Jump to content

Η Apple και οι... μεταμεσονύκτιες σκέψεις ενός editor


Homer_GR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

I. Λίγα λόγια για το άρθρο

Το παρακάτω άρθρο έρχεται να καλύψει ένα εσωτερικό κάλεσμα του συντάκτη του, προκειμένου να αποτυπώσει σε γραπτή μορφή τις σκέψεις, τα θέλω, τους προβληματισμούς και τις προβλέψεις του για την συγκεκριμένη εταιρεία και την συσκευή της. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, πρόκειται για ένα καθαρά υποκειμενικό κείμενο μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια προϊόντα που φέρουν το λογότυπο του δαγκωμένου μήλου (αλλά ταυτόχρονα και Android συσκευές όπως Galaxy S3, LG G3, HTC ONE M8 και άλλα), ομως δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να υπογραμμίσει και τα όποια αρνητικά, ενώ αντικατοπτρίζουν τις δικές του και μόνο απόψεις.

 

Φυσικά πρόθεση μου δεν είναι αυτό να λειτουργήσει περιοριστικά απευθυνόμενο μόνο σε άτομα που χρησιμοποιούν i-συσκευές, αλλά επεκτατικά και σε όλους θέλουν με κάποιο σχόλιο να μοιραστούν μαζί μας τι σκέπτονται, τι νιώθουν, τι θέλουν και τι περιμένουν από την εταιρεία. Ζητώ λοιπόν προκαταβολικά την υπομονή σας για το μεγάλο κείμενο που ακολουθεί και πάμε…

 

II. Γνωρίζοντας το παρελθόν, αντιλαμβανόμαστε το παρόν και μαντεύουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον

Έχουν περάσει 9 έτη από την παρουσίαση του πρώτου iPhone και πολλοί από εμάς έχουμε ήδη λησμονήσει ή τουλάχιστον θεωρούμε πλέον «de facto» ότι η έξαλλη πορεία της βιομηχανίας και η συσκευή που κρατάμε στα χέρια μας αυτή την στιγμή, έχει σε μεγάλο βαθμό τις ρίζες της σε εκείνη την πρώτη συσκευή. Άλλωστε μια οπτική και μόνο σύγκριση του πως ήταν τα «smartphones» πριν και πως μετά το 2007, νομίζω ότι δικαιώνει τον προαναφερόμενο ισχυρισμό. Η λέξη smartphones στην προηγούμενη φράση δεν μπήκε τυχαία σε εισαγωγικά, μιας και τότε καταλάβαμε ότι δεν ήταν και τόσο «smart» τελικά.

 

Ενώ η συσκευή του πρώτου iPhone θεωρείτο αξιόλογη από σχεδιαστικής άποψης και χρήσης υλικών με το μέταλλο να δεσπόζει, οι επόμενοι 2 διάδοχοι του τα έκαναν μαντάρα στην κυριολεξία. Επιστροφή στην «πλαστικούρα» και μάλιστα με πλαστικά όπου φθείρονταν μόνο που τα κοιτούσες στραβά. Δεν θα ξεχάσω το 3GS μου όπου το πίσω καπάκι γρατσουνίστηκε day one (ακόμα ψάχνω να βρω πως έγινε) ενώ αργότερα ράγισε έτσι γιατί το αποφάσισε από μόνο του, χωρίς ποτέ να το χτυπήσω ή να το ρίξω.

 

Το λειτουργικό σύστημα από την άλλη πλευρά ήταν το κάτι άλλο… Κάτι που περιγράφεται με την χιλιοειπωμένη φράση «τρέχει νεράκι». Έτσι ακριβώς ήταν, θέλουμε δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Σε ένα σύμπαν όπου το lag δήλωνε παρουσία παντού (παντού όμως) το iOS ήρθε και έδειξε πως έπρεπε να ήταν τα πράγματα. Απλό, γρήγορο, λειτουργικό και χαρακτηριστικά όπως το «pinch to zoom» που ακόμα και στην παρουσίαση ανάγκασε τον κόσμο να προφέρει όλα να φωνήεντα του λατινικού αλφάβητου με ανοιχτό το στόμα.

 

Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε επίσης ότι από την αρχή, η Apple έθεσε μια νέα μονάδα μέτρησης των συσκευών της, την εμπειρία χρήσης. Θεώρησε (και σωστά αν ρωτήσετε εμένα) ότι η αναβάθμιση της κάθε νέας συσκευής της, θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσης αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης και όχι απαραίτητα από το state of the art hardware. Αυτό τηρεί μέχρι και στις μέρες μας, μιας και όσοι έχετε παρακολουθήσει κάποιο keynote θα έχετε προσέξει ότι δεν μιλάει ποτέ για υλικό (Χ RAM ή Ψ συγχρονισμός CPU) αλλά για αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης (Χ φορές γρηγορότερα γραφικά).

 

http://content.myphone.gr/photo/full/55400/ios.jpg

 

III. Λειτουργικό σύστημα, αλλά όχι για κλειστοφοβικούς

Μικρή στάση στη χρονολογικά μας αναδρομή, για να θίξουμε επί τροχάδην ένα άλλο σημείο του λειτουργικού όπου έχει προκαλέσει άπειρες αντιπαραθέσεις και ban εδώ στο φόρουμ μας. Η Apple λοιπόν, μπορεί να έδωσε ένα λειτουργικό σύστημα ξεχωριστό, αλλά ταυτόχρονα φρόντισε να το κλειδώσει πιο καλά και από το θησαυροφυλάκιο του Fort Knox. Αποτέλεσμα; Πολλοί που το χρησιμοποιούν να αισθάνονται ότι βρίσκονται μέσα σε μια κλειστή αποστειρωμένη φούσκα, ανίκανοι να έρθουν σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, παρά μόνο όταν και όπως το θελήσει η εταιρεία. Και μπορεί για την Apple αυτό να τη βοήθησε να αναπτύξει ένα αξιοσημείωτο οικοσύστημα, δημιούργησε όμως και φανατικούς πολέμιους που αντιτασσόταν σε κάθε είδους περιορισμό και κλειδώματος, επιλέγοντας τα οφέλη του αντίπερα στρατοπέδου του Android. Το ερώτημα λοιπόν ήταν ένα και ήταν αμείλικτο, εύχρηστο λειτουργικό με οικιοθελή εγκλεισμό ή ανοιχτό λειτουργικό με τα γνωστά θέματα;

