Jump to content

Εναλλακτική χρήση των Avatars

Monosandalos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξέρω πόσοι θα συμφωνήσουν με αυτό, η πόσο εύκολο είναι να εφαρμοστεί δεδομένου οτί θα χρειαστεί πολύ επαναπρογραμματισμό απο τον MsK αλλά μήπως θα ήταν καλή ιδέα όταν κάνεις click πάνω στο avatar κάποιου χρήστη να σου βγάζει την σελίδα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο myphone σχετικά με αυτό το κινητό? Έτσι κι αλλιώς για να δείς το profile του χρήστη μπορείς να κάνεις click στο username.

Φαντάζομαι οτι εκτός απο τον επαναπρογραμματισμό θα υπάρξει πρόβλημα με τα κινητά/pda/ppc κτλ. για τα οποία δεν υπάρχουν reviews (είναι πολλά τα αναθεματισμένα).

Πάντως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να μπορείς να βλέπεις άμεσα πληροφορίες για το κινητό που χρησιμοποιεί αυτός που γράφει, μιας και υπάρχουν πολλοί ανάμεσα μας (όπως εγώ π.χ.) που ξέρουν ελάχιστα για τα κινητά που βλέπουν στα avatars

Οι υπογραφές κειμένου δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 5 γραμμές ή τους 750 χαρακτήρες.

Δεν νομίζω, προσωπικά, πως θα προσφέρει κάτι σημαντικό κάτι τέτοιο. Όποιος θέλει, μπορεί να πάει στο MyDevices και να διαβάσει ό,τι επιθυμεί.

Καλό θα ήταν επίσης να εμφανίζεται το όνομα του κινητού αντί για το "User"'s avatar, όταν αφήνεις πάνω στην εικόνα το ποντίκι. Τι λέτε?

Καλό θα ήταν επίσης να εμφανίζεται το όνομα του κινητού αντί για το "User"'s avatar, όταν αφήνεις πάνω στην εικόνα το ποντίκι. Τι λέτε?

Αυτό γίνεται και τώρα

Δεν ξέρω πόσοι θα συμφωνήσουν με αυτό, η πόσο εύκολο είναι να εφαρμοστεί δεδομένου οτί θα χρειαστεί πολύ επαναπρογραμματισμό απο τον MsK αλλά μήπως θα ήταν καλή ιδέα όταν κάνεις click πάνω στο avatar κάποιου χρήστη να σου βγάζει την σελίδα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο myphone σχετικά με αυτό το κινητό? Έτσι κι αλλιώς για να δείς το profile του χρήστη μπορείς να κάνεις click στο username.

Φαντάζομαι οτι εκτός απο τον επαναπρογραμματισμό θα υπάρξει πρόβλημα με τα κινητά/pda/ppc κτλ. για τα οποία δεν υπάρχουν reviews (είναι πολλά τα αναθεματισμένα).

Πάντως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να μπορείς να βλέπεις άμεσα πληροφορίες για το κινητό που χρησιμοποιεί αυτός που γράφει, μιας και υπάρχουν πολλοί ανάμεσα μας (όπως εγώ π.χ.) που ξέρουν ελάχιστα για τα κινητά που βλέπουν στα avatars

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 437 διαφορετικά avatars και 115 διαφορετικές συσκευές στο my devices, άρα είμαστε σε καλό δρόμο... :) Θα μπορούσε να γίνει για τις συσκευές που υπάρχουν πληροφορίες είναι αλήθεια, ωστόσο τεχνικά αυτή τη στιγμή θέλει λίγο μελέτη το θέμα ώστε να υπολογιστούν πιθανές συνέπειες, προβλήματα και τρόποι υλοποίησης. Πάντως είναι πολύ καλή ιδέα και προστέθηκε στον φάκελο των under consideration.

Ευχάριστα νέα. Με μια μόνο μικρή αλλαγή στο showthread.php, αυτό είναι εφικτό και σίγουρα πιο χρήσιμο από την πληροφορία που εμφανίζονταν παλαιότερα (user's avatar). Το όνομα του κινητού προστέθηκε στο alt="" της εικόνας ως εναλλακτικός τρόπος περιγραφής της. Στον IE εμφανίζεται όταν «αφήνεις το κέρσορα του ποντικιού πάνω σε αυτήν». Στον Firefox για να εμφανιστεί θα πρέπει να περάσει στο title="" (τίτλος) ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν αδυνατον να ψαχτεί μετά το myphone.gr μέσω Google :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Aφού γίνεται εδώ και 5,2 λεπτά, σημαίνει οτι γίνεται και τώρα. Οπότε δεν την πάτησα :p

Αν κατάλαβα καλά μόνο σε ΙΕ εμφανίζεται; Γιατί το βλέπω κανονικά στον Firefox :confused:

Χρήσιμη αλλαγή όπως και να 'χει :) Για να δεις πριν το μοντέλο του κινητου ήθελε δεξί κλικ, view image location μπλα μπλα...

