Jump to content

Redmi 3

kiriakosk
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για το πρωτο: ας βαλει αλλον dialer

Για το δευτερο: security-permisions-messenger-display pop up window. (Στα ελληνικα πρεπει να είναι ασφαλεια-δικαιωματα-μεσσεντζερ-εμφανιση αναδυόμενου παραθυρου)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

17% μπαταρία, 72.2% ή κατανάλωση από την "εφαρμογή" android και 6.2% screen με 1h 12m.

Νομίζω έχω σοβαρότατο battery drainage.

global 8.0.2

Αν έχει κάποιος πρόχειρο οδηγό για μεταφορά από global σε stable ας τον παραθεσει, ευχαριστώ!

Εχω το ιδιο θέμα σε 3s.

Μαλλον θα γυρίσω σε Miui 7 μεχρι να λυθεί.

Αν έχει κάποιος πρόχειρο οδηγό για μεταφορά από global σε stable ας τον παραθεσει, ευχαριστώ!

γιατί η global δεν είναι stable ; :) οι επιλογές είναι global/αγγλοκινέζικη (που δε θες) και stable/dev

Γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει και στις 2 περιπτώσεις;

Στο About υπάρχουν τα εξής:

Έκδοση Android: 5.1.1 (LMY47V)

Security Patch: 1/4/2016

Έκδοση MIUI: Global 7.3 Stable 7.3.1.0.0 (LHPCNDD)

Έκδοση modem: 14-M8936FAAAANUZM-1.41886.1_V011

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

κατά μεγάλη πιθανότητα η μη επίσημη και παλιά rom (έβαλε πειραγμένη το κατάστημα για να έχει έξτρα γλώσσες) που έχει το κινητό

1. Κάντε αίτηση για ξεκλείδωμα (σε 3 μέρες περίπου θα έρθει μήνυμα από xiaomi)

2.Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό Ελληνικός οδηγός Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi 3/Pro (Ido) για να περάσετε την dev από xiaomi

3) και καπάκι αυτόν Flash την Ελληνική ROM στο RedMi 3 (Για πρώτη φορά)

Και σωθήκατε. Το κινητό θα πετάει

-------> http://howtechbyakis.blogspot.gr/ <------ Τα πάντα για την τεχνολογία

Έκανα αίτηση για ξεκλείδωμα για την δεύτερη κάρτα cim να έχω επιπλέον άδεια και ήρθε μέσα σε 24 ώρες.

xiaomi Redmi Note 3 PRO

TV BOX CS918II

Εχω το ιδιο θέμα σε 3s.

Μαλλον θα γυρίσω σε Miui 7 μεχρι να λυθεί.

Δεν ξέρω τι παίχτηκε, έχω την 8.0.2.0 από τη μέρα που βγήκε, drain άρχισα να παρατηρώ σιγά σιγά μόλις πριν 2 περίπου μέρες. Αλλά χτες από το απογευμα μέσα σε ελάχιστες ώρες είχε απώλειες άνω του 75%. Από το 17% και κάτω άρχισε να πέφτει κανονικά. Του έκανα κάνα δυο reboot και μπορεί να βοήθησαν. Στο battery saver είχε μπει αρκετά πιο πριν χωρίς αποτέλεσμα.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

γιατί η global δεν είναι stable ; :) οι επιλογές είναι global/αγγλοκινέζικη (που δε θες) και stable/dev

κατά μεγάλη πιθανότητα η μη επίσημη και παλιά rom (έβαλε πειραγμένη το κατάστημα για να έχει έξτρα γλώσσες) που έχει το κινητό

Sorry, από stable σε Dev ήθελα να γράψω αλλά επειδή ουν έξω και μου αποσπούσαν την προσοχή έγραψα άλλ' αντ' άλλων.

My Hall of Fame: Motorola V360, Samsung E590 & F700.

6.3.28 Xiaomi R3 'IDO' - 2/16 - Gold-Black (custom) - Global Dev

7.6.08 Xiaomi RN4 'MIDO' - 3/32 - All Black - Global Stable

Sorry, από stable σε Dev ήθελα να γράψω αλλά επειδή ουν έξω και μου αποσπούσαν την προσοχή έγραψα άλλ' αντ' άλλων.