 

Φυσικά όποιος δεν έβλεπε ότι το iOS έτρεχε νεράκι και γιατί ακριβώς ήταν τόσο κλειστό, πιστεύω ότι δεν έβλεπε την πλήρη εικόνα. Ο θεμέλιος λίθος της ομαλότητας του λειτουργικού, ήταν αυτό ακριβώς το κλείδωμα που επέτρεπε στην Apple να ελέγχει τα πάντα. Νομίζω αυτό φαίνεται και στις μέρες μας όπου κάθε νέα έκδοση του iOS γίνεται πιο «ανοιχτή» και ταυτόχρονα φέρνει μαζί της προβλήματα όπου δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/55401/google-play-app-store.jpg

IV. App Store

Αναμφίβολα ένα κομβικό σημείο στην εξέλιξη της Apple ήταν και παραμένει το App Store της. Αντιλαμβανόμενη από νωρίς ότι το καλό το smartphone δεν το κάνει μόνο το λειτουργικό, αλλά και αυτά που μπορείς να κάνεις με αυτό, εγκαινίασε το ηλεκτρονικό της κατάστημα όπου ήταν win-win κατάσταση για όλους… Για την εταιρεία επειδή έβλεπε τα κέρδη της εκτινάσσονται γρηγορότερα και από ένα F16 Block 52+ με πλήρη μετάκαυση, για τους προγραμματιστές επειδή μπορούσαν να δημιουργήσουν εφαρμογές και να τις πουλήσουν και φυσικά για τους χρήστες επειδή είχαν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε αναρίθμητες εφαρμογές και να απογειώσουν το τηλέφωνο και αυτά που είναι ικανό να κάνει.

 

Η διορατικότητα της Apple, της επέτρεψε να εδραιώσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο είχε πρώτο τις περισσότερες και τις πιο καλογραμμένες εφαρμογές, με τον ανταγωνισμό να προσπαθεί επί χρόνια να ακολουθήσει. Φυσικά στις μέρες μας αυτή η απόσταση ανάμεσα στα 2 μεγάλα store έχει καλυφθεί ή εκμηδενιστεί αν θέλετε, αλλά μέχρι να γίνει αυτό πέρασε σχεδόν μια 10ετία.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/55402/0iphone4205.jpg

V. Η Apple στον αστερισμό του μετάλλου και γυαλιού, αλλά με πολλά προβλήματα

Έμελε να ήταν το τελευταίο iPhone που παρουσίασε ο Steve Jobs και το πρώτο που σηματοδότησε την αλλαγή πλεύσης της εταιρείας όσον αφορά τα υλικά κατασκευής. Η παρουσίαση του iPhone 4, άλλαξε για ακόμη μία φορά τον ρου της ιστορίας αναγκάζοντας και τις άλλες εταιρείες να στραφούν σε παρόμοιες κατασκευές. Σίγουρα δεν ήταν και τα πιο ακριβά ή ανθεκτικά υλικά που μπορούσαν να μπούνε σε ένα τηλέφωνο, αλλά αυτό το δέσιμο μέταλλου και γυαλιού, συνοδευόμενο με μια οθόνη εξωπραγματικής (τότε) ανάλυσης, δημιούργησαν έναν συνδυασμό που έθεσαν τη βάση για την μετάλλαξη αυτού που λέμε «premium» κατασκευή. Έκτοτε η εταιρεία χρησιμοποιεί αποκλειστικά σχεδόν αυτά τα 2 υλικά, ενώ πλέον πολλές ακριβές ή όχι και τόσο ακριβές συσκευές ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο.

 

Βέβαια θα κάνω ειδική αναφορά στο iPhone 4 και την αδιανόητη χαζομάρα που έγινε με την κεραία. 2 ολόκληρα χρόνια είχα την συσκευή στην κατοχή μου και πραγματικά αλγεινή εντύπωση μου προκαλούσε κάθε φορά το γεγονός ότι μόλις ακουμπούσα για 2-3 δευτερόλεπτα την κάτω αριστερή γωνία της συσκευής, με έριχνε από 3G σε GPRS. Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ dropped calls, αλλά σερφάρισμα με υποδείξεις της Apple πως πρέπει να κρατάω την συσκευή, μόνο θυμό μου προκαλούσαν.

 

Μετά πάμε στο iPhone 5 όπου ευτυχώς που στο κατάστημα όταν πήγα είχαν μείνει μόνο ασημί και δεν πήρα εκείνα τα μαύρα με την ιδιαίτερη στιλιστική άποψη. Ξέρετε, εκείνα τα ωραία τηλέφωνα όπου τα αγόραζες μαύρα και σε λίγο καιρό άρχιζαν να ξεφλουδίζουν περιμετρικά δείχνοντας (αν και καινούργια) σαν να τα έβαλες μέσα σε μπετονιέρα… Πραγματικά απορώ, δεν τα δοκίμασε κανείς σε συνθήκες πραγματικής ζωής και χρήσης πριν τα δώσουν σε κυκλοφορία;

 

iPhone 5c. Οι πωλήσεις εδώ μιλάνε από μόνες τους. Τραγική επιλογή της εταιρείας να δώσει συσκευή με πλαστικό και μάλιστα με σωθικά της προηγούμενης ναυαρχίδας… Premium και πλαστικό δεν πάνε μαζί μας διαβεβαίωνε η Apple, αφήνοντας αιχμές για τους ανταγωνιστές της. Ίσως φαντάστηκε ότι επειδή είχε από πίσω το μηλαράκι, ο κόσμος θα έκανε ουρές στα καταστήματα. Το πλήρωσε ακριβά όμως, με 5C να σκονίζεται στις αποθήκες και την εταιρεία να προσπαθεί με προσφορές να ξεστοκάρει. Με κάθε σακουλάκι πατατάκια, δώρο 1 iPhone 5C σε πράσινο χρώμα μου είπε γελώντας ένας φίλος μου. Προς στιγμήν το θεώρησα πιθανόν…

 

