Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Blackberry

Spyweirdos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχει προσπαθήσει κανείς να αγοράσει αξεσουάρ από το https://www.shopblackberry.com??? Εγώ προσπάθησα αλλά δεν κατέστη δυνατό γιατί η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις χώρες που υπάρχουν στο check out. Μήπως ξέρει κάποιος την αιτία??? Απο ότι γνωρίζω το εν λόγω site είναι στην Αγγλία και δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα αποστολής εντός ΕΕ.
PIN:

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Χαιρετώ την παρέα των BlackBerry!

Με πληροφόρησε ένας φίλος ότι μου φέρνει ένα BB 8900 από Αγγλία κι έτσι έχω κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά το BIS κλπ.

Κατ αρχήν έχω Cosmote.

Με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο το emai και καμία άλλη internet υπηρεσία.

Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ gmail και μόνο, γιαυτό λοιπόν θα ήθελα να μάθω αν γίνεται να έχω πρόσβαση στο gmail μου μέσω pop απλά και μόνο βάζοντας "internet" στο APN όπως έκανα μέχρι τώρα σε άλλες συσκευές.

Από ότι κατάλαβα δεν δουλεύει πάντα (; ) ή δεν δουλεύει καθόλου αυτό;

Ρωτάω γιατί δεν θα ήθελα να μπλέξω με BIS.. :(

Αν υποθέσουμε οτι δεν δουλεύει ο παραπάνω τρόπος και χρειαστεί οπωσδήποτε BIS, η cosmote θα μου το προσφέρει εφόσον το 8900 δεν είναι στις συσκευές που δίνει η ίδια;

Υπάρχει περίπτωση επειδή είναι άλλη συσκευή από αυτές που προτείνει, να μην μου δουλεύει;

Και τέλος ας υποθέσουμε πως δουλεύει το BIS στην συσκευή μου.

Προσωπικά λαμβάνω 5-10 (g)mails την ημέρα (ίσως και πολύ λιγότερα κάποιες φορές) αλλά δεν θα ήθελα να πάω στο πρόγραμμα με τα 100 MB προς 7 Ευρώ/μήνα.

Αν χρησιμοποιήσω το Pay As You Go με μηδενικό πάγιο και MB και με χρέωση 0,006Euro/KB, θα με καλύψει χωρίς να πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου βάση της χρήσης που αναφέρω πιο πάνω..;

Πόσα KB ημερησίως θα καταναλώνω αν λαμβάνω κατά μ.ο 5 emails (από gmail) με την προϋπόθεση οτι θα ανοίγω όποια θέλω εγώ και χωρίς attachments/εικόνες κλπ. ; Τι σας έχει δείξει η εμπειρία σας;

Τέλος από ότι κατάλαβα το Wifi είναι άχρηστο χωρίς BIS, σωστά; :mad:

Αν τελικά πάω σε BIS plan και θελήσω να χρησιμοποιήσω το wifi για surfing (λέμε τώρα) και emails, αυτό θα μου χρεώνει την κίνηση σαν να είχα μπει από gprs πχ ή είναι free σαν οποιαδήποτε wifi σύνδεση..;

Παρακαλώ πολύ δώστε μου τα φώτα σας!

Ίσως κάποιες από τις ερωτήσεις έχουν ξαναγίνει, αλλά υπάρχουν και πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις για τις οποίες θα ήθελα απάντηση (pay as u go κλπ)..!

Όπως καταλαβαίνεται, δεν είμαι κανένας businessman που χρειάζεται οπωσδήποτε μια τέτοια συσκευή, αλλά επειδή μου αρέσει το form factor, θα ήθελα να την χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με το gmail το οποίο έχει λίγη κίνηση μεν, αλλά είναι σημαντικό να μπορώ να το έχω "μαζί" μου!

Sorry για το μακροσκελές post αλλά... :O

Δοκιμασες να περασεις τα αρχειο μεσω του roxio media manager?

