Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Lumia 640 xl αυτόματο.

24990513136_a35e8e7708_c.jpgWP_20160213_14_08_29_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr

24721325360_4a903b60a9_c.jpgWP_20160213_09_21_13_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr

Πόσο κοστίζει το συγκεκριμένο κινητό και βγάζει τόσο καλές φωτογραφίες?

Καλά έλεγε ο paok (αργείς??? ) ότι όλα τα Lumia βγάζουν καλές φωτογραφίες....

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Εγω το το εχω παρει 230 αλλα τωρα ειναι σε προσφορά στο Γερμανό 180 ευρω το 4g.

Μιλάω παντα για το xl.

Εγω το το εχω παρει 230 αλλα τωρα ειναι σε προσφορά στο Γερμανό 180 ευρω το 4g.

Μιλάω παντα για το xl.

Πραγματικά οι ημερίσιες του είναι αξιοπρεπέστατες. Για τη τιμή του δε το συζητώ καν...

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για να σοβαρευόμαστε...

Microsoft Lumia 950 στο χέρι με manual settings

Τα χρώματα της σκηνής που αποτυπώνονται είναι απόλυτα ρεαλιστικά.

24424448303_abe5b3b911_k.jpgWP_20160215_20_41_16_Pro by James C, on Flickr"]24424448303_abe5b3b911_k.jpgWP_20160215_20_41_16_Pro by James C, on Flickr[/url]

- There is no place like 127.0.0.1 -

Είναι τέτοιο χρώμα οι κάδοι;

Είναι ακριβώς αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου. Οι λάμπες του δήμου έχουν κάνει πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο σημείο. Πιστεύω την έπιασα σχεδόν απόλυτα χρωματικά.

Τώρα που την είδα σε 40" όντως έπιασε τα χρώματα πολύ καλά Edited by dgeorge4

Για να σοβαρευόμαστε...

Microsoft Lumia 950 στο χέρι με manual settings

Τα χρώματα της σκηνής που αποτυπώνονται είναι απόλυτα ρεαλιστικά.

Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι κανενα ois δεν προκειται να αντικαταστησει το τριποδο.;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι κανενα ois δεν προκειται να αντικαταστησει το τριποδο.;)

Ναι όντως αν το κάρφωνεις και στο έδαφος θα είναι ακόμα καλύτερα.

Jamesc αν διαφωνεις θα μπορουσες να το κανεις ευγενικα και με επιχειρηματα αντι για ειρωνεια.:)

Λιγο απο Ζ5 παλι,οσο το ψαχνω τωρα τελευταια με την καμερα τοσο περισσοτερο αντιλαμβανομαι γιατι το DxOMark το εβγαλε Νο1 στην καμερα. Λιγο το ταχυτατο φοκους λιγο η αριστη αρμονια και το ευρος χρωματων δεν θελει και πολυ.

24934223722_ca00dc17c1_z.jpg2016-02-15_11-20-09 by Thanasis Liontiris, on Flickr

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Jamesc αν διαφωνεις θα μπορουσες να το κανεις ευγενικα και με επιχειρηματα αντι για ειρωνεια.:)

Το θέμα είναι εσύ να μας πεις πως κατέληξες σε τέτοιο συμπέρασμα σε μία φωτογραφία που είναι τραβηγμένη στο χέρι και δεν καμία ανάγκη για τρίποδο.

Edited by navi55

Έλα εντάξει δεν ήθελα να με παρεξηγήσεις. Αστειεύτηκα. :)

Το θέμα είναι ότι εσύ να μας πεις πως κατέληξες σε τέτοιο συμπέρασμα σε μία φωτογραφία που είναι τραβηγμένη στο χέρι και δεν καμία ανάγκη για τρίποδο.