Κλείνουμε το κεφάλαιο με iPhone 6 Plus. Δεν πέρασε ποτέ από τα χέρια μου και ως εκ τούτου να μείνω σε αυτά που διάβασα, είδα και άκουσα. Σαφώς και υπήρχε θέμα με την αντοχή της συσκευής σε πιέσεις. Θέμα που διογκώθηκε βέβαια, όπως και κάθε πρόβλημα σχετικά με την Apple, αλλά υπήρχε. Το παραδέχτηκε εκ των υστέρων με τις πράξεις της η εταιρεία, όταν και στο επόμενο μοντέλο τοποθέτησε διαφορετικό κράμα αλουμινίου. Φαντάζομαι βέβαια ότι σε καθημερινή χρήση (όχι στις τσέπες και να καθόμαστε 90 κιλά άνθρωποι), δεν θα βλέπαμε ποτέ λυγισμένη την συσκευή μας, αλλά είπαμε…

 

http://content.myphone.gr/photo/full/55403/a-generic-apple-steve-jobs-style-keynote-address-presentation-12-638.jpg

 

VI. Σε κομβικό σημείο η Apple

Η Apple την παρούσα χρονική στιγμή, βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και οι επόμενες κινήσεις της θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον της. Είδε για πρώτη φορά τις πωλήσεις της να μειώνονται, ενώ δέχεται έντονο εσωτερικό ανταγωνισμό από το προηγούμενο μοντέλο της (iPhone 6). Ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός από την μεριά του Android μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, με αρκετές εταιρίες να προσφέρουν άκρως ποιοτικές και premium συσκευές, ενώ το iOS (το μεγάλο όπλο της εταιρείας) και εξέλιξη που θα έχει, θα παίξει σίγουρα σημαντικό ρόλο στην εξίσωση.

 

Προσωπικά φράσεις του τύπου «η αρχή του τέλους», «θα έχει την τύχη της Nokia» και «έπεσε η μετοχή της, αρά πάει για φούντο», τις κατατάσσω στο ίδιο συρτάρι πιθανοτήτων με τον Α.Σ. Κάτω Ραχούλας να πάρει το Champions League. Δεν λέω ότι αποκλείεται να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά σίγουρα δεν θα συμβεί (αν συμβεί) όπως το φαντάζονται ή το θέλουν κάποιοι. Παραλληλισμούς με την Nokia, τους θεωρώ επίσης ατυχείς μιας και πρόκειται για μη συγκρίσιμα μεγέθη από πολλές απόψεις.

 

Βέβαια κρατώντας όπως όλα δείχνουν τον ίδιο σχεδιασμό του iPhone για 3η συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί ένα ρίσκο όσο μεγάλη εταιρεία και να είσαι. Το αν θα της βγει αυτό το ρίσκο ποντάροντας σε κάποιο νέο «σούπερ-ουάου» χαρακτηριστικό ή θεωρώντας ότι την «παίρνει» για ακόμα ένα χρόνο μέχρι να τα δώσει όλα στην επέτειο των 10 ετών, κανείς δεν ξέρει και μάλλον κανένας δεν είναι σε θέση να μαντέψει σωστά. Ως κάτοχος του iPhone 6 και άτομο που τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζω ανά 2 χρόνια συσκευές, έθετα ισχυρή υποψηφιότητα για την αγορά του 7. Πλέον δεν ξέρω…

 

Σε αυτόν τον κλάδο όμως, όποιος μένει στάσιμος χάνεται καθώς βλέπει το μέλλον να τον προσπερνάει, ανήμπορος να αντιδράσει.

Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά απορώ, δεν τα δοκίμασε κανείς σε συνθήκες πραγματικής ζωής και χρήσης πριν τα δώσουν σε κυκλοφορία;[/i]

 

Flashback.

Έτος 2003 σε επαγγελματικό ταξίδι στην Ολλανδία αγοράζω το iPod 3rd gen λίγο μετά που κυκλοφόρησε στην αγορά.

Μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονώς ότι η μπαταρία του με 1 ώρα και κάτι χρήσης άδειαζε. :(

Με την εδώ αντιπροσωπεία (Rainbow αν θυμάμαι καλά) δεν είχα βγάλει άκρη, την εποχή εκείνη δεν ήταν και τόσο διαδεδομένες οι πληροφορίες στο ίντερνετ και τελικά η συσκευή είχε μπεί στο συρτάρι. :cry:

Κάποια στιγμή μετά από 2 χρόνια τυχαία έπεσα πάνω σε ένα firmware update από την μαμά εταιρεία το οποίο παρουσιάζοταν απλώς σαν αναβάθμιση λογισμικού χωρίς να εξηγεί τί ακριβώς διόρθωνε.

Το πέρασα και ωωωω του θαύματος, η αυτονομία της συσκευής εκτοξεύτηκε στις 5 περίπου ώρες. :confused:

 

Η συσκευή ήταν εκπληκτική ποιοτικά ακόμα και για τα τωρινά δεδομένα, αλλά δεν το είχαν δοκιμάσει ποτέ πριν το βγάλουν στην αγορά ;;; Βιάζονταν να το κυκλοφορήσουν ;;;;; πελάτης=πορτοφόλι για αυτούς ;;;; :mad:

Τεσπά, αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία συσκευή με το δαγκωμένο μήλο που αγόρασα έκτοτε.

Edited by dpolal

Δεν ελπίζω σε τίποτα.

Δεν φοβάμε τίποτα.

Είμαι παντρεμένος.

Link to comment
Share on other sites

@Homer_GR πρέπει να ομολογήσω ότι ο τίτλος του άρθρου μου δημιούργησε αρνητική διάθεση για ανάγνωση του, μικρού πίστεψε με ;) , κειμένου. Όχι γιατί δεν «λέει» σαν τίτλος, το αντίθετο. Μεσημέρι όμως με αρκετή ζέστη και όρεξη για διάβασμα περί μήλου ...... :O not my style and for sure not my way of life! :p

Ε λοιπόν το τόλμησα :p και το ευχαριστήθηκα. :)

 

Άψογος ο παίχτης. :bow:

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Link to comment
Share on other sites

Εχοντας εδω και λιγες μερες το s7 edge αρχισα να αναρωτιεμαι γιατι καποιος να επιλεξει i phone?

