Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Θα βγάλω Γιάννη μόλις βρώ κάνα καλό θέμα (που να εχει μέσα χρώματα - φώτα κλπ)

from my S7 edge

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νταξ οχι και απαραβατος. Μπορεις να βγαλεις πανεμορφες φωτογραφιες κοντρα στον ηλιο. Αρκει να μην προσπαθησεις να φωτισεις τις σκιες. Τις σκιες τις θελουμε μαυρες κατραμι και εβγαλες μια πολυ ενδιαφερουσα φωτογραφια (πχ περιγραμματα σωματων).

Οι κανονες ξερεις.... Ειναι για να σπανε :D

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Υποκλίνομαι.....!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ! Τα καλά της wide κάμερας του G5..

Αν μου περισσευαν τα λεφτά θα το είχα κρατήσει για δεύτερο αλλά δε γινόταν, και ως βασικό δεν μπορούσα γιατί σε άλλους τομείς ήταν μάπα. Όμως η wide λέει πολύ..

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λογικα, θα μπηκε αυτοματα το hdr, αλλιως δεν θα τα φωτιζε. Αποτελεσμα του hdr ομως ειναι ο θορυβος που λες. Βγαλε και καμια βραδυνη ή εσωτερικου χωρου να δουμε :)

Εγώ πάντα είχα το hdr στο off αλλά αν χρειάζεται το πάω on. στο auto έχουν αναφέρει πολλοί ότι δεν πιάνει τόσο καλή ποιότητα και νομίζω ισχύει

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Ορίστε και μερικές απο μένα στα 16:9 γιατί το 4:3 δεν το γουστάρω καθόλου!

Δεν ξέρω σε τί κλίμακα τις βάζετε για ημέρας. Εμένα μου αρέσουν αλλά νομίζω (χωρίς να ξέρω και πολλά) οτι φαίνεται να χάνουν σε λεπτομέρεια. Δέν έχω όμως άλλες συσκευές να συγκρίνω οπότε...

Στην πρώτη τα αυτοκίνητα κινούνται.

Στην τρίτη το χορτάρι κουνιέται ΕΝΤΟΝΑ λόγω αέρα.

Ερώτηση: Η τελευταία που έχει κόντρα τον ήλιο, γιατί έχει τόσο θόρυβο κάτω αριστερά;

@joanjapan.

Του Nissan ωραία.

Η άλλη μάπα :D

Σε 16:9 χανει σε ευκρινεια να ξερεις,γενικα θα προτεινα 4:3 ,ειδικα για προσωπα.

Προσωπικη αποψη οτι για 16:9 στα κινητα θελει τουλαχιστον 16mp.

Μερικα τιπς, το S7 λογω μεγαλου διαφραγματος μικραινει παρα πολυ το χρονο κλειστρου,αυτο δεν ειναι καλο για να αποτυπωσει με διαυγεια χρωματα ειδικα σε ενα τοσο μικρο αισθητηρα.

Σχετικα με τις φωτο, ο θορυβος που λες οφειλεται κυριως στο μικρο dynamic range του φακου.Δεν μπορεις να κανεις και πολλα,απλα ενεργοποιεις το HDR και εστιαζεις σε ενδιαμερες ή φωτεινες πηγες.

Επισης για χαμηλου φωτισμου φτιαξε ετοιμα προφιλ στην καμερα με χρονους κλειστρου απο 1/4 εως 1/10,πετυχαινεις καλυτερα αποτελεσματα σε αυτες τις ρυθμισεις

xostel αναμενουμε αν η nokia θα δωσει τις φωτογραφικες δυνατοτητες που εχει στα wp στα android τηλεφωνα της,εχουν πολλα πολλα πραγματα να παρουμε.

Edited by THEO_LEGEND

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Pixel xl

Auto

33830521426_9be5d33387_c.jpgIMG_20170406_100849 by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

33028134364_ddebc1eda0_c.jpgIMG_20170406_103756-01 by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

Στάλθηκε από το Pixel XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. :)

@Nikos_Mpl Νικόλα δηλαδή λές το HDR off ε; Και το είχα στανταράκι αυτό για AUTO. ΟΚ. Θα το κλείσω για να δώ τί και πώς.

Εντωμεταξύ, πώς βλέπουμε στην φωτό που βγάλαμε εάν μπήκε HDR ή όχι; Στο Xiaomi η φωτό αποθηκευόταν με όνομα *_HDR.jpg και το καταλάβαινες. Εδώ; Πώς;

@TEO_LEGENT

Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα το γυρίσω σε 4:3 :happy:

Όταν λές μεγάλο διάφραγμα εννοείς το 1/2,5'' έναντι του 1/2,3'' των υπολοίπων "ναυαρχίδων";

Αυτό με τα έτοιμα προφίλ πρέπει να το κάνω. Ειδικά το 1/10 νομίζω θα είναι πολύ χρήσιμο και θα έχει και στανταρ καθαρό αποτέλεσμα. Το 1/4...χμ...εδώ αρχίζουν τα δύσκολα...κατα πάσα πιθανότητα θα πάρεις καθαρή φωτό αλλά έναν μικρό κίνδυνο για θολούρα τον έχεις.

@all

Γενικά, βλέπω οτι το μηχάνημα υπερφωτίζει το σύμπαν! Δεν ξέρω εάν το λέω καλά ή εάν κάνω λάθος.

Στις χαμηλού φωτισμού, ναι...κάνει την νύχτα μέρα και παίρνεις τρομερό αποτέλεσμα (δεν αναφέρομαι στην ποιότητα αλλά στην καλή συνολική φωτογραφία η οποία έχει εστιάσει σωστά και στην οποία φωτίζονται και φαίνονται τα πάντα).

Στις κανονικού φωτισμού όμως...την ημέρα δηλαδή...ανάβει και προβολείς!!! Η φωτό με τα αυτοκίνητα ας πούμε, μου φαίνεται οτι βγήκε με πολύ φώς. Θα ήθελα δηλαδή να κατεβάσω την ταχύτητα κλείστου (μάλλον). Βέβαια το ταχύτατο κλείστρο έχει σαν αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα που είναι εν κινήσει να βγούν παγωμένα (αυτό το παρατηρώ και αλλού και μου αρέσει υπερβολικά...έχουμε 2 σκυλιά στην δουλειά που την ώρα που παίζουν - κινούνται συνέχεια σαν σβούρες και με μεγάλη ταχύτητα - τα τραβάω φωτό...ε μιλάμε οτι τα βγάζει χωρίς ίχνος κουνήματος!!!!). Απο την άλλη όμως εμένα η συγκεκριμένη φωτό μου φαίνεται πολύ φωτεινή.

Και εδώ μπαίνει και το HDR...και λέω...εάν και εφόσον μπήκε (έτσι φαντάζομαι αλλά δεν ξέρω πού μπορώ να το δώ) και βγήκε έτσι η φωτό...τί θα γινόταν με κλειστό HDR; :confused:

Πάντως ένα μήνα τώρα με σειρά S7 (είχα το flat πρίν το edge) δεν έχω χάσει φωτό. Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε μία φωτογραφία (μέρα-νύχτα-απόγευμα-μέσα-έξω) που να πώ οτι βγήκε θολή ή δεν εστίασε ή δεν το ένα ή δεν το άλλο. Σε dt και χωρίς 2η σκέψη παίρνεις την φωτό που θέλεις. Δηλαδή τώρα τί να πώ...πηδάει ο πιτσιρικάς από τον καναπέ...τραβάω την "προσγείωση"...ε και βγαίνει χωρίς ίχνος θολούρας!

Η λεπτομέρεια προς το παρόν είναι ένα "αγκάθι" αλλά δεν είχα ποτέ μου άλλο καμεροτηλέφωνο για να μπορώ να συγκρίνω. Ίσως δηλαδή να μήν φταίει το S7 αλλά εγώ που περιμένω πολλά απο ένα smartphone. :)

@Nikos_Mpl Νικόλα δηλαδή λές το HDR off ε; Και το είχα στανταράκι αυτό για AUTO. ΟΚ. Θα το κλείσω για να δώ τί και πώς.

Εντωμεταξύ, πώς βλέπουμε στην φωτό που βγάλαμε εάν μπήκε HDR ή όχι; Στο Xiaomi η φωτό αποθηκευόταν με όνομα *_HDR.jpg και το καταλάβαινες. Εδώ; Πώς;

@TEO_LEGENT

Όταν λές μεγάλο διάφραγμα εννοείς το 1/2,5'' έναντι του 1/2,3'' των υπολοίπων "ναυαρχίδων";

Αυτό με τα έτοιμα προφίλ πρέπει να το κάνω. Ειδικά το 1/10 νομίζω θα είναι πολύ χρήσιμο και θα έχει και στανταρ καθαρό αποτέλεσμα. Το 1/4...χμ...εδώ αρχίζουν τα δύσκολα...κατα πάσα πιθανότητα θα πάρεις καθαρή φωτό αλλά έναν μικρό κίνδυνο για θολούρα τον έχεις.

