Jump to content

[LG G4] Κολλημένο σε bootloop!!!

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα, παραθέτω απόσπασμα της σημερινής μου επικοινωνίας με την LG

"LG Support Έχει εμφανιστεί σε κάποιες συσκευές, αλλά κανονικά με reset επανέρχεται η συσκευή. Έαν δοκιμάσετε να κάνετε αναβάθμιση, προτείνουμε να έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία σας.

LG Support Επίσης μετά την αναβάθμιση να μην επαναφέρετε το backup της google.

Σταύρος Επειδή το πρόβλημα εμφανίζεται ,συνήθως, μετά την αναβάθμιση, δεν έχω προβεί σε αυτήν. Από τα λεγόμενά σας, να υποθέσω ότι είναι πρόβλημα software και όχι hardware;

LG Support Ναι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε."

Παραδέχονται ανοικτά ότι είναι θέμα software και όχι hardware

Ωραιος. ;)

Καμια πληροφορια γιατι ζητουν να μην κανουμε επαναφορα απο Google;

----- προσθήκη μηνύματος 89 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

εκτος του οτι εισαι οφφτοπικ αδερφε και θα μας κραξουν , δε διαβαζεις και σωστα και ποσταρεις οτι να'ναι. REBOOT λεει , οχι boot loop. Βλεπεις δαιμονες εκει που δεν υπαρχουν , και εμεις ως κατοχοι ειμαστε περισσοτερο cool. Ενταξει , τι να κανουμε , αν ειναι να τυχει , ετυχε. Σταματω εδω την κουβεντα. Θα επανελθω αν και εφοσον μου κανει το προβλημα. Καλημερα σας.

ΥΓ: Θα προτεινα στον μοδερατορα για καμμια μεταφορα των μηνυματων σε νεο thread τυπου "offtopic περι bootloop και γενικη συζητηση" :)

Reboot loop λεει.. Δεν ειμαστε καθολου offtopic, συζηταμε για το bootloop και προσπαθουμε να δουμε τι φταιει και μαλιστα με πληροφοριες απο την ιδια την LG. Χρειαζονται τετοιες πληροφοριες και σε ατομα που θελουν να αγορασουν το κινητο και σε ατομα που ηδη το εχουν..

• Απαντήσεις 3,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

REBOOT loop , οχι ΒΟΟΤ loop , αδερφε. Του εκανε REBOOT ενω φορτωνε κανονικα και λογω του sync , μεμονωμενο εντελως προβλημα, δε κολλουσε στο boot... Μπερδευεσαι.

Το αν ειμαστε offtopic με τετοιες συζητησεις, το κρινει ο mod οχι εμεις. Πιο πανω εκρινε καφενειακες τις συζητησεις, γι'αυτο καλο θα ηταν καποιος να ανοιξει ενα νεο thread ή να τα μεταφερει ο Mod.

Εστω και οτι ειναι προβλημα με Sync. Γιατι δε μου το εβγαλε απο την αρχη; Τι το πιανει μετα και το βγαζει; Ολα sync με google και κατεβασμα εφαρμογων εκανα απο την αρχη αρχη.

Δεν ξερουν ουτε οι ιδιοι γιατι. Εχουν παρατηρησει καποια σχεση του bootloop με το Google Sync και γι αυτο προτινουν να μην το κανουμε καλυτερα. Δεν εχει να κανει με τις αλλες συσκευες, συμβαινει μονο στο G4 και αυξηθηκαν τα κρουσματα κατα το update προς ΜΜ 6.0.

Εχει ενδιαφερον παντως, απο τεχνικης αποψης..

Εγώ τα είχα γράψει περί κινδυνολογιας που υπάρχει στο thread αυτό, αλλά οι διαχειριστές έσπευσαν να σβήσουν τα μηνύματα μου.

Το πρόβλημα στη μητρική ΔΕΝ δουλεύει σταδιακά. Το κινητό απλά πεθαίνει.