Την πάτησες :p Αυτό γίνεται εδώ και 5,2 λεπτά...

Καλο :up: :cool: :up: MsK

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Aφού γίνεται εδώ και 5,2 λεπτά, σημαίνει οτι γίνεται και τώρα. Οπότε δεν την πάτησα :p

Αν κατάλαβα καλά μόνο σε ΙΕ εμφανίζεται; Γιατί το βλέπω κανονικά στον Firefox :confused:

Χρήσιμη αλλαγή όπως και να 'χει :) Για να δεις πριν το μοντέλο του κινητου ήθελε δεξί κλικ, view image location μπλα μπλα...

Ναι, στον Firefox δεν εμφανίζεται. O ΙΕ εμφανίζει σε tooltιp της τιμές του ALT attribute του IMG tag της HTML. Ο Firefox εμφανίζει σε tooltip μόνο τις τιμές του TITLE attribute του ίδιου tag. Σύμφωνα με τον W3C το ALT θα πρέπει να εμφανίζεται όταν ο χρήστης του browser έχει επιλέξει την απενεργοποίηση των εικόνων. Στο TITLE για την ώρα δεν μεταφέρω αυτήν τη τιμή επειδή φοβάμαι ότι το Google.com θα διαβάζει τη συγκεκριμένη τιμή και έτσι μια αναζήτηση στο forum μέσω της μηχανής αναζήτησης θα είχε τραγικά αποτελέσματα (π.χ. να ψάχνεις για Nokia 6600 στο "site:www.myphone.gr" και να σου παρουσιάζει όλα τα posts τα οποία έχουν δημιουργηθεί από χρήστες 6600 :) και άλλα τραγελαφικά). Για την ώρα λοιπόν παραμένει στο ALT.

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγώ με firefoxι πάντως το βλέπω μια χαρά :)

Τώρα αν σου πω ότι και εγώ το ίδιο... ; :blink: :wacko: :wacko: Τέλος πάντων, αφού δουλεύει δεν ασχολούμαι περισσότερο με τα ALT και TITLE tags...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολύ ευχάριστη αλλαγή :D thanks MsK. Τώρα τουλάχιστον μπορώ να καταλαβαίνω τί ακριβώς βλέπω στο avatar.

Πάντως αν υπάρχουν 437 avatars και 115 συσκευές στο mydevices ισως να μην χτυπάει θετικά αν μόνο το 1 στα 4 avatars έχει μια περιγραφή απο πίσω.

Μην με παρεξηγείτε δεν εννοώ οτί 115 είναι λίγα, ισα ισα είναι πάρα πολλά δεδομένου οτί έχετε γράψει ολόκληρα reviews για το καθένα και όλα αυτά στον ελευθερό σας χρόνο. Απλά ίσως δεν χτυπήσει θετικά.

Δεν ξέρω κατα πόσο θα σας ενδιέφερε να προσθέσετε 320 σελίδες για specs κινητών γιατί απ' ότι έχω δεί η ποιότητα είναι πιο σημαντική απο την ποσότητα στο myphone. Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον και χαίρομαι που είναι under consideration :)

Οι υπογραφές κειμένου δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 5 γραμμές ή τους 750 χαρακτήρες.

Πολύ ευχάριστη αλλαγή :D thanks MsK. Τώρα τουλάχιστον μπορώ να καταλαβαίνω τί ακριβώς βλέπω στο avatar.

Πάντως αν υπάρχουν 437 avatars και 115 συσκευές στο mydevices ισως να μην χτυπάει θετικά αν μόνο το 1 στα 4 avatars έχει μια περιγραφή απο πίσω.

Μην με παρεξηγείτε δεν εννοώ οτί 115 είναι λίγα, ισα ισα είναι πάρα πολλά δεδομένου οτί έχετε γράψει ολόκληρα reviews για το καθένα και όλα αυτά στον ελευθερό σας χρόνο. Απλά ίσως δεν χτυπήσει θετικά.

