Jump to content

Lost (ABC)

Jacktheripperd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν το βρήκα κακό το επεισοδιάκι... Έχουμε δει και χειρότερα! Άλλωστε δεν είχε καθόλου Jack :p

Και μη βιάζεστε να βγάλετε συμπέρασμα πως ό,τι συμβαίνει στα flash-sideways είναι άσχετο. Στο παρελθόν έχουν αποδείξει ότι τα πάντα παίζουν ρόλο.

Συμφωνώ ότι το επόμενο επεισόδιο αναμένεται Ορόσημο! :)

• Απαντήσεις 7,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν:

1) Ο Μπεν στο παράλληλο σύμπαν, δε γνωρίζει ότι η Άλεξ είναι η κόρη του; :confused:

2) Το ότι ο «Σώγιερ» ήταν αστυνομικός κατά την πτώση της 815 το γνωρίζαμε; Γιατί εγώ είχα μείνει στο ότι ήταν ψιλοαπατεώνας... Το ίδιο ισχύει και για τον Μάιλς. Πότε έγινε μπάτσος;

3) Ο «Σώγιερ» ωραίος μάγκας. Μονά-ζυγά δικά του στο θέμα με την «Ύδρα». Είτε σκοτώσει ο Γουίντμορ τον Μπεν είτε το αντίθετο, αυτός έχει κερδίσει την συμφωνία. Το θέμα είναι αν θα τηρηθεί φυσικά.

4) H γυναίκα που «κοιμάται» μαζί με τον Σώγιερ στην αρχή του τελ. επεισοδίου και τον απειλεί με το όπλο είναι η Γκρέτσεν του Prison Break ή της μοιάζει πολύ; :p

minovg έχει σοβαρές ελλείψεις :p

Κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν:

1) Ο Μπεν στο παράλληλο σύμπαν, δε γνωρίζει ότι η Άλεξ είναι η κόρη του; :confused:

Η Άλεξ δεν ήταν ποτέ κόρη του. Την απήγαγε από τη Ρουσώ στο κανονικό σύμπαν.

Στο εναλλακτικό, καμιά σχέση.

2) Το ότι ο «Σώγιερ» ήταν αστυνομικός κατά την πτώση της 815 το γνωρίζαμε; Γιατί εγώ είχα μείνει στο ότι ήταν ψιλοαπατεώνας... Το ίδιο ισχύει και για τον Μάιλς. Πότε έγινε μπάτσος;

Στο κανονικό σύμπαν ο "Σώγιερ" αποφάσισε να γίνει απατεώνας/εγκληματίας για να σκοτώσει τον Cooper.

Στο εναλλακτικό αποφάσισε να γίνει αστυνομικός.

Η διαφοροποίηση μεταξύ εναλλακτικού και κανονικού σύμπαντος έχει ξεκινήσει πολύ πριν την πτήση 815 (πιθανολογούμε κατά την έκρηξη της βόμβας)

3) Ο «Σώγιερ» ωραίος μάγκας. Μονά-ζυγά δικά του στο θέμα με την «Ύδρα». Είτε σκοτώσει ο Γουίντμορ τον Μπεν είτε το αντίθετο, αυτός έχει κερδίσει την συμφωνία. Το θέμα είναι αν θα τηρηθεί φυσικά.

Μπορεί να νομίζει ότι έχει το πάνω χέρι. Ο Widmore γνωρίζει για αυτόν και ο Locke είναι ημίθεος, θεός ή μάγος. Sawyer's screwed.

4) H γυναίκα που «κοιμάται» μαζί με τον Σώγιερ στην αρχή του τελ. επεισοδίου και τον απειλεί με το όπλο είναι η Γκρέτσεν του Prison Break ή της μοιάζει πολύ; :p

Είναι.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

Aπ'οτι βλεπω μερικοι τσαμπα εβλεπαν Lost τοσο καιρο.....

