Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Ήθελα περισσότερη λεπτομέρεια σε κάποια σημεία όπως στον Κόκκινο τοίχο δεξιά.

Μα γιατί τέτοιες ρυθμίσεις? ο paok τραβάει με iso 50 και 1/3 χεράτη. Εσύ δεν μπορείς????

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

S7 edge

Βασίλη με το καδράρισμα που κάνεις, από το τίποτα δημιουργείς αριστουργήματα και αξιοποιείς κατάλληλα την κάμερα του κινητού, την ώρα που όλου εδω παλεύουμε στα σκοτάδια.

@@ΜΑΚ25

Συνέχισε την προσπάθεια.

Σαν πρώτο βήμα ψάξε στις ρυθμίσεις της κάμερας να βρεις το grid. Είναι δυο οριζόντιες και 2 κάθετες γραμμές που σε βοηθούν να έχεις σωστές κλέισεις στο πλάνο σου. Παράδειγμα στην πρώτη φωτογραφία θα μπορούσε ο δρόμος να είναι παράλληλος με τις οριζόντιες γραμμές και οι τοιχοι των κτηριων με τις κάθετες.

Στην τρίτη φώτο θα σε βοηθούσε να έχεις ευθεία γραμμή στον ορίζοντα και όχι να γερνει αριστερά.

Ψάξε στο youtube για βιντεο με συμβουλές για αρχαριους. Θα βρεις πολλά.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@mak25

Aν μπορεις θα ηθελα να βαζεις τις μεγαλες εικονες απο το Z5..

Είχα παρατήρηση απο mod να τις μικρύνω φίλε μου..

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@@ΜΑΚ25

Συνέχισε την προσπάθεια.

Σαν πρώτο βήμα ψάξε στις ρυθμίσεις της κάμερας να βρεις το grid. Είναι δυο οριζόντιες και 2 κάθετες γραμμές που σε βοηθούν να έχεις σωστές κλέισεις στο πλάνο σου. Παράδειγμα στην πρώτη φωτογραφία θα μπορούσε ο δρόμος να είναι παράλληλος με τις οριζόντιες γραμμές και οι τοιχοι των κτηριων με τις κάθετες.

Στην τρίτη φώτο θα σε βοηθούσε να έχεις ευθεία γραμμή στον ορίζοντα και όχι να γερνει αριστερά.

Ψάξε στο youtube για βιντεο με συμβουλές για αρχαριους. Θα βρεις πολλά.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.. Δεν ειμαι επαγγελματίας ουτε θελω να γινω..Προσπαθώ να πάρω το 100% απο το κινητό μου....

Τωρα σήμερα επέλεξα μια βροχερή μέρα για να δω τις δυνατοτητες του κινητου συμφωνα με αυτα που με συμβουλευσαν..Θα το κοιταξω αυτο που μου ειπες!!

Sony Ζ5 compact, Sony XZ1, Sony Xperia 5 - Samsung Galaxy tab S2 2016

Kia sportage ex full

Είχα παρατήρηση απο mod να τις μικρύνω φίλε μου..

Μαλλον σου ειχε πει για τα direct links που εβαζες.

Εγω λεω να μην ανεβαζεις (τραβας ) στα 8mpx αλλα στα ~20mpx (οσα εχει, δεν θυμαμαι ακριβως).

Και εννοειται παλι μεσω φλικρ τα λινκς.

Βασίλη με το καδράρισμα που κάνεις, από το τίποτα δημιουργείς αριστουργήματα και αξιοποιείς κατάλληλα την κάμερα του κινητού, την ώρα που όλου εδω παλεύουμε στα σκοτάδια...

@aptaliko:

Πολυ ωραια η φωτογραφια σου.. Θεμα και χρωματα εξαιρετικα!

Ευχαριστώ παιδιά, πρέπει να πω ότι ένα καλό τηλέφωνο και δεν αναφέρομαι μόνο σε τεχνικές επιδόσεις κάμερας αλλά γενικότερα στο όλο στήσιμο και την αίσθηση που έχεις στο χέρι σου, σε βοηθάει πολύ να παίξεις και να πειραματιστείς μαζί του ;).

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Ευχαριστώ παιδιά, πρέπει να πω ότι ένα καλό τηλέφωνο και δεν αναφέρομαι μόνο σε τεχνικές επιδόσεις κάμερας αλλά γενικότερα στο όλο στήσιμο και την αίσθηση που έχεις στο χέρι σου, σε βοηθάει πολύ να παίξεις και να πειραματιστείς μαζί του ;).

Το software της κάμερας θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά είναι προσαρμοσμένο σε χρήστες που απλά θέλουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην οθόνη του κινητού.

Πρόσωπα και βραδινές φωτογραφίζω μόνο σε manual γιατί εκτός ότι η επεξεργασία στο auto είναι υπερβολική αν δεις την ίδια φώτο σε dng και σε jpg σε πλήρες μέγεθος η μεγάλο ζουμ, δεν έχουν καμία σχέση.

