Jump to content

P9 Lite Vs. Nexus 5x Vs. Samsung J5 / A5 Vs. Sony Xperia XA

elektronaut
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από ότι είδα όλες οι συσκεύες έχουν αναμετρηθεί σαν αντίστοιχους διαξιφισμούς.

Τις συγκεντρωσα όλες μαζί επιθυμώντας να μου απαντήσετε στο ποια θα επιλέγατε για τον εαυτό σας και όχι να μου απαριθμήσετε τα σημεία στα οποία υπερτερούν ή χωλαίνουν.

Γνωρίζω τα συν και πλην τις καθεμίας και δυσκολεύομαι να απαντήσω στο ερώτημα μόνος διότι δεν πρόκειται για δική μου επιλογή.

Η αυτονομία και το όσο δυνατόν μικρότερο μέγεθος είναι τα βασικά ζητούμενα. Θα έβαζα και Xiaomi 5αρια στο παιχνίδι αλλά μιλάμε για χρήστη WIND και μάλιστα σε επαρχιακό τόπο.

Ευχαριστώ.

Ν5x για μένα καθαρά λόγω spec, είναι σα να συγκρίνεις μία συσκευή με χαρακτηριστικά περσινής ναυαρχίδας με mid-range συσκευές. Το μόνο θέμα (λόγω δικτύου που αναφέρεις) είναι ότι στο stock Android, δεν μπορείς να ελέγξεις το δίκτυο, δηλαδή οι επιλογές 3G/4G είναι αυτόματο και δεν κλειδώνουν αν πχ κάπου πιάνει 3G αλλά όχι καλό και θέλει να κλειδώσει για να κάνει τη δουλειά του. Αυτό το αναφέρω με επιφύλαξη καθώς το έχω δει μέχρι την 6.0 και δεν ξέρω αν έχει/θα αλλάξει στο μέλλον.

Κατά τ'άλλα, οι άλλες συσκευές που αναφέρεις είναι συμπαθητικές και καλύτερα να μπεις στα νήματα ξεχωριστά για να δεις τι θα σου πουν. Είχα το P9 Lite για λίγες μέρες έβλεπα λίγο λόγγυξα. Τίποτα το τραγικό, αλλά είναι και η χρήση που παίζει ρόλο

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Φοβάμαι τη μπαταρία γιατί κατα άλλα είναι ****. το πρότεινα και σε φίλο και έμεινε κ αυτός και εγώ ενθουσιασμένοι. ο μόνος λόγος που δεν το εχω και για τον εαυτό μου είναι ο περιορισμένος εσωτερικος χώρος σε συνδιασμό με την απουσία sd

Είχα το P9 Lite για λίγες μέρες έβλεπα λίγο λόγγυξα. Τίποτα το τραγικό, αλλά είναι και η χρήση που παίζει ρόλο

με αυτό τι εννοείς ;

εγώ το p9lite το βλέπω σαν all arounder

Με την τιμή που έχει τώρα, πας καρφί για 32GB αν είναι για το 5X.

Με τον λόξυγγα εννοώ ότι έχει κολλήσει έως τώρα δύο φορές με χρήση Messenger/Chrome. Το ξέρω ότι είναι βαριές, αλλά ή τις έχεις ή όχι. Αν βολεύεσαι με τις πιο "φιλικές" , πιστεύω ότι δεν θα χει κανένα θέμα, αλλά αν έχεις τα χρήματα για το 32άρι, πήγαινε εκεί, θα σαι πιο ξέγνοιαστος .

παρε το νεξους και αν φοβασαι για τη μπαταρια,α γορασε ενα χιαομι power bank!

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

το powerbank δεν είναι η λύση στην καθημερινότητα. το λέω επειδή χρησιμοποιώ powerbank για τον εαυτό μου σε στιγμές παρατεταμένης χρήσης σε μεγαλες διαδρομές/ταξίδια όταν δλδ υπάρχει και κατάλληλος αποθηκευτικός χώρος να αποθηκευτεί.

όπως είπα δεν είναι για μένα το τηλέφωνο. αφορά άτομο που έχει συνηθίσει να έχει αυτονομία 2-3 ημερών με μέτρια προς εντατική χρήση ( μικρή οθόνη - μικρή ανάλυση ) όποτε αναζητώ μεσα σε όλα μια πιο ομαλή μετάβαση αντί του "ΩΧ !! να μην ξεχάσω να το φορτίσω το βράδυ ή να πάρω όπωσδηποτε μαζί φορτιστή στη δουλειά".

και αυτό το αναθεματισμένο το 5χ έχει και usb-c

πάντως είναι σημαντικό πως 2στους2 επιλέγετε επιδόσεις αντί αυτονομίας. τονίζω την αυτονομία γιατί από ότι έχω καταλάβει ανάμεσα στα 2 το nexus όντως δε λέει πολλά στον τομέα αυτό και το p9lite ακόμα και στα ρεβιου φαίνεται να διαχειρίζεται πολύ καλά τη μπαταρία του.

