Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τι να σου πω...στα 20 mp ειναι. Λες αν το ριχνα στα 12 mp να εβγαινε καλυτερα λογω μεγεθους των pixels;

Καλημέρα παίδες! Έκατσα και διάβασα 15 σελίδες μετά από 5 μέρες διακοπές και στάνιαρα. :P

Δεν πρόκειται να σχολιάσω ποιο είναι το καλύτερο τηλέφωνο γιατί ολοι ξέρουμε ποιο είναι :cool:

Abdalis δεν λειτουργεί έτσι... Διάβασε λίγο στον οδηγό μου για Ανάλυση Αισθητήρα vs Ανάλυση Φωτογραφίας. ;)

Όσο για το bokeh που είχατε απορίες πριν, νομίζω είναι αποτέλεσμα του shallow depth of field (απόρροια του background blur, συνεπώς). Το μποκέ είναι τα στρογγυλά out of focus φώτα σε ένα θολό background.

Το σε τι απόσταση και μετά θα είναι out of focus η φωτογραφία εξαρτάται από το depth of field του φακού, το f του, και το μέγεθος του αισθητήρα... Δεν τίθεται θέμα ποιο κινητό κάνει το καλύτερο bokeh. Αυτό που έχει το πιο κλειστο διάφραγμα, αυτό που έχει το μικρότερο depth of field, αυτό που έχει το μεγαλύτερο αισθητήρα. Άμα φέρεις το κινητό σου κοντά στο θέμα σου και θολώσει πίσω το background (λόγω νόμων της φυσικής και όχι λόγω ειδικού mode του camera app σου), όλα έχουν bokeh.

Το portrait mode των iPhones, το Background blur της Google Camera app, και τα υπόλοιπα "υποκατάστατα" χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να θολώσουν το background και συνεπώς να δημιουργήσουν bokeh.

Καλημέρα, και υπόσχομαι να ανεβάσω φωτογραφίες εντός της ημέρας :happy:

Αντίπαρος, Παραλία Φανάρι. (Huawei 6p)

Absolutely f@cking fabulous.

36041519436_a4080e03e3_c.jpgIMG_20170722_114753 by P. V, on Flickr

Όσοι θέλετε να πάτε Πάρο, περάστε απέναντι. Πολυυυυ καλύτερα.

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Καλημέρα παίδες! Έκατσα και διάβασα 15 σελίδες μετά από 5 μέρες διακοπές και στάνιαρα. :P

Δεν πρόκειται να σχολιάσω ποιο είναι το καλύτερο τηλέφωνο γιατί ολοι ξέρουμε ποιο είναι :cool:

Abdalis δεν λειτουργεί έτσι... Διάβασε λίγο στον οδηγό μου για Ανάλυση Αισθητήρα vs Ανάλυση Φωτογραφίας. ;)

Το εχω διαβασει 4 φορες μεχρι τωρα και μαλλον θα χρειαστει πολλες περισσοτερες οσο πειραματιζομαι με την φωτογραφια μου φαινεται γιατι μεσα απο την πραξη κατανοεις καλυτερα τη θεωρια. Μαλλον επομενως η "χρυση τομη" αποτελουν τα 12mp περιπου, ωστε να μη χανεις υπερβολικα λεπτομερεια απο τη φωτογραφια, αλλα να μπορει να στεκεται αξιοπρεπως και στις νυχτερινες.

LG Optimus 2X,THL W8,Xiaomi mi2s,Xiaomi mi4, Xiaomi mi4c, Letv le1, Lg g2, Lg g3, Lg g4,Xiaomi mi5,Samsung Galaxy S6 Edge,Lg g5,Galaxy s7,Xiaomi mi5s,Xiaomi mi6,Galaxy s8,Lg g6,Oneplus 5,Oneplus 5t,Xiaomi mi note 3,Huawei mate 10 pro,Xiaomi mi mix 2s,Galaxy s9+,Huawei P20 Pro,Xiaomi mi 9,Huawei mate 20 pro,Xiaomi mi note 10,Huawei p30 pro,Samung s10 plus,Samsung s20 plus,Xiaomi mi 10,Pixel 4xl,Samsung s20 fe

Το εχω διαβασει 4 φορες μεχρι τωρα και μαλλον θα χρειαστει πολλες περισσοτερες οσο πειραματιζομαι με την φωτογραφια μου φαινεται γιατι μεσα απο την πραξη κατανοεις καλυτερα τη θεωρια. Μαλλον επομενως η "χρυση τομη" αποτελουν τα 12mp περιπου, ωστε να μη χανεις υπερβολικα λεπτομερεια απο τη φωτογραφια, αλλα να μπορει να στεκεται αξιοπρεπως και στις νυχτερινες.

