Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Για οσους εχεται s8 kai s8+ https://www.sammobile.com/2017/07/14/july-2017-security-patch-being-rolled-out-to-galaxy-s8-and-s8/

Για εμας που εχουμε htc u11 θα περημενουμε καποιεε διορθωσεις στο αυτο να μιν ανεβαζει το πολι iso

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ο φωτισμός δεν είναι ελάχιστος ίσα ίσα που μέτρησα καμιά 25-αριά φωτεινές πηγές μέσα στο κάδρο χωρίς να υπολογίσω καν το πάγκο μπροστά σου που είναι τίγκα στο φως και μάλιστα από τη μεριά που τραβας τη φωτογραφία. Γενικά είναι ένα κάδρο όπου πολλές μηχανές θα έδιναν άσχημα αποτελέσματα και η δική σου δυστυχώς δεν ξεφεύγει από το παρεάκι των υπολοίπων.

Θόρυβος, παντού από το ταβάνι, τους τοίχους, τις κολώνες, τον άνθρωπο αριστερά όπου από το κεφάλι, την μπλε μπλούζα, το χέρι που πληκτρολογεί -που φαίνεται μάλιστα σα να "εξαυλώνεται"- και όλα αυτά μαζί με τα ποτήρια, το πάγκο, τα τραπεζάκια να είναι όλα από το ίδιο υλικό-θόρυβο καμωμένα σα μην ήξερε η μηχανή τι να βάλει και τελικά έβαλε σε όλα το ίδιο. Ακόμα και η επιγραφή στην τζαμαρία "Memories of coffee" ενώ είναι σε ένα όμορφο λευκό χρώμα που θα βοηθούσε τον αισθητήρα να την αποδώσει σωστά φαίνεται ότι και εδώ δεν τσιγκουνεύτηκε το θόρυβο.

Φως, ειδικά στα ψηλά όπως στον πάγκο όπου τα ποτήρια έχασαν τη λεπτομέρεια και τη μορφή τους, τη βιτρίνα του μαγαζιού απέναντι από το μπαρ όπου φαίνεται ότι ζει στιγμές "αποκάλυψης" καθώς και σε όλα τα φωτιστικά σώματα το φως ξεχειλίζει και εξαφανίζει αρκετή πληροφορία.

Παραμόρφωση, βέβαια όλοι οι φακοί ακόμα και οι ποιο ακριβοί στα άκρα τους δείχνουν την αδυναμία τους γι’ αυτό φροντίζουμε τα πιο σημαντικά να τα στριμώχνουμε στο κέντρο αλλά εδώ βλέπω όπως σε μία άλλη που ανέβασες έντονη παραμόρφωση των ποτηριών κάτω αριστερά στο πάγκο. Δεν είναι τόσο ευρυγώνιος ο φακός για να το δικαιολογεί ούτε εσύ μόστραρες την κάμερα ακριβώς επάνω τους για να έχει κάποια βάση αυτή η παραμόρφωση.

Γενικά είναι μία φωτογραφία που δεν αναδεικνύει καμία αρετή της φωτογραφικής μηχανής και γρήγορα θα την ξεχάσουμε.

Φιλικά και φωτογραφικά πάντα ;).

Όλες οι κάμερες δυσκολεύονται σε τέτοιες συνθήκες, η συγκεκριμένη κάμερα απλά εχει μια πολύ καλύτερη ισορροπία σε λεπτομέρεια, θόρυβο και επεξεργασία από την πλειοψηφία. Δεν μιλάμε για τέλεια (κινητο είναι στο κάτω κάτω), αλλά καλύτερη, πιο ισορροπημένη από τον ανταγωνισμό. Π.χ. τα S7/8 θα εξαφάνιζαν τον θόρυβο και μαζί καθε λεπτομέρεια (στυλ παλιό κακό iphone). Τα 950 θα ανέβαζαν κορεσμό χρωμάτων σε κάτι ψεύτικο, ενώ για το μόνο που θα ήθελα να δω άμεση σύγκριση είναι το G5. Αυτό ίσως να τα πήγαινε καλύτερα.

Πάντως γενικά το στυλ του HTC 11 (και το 10) είναι πιο κοντά στο CM1 και κάπως στο 808 και στην παλιά Νόκια, οπότε είναι και του γούστου μου. Θα έλεγα πάντως μια σύγκριση HTC 11 και G5 θα μας έλυνε κάποιες απορίες.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παρακολουθώ το νήμα αρκετό καιρό χωρίς να γράφω.

