Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Περα οτι ελεγες το αναποδο παλιοτερα...δε θα σταθω καθολου σε αυτο.

Μιας και εχεις τη πλατεια στα ποδια σου παιζει να παρεις το ιδιο καδρο με το μαμα προγραμμα και με hdr+ και χωρις??

Νομιζω οτι ειναι ιδιαιτεροτητα του συγκεκριμενου προγραμματος (στο cortex αναφερομαι) με τα σταγονιδια και το φως που πεφτει απο τη λαμπα πισω παρα κατι αλλο.

Αν μπορεις...καλο θα ηταν.

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

To 98% της φωτογραφιας ειναι αψογο και το 2% εχει θορυβο.

Βλεπεις εσυ κατι διαφορετικο? εαν βλεπεις παρακαλω να το δουμε

Δεν είναι το 2%, αλλά τουλάχιστον το 20% και το θέμα είναι πως ο θόρυβος είναι τόσο έντονος που χαλάει όλη την φωτογραφία. Από πάνω μέχρι κάτω όλη η αριστερή μεριά έχει "κακό" θόρυβο που χτυπάει άσχημα.

Δεν είναι το 2%, αλλά τουλάχιστον το 20% και το θέμα είναι πως ο θόρυβος είναι τόσο έντονος που χαλάει όλη την φωτογραφία. Από πάνω μέχρι κάτω όλη η αριστερή μεριά έχει "κακό" θόρυβο που χτυπάει άσχημα.

Αμα την βγαλω με hdr+ ...τα αποτελεσματα θα ειναι πολυ χειροτερα οσον αφορα τον θορυβο.

To 98% της φωτογραφιας ειναι αψογο και το 2% εχει θορυβο.

Βλεπεις εσυ κατι διαφορετικο? εαν βλεπεις παρακαλω να το δουμε

Εσύ βλέπεις κάτι άψογο, εγώ και κάποιοι άλλοι όχι.

Το αντικείμενο φωτογράφισης εδώ είναι το συντριβάνι. Στην άλλη ήταν το άτομο. Σου εφταιγε στη φωτογραφία ο θόρυβος σε σημείο που δεν είχε καμιά σχέση. Και εδώ αν και λίγο όντως, είναι ορατός και είναι σε πρώτο πλάνο. Αν η δικιά μου κρίση δεν είναι σωστή, τότε το λιγότερο που θα πρέπει να κάνεις είναι να αναλογιστείς για τα δικά σου μέτρα και σταθμά.

Το κινητό είναι άψογο στη φωτογραφία πάντως για κάποιον που αναρωτιέται, αλλά επαναλαμβάνω δεν αναδεικνύεται από τέτοια δείγματα.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν, όπως είχα υποσχεθεί, ανεβάζω μερικές φωτογραφίες από το αγαπημένο μου Lumia 1020 τραβηγμένες σε AUTO, με το FLASH OFF και βοηθώντας το FOCUS όπου αποτύγχανε (στις μισές φωτογραφίες απέτυχε το autofocus).

Πρόκειται για λήψεις σε ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Τόσο σκοτεινές που δε θα έμπαινα καν στον κόπο να βγάλω το κινητό από την τσέπη. Για το λόγο αυτό οι περισσότερες φωτογραφίες που έβγαλα ήταν άχρηστες. Δεν προσπάθησα να πειράξω τίποτα στις ρυθμίσεις πέρα από την εστίαση, δεν το έστησα σε τρίποδο. Συμπεριφέρθηκα σα να ήμουν μια βόλτα στις διακοπές μου και ήθελα να βγάλω μια φωτογραφία κάτι που έβλεπα, ενώ η παρέα μου περιμένει για μερικά δευτερόλεπτα.

Τυχαία είχα και την Canon EOS 100D ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΤ ΦΑΚΟ (18-55 IS STM), μία μηχανή που αγοράζετε πολύυυυυ φτηνά και έβγαζα και μία λήψη με αυτήν μετά από κάθε λήψη του Lumia. Μιλάμε για λήψεις on the fly. Και στη μηχανή στο Mode FLASH OFF και όλα τα άλλα στο AUTO.