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ευχαριστώ, όντως κατατοπιστικότατος. Ναι έχω αρκετές ελλειψεις. :O

Kαλα εδω που τα λεμε ειναι τοσα πολλα αυτα που εχουν συμβει σε αυτους τους 6 κυκλους που το χανεις σε καποιες φασεις:wacko:

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

ο Γουιντμορ γιατι δε μπορει να πατησει στο νησι;

και γιατι θελει να επιστρεψει στο νησι;;

Μια χαρά το βρήκα το επεισοδιάκι. Μου άρεσε η ατάκα του Γουίντμορ στο Σώγιερ "It's sad really, how little you know". Τι να εννοούσε; Ο καπνός πώς μπορεί να σκοτωθεί άραγε;

οταν ειδα το επεισοδιο με τον σογιερ να ειναι αστυνομικος και να εχει συνεταιρο τον μαιλς μου ρθε να λυθω στα γελια.Δηλαδη το κουφο του κουφου.απ την αλλη δειχνει ενα εναλλακτικο συμπαν αλλα ειναι μια ανατροπη στο χαρακτηρα του σογιερ που απλα δεν κολαεί.Και τελος το λοστ πλεον εχει παρει τελειωσ αλλη κατευθηνση και απο κει που ηταν δραμα θριλλερ, τωρα θα πρεπει να μετανομαστει σε SUPERNATURAL:wacko:Το μονο που μενει στο τελος ειναι να δουμε τα αδερφια winchester να μπουκαρουν στο νησι με τον αγγελο kash και τα κανουν ολα λαμογιαλο:lol::lol:Θα θελα να ξερα τι βλεπω τοσα χρονια.Αυτο παντως που με αρεσει στην σειρα ειναι ποοοοοοοοσο ψυχραιμοι ειναι ολοι τους οταν ερχονται αντιμετωποι σε τετειες καταστασεις.Ο σωγιερ αντι να αρχιζει να πριζει τον λοκ οταν χερει πως δεν ειναι ανθρωπος αλλα μια οντοτητα τι ειναι και απο που ξεφυτρωσε .οκ θα κανω οτι θες αρκει να φυγω απο αυτο το κολονησο:lol:.Βλεπεις ειναι συχνο φαινομενο να βλεπεις φαντασματα η δαιμονες και οτι ο αλος μπορει να σε #$#$#$#$ και να κρατας την ψυχραιμια σου.Βασικα ειναι κατι που το βλεπεις σε ολες τις αμερικανικες σειρες και στο supernatural Παντως σε μια συνεντευξη της κλερ <εμιλι ντε ρεβιν> σε ξενο περιοδικο αποκαλυψε πως στο τελευτιο επεισοδιο θα ερθει μια σουπερ ανατροπη.:cry: Edited by manolissinger
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

Kαλά, ολόκληρο Richard-επεισόδιο, και δεν έχει κανείς να πει τίποτα; :p

Θα επανέλθω αργότερα μέσα στην ημέρα, γιατί δεν έχω προλάβει ακόμα να το δω ολόκληρο! Πάντως "λέει" πολύ! :)

ε καλα μη περιμενετε ΤΙΣ ανατροπες

λεει πως καταστραφηκε το αγαλμα (οχι , δε το παθε απο την εκρηξη), σου δειχνει τι περιπου ειναι το νησι (αν εχετε δει το lovely bones θα τα ταιριαξετε) και ξεκαθαριζει ποιος ο σκοπος του μαυρου και του Τζεικομπ

Η αναμονη συνεχιζεται

:X

Ενώ το επεισόδιο θα μπορούσε να θεωρηθεί "αποκαλυπτικό", για κάποιο λόγο με άφησε ανικανοποίητο. Ίσως επειδή

η παρουσία του Ριτσαρντ ανά τους αιώνες δεν παρουσιάστηκε καθόλου, παρά μόνο παρουσιάστηκε η αρχή και το σήμερα.

Σχόλια:

- Κατεδαφίστηκε ολόκληρο (πέτρινο) άγαλμα από ένα (ξύλινο) καράβι; και αν ναι, πού πήγε το υπόλοιπο άγαλμα;

- Όταν βλέπουν το καράβι στην αρχή του τελευταίου επεισοδίου του 5ου κύκλου, θυμάμαι ότι είχε λιακάδα... άρα, δεν είναι το ίδιο καράβι;

- Η Ισαμπέλα στο τέλος φοράει σύγχρονα ρούχα;;;!!!