@all

Γενικά, βλέπω οτι το μηχάνημα υπερφωτίζει το σύμπαν! Δεν ξέρω εάν το λέω καλά ή εάν κάνω λάθος.

Στις χαμηλού φωτισμού, ναι...κάνει την νύχτα μέρα και παίρνεις τρομερό αποτέλεσμα (δεν αναφέρομαι στην ποιότητα αλλά στην καλή συνολική φωτογραφία η οποία έχει εστιάσει σωστά και στην οποία φωτίζονται και φαίνονται τα πάντα).

Στις κανονικού φωτισμού όμως...την ημέρα δηλαδή...ανάβει και προβολείς!!! Η φωτό με τα αυτοκίνητα ας πούμε, μου φαίνεται οτι βγήκε με πολύ φώς. Θα ήθελα δηλαδή να κατεβάσω την ταχύτητα κλείστου (μάλλον). Βέβαια το ταχύτατο κλείστρο έχει σαν αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα που είναι εν κινήσει να βγούν παγωμένα (αυτό το παρατηρώ και αλλού και μου αρέσει υπερβολικά...έχουμε 2 σκυλιά στην δουλειά που την ώρα που παίζουν - κινούνται συνέχεια σαν σβούρες και με μεγάλη ταχύτητα - τα τραβάω φωτό...ε μιλάμε οτι τα βγάζει χωρίς ίχνος κουνήματος!!!!). Απο την άλλη όμως εμένα η συγκεκριμένη φωτό μου φαίνεται πολύ φωτεινή.

Και εδώ μπαίνει και το HDR...και λέω...εάν και εφόσον μπήκε (έτσι φαντάζομαι αλλά δεν ξέρω πού μπορώ να το δώ) και βγήκε έτσι η φωτό...τί θα γινόταν με κλειστό HDR; :confused:

Πάντως ένα μήνα τώρα με σειρά S7 (είχα το flat πρίν το edge) δεν έχω χάσει φωτό. Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε μία φωτογραφία (μέρα-νύχτα-απόγευμα-μέσα-έξω) που να πώ οτι βγήκε θολή ή δεν εστίασε ή δεν το ένα ή δεν το άλλο. Σε dt και χωρίς 2η σκέψη παίρνεις την φωτό που θέλεις. Δηλαδή τώρα τί να πώ...πηδάει ο πιτσιρικάς από τον καναπέ...τραβάω την "προσγείωση"...ε και βγαίνει χωρίς ίχνος θολούρας!

Η λεπτομέρεια προς το παρόν είναι ένα "αγκάθι" αλλά δεν είχα ποτέ μου άλλο καμεροτηλέφωνο για να μπορώ να συγκρίνω. Ίσως δηλαδή να μήν φταίει το S7 αλλά εγώ που περιμένω πολλά απο ένα smartphone. :)

ναι για μενα αξιζει να τραβας χωρις hdr οταν δεν υπαρχει λογος. Γενικα αν ξερεις τι κανει το hdr μπορεις να καταλαβεις αν ειναι καλυτερο να το εχεις ανοιχτο οταν δεν χρειαζεται. Εννοω οτι απο τη στιγμη που παιρνει 2 ληψεις (ή και περισσοτερες) με υπερ και υπο εκθεση για να φωτισει σωστα ολα τα σημεια, τοτε σιγουρα ποιοτικα ισως να μην μπορει να παρει το καλυτερο αποτελεσμα οσο με κλειστο που παιρνει μια.

Οσο για το πολυ φως που λες, πηγαινε στις ρυθμισεις, κλεισε το AF και την επομενη φορα κανε ταπ στην οθονη και θα σου βγαλει μια μπαρα με συν και πλην, εκει μπορεις να φωτισεις ή να σκοτεινιασεις μια φωτογραφια πολυ ευκολα και γρηγορα..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Οσο για το πολυ φως που λες, πηγαινε στις ρυθμισεις, κλεισε το AF και την επομενη φορα κανε ταπ στην οθονη και θα σου βγαλει μια μπαρα με συν και πλην, εκει μπορεις να φωτισεις ή να σκοτεινιασεις μια φωτογραφια πολυ ευκολα και γρηγορα..