Ο λόγος που τις ανεβάζω είναι ο εξής: το κινητό είναι στο σημείο που δε σου δίνει καν την ανάμνηση για αυτό που ήθελες να βγάλεις. Η φωτογραφία είναι για πέταμα. Είτε έχεις το αρχείο είτε το διέγραψες δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο που θα θυμάσαι τις διακοπές σου. :D

Η κάμερα είναι στο κατώτερο όριο χρήσης της. Είναι ακόμη στο όριο που εγώ θα την σήκωνα για να βγάλω κάτι.

Στην πραγατικότητα με τη μηχανή θα έμπαινα στον κόπο να αγγίξω τη ροδέλα και να τη βάλω σε κάποιο mode σε 2 δευτρερόλεπτα ή και να βγάλω μια φωτογραφία σε ημιαυτόματο mode (π.χ. shutter priority). Ή θα είχα πάνω ένα πιο γρήγορο φακό.

Θα κάνω και άλλα τεστάκια υπό διαφορετικές υποθέσεις εργασίας σιγά-σιγά. Η σημερινή υπόθεση είναι: εκεί που το κινητό σε αφήνει χωρίς τίποτα, η μηχανή μπορεί να βγάλει κάτι που να αντιλαμβάνεσαι τη βλέπεις χωρίς καν να μπεις ακόμη και στα έτοιμα προεπιλεγμένα modes που όλες οι entry level DSLR έχουν.

Μην ξεχνάτε ότι η μηχανή τραβάει με Max Aperture f3.5 και σε κάποιες φωτογραφίες f5.6, ενώ το κινητό f2.2...

ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ. Θέλω απλώς να δείξω πόσο συνεχίζει η μηχανή με τον κιτ φακό μετά το τέλος του κινητού και τα δύο στο AUTO. Μία σύγκριση της εμπειρίας που παίρνετε στο AUTO με το κάθε ένα σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού, χωρίς να έχετε γρήγορο φακό (με 100 περίπου ευρώ παίρνετε έναν Canon 50mm f1.8 II που είναι πιο γρήγορος από του κινητού, δίχως καν να λάβουμε υπόψη την ποιότητα του γυαλιού κτλ.)

(έχω υποσχεθεί και δοκιμές σε πιο manual ρυθμίσεις και στα δύο και να βάλω και το Galaxy s6 στη σύγκριση κάποια στιγμή, δεν το ξεχνάω)

Παραθέτω μερικά δείγματα και όλες οι λήψεις με τα EXIF βρίσκονται εδώ: https://flic.kr/s/aHskAJH55M

Οι πρώτες ανήκουν στο 1020:

27059789902_d1ff95687c_k.jpg01 by jimzipo, on Flickr

27059946212_6c5295f0f0_k.jpg02 by jimzipo, on Flickr

27086519011_0ef77518d4_k.jpg03 by jimzipo, on Flickr

26549136544_60a015c8f1_k.jpg04 by jimzipo, on Flickr

Edited by jimzipo

Εσύ βλέπεις κάτι άψογο, εγώ και κάποιοι άλλοι όχι.

Το αντικείμενο φωτογράφισης εδώ είναι το συντριβάνι. Στην άλλη ήταν το άτομο. Σου εφταιγε στη φωτογραφία ο θόρυβος σε σημείο που δεν είχε καμιά σχέση. Και εδώ αν και λίγο όντως, είναι ορατός και είναι σε πρώτο πλάνο. Αν η δικιά μου κρίση δεν είναι σωστή, τότε το λιγότερο που θα πρέπει να κάνεις είναι να αναλογιστείς για τα δικά σου μέτρα και σταθμά.

Το κινητό είναι άψογο στη φωτογραφία πάντως για κάποιον που αναρωτιέται, αλλά επαναλαμβάνω δεν αναδεικνύεται από τέτοια δείγματα.