Κάποτε ήμουν moderator. Τώρα απλώς μεγάλωσα 😎

Και γιατί δεν δοκιμάζεις από ebay;

;-)

Αυτό θα κάνω. Απλά αναρρωτιόμουνα γιατί δεν είναι και η Ελλάδα στις χώρες που επιτρέπεται η αποστολή των αξεσουάρ...

PIN:

Τι είναι BIS

Tο Blackberry Internet Service είναι υπηρεσία που παρέχεται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και επιτρέπει την προώθηση των email σε real time, την πρόσβαση στο διαδίκτυο, τo GPS σε συγκεκριμένες συσκευές. Επιπλέον βάσει της εν λόγω υπηρεσίας επιτρέπεται και η πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές τύπου facebook, msn, google maps, push weather, κτλ. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, επιτρέπεται η πρόσβαση σε 10 λογαριασμούς email.

Πώς αποκτώ BIS

Μέσω παρόχου κινητής με κάποιο αντίτιμο για συγκεκριμένη ογκοχρέωση κάθε μήνα. Η ενεργοποίηση γίνεται αντιληπτή από τον χρήστη όταν αναγράφεται στην οθόνη GPRS αντί για gprs/GSM ή για τις νέες συσκευές 3G(με το logo blackberry) αντί για 3g.

Προσθήκη Λογαριασμού Email

Η διαδικασία είναι η εξής:

Από τη συσκευή: Πάμε στο εικονίδιο Setup Email Account.

Μετά πάμε E-mail Accounts και add email account.

Aπό τον υπολογιστή: Στη διεύθυνση που μας δίνει ο πάροχος (vodafone: http://mobileemail.vodafone.gr). Δηλώνουμε το PIN και το IMEI της συσκευής και στη συνέχεια προχωράμε στη ρύθμιση των accounts.

Και στις δύο περιπτώσεις απλώς δηλώνω email adress και password.

Τι είναι το PIN

Είναι ο μοναδικός αριθμός κάθε BB συσκευής. Tο βρίσκουμε ή πάνω στη συσκευασία ή πηγαίνοντας options->status.

Χρησιμεύει στην αποστολή PIN messages και στο BlackBerry Messenger, τα οποία είναι τρόποι επικοινωνίας από BB σε ΒΒ

Τι είναι το BES?

Το Blackberry Enterpise Service, είναι η εταιρική έκδοση της υπηρεσίας και ουσιαστικά επιτρέπει τον συγχρονισμό με τον server της εταιρείας.

Παρέχεται σε εταιρείες με την κατάλληλη υποδομή (exchange server,κτλ) και συνήθως το αρμόδιο τμήμα "κλειδώνει" την πρόσβαση σε κάποιες εφαρμογές, όπως ο Browser ή τα ΙΜ.

BIS & WIFI

To handheld που επέλεξα έχει wifi. Θα χρειαστώ BIS?

ΝΑΙ! To wifi χρησιμεύει μόνο για browsing και σε ορισμένες περιπτώσεις δρομολογείται το data traffic σε hotspot. Ωστόσο η χρήση εφαρμογών όπως news, weather, facebook, gooogle talk, προϋποθέτει BIS.

BIS και gmail

πήγαινε (από το πισί) στη σελίδα διαμόρφωση emails, και βάλε ένα φίλτρο στον λογαριασμό gmail: να μην προωθεί τα μέιλ που στέλνονται από εσένα σε σένα :)

επειδή έχει bug το gmail και κάθε φορά που στέλνεις κάτι στο στέλνει και σένα.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

BIS και gmail

πήγαινε (από το πισί) στη σελίδα διαμόρφωση emails, και βάλε ένα φίλτρο στον λογαριασμό gmail: να μην προωθεί τα μέιλ που στέλνονται από εσένα σε σένα :)

επειδή έχει bug το gmail και κάθε φορά που στέλνεις κάτι στο στέλνει και σένα.

μια διευκρίνιση ? όπως παρακάτω?