Η αληθεια ειναι οτι δεν εβγαλα το συμπερασμα απο τη συγκεκριμενη φωτο του james και μονο,αλλα σε συγκριση και με φωτο του παοκ σε τριποδο που εχει βγαλει παρομοια σκηνικα αριστα. Πχ στα κλαδια φαινεται λιγο η θολουρα εδω

Ενα ois δεν φτανει το τριποδο στο αποτελεσμα σε τοσο σκοτεινα σκηνικα, συνηθως ομως η χρηση του κινητου δεν ειναι να βγαζουμε τετοιες φωτο με νυχτερινα τοπια κτλ αλλα κανα προσωπο σε κλειστο χωρο με λιγο χαμηλο φωτισμο,εκει σιγουρα το ois βοηθαει να υπαρχει απο την ελλειψη του.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Λιγο απο Ζ5 παλι,οσο το ψαχνω τωρα τελευταια με την καμερα τοσο περισσοτερο αντιλαμβανομαι γιατι το DxOMark το εβγαλε Νο1 στην καμερα. Λιγο το ταχυτατο φοκους λιγο η αριστη αρμονια και το ευρος χρωματων δεν θελει και πολυ.

24934223722_ca00dc17c1_z.jpg2016-02-15_11-20-09 by Thanasis Liontiris, on Flickr

Η κάτι δεν πάει καλά με το focus, ή κάτι άλλο συμβαίνει. Στα αριστερά, έχει θόρυβο στις πέτρες, παρόλο που το iso το θεωρώ χαμηλό (δεδομένου και του φωτισμού αφού θεωρώ ότι έβγαλες auto), ενώ τέρμα αριστερά είναι αρκετά θολή.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Η κάτι δεν πάει καλά με το focus, ή κάτι άλλο συμβαίνει. Στα αριστερά, έχει θόρυβο στις πέτρες, παρόλο που το iso το θεωρώ χαμηλό (δεδομένου και του φωτισμού αφού θεωρώ ότι έβγαλες auto), ενώ τέρμα αριστερά είναι αρκετά θολή.

Ανάλογα που έχει εστιάσει.

Καλή η φωτογραφία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να βγει πρώτο το Ζ5 στη φωτογραφία στο σύνολο.

Καλή η φωτογραφία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να βγει πρώτο το Ζ5 στη φωτογραφία στο σύνολο.

Στο κέντρο είναι η εστίαση αλλά μου φαίνεται πολύ μεγάλη διαφορά στο κομμάτι που εστίασε, με το κομμάτι που περνάει σε δεύτερο πλάνο.. :p

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Σωστα,οπως λεει ο Μoralas εχω εστιασει στο κεντρο, ακριβως μπροστα μου στις πετρες.Στο σημειο εκει αριστερα ειναι πιο πισω και τα φυτα κανουν σκια και ειναι ακομα πιο σκοτεινα ,η λαμπα ειναι πανω και πισω απο τα φυτα.

Επισης μην ξεχνας οτι το Ζ5 εχει ευρυγωνιο φακο και στις ακρες του ειδικα αριστερα ειναι λιγο αλλοιωμενες(σε ολες τις φωτο φαινεται αυτο που λεω)

Και ηθελα αυτες τις μερες να εκανα ενα review του Ζ5,μιας και μου εδωσες την ευκαιρια θα το κανω τωρα,οσο πιο αντικειμενικα μπορω.

Κοιτα,κρινοντας αυστηρα μονο το αποτελεσμα, χωρις να υπολογιζω το ποσο ευκολα η δυσκολα αποκτηθηκε απο την καθε συσκευη θα πω οτι το Ζ5 πιανει αριστες φωτογραφιες σε σχεση με τον ανταγωνισμο που εχω δοκιμασει αλλα και που βλεπω εδω(πριν απο αυτο πχ ειχα s6 και περασαν απο τα χερια μου για λιγο το m9 και g4) ,τα θετικα του που εχω βρει οτι υπερεχει ειναι το ταχυτατο και ακριβες focus, απιστευτο ευρος χρωματων και η ρεαλιστικη αποδοση τους.