Αψογο δεν ειναι...για εναν μεσο χρηστη ειναι αρκετα καλο.

Για εναν απαιτητικο χρηστη δεν κανει.

Nexus 5x

1.google camera auto

2.google camera hdr+

3.cortex camera

27156538745_cbc5ac619e_c.jpgauto by foxy4270, on Flickr

27156560325_fa1a17e756_c.jpghdr+ by foxy4270, on Flickr

26550626634_2cb1b620f0_c.jpgcortex by foxy4270, on Flickr

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

Η cortex βγάζει πάλι θόρυβο σε διάσπαρτα σημεία, η δε αυτόματη έχει εξαφανίσει όλα τα πρόσωπα και κάθε λεπτομέρεια.. σαφέστατα η hdr+ καλύτερη απ όλες με διαφορά

Η cortex βγάζει πάλι θόρυβο σε διάσπαρτα σημεία, η δε αυτόματη έχει εξαφανίσει όλα τα πρόσωπα και κάθε λεπτομέρεια.. σαφέστατα η hdr+ καλύτερη απ όλες με διαφορά

To hdr+ το παλευει αλλα εχει θορυβο παντου...η cortex εχει σε καποια λιγα σημεια θορυβο αλλα σε ποιοτητα δεν παιζεται.

Αμα ζουμαρεις δε η διαφορα υπερ της μεγαλωνει.

crop 100%

1.hdr+

2.cortex

26552582693_3635d48dcf_c.jpghdr+12 by foxy4270, on Flickr

26551158714_b443d1bb08_c.jpgcortex12 by foxy4270, on Flickr

Edited by paok4270

... Πολυ καλη η τελευταια με την προβλητα, αλλα θα την ηθελα λιγο πιο αριστερα την καμερα, ωστε να μην φαινεται απο τα δεξια το τελος της προβλητας και παλι θαλασσας.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος...

Ευχαριστώ για τη ματιά και το σχόλιο,

κάπως έτσι τη φαντάζεσαι; νομίζω και εγώ ότι της πηγαίνει καλύτερα ;).

26552615733_c772fdbec6_c.jpg2016-05-22_01-04-37 by V M, on Flickr

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

To hdr+ το παλευει αλλα εχει θορυβο παντου...η cortex εχει σε καποια λιγα σημεια θορυβο αλλα σε ποιοτητα δεν παιζεται.

Κανε και ενα αντιστοιχο crop στον ανθρωπο κεντρο-δεξια και ειμαστε καλυμενοι.

Καποιο κολλημα τραβαει η cortex. Προσωπικα θα χρησιμοποιουσα την (τις) hdr+.

Oτι θορυβο και να βγαλει φευγει σχετικα ευκολα. Τα r-g-b pixels που ηρθαν απο το πουθενα ...δεν ξερω πως θα φυγουν και τι θα αφησουν πισω τους.

Προφανως και στο συντριβανι παλι η hdr+ θα εβγαινε καλυτερη.

Δεν ξερω αν η cortex προυποθετει τριποδο και σταθερα αντικειμενα..αλλα για τετοια snapshots δεν κανει.

Και μια Απταλικια από μένα:)

2016-05-21_04-14-35

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160521/b8562ebc3ee4097e0fc1eb32e7cc3891.jpg