"Επιλογή ενέργειας - Τώρα, επιλέξτε την ενέργεια που θέλετε για να λάβετε μηνύματα που ταιριάζουν με τα κριτήρια αναζήτησης που ορίσατε.

Όταν φτάνει ένα μήνυμα που ταιριάζει στην αναζήτηση: from: (fitluke@gmail.com) to: (fitluke@gmail.com), κάντε τα παρακάτω:

και μετα τικάρω την διαγραφη?

αυτο εννοεις?

και μου βγάζει

Αντιστοιχία με: from: (fitluke@gmail.com) to: (fitluke@gmail.com)

Να γίνει αυτό: Παράλειψη εισερχομένων, Διαγραφή επεξεργασία διαγραφή

pocophone X3 NFC // huawei watch gt :!:

Εδω ειναι faq, κρατηστε το καθαρο, αμαν πια, ολα τα θεματα πρεπει να γινουν μπαχαλο?

Βαλε αυτο το λινκ Αλεξ και ας σβηστουν τα ασχετα ποστς.

http://www.blackberryforums.com/general-blackberry-discussion/54675-how-prevent-g-mail-sent-items-being-sent-your-handheld.html

μια διευκρίνιση ? όπως παρακάτω?

"Επιλογή ενέργειας - Τώρα, επιλέξτε την ενέργεια που θέλετε για να λάβετε μηνύματα που ταιριάζουν με τα κριτήρια αναζήτησης που ορίσατε.

Όταν φτάνει ένα μήνυμα που ταιριάζει στην αναζήτηση: from: (fitluke@gmail.com) to: (fitluke@gmail.com), κάντε τα παρακάτω:

και μετα τικάρω την διαγραφη?

αυτο εννοεις?

και μου βγάζει

Αντιστοιχία με: from: (fitluke@gmail.com) to: (fitluke@gmail.com)

Να γίνει αυτό: Παράλειψη εισερχομένων, Διαγραφή επεξεργασία διαγραφή

δες την εικόνα

Alex = the best!

εγώ έχω αγοράσει απο το http://www.wirelessground.com/blac.html έχει απίθανα πραγματάκια για το ΒΒ !!!!

Join @ ~F~ 's Frequency ...

.: On Air :. :music:

PIN : 21E30983

εγώ έχω αγοράσει απο το http://www.wirelessground.com/blac.html έχει απίθανα πραγματάκια για το ΒΒ !!!!

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση...

PIN:

γεια σας. πειρα ενα blackberry 8820 και εχω το εξης προβλημα. ενω μπαινει κανονικα με το wifi στο ιντερνετ, δεν μπορω να χρησιμοποιησω εφαρμογες οπως ebuddy,opera mini και facebook application που δινει η ιδια η blackberry,ενω εχω ενεργη συνδεση wifi αυτα δεν συνδεονται. και επισης, στην σελιδα του myphone δεν μου βγαζει τα ελληνικα αλλα κατι αλλαμπουρνεζικα. τι να κανω???

θέλουν BIS. πρέπει να έχεις έναν λογαριασμό BIS.

απλά διάλεξε το σωστό encoding για το myphone.

Alex = the best!

δηλαδη το wifi μονο για browsing χρησιμοποιητε? για να κανω συνδεση σε BIS πρεπει να εχω αναγκαστηκα συμβολαιο η μπορω και με καρτοκινητο?

και φαίνεται να έχει και καλύτερες τιμές..!

Συμβολαιο οπωσδηποτε. Εχουμε κανει FAQ για αυτο το λογο.

δηλαδη το wifi μονο για browsing χρησιμοποιητε? για να κανω συνδεση σε BIS πρεπει να εχω αναγκαστηκα συμβολαιο η μπορω και με καρτοκινητο?

επαγγελματικό κινητό είναι. κάρτα θα το έχεις?

το wifi και ενεργοβόρο είναι και αργό.

κάποιες εφαρμογές άπαξ και βάλεις BIS δουλεύουν και με wifi.

Alex = the best!

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Blackberry
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned