Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Σε ευχαριστω Νικο για της πληροφοριες. Ναι για τη καμερα μιλαγα.

Χρηστο τελικα στο g4 αλλαξες φακο; Ειδες βελτιωση στις ημερησιες;

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νιουφης εντελως σε θεματα καμερας...πρεπει να ψαχτω με ρυθμισεις και τα σχετικα...ιδεα δεν εχω...

Δεν το λέω για να σε προσβάλω!!! ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!!!!

Έχουμε δεί κορυφαία δείγματα από τον Κώστα, οπότε η δική σου είναι λίγο off side. Δεν ταιριάζει με τα μέχρι τώρα δείγματα.

Οπότε, μάλλον, κάτι δεν κάνεις καλά...ή...μάλλον, ο Κώστας κάνει κάτι πολύ καλά λόγω γνώσεων που οι "άσχετοι" (και τον εαυτό μου μέσα το βάζω) δεν μπορούν να κάνουν. :)

Χρηστο τελικα στο g4 αλλαξες φακο; Ειδες βελτιωση στις ημερησιες;

Δεν άλλαξα τίποτα. Το απολαμβάνω ώς έχει. Μέχρι να ψοφήσει και να αφήσω μία και καλή το Andoid και την Google. Πολύ το παίδεψα :happy:

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Δεν το λέω για να σε προσβάλω!!! ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!!!!

Έχουμε δεί κορυφαία δείγματα από τον Κώστα, οπότε η δική σου είναι λίγο off side. Δεν ταιριάζει με τα μέχρι τώρα δείγματα.

Οπότε, μάλλον, κάτι δεν κάνεις καλά...ή...μάλλον, ο Κώστας κάνει κάτι πολύ καλά λόγω γνώσεων που οι "άσχετοι" (και τον εαυτό μου μέσα το βάζω) δεν μπορούν να κάνουν. :)

Δεν άλλαξα τίποτα. Το απολαμβάνω ώς έχει. Μέχρι να ψοφήσει και να αφήσω μία και καλή το Andoid και την Google. Πολύ το παίδεψα :happy:

Χμμμ εβαλα και φατσουλες αλλα δε τις εβγαλε για καποιο λογο..δε χρειαζοταν καν να το αναφερεις το καταλαβα..σορρυ αν το εγραψα λιγο περιεργα....ουτε καν το σκεφτηκα σαν προσβολη...γραφω απο κινητο επειδη ειμαι διακοπες και τα εμοτικον του κινητου δε τα εμφανιζει..πφφφ...

Οσο για τις φωτογραφιες καποιων εδω μεσα δε μπορω να καταλαβω πως βγαζετε τοσο ωραιες..χεχε

Edited by Guest 26

Πάρτε και δύο φρέσκιες, σημερινές και auto.

35642763904_7f2ca93200_c.jpg20170810_055630

36478167985_db7881cfdb_c.jpg20170810_060118

Τα δείγματα του G6 μου άρεσαν πολύ. Με τόσο κράξιμο που διάβαζα, σύν το 1/3'' του φακού, δεν το περίμενα τόσο καλό. Και οι βραδινές που υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι αξιοπρεπέστατες αλλά όχι κορυφαίες.

Τα Sasmung συνεχίζουν να μήν παίζονται στο auto-low light. Την ακαριαία εστίαση την ξέρουμε και την θαυμάσαμε και στο S7. Στο S8 μου αρέσουν πολύ περισσότερο τα χρώματα και έχω την αίσθηση ότι πρέπει να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα (ΚΑΜΙΑ σχέση με το S7 δηλαδή). Και η λεπτομέρεια έχει ανέβει πολύ. Το S7 ακόμα και την ημέρα τα πασάλειβε όλα. Άϊ σχτιρ, το θυμήθηκα και εκνευρίστηκα πάλι. :down:

Εάν είχα το κάτι παραπάνω χρηματικά και μου περνούσε και η Samy-allergy, θα επέλεγα δαγκωτό S8. Αλλιώς το G6 (που πήρε τιμολογιακή κατρακύλα) που πραγματικά με εξέπληξε, δεν το περίμενα τόσο καλό (Νίκο πολύ δυνατά όλα τα συγκριτικά G6-S8, βοήθησαν πολύ κόσμο).

Το U11, όσο καλό και να φαίνεται, δεν θα το επέλεγα γιατί το θεωρώ παλιάς κοπής. Η συσκευή που έχεις στα χέρια σου και την κουβαλάς μαζί σου όλη μέρα, πρέπει να να σε k@ΒλVnει και λίγο...Το U11 είναι σχεδιαστική παλιομοδίτικη ξενέρα (προσωπική άποψη). :cool:

Αυτά, από ένα "άσχετο", γ-εθνικής παρατηρητή.

Πάρτε και δύο φρέσκιες, σημερινές και auto.

35642763904_7f2ca93200_c.jpg20170810_055630

36478167985_db7881cfdb_c.jpg20170810_060118

Ωραιες ειναι..και σε ζουμ εχουν καλη λεπτομερεια..παιζετε με manual οι περισσοτεροι?

Τα δείγματα του G6 μου άρεσαν πολύ. Με τόσο κράξιμο που διάβαζα, σύν το 1/3'' του φακού, δεν το περίμενα τόσο καλό. Και οι βραδινές που υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι αξιοπρεπέστατες αλλά όχι κορυφαίες.

Τα Sasmung συνεχίζουν να μήν παίζονται στο auto-low light. Την ακαριαία εστίαση την ξέρουμε και την θαυμάσαμε και στο S7. Στο S8 μου αρέσουν πολύ περισσότερο τα χρώματα και έχω την αίσθηση ότι πρέπει να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα (ΚΑΜΙΑ σχέση με το S7 δηλαδή). Και η λεπτομέρεια έχει ανέβει πολύ. Το S7 ακόμα και την ημέρα τα πασάλειβε όλα. Άϊ σχτιρ, το θυμήθηκα και εκνευρίστηκα πάλι. :down:

Εάν είχα το κάτι παραπάνω χρηματικά και μου περνούσε και η Samy-allergy, θα επέλεγα δαγκωτό S8. Αλλιώς το G6 (που πήρε τιμολογιακή κατρακύλα) που πραγματικά με εξέπληξε, δεν το περίμενα τόσο καλό (Νίκο πολύ δυνατά όλα τα συγκριτικά G6-S8, βοήθησαν πολύ κόσμο).

Το U11, όσο καλό και να φαίνεται, δεν θα το επέλεγα γιατί το θεωρώ παλιάς κοπής. Η συσκευή που έχεις στα χέρια σου και την κουβαλάς μαζί σου όλη μέρα, πρέπει να να σε k@ΒλVnει και λίγο...Το U11 είναι σχεδιαστική παλιομοδίτικη ξενέρα (προσωπική άποψη). :cool:

Αυτά, από ένα "άσχετο", γ-εθνικής παρατηρητή.

ΣΕ ευχαριστω Χρηστο.

Χτυπα το G6, αξιζει πολυ στα λεφτα αυτα αν θες τη γνωμη μου.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Ωραιες ειναι..και σε ζουμ εχουν καλη λεπτομερεια..παιζετε με manual οι περισσοτεροι?

Όλη η μαγεία του G4 (και του V10) είναι το manual. Ανεβάζει την ποιότητα κατακόρυφα.

Αλλά θέλει πολλές γνώσεις...δεν είναι μόνο ένα shutter spead και ένα ISO...είναι και πολλά ακόμα.

Πιστεύω ήταν σταθμός στην mobile φωτογραφία. Φυσικά σήμερα έχει ξεπεραστεί από άλλες συσκευές (κυρίως στην ευκολία λήψης και όχι τόσο στην ποιότητα) αλλά δεν παύει να είναι τρομερά αξιόλογο.

Δές ΕΔΩ φωτογραφίες του @seleakos με G4...να σου φύγει το σκαλπ! :blink:

Εγώ δεν είμαι τόσο δεινός εκτελεστής. :happy:

Πίστευα οτι τα iPhone 6 plus και το 6s plus στην εποχή τους ήταν κορυφή, αλλά το G4 βλέπω οτι τα βάζει κάτω και τα δύο και μάλιστα χαλλαρά! :rolleyes:

Edited by pavlidisc

Όλη η μαγεία του G4 (και του V10) είναι το manual. Ανεβάζει την ποιότητα κατακόρυφα.

Αλλά θέλει πολλές γνώσεις...δεν είναι μόνο ένα shutter spead και ένα ISO...είναι και πολλά ακόμα.

Πιστεύω ήταν σταθμός στην mobile φωτογραφία. Φυσικά σήμερα έχει ξεπεραστεί από άλλες συσκευές (κυρίως στην ευκολία λήψης και όχι τόσο στην ποιότητα) αλλά δεν παύει να είναι τρομερά αξιόλογο.