- Στο επεισόδιο αυτό μας κάνουν πλέον προφανές ότι ο Τζέηκομπ είναι ο Θεός, η ανώτατη δύναμη που δεν παρεμβαίνει, ο Μαυροντυμένος είναι ο Διάβολος που συνέχεια θέτει πειρασμούς και ανταλλάγματα, παγιδευμένος στην Κόλαση. Μόνο που κατά πάσα πιθανότητα είναι πάλι συμβολικό, καθώς και ο Τζέηκομπ και ο Μαυροντυμένος φαίνονται να έχουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά: ο Τζέηκομπ μπορεί να σκοτωθεί και τώρα που πέθανε εμφανίζεται ως φάντασμα, ενώ ο Μαυροντυμένος συνεχίζει να μας επισημαίνει ότι έχασε την ανθρωπιά του.

- Η τελευταία σκηνή του Lost θα δείχνει τον Λοκ/Μαυροντυμένο και τον Τζακ σε ρόλο Τζέηκομπ να κάθονται στην παραλία και να σχολιάζουν το επόμενο καράβι/αεροπλάνο/διαστημόπλοιο που θα έρχεται στο Νησί :P

sakis for the masses, θου for the few

Τζακ και Σώγιερ se ρόλο Τζέικομπ και MIB θα έλεγα :p

Όσο για την Ισαβέλλα δε μου φάνηκε οτι φορούσε σύγχρονα ρούχα :confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νταξ, θεωρώ πως ήταν το καλύτερο επεισόδιο όλης της σειράς μέχρι στιγμής. Good job :D

Νταξ, θεωρώ πως ήταν το καλύτερο επεισόδιο όλης της σειράς μέχρι στιγμής. Good job :D

Συμφωνω. :)

Στην ουσία μας επιβεβαίωσε κάποιες υποψίες, μας έδειξε με πολύ ωραίο τρόπο (όπως πάντα κάνει το Lost όταν πιάνει την ιστορία ενός ενδιαφέροντα χαρακτήρα) τι συμβαίνει με τον Ρίτσαρντ και αν και δεν είχαμε δράση, εξηγήθηκαν αρκετά πράγματα. Αλλά και πάλι, περιμένουμε διευκρινήσεις, κυρίως σχετικά με τις εμφανίσεις Jacob/Man in Black.

Eπίσης, αν και δεν έχω μεγάλο πρόβλημα με τα flash-sideways, καθώς έχω υπομονή να δω πώς θα συνδεθούν στο τέλος (υπάρχουν ήδη κάποιες ενδείξεις), ήταν πολύ ευχάριστη η επιστροφή σε παλιό, κλασικό flashback!

Μπούρδες, που λέει και ο μάγειρας στην Παταγωνία. Τα ξέραμε σχεδόν όλα από πριν.

Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος το λόγο που ο Ρίτσαρντ είχε στραβώσει με τον Jacob;

Η καλύτερη εκδοχή ήταν αυτή της Ισαμπέλλας:

Ότι στο νησί όλοι είναι πεθαμένοι και ότι εκεί βρίσκονται στην κόλαση. Και ότι απλά γίνονται πειράματα με το παρελθόν.

Δε νομίζω να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αυτό...

Καλό επεισόδιο. Η ιστορία στην αρχή ήταν αρκετά βαρετή και θύμιζε λίγο από

Zorro + μεξικάνικη μεσημεριανή σειρά. Και πολύ κλάψα ρε παιδι.

Αλλά μετά τους θανάτους (πως γίνεται όλοι από ένα σκούντημα να μένουν στον τόπο σε αυτή τη σειρά) τα πράγματα έγιναν πιο ενδιαφέροντα.

+ Πολύ καλή ερμηνεία από τον Carbonel (όσο δεν κλαψούριζε τέλος πάντων).

