Jump to content

Lenovo ZUK Z2

dragonmaster
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χρησιμοποιώ το MyPhoneExplorer για να συγχρονίζω (εκτός από επαφές) τα SMS και τα τηλεφωνήματα.

Δεν ξκέρω αν υπάρχει άλλο πρόγραμμα που να το κάνει αυτό...

Στο ZYK Z2131 στη μεν σύνδεση με καλώδιο ζητάει τα adb drivers (που τα βρίσκω τα σωστά;)

Στην σύνδεση WIFi μου δεν μπορεί να συγχρονίσει και βγάζει μύνημα "ΟΒΕΧ protocol could not be initialized".

Μπορεί κανείς να βοηθήσει;

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εννοείς ότι εσύ έδιωξες τις κινέζικες εφαρμογές όλς πλην κάποιας που χρειάζεται για την αναβάθμιση;

Ακριβώς και μάλιστα χωρίς ρουτ (είμαι εναντίον, το μέλλον όμως θα δείξει)! Κράτησα το apstore το δικό τους (από εκεί έβαλα το google store) και ένα στρόγγυλο (μπλε σκουρο) όπου κάνεις αυτόματα τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού! Δηλαδή από την 2057 που εγκατέστησα (φορούσε την απαίσια custom ελληνικο αγγλική version) κατέβασε μόνο του την 2140! ¨ολα τα υπόλοιπα σβήστηκαν με unistall! 2.000 εφαρμογές και παιχνίδια και ότι θέλεις είναι έτοιμα για εγκατάσταση και με το πάσο μου...καθημερινά για ευχαρίστηση και δοκιμές. Launcher δεν άλλαξα! Το κινητάκι είναι σκέτη βόμβα στα χέρια μας!

Πως περνάω dev ρομ για πιό γρήγορες αναβαθμίσεις, ξέρεις κανείς σας?

Edited by Opa2016

Ακριβώς και μάλιστα χωρίς ρουτ!

Ωραία.

Και ποια είναι αυτή η εφαρμογή που κράτησες για να μπορεί να γίνει η αναβάθμιση (υποθέτω εννοείς ΟΤΑ στην τρέχουσα ZYI) ?

Πάντως αν θες να μείνεις στα ZUI θα σου πρότεινα την ινδική στοκ βέρσιον ZUI_2.0.093_ST.. Βγήκε πριν μια βδομάδα στο zukfans.. Κι εγώ χθες την πήρα πρέφα..

Είναι αυτή που έχει το κινητό όπως λανσαρίστηκε στην Ινδία... Μπορείς να την βρεις εδώ: http://zukfans.eu/community/threads/indian-z2-plus-qpst-official-firmware-zui_2-0-093_st.587/

Εγώ δεν έχω πάρει το κινητό ακόμα για να τη δω, αλλά έχει πάρει καλά σχόλια αυτή η rom:

- Αν δεν είσαι rooted και unlocked μπορείς να κάνεις update online από το κινητό στις επόμενες εκδόσεις που θα βγαίνουν και θα διορθώνουν πράγματα (είδη έχει βγει μία)

- Κανένα κινέζικο, όλα αγγλικά και αρκετά πιο καθαρό android χωρίς τις χαζοεφαρμογες τις κινέζικης (όπως το safe center κτλ)

- Google launcher και γενικώς κανένα θέμα με play store, google sync με gmail, contacts κτλ.

- Καλύτερη διαχείρηση της μπαταρίας

Νταξ έχει κι αυτή απ' ότι λένε τα θεματάκια της, με τα notifications ας πούμε, αλλά ας ελπίσουμε να φτιαχτεί στην πορεία..

Την φλασάρεις εύκολα με QFIL (έχει οδηγίες στο zukfans)...

Εγώ έβαλα την Ινδική χωρίς να ξεκλειδώσω Bootloader μέσω QFIL

Indian Z2 Plus - QPST Official firmware ZUI_2.0.093_ST και μετα με OTA Update στην 2.0.111_ST

Μια μεγαλη αλλαγη ειναι οτι εμφανιζει τα 3 SoftKeys κουμπια στο κατω μερος της οθονης παρολο που δουλευει αψογα το Utouch :)

Τα notifications μου δουλεύουν κανονικά σε αυτή την έκδοση, βέβαια πήγα στα Settings  notification light  ενεργοποίησα και τις 2 επιλογές , επίσης να προσθέσω ότι έχει πολύ πιο δυνατό ήχο.. Φαίνεται μια χαρά για καθημερινή χρήση, παίζει και το ΟΤΕ TV , το Gps κλειδώνει άμεσα , Sygic παίζει άψογα και η διάρκεια της μπαταρίας μια χαρά!! :D

My moral in life is simple, you treat me good, and i'll definitely treat you better... and vise versa of course!!! :respect:

Pocophone F1 6/128 Gb

Πριν λίγο το παρήγγειλα από Banggood!!! :grin:

Μέχρι τέλη Οκτώβη που είναι να έρθει ελπίζω σε κάποιο σταθερότερο CM, αλλιώς φουλ για το ινδικό ZUI και στο μέλλον βλέπουμε!