Εχει και τα καλα της η apple αλλα βλεπω τοσα πολλα αρνητικα .. που δεν θα μπορουσα να κανω τοσες υποχωρισεις.. η αππλ εχει καταφερει με το μαρκετινγκ της καθε λογης απο 35 45 55 65 ασχετος με την τεχνολογια να σε ρωταει i phone ειναι αυτο; γιατι δεν παιρνεις i phone βγαζει εκπληκτικες φωτο.. αυτο αν και με εκνευριζει μαγκια της που το εχει καταφερει.. οσο για το τοσο κλειστο λογοσμικο πνιγομαι μονο στην ιδεα οτι δε μπορω να περασω οπουδηποτε και οτιδηποτε μεσα στην συσκευη μου οτι γουσταρω.. στο θεμα πρεμιουμ και οτι τρεχει νερακι.. αλλα με το κοσμημα 7edge και το ελαφρυτερο ui αρχισε να κοκκινιζει σιγα σιγα

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα, καταπληκτικο αρθρο με αμεροληπτη ματια και κριση.

 

Ως χρηστης σχεδον ολων των λειτουργικων με smartphone χροια, απο Windows Mobile(:lol::lol:), iOS, Android, Windows Phone 7.5 , θεωρω οτι μπορω να εχω μια αρκετα σφαιρικη εικονα απο τα λειτουργικα.

 

Πανω κατω συμφωνω με τις αποψεις σου. Προσωπικα για μενα εκει που πραγματικα μπορει να εχασε και να χανει το μηλαρακι ειναι με την τραγικη και υποτιθεμενη υποστηριξη στις συσκευες της. Πιο τιμια μπορει να θεωρηθει η τακτικη της Google που σου λεει 2 χρονια support και μετα τελος, παρα αυτο που προωθει η Apple. Οσοι ειναι κατοχοι iPad 3rd gen μπορουν να με καταλαβουν απολυτα. Με το που εγινε το installation του iOS 7, απλα ξεχασαμε πως ειναι να χρησιμοποιουμε συσκευη Apple. Με το iPhone 4 τα ιδια. Νομιζω οτι ειναι απολυτα ξεκαθαρο πως στον τομεα αυτο υπαρχει τρελλη υστερηση.

 

Το κλειστο λειτουργικο δεν με ενοχλει ουτε με ενοχλουσε. Σε γενικες γραμμες εχει τα καλα και τα ασχημα του. Αν εχεις χρησιμοποιησει Android θα σου φανει εξωγηινο στην αρχη, αν οχι κανενα προβλημα.

 

Δυστυχω κατ' εμε σχεδιαστικα εχει μεινει πολυ πισω. Καμια ενδειξη φρεσκαδας. Πιο τρανταχτο παραδειγμα απο το iPhone SE δεν νομιζω να υπαρχει. Μας εμειναν σασι και επρεπε κατι να τα κανουμε. Ελεος ρε παιδια.

Εν τω μεταξυ το σασι αυτο ειναι απιστευτο, εχω το 5s και δεν το πουλαω με την καμια. Το γουσταρω τρελλα. Αλλα το πηρα και πριν 3 χρονια.

 

Καλο, χρυσο και αγιο το δαγκωμενο μηλο αλλα νομιζω οτι ρυθμος εξελιξης θα ειναι βασανιστικα αργος απο ολες τις πλευρες. Εξαλλου το παιχνιδι παιζεται απο 2, για 3ο χλωμο το κοβω. Αν αποφασισει να φτιαξει το store και να βαλει μεσα σοβαρες εφαρμογες με full functionality και οχι beta, πραγματικα θα ειχαμε σφαγη. Θεωρω το Windows ακομα πιο σταθερο απο το iOS. Οσοι εχουν δουλεψει νομιζω θα συμφωνησουν μαζι μου.

 

Παντως το deep blue θα ηταν απιστευτη αλλαγη αν τελικα το βγαλουν...

Galaxy S8 / 8.0
Link to comment
Share on other sites

Πάρα πολύ ωραίο άρθρο πραγματικά! welldone my friend!

 

:respect::respect::respect::respect:

Samsung Galaxy Note 20 Ultra + Huawei gt2

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά ωραίο άρθρο, το οποίο σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο.

 

Τώρα επί της ουσίας. Έχω την αίσθηση ότι από την Apple λείπει εκείνο το παλικάρι, ο super γκατζετάκιας, με τα "τρελά" οράματα που ήθελε πάντα να πραγματοποιούνται. Εκείνος. Ο Steve.

 

Και μαζί του στέρεψαν και τα οράματα της εταιρείας για το μέλλον. Για το νεωτεριστικό. Για το "άπιαστο" ρε παιδί μου.

 

Με άλλα λόγια, πάντα τα δυνατά σημεία όλων των προϊόντων της Apple ήταν το design και το λειτουργικό σύστημα. Όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα, σήμερα, είναι το κορυφαίο σε εμπειρία χρήσης, αλλά .... πάντα υπάρχει ένα αλλά .... έχει καιρό να παρουσιάσει κάτι πραγματικά "επαναστατικό".

Όσον αφορά το design, νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια η Apple έχει βαλτώσει και αυτή όπως και άλλοι κορυφαίοι κατασκευαστές (είπαμε, λείπει το όραμα).

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο-"μοιρολόι", από ένα φίλο της εταιρείας προς άλλους φίλους της εταιρείας, τώρα που ακόμη και για αυτούς το τέλος προμηνύεται πως είναι κοντά και αναπόφευκτο.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, πέρασε και δεν ακούμπησε η Apple. Η μεγάλη πλειοψηφία δεν είχε συσκευή της.

 

Όσο για την συμβολή της...

1. Τι νομίζετε ότι έδωσε;

Capacitive screen (που έτσι κι αλλιώς έρχονταν), ένα πολύ καλό Ui (στην εποχή του) και προσεγμένη εκτέλεση. Πολύ καλά αλλά πολύ λίγα σε μία βιομηχανία με μεγέθη όπως η Motorola, η Nokia, η Google. Στην 4η θέση είναι καλά για την Apple.

2. Για αυτά που έδωσε πληρώθηκε αδρά.

Πνίγηκαν στα δισεκατομμύρια, οι αμερικάνοι, σε βάρος εννοείται των καταναλωτών. Όλοι είχαν περιθώρια κέρδους πάνω-κάτω 5%, η Apple είχε 35% - και όχι η συσκευή της τις περισσότερες χρονιές δεν ήταν η καλύτερη. Γιατί λοιπόν ευγνωμοσύνη; Πλήρωνες 30% πάνω για μία συσκευή που σπάνια ήταν η καλύτερη.

