Ioannispapas Δημοσιεύτηκε July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 28, 2016 Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα smartphone με τα εξής minimum χαρακτηριστικά. 1. Android OS 2. Τουλάχιστον 5.5 inches οθόνη 3. Τουλάχιστον 3GB ram 4. Τουλάχιστον 32GB αποθηκευτικό χώρο 5. 8 πυρήνες. 6. Υπό σκέψη για dual sim Στο σημείο αυτό έχω την εξής ερώτηση. Ποια είναι η διαφορα μεταξύ του Οκτα-Core και του dual quad core. Το άθροισμα είναι το ίδιο. Υπάρχει κάποια διαφορα ως προς την κατανομή των πόρων;; Ή πολύ απλά το οκτα-core είναι φυσική εξέλιξη του dual quad core;;; Σε αυτές τις απαιτήσεις υποθέτω ότι τα υπόλοιπα αξεσουάρ π.χ. camera, θα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Δεδομένου ότι η αγορά έχει ανοίξει αρκετά σε μάρκες και επιπλέον ότι θεωρώ τραβηγμένα τα ποσα για S7 κ.τ.λ. Έχετε να προτείνεται κάτι; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_nia86 Δημ. July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 Nexus 6p και LG V10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kountoura Δημ. July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 Οι πυρήνες δεν παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο. Πχ το τελευταίο τσιπ της snapdragon είναι 4 πυρηνο. Νομίζω δεν υπάρχει 8 πυρήνων τσιπ που να δουλεύουν και οι 8 ταυτόχρονα. Πότε δουλεύει η μία τετράδα πότε η άλλη. Σου προτείνω και εγώ lg v10. Είναι με τον 6 πυρηνο snapdragon 808 και 4gb ραμ. Δεν κολονει πουθενά και είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις στα χρήματα που κοστίζει. Παράθεση kountouraN Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 Honor 7 dual στα 300 ευρώ, LG V10 στα 370, ή OnePlus 3 στα 400 από εμένα. Παράθεση Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 One plus 3, LG v10, huawei mate s, huawei mate 8. Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ioannispapas Δημ. August 2, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2016 (edited) Τελικά κατέληξα στο: HTC One E9 plus (A55) Έχει κανεις από το forum εμπειρία από το συγκεκριμένο κινητό;; Edited August 2, 2016 by Ioannispapas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_nia86 Δημ. August 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2016 Τελικά κατέληξα στο: HTC One E9 plus (A55) Έχει κανεις από το forum εμπειρία από το συγκεκριμένο κινητό;; Κακη επιλογή θα ελεγα.... Μιλαω για επεξεργαστη κυριως κσι κάμερα. Σ αυτα τα χρήματα υπάρχουν πολυ καλύτερες επιλογες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ioannispapas Δημ. August 6, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2016 Κακη επιλογή θα ελεγα.... Μιλαω για επεξεργαστη κυριως κσι κάμερα. Σ αυτα τα χρήματα υπάρχουν πολυ καλύτερες επιλογες... Τι ακριβώς εννοείς;; είναι οκτα - πύρινο με 20MP. CPU: Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53 Camera: Primary 20 MP, f/2.2, 28mm, autofocus, LED flash, check quality Features Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR Video 2160p@30fps, check quality Secondary 13 MP, f/2.0, 27mm, 1080p@30fps 4 MP, f/2.0, 27mm, 1/3" sensor size, 2µm pixel size, 1080p@30fps, HDR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. August 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2016 Τι ακριβώς εννοείς;; είναι οκτα - πύρινο με 20MP. CPU: Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53 Camera: Primary 20 MP, f/2.2, 28mm, autofocus, LED flash, check quality Features Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR Video 2160p@30fps, check quality Secondary 13 MP, f/2.0, 27mm, 1080p@30fps 4 MP, f/2.0, 27mm, 1/3" sensor size, 2µm pixel size, 1080p@30fps, HDR Μόνο στο υπερατού ή σύγκριση γινόταν μόνο βάση αριθμών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giannis0 Δημ. August 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2016 Φίλε οι πυρήνες δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Το Ε9 έχει chipset Helio x10 που