Με τις λίγες γνώσεις που έχω θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.

1) Με βάση τις φωτό που ανεβάζεται, το κινητό που θα έπαιρνα σήμερα είναι το HTC U11, ο λόγος απλός οι φωτογραφίες μου κάθονται καλύτερα στο μάτι.

Καί οι φωτογραφίες των άλλων κινητών που ανεβάζεται είναι πολύ ωραίες, αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος.

2) Αν έχεις πιάσει στα χέρια καλή Dslr με καλούς φακούς, βλέπεις πολύ διαφορετικά τις φωτογραφίες των κινητών, από κάποιον που δεν έχει πιάσει στα χέρια του Dslr.

3) Υπάρχουν δύο τρόποι να κρίνεις μία φωτογραφία, ο ένας είναι αισθητικά κι ό άλλος τεχνικά.

Η αισθητική μια φωτογραφίας είναι πάντα υποκειμενική, έχει να κάνει με τα μέσα σου, με το τι και πως σε αγγίζει κάτι... κι επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, συνήθως βλέπει στην ιδία φωτό και διαφορετικά πράγματα.

Τεχνικά τώρα υπάρχουν τα μέσα να αναλυθεί μια φωτογραφία ως προς την πιστότητα των χρωμάτων την ευκρίνεια την αντίθεση τον θόρυβο κλπ κλπ. Στην καθημερινότητα όμως λίγοι το κοιτάνε έτσι και ακόμα λιγότεροι έχουν τα μέσα και τον χρόνο ανάλυσης μια φωτογραφίας.

Οι περισσότεροι από μας μένουν στο αισθητικό και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη

4) Η αποτύπωση μια φωτογραφίας εξαρτάται από τρία πράγματα τον φακό τον αισθητήρα και τους αλγόριθμους επεξεργασίας.

Όλα τα κινητά έχουν από κατασκευή μικρούς φακούς και μικρούς αισθητήρες, που σημαίνει πολύ φως που περνάει από μικρό άνοιγμα για να καταλήξει σε λίγη επιφάνεια.

Άρα το παιχνίδι παίζεται στους αλγόριθμους επεξεργασίας.

( Όχι δεν υποτιμώ την καθαρότητα των φακών και την ποιότητα των αισθητήρων αλλά στα κινητά το μέγεθος τους είναι μικρό και αυτό από μόνο του είναι αρκετά έως πολύ δεσμευτικό)

5) Το θέμα στη φωτογραφία ήταν είναι και θα είναι τι θέλεις να δείξεις απ τη μια η τι θέλεις να αποτυπώσεις απ την άλλη. Στο πρώτο εντελώς χοντρικά λες κοίτα πχ πόσο ωραία είναι η παραλία που πήγαμε για μπάνιο. Στο δεύτερο λες κοίτα τη σε μεγέθυνση να δεις πόσο καθαρά φαίνονται οι κόκκοι της άμμου.

6) Χωρίς ρύθμιση διαφράγματος και παίζοντας μόνο με το Iso όλα τα κινητά έχουν ένα πολύ σημαντικό μείον.

Δεν λέω τίποτε άλλο γι αυτό.

Για μένα που δεν έχω Dslr, η φωτογραφική είναι το πιο σημαντικό σε ένα κινητό, όλα τα άλλα λίγο πολύ τα κάνουν καλά, πολλά πολλά κινητά.. Κι επειδή πλέον υπάρχουν αρκετά κινητά που βγάζουν καλές φωτογραφίες διάλεξα αυτό που στο δικό μου μάτι οι φωτογραφίες του μου αρέσουν περισσότερο.

Τιπ

Ακόμη και σε τρίποδο στο ίδιο σημείο αν ένα φακός είναι λιγότερο η περισσότερο ευρυγώνιος από τον άλλο αλλάζει και η φωτομέτρηση.

Αρα και διαφορετικό αποτέλεσμα μιας κι αισθητήρας δέχεται διαφορετικό φως...

Το Πόσο σταθερό χέρι έχετε παίζει σημαντικό ρόλο, εγώ που δεν έχω και πολύ τραβάω δυο και τρείς η και περισσότερες φορές το ίδιο κάδρο για να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω. ( όχι απαραίτητα το σωστό αλλά αυτό που σε μένα αρέσει)

Παίζοντας με το white balance πριν τραβήξεις την φωτογραφία μαθαίνεις πολλά για την φωτογραφική σου μηχανή.