δοκιμάστε κανένα πρόγραμμα (π.χ. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gsamlabs.bbm ) να δείτε μπας και φαίνεται καλύτερα τι προκαλεί αυτό το drain

Δηλαδή το κινητό για να είναι πλήρως λειτουργικό, γιατί με το να μην εμφανίζονται τα νούμερα στο Dialer είναι δεν το λες λειτουργικό άσχετα αν μπορούμε να τα πληκτρολογήσουμε, πρέπει να επικοινωνήσουμε με την Xiaomi (μάλλον μέσω του site της), αυτή να ξεκλειδώσει τον bootloader και να περάσουμε rom.

Εντάξει, αγοράζοντας κάποιος κινητό που δεν έχει έρθει επίσημα στην Ελλάδα ίσως να έπρεπε να τα περιμένει αυτά, δεν μπαίνουν όμως όλοι σε forum για να τα ξέρουν αυτά, ούτε έχουν τις γνώσεις να τα εφαρμόσουν, ή ακόμη και τον χρόνο!!!

Sent from my Oneplus 3 using Tapatalk

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Δηλαδή το κινητό για να είναι πλήρως λειτουργικό, γιατί με το να μην εμφανίζονται τα νούμερα στο Dialer είναι δεν το λες λειτουργικό άσχετα αν μπορούμε να τα πληκτρολογήσουμε, πρέπει να επικοινωνήσουμε με την Xiaomi (μάλλον μέσω του site της), αυτή να ξεκλειδώσει τον bootloader και να περάσουμε rom.

Εντάξει, αγοράζοντας κάποιος κινητό που δεν έχει έρθει επίσημα στην Ελλάδα ίσως να έπρεπε να τα περιμένει αυτά, δεν μπαίνουν όμως όλοι σε forum για να τα ξέρουν αυτά, ούτε έχουν τις γνώσεις να τα εφαρμόσουν, ή ακόμη και τον χρόνο!!!

ίσως σου φανεί κάπως η απάντηση μου αλλά

αν δεν έχεις τις γνώσεις και τον χρόνο δεν παίρνεις κάτι που δεν ξες πως λειτουργεί επειδή Ο ΠΩΛΗΤΗΣ σου "έταξε" ελληνικά

η συσκευή σου έχει μια ανεπίσημη rom Που την έβαλε το κατάστημα , εσύ (ή ο κάτοχος) πήρες την συσκευή επειδή είδες ότι έχει ελληνικά αλλά προφανώς δεν σκέφτηκε(ς) ότι έτσι α)παίζει η rom Να είναι γενικά "μάπα" και β)ότι δεν θα έχεις ποτέ αναβάθμιση

το αν είναι σωστό ή όχι το κλείδωμα είναι άλλο θέμα (σωστό ίσως αλλά όταν η εταιρία δεν έχει σωστές global τότε χάθηκε το νόημα)

υ.γ. για να είδε την συσκευή αυτή (εφόσον δεν την είδε σε κατάστημα) κάπου/κάπως την έψαξε (ή έπεσε το μάτι του σε αυτή) στο ίντερνετ

οπότε έκανε τον κόπο να μπει σε διαδικασία να την αγοράσει (αν υποθέσουμε ότι έκανε την αγορά και δεν την πήρε από αγγελία από εδώ) ε δεν ήταν κόπος να ρωτήσει κάπου (όπως πολλοί ρωτούσαν εδώ και λέγαμε ότι οι rom των καταστημάτων δεν είναι καλές)

Η μετάβαση από μουφα ROM σε global stable είναι εύκολη διαδικασία πάντως παιδιά και δεν πρέπει να τη φοβάστε ιδιαίτερη. Μόνο να προσέξετε τις λεπτομέριες στον υπάρχον οδηγό, όπως το pc σαν να είναι 64 bit, να έχετε κατεβάσει τη σωστή ROM και κάνα δύο ακόμη πραγματάκια. Κατά τα λάθη στη διαδικασία μπορούν να διορθωθούν, δεν είναι ό,τι με το παραμικρό λάθος θα brickάρει.

δοκιμάστε κανένα πρόγραμμα (π.χ. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gsamlabs.bbm ) να δείτε μπας και φαίνεται καλύτερα τι προκαλεί αυτό το drain

Απ ό,τι είδα χτες το πρόβλημα ήταν μάλλον ότι η CPU δούλευε διαρκώς για την... εφαρμογή android.

Screen time on : 1h 3m

CPU on : 4h 23m

Κάποιο bug προφανώς. Προς το παρόν φαίνεται να έχει εξαφανιστεί ή υπό χωρίσει.

Τώρα είμαι 76% μπαταρία, screen on: 1h 45m και CPU on στην εφαρμογή android 17m.