δε μπορει να κανει μια υπαναχωρηση στο θεμα του 4g;

οι ταχυτητες 3g δε καλυπτουν την κατασταση;

γιατι μπορει να επιλεξει το redmi 3 pro/3s

αλλλιως το j5 ισως ειναι η καλυτερη επιλογη

Κανονικά ελέγχεις το δίκτυο στο Nexus. Από μπαταρία φίλε μου σ αυτά τα χρήματα αλλά και ακριβότερα στα ίδια πλαισια κινούνται. Ολα θέλουν φόρτιση το βράδυ

Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Εγω προτεινω J7 2016 ειναι τσεκαρισμενο απο αυτονομια το εχει κολλητος μου και η μπαταρια κραταει ανετα 2 μερες. Απλα ειναι λιγο μεγαλο. Αλλα το κινητο εχει κ επιδοσεις κ αυτονομια.

Κανονικά ελέγχεις το δίκτυο στο Nexus. Από μπαταρία φίλε μου σ αυτά τα χρήματα αλλά και ακριβότερα στα ίδια πλαισια κινούνται. Ολα θέλουν φόρτιση το βράδυ

Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

θα διαφωνήσω.. ειχα και 5Χ και p9 lite

το νεξους εβγαζε οριακά τη μέρα, το huawei έβγαζε σχεδόν δυο γεμάτες.. εχουν τεράστια διαφορά στη μπαταρία

θα διαφωνήσω.. ειχα και 5Χ και p9 lite

το νεξους εβγαζε οριακά τη μέρα, το huawei έβγαζε σχεδόν δυο γεμάτες.. εχουν τεράστια διαφορά στη μπαταρία

+1. Το P9 lite σε WiFi μπορεί να σου βγάλει έως και 4 ώρες SOT, χωρίς όμως να σημαίνει ότι στο SOT τα πάει άσχημα. ;)

Από'κει και πέρα, το θέμα είναι τι θες εσύ. Γνώμη μου είναι να πας σε Nexus γιατί έχει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας έστω και με Powerbank παρά σε κάτι midrange και να λες αργότερα "θα το τρέχω άνετα; - θα μου βγάλει άλλα χ χρόνια;" . Ειδικά όταν η διαφορά δεν είναι ούτε 20€. Στο 5X έχεις με 250€ (!) Snap 808, 3 GB RAM και στο P9 Lite για 3 GB RAM πρέπει να δώσεις παραπάνω. :X

Αν όμως, δεν θες Powerbank, όποιο άλλο κι αν πάρεις, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Έχουν μικρή ανάλυση οθόνης + ικανοποιητική μπαταρία (για τις ανάγκες του κινητού) οπότε θα βλέπεις καλά SOT.

PS: Τώρα είδα το ZUK Z2. Δεν το ξέρω , αλλά στα χέρια είναι το πιο δυνατό. Από'κει και πέρα, δες στο αντίστοιχο topic τι οθόνη έχει για να ξέρεις και πόσο θα βγάζει. Τα νούμερα δεν λένε τίποτα αν δεν ξέρεις την ανάλυση.

+1. Το P9 lite σε WiFi μπορεί να σου βγάλει έως και 4 ώρες SOT, χωρίς όμως να σημαίνει ότι στο SOT τα πάει άσχημα. ;)

Από'κει και πέρα, το θέμα είναι τι θες εσύ. Γνώμη μου είναι να πας σε Nexus γιατί έχει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας έστω και με Powerbank παρά σε κάτι midrange και να λες αργότερα "θα το τρέχω άνετα; - θα μου βγάλει άλλα χ χρόνια;" . Ειδικά όταν η διαφορά δεν είναι ούτε 20€. Στο 5X έχεις με 250€ (!) Snap 808, 3 GB RAM και στο P9 Lite για 3 GB RAM πρέπει να δώσεις παραπάνω. :X

Αν όμως, δεν θες Powerbank, όποιο άλλο κι αν πάρεις, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Έχουν μικρή ανάλυση οθόνης + ικανοποιητική μπαταρία (για τις ανάγκες του κινητού) οπότε θα βλέπεις καλά SOT.

PS: Τώρα είδα το ZUK Z2. Δεν το ξέρω , αλλά στα χέρια είναι το πιο δυνατό. Από'κει και πέρα, δες στο αντίστοιχο topic τι οθόνη έχει για να ξέρεις και πόσο θα βγάζει. Τα νούμερα δεν λένε τίποτα αν δεν ξέρεις την ανάλυση.

Δεν είσαι καλά πληροφορημένος... το Nexus 5X βγαίνει μόνο με 2GB ram... που σίγουρα δεν είναι χαρακτηριστικό ναυαρχίδας...