Το ίδιο συμβαίνει με την υπό η την υπέρ έκθεση

Δοκιμάστε να βγάλετε φωτογραφίες πορτραίτο (όχι σε έντονο, μα με επαρκή φωτισμό) σε αγαπημένου σας ανθρώπους (που καθημερινά βλέπετε).

Το μυαλό θυμάται πολύ καλά τ αγαπημένα πρόσωπα.

Όσο πιο κοντά αποτυπώνει η φωτογραφία, αυτό που εσείς βλέπεται ζωντανά, τόσο το καλύτερο...

Τέλος είναι γνωστό πως... αλλοιώς φαίνεται η φωτογραφία στο κινητό σας, αλλοιώς στον υπολογιστή σας, αλλοιώς στο κινητό του φίλου σας κι αλλοιώς στον υπολογιστή του φίλου σας.

Αν λοιπόν το αισθητικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών που τραβάει το κινητό σας , σας αρέσει... μην το αλλάξετε...

Αν πάλι δεν σας αρέσει... καλό ψάξιμο...

Υ.Γ. Εσείς που και γνώσεις έχετε και χρόνο και τα μέσα να αναλύεται μια φωτογραφία από κάθε άποψη τα κινητά θα σας ικανοποιήσουν μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες. Η τελειότητα είναι πολύ ακριβή υπόθεση. Γιατί είναι άλλο να τραβάς με πενηντάρι φακό f/1.4 σε full frame sensor (36mm x24mm με συνολικό εμβαδόν 864mm) και άλλο με τον φακό f/2.0 του κινητού σε αισθητήρα 1/2.5 (5.76 x 4.29 με συνολικό εμβαδόν 25mm) όπως και να το κάνουμε έχει διαφορά.

Ευχαριστώ... για την υπομονή σας. !!

https://en.wikipedia.org/wiki/Full-frame_digital_SLR (δεξιά στο διάγραμμα φαίνεται το μέγεθος των αισθητήρων μαντέψτε το μέγεθος του αισθητήρα που έχει τ κινητό σας σε σχέση με τον πάνω πάνω :p )

Επίσης ως μη κάτοχος DSLR, αλλά έχοντας δει πολλά δείγματα, θα συμφωνήσω απόλυτα ότι άλλο ένας μεγάλος αισθητήρας άλλο οι αισθητήρες στα κινητά. Με 4 εξαιρέσεις μόνο. Οι τρεις από πλευράς Νόκια, το 808 PureView, το Lumia 1020 και το ακυρωμένο από την M$ Lumia 1030 (McLaren). Αισθητήρες σχεδόν 1 ίντσα και οπτικά στοιχεία ZEISS που ξεχώρισαν από τα υπόλοιπα. Η 4η εξαίρεση, είναι από την σειρά φωτογραφικών LUMIX, το μοναδικό υβριδικό μοντέλο κάμερας-κινητού CM1 με το μεγαλύτερο αισθητήρα σε κινητό, 1 ίντσα και φακό LEICA. Δυστυχώς όλα τα μοντέλα θεωρούνται ξεπερασμένα και δεν βλέπω διαδόχους από πουθενά. Οπότε από τα υπόλοιπα κινητά, βλέπουμε ποιο θα έχει τους καλύτερους αλγόριθμους και αυτή την στιγμή την καλύτερη ισορροπία φαίνεται να έχει το HTC 11.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Όλες οι κάμερες δυσκολεύονται σε τέτοιες συνθήκες, η συγκεκριμένη κάμερα απλά εχει μια πολύ καλύτερη ισορροπία σε λεπτομέρεια, θόρυβο και επεξεργασία από την πλειοψηφία. Δεν μιλάμε για τέλεια (κινητο είναι στο κάτω κάτω), αλλά καλύτερη, πιο ισορροπημένη από τον ανταγωνισμό. Π.χ. τα S7/8 θα εξαφάνιζαν τον θόρυβο και μαζί καθε λεπτομέρεια (στυλ παλιό κακό iphone). Τα 950 θα ανέβαζαν κορεσμό χρωμάτων σε κάτι ψεύτικο, ενώ για το μόνο που θα ήθελα να δω άμεση σύγκριση είναι το G5. Αυτό ίσως να τα πήγαινε καλύτερα...

