Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

Πώς μπορώ να φύγω από μια εταιρία που δεν μου έχει εκδόσει λογαριασμό και δεν έχω πάγιο σε αυτη

Γιατί σε άλλη εταιρία μου ζητάνε τελευταίο λογαριασμό αλλά είναι παλιός αυτός που έχω

Συγκεκριμένα εδώ και σίγουρα 2 μήνες ενώ μέτρησε η δεδδηε δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός κοινωνικού τιμολογίου

Σε 3 σπίτια

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Πώς μπορώ να φύγω από μια εταιρία που δεν μου έχει εκδόσει λογαριασμό και δεν έχω πάγιο σε αυτη

Γιατί σε άλλη εταιρία μου ζητάνε τελευταίο λογαριασμό αλλά είναι παλιός αυτός που έχω

Συγκεκριμένα εδώ και σίγουρα 2 μήνες ενώ μέτρησε η δεδδηε δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός κοινωνικού τιμολογίου

Σε 3 σπίτια

παρε τηλεφωνο την εξυπηρετηση πελατων και ζητα εκδοση λογαριασμου , θα σου ζητησουνε φωτογραφια του ρολογιου που να φαινεται ο αριθμος παροχης ξεκαθαρα για να στο κανουνε. στην elpedition που μου εκδοθηκε εναντι τους το ζητησα και εγινε αμεσα. πολυ αμεση εξυπηρετηση τους.

Προσωπικά έχω volterra και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εσείς το γνώμη έχετε;

Το μόνο που με αγχώνει με τους εναλλακτικούς παρόχους είναι αν πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τέλεια και όλα αυτά.

Προσωπικά έχω volterra και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εσείς το γνώμη έχετε;

Το μόνο που με αγχώνει με τους εναλλακτικούς παρόχους είναι αν πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τέλεια και όλα αυτά.

και εμεις τι φταιμε ; εμεις τους πληρωνουμε κανονικα μεσω του ρευματος μετα κανονικα ο δημος πρεπει να κινηθει νομικα απεναντι στην καθε εταιρεια κατι που πιστευω οτι δεν τους συμφερει να το κανουνε .

Να πώ και εγώ την ως τώρα εμεπιρία μου , μήπως βοηθήσω κάποιους από εδώ. Είμαι από 12/2016 στην elpedisson στο πρόγραμμα energy family night. Όταν έφυγα από την ΔΕΗ υπολόγισα ότι το κέρδος μου είναι 40-80€ τον χρόνο και έτσι ήταν, πιο πολύ έφυγα γιατί είχα πλέον μηνιαίους και όχι 2μηνιαίους λογ/μούς….

Τώρα θέλω να πάω στο πρόγραμμα της elpedisson που έχει 24ωρο νυχτερινό που είναι πιό φθηνό. ( στο τωρινό πρόγραμμα 0,08950 το ημερήσιο, όχι πάγιο και 10% έκπτωση εμπρόθεσμης καταβολής, ενώ το νέο αν αλλάξω έχει 0,06390 όλο το 24ωρο αλλά πλέον έχει μηνιαίο πάγιο 4,40€ και δεν έχει το 10% έκπτωση της εμπρόθεσμης καταβολής ) Με σχετικούς υπολογισμούς και με ετήσια κατανάλωση ρεύματος ( οικιακό ) 4.500- 4800kw , όπου το 1/3 είναι η νυχτερινή κατανάλωση υπολογίζω να γλυτώσω 50-60€ ετήσια, όταν συνολικά πληρώνω γύρω στα 1.400€ τον χρόνο ( τα πάντα ..όλα)αλλά θα το αλλάξω γιατί δεν θα με ενδιαφέρει πλυντήρια, κουζίνες κλπ πότε θα δουλεύουν λόγω του νυχτερινού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Oι διαφορές είναι αμελητέες και ο καθένας αποφασίζει βάσει κατανάλωσης και τσέπης..:D

XIAOMI REDMI NOTE 5

Καλησπέρα και χρόνια πολλά και από εμένα. Το σπίτι που νοικιάζω ε΄χει τριφασικό νυχτερινό ρεύμα στην ΔΕΗ. Ψάχνοντας να βρω εάν με συμφέρει και που να πάω για ρεύμα είδα ότι η Voltera έχει το μεγαλύτερο όριο ΟΤΣ και κλείνω προς αυτήν. Αυτό που με τρομάζει όμως είναι οτι τελευταία οι τιμές ΟΤΣ συχνά ανεβαίνουν πάνω απο 70 αρα ανεβαίνει και το τιμολόγιο προς τον πελάτη. Τελικά αξίζει μία αλλαγή ;

Να πώ και εγώ την ως τώρα εμεπιρία μου , μήπως βοηθήσω κάποιους από εδώ. Είμαι από 12/2016 στην elpedisson στο πρόγραμμα energy family night. Όταν έφυγα από την ΔΕΗ υπολόγισα ότι το κέρδος μου είναι 40-80€ τον χρόνο και έτσι ήταν, πιο πολύ έφυγα γιατί είχα πλέον μηνιαίους και όχι 2μηνιαίους λογ/μούς….