+ Κάποιες απαντήσεις, που πάνω κάτω τις ξέραμε ή τις είχαμε εξάγει (αυτό με το Black Rock και το άγαλμα το είχα πει -πάνω κάτω!!! lol). Το πρόβλημά μου με αυτές είναι ότι έχω την αίσθηση ότι δεν κολλάνε τόσο καλά στα μυστήρια του νησιού (πχ τι σημαίνουν όλα αυτά για το ρόλο που βαρούσαν οι others, προς τι τα λατινικά, προς τι οι αρχηγοί που τάχα μου μιλούσαν με τον Jacob, προς τι τα τελετουργικά με τους φόνους πατεράδων, τι σκατά αντιπρόσωπος ήταν ο Richard όταν δεν ενημέρωνε κανέναν για το τι τρέχει με το νησί όπως ήταν η δουλειά του, γιατί ο καπνός εξόντωσε τους πάντες στο πλοίο που έφερε ο Jacob αν είχαν clean slate, γιατί άλλοτε σκοτώνει και άλλοτε όχι (dharma, losties, others, roussau), γιατί ο Richard συμμετείχε (ενεργά) στην εξόντωση όλης της dharma κλπ κλπ. Επίσης τι σήμαινε η πυξίδα για τον Richard (που είχε γίνει θέμα στην 5η season), αν αυτός ήταν απλά σκλάβος στο Black Rock;

+ Ο original τύπος με τα μαύρα είναι πολύ πιο επιβλητική παρουσία από τον Locke. Με κίνδυνο ύβρεως, θα προτιμούσα περισσότερες σκηνές με αυτόν παρά με τον Fake Locke.

+ Από την πλευρά του χαρακτήρα του Richard, ήταν πολύ καλή η σκηνή όπου ζητάει από τον Jacob να ζήσει για πάντα. Έβγαζε νόημα γιατί δεν ήθελε να πεθάνει (να πάει στην κόλαση), ο Jacob δεν μπορεί να συγχωρέσει αμαρτίες ούτε να αναστήσει νεκρούς. (αλλά από την άλλη δε ξέρω τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για το ότι ο Jacob είναι μάγος)

+ Ωραίο το σκηνικό με τον Hurley να λέει στον Richard όσα έλεγε η Isabella (και καθώς μετακινείται η κάμερα, παρακάμπτεται ο Hurley και μιλάει απευθείας η Isabella). Θύμισε λίγο συγκεκριμένη σκηνή από το Ghost (χε χε), αλλά επίσης μου θύμισε μια σκηνή από την πρώτη season όπου "ακούμε" τις συζητήσεις των Losties από τα αυτιά του Jin (και όλοι μιλάνε αλαμουρνέζικα).

- Γιατί ο Jacob -εφόσον είναι υπερμαχος του free will (και μάλιστα uninformed free will) δεν άφησε τον Richard να τον ξεκάνει (ενώ αργότερα άφησε τον Ben; )

- Ο Jacob έψαχνε πάντα candidates; Θέλω να πω, πέρασε η θητεία του και έψαχνε candidate, ή το έκανε από την αρχή; Ήθελε ρεζέρβα ή κάποιον να τον απαλλάξει; O Richard ήταν;

- Όπως είπα και πιο πάνω, δεν καταλαβαίνω πως ο Richard ήταν αντιπρόσωπος του Jacob. Δεν ήξερε τίποτα για candidates, έζησε τόσα χρόνια, συμβούλευε τους Others, τους έκανε στρατοκρατούμενους, βοήθησε στο purge, στις ψυχανωμαλίες του Ben, δεν είπε τίποτα στους Losties για το τι παίζει με το νησι...

- Πόσο αφελές είναι το παιχνίδι του Jacob με τον MIB; "Να καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους χωρίς να χρειάζεται να τους το πω." "Να αποδείξω στον άλλον ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να διαφθαρούν" (εδώ χάνει πανηγυρικά, thanks for playing jacob). "Γιατί θα πρέπει να εμπλακώ;" <- Εμ, σου έχω νέα. Όχι μόνο έβαλες το χεράκι σου στη μοίρα τους. Έβαλες και την ποδάρα σου και τους πάτησες την ελευθερία τους.

"Θέλεις δουλειά" <- Ποιά εναλλακτική έχω ρε διάολε στο κωλονήσι που με έφερες;

- Τι γίνεται με όσους πηγαινοέρχονται στο νησί; Ανανεώνεται η κάρτα "καθαρού παρελθόντος;" :lol:

- Στο προ-προηγούμενο επεισόδιο ο Richard ήταν στο Black Rock και μετά το όλο δράμα εκεί με τον Jack αποφάσισε να τον ακολουθήσει. Τώρα χωρίς να μεσολαβήσει κάτι ουσιαστικό, τον πιάνει πάλι η γκρίνια, γυρνάει πάλι στο Black Rock και ζητά να συνταχθεί με τον MIB. Ελεεινή τροπή (αλλά τουλάχιστον ήταν αφορμή για το flashback).

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1. Ένας τύπος με μαγικές δυναμεις που η κύρια μορφή του είναι ο καπνός.

2. Ένα νησί που είναι ο "φελλός" στο μπουκάλι που τον κρατάει παγιδευμένο.

3. Ο τύπος τάζει εκπλήρωση ευχών σε όποιον τον ελευθερώσει.

Τι μας κάνουν αυτά, αν παραβλέψουμε ότι λείπει ο Alladin από την εικόνα;

Αν και μεταφορικά θα ήθελα κάτι πιο πολύ στο στυλ

ο τύπος με τα μαύρα συμβολίζει/είναι το παρελθόν των ανθρώπων, χρησιμοποιεί αναμνήσεις και νεκρά -πρόσωπα για να μανιπουλάρει κόσμο, δεν τους αφήνει να το ξεχάσουν. Ο Jacob πάλι είναι το μέλλον, δεν έχει πολλά πράγματα για να μανιπουλάρει τους άλλους, πιστεύει στις δυνατότητές τους να αλλάξουν/να μην διαφθαρούν (καλή τύχη με αυτό), μπορεί να δώσει clean slate και ζωή (από ίαση έως αιώνια ζωή).

Αυτά έχω. (καλό κουράγιο σε όποιον διαβάσει το wall of text μου & thanks )

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

OK αρχικά τρόμαξα με τη μαυρίλα, αλλά

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1. Ένας τύπος με μαγικές δυναμεις που η κύρια μορφή του είναι ο καπνός.

2. Ένα νησί που είναι ο "φελλός" στο μπουκάλι που τον κρατάει παγιδευμένο.

3. Ο τύπος τάζει εκπλήρωση ευχών σε όποιον τον ελευθερώσει.

Τι μας κάνουν αυτά, αν παραβλέψουμε ότι λείπει ο Alladin από την εικόνα;

:respect:

Αυτο με τους Λόστις γιατι δεν τους ενημέρωσε ο Ριτσαρντ το είχα απορία μετα το επεισόδιο αλλα σκέφτηκα οτι ποιός ειπε οτι ο Ριτσαρντ εκανε καλα την δουλειά του;

Μπορει ο Μαυρος κάπως να ειχε φυλακήσει τον Τζεικομπ στην καλύβα κάποτε μεσα στα 140 χρόνια δουλειάς του Ρίτσαρντ και να εμφανίζονταν με διαφορες μορφες στο Ριτσαρντ κάνοντας οτι είναι απεσταλμένοι του Τζέικομπ και να του ελεγαν ότι συμφέρει τον κακό για να καταστραφεί το νησί και να φύγει...π.χ.οτι ο Μπεν ειναι εκλεκτός και κανε οτι σου πει....δλδ ολα τα τρελά του: φόνοι Νταρμιτών και πατεραδων.

Για tabula rasa μίλησε ο Τζέικομπ οχι ο Καπνός αυτος σκότωνε οποιον δεν τον έβρησκε ικανό για την αποστολή του να ξεκάνει τον Τζέικομπ...

Γιατι αφησε ο Τζεικομπ τον Μπεν να τον σκοτώσει; ισως γιατι ήρθε τώρα ο εκλεκτος που θα τον διαδεχτεί...

Ακόμα δεν μας λύθηκε η απορία τι είναι αυτοι οι δύο ο Τζέικομπ γιατι να είναι μάγος; μπορει να είναι αγγελος φύλακας της Κόλασης....

Γιατί οι ανθρωποι είναι απληροφόρητοι για το τι είναι καλο και τι κακο; τώρα γεννήθηκαν στο νησί;;;εχουν ολοι τους κανονες και τις θρησκείες τους και σίγουρα απο εκει ξεκινάει η φιλοσοφία της σειρας οτι ολες οι θρησκείες ειναι το ιδιο αφου μιλανε για καλο και κακό....New age φιλοσοφία:X