Κώστα μου αρέσει, αν έλειπαν και τα αυτοκίνητα για να καθαρίσει το background και να ασχοληθώ απερίσπατος με το κεντρικό θέμα της γάτας θα ήταν σούπερ. Θέλει επίσης να κατεβάσεις και λίγο το φωτισμό για να αναδείξεις επιπλέον λεπτομέρειες. Η ματιά της γάτας με αναγκάζει να ψάξω να δω τι κοιτάζει οπότε με έβαλες σε σκέψη και προβληματισμό όπερ σημαίνει ότι με κέρδισες ως θεατή. Στα θετικά επίσης ότι δεν έβαλες το άνοιγμα και τη γάτα στο κέντρο του πλάνου κάτι που θα έπρεπε να γίνει αν η γάτα κοίταζε ευθεία, τώρα που κοιτάζει δεξιά και το παιχνίδι μεταφέρεται προς σ'αυτή την κατεύθυνση μοιραία πρέπει και σωστά έδωσες χώρο δράσης προς τα εκεί. Αν περίμενες και λίγο για να καταγράψεις καμιά σκιά περαστικού από τα δεξιά θα μιλάγαμε τώρα για κάτι εξαιρετικό.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Ή κριση - άποψη για μία φωτογραφία δεν είναι εμπάθεια. Λάθος το εκλαμβανεις paok.

Η κρίση, η άποψη και ο σχολιασμός είναι αυτό που θέλουν, χρειάζονται αλλά και πρέπει να επιζητούν όλοι οι φωτογράφοι από τον ερασιτέχνη μέχρι τον επαγγελματία. Η ενασχόληση είναι τιμή για το φωτογράφο αλλά και βελτίωση του έργου του.

Κώστα μου αρέσει, αν έλειπαν και τα αυτοκίνητα για να καθαρίσει το background και να ασχοληθώ απερίσπατος με το κεντρικό θέμα της γάτας θα ήταν σούπερ. Θέλει επίσης να κατεβάσεις και λίγο το φωτισμό για να αναδείξεις επιπλέον λεπτομέρειες. Η ματιά της γάτας με αναγκάζει να ψάξω να δω τι κοιτάζει οπότε με έβαλες σε σκέψη και προβληματισμό όπερ σημαίνει ότι με κέρδισες ως θεατή. Στα θετικά επίσης ότι δεν έβαλες το άνοιγμα και τη γάτα στο κέντρο του πλάνου κάτι που θα έπρεπε να γίνει αν η γάτα κοίταζε ευθεία, τώρα που κοιτάζει δεξιά και το παιχνίδι μεταφέρεται προς σ'αυτή την κατεύθυνση μοιραία πρέπει και σωστά έδωσες χώρο δράσης προς τα εκεί. Αν περίμενες και λίγο για να καταγράψεις καμιά σκιά περαστικού από τα δεξιά θα μιλάγαμε τώρα για κάτι εξαιρετικό.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Βασίλη.

Το σκηνικό παρουσιάστηκε ξαφνικά μπροστά μου και βασικά οφείλεται στην ταχύτητα με την οποία ανοίγει και τραβά η κάμερα του S7 γιατί η γάτα με το που άκουσε τον θόρυβο του κλείστρου γύρισε με κοίταξε και έγινε πύραυλος.

Το αυτοκίνητο με ενόχλησε αλλά δεν είχα την κατάλληλη εφαρμογή στο κινητό να το διαγράψω.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Κανε και ενα αντιστοιχο crop στον ανθρωπο κεντρο-δεξια και ειμαστε καλυμενοι.

Καποιο κολλημα τραβαει η cortex. Προσωπικα θα χρησιμοποιουσα την (τις) hdr+.

Oτι θορυβο και να βγαλει φευγει σχετικα ευκολα. Τα r-g-b pixels που ηρθαν απο το πουθενα ...δεν ξερω πως θα φυγουν και τι θα αφησουν πισω τους.

Προφανως και στο συντριβανι παλι η hdr+ θα εβγαινε καλυτερη.

Δεν ξερω αν η cortex προυποθετει τριποδο και σταθερα αντικειμενα..αλλα για τετοια snapshots δεν κανει.

Τα r-g-b pixels που ηρθαν απο το πουθενα ...δεν ξερω πως θα φυγουν και τι θα αφησουν πισω τους.

Kλαιω...:lol::lol::lol:

Προφανως θα διορθωθει με καποιο update.Τωρα βγηκε απο την beta Η εφαρμογη.

Αυτα τα διασπαρτα Hot pixels δεν δικαιολογουνται και δεν εμφανιζονται παντα.