Πάντως, σε σχέση με την κουβέντα πιο πάνω, ντάξ developer δεν είμαι αλλά μιλάμε για open source λογισμικό... Γι' αυτό υπάρχουν τόσες κοινότηες ανάπτυξης και υποστήριξης και γενικά αυτή είναι η "μαγεία" του Android... Δε γίνεται να το ακριβοπληρώνεις, ότι κινητό και να πάρεις..

Αυτό που πρέπει να κοστολογείται είναι το hardware... δε βλέπω το λόγο να πας αλλού, αν οι κινέζοι έχουν καλύτερες τιμές για κινητά με τοπ χαρακτηριστικά ... (το πως και το γιατί με τα παιδάκια που δουλεύουν για 1 ευρώ το μήνα είναι άλλη μεγάλη λυπητερή κουβέντα)...

Edited by Mamar11

Ωραία.

Και ποια είναι αυτή η εφαρμογή που κράτησες για να μπορεί να γίνει η αναβάθμιση (υποθέτω εννοείς ΟΤΑ στην τρέχουσα ZYI) ?

Ακριβώς! την έχει μέσα το σύστημα!

Χαίρεται, ψάχνω για τη latest stock multilanguage rom ώστε να την περάσω, γιατί με αυτή που ήρθε από το gearbest έχει ελληνικά αλλά δε λειτουργεί σωστά το playstore και δεν έχει πουθενά επιλογή για update συστήματος. Τη διαδικασία φλασαρίσματος την έχω, απλά δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η τελευταία stock multilanguage. Ευχαριστώ!

Χαίρεται, ψάχνω για τη latest stock multilanguage rom ώστε να την περάσω, γιατί με αυτή που ήρθε από το gearbest έχει ελληνικά αλλά δε λειτουργεί σωστά το playstore και δεν έχει πουθενά επιλογή για update συστήματος. Τη διαδικασία φλασαρίσματος την έχω, απλά δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η τελευταία stock multilanguage. Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχει multilanguage stock rom...

Υπάρχει η κινέζικη στοκ που έχει αγγλικά/κινέζικα και η ινδική στοκ που έχει αγγλικά/ινδικά...

Υπάρχει και μία του Franco στο zukfans που είναι η ινδική λίγο πειραγμένη (οπότε στοκ δεν τη λες) αλλά λένε οτι έχει θεματάκια (με το wifi κυρίως) και δεν έχει ελληνικά...

Όλες οι multilanguage που κυκλοφορούν στα κινεζομάγαζα είναι custom κι έχουν ένα σωρό προβλήματα...

Αυτό έχω καταλάβει.. αν ισχύει κάτι άλλο ας με διορθώσει κάποιος...

Δεν υπάρχει stock Multilanguage αυτή τη στιγμή. Αν θες πλήρως Ελληνικό μενού θα πρέπει να βάλεις custom rom όπως cm13 π.χ., πράγμα που προϋποθέτει ξεκλείδωμα bootloader, root κλπ.

Η άλλη λύση είναι να φλασαρεις την επίσημη ινδική ώστε να δουλεύουν οι google apps σωστά και με την εφαρμογή morelocale2 να θέσεις ως γλώσσα τα ελληνικά για τις εφαρμογές τουλάχιστον.

Στάλθηκε από το ZUK Z1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ και τους 2, άρα το έστειλαν με custom rom, επίσης η μετάφραση είναι άθλια, οπότε πάμε με την Ινδική αγγλικά και morelocale.

Πάντως φαίνεται ότι αυτό το θέμα με τη RAM δεν έγινε κατά λάθος: Λόγω της μεγάλης RAM οι εφαρμογές μένουν εκεί για να εμφανίζονται γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να ξαναφορτωθούν και επίσης εξοικονομείται μπαταρία. Αυτά τουλάχιστον λένε και για άλλο κινητό.