Δεν παίζουν τα megapixel τόσο μεγάλο ρόλο.

Ρόλο παίζει το μέγεθος του αισθητήρα,το μέγεθος των pixel,τα οπτικά μέρη και φυσικά η δουλειά που έχει γίνει στο software από την κάθε εταιρεία.

S8 Auto Aμμουλιανη Καραγατσι

35273682413_42b9fdfc58_c.jpg

Edited by sifario

LG Optimus 2X,THL W8,Xiaomi mi2s,Xiaomi mi4, Xiaomi mi4c, Letv le1, Lg g2, Lg g3, Lg g4,Xiaomi mi5,Samsung Galaxy S6 Edge,Lg g5,Galaxy s7,Xiaomi mi5s,Xiaomi mi6,Galaxy s8,Lg g6,Oneplus 5,Oneplus 5t,Xiaomi mi note 3,Huawei mate 10 pro,Xiaomi mi mix 2s,Galaxy s9+,Huawei P20 Pro,Xiaomi mi 9,Huawei mate 20 pro,Xiaomi mi note 10,Huawei p30 pro,Samung s10 plus,Samsung s20 plus,Xiaomi mi 10,Pixel 4xl,Samsung s20 fe

Δεν παίζουν τα megapixel τόσο μεγάλο ρόλο.

Ρόλο παίζει το μέγεθος του αισθητήρα,το μέγεθος των pixel,τα οπτικά μέρη και φυσικά η δουλειά που έχει γίνει στο software από την κάθε εταιρεία.

Ναι συμφωνω. Απλα απο ολα αυτα που αναφερεις, στο μονο που μπορουμε εμεις να "επεμβουμε" ενδεχομενως ειναι τα Mp. Και απ οτι καταλαβα απο αυτα που εχει γραψει ο συμφορουμιτης βαγγελης, δεν ειναι αυτο καθ αυτο το νουμερο των Mp που επηρεαζει, οσο οι υπολοιπες λειτουργιες που επηρεαζονται. Αν επιλεξω να τραβαω στα 20 πχ, τοτε θα χασω απο τη φωτεινοτητα/θορυβο στις νυχτερινες, και θα κερδισω λεπτομερεια. Συνεπως αν δεν κανω λαθος ιδανικα θα τραβουσα σε υψηλη αναλυση μεσα στη μερα, μιας και υπαρχει απλετο φως, και στα 12 το βραδυ μιας και τα περισσοτερα pixels θα ζοριζαν τη μηχανη για να φωτιστουν επαρκως(αρα θορυβος και οτι αλλο επιλεξει το software να "ριξει" εις βαρος του φωτος).

Ναι συμφωνω. Απλα απο ολα αυτα που αναφερεις, στο μονο που μπορουμε εμεις να "επεμβουμε" ενδεχομενως ειναι τα Mp. Και απ οτι καταλαβα απο αυτα που εχει γραψει ο συμφορουμιτης βαγγελης, δεν ειναι αυτο καθ αυτο το νουμερο των Mp που επηρεαζει, οσο οι υπολοιπες λειτουργιες που επηρεαζονται. Αν επιλεξω να τραβαω στα 20 πχ, τοτε θα χασω απο τη φωτεινοτητα/θορυβο στις νυχτερινες, και θα κερδισω λεπτομερεια. Συνεπως αν δεν κανω λαθος ιδανικα θα τραβουσα σε υψηλη αναλυση μεσα στη μερα, μιας και υπαρχει απλετο φως, και στα 12 το βραδυ μιας και τα περισσοτερα pixels θα ζοριζαν τη μηχανη για να φωτιστουν επαρκως(αρα θορυβος και οτι αλλο επιλεξει το software να "ριξει" εις βαρος του φωτος).