 

Κάποιοι θεωρούν ότι η Apple είναι το touch. Και κατ' επέκταση το ίντερνετ που μπορείς να πάρεις μαζί σου.

Όμως το ίντερνετ είχε βρει τον δρόμο προς την τσέπη μας (αναφέρομαι στην φορητότητα) πριν τον βρει Apple. Το 3G, οι οθόνες αφής, οι εφαρμογές ... όλα προϋπήρχαν. Όταν έχεις τα υλικά, η συνταγή είναι θέμα χρόνου. Αν δεν το έκανε η Apple θα το έκανε κάποιος άλλος. Και ίσως να το έκανε καλύτερα. Η ιστορία έδειξε ότι υπήρχαν κι άλλοι με δικές τους, εξαιρετικές ιδέες (Nokia N900, N9) και μεγαλύτερη συνεισφορά (Google Android -> smartphone για όλους).

 

Εν τέλει έδειξε το δρόμο, σε κάποια φάση της ιστορίας των κινητών, αλλά δεν το πήγε πολύ παρακάτω σε σχέση με άλλες εταιρείες η συνεισφορά των οποίων ήταν πραγματικά πολύ μεγαλύτερη...

Ευγνωμοσύνη, με τα κέρδη που έχει βγάλει, δεν της χρωστάει κανένας και περισσότερο οι φίλοι της που τίμησαν με τα χρήματά τους την Apple.

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

@tresor_jim δεν ειναι ενα αρθρο για να κανεις VS με το s7 (υπαρχουν αλλα threads) στην ιδια λογικη ειναι "γιατι καποιος να επιλεξει το s7"

 

@statosnen βασικα ειναι με το ενα ποδι στο ταφο...:cry: ενα τιποτα ηταν - ενα τιποτα παρεμεινε....

 

 

On topic.

ωραιο αρθρο , σιγουρα θα υπαρξουν αλλαγες φετος δεν θα εχουμε κατι που θα ταραξει τα νερα αλλα πιστευω του χρονου που κλεινει τα 10 χρονια θα δουμε κατι δυνατο. προσωπικη αποψη παντα....

Link to comment
Share on other sites

H apple με τον Jobs έκανε άλματα και έφτιαξε ενα όνομα με τεράστια αξία στην αγορά. Πλέον χωρίς τον Jobs βασίζεται κυρίως σε αυτό το όνομα που έχει δημιουργήσει και ακολουθεί τον ανταγωνισμό με μερικά χρόνια καθυστέρηση.

 

Η αλήθεια βέβαια είναι οτι προς το παρόν δεν χρειάζεται να κάνει κατι παραπάνω. Πουλάει πάρα πολύ καλά και οι οπαδοί της παραμένουν παράλογα πιστοί. Ουσιαστικά όμως δεν έχει παρουσιάσει κανένα επιτυχημένο προιόν στη μετά-Jobs εποχή. Δεν μπορούμε φυσικά να ξέρουμε τι θα έκανε αν ο Jobs ζούσε, καθώς κανένας δεν μπορεί να έχει καλές ιδέες για πάντα. Σίγουρα όμως ο Cook είναι απλά ενας διαχειριστής και οχι κάποιος που να μπορεί να κατευθύνει την αγορά. Για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εταιρίας και είναι πολύ δύσκολο να λυθεί αφού άνθρωποι σαν τον (εντελώς αντιπαθή και εγωπαθή αλλά αναμφισβήτητα πολύ πετυχημένο) Jobs είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο το άρθρο,για όσους τους αρέσουν τα μήλα και τα προϊόντα της,να γράψω κάτι για την ιστορία,η apple πήγαινε για κλείσιμο λουκέτο και αγόρασε ένα μεγάλο πακέτο μετοχών ο Βασίλης από την Microsoft ,με προϋποθέσει να ξαναγυρίσει ο Jobs ίσως ο απόλυτος πωλητής,οταν γύρισε έβαλε μπροστά το γνωστό i somethng , συσκευές με λίγη καινοτομία λίγο ντιζάιν λίγο μύθο λίγο ότι θα είσαι ο πουλμουρ άμα το έχεις και είδε η apple τρέλλα έσοδα.Δυστυχός ο Jobs έφυγε όχι μόνο από την apple αλλά διά πάντως,τώρα ή Αpple είναι πολύ δύσκολο να πουλήσει δεν έχει τον Άνθρωπο να το κάνει,πλεον ή εκκλησία της μηλοεταίριας στερήται οράματος δεν έχει αυτόν που θα φτιάξει το παραμύθι...
http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg
Link to comment
Share on other sites

@statosnen βασικα ειναι με το ενα ποδι στο ταφο...:cry: ενα τιποτα ηταν - ενα τιποτα παρεμεινε....

Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ μαζί σου.

 

Αυτή τη στιγμή η Apple είναι μια χαρά και θα συνεχίσει να είναι πολύ καλά και τα επόμενα χρόνια. Αποδεικνύονται προφητικοί όσοι χαρακτήριζαν το "οικοσύστημά" της χρυσό κλουβί. Από την μια υψηλή ποιότητα στην εμπειρία χρήσης, από την άλλη περιορισμοί και συμβατότητες. Αν κάποιος έχει δώσει χρήματα σε λογισμικό, είναι και ευχαριστημένος, δεν φεύγει. Αυτοί οι καταναλωτές, πιθανότατα σε καλή οικονομική κατάσταση, θα συνεχίσουν να αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της Apple. Βάσει των πωλήσεων των Mac πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός τους, ώστε η Apple να μην διατρέχει κίνδυνο ταχείας εγκατάλειψης από τους πελάτες της. (αντίθετα στην Lg, για παράδειγμα, τίποτα δεν εμποδίζει ένα πελάτη να πάει σε άλλη εταιρεία στην επόμενη συσκευή του)

 

Για το μέλλον, τώρα... Αν επενδύσει στο οικοσύστημα, διευρύνοντας το κοινό της με άνοιγμα σε νέους πελάτες θα ενισχύσει την θέση της. Υπό την προϋπόθεση ότι θα ξαναγίνει επιθυμητή όπως παλιά, πράγμα δύσκολο χωρίς τον Jobs, αλλά όχι ανέφικτο με τους πόρους που διαθέτει. Αν αντιθέτως κάνει τσιγκουνιές, θα χάσει τον ενθουσιασμό των μαζών, θα χάσει το brand value, θα χάσει και όλους εκείνους που αγοράζουν απλά ένα iPhone. Η τεράστια πτώση στα έσοδα δεν θα έχει γυρισμό...