Αλλά με το 3G δεν ξέρω: Πώς μπορώ να δώ αν πιάνει 4G? Έχω συμβόλαιο Cosmote.

Πάντως φαίνεται ότι αυτό το θέμα με τη RAM δεν έγινε κατά λάθος: Λόγω της μεγάλης RAM οι εφαρμογές μένουν εκεί για να εμφανίζονται γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να ξαναφορτωθούν και επίσης εξοικονομείται μπαταρία. Αυτά τουλάχιστον λένε και για άλλο κινητό.

Αλλά με το 3G δεν ξέρω: Πώς μπορώ να δώ αν πιάνει 4G? Έχω συμβόλαιο Cosmote.

τι εννοεις? κι εγω με cosmote ειμαι κι εχω κανονικα 4G.

τι εννοεις? κι εγω με cosmote ειμαι κι εχω κανονικα 4G.

Επάνω δεξιά από την ισχύ του σήματος γράφει "3G".

Υποθέτω θα έπρεπε να γράφει "4G".

Πως ξέρω αν πιάνει 4G?

Επάνω δεξιά από την ισχύ του σήματος γράφει "3G".

Υποθέτω θα έπρεπε να γράφει "4G".

Πως ξέρω αν πιάνει 4G?

θα γραψει 4G οταν πιασει...

Εννοειται οτι το εχεις ενεργοποιημενο απο τις ρυθμισεις δικτυων

θα γραψει 4G οταν πιασει...

Εννοειται οτι το εχεις ενεργοποιημενο απο τις ρυθμισεις δικτυων

Ναι, στις ρυθμίσεις έχει "Preferred network type = 4G" αλλά δεν...

Υπάρχει πρόβλημα με το ZUI?

Ναι, στις ρυθμίσεις έχει "Preferred network type = 4G" αλλά δεν...

Υπάρχει πρόβλημα με το ZUI?

Ή δεν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία απο τον πάροχο, ή θέλεις αλλαγή sim, πάρε τηλ. και ρώτα. Παθών και μαθών, σε μένα δεν ήταν ενεργοποιημένη η υπηρεσία 4G...

Ή δεν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία απο τον πάροχο, ή θέλεις αλλαγή sim, πάρε τηλ. και ρώτα. Παθών και μαθών, σε μένα δεν ήταν ενεργοποιημένη η υπηρεσία 4G...

Και σε μένα!

Την ενεργοποίησα, έκανα restart και τώρα δείχνει 4G.

Ευχαριστώ.

Επειδή έχω κάρτα Twin SIM άνοιξα και το παλιό μου Galaxy S2 αλλά δεν δείχνει τίποτα. Νομίζω αυτό δεν είναι ούτε 3G, γι αυτό...

Καλησπέρα και πάλι. Πέρασα επιτυχώς την Ινδική που προτείνατε και βλέπω μια αρκετά διαφορετική rom προς το καλύτερο. Δύο μόνο αρνητικά έχω εντοπίσει μέχρι στιγμής. Το πρώτο, είναι τραγικό που δεν μπορείς να αφαιρέσεις όλη τη σαβούρα της google ( hangouts, drive, photos, playmusic, playmovies ) αλλά οκ θα ζήσουμε με αυτό. Το δεύτερο, δεν υπάρχει η εφαρμογή για να αλλάξεις θέμα και να βάλεις το dark στο μενού. Έχετε καμιά πρόταση για το δεύτερο? Ευχαριστώ

Καλησπέρα και πάλι. Πέρασα επιτυχώς την Ινδική που προτείνατε και βλέπω μια αρκετά διαφορετική rom προς το καλύτερο. Δύο μόνο αρνητικά έχω εντοπίσει μέχρι στιγμής. Το πρώτο, είναι τραγικό που δεν μπορείς να αφαιρέσεις όλη τη σαβούρα της google ( hangouts, drive, photos, playmusic, playmovies ) αλλά οκ θα ζήσουμε με αυτό. Το δεύτερο, δεν υπάρχει η εφαρμογή για να αλλάξεις θέμα και να βάλεις το dark στο μενού. Έχετε καμιά πρόταση για το δεύτερο? Ευχαριστώ

Aμα εχεις τετοιο προβλημα με τη google, γιατι δεν εμενες με την κινεζικη? Εμεις καναμε αμαν για να δουλεψουν σωστα οι google apps! :X (Κι ενταξει ολα τ' αλλα το drive?).

