Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Η φωτογραφία του νέξους έχει περισσότερη λεπτομέρεια, επειδή είναι πιο σκοτεινή.

Αν και του lg ήταν ομοίως σκοτεινή, πιστεύω ότι θα ήταν στο ίδιο επίπεδο λεπτομέρειας. Πάντως, σαν πορτραίτο, μου αρέσει καλύτερα του lg.

(μην πέσετε να με φάτε).

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η φωτογραφία του νέξους έχει περισσότερη λεπτομέρεια, επειδή είναι πιο σκοτεινή.

Αν και του lg ήταν ομοίως σκοτεινή, πιστεύω ότι θα ήταν στο ίδιο επίπεδο λεπτομέρειας. Πάντως, σαν πορτραίτο, μου αρέσει καλύτερα του lg.

(μην πέσετε να με φάτε).

Μα και τα δυο τηλέφωνα LG ειναι :p

Η φωτογραφία του 950 εφόσον είναι της microsoft δεν είναι ενδεικτική. Όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνάσματα για να προωθήσουν τα προιόντα τους.

Από την άλλη η φώτο του Saleakos αν δεν υπήρχε η συγκριτική του G4, που δείχνει την ανωτερότητα του 5Χ, θα έλεγα εντάξει πολύ καλή αλλά το iPad λειτουργεί σαν πηγή φωτός και μάλιστα λευκού, όπως η λευκή ομπρέλα που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι για να φωτίζει τις σκιες του προσώπου χωρίς να το καίει. Στην ίδια φιλοσοφία βασίζεται και το "φλας" της λευκής οθόνης στις σελφι.

Ομως εδώ έχουμε το 5Χ να δίνει εξαιρετική λεπτομέρεια και φαίνεται ξεκάθαρα οτι δεν μπορεί να το ακολουθήσει το G4 το οποίο είναι κι αυτό πολύ καλό.

Δοκίμασα κι εγώ με το S7. Δεν έβαλα iPad αλλά ένα λευκό γυαλιστερό χαρτί να αντανακλά το φως στο πρόσωπο ώστε να εκμηδενίσει τις σκιές. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Σαν ημερησια φωτογραφία αλλά όχι στα επίπεδα του 5Χ. Δεν ξέρω πόσο κοντά ηταν, γιατί φωτογράφισα την κόρη μου που το προσωπο της είναι εντελώς φλατ λογο ηλικιας. Δεν υπάρχουν ουτε ρυτιδες ουτε πόροι στο δερμα. Ομως πιστευω ότι είναι ενα σκαλί πιό κατω.

Το αποτέλεσμα που δίνει το HDR+ είναι τέλειο. Φοβερή ιδέα από την Google.

Δεν ξερω σε τι αναφερεσαι ως "τεχνασματα"...αλλα το μονο που χρησιμοποιησε η microsoft ειναι φωτα.

Ειναι πολυ βασικο στη φωτογραφιση.

Το φως απο ταμπλετ/κινητα ειναι χαλια για φωτογραφιση. Καλυτερο απο το τιποτα αλλα "λευκο" δεν το λες και ουδεμια σχεση με οτι χρησιμοποιουν σε ομπρελες/softbox κλπ. (και οχι δεν αναφερομαι στην ενταση αλλα στη ποιοτητα).

Θα πω στο σαλεακο να κανει μια δοκιμη ακομα (με δικες "μου" ρυθμισεις)..οχι για να βγει καλυτερο το g4..δε με απασχολει ..απλα να δω αν θα κερδισει κατι παραπανω.

Επίσης του G4 ειναι σε πιο μακρινή απόσταση, μικρή μεν αλλά επιδράει στο συνολικό αποτέλεσμα (στις λεπτομέρειες δηλαδή)

Δεν ξερω σε τι αναφερεσαι ως "τεχνασματα"...αλλα το μονο που χρησιμοποιησε η microsoft ειναι φωτα.

Ειναι πολυ βασικο στη φωτογραφιση.

Το φως απο ταμπλετ/κινητα ειναι χαλια για φωτογραφιση. Καλυτερο απο το τιποτα αλλα "λευκο" δεν το λες και ουδεμια σχεση με οτι χρησιμοποιουν σε ομπρελες/softbox κλπ. (και οχι δεν αναφερομαι στην ενταση αλλα στη ποιοτητα).

Θα πω στο σαλεακο να κανει μια δοκιμη ακομα (με δικες "μου" ρυθμισεις)..οχι για να βγει καλυτερο το g4..δε με απασχολει ..απλα να δω αν θα κερδισει κατι παραπανω.

Δάσκαλε δεν παίζουμε με τις λέξεις. Καταλαβαίνει πολύ καλά κάποιος τι θέλω να πω.

Και ο ειδικός φωτισμός τέχνασμα είναι όταν θέλεις να προβάλεις τις ικανότητες μιας κάμερας σε πορτρέτο, από την στιγμή που ο χρήστης δεν θα τον έχει στην διάθεση του όταν φωτογραφίζει τα παιδιά του.

Ούτε έχει πολύ σημασία το αν δίνει την ίδια ποιότητα φωτός το ipad με τον αντανακλαστήρα που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι.

Δεν παύει να φωτίζει το πρόσωπο και να εμποδίζει τις σκιές.

Άλλωστε έγραψα ότι παρόμοια φιλοσοφία έχει η λευκή οθόνη που χρησιμοποιούν τελευταία το iPhone και άλλες συσκευές στις σελφι.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δάσκαλε δεν παίζουμε με τις λέξεις. Καταλαβαίνει πολύ καλά κάποιος τι θέλω να πω.

Και ο ειδικός φωτισμός τέχνασμα είναι όταν θέλεις να προβάλεις τις ικανότητες μιας κάμερας σε πορτρέτο, από την στιγμή που ο χρήστης δεν θα τον έχει στην διάθεση του όταν φωτογραφίζει τα παιδιά του.

Ούτε έχει πολύ σημασία το αν δίνει την ίδια ποιότητα φωτός το ipad με τον αντανακλαστήρα που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι.

Δεν παύει να φωτίζει το πρόσωπο και να εμποδίζει τις σκιές.

Άλλωστε έγραψα ότι παρόμοια φιλοσοφία έχει η λευκή οθόνη που χρησιμοποιούν τελευταία το iPhone και άλλες συσκευές στις σελφι.

Η λεξη "τεχνασματα" χτυπαει καπως οταν αφηνεις να εννοηθει το οτιδηποτε και απλα ηθελα να το ξεκαθαρισω.

Και δεν ειμαι καν φαν του 950 για να το υποστηριξω αυτο η τον παοκ. (οχι οτι ειναι κακο).

Απο την αλλη, αλλο να εχεις φωτα και αλλο να ξερεις να τα στηνεις. Γενικα μιλωντας και οχι προσωπικα.

Το εχω δει καμποσες φορες.

Το οτι μου/σου/μας/σας αρεσει να βλεπουμε πορους ειναι παιχνιδι των σκιων και οχι απλα "φως" με την ισοπεδωτικη εννοια.

Aν το "μπουκωσεις" με φως μια flat εικονα θα παρεις.

Περι λευκου φωτος απλα εκανα το διαχωρισμο.

Δε μου αρεσουν ισοπεδωτικες δηλωσεις απο τη στιγμη που υπαρχει διαχωρισμος.

υ.γ

Με ψιλοενοχλει η λεξη "δασκαλος" ..Το εχω πει (πλεον δευτερη φορα δημοσια και σε πμ συχνα πυκνα) οτι ουδεμια σχεση εχω με δασκαλικια/καθηγητηλικια.

Απλα για οσους μας διαβαζουν αποσπασματικα.

Edited by xteacher

Ελα babill, με τα πορτραιτα σου και το nexus.

Αφιερωμενη Lumia 950 portrait...αντε γεια

26667479210_f5acd8eea6_c.jpgWP_20150924_09_23_31_Pro by foxy4270, on Flickr

Είναι κρίμα απο τις 1200 φωτογραφίες που έχουν ανεβεί στο group του 950 στο Flickr, να μη μπορείς να βρεις ένα πορτραίτο της προκοπής για να μας πασάρεις τελικώς το sample photo της Microsoft...

Είναι κρίμα απο τις 1200 φωτογραφίες που έχουν ανεβεί στο group του 950 στο Flickr, να μη μπορείς να βρεις ένα πορτραίτο της προκοπής για να μας πασάρεις τελικώς το sample photo της Microsoft...

Νομίζω ότι ο φίλος μας ο Paok ήδη θα ετοιμάζει ένα καλό πορτρέτο να μας δείξει. Προσωπικά θα ήθελα ένα γραφικό (με την καλή έννοια) πρόσωπο π.χ. ενός ηλικιωμένου ανθρώπου σκαμένο από τα χρόνια και την ταλαπωρία για να γράψουν καλά οι φωτοσκιάσεις. Μάλιστα αν ήταν δίπλα σε παράθυρο όπου η μία πλευρά θα ήταν πιο φωτισμένη από την άλλη θα ήταν σούπερ. Τώρα αν ζήταγα και σε B/W θα ήταν πολύ; :rolleyes:

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Υπονοεις κατι? ειναι η φωτο τραβηγμενη απο το 950? ναι η οχι?

Φυσικά και είναι, την έχεις ξανά ανεβάσει, είναι ο λόγος ίσως που αποφάσισες να πάρεις το 950...

Sent from my iPad using Tapatalk

Φυσικά και είναι, την έχεις ξανά ανεβάσει, είναι ο λόγος ίσως που αποφάσισες να πάρεις το 950...

Sent from my iPad using Tapatalk

κι οχι μονο...

Αν οι promotion φωτογραφίες είναι λόγος αγοράς κινητού, τότε θα πρέπει να παίρνουμε τη μια συσκευή μετά την άλλη. Δεν πιστεύω κανείς να νομίζει, ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι..... "αγνές "....

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Επαγγελματίας μοντέλο, σε στουντιο, με επαγγελματικό φωτισμό, manual / raw / επεξεργασία κτλ, sorry αλλα δεν νομίζω να υπάρχει κινητό που συζητάμε εδω και δεν θα έβγαζε πορτρέτο με τουλάχιστον ικανοποιητικο wow factor!

Επαγγελματίας μοντέλο, σε στουντιο, με επαγγελματικό φωτισμό, manual / raw / επεξεργασία κτλ, sorry αλλα δεν νομίζω να υπάρχει κινητό που συζητάμε εδω και δεν θα έβγαζε πορτρέτο με τουλάχιστον ικανοποιητικο wow factor!

Δεν ειναι επεξεργασμενη η φωτο...ουτε raw ειναι ουτε τιποτα.Ενα απλο jpeg αρχειο.

Απλα αδυνατειτε να το πιστεψετε επειδη ειναι τοσο εντυπωσιακη...

Edited by paok4270

Δεν ειναι επεξεργασμενη η φωτο...ουτε raw ειναι ουτε τιποτα.Ενα απλο jpeg αρχειο.

Απλα αδυνατειτε να το πιστεψετε επειδη ειναι τοσο εντυπωσιακη...

Τοτε πολυ ευκολα μπορει να ξαναβγει εφοσον εχεις την συσκευή...αναμενουμε τα δικα σου πορτραιτα λοιπον για να βγαλουμε τα συμπερασματα μας

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τοτε πολυ ευκολα μπορει να ξαναβγει εφοσον εχεις την συσκευή...αναμενουμε τα δικα σου πορτραιτα λοιπον για να βγαλουμε τα συμπερασματα μας

Saleakos φαντάζομαι οτι θα εννοείς να βγει μια παρόμοια στο auto χωρίς τρίποδο, σε κοντινό, τόσο σε καλό φωτισμό όπως είναι η κοπέλα, όσο και σε δύσκολο φωτισμό όπως ήταν το παράδειγμά σου.

Ειμαι περίεργος να δω αν όντως τη βγάζει τόσο φυσική, χωρίς nr που είναι σαν να έχει κάνει ελαφρό μακιγιάζ στα πρόσωπα.

Επίμένω ότι στο nexus δεν το είδα αυτό και φαίνονταν μέχρι και οι πόροι του δέρματος....

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Lumia 640XL

26906198946_063651e081_z.jpgLumia 640 XL manual mode by Giwrgos George, on Flickr

Λιγο μεγαλύτερη ταχύτητα για να μην σου βγαίνουν κουνημένες οταν τραβάς με το χέρι και αν ο φωτισμός ειναι πολυ

χαμηλός τοτε ανέβαζε το iso στα 100-200. Πειραματίσου ...

Τωρα αναλωνόμαστε με τα πορτραίτα και δεν δίνουμε συμβουλές...:X :lol:

Λιγο μεγαλύτερη ταχύτητα για να μην σου βγαίνουν κουνημένες οταν τραβάς με το χέρι και αν ο φωτισμός ειναι πολυ

χαμηλός τοτε ανέβαζε το iso στα 100-200. Πειραματίσου ...

Τωρα αναλωνόμαστε με τα πορτραίτα και δεν δίνουμε συμβουλές...:X :lol:

Θα βγει πολύ κόκκος έτσι όπως λες,προτιμώ να φαίνεται λίγο θολή παρά με κόκκο,κάνει πολύ κακή επεξεργασία το 640 XL στις νυχτερινές φωτογραφίες..

S7 edge στο αυτόματο με αύξηση αντίθεσης. Είπα αφού δεν έβαλα χρώμα στις προηγούμενες να ρεφάρω τώρα :lol:

26874206285_db8bbb0d51_c.jpg2016-05-07_10-12-40 by V M, on Flickr

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Εχω ανεβασει πολλες με προσωπα και σε διαφορετικες συνθηκες.Εχω καλυψει ολη τη γκαμα.

Θα βγει πολύ κόκκος έτσι όπως λες,προτιμώ να φαίνεται λίγο θολή παρά με κόκκο,κάνει πολύ κακή επεξεργασία το 640 XL στις νυχτερινές φωτογραφίες..

προτιμώ να φαίνεται λίγο θολή παρά με κόκκο

Ειναι δυνατον? διαβασα καλα? η με ξεγελουν τα ματια μου?

Βαλε 1/4 και iso 200 και τραβα

# aptaliko

Βασίλη μας έκοψε το like το Tapatalk.

Υπέροχη φωτογραφία.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

προτιμώ να φαίνεται λίγο θολή παρά με κόκκο

Ειναι δυνατον? διαβασα καλα? η με ξεγελουν τα ματια μου?

Βαλε 1/4 και iso 200 και τραβα

Καλά βλέπεις σου απάντησα,το κινητό το ξέρω πολύ καλά,όταν ρίχνεις to shutter βγαίνει πολύ θόρυβος,είναι θέμα microsoft,ελπίζω να βελτιωθεί με κάνα update...Εκτός και αν είσαι σε κάνα χώρο με φωτισμό γηπέδου..

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...