Δές ΕΔΩ φωτογραφίες του @seleakos με G4...να σου φύγει το σκαλπ! :blink:

Εγώ δεν είμαι τόσο δεινός εκτελεστής. :happy:

Πίστευα οτι τα iPhone 6 plus και το 6s plus στην εποχή τους ήταν κορυφή, αλλά το G4 βλέπω οτι τα βάζει κάτω και τα δύο και μάλιστα χαλλαρά! :rolleyes:

Να ξερεις οτι στο manual το G4 δεν εφαρμοζει Noise reduction Οπως στο αυτοματο.

Σε iso απο 200 και πανω θα εχεις αρκετο θορυβο και μαλιστα chroma noise

1)Να ξερεις οτι στο manual το G4 δεν εφαρμοζει Noise reduction Οπως στο αυτοματο.

2)Σε iso απο 200 και πανω θα εχεις αρκετο θορυβο και μαλιστα chroma noise

3)και μιας και γινεται λογος για το G4, ας ανεβασω και γω μια επετειακη

1) Αυτό το έχω εμπεδώσει απο πρώτο χέρι. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε auto έχω πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απο ότι με τις δικές μου ρυθμίσεις manual. Αυτός είναι και ο λόγος που είπα στο @Arislp ότι το manual δεν είναι απλά ένα κλείστρο και ένα ISO αλλά πολλά παραπάνω.

2) Εδώ σε έχασα... chroma noise ??? Καινούριος όρος στο λεξιλόγιό μου...:p

3) Όντως επετειακή !!!! :X

Edited by pavlidisc

Επειδη εχω ενα g4 στα χερια μου, στις ημερησιες μπορω να πω οτι χανει αρκετα σε σχεση με τις σημερινες συσκευες. Αυτο που λειπει στις φωτογραφιες ειναι contrast (μπορειτε να δειτε και συγκριτικα βιντεο s6 με g4 και θα καταλαβετε τι εννοω). Βεβαια με επεξεργασια διορθωνεται ευκολα το προβλημα. Υπαρχουν πολλα apps που μπορεις να αυξησεις ευκολα και γρηγορα το contrast.

Απο την αλλη αυτο που μου εκανε εντυπωση για την εποχη του κινητου ειναι το ois. Με λιγη προσπαθεια μπορεις να βγαλεις με ταχυτητα 1/2 χερατες φωτογραφιες. Ποσο μαλλον αν ακουμπησεις και καπου τους αγκωνες σου.

Στις νυχτερινες βεβαια (ακομα και auto) δεν τιθεται συζητηση. Παιζει τρελη μπαλα

Αυτο που λειπει στις φωτογραφιες ειναι contrast (μπορειτε να δειτε και συγκριτικα βιντεο s6 με g4 και θα καταλαβετε τι εννοω).

OOOOOH YES! Λείπει...

Την ίδια ημερήσια, εάν την βγάλεις με HDR (το οποίο ενεργοποιείται σπάνια στο auto) βλέπεις ελαφριά διόρθωση του "προβλήματος";

Απο την αλλη αυτο που μου εκανε εντυπωση για την εποχη του κινητου ειναι το ois. Με λιγη προσπαθεια μπορεις να βγαλεις με ταχυτητα 1/2 χερατες φωτογραφιες. Ποσο μαλλον αν ακουμπησεις και καπου τους αγκωνες σου.

Το έχω αναφέρει και παλαιότερα. ΤΡΟΜΕΡΟ OIS!

Edited by pavlidisc

OOOOOH YES! Λείπει...

Την ίδια ημερήσια, εάν την βγάλεις με HDR (το οποίο ενεργοποιείται σπάνια στο auto) βλέπεις ελαφριά διόρθωση του "προβλήματος";

Το έχω αναφέρει και παλαιότερα. ΤΡΟΜΕΡΟ OIS!

Λοιπον την εβαλα στο lightroom (εκδοση κινητου). Βλεποντας το ιστογραμμα, θελει να μειωσεις και τα blacks.

Δοκιμασε καποια φωτογραφια σου να αυξησεις πχ +50 το contrast και να μειωσεις τα blacks κατα -30 ή ακομα και -60 (αναλογα τη φωτογραφια) και θα παθεις πλακα. Ειναι απιστευτη καμερα αλλα με κακη jpeg engine (με εξαιρεση βεβαια το αρκετα καλο NR algorithm που εχει). Αλλα βλεπεις αν παιζεις με jpeg και οχι raw αυτο ειναι το κακο να μενεις με παλια συσκευη.