Ας ελπίσουμε ότι θα φερθούν έξυπνα.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

1)Διαφωνω για το 3g-3gs...Μπορει να ηταν παλστικουρα αλλα προσωπικα τα ευχαριστηθηκα.Ουτε θηκες ουτε τιποτα.Και λογω της κουρμπας φοβερο grip.Επισης για να πω την αληθεια μετα απο αρκετο καιρο χρηση μονο το μηλο πισω ειχε ξεβαψει κατα τα αλλα ηταν οκ...Τα επομενα δε τα ευχαριστηθηκα τοσο γιατι ηταν πολυ πιο ευθραυστα.

 

2)Τωρα που εχω βαρεθει τα root και τα περιεργα ψαξιματα εχοντας φτασει τα 35 για μενα η apple ειναι μονοδρομος.Σταθεροτητα και μηδεν ανησυχια.Ασε που παιρνω τις κλησεις και τα μηνυματα ειτε στο ipad ειτε στο mac...Ολα ξεκουραστα και ωραια...

 

3)Με την apple ικανοποιω και την ηλιθια ματαιοδοξια μου.Μπορει να κραταω τη συσκευη το πολυ ενα ετος αλλα οτι εχω αμεση υποστηριξη λογισμικου για τουλαχιστον 3 χρονια ψυχολογικα με καλυπτει.

 

Για μενα μονος αντιπαλος ειναι οι Nexus συσκευες και τιποτα αλλο...(προσωπικη γνωμη)

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως τα είπε ο φίλος Eddie, συν του ότι οργανώνω πολύ καλύτερα τα αρχεία μου με το iCloud και νιώθω οτι δε θα τα χάσω ποτέ και εχω κατευθείαν πρόσβαση στα PC,iPad δίχως extra downloads, σε αντίθεση με Google photos, Dropbox κλπ που τα θεωρώ λιγο τσαπατσολιά για μένα προσωπικά, ή μάλλον η Apple με το κλειστό της οικοσύστημα με έμαθε να εχω σωστή οργανωμένη βιβλιοθήκη...είχα το s7 flat για 5 μέρες, καλύτερο ίσως στα πάντα απο το 6s μου αλλά στο τέλος του 5μερου ήθελα επειγόντως πίσω το 6s μου, όπως κι ο κάτοχος του s7 πίσω το δικό του αφού δεν άντεχε iTunes staff κλπ Edited by dgeorge4
Link to comment
Share on other sites

είχα το s7 flat για 5 μέρες, καλύτερο ίσως στα πάντα απο το 6s μου αλλά στο τέλος του 5μερου ήθελα επειγόντως πίσω το 6s μου, όπως κι ο κάτοχος του s7 πίσω το δικό του αφού δεν άντεχε iTunes staff κλπ
Το ιδιο ακριβως με το s6 edge.Καθισα το εστησα,εβαλα και επανω wpa finder-tubemate-greek caller id που ειναι τα μονα που μου λειπουν στο iphine-εβαλα και τον nova που εχω αρκετα θεματα αγορασμενα και με το που τελειωσα την επομενη μερα το πρωι το εδωσα για χρηση στον κολλητο μου που το ηθελε καιεπεστρεψα στο 6s plus.

 

Αν η apple δεν αυτοκτονησει θα συνεχισει να σαρωνει αφου Samsung-Htc-Sony κανουν για διαφορετικους λογους κακες η προβληματικες υλοποιησεις...

 

Γι αυτο πιο πριν εγραψα μονος αντιπαλος τα Nexus και μονο ως λογισμικο.

Link to comment
Share on other sites

1. Τι νομίζετε ότι έδωσε;

Capacitive screen (που έτσι κι αλλιώς έρχονταν)

 

Όμως το ίντερνετ είχε βρει τον δρόμο προς την τσέπη μας (αναφέρομαι στην φορητότητα) πριν τον βρει Apple. Το 3G, οι οθόνες αφής, οι εφαρμογές ... όλα προϋπήρχαν. Όταν έχεις τα υλικά, η συνταγή είναι θέμα χρόνου. Αν δεν το έκανε η Apple θα το έκανε κάποιος άλλος. Και ίσως να το έκανε καλύτερα.

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πόσο οξύμωρο ακούγεται να κάνουμε μελλοντικές προβλέψεις, αναφερόμενοι σε γεγονότα του παρελθόντος... Στην ουσία δημιουργούμε μια παράλληλη γραμμή στο χωροχρόνο, αφαιρούμε από αυτήν το πρόσωπο (ή εταιρεία στη δική μας περίπτωση) που επιλέγουμε και προβλέπουμε ότι αν έλειπε αυτή κάποιος άλλος θα έπαιρνε τη θέση της:wacko:

 

Είναι σαν να λέμε "έλα μωρέ, τι μας έδωσε ο Αϊνστάιν; Ένα E = mc(2) μας έδωσε. Οι νόμοι της φυσικής υπήρχαν και από πριν και υπήρχαν και άλλοι έξυπνοι άνθρωποι. Αν δεν το έλεγε αυτός, θα το έλεγε κάποιος άλλος. Αφού φαινόταν, προς τα εκεί πήγαινε το πράγμα"

 

*Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν συγκρίνω (προφανώς) Apple και Αλβέρτο. Αλλά η θεωρία των λεγόμενων σου, αντικατοπτρίζεται από τον συγκεκριμένο παραλληλισμό.

Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε
Link to comment
Share on other sites

Το αρθρο ειναι ελλιπές και δεν καταλαβαινω και το ρολο του.

 

Η τρομερη δυναμη της Apple ειναι στο hardware. Tα chip της ειναι παντοδυναμα και οι εσωτερικες μνημες που βαζει ντροπιαζουν οποιαδηποτε android συσκευη.

 

Στο software εχει μεινει ετη φωτος πισω, και εδω και καιρο, απλα αντιγραφει αλλα os.