Η LG αλλάζει την πλακέτα, διότι είναι φθηνότερη λύση από το να ψάχνουν οι προγραμματιστές το λάθος.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο driver μιας συσκευής του g4 και γιαυτό το κάνει μόνο εδώ. Όταν στο PC αναβαθμίζεται ένας driver, εάν είναι λάθος ή έχει πρόβλημα, τα windows δεν μπουταρουν. Εκεί αλλάζουμε μητρική?

Παρακαλώ, τους διαχειριστές μην διαγράψουν το μνμ μου

Από τη στιγμή που η 5.1.1 δουλεύει απροβλημάτιστα και καθώς και επίσημα πλέον, παραδέχονται ότι είναι πρόβλημα software, εγώ θα μείνω όπως είμαι

Εγώ τα είχα γράψει περί κινδυνολογιας που υπάρχει στο thread αυτό, αλλά οι διαχειριστές έσπευσαν να σβήσουν τα μηνύματα μου.

Η LG αλλάζει την πλακέτα, διότι είναι φθηνότερη λύση από το να ψάχνουν οι προγραμματιστές το λάθος.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο driver μιας συσκευής του g4 και γιαυτό το κάνει μόνο εδώ. Όταν στο PC αναβαθμίζεται ένας driver, εάν είναι λάθος ή έχει πρόβλημα, τα windows δεν μπουταρουν. Εκεί αλλάζουμε μητρική?

Ναι αλλά αν σου κρασαρει Ένας driver με ένα φορμάτ ή επαναφορά το πισι σου ξαναπαιζει οπως πριν. Εδώ και φορματ να κάνεις πάλι πεθαίνει.

All it takes is a swipe...

Πιθανόν να έχεις δίκιο μου φαίνεται δύσκολο/περίεργο πάντως να τους συμφέρει η αλλαγή πλακέτας που αποτελεί το πιο ακριβό εξάρτημα του κινητού μιας και περιλαμβάνει ολα τα υποσυστήματα της συσκευής συν τα έξοδα αποστολης απο και προς το σέρβις συν την μέγιστη δυσφήμιση στο όνομα της απο το να γράψει μερικές γραμμές κώδικα για ενα driver να τον στείλει με ενα ΟΤΑ update σε όλο τον πλανήτη και να ξεμπερδεύει...

Xiaomi 13T User

Previously

Motorola C520 - Philips Twist - Bosch 509 - Ericsson T10s - Ericsson T65 - Nokia 3330 - Siemens SL42 - Siemens S55 - SE T610i - Motorola C980 - Siemens SX-1 - SE P800 - SE P900 - SE M600i - HTC Touch Cruise - SE Xperia X10 mini pro - Google Nexus S - Nokia Lumia 1020 - LG G4 - Xiaomi Mi Mix 2

Από τη στιγμή που η 5.1.1 δουλεύει απροβλημάτιστα και καθώς και επίσημα πλέον, παραδέχονται ότι είναι πρόβλημα software, εγώ θα μείνω όπως είμαι

που τα ειδατε αυτα τα εργα ρε μαγκιες και σε 5.1 υπηρξαν,και που ξερει εδω ο τεχνικος που κανει συγκεκριμενα πραγματα ως απλος ηλεκτρονικος οτι του πει η αντιπροσωπεια αν οφειλεται σε software...αν δεν βγει κατι επίσημα απο την LG παγκοσμίως τοτε τζαμπα γεμίζετε το νημα με θεωριες συνωμοσίας....o δε swimmer εχει βαλει ψηφοφορια στο Insomnia και εχει 4 συσκευες που το επαθαν και 21 που οχι...και δεν εχει καν το τηλ...και οπως ειπε και ο bad_freddy και συμφωνω απολυτα σιγα να μην κοστιζει λιγοτερο αντικατασταση συσκευης και οχι διόρθωση με ενα μικρο update.....ΗΡΕΜΙΑ μαγκιες και μενα τωρα ηρθε και το πηρε ο κουριερ γιατι εχω τα δικα μου θεματα οχι bootloop 2 μηνών τηλ αλλα δεν θα τα φορτωσω ολα και θα κανω σεναρια εφοσον δεν ξερω απο τεχνικα θεματα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

''ΖΗΣΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ''

"Οι απόψεις είναι σαν τις κω@@@πίδες. Όλοι έχουν από μία."

smrtphone history:HTC Desire**SONY XPERIA SP**LG G3 32Gb**LG G4**ΧΙΑΟΜΙ ΜΙ 9Τ

που τα ειδατε αυτα τα εργα ρε μαγκιες και σε 5.1 υπηρξαν,και που ξερει εδω ο τεχνικος που κανει συγκεκριμενα πραγματα ως απλος ηλεκτρονικος οτι του πει η αντιπροσωπεια αν οφειλεται σε software...αν δεν βγει κατι επίσημα απο την LG παγκοσμίως τοτε τζαμπα γεμίζετε το νημα με θεωριες συνωμοσίας....o δε swimmer εχει βαλει ψηφοφορια στο Insomnia και εχει 4 συσκευες που το επαθαν και 21 που οχι...και δεν εχει καν το τηλ...και οπως ειπε και ο bad_freddy και συμφωνω απολυτα σιγα να μην κοστιζει λιγοτερο αντικατασταση συσκευης και οχι διόρθωση με ενα μικρο update.....ΗΡΕΜΙΑ μαγκιες και μενα τωρα ηρθε και το πηρε ο κουριερ γιατι εχω τα δικα μου θεματα οχι bootloop 2 μηνών τηλ αλλα δεν θα τα φορτωσω ολα και θα κανω σεναρια εφοσον δεν ξερω απο τεχνικα θεματα!

Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης και φιλικά πάντα, θεωρώ ότι ανταλλάσσουμε απόψεις. Κανένας δε διακατέχεται από πανικό για να συνιστάς ηρεμία, ούτε αποτελούν "θεωρίες συνομωσίας", όπως λες. Μου τόνισαν ξεκάθαρα ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουν, είναι πρόβλημα software. Αυτό.

Εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι τις σειρας 500+ ορισμενα ειχαν μητρικο προβλημα με τα chipακια τους..

Και απο εκει και περα με mm υπαρχει ενα αλλο bug στην ρομ της lg που πεφτει σε bootloop.

Aυτο πρεπει να εχει να κανει με το κλειδωμα του bootloader πιστευω μιας και αλλαξανε πολλα απο lollipop σε mm γιαυτο δεν μπορουμε να ρουταρουμε και διχως ξεκλειδωμα του bootloader.

Σε 602 αγορασμενη με android 6 εχει βγει κατι; :worry:

Συμφωνώ απόλυτα εάν δεν γνωρίζουμε ας μην μιλάμε ποιο είναι το ποσοστό ρε παιδιά του προβλήματος???

Λίγη ηρεμία δεν βλάπτει

• Administrators
Σε 602 αγορασμενη με android 6 εχει βγει κατι; :worry:

Ναι, υπάρχει αναφορά και για τέτοια περίπτωση.

Επίσης, θα ήθελα να ζητήσω από όλους να πέσουν οι τόνοι για ευνόητους λόγους. Κάποιοι δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν από λόγια. Μετά μην παραπονιέστε για τα σβησμένα post σας.

Modpic.gif

Αν θες @athanaso77 εξετασε και την προταση μου για νεο thread εντος του υποφορουμ του G4 για πιο "οφφτοπικ" συζητησεις σαν ετουτες! Ειναι ναι μεν στα πλαισια του Bootloop , αλλα ειναι και λιγο "καφενειακες" οπως αναφερες, και ανεβαινουν οι τονοι που και που :)

Θεωρω οτι για καποιους μπορει να ειναι επικοιδομοιτικες (ασχετα αμα η κινδυνολογια φτανει στο Θεο :lol: )

Ναι, υπάρχει αναφορά και για τέτοια περίπτωση.