Δεν ξερουμε πως θα τα πηγαιναν τα υπολοιπα αν και απο το S8+ εχω πολυ καλη εικονα σε διαχειριση θορυβου χωρις να υστερει σε λεπτομερεια στα σκοτεινα και προσωπικα πιστευω οτι την συγκεκριμενη φωτο θα την εβγαζε πολυ καλυτερα απο το U11 αλλα εδω σχολιαζουμε μια συγκεκριμενη φωτογραφια χωρις υποθετικες συγκρισεις και σε αυτη εδω την φωτογραφια το τηλεφωνο απετυχε ειδικα απο τα υψηλα στανταρ κριτικης που εχει θεσει και ασκησει ο φιλος Κωστας σε αντιστοιχες κριτικες αλλων τηλεφωνων.

Θα υπαρξουν και αλλες ευκαιριες για να δουμε τι ψαρια πιανει, προς το παρον μειναμε νηστικοι και προχωραμε στην επομενη ...

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Δεν ξερουμε πως θα τα πηγαιναν τα υπολοιπα αν και απο το S8+ εχω πολυ καλη εικονα σε διαχειριση θορυβου χωρις να υστερει σε λεπτομερεια στα σκοτεινα και προσωπικα πιστευω οτι την συγκεκριμενη φωτο θα την εβγαζε πολυ καλυτερα απο το U11 αλλα εδω σχολιαζουμε μια συγκεκριμενη φωτογραφια χωρις υποθετικες συγκρισεις και σε αυτη εδω την φωτογραφια το τηλεφωνο απετυχε ειδικα απο τα υψηλα στανταρ κριτικης που εχει θεσει και ασκησει ο φιλος Κωστας σε αντιστοιχες κριτικες αλλων τηλεφωνων.

Θα υπαρξουν και αλλες ευκαιριες για να δουμε τι ψαρια πιανει, προς το παρον μειναμε νηστικοι και προχωραμε στην επομενη ...

@aptalico απ'οτι βλεπω σχολιαζεις αποκλειστικα και μονο φωτο απο το U11 και απο κανενα αλλο κινητο.

Αμα θελεις σχολιασε μας και αυτην που ειναι απο το S8.

Απ'οτι φαινεται ο φιλος aptalico δεν θελει να μας σχολιασει τη φωτο απο το S8.

Παραλληλα ομως μπηκε στον κοπο να γραψει μια ολοκληρη μακροσκελη εκθεση με αρνητικα σχολια για τη φωτο του u11( τα οποια φυσικα δεν ισχυουν).

Αυτο απο μονο του λεει πολλα.Θα σχολιασω εγω λοιπον τη φωτο του s8.

H φωτο τεχνικα ειναι κακη.Υπαρχει μια πλαστικοποιηση στα προσωπα που τα κανει και φαινονται ψευτικα.

Η Samsung για να εξαφανισει τον θορυβο(λογω αδυναμιας φακου/σενσορα)...εχει εφαρμοσει παλι το

αγαπημενο της λαδοπαστελ.Παραλληλα ομως με τον θορυβο εχουν εξαφανιστει και διαφορα αλλα πραγματα απο τη φωτο.

Λεπτομερειες δεν υπαρχουν πουθενα και το συνολικο αποτελεσμα μοιαζει με καρτουν.

Στα δικα μου ματια η φωτο δεν ειναι καθολου καλη.

35495830280_6412588340_c.jpg2017-07-12_10-41-49 by vasilis poun, on Flickr

Edited by gtf4270

Προταση: Μηπως ειναι καιρος για νεο τοπικ - ψηφοφορια? Με τα νεα μοντελα και εταιριες στην αγορα πιστευω εχουν αλλαξει τα δεδομενα...

Και αντι για μαρκα κινητων να ψηφιζουμε μοντελο κινητου?

Επισης ο καθενας να ποσταρει 3 φωτο απ το κινητο που θεωρει top και να αναλυει γιατι πιστευει οτι ειναι το καλυτερο?

Pffff...

@aptalico απ'οτι βλεπω σχολιαζεις αποκλειστικα και μονο φωτο απο το U11 και απο κανενα αλλο κινητο.

Παραλληλα ομως μπηκε στον κοπο να γραψει μια ολοκληρη μακροσκελη εκθεση με αρνητικα σχολια για τη φωτο του u11( τα οποια φυσικα δεν ισχυουν).