Anyway, δυο λυσεις εχεις γι' αυτο, ή τις παγωνεις και δεν τις βλεπεις, ή το ρουταρεις και τις απεγκαθιστας με ενα link2sd π.χ.

για το δευτερο δεν νομιζω οτι μπορει να γινει κατι.

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω γτ δεν μου έχει έρθει ακόμα το κινητό... :(

Έχω όμως μια απορία για τη διαδικασία του φλασαρισματος της ινδικής όταν έχεις unlocked bootloader...

Για να έχει το κινητό σου custom rom σημαίνει ότι ο bootloader σου ήταν ήδη unlocked έτσι..?

Πριν φλασάρεις με qfil την ινδική rom τον έκανες relock ή όχι..? Αν τον έκανες relock, το κινητό μπρίκαρε..??

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω γτ δεν μου έχει έρθει ακόμα το κινητό... :(

Έχω όμως μια απορία για τη διαδικασία του φλασαρισματος της ινδικής όταν έχεις unlocked bootloader...

Για να έχει το κινητό σου custom rom σημαίνει ότι ο bootloader σου ήταν ήδη unlocked έτσι..?

Πριν φλασάρεις με qfil την ινδική rom τον έκανες relock ή όχι..? Αν τον έκανες relock, το κινητό μπρίκαρε..??

Το έλεγξα πριν το φλασάρω και ήταν με κλειδωμένο bootloader, οπότε απλά ακολούθησα ένα προς ένα τα βήματα που περιγράφονται εδώ και όλα πήγαν ρολόι. Δεν έχω βρει ακόμα ποια ακριβώς rom είχε περασμένη το gearbest αλλά είχε κανονικά ελληνικά (φυσικά με χάλια μεταφράσεις...) και είχε και την εφαρμογή με τα θέματα που βάζεις μαύρο φόντο στο μενού. Θα ψάξω να βρω το apk της.

EDIT: Τα post1 και post2 είναι σχετικά με τη rom που είχε εξαρχής το δικό μου.

Edited by geo_xar

Το έλεγξα πριν το φλασάρω και ήταν με κλειδωμένο bootloader, οπότε απλά ακολούθησα ένα προς ένα τα βήματα που περιγράφονται εδώ και όλα πήγαν ρολόι. Δεν έχω βρει ακόμα ποια ακριβώς rom είχε περασμένη το gearbest αλλά είχε κανονικά ελληνικά (φυσικά με χάλια μεταφράσεις...) και είχε και την εφαρμογή με τα θέματα που βάζεις μαύρο φόντο στο μενού. Θα ψάξω να βρω το apk της.

EDIT: Τα post1 και post2 είναι σχετικά με τη rom που είχε εξαρχής το δικό μου.

Ναι τον έχω τσεκάρει κι εγώ αυτόν τον οδηγό από το zukfans... Απλά κάπου διάβασα πως πρέπει το κινητό σου να είναι locked πρώτα...

Τα πιο πολλά μαγαζιά από Κίνα αυτή τη rom δίνουν, απλά νόμιζα πως επειδή είναι custom θα έχουν κάνει και unlock το κινητό για να την περάσουν... Κι εκεί μπερδεύτηκα λίγο.. Αλλά απ' ότι φαίνεται μάλλον θα έρθει κλειδωμένο (ελπίζω) οπότε κουλ! ;)

Αν ενδιαφέρεται κανείς υπάρχει σε πολύ καλή τιμή (216 ευρώ) στο tinydeal, εδώ: http://www.tinydeal.com/-p-160359.html

Μόλις το παρήγγειλα! Ποια είναι η πιο καλή ρομ να βάλω τώρα όταν φτάσει; Υπάρχει πιθανότητα να περνάει στοκ 7.0 στο μέλλον;

Αν ενδιαφέρεται κανείς υπάρχει σε πολύ καλή τιμή (216 ευρώ) στο tinydeal, εδώ: http://www.tinydeal.com/-p-160359.html

Μόλις το παρήγγειλα! Ποια είναι η πιο καλή ρομ να βάλω τώρα όταν φτάσει; Υπάρχει πιθανότητα να περνάει στοκ 7.0 στο μέλλον;

αγνωσται αι βουλαι της lenovo...παντως ειναι θεμα χρονου να παρει μια καλη cm14

Εχετε βρει κάτι επίσημο όσο αφορά το sar του κινητού? Στο κινέζικο manual λέει ότι έχει κάτι λιγότερο από 2.0 αλλά δε διευκρινίζει πόσο

• The title was changed to Lenovo ZUK Z2