@saleakos τα δειγματα που εχεις ειναι ολα απευθειας απο το κινητο ή υπηρξε και επεξεργασια;

καμια απολυτως επεξεργασια φιλε, οτι εβγαλε το κινητο :) για το ois θα συμφωνησω, 1/2 κλειστρο εβγαζα ευκολα

Λοιπον την εβαλα στο lightroom (εκδοση κινητου). Βλεποντας το ιστογραμμα, θελει να μειωσεις και τα blacks.

Δοκιμασε καποια φωτογραφια σου να αυξησεις πχ +50 το contrast και να μειωσεις τα blacks κατα -30 ή ακομα και -60 (αναλογα τη φωτογραφια) και θα παθεις πλακα. Ειναι απιστευτη καμερα αλλα με κακη jpeg engine (με εξαιρεση βεβαια το αρκετα καλο NR algorithm που εχει). Αλλα βλεπεις αν παιζεις με jpeg και οχι raw αυτο ειναι το κακο να μενεις με παλια συσκευη.

Σε ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω. :happy:

Υ.Γ Lightroom "έκδοση κινητού". Στο Play Store την βρίσκω;

Ενδεικτικα ενα βιντεο που δειχνει το προβλημα με τις ημερησεις ειναι αυτο

Κριμα παντως γιατι ειναι καθαρα θεμα software.

1) Αυτό το έχω εμπεδώσει απο πρώτο χέρι. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε auto έχω πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απο ότι με τις δικές μου ρυθμίσεις manual. Αυτός είναι και ο λόγος που είπα στο @Arislp ότι το manual δεν είναι απλά ένα κλείστρο και ένα ISO αλλά πολλά παραπάνω.

2) Εδώ σε έχασα... chroma noise ??? Καινούριος όρος στο λεξιλόγιό μου...:p

3) Όντως επετειακή !!!! :X

chroma noise ειναι ο θορυβος οπου βλεπεις μικρα κοκκινα, μπλε και πρασινα Pixels...Οτι χειροτερο δηλαδη

chroma noise ειναι ο θορυβος οπου βλεπεις μικρα κοκκινα, μπλε και πρασινα Pixels...Οτι χειροτερο δηλαδη

Τέτοιο πράμα δεν είδα ποτέ. Ίσως να μην το πρόσεξα γιατί δεν το ήξερα. Όσο μαθαίνεις τόσο πιο "περίεργος" γίνεσαι...:p

Απο ολες τις φωτο που ειδα απο τα παιδια οι καλυτερες για μενα ειναι του htc U11..Αμεσως μετα μου αρεσουν πολυ του s8 plus..Τωρα επειδη σαν συνολο το s8 plus για μενα μου κανει περισσοτερο ειμαι ετοιμος για την αγορα του..ΑΛΛΑ τελικα θα περιμενω να δω το V30 γιατι λιγο η oled οθονη κ λενε οτι θα εχει τον καλυτερο φακο σε καμερα κινητου το λιγουρευομαι κ αυτο..Απο καμερα λογικα θα σκοτωνει!!!:happy:

Απο ολες τις φωτο που ειδα απο τα παιδια οι καλυτερες για μενα ειναι του htc U11..Αμεσως μετα μου αρεσουν πολυ του s8 plus..Τωρα επειδη σαν συνολο το s8 plus για μενα μου κανει περισσοτερο ειμαι ετοιμος για την αγορα του..ΑΛΛΑ τελικα θα περιμενω να δω το V30 γιατι λιγο η oled οθονη κ λενε οτι θα εχει τον καλυτερο φακο σε καμερα κινητου το λιγουρευομαι κ αυτο..Απο καμερα λογικα θα σκοτωνει!!!:happy:

Απο ολες τις φωτο που ειδα απο τα παιδια οι καλυτερες για μενα ειναι του htc U11.

Μπραβο σου γιατι εισαι αντικειμενικος...κανενας αλλος κατοχος Samsung δεν ειχε την δυναμη να το πει αυτο.

καλησπερα και απο εμενα μια φωτο της στιγμης (s8+)με iso 50 και χρονο εκθεσης 10 δευτερα και φυσικα σταθερο κατωhttps://flic.kr/p/Xo3Q5c

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...