H φωτο τεχνικα ειναι κακη.Υπαρχει μια πλαστικοποιηση στα προσωπα που τα κανει και φαινονται ψευτικα.

Η Samsung για να εξαφανισει τον θορυβο(λογω αδυναμιας φακου/σενσορα)...εχει εφαρμοσει παλι το

αγαπημενο της λαδοπαστελ.Παραλληλα ομως με τον θορυβο εχουν εξαφανιστει και διαφορα αλλα πραγματα απο τη φωτο.

Λεπτομερειες δεν υπαρχουν πουθενα και το συνολικο αποτελεσμα μοιαζει με καρτουν.

35495830280_6412588340_c.jpg2017-07-12_10-41-49 by vasilis poun, on Flickr

ουτε και στα δικα ματια δεν ειναι καθολου καλη η φωτο!!! και κατι ακομα θυμάμαι παρα πολυ καλα απο της περσινες διακοπες μου η περισσότερες μου φωτογραφιες σε μη αρκετο φωτισμό στα πρόσωπα το s7edge ηταν χαλια απλα χωρις καμια λεπτομερια!!!

που ειναι πολυ μακρια απο το nexus 6p απλα!!

και το s8 σε αυτο που με ενδιαφερει δεν βλεπω να το εχει βελτιώσει και πολυ !! τα τοπια παιδια δεν με ενδιαφερουν καθολου να το πω αλλη μια φορα!!

το htc 11 ειναι σχεδον το ιδιο με το 6p για το πως βγαζει τα πρόσωπα απο αυτα που εχω δει απο τον Κωστα!!

θα εχω και την προσωπική γνωμη οταν θα το αποκτήσω (οταν πεσει η τιμη του αρκετα!!:lol:)

προτιμώ η φωτο να εχει λιγο παραπανω θόρυβο και να εχει και λεπτομερια η φωτογραφια παρα να βλεπω τους ανθρώπους λες και τους σοβάτισε καποιος!!!

S8+, επιλεκτική εστίαση, πολύ χαμηλός φωτισμός (όχι απειροελάχιστος)

35764947332_28f7f93fbe_c.jpg20170715_135904 by marios86, on Flickr

δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα το προσωπο του darth vader παντως εγω το βλεπω μια χαρα με απιστευτη λεπτομερεια!!! :)

Υπομονή δύο εβδομάδες που θα παραλάβω κι εγώ το U11,αν με παίζετε δηλαδή!

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επιτέλους φίλε μου να δούμε και την καλλιτεχνική πλευρά του 11αρι γιατί από το 10αρι θυμάμαι έβγαλες τρομερες φωτογραφιες. Τώρα με έχουμε μπερδέψει οι άλλοι που από τη μια φαίνονται λες και είναι από φωτογραφική από την άλλη χάλια. Είχα μεγάλες προσδοκίες για το 11 και επειδή εσύ έβγαζες πολύ καλές ελπίζω να το κάνεις και με το 11 γιατί αν δεν το κάνεις δεν ξέρω που να πάω. Στο 11 στο 12 στο G6 στο g7, μην πάω σε κάνα iPhone 8 στο τέλος.

δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα το προσωπο του darth vader παντως εγω το βλεπω μια χαρα με απιστευτη λεπτομερεια!!! :)

φιλε Μάριε τρομερή φώτο αν κ μαυρο διακρίνονται ολα πεντακάθαρα!!!

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

IPhone 15 Pro 

Η φωτογραφία είναι μια χαρά κι εχει επαρκέστατη λεπτομέρεια για τις συνθήκες φωτισμού, βλέπεις και μόνος σου οτι η λάμπα είναι σβηστή στο χώρο και ο μοναδικός φωτισμός προέρχεται απ εξω. Εσυ πότε θα μας δείξεις καμιά τέτοια;

Ολα τα σχόλια που έγραψε ο απταλικο για το 11 ειναι πραγματικότητα, μάθε να την αποδέχεσαι επιτέλους

και το s8 σε αυτο που με ενδιαφερει δεν βλεπω να το εχει βελτιώσει και πολυ !! τα τοπια παιδια δεν με ενδιαφερουν καθολου να το πω αλλη μια φορα!!

το htc 11 ειναι σχεδον το ιδιο με το 6p για το πως βγαζει τα πρόσωπα απο αυτα που εχω δει απο τον Κωστα!!