Τώρα θέλω να πάω στο πρόγραμμα της elpedisson που έχει 24ωρο νυχτερινό που είναι πιό φθηνό. ( στο τωρινό πρόγραμμα 0,08950 το ημερήσιο, όχι πάγιο και 10% έκπτωση εμπρόθεσμης καταβολής, ενώ το νέο αν αλλάξω έχει 0,06390 όλο το 24ωρο αλλά πλέον έχει μηνιαίο πάγιο 4,40€ και δεν έχει το 10% έκπτωση της εμπρόθεσμης καταβολής ) Με σχετικούς υπολογισμούς και με ετήσια κατανάλωση ρεύματος ( οικιακό ) 4.500- 4800kw , όπου το 1/3 είναι η νυχτερινή κατανάλωση υπολογίζω να γλυτώσω 50-60€ ετήσια, όταν συνολικά πληρώνω γύρω στα 1.400€ τον χρόνο ( τα πάντα ..όλα)αλλά θα το αλλάξω γιατί δεν θα με ενδιαφέρει πλυντήρια, κουζίνες κλπ πότε θα δουλεύουν λόγω του νυχτερινού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Oι διαφορές είναι αμελητέες και ο καθένας αποφασίζει βάσει κατανάλωσης και τσέπης..:D

Φυσικά και σε ενδιαφέρει τι ώρα θα βάζεις πλυντήριο γιατί μόνο η κιλοβατώρα έχει την ίδια τιμή. Οι επιπρόσθετες χρεώσεις καταργούνται μόνο τις νυκτερινές ώρες και όχι όλες τις ώρες.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά και από εμένα. Το σπίτι που νοικιάζω ε΄χει τριφασικό νυχτερινό ρεύμα στην ΔΕΗ. Ψάχνοντας να βρω εάν με συμφέρει και που να πάω για ρεύμα είδα ότι η Voltera έχει το μεγαλύτερο όριο ΟΤΣ και κλείνω προς αυτήν. Αυτό που με τρομάζει όμως είναι οτι τελευταία οι τιμές ΟΤΣ συχνά ανεβαίνουν πάνω απο 70 αρα ανεβαίνει και το τιμολόγιο προς τον πελάτη. Τελικά αξίζει μία αλλαγή ;

Στη volterra περνάω μόνος μου τις ενδείξεις και έχω κάθε μήνα εκκαθαριστικό. Το μήνα που πέρασα πλήρωσα ΟΤΣ 0,20 euro, αλλά είχα επιστροφή λόγο του ότι είμαι καλοπληρωτης 1,40 ευρώ. Άρα μη σε τρομάζει. Προσωπικά είναι σα να μη πλήρωσα 1,2 ευρώ. Είναι ανάλογα με την καταναλωση που κάνεις.

Φυσικά και σε ενδιαφέρει τι ώρα θα βάζεις πλυντήριο γιατί μόνο η κιλοβατώρα έχει την ίδια τιμή. Οι επιπρόσθετες χρεώσεις καταργούνται μόνο τις νυκτερινές ώρες και όχι όλες τις ώρες.

Ετσι ακριβως.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Σίγουρα δίνεις 1400 το χρόνο?

Εγω στη ΔΕΗ με έκπτωση συνέπειας 1300kw μέρας 600kw βράδυ κάθε τετράμηνο δίνω σύνολο 360 ευρώ το τετράμηνο δηλαδή 1080 ευρώ το χρόνο βγαίνει για 5700kw. Εσύ γιατί δίνεις 1400 ευρώ για 4800kw?

Υπάρχει κάποιος που να εχει πάρει ρεύμα απο το φυσικό αέριο; Θέλω να μου πει εντυπώσεις.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Πριν 1 μήνα είχα κάνει online αίτηση για αλλαγή ταυτότητας ώστε να ενεργοποιήσω ebill στη ΔΕΗ. Ακόμα δεν περαστηκε από τους άχρηστους της ΔΕΗ και ο λογαριασμός που ήρθε είχε το 1 ευρώ του εντύπου χαρτιού. Τραγικοί απλά. Πόσους μήνες θέλουν να αλλάξουν ένα απλό πράγμα? Δηλαδή να θες να βάλεις ebill και να μην σε αφήνουν.