Το hdr+ κανει καλη δουλεια αλλα δεν ειναι για δυσκολες σκηνες.

Nexus 5x

1.google camera auto

2.google camera hdr+

3.cortex camera

Χάλι μαυρο το cortex camera. Σαν corrupted ειναι η φωτογραφια.

----- προσθήκη μηνύματος 115 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δε βλεπω να εχει παραμορφωθει κατι...τρελλη λεπτομερεια βλεπω και ανυπαρκτο θορυβο για τετοια σκηνη.

Ενα κομματι στ'αριστερα εχει θορυβο που αντιπροσωπευει το 2% της σκηνης.

Αυτο που βλεπω ειναι οτι βγαζετε αρνητικοτητα και εμπαθεια.

ζητω συγνώμη απο τον developer του cortex camera για την αρνητικότητα και την εμπάθεια αλλα πρέπει να φτιαξει την εφαρμογή του.

Ευχαριστώ για τη ματιά και το σχόλιο,

κάπως έτσι τη φαντάζεσαι; νομίζω και εγώ ότι της πηγαίνει καλύτερα ;).

26552615733_c772fdbec6_c.jpg2016-05-22_01-04-37 by V M, on Flickr

Ναι Βασιλη, πολυ καλυτερα ετσι. :)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Βασίλη.

Το σκηνικό παρουσιάστηκε ξαφνικά μπροστά μου και βασικά οφείλεται στην ταχύτητα με την οποία ανοίγει και τραβά η κάμερα του S7 γιατί η γάτα με το που άκουσε τον θόρυβο του κλείστρου γύρισε με κοίταξε και έγινε πύραυλος.

Το αυτοκίνητο με ενόχλησε αλλά δεν είχα την κατάλληλη εφαρμογή στο κινητό να το διαγράψω.

Touch Retouch, η απόλυτη εφαρμογή και ειδικά σε Note είναι όλα τα λεφτά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Υπάρχουν τέτοιες περιποιημενες εκτάσεις πρασίνου δίπλα σε αστικό ιστό; Δύσκολο έως απίθανο. Ουσιαστικά μόνο στο εξωτερικό βλέπεις τέτοιες εικόνες που οι άνθρωποι δεν έχουν τη μικροαστική αντίληψη που έχουμε εμείς. Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Μπράβο! Πολύ καλό. Respect στους Κερκυραιους.

Αν έλειπε και ή ελληνική νοοτροπία σαν αυτόν δεξιά με το αυτοκίνητο που έχει μπει δειλά στο πράσινο, θα ήταν καλύτερα :)

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Η συγκεκριμένη έκταση ειναι στην κεντρικη Πλατεία Λιστον.

Είναι περιποιημένη λιγο παραπάνω για αλλο ενα λόγο. Στο κεντρο που βλεπεις μια λωρίδα, αυτο ειναι το κεντρο ενός γηπέδου Κρίκετ. Εδω στην Κερκυρα το αθλημα εχει παραμείνει απο την Αγγλοκρατεια, υπάρχει κανονικό πρωτάθλημα, η εθνική Ελλάδος είναι μια επίλεκτη απο την Κέρκυρα.

Βεβαια υπάρχει και άλλο ένα γήπεδο στην Κέρκυρα για το πρωτάθλημα, αλλά εδώ γίνονται διεθνείς διοργανώσεις, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα λυκείων που έγινε πέρσι.

Από μία άλλη οπτική γωνία. Απλά για να δείτε το μέρος.

Liston, Corfu

Χάλι μαυρο το cortex camera. Σαν corrupted ειναι η φωτογραφια.

----- προσθήκη μηνύματος 115 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ζητω συγνώμη απο τον developer του cortex camera για την αρνητικότητα και την εμπάθεια αλλα πρέπει να φτιαξει την εφαρμογή του.

Χάλι μαυρο το cortex camera.

σοβαρα?

Γι αυτο την ψαχνατε ολοι να την βρειτε στο play store?

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...