Δεν ξέρω κατα πόσο θα σας ενδιέφερε να προσθέσετε 320 σελίδες για specs κινητών γιατί απ' ότι έχω δεί η ποιότητα είναι πιο σημαντική απο την ποσότητα στο myphone. Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον και χαίρομαι που είναι under consideration :)

Και εγώ έρχομαι και ξαναλέω πως: Όποιος θέλει να γράψει Review ή Preview μιας συσκευής, ας το κάνει όπως και εμείς, παραδείγματα έχετε να πάρετε, και ας μου το στείλει! Θα το κοιτάξω και αν είναι απλά ανθρώπινο :) θα ανέβει :)

Όντως όμως το έπιασες πολύ καλά. Προτιμούμε την ποιότητα από την ποσότητα. Είναι εύκολο να ετοιμάσουμε 320 previews σε σύντομο χρονιό διάστημα. Όχι όμως 320 previews σωστά και εμπεριστατομένα. ;)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Δηλαδή θα έπρεπε να υπήρχαν 3 περιγραφές για το Sl45, το Sl45i και SL42? ;)

Πολλά αβαταρ είναι για σχεδόν ίδια κινητά. Π.χ. 8010/8020 κτλ, οπότε το ποσοστό δεν είναι ακριβώς 1 στα 4 :)

Επιπλέον περιγραφές για πολύ παλιά κινητά δεν έχουν και μεγάλη χρησιμότητα, πέρα από το ό,τι το myphone ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2003 οπότε ξεκίνησε από ό,τι υπήρχε τότε. Στην πράξη όλα σχεδόν τα νέα κινητά υπάρχουν!

Και εγώ έρχομαι και ξαναλέω πως: Όποιος θέλει να γράψει Review ή Preview μιας συσκευής, ας το κάνει όπως και εμείς, παραδείγματα έχετε να πάρετε, και ας μου το στείλει! Θα το κοιτάξω και αν είναι απλά ανθρώπινο :) θα ανέβει :)

Όντως όμως το έπιασες πολύ καλά. Προτιμούμε την ποιότητα από την ποσότητα. Είναι εύκολο να ετοιμάσουμε 320 previews σε σύντομο χρονιό διάστημα. Όχι όμως 320 previews σωστά και εμπεριστατομένα. ;)

Αν παγώσουμε το χρόνο αυτή τη στιγμή (γιατί ως γνωστών η Sony Ericsson βγάζει 3 νέα κινητά 1η Μαρτίου, η Siemens 5 νέα κινητά 9 Μαρτίου και η Nokia άγνωστο αριθμό μια ημέρα αργότερα), έχουμε 320 συσκευές. Ας υποθέσουμε ότι οι 110 είναι ήδη έτοιμες οπότε μένουν 210 συσκευές. Περίπου 800 λέξεις για την καθεμία, εκτός από τον πίνακα των χαρακτηριστικών και τις φωτογραφίες αναλογούν σε 168.000 λέξεις και περίπου 420 ώρες αδιάκοπης πληκτρολόγησης. + άλλες τόσες για τη σωστή επεξεργασία και τοποθέτηση των εικόνων. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το project αδιάκοπα για 35 ημέρες. Ας υποθέσουμε ότι το αφιέρωνε ένα 8ωρο την ημέρα (κάτι που δεν κάνει κανείς...) τότε είναι 105 ημέρες μαζί με τα Σαββατοκύριακα.

Σε 105 ημέρες από σήμερα θα υπάρχουν άλλα ~50 περίπου avatars και άλλα ~40 παλαιότερα που δεν έχουν ζητηθεί ή ποτέ δεν υπήρξαν επαρκείς εικόνες. Χαίρομαι που αναλαμβάνεις αυτό το project :p .

υ.γ. Στην παραπάνω καταμέτρηση δεν έχει υπολογισθεί ο χρόνος «έρευνας» που απαιτείται ώστε να πιστοποιηθεί η ταυτότητα των στοιχείων που θα ανέβουν. Ακόμη και τα specs να ανέβαιναν, θα χρειάζονταν ο ίδιος χρόνος / 2, αφού θα έπρεπε να βρεθούν οι φωτογραφίες και να πιστοποιηθούν τα specs (κατά τα δικά μου σαδιστικά πρότυπα ασφαλείας). Επιπρόσθετα, μια αλλαγή με τοποθέτηση link θα επιβάρυνε κάθε σελίδα ενός thread με 20 links τα περισσότερα εκ των οποίων θα επαναλαμβάνονταν. Κατά προσέγγιση ~250 bytes για το link x 20 = 5kb επιπρόσθετο φόρτο ανά σελίδα x 100.000 εμφανίσεις (χονδρικά) του showthread.php ανα ημέρα = 15.000.000kb το μήνα = 14,3Gb το μήνα πρόσθετο traffic / μήνα (!) Oh god... Unbelievable!

Το ξανασκέφτομαι...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επιπρόσθετα, μια αλλαγή με τοποθέτηση link θα επιβάρυνε κάθε σελίδα ενός thread με 20 links τα περισσότερα εκ των οποίων θα επαναλαμβάνονταν. Κατά προσέγγιση ~250 bytes για το link x 20 = 5kb επιπρόσθετο φόρτο ανά σελίδα x 100.000 εμφανίσεις (χονδρικά) του showthread.php ανα ημέρα = 15.000.000kb το μήνα = 14,3Gb το μήνα πρόσθετο traffic / μήνα (!) Oh god... Unbelievable!