Τα περισσότερα mp δεν θα ζοριζαν την μηχανή,απλά ο ίδιος ο αισθητήρας των 20mp (imx 350)του p10 με 1/2.8" μέγεθος , μέγεθος pixel 1.0μm και σε συνδιασμό με το f 2.2 δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα σε σκοτάδι.

Από την άλλη ο αισθητήρας των 12mp (imx 286)είναι λίγο μικρότερος σε μέγεθος 1/2.9" αλλά με μεγαλύτερο μέγεθος pixel 1.25μm τα οποία των βοηθούν να μαζέψει λιγο περισσότερο φως.

Με αυτήν την λογική τα nokia pure view με τον σενσορα των 41mp δεν θα μπορούσαν καν να βγάλουν φωτογραφία από το σούρουπο και μετά.

Edited by jimzak

Είπα να παίξω λίγο και νομίζω έχει ένα ψιλο-bokeh (δεν την έχω δει pc). Mi5s και χειροκίνητη εστίαση

36046128666_812e363ac7_c.jpg2017-07-22_05-39-03 by Andreas L., on Flickr

Abdalis, σκεψου το παραδειγμα με τις ψηφιδες. Με το να ριχνεις την αναλυση απλα χρησιμοποιεις λιγοτερες ψηφιδες, στο ιδιο καδρο. Δεν μεγαλωνεις τις εναπομεινουσες ψηφιδες! Οποτε προσωπικα θα ελεγα να μην πειραζεις την αναλυση γενικοτερα.

Τωρα, με τους δυο αισθητηρες δεν ξερω τι παιχνιδια κανει το software, οποτε προσωπικα θα εμενα στο default setting σαν αναλυση, και παλι. ;)

Είπα να παίξω λίγο και νομίζω έχει ένα ψιλο-bokeh (δεν την έχω δει pc). Mi5s και χειροκίνητη εστίαση

ειναι αρκετα καλη

Htc 10 low light Snap camera night mode

35281308173_302f463b63_c.jpgIMG_20170722_211220 by Guardian, on Flickr

35281300003_81ca33157d_c.jpgIMG_20170722_211123 by Guardian, on Flickr

35921270282_8989e4b80b_c.jpgIMG_20170722_211332 by Guardian, on Flickr

36090341275_21a6a06316_c.jpgIMG_20170722_205907 by Guardian, on Flickr

Sent from my Black Leather Htc 10

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Ωραία εστιαση και χρώματα!

Εχω μια (ακομα) απορια παιδες, και ειναι κατι που εχει τεθει ξανα...Ποσο auto θεωρουνται οι φωτογραφιες οταν πειραζουμε το exposure στο auto? Και εξηγω...

Αν δεν κανω λαθος, πειραζοντας το exposure (και απ οτι παρατηρησα στις περισσοτερες βραδινες φωτογραφιες που ανεβαινουν και δεχονται τα ευσημα, το πειραγμα αφορα υποεκθεση) το software αυτοματως αλλαζει το ISO προς χαμηλοτερες τιμες και το shutter speed σε πιο γρηγορες τιμες. Αυτο εχει ως αποτελεσμα τον λιγοτερο θορυβο για παραδειγμα, αρα επικροτουμε το κινητο που διαχειρίστηκε με τετοιο τροπο μια κατασταση, μιας και οταν υποεκθετεται ενα μερος μιας βραδινης φωτογραφιας δεν μας ενοχλει τοσο μιας και το δικαιολογουμε αφου ειναι νυχτα.

Επισης και στο manual αυτο που ουσιαστικα μπορουμε να πειραξουμε ειναι τα shutter speed και ISO(αφου δεν υπαρχει επιλογη διαφραγματος, το wb τις περισσοτερες φορες μενει ως εχει και το metering ως ενα βαθμο αλλαζει και στο auto), κατι που το πετυχαινουμε πειραματικα και απο το Auto σε μεγαλο βαθμο με αυτον τον τροπο. Αρα;;; Πως γινεται να συγκρινουμε μια φωτογραφια που ειναι ολα στο αυτοματο και το κινητο θα ανεβαζει το ISO με την αντιστοιχη που θα παμε το exposure στο -2.0 για παραδειγμα με το ISO να πεφτει κατα ΠΟΛΥ;

Εχω μια (ακομα) απορια παιδες, και ειναι κατι που εχει τεθει ξανα...Ποσο auto θεωρουνται οι φωτογραφιες οταν πειραζουμε το exposure στο auto? Και εξηγω...