3d touch; Γελαει ο κοσμος.

 

Εχουμε παει στο 2016 και ακομα παλευει να φτιαξει notifications, εβαλε widgets, άλλα πληκτρολογια κλπ

Customization ειναι λεξη αγνωστη για την Apple. Βλεπω τα εικονιδια και τα animations του ios και μου ερχεται ζαλαδα.

 

Eκανε την πατατα με το 5c και δεν εμαθε, εβγαλε και το SE με μπροστινη καμερα απο το 2011. Οποιον εχω δει και το πηρε, το μετανιωσε σε μερες. Και τιμη μουρλια, 450Ε.

 

Θα μπουμε στο 2017 και ακομα θα δινει συκευες με 16gb μνημη :lol:

 

---------

 

 

Εν κατακλειδι, καταλαβαινω οτι η αλλαγη ειναι δυσκολη, αν εχεις iphone απο την αρχη ειναι δυσκολο μετα απο 4-5-6 χρονια με ios να πας σε android, αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να προτιμησει το iphone 6s απο το Galaxy s7.

 

Κοιταω ειλικρινα μεσα μου, αφηνω τον fanboysμο μου στην ακρη, και λεω: Τι θα μου δωσει καλυτερο το 6s απο το S7;

 

Δεν βλεπω κατι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτες τις συζητησεις και τις αντιπαραθεσεις τις θεωρω εντελως λανθασμενες,γιατι οι περισσοτεροι βλεπουν το δεντρο και οχι το δασος.

Τα καλυτερα κινητα καθε χρονο,με τις περισσοτερες ευκολιες και αναβαθμισμενη εμπειρια χρησης,προσφερονται με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπο το ΚΕΡΔΟΣ..Να πουλησουν οι εταιριες περισσοτερα κομματια,η να μειωσουν το κοστος κατασκευης ωστε να μεγιστοποιηθει το κερδος.

Η Apple και η καθε εταιρια που λανσαρει ενα προιον δε σκεφτεται "Αααα..καλα..θα παθουν πλακα!..Θα τους κανω ευτυχισμενους με τις καινουριες δυνατοτητες!!"...ΤΟ ΧΡΗΜΑ σκεφτονται που θα βγαλουν,αν το κανουν τοσο ελκυστικο ωστε να πας να το αγορασεις.

 

Και κατι ακομα που κανενας,μα κανενας δεν αναφερει σε κανενα τοπικ αντιπαραθεσης εδω μεσα..

ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ...

Γνωριζετε πως η υπαρξη πληθωρας αξεσουαρ,ειναι κινητρο για πολλους ωστε να επιλεξουν ενα συγκεκριμενο smartphone?Και δεν τα λεω εγω αυτα,αλλα διεθνεις αναλυτες..

ΧΙΛΙΑΔΕΣ εταιριες που βγαζουν θηκες ΖΟΥΝΕ απο την Apple..

Ξερετε τι παρτυ θα κανουν οι εταιριες που βγαζουν θηκες για iphone,αν οντως διατηρηθει για 3η χρονια το ιδιο design?..(Που ηδη βεβαια κανανε παρτυ γιατι ετσι κι αλλιως μεχρι τωρα,βγαζανε ενα σχεδιο και το πουλουσαν για 2 χρονια..Ποσο μαλλον τωρα που θα ειναι για 3) ;)

Για αυτο πας σε ενα μαγαζι να παρεις μια θηκη και βλεπεις εκατονταδες για iphone και ελαχιστες για τα αλλα κινητα.

Ξερετε τι παρτυ εγινε με το SE?..Που οτι θηκες ειχαν μεινει στην αποθηκη απο 5 και 5s,ξαναβγηκαν στα ραφια και μοσχοπουληθηκαν?

 

Και επαναλαμβανω τη προταση.."Γνωριζετε πως η υπαρξη πληθωρας αξεσουαρ,ειναι κινητρο για πολλους ωστε να επιλεξουν ενα συγκεκριμενο smartphone?"

Edited by djdog

"Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless”

Gustave Flaubert

Link to comment
Share on other sites

Το αρθρο ειναι ελλιπές και δεν καταλαβαινω και το ρολο του.

 

Η τρομερη δυναμη της Apple ειναι στο hardware. Tα chip της ειναι παντοδυναμα και οι εσωτερικες μνημες που βαζει ντροπιαζουν οποιαδηποτε android συσκευη.

 

Στο software εχει μεινει ετη φωτος πισω, και εδω και καιρο, απλα αντιγραφει αλλα os.

3d touch; Γελαει ο κοσμος.

 

Εχουμε παει στο 2016 και ακομα παλευει να φτιαξει notifications, εβαλε widgets, άλλα πληκτρολογια κλπ

Customization ειναι λεξη αγνωστη για την Apple. Βλεπω τα εικονιδια και τα animations του ios και μου ερχεται ζαλαδα.

 

Eκανε την πατατα με το 5c και δεν εμαθε, εβγαλε και το SE με μπροστινη καμερα απο το 2011. Οποιον εχω δει και το πηρε, το μετανιωσε σε μερες. Και τιμη μουρλια, 450Ε.

 

Θα μπουμε στο 2017 και ακομα θα δινει συκευες με 16gb μνημη γιατι καποιος να προτιμησει το iphone 6s απο το Galaxy s7.

 

Κοιταω ειλικρινα μεσα μου, αφηνω τον fanboysμο μου στην ακρη, και λεω: Τι θα μου δωσει καλυτερο το 6s απο το S7;

 

Δεν βλεπω κατι.

 

Ερχεσαι στα λογια μου.. εγραψα και εγω στην αρχη τη γνωμη μου να αναρωτιεμαι το ιδιο πραγμα.. εγραψα κιαλλα καποιος φιλος ειπε οτι παω να το κανω vs.. ουε καν.. αυτος μου εθεσε και αντιστροφα την ερωτηση και εγω εχω να πω αν περναμε εναν που δεν ειναι φαν καμιας εταιριας εκτος απτο να πουλησει μουρη με το iphone δεν θα υπηρχε αλλος λογος στο να παει εκει.. γνωμη μου ετσι.. τωρα βεβαια μετα τις διαφιμησεις με το αδιαβροχο edge αρχισε να γινεται και αυτο καπως αναγνωρισιμο αλλα εχει δρομο ακομα.. καλο ειναι να υπαρχει απο πολλες εταιριες για να βγαινουμε εμεις σαν καταναλωτες κερδισμενοι..