Το ξανασκέφτομαι...

Χμμ.. μπορει να είμαι niewbie αλλά εφ'οσον το avatar έχει ήδη το link για το user profile, δεν μιλαμε απλώς για μια αντικατάσταση του url?

Και επιπλέων (a wild idea) αν υπάρχουν στην εκάστοτε σελίδα links μόνο για τα avatars για τα οποία υπάρχει review/preview τότε θεωρητικά θα μειωθεί και το traffic αφού δεν θα είναι 20 link ανα σελίδα πάντα.... δεν ξέρω, λέω μήπως...

Πολλά αβαταρ είναι για σχεδόν ίδια κινητά. Π.χ. 8010/8020 κτλ, οπότε το ποσοστό δεν είναι ακριβώς 1 στα 4 :)

Επιπλέον περιγραφές για πολύ παλιά κινητά δεν έχουν και μεγάλη χρησιμότητα, πέρα από το ό,τι το myphone ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2003 οπότε ξεκίνησε από ό,τι υπήρχε τότε. Στην πράξη όλα σχεδόν τα νέα κινητά υπάρχουν!

Συμφωνώ μαζί σου

Χμμ.. μπορει να είμαι niewbie αλλά εφ'οσον το avatar έχει ήδη το link για το user profile, δεν μιλαμε απλώς για μια αντικατάσταση του url? Και επιπλέων (a wild idea) αν υπάρχουν στην εκάστοτε σελίδα links μόνο για τα avatars για τα οποία υπάρχει review/preview τότε θεωρητικά θα μειωθεί και το traffic αφού δεν θα είναι 20 link ανα σελίδα πάντα.... δεν ξέρω, λέω μήπως...

Ναι και μάλιστα σκέφτομαι να αφαιρέσω και αυτό το link που υπάρχει ήδη. Βέβαια οι σελίδες συμπιέζονται, οπότε τα πραγματικά νούμερα των kilobytes μειώνονται περίπου στο 1/3 πριν παραδοθούν στον browser αν δεν έχει εγκαταστήσει ο χρήστης κάποιο ενοχλητικό πρόγραμμα που κόβει και το GZIP (βλέπε Norton...)

Όπως είπα και αρχικά λοιπόν, το project είναι under consideration - δεν έχει αλλάξει κάτι γιατί μπορεί πάντα να βρεθεί ο απαραίτητος χρόνος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΟΚ. Και αν μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο, όπως το να βρω πλήροφορίες για κάποιες απο τις συσκευές, θα το έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση. Να δώσω κι εγώ κάτι μικρό σε εσάς που φροντίζεται για ένα τόσο βοηθητικό και πλήρες forum :)

Μπορείτε να βοηθήσετε όλοι προσφέρωντας εκεί που ίσως γνωρίζει ο καθένας.

1) Αν κάποιος έχει πάρει ένα νέο μοντέλο που δεν έχουμε κάνει παρουσίαση, ας γράψει 10 λογάκια για αυτό και ας μου το στείλει.

2) Αν κάποιος βρει ένα νέο μοντέλο κινητού που του άρεσε, ας γράψει ένα preview και ας μου το στείλει και αυτό.

3) Αν κάποιος βρίσκει ενδιαφέροντα νέα σε Ελλάδα και Εξωτερικό που δεν τα έχουμε παρουσιάσει, ας μου τα στείλει σε ένα PM, ή ακόμα καλύτερα ας τα γράψει στα ελληνικά (αν είναι στα αγλικά) και ας μου τα στείλει (πάλι να τα δω). Το νέο αν είναι απλά σωστό, θα ανέβει από τον ίδιο στην κεντρική σελίδα.

4) Θέλει κάποιος να κάνει ένα αρθρο για κινητά; Για κάποια νέα τεχνολογία σχετική με αυτά; Για κάποια νέα υπηρεσία που προσφέρουν τα δίκτυα; Ας το γράψει πάλι και ας το στείλει στο mythozz@myphone.gr. Θα ανέβει στο My Library απο τον ίδιο τον χρήστη. :)

Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο διαδραστικό forum στην Ελλάδα... Εγώ εδω και μέρες έχω αναφέρει οτι είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις και τη βοήθειά σας. Απο τους χρήστες εξαρτάται το τι θα γίνει. Και μην ντρέπεστε... Εγώ τουλάχιστον δεν δαγκώνω :p

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Και μην ντρέπεστε... Εγώ τουλάχιστον δεν δαγκώνω :p

καλού κακού να έχετε και μια κορτιζόνη κοντά...:D:p:O

Παρατήρησα οτι στο Buy & Sell οταν αφήνεις τον κερσορα πάνω απο τα avatar, σου λέει πάλι user's avatar. Επίσης όταν κοιτάς τα pm, δεν βγάζει απολύτως τίποτα για το avatar