Για πρόσωπα το βράδυ αναγκαστικά πρέπει να κατεβαίνει το κλείστρο κάτω από 1/15 και το iso όχι πάνω από 200.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Μαλλον σου ειχε πει για τα direct links που εβαζες.

Εγω λεω να μην ανεβαζεις (τραβας ) στα 8mpx αλλα στα ~20mpx (οσα εχει, δεν θυμαμαι ακριβως).

Και εννοειται παλι μεσω φλικρ τα λινκς.

Κατάλαβα τι εννοείς...είναι αναλόγως τη σκηνή φίλε μου!! Στις νυχτερινές τα 23mp δε κανουν καλο!!

Kia sportage ex full

Κατάλαβα τι εννοείς...είναι αναλόγως τη σκηνή φίλε μου!! Στις νυχτερινές τα 23mp δε κανουν καλο!!

Στις νυχτερινές που θα πας σε manual, η μεγαλύτερη επιτρεπτή ανάλυση είναι 8mpxls.

Όσο για το ότι στις νυχτερινές τα πολλά mpxls δεν είναι καλά, δεν ισχύει με τον τρόπο που το λες. Ναι, όταν σε μικρή επιφάνεια έχεις πολλά πίξελς (άρα μικρού μεγάθους) δεν είναι καλό σε νυχτερινές φωτογραφίες, αλλά αυτά τα πίξελς τα έχει έτσι και αλλιώς ο φακός. Είτε τραβάς σε 23 , είτε σε 2 , το μέγεθος του πίξελ δεν αλλάζει (εννοώ στον ίδιο φακό).

Μα γιατί τέτοιες ρυθμίσεις? ο paok τραβάει με iso 50 και 1/3 χεράτη. Εσύ δεν μπορείς????

Καταλαβαίνω πως θέλεις να ειρωνευτείς τον paok αλλά εγώ το έχω στο αυτόματο. Θα το επιχειρήσω όμως από περιέργεια.

Υ.Γ. Προσωπικά πάντα χεράτη βγάζω. Δεν χρησιμοποιώ ερωτικά βοηθήματα....:lol: :lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Καταλαβαίνω πως θέλεις να ειρωνευτείς τον paok αλλά εγώ το έχω στο αυτόματο. Θα το επιχειρήσω όμως από περιέργεια.

Υ.Γ. Προσωπικά πάντα χεράτη βγάζω. Δεν χρησιμοποιώ ερωτικά βοηθήματα....:lol: :lol:

Κανέναν δεν θέλω να ειρωνευτώ, αλίμονο!!

Απλά θέλω χεράτη σε αργό κλείστρο και να είναι εντελώς ακίνητη.

Με ήλιο πήγαμε με βροχή γυρίσαμε...Tropical volos (Sony Z5 compact) Η Πρώτη full auto η 2η με το γνωστο app αποεστίασης

27568234092_e10c727a33_h.jpgDSC_0098 by l200kerasia, on Flickr

27594344861_8300083bc7_h.jpg20160614_165708 by l200kerasia, on Flickr

Kia sportage ex full

Στις νυχτερινές που θα πας σε manual, η μεγαλύτερη επιτρεπτή ανάλυση είναι 8mpxls.

Όσο για το ότι στις νυχτερινές τα πολλά mpxls δεν είναι καλά, δεν ισχύει με τον τρόπο που το λες. Ναι, όταν σε μικρή επιφάνεια έχεις πολλά πίξελς (άρα μικρού μεγάθους) δεν είναι καλό σε νυχτερινές φωτογραφίες, αλλά αυτά τα πίξελς τα έχει έτσι και αλλιώς ο φακός. Είτε τραβάς σε 23 , είτε σε 2 , το μέγεθος του πίξελ δεν αλλάζει (εννοώ στον ίδιο φακό).

To φυσικο μεγεθος των pixels δεν αλλαζει, ομως αλλαζει το αποτελεσμα . Δεν θα αναφερθω οταν μπαινει στη μεση και το interpolation οπου γινεται και αλλο debayering (βλ νοκια-ms)

Ο θορυβος ανα pixel διαιρειτε στα τελικα mpx κανοντας σμικρυνση. (και αλλα πραματα βεβαια)

Πιο συγκεκριμενα για το ζ5 απο τα 20φευγα mpx στα 8 ειναι κερδος κατιτις παραπανω απο ενα στοπ στο θορυβο.

Αυτο ισχυει παντου και παντα εφοσον δεν γινεται με οποιονδηποτε τροπο crop (οπου η τελικη απεικονιση που βλεπεις ειναι αυτη που μπορει να αποδωσει το pixel).

