικογένειά του, η Alex πάλι δε θα είχε την συστατική της επιστολή.

 

Και ειλικρινά, ακόμα και αν ο Ben τον απειλούσε με όπλο, δε μπορώ να καταλάβω πως θα γινόταν αυτό που λες ("να τον έπειθε πρώτα να υπογράψει") αφού στην ουσία ο Ben "χρειαζόταν" τη βοήθεια του διευθυντή γιατί ήταν ο μόνος που μπορούσε να κάνει αυτό που χρειαζόταν η Alex. Για να μην αναφέρω καν το γεγονός πως η συστατική επιστολή ενός "έκπτωτου" και ατιμασμένου διευθυντή, λίγο καλό θα μπορούσε να κάνει στην Alex.

 

Ας μην το συνεχίσουμε. Προφανώς δεν το βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

win-win για τον Ben: Κάνει αυτό που έκανε τώρα, και μετά από μήνες (που η Alex έχει εξασφαλιστεί) φροντίζει να διαρρεύσει και η πληροφορία για τη σχέση του διευθυντή, αυτός παραιτείται και γίνεται διευθυντής ο Ben. Το οποίο κάνει λογική την κίνηση του Ben μεν, αλλά άκυρη την αντίδραση του Αrztzzt. zt. t

 

Πολλά what ifs, αλλά μιλάμε για λογική σε Purgatory Universe, που μπήκε για να "αποχαιρετίσει" τους χαρακτήρες και κάποιους να τους "αποκαταστήσει" ως καλόκαρδους (υπό διαφορετικές συνθήκες) :wacko:.

 

Πχ. εδώ η Claire ξαναμπήκε στο πειρατικό ταξί του τρόμου της Kate. Από κει και πέρα τι αναζητάς λογική, όπως θα έλεγε και o Miles, αν κάποιος τον ρωτούσε και σε αυτό το σύμπαν :p

 

Πάντως, το συγκεκριμένο επεισόδιο το θεωρώ από τα καλά της season, όχι βέβαια για το τι έγινε στο flash sideways (γιατί πλέον who cares για τη φούσκα του φανταστικού κόσμου), αλλά για το πως έδειξαν τον Ben στο νησί. Βέβαια σε επόμενο επεισόδιο ο Ben πάλι υποτροπίασε και άλλαξε στρατόπεδο και ξαναάλλαξε στρατόπεδο για να έχει κάτι να κάνει και να είναι σχετικός με τα δρώμενα, και τελικά έγινε no2 του Hurley :wacko: αλλά τι να κάνουμε, κρατάμε ό,τι μας άρεσε.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

Όμορφο φινάλε! Έξυπνο το τρικ των μεταθανάτιων side-ways και του γεγονότος ότι ο χρόνος εκεί απλά δεν υπάρχει, οπότε το πότε απεβίωσε κάθε ήρωας δεν έχει σημασία εκτός του απόλυτου γεγονότος ότι απλά απεβίωσε κάποια στιγμή οπότε όταν όλοι έφτασαν στην μεταθανάτια κατάσταση μπόρεσαν να πάνε μαζί στο επόμενο στάδιο της ύπαρξης τους. Γενικά το LOST μου άφησε από την αρχή ως το τέλος πολύ καλή εντύπωση.

:-)

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια απορια για το φιναλε:lol::lol:.απο τις τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσες...Απο οτι ειδαμε ο σμοκι ηθελε να καταστρεψει το νησι αλλαζοντας τη βαλβιδα του νησιου κατι τετιο..η εξαφανιζοντας το φως...ομως δεν υπολογισε πως αν το κανε αυτο θα χανε τις δυναμεις του.Και τις εχασε... εγινε ανθρωπος.

Ο τζακ πηγε να τον αποτελιωσει για τον εξης λογο <αυτο για αυτους που δεν το πιασαν> πως ο ιδιος δεν ηθελε το νησι να καταστραφει και αν ο τζακ εφερνε παλι το φως ο σμοκι θα μπενε παλι στη σπηλια και θα γινοταν <καπνοσ>:lol: αρα επρεπε να τον σκοτωσει πρωτα.Εφοσον ομως και ο τζακ εχασε το χαρισμα που του δωσε ο τζεικομπ να μη μπορει να πεθανει εφαγε τη μαχαιρια του σμοκι...

Η απορια ειναι ως εξης.Εφοσον ο τζακ μπηκε στη σπηλια και ξαναεφερε το φως η οτι αλο ειναι αυτο και το νησι δεν καταστραφηκε..Τοτε δεν θα πρεπε να γιατρευτει η πληγη του μιας και απο αυτη πεθανε τελικα και να ξαναγινει αθανατος;; η δεν το σκεφτηκε να το κανει αυτο μες στη σπηλια;

εδω ο σμοke σκοτωθηκε και ο τζεικομπ τον εριξε εκει μεσα και εγινε ο τι εγινε..αρα γιατι το ιδιο δεν εγινε και με τον γιατρο....

αν καπιος καταφερει να βρει μια λυση και για αυτο κερδιζει αποροφητηρα :lol:

Παντως περα απο τη πλακα εγω θελω να πιστευω πως ισως οτι δεν πηραμε απαντησεις γιατι το τι τελικα ειναι το νησι και πως ειπαρχει,, να ναι καπως ενα μαρκετινγκ τον σεναριογραφων ωστε μετα απο καπoιο καιρο να ξαναπεπαναφερουν το λοστ ως μια ταινια η και σειρα με νεους λοστις.

Βεβαια αν γινει κατι τετιο το δευτερο δηλ να στε σιγουροι πως μονο αυτοι θα το βλεπουν:lol:.Ο κοσμος δεν τη ξαναπαταει ετσι ευκολα για δευτερη φορα.

Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.
Link to comment
Share on other sites

παιδια συγνωμη κιολας ενα μικρο διάλυμα μην βαρατε ! μια ερώτηση μόνο !! εμεις που βλέπαμε lost , τη σειρά προτείνετε τώρα που να ειναι καλη ,ερχεται και καλοκαιρακι ? αν δεν θελεται να απαντήσετε για να μην χαλάσουμε την ροή ,στείλτε μου μόνο π.μ .

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια απορια για το φιναλε:lol::lol:.απο τις τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσες...Απο οτι ειδαμε ο σμοκι ηθελε να καταστρεψει το νησι αλλαζοντας τη βαλβιδα του νησιου κατι τετιο..η εξαφανιζοντας το φως...ομως δεν υπολογισε πως αν το κανε αυτο θα χανε τις δυναμεις του.Και τις εχασε... εγινε ανθρωπος.

Ο τζακ πηγε να τον αποτελιωσει για τον εξης λογο <αυτο για αυτους που δεν το πιασαν> πως ο ιδιος δεν ηθελε το νησι να καταστραφει και αν ο τζακ εφερνε παλι το φως ο σμοκι θα μπενε παλι στη σπηλια και θα γινοταν <καπνοσ>:lol: αρα επρεπε να τον σκοτωσει πρωτα.Εφοσον ομως και ο τζακ εχασε το χαρισμα που του δωσε ο τζεικομπ να μη μπορει να πεθανει εφαγε τη μαχαιρια του σμοκι...

Η απορια ειναι ως εξης.Εφοσον ο τζακ μπηκε στη σπηλια και ξαναεφερε το φως η οτι αλο ειναι αυτο και το νησι δεν καταστραφηκε..Τοτε δεν θα πρεπε να γιατρευτει η πληγη του μιας και απο αυτη πεθανε τελικα και να ξαναγινει αθανατος;; η δεν το σκεφτηκε να το κανει αυτο μες στη σπηλια;

εδω ο σμοke σκοτωθηκε και ο τζεικομπ τον εριξε εκει μεσα και εγινε ο τι εγινε..αρα γιατι το ιδιο δεν εγινε και με τον γιατρο....

αν καπιος καταφερει να βρει μια λυση και για αυτο κερδιζει αποροφητηρα :lol:

Παντως περα απο τη πλακα εγω θελω να πιστευω πως ισως οτι δεν πηραμε απαντησεις γιατι το τι τελικα ειναι το νησι και πως ειπαρχει,, να ναι καπως ενα μαρκετινγκ τον σεναριογραφων ωστε μετα απο καπoιο καιρο να ξαναπεπαναφερουν το λοστ ως μια ταινια η και σειρα με νεους λοστις.

Βεβαια αν γινει κατι τετιο το δευτερο δηλ να στε σιγουροι πως μονο αυτοι θα το βλεπουν:lol:.Ο κοσμος δεν τη ξαναπαταει ετσι ευκολα για δευτερη φορα.

Σωστή η παρατήρηση σου αλλά ενδεχομένως εξηγείται από την πράξη του Jack να χρήσει ως αντικαταστάτη του πριν μπει στην σπηλιά τον Hugo. Το ίδιο συνέβη και στην μητριά του Jacob και του MIB καθώς όταν η πρώτη έχρισε ως αντικαταστάτη της τον Jacob μετά από λίγο δολοφονήθηκε με μαχαιριά από τον MIB (όπως και οι υπόλοιποι φύλακες με τον Α ή Β τρόπο). Από αυτό συμπεραίνω ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δυο φρουροί στο νησί. Ύστερα ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν επεισόδια που το νησί επέτρεπε την μη ίαση και τον θάνατο κάποιών ηρώων (ειδικά όταν η αποστολή τους εκεί είχε πια τελειώσει). Τώρα όσον αφορά την μετατροπή του MIB σε smoke-monster ενδεχομένως να έχει σχέση με την κακιά (evil) που το παιδί αυτό εκπροσωπούσε ως ο δεύτερος όρος της εξίσωσης του Jacob που ήταν το αντίστροφο από αυτόν οπότε εισερχόμενος στην Πηγή του Φωτός όπου υπάρχουν, καλό και κακό, έδωσε την δυνατότητα στο δεύτερο να απελευθερωθεί αρπάζοντας το σώμα του (το evil έγινε incarnate -ένσαρκο- ή Ινδουιστικό avatar αν θες) και ξεφεύγοντας έτσι από την σπηλιά στην οποία έμεινε μόνο, ας πούμε «το καλό» πια. Τώρα όσον αφορά το τι ήταν το νησί, μάλλον κάποιο είδος Εδέμ, ένας Παράξενος Τόπος (Κέλτικη μυθολογία..), ενδεχομένως ακόμα και η κατοικία του «Θεού» (από τα συμφραζόμενα – δεν ειπώθηκε ποτέ direct) μιας εντελώς ξέχωρης θεολογίας όμως (από τις συμβατικές που γνωρίζουν οι περισσότεροι) όπου θέλει τον τελευταίο να παρουσιάζεται αορίστως ως μια μορφή ουδέτερης ουσίας / ενέργειας στον οποίο ενυπάρχουν όλες οι ιδιότητες (καλό, κακό κτλ) αποτελούσες πολυποίκιλες εκφράσεις του (κλασσική αντίληψη «περί Θεού» των Ευρωπαίων αποκρυφιστών -βλ. oriental επιρροές) και από τον οποίο πηγάζουν τα πάντα (κόσμος, ψυχή κτλ). Η αποστροφή μάλιστα ότι το φως υπάρχει σε όλους / όλα θυμίζει λίγο και το ΑΤΜΑ του Ινδουισμού / Βουδισμού.

 

Υ.Γ.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να επεκταθώ περαιτέρω στο ζήτημα διότι ούτε έχει τόση σημασία, ούτε φυσικά θα βγει κάποια άκρη καθώς είναι σαν να συζητάμε για την "αληθινή" θεολογία που μπορεί να κρύβεται πίσω από την μυθολογία των διηγημάτων του H. P. Lovecraft, πολύ κακό δηλαδή για το τίποτα :)

Edited by Directx

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

εμεις που βλέπαμε lost , τη σειρά προτείνετε τώρα που να ειναι καλη ,ερχεται και καλοκαιρακι ?

 

Υπάρχουν πολλές καλές σειρές για να δεις. Επειδή δεν γνωρίζω τι έχεις δει ήδη, ούτε τι είδος σειράς θα προτιμούσες να δεις, (ούτε έχουμε όλοι τα ίδια γούστα :ninja:) υπάρχουν δύο threads στο greektvsubs.gr που μάλλον θα σε βοηθήσουν.

 

TV Shows MEGATHREAD: Σύντομες παρουσιάσεις των θεμάτων πολλών σειρών, με άριστη οργάνωση.

 

Διαχρονικες σειρες ισαξιες ή και καλυτερες του Lost: Αν και το thread αυτό ξεκίνησε από λάθος βάση (...) έχει πολλές καλές προτάσεις.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

δε ξερω αν εχει δωθει ξανα αλλα το αρθρο του καρπετ ειναι οτι πιο λογικο εχω διαβασει..

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=11633&autid=4

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...