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

Link to comment
Share on other sites

Το αρθρο ειναι ελλιπές και δεν καταλαβαινω και το ρολο του.

 

Βρισκόμαστε στις Απόψεις όπου τα άρθρα που ανεβαίνουν, όπως το παρόν, είναι ακριβώς ότι λέει ο τίτλος της ενότητας. Υπό αυτή την έννοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ελλιπές γιατί είναι η προσωπική άποψη του editor-blogger. Και αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος ανάλογων άρθρων, η μεταφορά στην κοινότητα των προσωπικών σκέψεων-απόψεων του αρθογράφου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Link to comment
Share on other sites

οι προσωπικές σκέψεις του αρθογραφου μια χαρά είναι.

και ανακεφαλαιώνουν αρκετά πράγματα.

 

Το iOs δυστυχώς δεν ανανεώνεται.

αρχίζει και θυμιζει λίγο ΒΒ

Αντιθέτως το android αρχίζει και ωριμάζει. Και εκεί είναι η ειδοποιώς διαφορά με όλα τα ...οικοσυστήματα

 

όταν ξεκινάς κάτι κλειστό, το αναπτύσσεις στην αρχή πιο εύκολα, όμως το να παραμείνεις στο peak της τεχνολογίας θέλει κεφάλαια

 

Αντιθέτως, όταν κάτι το ξεκινάς ανοιχτό - όπως το android- το ποσοστό failure και κακής υπηρεσίας είναι τεράστιο στην αρχή. Εάν όμως επιβιώσεις, το input σε ανάπτυξη πχ εφαρμογών είναι τεράστιο και έρχται από παντού.

και με τον χρόνο ωριμάζει.

 

Αλλά δεν ανησυχώ για την apple - σύντομα- εκτιμώ θα παρουσιάσει κάτι νέο, μια νέα τεχνολογία.

 

Apple δεν ειναι μόνο το iphone, όπως samsung δεν είναι μόνο τα κινητά της

Vita Brevis
Link to comment
Share on other sites

Πολύ όμορφο το άρθρο προφανώς απευθύνεται στου χρήστες τις συγκεκριμένης εταιρίας αναφέρετε και στο τίτλο του θέματος άλλωστε έναν σχολιασμό για τα άτομα που ανέφεραν τον Steve Jobs ήταν όντως ένας πανέξυπνος και επικοινωνιακός άνθρωπος που είτε σου άρεσαν οι συσκευές που σου παρουσίαζε είτε όχι πάντα μα πάντα ήθελες να τον ακούς και να τον βλέπεις, εν συγκρίσει με το σημερινό Co της εταιρίας προφανώς και ο Tim Cook είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος αλλά ο τρόπος που έφυγε ο Steve τον έχει κάνει σε πολλούς αναντικατάστατο.

Τι θα ήθελα απ την Apple για το μέλλον και πιστεύω ότι θα είναι η επόμενη καινοτομία της ασχέτως αν δεν μας το έχει δείξει με τον καλύτερο τρόπο στις υπάρχον συσκευές ......μπαταριά και τρελή αυτονομία αυτό μόνο

Link to comment
Share on other sites

Παιδια καλησπερα,

και εγω σαν εσας εχω περασει απο ολα και κινητα και σταθερα, ειμαι ομως 36 πλεον και σκεφτομαι διαφορετικα. Πλεον θελω κατι να λειτουργει απλα και ευκολα με τη μια και χωρις καμια καθυστερηση. Επαιρνα καθε χρονια 2 τηλεφωνα απο τα καλυτερα και ειχα παντα την αγωνια για το τι θα βγει. Ειχα περασει και απο ενα iphone 3g καποια στιγμη. Εδω και 6 μηνες εχω ενα iphone 6s plus και δεν εχω δει καν τι βγαινει. Γιατι? Εχω απλα ενα τηλεφωνο που κανει τα παντα απλα ευκολα και χωρις κολληματα την πιο ακαταλληλη στιγμη. Ολα λειτουργουν τελεια. Αποτελεσμα αυτου ηταν να αλλαξω και το σταθερο με macbook pro και απορω πως και δεν το ειχα κανει τοσα χρονια. Η apple φτιαχνει συσκευες και λειτουργικα με τη λογικη του χρηστη ενω οι υπολοιποι φτιαχνουν συσκευες και λειτουργικα με τη λογικη ο χρηστης να μπει στη δικη τους λογικη. Αυτο ειναι πολυ μεγαλο win για την apple. Τωρα αν ολοι το παιζουμε hackers και ειμαστε με το κινητο μονο facebook ειναι αλλο πραγμα. Ο ψαγμενος κανει τα παντα παντου. Αν εχετε εμπειρια apple καταλαβαινετε.

Τωρα το μελλον για αυτην την εταιρια ειναι σιγουρα λαμπρο. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Εχουν τη δυναμη να εχουν τους καλυτερους, τους εχουν ή θα τους βρουν και θα ειναι παντα στην κορυφη. Εχουν πολλα χαρτια στο μανικι τους να ειστε σιγουροι...

Edited by vkarako
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω και γω με ειδικα με το τελευταιο κομματι του αθρου " Η apple σε κομβικο σημειο" ως προς το σχεδιο οτι αν ρισκαρει να κρατησει για 3η χρονια το μοντελο δεν θα της βγει σε καλο.Ακομα και γω που εχω καθε μοντελο απο το 3gs και μετα .. αλλαζα καθε 2 χρονια ... πηρα το 4 το 5 και το 6 ... αν ομως και το 7 μεινει ιδιο δεν θα ανανεωσω σε καμια περιπτωση το τηλεφωνο για κατι ιδιο στην εμφανιση.Δεν καταλαβαινω με τοσα Concept σαν σχεδια κυκλοφορουν σιγουρα μια κατοσταδα ομορφοτατα..... γιατι να μεινει στο ιδιο σχεδιο ακομα μια χρονια.Θα πρεπει να ειναι πολυ χαζοι για ρισκαρουν τοσο.... αν και ειμαι σιγουρος οτι αν διερευσε οτι θα μεινει απλα για να κανει την εκπληξη το φθινοπωρο.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...