Ειδικα σε πρασινα τοπια εβγαζα με το S6 και εβλεπα μια δυο αποχρωσεις του πρασινου το z5 τις πιανει ολες και τις ξεχωριζεις.Πραγματικα πιανει απιστευτη ποικιλια χρωματων σε καθε φωτο που δεν το βρισκεις σε αλλες συσκευες. Μικρες λεπτομερειες που κανουν μεγαλη διαφορα ομως στο αποτελεσμα.

Επισης ακομα και το sharpening που κανει δεν ειναι καθολου υπερβολικο,δεν θα προσπαθησει να υπερτονισει τις ακρες του αντικειμενου που θα βγαλεις αλλα θα προσπαθησει να στο αποτυπωσει οσο πιο ρεαλιστικα μπορει,χωρις αυστηρα περιγραμματα που αλλοιωνουν,ειδικα σε μικροαντικειμενα οπως φυλλα και κλαδια ειναι τοσο εντονο σε αλλες συκευες που χαλανε την ολη εικονα,ισως σε καποιες περιπτωσεις να ηθελε ενα ελαχιστο sharpening ακομα αλλα οχι απαραιτητα.

Παμε στα αρνητικα του,δεν εχουν δωσει ρυθμιση για shutter speed(ισως στην Μ,θα δειξει), ois,οπως και να το κανουμε μας διευκολυνει σε χαμηλο φωτισμο χωρις να κανει θαυματα ομως, θελει βελτιωση στην ευχρηστια του manual.

Το Ζ5 ειναι ο,τι καλυτερο μπορει να παρει καποιος που εχει μερακι με τη φωτογραφια και θελει οσο πιο εντυπωσιακα ρεαλιστικες φωτογραφιες γινεται απο το κινητο του.:)

Απο κει και περα,στο συνολο οπως λες, αν βαλουμε μεσα και τον παραγοντα της ευκολια αποκτησης του αποτελεσματος στο auto τοτε το Z5 χανει απο τον ανταγωνισμο,την ημερα ειναι σε παρομοια επιπεδα με τα άλλα ομως οσο πεφτει το σκοταδι (ελλειψη και ois)υστερει αρκετα απο τον ανταγωνισμο.Επισης και στο manual δεν εχει πολυ ευχρηστο μενου,με τα Νokia να ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει σε ευκολια χρησης του manual.

Φυσικα υπαρχουν και οι προτιμησεις του καθενος,μπορει καποιος να μην θελει ρεαλιστικα αποτελεσματα αλλα ωραιοποιημενα.Λιγο στον κορεσμο χρωματων,λιγο στο sharpening ή και τα δυο μαζι.Αυτο το καταφερνουν ευκολα και αμεσα οι αλγοριθμοι επεξεργασιας σχεδον σε ολες τις συσκευες που δοκιμασα και βλεπω απο εδω.

Επισης ξεχασα να σημειωσω οτι το Ζ5 δεν εχει παρει ακομα καμια αναβαθμιση που να βελτιωνει τον αλγοριθμο της καμερας,μια αναβαθμιση πηρε που βελτιωσε αισθητικα το μενου της καμερας

Αυτα περι Ζ5 απο μενα,ελπιζω να μην κουρασα.

Edited by THEO_LEGEND

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Εννοείται αλλα κάπου εκεί χάνεται η ευκολια/φορητοτητα. Μιλοντας πάντα για τον εαυτό μου, βγαίνω έξω με ένα κινητό στη τσέπη, κάποια ευρώ στην άλλη τσεπη και τίποτα άλλο. Μου είναι αδύνατο να κουβαλάω πραγματάκια που θα μου δυσκολεύουν τις μετακινήσεις/ την ζωή μου. Άρα υπό αυτή την ανάγκη μου, το ois μου είναι απαραίτητο. Γι αυτό απορρίπτω πάντα τις προτάσεις του τύπου "πάρε μια φωτογραφική μαζί σου να κανεις την δουλειά σου"....