Πριν 1 μήνα είχα κάνει online αίτηση για αλλαγή ταυτότητας ώστε να ενεργοποιήσω ebill στη ΔΕΗ. Ακόμα δεν περαστηκε από τους άχρηστους της ΔΕΗ και ο λογαριασμός που ήρθε είχε το 1 ευρώ του εντύπου χαρτιού. Τραγικοί απλά. Πόσους μήνες θέλουν να αλλάξουν ένα απλό πράγμα? Δηλαδή να θες να βάλεις ebill και να μην σε αφήνουν.

Είχα λάθος στον δικό μου και είχε και της μητέρας μου.

Και οι 2 φτιάχτηκαν μετά απο 2 εργάσιμες.Εστειλα μέσω του site τους ταυτότητα και αφμ.

Είχα λάθος στον δικό μου και είχε και της μητέρας μου.

Και οι 2 φτιάχτηκαν μετά απο 2 εργάσιμες.Εστειλα μέσω του site τους ταυτότητα και αφμ.

Αυτό ακριβώς έκανα σκαναρα μπρος πίσω ταυτότητα αφμ έχει πάνω από μήνα ακόμα δεν με αφήνει να κάνω ebill. Το αφμ απο πιο χαρτί το έστειλες?

Προφανώς και κάτι δεν έγινε σωστά.Λάθος αρχείο, σφάλμα συστήματος,λάθος δικαιολογητικό κλπ... ξανακάνε το.Εμένα σε 3 ημέρες ήταν έτοιμο!

https://www.dei.gr/el/eksupiretitheite-amesa/diorthwsi-allagi-stoixeiwn-sto-logariasmo

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Τα ξανα εστειλα σημερα. Εστειλα μπρος πισω ταυτοτητα και εκκαθαριστικο. Μου ηρθε και mail οτι θα το ελεγχξουν συντομα. Εβαλα την παλια ταυτοτητα και απο κατω τη νεα. Στα αλλα τα αφησα ολα ιδια μιας και δεν αλλαξαν. Ελπιζω να το φτιαξουν συντομα να κανω ebill να μην ερχεται εντυπος.

Να πω οτι δεν το περιμενα. Χθες εστειλα τα στοιχεια για αλλαγη σημερα ηρθε mail με τη διορθωση.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία έχουν διορθωθεί στο μηχανογραφικό μας σύστημα επιτυχώς.

Στην περίπτωση που ζητήσατε τη διόρθωση των στοιχείων σας προκειμένου να προβείτε σε εγγραφή νέου χρήστη στην υπηρεσία, θα πρέπει την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την αποστολή του παρόντος e-mail να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε εδώ. Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή του χρήστη σας στην υπηρεσία ebill, τα ακίνητά σας θα εμφανιστούν αυτόματα.

Τι να πω λογικα καποια βλακεια δικια μου ειχε γινει την πρωτη φορα και δεν αλλαχτηκε. Μπραβο τους. Τελος το χαρτι στη ΔΕΗ και θα το κανω και στον ΟΤΕ να μην ερχεται τιποτα στο ταχυδρομειο.

Αυτό ακριβώς έκανα σκαναρα μπρος πίσω ταυτότητα αφμ έχει πάνω από μήνα ακόμα δεν με αφήνει να κάνω ebill. Το αφμ απο πιο χαρτί το έστειλες?

Sorry τώρα το είδα..

Εκκαθαριστικό έστειλα αλλά άφησα να φαίνονται μόνο τα στοιχεία αφμ.

Τα εστειλα οπως ηταν τι θα δουν αλλωστε. Πριν λιγο εκανα και το ebill μολις μπηκα ενεργοποιηθηκε αυτοματα ο ηλεκτρονικος λογαριασμος. Σε ενα ακινητο που ειναι πομονα για νερο το εκλεισα να ερχεται εντυπος και τα αλλα 2 κανονικα ηλεκτρονικος μονο μεσω mail/sms. Στο κινητο που εβαλα την εφαρμογη δεν με εμφανιζει καθολου τους προηγουμενους λογαριασμους ουτε με επιτρεπει να αλλαξω πως θα ερχεται ο λογαριασμος εχουν να την ανανεωσουν απο το 2017.

Με μείωση της έκπτωσης 15% που δίνει στους καλοπληρωτές θέλει να ξεκινήσει τη χρονιά η ΔΕΗ – Στο τραπέζι και η ρήτρα ρύπων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ δεν κρίνει σκόπιμο να τροποποιήσει τα τιμολόγιά της αυτά καθαυτά, αλλά μελετά τη μείωση της έκπτωσης 15% που προσφέρει στους «καλοπληρωτές» πελάτες της, δηλαδή σε αυτούς που πληρώνουν έγκαιρα το λογαριασμό του ρεύματος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της επιχείρησης φέρεται να έχει ενημερώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το σενάριο μείωσης της έκπτωσης στο μισό ή και παραπάνω. Δηλαδή από 15% να πάει στο 6 με 7%.

Πηγή: https://energypress.gr/news/me-meiosi-tis-ekptosis-15-poy-dinei-stoys-kaloplirotes-thelei-na-xekinisei-ti-hronia-i-dei-sto

Με μείωση της έκπτωσης 15% που δίνει στους καλοπληρωτές θέλει να ξεκινήσει τη χρονιά η ΔΕΗ – Στο τραπέζι και η ρήτρα ρύπων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ δεν κρίνει σκόπιμο να τροποποιήσει τα τιμολόγιά της αυτά καθαυτά, αλλά μελετά τη μείωση της έκπτωσης 15% που προσφέρει στους «καλοπληρωτές» πελάτες της, δηλαδή σε αυτούς που πληρώνουν έγκαιρα το λογαριασμό του ρεύματος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της επιχείρησης φέρεται να έχει ενημερώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το σενάριο μείωσης της έκπτωσης στο μισό ή και παραπάνω. Δηλαδή από 15% να πάει στο 6 με 7%.

Πηγή: https://energypress.gr/news/me-meiosi-tis-ekptosis-15-poy-dinei-stoys-kaloplirotes-thelei-na-xekinisei-ti-hronia-i-dei-sto

Αν αφαιρεσει το 15% εκπτωση δεν θα υπαρχει και νοημα να μεινει κανεις στη ΔΕΗ. Δεν θα το κανει αλλιως θα παμε σε εναλλακτικους. Εχω 75 ευρω εκπτωση το χρονο απο το 15%. Και 45 ευρω ειναι η υψηλοτερη διαφορα απο τον πιο φθηνο εναλλακτικο. Θα παμε στα 120 ευρω το χρονο με 5700kw ΔΕΗ και φθηνοτερος εναλλακτικος.

Απλά μαθηματικά.

Απο τις αρχες του 2018, ειχαν πει οι "θεσμοί" που την ελεγχουν, να σταματήσει το 15%, γιατι, πως ειναι δυνατόν, να είσαι ταμειακά "μέσα", και να κάνεις και εκπτωση? Μπαίνεις ακόμα πιο μέσα.

Τελικα θα μειωσει σε 6% την έκπτωση, για να μην χασει το πελατολόγιο της, οπως ειπες.

-------------

Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Edited by coulis

Απλά μαθηματικά.

Απο τις αρχες του 2018, ειχαν πει οι "θεσμοί" που την ελεγχουν, να σταματήσει το 15%, γιατι, πως ειναι δυνατόν, να είσαι ταμειακά "μέσα", και να κάνεις και εκπτωση? Μπαίνεις ακόμα πιο μέσα.

Τελικα θα μειωσει σε 6% την έκπτωση, για να μην χασει το πελατολόγιο της, οπως ειπες.

-------------

Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Καλά το ακούμε από το καλοκαίρι αυτό.Αν γίνει τότε θα το δούμε.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

ΔΕΗ: Τα πάνω κάτω στους λογαριασμούς ρεύματος

Από τη μια η ΔΕΗ που θέλει αυξήσεις στους λογαριασμούς και μάλιστα άμεσα και από την άλλη η κυβέρνηση που δεν θέλει προεκλογικά να χρεωθεί την αύξηση του κόστους του ρεύματος.

.

.

Σε αυτή την περίπτωση, αν μειωθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ, περισσότερο ωφελημένοι θα είναι όσοι δεν έχουν πάροχο τη ΔΕΗ, αλλά κάποια ιδιωτική εταιρεία.

Πηγη: https://www.newsit.gr/ellada/dei-ta-pano-kato-stous-logariasmous-reymatos/2690142/

Ετσι ακριβως.

Εχετε απόλυτα δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί:rolleyes:

----- προσθήκη μηνύματος 89 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σίγουρα δίνεις 1400 το χρόνο?

Εγω στη ΔΕΗ με έκπτωση συνέπειας 1300kw μέρας 600kw βράδυ κάθε τετράμηνο δίνω σύνολο 360 ευρώ το τετράμηνο δηλαδή 1080 ευρώ το χρόνο βγαίνει για 5700kw. Εσύ γιατί δίνεις 1400 ευρώ για 4800kw?

Προφανώς έχω παραπάνω δημοτικά τέλη , δημοτικό φόρο και τα λοιπά γ@μησι@τικα:rolleyes:

XIAOMI REDMI NOTE 5