εσύ πάλι είδες καλοφωτισμενα πρόσωπα στο 11 και το έβγαλες αμέσως το συμπέρασμα ξεφτέρι..

Μάριε πολύ καλός ο darth!

Edited by bill_thes

Htc u11 auto...Μεσα σε Night pub με απειροελαχιστο φωτισμο

35536511210_3a2f8e1315_c.jpgIMAG0489 by xristos zerzis, on Flickr

θα μπορουσε να ειναι τραβηγμενη και απο Dslr καμερα.

Πραγματικα αδυνατω να πιστεψω οτι η φωτο αυτη ειναι τραβηγμενη με την καμερα του u11.

Πραγματικα εδω το U11 δειχνει τα δοντια του...απιστευτη ποιοτητα φωτογραφιας σε εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες.

Οποιοδηποτε αλλο κινητο εδω θα ειχε γονατισει.

Τα επιπεδα θορυβου ειναι ανυπαρκτα.Τρομερη δουλεια απο την htc σε αυτον τον τομεα χαρη σε ειδικους αλγοριθμους επεξεργασιας και στην Ultra Pixel 3.Και επειδη ο θορυβος ειναι σε αμεση συναρτηση με τις λεπτομερειες...διατηρηση των λεπτομερειων στο επακρο ( σε αντιθεση με το S8 που βγαζει παστελ σε τετοιες συνθηκες).

Πολυ σωστο contrast και ακριβης αποτυπωση χρωματων 100%.

Πολυ σωστο το white balance.

Και τελος, κατι που αξιζει ιδιαιτερης μνειας.Το δυναμικο ευρος του U11.

Σε μια τοσο δυσκολη σκηνη ...με εντονες αντιθεσεις αναμεσα σε σκοταδι και φωτεινες πηγες...καταφερε να δωσει μια πολυ ισσοροπημενη φωτογραφια.

Πραγματικα αδυνατω να πιστεψω οτι η φωτο αυτη ειναι τραβηγμενη με την καμερα του u11.

Πραγματικα εδω το U11 δειχνει τα δοντια του...απιστευτη ποιοτητα φωτογραφιας σε εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες.

Τα επιπεδα θορυβου ειναι ανυπαρκτα.Τρομερη δουλεια απο την htc σε αυτον τον τομεα χαρη σε ειδικους αλγοριθμους επεξεργασιας και στην Ultra Pixel 3.Και επειδη ο θορυβος ειναι σε αμεση συναρτηση με τις λεπτομερειες...διατηρηση των λεπτομερειων στο επακρο ( σε αντιθεση με το S8 που βγαζει παστελ σε τετοιες συνθηκες).

Σε μια τοσο δυσκολη σκηνη ...με εντονες αντιθεσεις αναμεσα σε σκοταδι και φωτεινες πηγες...καταφερε να δωσει μια πολυ ισσοροπημενη φωτογραφια.

οχι, η πραγματικότητα ειναι αυτή:

Ο φωτισμός δεν είναι ελάχιστος ίσα ίσα που μέτρησα καμιά 25-αριά φωτεινές πηγές μέσα στο κάδρο χωρίς να υπολογίσω καν το πάγκο μπροστά σου που είναι τίγκα στο φως και μάλιστα από τη μεριά που τραβας τη φωτογραφία. Γενικά είναι ένα κάδρο όπου πολλές μηχανές θα έδιναν άσχημα αποτελέσματα και η δική σου δυστυχώς δεν ξεφεύγει από το παρεάκι των υπολοίπων.

Θόρυβος, παντού από το ταβάνι, τους τοίχους, τις κολώνες, τον άνθρωπο αριστερά όπου από το κεφάλι, την μπλε μπλούζα, το χέρι που πληκτρολογεί -που φαίνεται μάλιστα σα να "εξαυλώνεται"- και όλα αυτά μαζί με τα ποτήρια, το πάγκο, τα τραπεζάκια να είναι όλα από το ίδιο υλικό-θόρυβο καμωμένα σα μην ήξερε η μηχανή τι να βάλει και τελικά έβαλε σε όλα το ίδιο. Ακόμα και η επιγραφή στην τζαμαρία "Memories of coffee" ενώ είναι σε ένα όμορφο λευκό χρώμα που θα βοηθούσε τον αισθητήρα να την αποδώσει σωστά φαίνεται ότι και εδώ δεν τσιγκουνεύτηκε το θόρυβο.