Προσωπικα προτιμω να βλεπω τα συνολικα mpx που μπορει να προσφερει ο εκαστοτε αισθητηρας για αυτο και η αρχικη παρατηρηση μου προς τον mak25.

(αλλα και παλιοτερα επι νοκια στον οποιονδηποτε..ακομα και το 950 δλδ.)

Edited by xteacher

Με ήλιο πήγαμε με βροχή γυρίσαμε...Tropical volos (Sony Z5 compact) Η Πρώτη full auto η 2η με το γνωστο app αποεστίασης

27568234092_e10c727a33_h.jpgDSC_0098 by l200kerasia, on Flickr

27594344861_8300083bc7_h.jpg20160614_165708 by l200kerasia, on Flickr

Με ποιο ακριβώς app τραβάς με αποεστίαση;

Θάνος :)

To φυσικο μεγεθος των pixels δεν αλλαζει, ομως αλλαζει το αποτελεσμα . Δεν θα αναφερθω οταν μπαινει στη μεση και το interpolation οπου γινεται και αλλο debayering (βλ νοκια-ms)

Ο θορυβος ανα pixel διαιρειτε στα τελικα mpx κανοντας σμικρυνση. (και αλλα πραματα βεβαια)

Πιο συγκεκριμενα για το ζ5 απο τα 20φευγα mpx στα 8 ειναι κερδος κατιτις παραπανω απο ενα στοπ στο θορυβο.

Αυτο ισχυει παντου και παντα εφοσον δεν γινεται με οποιονδηποτε τροπο crop (οπου η τελικη απεικονιση που βλεπεις ειναι αυτη που μπορει να αποδωσει το pixel).

Προσωπικα προτιμω να βλεπω τα συνολικα mpx που μπορει να προσφερει ο εκαστοτε αισθητηρας για αυτο και η αρχικη παρατηρηση μου προς τον mak25.

(αλλα και παλιοτερα επι νοκια στον οποιονδηποτε..ακομα και το 950 δλδ.)

Αν κατάλαβα καλά, λές ότι αλλάζει το αποτέλεσμα επειδή στο 100% δεν μπορείς να ζουμάρεις τόσο, ώστε να αποκαλυφθούν οι ατέλειες που φαίνοται στα 23 mpxls @ 100% ζοομ ?? Καλά το κατάλαβα?

Με ποιο ακριβώς app τραβάς με αποεστίαση;

Το έχει φίλε το Z5 μέσα έτοιμο!!

Αλλη μία προς το σούρουπο!!

27571847212_7029165ee5_h.jpgDSC_0107 by l200kerasia, on Flickr

Kia sportage ex full

Αν κατάλαβα καλά, λές ότι αλλάζει το αποτέλεσμα επειδή στο 100% δεν μπορείς να ζουμάρεις τόσο, ώστε να αποκαλυφθούν οι ατέλειες που φαίνοται στα 23 mpxls @ 100% ζοομ ?? Καλά το κατάλαβα?

εε εχμ....δεν καταλαβα τι καταλαβες : p

Μπερδευεις την εννοια του ζουμ που δεν χρειαζεται. (η μπερδευομαι εγω μιας και το οριζω το ζουμ διαφορετικα)

Και στις δυο περιπτωσεις αναφερομαι σε 1-1 απεικονιση (η στο 100% αν αυτο σε βολευει).

Απλα στη μια περιπτωση το ενα pixel της οθονης αντιστοιχει σε 1 pixel του σενσορα (στα 23μπχ), ενω στην αλλη ενα pixel στην οθονη αντιστοιχει στο τελικο αποτελεσμα 4-ων pixel του σενσορα (που πλεον ειναι ενα).

Ολες οι ιδιοτητες πλεον θα διαιρουνται η πολλαπλασιαζονται με το 2 πλεον. (αναλυτικοτητα, θορυβος κλπ).

Ας πουμε οτι η σμικρυνση ειναι sw pixel enlargement.

υ,γ

Κατι αντιστοιχο συμβαινει και στις εκτυπωσεις. Πανω απο 300dpi κρυβει αρκετο θορυβο απο αυτο που θα εβλεπες στο pc.

Και επισης για αυτο και οι εικονες στο κινητο με 300-400ppi δειχνουν πιο ωραιες απο οτι στην οθονη του υπολογιστη που δυσκολα ξεπερναει τα 120ppi .

υ.γ2

Mπορει οντως να καταλαβες αυτο που εννοουσα πριν, απλα με μπερδεψε ο τροπος που το εγραψες και προσπαθησα να το θεσω διαφορετικα μηπως γινει πιο ξεκαθαρο απο τη μερια μου.

Edited by xteacher

Lumia 640 xl αυτόματο.

27672136555_19589bc653_c.jpgWP_20160611_12_53_04_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr

27393657360_d68f021d0d_c.jpgWP_20160611_10_45_37_Rich by Nikos Manousakis, on Flickr

Μπράβο Νίκο....

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...