Ευχαριστώ φίλε! Θα το δοκιμάσω αυτό (για αυτές που βγάζω ντάλα μέρα με ντάλα ήλιο βασικά...) :)

@TEO_LEGENT

)

Το 1/2.5 και το 1/2.3 ειναι το μεγεθος του αισθητηρα της καμερας. Το 1/2.3 ειναι μεγαλυτερος αισθητηρας απο τον 1/2.5. Ο μεγαλυτερος αισθητηρας βοηθαει στην καλυτερη αποτυπωση των χρωματων και με λιγοτερο θορυβο.

Το διαφραγμα ειναι το f1,7 για το S7 και δηλωνει το ανοιγμα απ οπου εισερχεται το φως στον αισθητηρα. Γενικα αυτα τα διαφραγματα δεν κανουν για μακρινες ληψεις γι αυτο θα εχεις παρατηρησει οτι στα μακρος και γενικα κοντινα πλανα τα παει πολυ καλα.

Στην ουσια 3 πραγματα παιζουν ρολο για τη φωτεινοτητα που λαμβανει,το διαφραγμα,μεγεθος αισθητηρα,μεγεθος πιξελ.

Γι αυτο βλεπεις κατι φοβερες φωτογραφιες απο παλια νοκια 1020,808 που δεν εχουν ξεπεραστει ακομα,γιατι ειχαν τεταστιους αισθητηρες 1/1.2 και 1/.1.5 αν θυμαμαι καλα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Pixel xl

Auto

33830521426_9be5d33387_c.jpgIMG_20170406_100849 by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

μου αρεσει πολυ το pixel xl !!!! βγαλε και αλλα low light!!

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

μου αρεσει πολυ η πρωτη αλλα πως το κανεις αυτο να μην φαίνεται καμια λεπτομερια της φωτογρφαιας!!??:blink:

και δυο φωτογραφιες απο μενα η μια πολυ low light και μια εξω αυτοματο μόλις ειχε αρχίσει να βρεχει!!!εχθες γενικα πηρε update και μου φαίνεται οτι εχει γινει κατι προς το καλύτερο!!!!(η μπορει απλα να ειναι η ιδεα μου!:p)

33854375926_148438a610_c.jpgIMG_20170406_230437_HHT by manthos kalaitzidis, on Flickr

33739063282_cf1b89b14d_c.jpgIMG_20170407_100821 by manthos kalaitzidis, on Flickr

S7 edge pro mode

33736712982_eea47ce93e_c.jpg20170407_163223 by marios86, on Flickr

Πολυ ... "στρουμφοφωτογραφια". Στα σοβαρα τωρα εχει καλη λεπτομερεια στο πρωτο και εστιασμενο πλανο και εξαιρετικο διαβαθμισμενο bokeh.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Δεν χρησιμοποιώ την εφαρμογή γιατί μου ανέβασε αυτόματα και φωτο από παιδιά που δεν θέλω για κανένα λόγο, προς το παρόν μπαίνω από την σελίδα του Flickr και ανεβάζω μέσω meil. Αν βάλω ξανά την εφαρμογή τι πρέπει να προσέξω για να μην κάνει αυτόματα upload ότι βρίσκει?
Practice what you preach

Redmi note 4

33508641020_f91b217f2c_c.jpgRedmi note 4 HDR by Giwrgos Gkretsikos, on Flickrl]

Πολυ ωραια φωτογραφία.

Στο μεσαίο εικονίδιο με το ανθρωπάκι πατάς και μετά αριστερά στον κύκλο και κοιτάς το auto uploaderνα είναιoff

Sent from Winterfell using crow

Πολυ ... "στρουμφοφωτογραφια". Στα σοβαρα τωρα εχει καλη λεπτομερεια στο πρωτο και εστιασμενο πλανο και εξαιρετικο διαβαθμισμενο bokeh.

ναι ετσι μου θυμισε και μενα. εχει φοβερο bokeh οντως

https://flic.kr/p/SpCF7k

Και Πως ανεβάζω την φωτο να φαίνετε ? Μην κάνω πειράματα στο νήμα. Ευχαριστώ

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

μου αρεσει πολυ η πρωτη αλλα πως το κανεις αυτο να μην φαίνεται καμια λεπτομερια της φωτογρφαιας!!??:blink:

https://flic.kr/p/Smtn1C

Practice what you preach

https://flic.kr/p/SpCF7k

Και Πως ανεβάζω την φωτο να φαίνετε ? Μην κάνω πειράματα στο νήμα. Ευχαριστώ

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

https://flic.kr/p/Smtn1C

πατας το βελακι που δειχνει δεξια και επελεξε bbccode !!!αν δεν το εχει γυρνα το browser σου σε decktop mode!!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...