Φως, ειδικά στα ψηλά όπως στον πάγκο όπου τα ποτήρια έχασαν τη λεπτομέρεια και τη μορφή τους, τη βιτρίνα του μαγαζιού απέναντι από το μπαρ όπου φαίνεται ότι ζει στιγμές "αποκάλυψης" καθώς και σε όλα τα φωτιστικά σώματα το φως ξεχειλίζει και εξαφανίζει αρκετή πληροφορία.

Παραμόρφωση, βέβαια όλοι οι φακοί ακόμα και οι ποιο ακριβοί στα άκρα τους δείχνουν την αδυναμία τους γι’ αυτό φροντίζουμε τα πιο σημαντικά να τα στριμώχνουμε στο κέντρο αλλά εδώ βλέπω όπως σε μία άλλη που ανέβασες έντονη παραμόρφωση των ποτηριών κάτω αριστερά στο πάγκο. Δεν είναι τόσο ευρυγώνιος ο φακός για να το δικαιολογεί ούτε εσύ μόστραρες την κάμερα ακριβώς επάνω τους για να έχει κάποια βάση αυτή η παραμόρφωση.

Γενικά είναι μία φωτογραφία που δεν αναδεικνύει καμία αρετή της φωτογραφικής μηχανής και γρήγορα θα την ξεχάσουμε.

Φιλικά και φωτογραφικά πάντα ;).

Η φωτογραφία είναι μια χαρά κι εχει επαρκέστατη λεπτομέρεια για τις συνθήκες φωτισμού, βλέπεις και μόνος σου οτι η λάμπα είναι σβηστή στο χώρο και ο μοναδικός φωτισμός προέρχεται απ εξω. Εσυ πότε θα μας δείξεις καμιά τέτοια;

Ολα τα σχόλια που έγραψε ο απταλικο για το 11 ειναι πραγματικότητα, μάθε να την αποδέχεσαι επιτέλους

εσύ πάλι είδες καλοφωτισμενα πρόσωπα στο 11 και το έβγαλες αμέσως το συμπέρασμα ξεφτέρι..

εγω φιλε δεν ξερω αν διαβαζεις αλλα γράφω οτι το s7edge ειχε χαλια λεπτομερια στα πρόσωπα το ειδες αυτο η μπα??? και λεω οτι το 6p που εχω στα προσωπα το παταει στα αυτια απο θεμα λεπτομεριας!!!

για πια λεπτομερια μιλαμε στην κουκλα μαυρη!!!? και σιγα την τρομερη την φωτο δουλευόμαστε μου φαίνεται!!!

και κατι ακομα φιλε δεν γουστάρω της ειρωνείες καθολου οκ!!! για αυτο οπως σου μιλάω να μιλας και ασε το "ξεφτέρι" και τετοια οκ!!!

και οπως εχετε καταλαβει εδω μεσα ολοι οτι δεν ειμαι fanboy καμιας εταιριας και θα την γνωμη και τα δικα μου θελω απο μια συσκευη!!

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

κωστα ειναι καλη η φωτογραφια αλλα δεν χρειαζεται να τα παραλεμε κιολας οκ!!! μια χαρα θόρυβο εχει και δεν λες ουαου τι φωτογραφια ειναι αυτη!!!!

απο την αλλη η φωτο που εβγαλες low light me 3000 iso ειχε μπόλικο θόρυβο και πιστευω οτι το mi5s θα την εβγαζε με λιγοτερο θορυβω μιας και εχω ανεβασει αρκετες φωτο με iso 6400 και ο θορυβος ηταν λιγότερος!!

εγω φιλε δεν ξερω αν διαβαζεις αλλα γράφω οτι το s7edge ειχε χαλια λεπτομερια στα πρόσωπα το ειδες αυτο η μπα??? και λεω οτι το 6p που εχω στα προσωπα το παταει στα αυτια απο θεμα λεπτομεριας!!!

για πια λεπτομερια μιλαμε στην κουκλα μαυρη!!!? και σιγα την τρομερη την φωτο δουλευόμαστε μου φαίνεται!!!

και κατι ακομα φιλε δεν γουστάρω της ειρωνείες καθολου οκ!!! για αυτο οπως σου μιλάω να μιλας και ασε το "ξεφτέρι" και τετοια οκ!!!

και οπως εχετε καταλαβει εδω μεσα ολοι οτι δεν ειμαι fanboy καμιας εταιριας και θα την γνωμη και τα δικα μου θελω απο μια συσκευη!!