Επαναλαμβάνω πως μιλάω σύμφωνα με τις ανάγκες τις δικές μου.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Μερικές φωτογραφίες και απο εμένα lg g4 η πρώτη είναι με manual ρυθμίσεις χωρίς τρίποδο, η δεύτερη ειναι auto hdr και η τρίτη ειναι μια προσπάθεια δικιά μου να σβήσω απο την φωτογραφία τα καλώδια της Δεη και τις κολόνες με την εφαρμογή touchretouch(διόρθωσα και τον ορίζοντα), και η τελευταίες 2 ειναι auto hdr

25031037126_f43981bca3_c.jpg20160211_212858 by Χρηστος Παλαντζας, on Flickr

24957982385_7b6a51665c_c.jpg20160210_163545_HDR by Χρηστος Παλαντζας, on Flickr

24426725554_8f72d623c9_c.jpg20160210_163545_HDR~3 by Χρηστος Παλαντζας, on Flickr

24958005325_6a618f416c_c.jpg20160210_163502_HDR by Χρηστος Παλαντζας, on Flickr

24957962195_0274f51e59_c.jpg20160210_163514_HDR by Χρηστος Παλαντζας, on Flickr

Για να σοβαρευόμαστε...οπως λέει και ο Jamesc....:)

Lumia 640 xl

Η πρώτη ειναι αυτόματα και η δεύτερη χειροκίνητα.Η διαφορά νομιζω ειναι

μεγάλη. Καλημέρα.

25060976115_70a793213d_c.jpgWP_20160216_08_44_30_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr

25060792445_3243dfd158_c.jpgWP_20160216_08_52_34_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr

Edited by xostel77

Η αληθεια ειναι οτι δεν εβγαλα το συμπερασμα απο τη συγκεκριμενη φωτο του james και μονο,αλλα σε συγκριση και με φωτο του παοκ σε τριποδο που εχει βγαλει παρομοια σκηνικα αριστα. Πχ στα κλαδια φαινεται λιγο η θολουρα εδω

Ενα ois δεν φτανει το τριποδο στο αποτελεσμα σε τοσο σκοτεινα σκηνικα, συνηθως ομως η χρηση του κινητου δεν ειναι να βγαζουμε τετοιες φωτο με νυχτερινα τοπια κτλ αλλα κανα προσωπο σε κλειστο χωρο με λιγο χαμηλο φωτισμο,εκει σιγουρα το ois βοηθαει να υπαρχει απο την ελλειψη του.

Το πρόσεξα και εγώ ότι υπάρχει λίγη θολούρα πάνω αριστερά από το δέντρο. Η υπόλοιπη φωτογραφία όμως δεν είναι θολή. Άρα και με τρίποδο να έβγαινε πάλι θα ήταν θολή σε εκείνο το σημείο. Λογικά θα υπήρχε αέρας και κουνήθηκαν τα κλαδιά.

Το καλό με το 950 είναι ότι με τόσο φως που τραβάει ο φακός, βάζεις το iso στο 200, βάζεις και μια ταχύτητα 1/10 (ή ίσως και λίγο παραπάνω) και πετυχαίνεις πιο σταθερό αποτέλεσμα με καλή ποιότητα.

Το πρόσεξα και εγώ ότι υπάρχει λίγη θολούρα πάνω αριστερά από το δέντρο. Η υπόλοιπη φωτογραφία όμως δεν είναι θολή. Άρα και με τρίποδο να έβγαινε πάλι θα ήταν θολή σε εκείνο το σημείο. Λογικά θα υπήρχε αέρας και κουνήθηκαν τα κλαδιά.

Το καλό με το 950 είναι ότι με τόσο φως που τραβάει ο φακός, βάζεις το iso στο 200, βάζεις και μια ταχύτητα 1/10 (ή ίσως και λίγο παραπάνω) και πετυχαίνεις πιο σταθερό αποτέλεσμα με καλή ποιότητα.

Ακριβώς αυτό φίλε navi55. Σκέψου οτι σε τόση απόσταση ο λίγος αέρας με αυτή τη ταχύτητα κλείστου ήταν αρκετός για να δώσει ελαφριά θολούρα.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...