Επίσης, θα ήθελα να ζητήσω από όλους να πέσουν οι τόνοι για ευνόητους λόγους. Κάποιοι δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν από λόγια. Μετά μην παραπονιέστε για τα σβησμένα post σας.

Ηταν ομως προεγκαταστημενη με mm?

Αν θες μπορεις να τα μεταφερεις σε ενα lg g4 offtopic πιστευω θα ηταν καλυτερα να συζηταμε οτι μας κατεβει και εδω απλα να ειναι αυστηρα για αναφορες boot loop να εχουμε μια ξεκαθαρη αποψη περι του θεματος... Και αν μπορουσε να γινει και μια ψηφοφορια καλο θα ηταν σχετικα με το θεμα.

Καλησπερα , μετα τον καταιγισμο προβμηματων για το θεμα και μια και το προβλημα ειναι αναγνωρησμενο και απο την επισημη lg και με πολλες αναφορες απο ελληνικα αλλα και ξενα sites παγκοσμιως δε ειναι κακο να συζητηται το οτιδηποτε ξερει καποιος η τι του παρουσιαστηκε η μια γνωμη μια και κανενα επισημο στομα ακομα δεν εχει βρει τι φταιει. Ισως μας βοηθησει να προσεξουμε κατι να ελενξουμε να διορθωσουμε γιατι δεν ειναι λιγο να εχεις ενα τοσο αξιολογο κινητο και να φοβασαι οτι στο επομενο λεπτο δεν θα ανοιγει. Επισης δεν θα ηταν κακο να γινει ενα γκαλοπ με κατοχους του κινητου για το ποσοι το επαθαν η τι συμπτωματα ειχαν ποσο καιρο το δουλευουν πια σειρα και οσα στοιχεια μπορει να δωσει ο καθενας να δουμε σαν δειγμα σε τι ποσοστο υπαρχει το προβλημα με οση ειληκρινεια μπορει καποιος να ψηφισει βεβαια .:)

Βγαλαμε καποια ακρη στο αλλο φορουμ μετα την αναφορα του παραπανω μελους.

Ο φιλος στη 2η φορα που επαθε bootloop σε 603 πλακετα και μετα απο αλλαγη (512 ειχε), εκανε hard reset και το κινητο δουλεψε!

Οποτε εχουμε software bootloop για διαφορετικο λογο απο τα hardware bootloop των εκδοσεων 5xx, που φτιαχνει με hard reset.

Ο φιλος μαλιστα μετα την αλλαγη πλακετας, εκανε σεταρισμα του κινητου και επελεξε επαναφορα δεδομενων και εφαρμογων απο την Google!!!

Αρα υπαρχει ξεκαθαρη σχεση Google - LG.

Edited by Swimmer21

Βγαλαμε καποια ακρη στο αλλο φορουμ μετα την αναφορα του παραπανω μελους.

Ο φιλος στη 2η φορα που επαθε bootloop σε 603 πλακετα και μετα απο αλλαγη (512 ειχε), εκανε hard reset και το κινητο δουλεψε!

Οποτε εχουμε software bootloop για διαφορετικο λογο απο τα hardware bootloop των εκδοσεων 5xx, που φτιαχνει με hard reset.

Ο φιλος μαλιστα μετα την αλλαγη πλακετας, εκανε σεταρισμα του κινητου και επελεξε επαναφορα δεδομενων και εφαρμογων απο την Google!!!

Αρα υπαρχει ξεκαθαρη σχεση Google - LG.

Θέλω να σου επισημάνω κάτι.