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

κωστα ειναι καλη η φωτογραφια αλλα δεν χρειαζεται να τα παραλεμε κιολας οκ!!! μια χαρα θόρυβο εχει και δεν λες ουαου τι φωτογραφια ειναι αυτη!!!!

απο την αλλη η φωτο που εβγαλες low light me 3000 iso ειχε μπόλικο θόρυβο και πιστευω οτι το mi5s θα την εβγαζε με λιγοτερο θορυβω μιας και εχω ανεβασει αρκετες φωτο με iso 6400 και ο θορυβος ηταν λιγότερος!!

για το xiaomi mi5s ισχυει...εχω δει αρκετες βραδυνες.

Πολυ καλη διαχειριση θορυβου σε πολυ υψηλο iso

Κάνεις λάθος με τον Μάνθο το ξέρει καλά το αντικείμενο το ότι δεν είναι ίδιες οι συνθήκες φωτογραφίας των προσώπων είναι η πιο σωστή απάντηση, σίγουρα είναι πιο δύσκολη η φωτογραφία του S8 αλλά ρε συ πάλι βλέπω επεξεργασία για να σβήσει ο θόρυβος γιατί; άσε λίγο θόρυβο παραπάνω ρε Samsung να χαρούμε λίγο φυσικές φωτογραφίες αφού πιστεύω μπορεί

Στάλθηκε από το MHA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτο απο μονο του λεει πολλα.Θα σχολιασω εγω λοιπον τη φωτο του s8...

Η κριτικη μιας φωτογραφιας δεν ειναι "μακροσκελη εκθεση με αρνητικα σχολια". Μακαρι να αφιερωνε καποιος και σε μια δικη μου φωτογραφια 20 λεπτα απο το χρονο του για να γραψει καποια κριτικη οπου πραγματικα θα ηταν τιμη μου και θα ελεγα 10 φορες ευχαριστω γιατι ετσι θα ξεφυγω απο τη στασιμοτητα και θα εξελιχθω φωτογραφικα.

Εδω μεσα υπαρχει κοσμος που τα τελευταια χρονια εχει κανει απιστευτα φωτογραφικα βηματα γιατι απλα πειραματιστηκε και εξεθεσε τον εαυτο του σε δημοσια κριτικη. Δυστυχως δεν βλεπουμε ολοι οι ανθρωποι με τον ιδιο τροπο τα πραγματα. Ειναι σα τη φωτογραφια οπου ολοι κοιταμε απο το σκοπευτρο προς την ιδια κατευθυνση αλλα παιρνουμε τελειως διαφορετικα αποτελεσματα γιατι δεν αρκει απλως να πατησεις το κουμπι χρειαζονται και αλλα πραγματα.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Ζητώ συγνώμη απο το Μανθο για το χαρακτηρισμό, απλά μου φάνηκε περίεργο τόσο θάψιμο για το S8 και τόσος έπαινος για το u11 χωρίς να έχουμε δει ποτέ πρόσωπα σε τοσο ελάχιστο φωτισμό όπως στο δικό μου δείγμα.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εξαιρετική αλλά όντως έχει περισσότερο φως από αυτή του S8,μου αρέσει η φυσικότητα που βγάζει στα πρόσωπα το HTC 11

Htc 10 auto

35771006812_1ebbf207be_c.jpgIMAG2712 by Guardian, on Flickr

35131912283_c889537611_c.jpgIMAG2717 by Guardian, on Flickr

Sent from my Black Leather Htc 10

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Παιδες μια ερωτηση ασχετα με το θορυβο και τις λεπτομερειες θελω να κανω σε καποιον που ξερει καλυτερα τη φωτογραφια απο μενα. Το bokeh effect στη φωτογραφια με τον Darth Vader, σας αρεσει; Το λεω πιο πολυ για το σημειο μπερτα-μπροστινο ποδι οπου μου φαινεται πολυ "αποτομη" καπως η αλλαγη απο φουλ θολο σε μη-θολο.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εξαιρετική αλλά όντως έχει περισσότερο φως από αυτή του S8,μου αρέσει η φυσικότητα που βγάζει στα πρόσωπα το HTC 11

Δεν ειναι για συγκριση με καποια αλλη...ειναι μια φωτο ασχετη εντελως.Δες την ξεχωριστα μονη της.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...