είναι σχετικά αδύναμο σε σχέση με τους άλλους επεξεργαστές της αγοράς αυτή τη στιγμή. Στο θέμα των επεξεργαστών παίζει μεγάλο ρόλο η αρχιτεκτονική και λιγότερο τα νούμερα. Σκέψου ότι από τους δυνατότερους επεξεργαστές αυτή τη στιγμή στα κινητά τον οποίο έχουν όλα τα flagship είναι ο Snapdragon 820 ο οποίος είναι τετραπύρηνος. Οι εταιρείες που δεν μπορούν να κάνουν εξίσου καλή αρχιτεκτονική χώνουν περισσότερους πυρήνες που ναι μεν "βοηθούν" στο multitasking αλλά δεν βοηθάνε καθόλου στη ταχύτητα όπου δεν χρειάζεται multitasking (οπότε αν δεν κάνεις έντονο multitasking υστερούν αρκετά) και προσθέτουν μπόλικα θέματα υπερθέρμανσης ακριβώς επειδή για να πετύχουν σχεδόν την ίδια απόδοση τρέχουν περισσότεροι πυρήνες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. August 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2016 Συν αυτώ, παίζει ρόλο και το υποσύστημα γραφικών και πώς συνεργάζεται με τον επεξεργαστή. Στην προκειμένη περίπτωση, διαβάζω πως τα γραφικά δεν είναι αντίστοιχων επιδόσεων με τον επεξεργαστή (που κινείται σαν single-task επιδόσεις στα ίδια επίπεδα με τους 4πύρηνους Snapdragon 808 και 805 --καθόλου άσχημα). Επίσης, ενώ περιμένεις πως η κάμερα θα είναι ουάου σε 8πύρηνο κινητό... well, δεν είναι. Τα 20mpixels είναι απλά 20 mpixels. Ο τρόπος που επεξεργάζεται το λογισμικό την φωτογραφία αφού την τραβήξει ο φακός είναι που κάνει τη διαφορά. Εδώ, π.χ., βλέπεις πώς το OnePlus 3 και ο Xiaomi Mi5 που φοράνε ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ φακό, έχουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα τραβώντας το ίδιο καρέ. Επίσης ο φακός δεν κρίνεται μόνο από την ανάλυσή του, αλλά και από την ποιότητά του, και πολλές άλλες παραμέτρους. Πρόσφατα έγινε γνωστή στους περισσότερους χρήστες η έννοια των "μεγαλύτερων pixels" που σημαίνει πως ο φακός αποτυπώνει όχι περισσότερα megapixels, αλλά περισσότερο φως από κάθε pixel. Εξ' ού και τα 12mpixels του Samsung S7 [edge] τα οποία αν και 12mpixels έχουν καλύτερη ποιότητα-πιστότητα από άλλους φακούς, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που βοηθάει είναι το Optical Image Stabilization (το οποίο επίσης λείπει από το E9+, αλλά όχι από όσα σου προτείνουμε εμείς). Δεν λέω πως τα 20mpixels του E9+ δεν είναι εντυπωσιακά, ή έστω επαρκή για κάποιον που δεν είχε εμπειρία από κάτι άλλο εκτός των 12mpixels των κινητών που κυκλοφορούσαν πριν 1-2 χρόνια. Λέω πως ο αριθμός και μόνο δεν είναι δείγμα υπεροχής ντε και καλά, πλέον. Παράθεση Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ioannispapas Δημ. August 8, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2016 (edited) Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. :) Ειδικά οι 2 τελευταίες απαντήσεις μου δώσανε μια καλύτερη εικόνα για το πως να επιλέξω ένα smartphone. Πέραν του προβλήματος της θερμοκρασίας που είναι όντως κάτι που με φοβίζει (επιπλέον το έχω διαβάσει και σε σχόλια ξένων χρηστών της πλατφορμας) ελπίζω πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποδειχθεί μια καλή αγορά(δεδομένου ότι το έκλεισα στα 340 euro). Επιπλέον, η προηγουμενη μου εμπειρία με smartphone ήταν το Microsoft Lumia 640XL(εταιρικό), το οποιο ήταν επιεικώς απαράδεκτο ακόμα και για τα βασικά (pdf viewing). Μετά από αναζήτηση στο internet, κατάλαβα ότι ο chipset που φέρει το HTC One E9+ είναι ξεκάθαρα αδύναμο σε σύγκριση με Snapdragon και Intel. Αλλα προφανώς και αυτές οι επιδόσεις είναι εμφανέστατες σε χρηστες που παίζουν games και κάνουν rendering δηλαδή απαιτητικούς ή εξειδικευμένους χρηστες. Στα ανωτέρω να προσθέσω ότι το Microsoft Lumia 640XL που ήταν η προγηούμενη εμπειρία μου, είχε chipset Snapdragon και GPU adreno που είναι καλύτερα σαν εταιρία. Έτσι λοιπόν, το συγκεκριμένο κινητό μπορεί να ήταν ποιοτικότερο σε σύγκριση με ένα άλλο της κατηγοριας του που φέρει Mediatek αλλα ως προς το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορούσα να κάνω μια της προκοπης πλοήγηση στο internet. Θα σας γράψω με αντικειμενικό μάτι την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο κινητό. :) Edited August 8, 2016 by Ioannispapas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickName98 Δημ. August 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2016 (edited) Αν και πράγματι είναι πολλά λεφτά για το κινητό αυτο, τον επεξεργαστή μην τον φοβάσαι. Δεν θα έχεις θέμα. Δεν μιλάω από προσωπική εμπειρία αλλά νομίζω από όσα έχω δει και διαβάσει στο ίντερνετ, ότι ξεπερνάει τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη και το μόνο πρόβλημα που θα συναντήσεις είναι στον χρόνο ανοίγματος πολύ βαρέων εφαρμογών.. Όπως παιχνίδια. Όπως είπες και εσύ δηλαδή. Είναι ο ίδιος λόγος που ένα κινητό σαν το LG v10 με έναν "μέτριο" επεξεργαστή (ειδικά κοιτάζοντας την τιμή) έχει δεχτεί τόσο καλά λόγια από όλους όσους το απέκτησαν. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως το ίδιο θα ισχύει και για τον helio, αλλά νομίζω πως είναι σε παρόμοια επίπεδα. Sent from my Redmi Note 3 Edited August 9, 2016 by NickName98 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. August 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2016 Αν και πράγματι είναι πολλά λεφτά για το κινητό αυτο, τον επεξεργαστή μην τον φοβάσαι. Δεν θα έχεις θέμα. Δεν μιλάω από προσωπική εμπειρία αλλά νομίζω από όσα έχω δει και διαβάσει στο ίντερνετ, ότι ξεπερνάει τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη και το μόνο πρόβλημα που θα συναντήσεις είναι στον χρόνο ανοίγματος πολύ βαρέων εφαρμογών.. Όπως παιχνίδια. Όπως είπες και εσύ δηλαδή. Είναι ο ίδιος λόγος που ένα κινητό σαν το LG v10 με έναν "μέτριο" επεξεργαστή (ειδικά κοιτάζοντας την τιμή) έχει δεχτεί τόσο καλά λόγια από όλους όσους το απέκτησαν. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως το ίδιο θα ισχύει και για τον helio, αλλά νομίζω πως είναι σε παρόμοια επίπεδα. Sent from my Redmi Note 3 O 808 μπορεί να μην ήταν ο πρωτοκλασάτος επεξεργαστής της qualcomm αλλά ήταν όμως ο αμέσως επόμενος μετά τον 810 άρα και σε καμία περίπτωση δεν τον λες και μέτριο....Και τα προϊόντα της qualcomm έχουν πολύ καλή gpu. Επομένως για αυτό και το v10 συμπεριφέρεται τόσο καλά συνεπικουρούμενο και από το sw της lg. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. August 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2016 (edited) Αν και πράγματι είναι πολλά λεφτά για το κινητό αυτο, τον επεξεργαστή μην τον φοβάσαι. Δεν θα έχεις θέμα. Δεν μιλάω από προσωπική εμπειρία αλλά νομίζω από όσα έχω δει και διαβάσει στο ίντερνετ, ότι ξεπερνάει τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη και το μόνο πρόβλημα που θα συναντήσεις είναι στον χρόνο ανοίγματος πολύ βαρέων εφαρμογών.. Όπως παιχνίδια. Όπως είπες και εσύ δηλαδή. Είναι ο ίδιος λόγος που ένα κινητό σαν το LG v10 με έναν "μέτριο" επεξεργαστή (ειδικά κοιτάζοντας την τιμή) έχει δεχτεί τόσο καλά λόγια από όλους όσους το απέκτησαν. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως το ίδιο θα ισχύει και για τον helio, αλλά νομίζω πως είναι σε παρόμοια επίπεδα. Sent from my Redmi Note 3 θα πρέπει να φοβάται όμως την gpu, QHD ανάλυση και g6200 δεν είναι και ότι καλύτερο, και φυσικά καμία σύγκριση με snapdragon 808 και adreno 418 επίσης 350 ευρώ για ενα κινητό με επεξεργαστή που φοράνε κινητά που κοστίζουν 100 ευρώ είναι παρα πολλά Edited August 9, 2016 by leo06 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demakhs Δημ. August 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2016 Πάει, τον ισοπέδωσες τον άνθρωπο τώρα....:lol: :rotfl: :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. August 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2016 Βασικά είχε δίκιο όμως. :P Παράθεση Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demakhs Δημ. August 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2016 Το ίδιο λέω και γω....:X :lol: :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts