Jump to content

αναβάθμιση υπολογιστή

Dr_House
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Είμαι σε διαδικασία αναβάθμισης του υπολογιστή και φοράω στον υπάρχων windows 10,απο αναβάθμιση των 7. Στον καινούριο υπολογιστή θα τοποθετήσω τον σκληρό δίσκο που τρέχουν τα windows, θα λειτουργήσουν κανονικά ή θα έχω θέμα λόγω καινούριου hardware;

Θα εχεις θεματα με διαφορετικους drivers στο hardware. Κανε νεα εγκατασταση windows να φυγουν και τα παλια σκουπιδια που σιγουρα θα υπαρχουν μεσα.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Λοιπόν, ετοίμασα το κουτί με όλα τα καλούδια και ξεκίνησα να κάνω εγκατάσταση των Windows 7 στον νέο σκληρό δίσκο, ξεκινάνε την εγκατάσταση και όταν φτάνει στη αρχική ρύθμιση της γλώσσας, δεν λειτουργεί ούτε το ποντίκι (δεν εμφανίζεται ο κέρσορας), ούτε το πληκτρολόγιο και δεν μπορώ να συνεχίσω. Στο bios της μητρικής λειτουργούν και τα δύο!

Μητρική asrock Z170 gaming k4, ssd Samsung evo850 250gb,πληκτρολόγιο Logitech G15, ασύρματο ποντίκι, Windows 7 64bit

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό συμβαίνει διότι τα Windows 7, και συγκεκριμένα το Windows Preinstallation Environment (WinPE), δεν έχει τους απαραίτητους οδηγούς για το USB controller.

Θα πρέπει πρώτα να βρεις και να κατεβάσεις όλους τους οδηγούς της μητρικής σου σε μορφή αρχείων .INF και όχι εκτελέσιμων .EXE ή .MSI τα οποία κάνουν εγκατάσταση.

Έπειτα, θα πρέπει να κατεβάσεις μια εικόνα ISO του δίσκου εγκατάστασης των Win7, και να ενσωματώσεις τους οδηγούς της μητρικής στο WinPE (αρχείο boot.wim), αλλά και στα Windows 7 (αρχείο install.wim). Υπάρχουν πολλά εργαλεία που κάνουν αυτή τη δουλειά, ακόμη και από την ίδια τη Microsoft, αλλά εγώ θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το NTLite.

ΥΓ: Αλλά γιατί δεν εγκαθιστάς κατευθείαν τα Windows 10;

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε αυτή η διαδικασία, απλά μέσα στο bios της μητρικής, ήταν απενεργοποιημένα τα USB και έγιναν όλα καλά.. Είχα αναβάθμιση στα 10 στον παλιό υπολογιστή, αλλά δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα..

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε αυτή η διαδικασία, απλά μέσα στο bios της μητρικής, ήταν απενεργοποιημένα τα USB και έγιναν όλα καλά.. Είχα αναβάθμιση στα 10 στον παλιό υπολογιστή, αλλά δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα..

Απ οσο ξερω,ειχα διαβασει αυτο. http://arstechnica.com/information-technology/2016/03/skylake-support-on-windows-7-and-8-1-given-a-one-year-extension/ Λεει οτι τα 7αρια προκαλουν θεματα με τα usb ports του υπολογιστη.Για εμενα πανε στα 10 και αμα θελεις βαλε Dual Boot με 7.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Θα το κοιτάξω και θα δω. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.