Αν δεν κανω λαθος, πειραζοντας το exposure (και απ οτι παρατηρησα στις περισσοτερες βραδινες φωτογραφιες που ανεβαινουν και δεχονται τα ευσημα, το πειραγμα αφορα υποεκθεση) το software αυτοματως αλλαζει το ISO προς χαμηλοτερες τιμες και το shutter speed σε πιο γρηγορες τιμες. Αυτο εχει ως αποτελεσμα τον λιγοτερο θορυβο για παραδειγμα, αρα επικροτουμε το κινητο που διαχειρίστηκε με τετοιο τροπο μια κατασταση, μιας και οταν υποεκθετεται ενα μερος μιας βραδινης φωτογραφιας δεν μας ενοχλει τοσο μιας και το δικαιολογουμε αφου ειναι νυχτα.

Επισης και στο manual αυτο που ουσιαστικα μπορουμε να πειραξουμε ειναι τα shutter speed και ISO(αφου δεν υπαρχει επιλογη διαφραγματος, το wb τις περισσοτερες φορες μενει ως εχει και το metering ως ενα βαθμο αλλαζει και στο auto), κατι που το πετυχαινουμε πειραματικα και απο το Auto σε μεγαλο βαθμο με αυτον τον τροπο. Αρα;;; Πως γινεται να συγκρινουμε μια φωτογραφια που ειναι ολα στο αυτοματο και το κινητο θα ανεβαζει το ISO με την αντιστοιχη που θα παμε το exposure στο -2.0 για παραδειγμα με το ISO να πεφτει κατα ΠΟΛΥ;

Ερωτηση

εχεις μια βραδυνη σκηνη που εχει και φωτισμο μεσα (λαμπες παρκου κ.τ.λ)

Κανεις touch στις λαμπες...τι θα συμβει στην εκθεση?

Ερωτηση

εχεις μια βραδυνη σκηνη που εχει και φωτισμο μεσα (λαμπες παρκου κ.τ.λ)

Κανεις touch στις λαμπες...τι θα συμβει στην εκθεση?

Θα πέσει. Ωστόσο δεν θα πέσει τόσο πολύ απ όσο έχω προσέξει. Το - 2 ας πούμε διαφέρει πολύ. Και το θέμα είναι ότι χειροκίνητα μπορεί να πάει και σε πολλές ενδιάμεσες "ιδανικες" εκθέσεις.

Και πολλές φορές δεν υπάρχουν καν τέτοιες ευκαιρίες για εστίαση

Edited by Abdalis_3k60

Θα πέσει. Ωστόσο δεν θα πέσει τόσο πολύ απ όσο έχω προσέξει. Το - 2 ας πούμε διαφέρει πολύ. Και το θέμα είναι ότι χειροκίνητα μπορεί να πάει και σε πολλές ενδιάμεσες "ιδανικες" εκθέσεις.

Και πολλές φορές δεν υπάρχουν καν τέτοιες ευκαιρίες για εστίαση

απο τη στιγμη που θα πεσει( θα σκοτεινιασει δηλαδη)...δεν πρεπει να τη διορθωσεις?

Htc u11 auto

35959673001_d3513a6101_c.jpgIMAG0651 by xristos zerzis, on Flickr

Edited by gtf4270

απο τη στιγμη που θα πεσει( θα σκοτεινιασει δηλαδη)...δεν πρεπει να τη διορθωσεις?

Htc u11 auto

35959673001_d3513a6101_c.jpgIMAG0651 by xristos zerzis, on Flickr

Τέλος πάντων νομίζω κατάλαβες τι εννοώ. Άσχετα με το που θα εστιάσεις, το να παίζεις με exposure και να αλλάζει το ISO, Shutter speed μέχρι να σου κάνει, θεωρώ πως εντάσσεται στα πλαίσια του manual. Δεκτή η γνώμη σου και περιμένω να ακούσω και κάποιων άλλων.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...