Η Google δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα. Αυτή δίνει το λογισμικό και τις αναβαθμίσεις του στην εκάστοτε εταιρεία. Μετά η εταιρεία (στην περίπτωσή μας η LG) προσαρμόζει το λογισμικό στις συσκευές της. Και μάλιστα στην κάθε μία ξεχωριστά. Άν για κάποια συσκευή η συμβατότητα, η υλοποίηση, δεν είναι σωστή, ή αν παρουσιαστούν προβλήματα οποιασδήποτε μορφής, δεν είναι υπεύθυνη η Google.

Αν από την άλλη παρουσιαστεί πρόβλημα σε όλες τις συσκευές, όλων των εταιριών, τότε προφανώς είναι πρόβλημα του λογισμικού. Και φυσικά υπεύθυνη, η Google.

Για αυτό μην ανακατεύεις το λογισμικό, αυτό καθαυτό, την έκδοση, και κατ'επέκταση την Google με το πρόβλημα bootloop στο G4.

Υ.Γ. Αα. Και κάτι άλλο. Διαβλέπω μια τάση μέσα από τα γραφόμενά σου να μην πιστεύεις αυτούς που λένε ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε συσκευές που δεν είχαν κάνει αναβάθμιση σε Android 6.0

Δεν λέω ότι δεν μας πιστεύεις. Αλλά για την τάση αυτών που γράφεις.

Συνεβη και σε συσκευες με Lollipop προφανως.. Αλλα σε ποσες με Lollipop και ταυτοχρονα με 600+ εκδοση; Εκει ειναι το θεμα. Στις Lollipop συσκευες που συνεβει bootloop ήταν παρτιδες 505-512 και ειχαν το σοβαρο hardware bootloop που δεν ειχε λυσει ακομη η LG.

Δεν καταλαβαινεις τον συλλογισμο μου.. Δεν αναφερομαι σε θεμα της Google στο λογισμικο της, αλλα σε καποιο service ή διαδικασια της Google που ερχεται σε "αντιπαραθεση" με καποια λειτουργια της LG.

Η συσκευη εχει 2 προβληματα με 1 αποτελεσμα, το bootloop:

Το 1ο προβλημα σε παρτιδες 505-512 που ηταν hardware προβλημα και το κινητο ΔΕΝ εφτιαχνε με hard reset και ηθελε αλλαγη μητρικης.

Και το 2ο πιο προσφατο προβλημα που δημιουργειται σε παρτιδες με ΜΜ σε ολες σχεδον τις παρτιδες και ΦΤΙΑΧΝΕΙ με hard reset.

Το 2ο προβλημα, το software bootloop δηλαδη, μπορεις να το προκαλεσεις σε συσκευη 600+ με Lollipop, με σεταρισμα του κινητου απο την αρχη με επαναφορα δεδομενων και ρυθμισεων απο την Google (Η επιλογη υπαρχει στο Setup Wizard).

Edited by Swimmer21

Παρτίδα 600+, αγορά αρχές Φεβρουαρίου.

Πρώτο bootloop πριν μια βδομάδα μετά από πλήρη αποφόρτιση. Δεν άνοιγει με τπτ μέχρι το hard reset. Έκανα επαναφορά από το Google Backup και δούλεψε κανονικά. Μίλησα με την LG και μου είπαν ότι ήταν μάλλον προκλήθηκε από κάποιο τυχαίο πρόβλημα software. Θα το έστελνα στο service αλλά έφευγα εξωτερικό και χρειαζόμουν το κινητό.

Μετά από 4 μέρες (πρώτη μέρα στο εξωτερικό) προσπαθώντας να συνδεθώ στο δίκτυο του ξενεδοχείου σβήνει ξαφνικά με 40% μπαταρία και μπαίνει σε bootloop. Έκανα hard reset και σε 5-6 προσπάθειες να κάνω επαναφορά από Google Backup ξαναέσβηνε και έμπαινε σε bootloop μέχρι που είπα να δοκιμάσω να μην κάνω καθόλου backup και άνοιξε.

Τώρα ζω με το άγχος μην το ξανακάνει. Ειδικά σε καμιά ακατάλληλη στιγμή όπως τώρα που ήμουν εξωτερικό και χρειαζόμουν το τηλέφωνο για επικοινωνία. Να καλέσω στο service? Τι μπορεί να γίνει αν το πρόβλημα είναι software?

Παρτίδα 600+, αγορά αρχές Φεβρουαρίου.

Πρώτο bootloop πριν μια βδομάδα μετά από πλήρη αποφόρτιση. Δεν άνοιγει με τπτ μέχρι το hard reset. Έκανα επαναφορά από το Google Backup και δούλεψε κανονικά. Μίλησα με την LG και μου είπαν ότι ήταν μάλλον προκλήθηκε από κάποιο τυχαίο πρόβλημα software. Θα το έστελνα στο service αλλά έφευγα εξωτερικό και χρειαζόμουν το κινητό.

Μετά από 4 μέρες (πρώτη μέρα στο εξωτερικό) προσπαθώντας να συνδεθώ στο δίκτυο του ξενεδοχείου σβήνει ξαφνικά με 40% μπαταρία και μπαίνει σε bootloop. Έκανα hard reset και σε 5-6 προσπάθειες να κάνω επαναφορά από Google Backup ξαναέσβηνε και έμπαινε σε bootloop μέχρι που είπα να δοκιμάσω να μην κάνω καθόλου backup και άνοιξε.

Τώρα ζω με το άγχος μην το ξανακάνει. Ειδικά σε καμιά ακατάλληλη στιγμή όπως τώρα που ήμουν εξωτερικό και χρειαζόμουν το τηλέφωνο για επικοινωνία. Να καλέσω στο service? Τι μπορεί να γίνει αν το πρόβλημα είναι software?

Να το αναγνωρισει επιτελους η LG , και να δωσει ενα update της προκοπης! Αυτο θεωρω οτι ειναι το μονο που μπορει να γινει.

Παιδια κανω unsubscribe απο το τοπικ καλως ή κακος οτι ειναι να γινει θα γινει δηλαδη θα παιζει για τα επομενα χρονια απροβληματιστα ποτε δεν χρειαστηκα εγγυηση και δεν νομιζω να μπω στο τρυπακι τωρα.

Σορρυ αλλα κουραστικα να διαβαζω τα ιδια και τα ιδια. Τα λεμε σε αλλα τοπικ

και πως φτασαμε στο συμπερασμα αυτο?

Δεν μπορούν να καταλάβουν με καμιά κυβέρνηση, ότι στο hardware bootloop το κινητό δεν επανέρχεται με factory data reset.

Αν οποιοσδήποτε πάθει bootloop το σχετίζει με πρόβλημα στην motherboard, πριν δοκιμάσει καν επαναφορά.

Λίγο το Android λίγο η rom της Lg ίσως, λίγο που ο καθένας βάζει ότι θέλει μέσα χωρίς να βλέπει συμβατότητα κτλ. Λίγο η Google λίγο το defragmentation.

Και έχει γίνει η τρίχα τριχιά.

Έχει ειπωθεί 500 φορές ότι αν έχει πρόβλημα ή τιμημενη η πλακέτα δεν επανέρχεται με factory reset. Και αν επανέλθει δεν είναι hardware το πρόβλημα.

Αλλά τα ίδια θα λέμε για άλλες 2000 σελίδες.

• Administrators
Παιδιά εδώ βγαλαμε μία άκρη νομίζω τελικά για το τι συμβαίνει..

Ειρωνικά το λες; Γιατί εγώ με αυτά που διαβάζω κοντεύω να ξεχάσω και αυτά που ξέρω!

Modpic.gif

• The title was changed to [LG G4] Κολλημένο σε bootloop!!!