Edited by Lumpenarian

Ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το θέμα είναι ότι το κινητό το είδε σε μαγαζί, δεν το πήρε 'τυφλά' από κάποιο site, απλά στα λεφτά που διέθετε και θέλοντας 2καρτο για να μην έχει στην 'εξωτερική' δουλειά που κάνει 2 συσκευές, η αγορά του ήταν μονόδρομος.

Το κινητό θα του βάλω 'χέρι' εγώ, δεν θα είναι πρόβλημα πιστεύω, rootάρω και flashάρω συσκευές από το 2010 που πρώτο πήρα Android. Απλά, για να βγάλω την μούφα rom πρέπει οπωσδήποτε να κάνω κάποια ενέργεια προς την Xiaomi, και αφού 'δώσει' εκείνη το ok, ακολουθώ οδηγό για να περάσω stable rom;

Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ότι στα 2 σπίτια υπάρχει ΜΟΝΟ το δικό μου pc με Win7 64bit και από τις πολλές συσκευές που έχω συνδέσει κατά καιρούς γίνεται ένας χαμός με τους drivers. Μήπως και δεν θα το 'διαβάζει'.

Ευχαριστώ και πάλι.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Για να περάσεις από μουφα σε stable global δεν είναι απαραίτητο να ξεκλειδώσεις με την άδεια την xiaomi κλπ. Η αδειια είναι απαραίτητη για να φύγεις από επίσημη ROM αλλά όχι το αντίθετο.

Απλά ακολουθησε τον οδηγό: https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/12808-Flash-Unbrick-Redmi-3/

Ο τύπος είναι γνωστός και στο επίσημο φόρουμ της mi και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Για να περάσεις από μουφα σε stable global δεν είναι απαραίτητο να ξεκλειδώσεις με την άδεια την xiaomi κλπ. Η αδειια είναι απαραίτητη για να φύγεις από επίσημη ROM αλλά όχι το αντίθετο.

Απλά ακολουθησε τον οδηγό: https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/12808-Flash-Unbrick-Redmi-3/

Ο τύπος είναι γνωστός και στο επίσημο φόρουμ της mi και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Ωραία σ' ευχαριστώ.

Θα έρθει αργότερα να το αλλάξουμε.

Από rom ποια προτείνετε ή προτιμάτε, για να έχω τα αρχεία κατεβασμένα;

Την stable ή την developer;

Ωραία σ' ευχαριστώ.

Θα έρθει αργότερα να το αλλάξουμε.

Από rom ποια προτείνετε ή προτιμάτε, για να έχω τα αρχεία κατεβασμένα;

Την stable ή την developer;

στην dev θα έχεις και ελληνικά αν δεν κάνω λάθος , στην stable ακόμα όχι

επίσης dev θα έχεις update (όχι πάντα καλό φυσικά :) ) κάθε εβδομάδα

στην dev θα έχεις και ελληνικά αν δεν κάνω λάθος , στην stable ακόμα όχι

επίσης dev θα έχεις update (όχι πάντα καλό φυσικά :) ) κάθε εβδομάδα

Ωραία, να 'σαι καλά.

Κατεβάζω οπότε την dev. Αν ήταν για μένα θα πήγαινα στην stable, δεν χρησιμοποιώ ελληνικά στις συσκευές μου.

Ευχαριστώ και πάλι.

Μάλλον επειδή είχαν αργία οι Κινέζοι αρχή Οκτώβρη και πήδηξαν της πρώτης εβδομάδας

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Πέρασα κι εγώ από stable (8.0.2) σε dev 6.10.13 μέσω του updater της συσκευής.

Καλά πηγαίνει, δεν εντόπισα κάποιο bug πέραν της φωτεινότητας που πέφτει μόνη της κάποιες φορές, εκτός κι αν είναι ιδέα μου.

Τα ελληνικά δεν με συγκίνησαν στο μενού, έβαλα πάλι αγγλικά για πιο καθαρή εμπειρία χρήσης.

Νομίζω πως η dev έχει ακόμη περισσότερες εφαρμογές που δεν επιδέχονται διαγραφή / disable σε σχέση με τη stable αλλά δεν δείχνει να επηρεάζονται ram και μπαταρία.

Εχω ένα θέμα με το account μου στην Google! Κάθε φορά που ανοίγω το playstore για να κατεβάσω μια εφαρμογή η για ενημέρωση μου λεει οτι υπάρχει πρόβλημα authentication και τετοια και πρέπει να κανω sign in ενω παλιότερα δεν μου το έβγαζε! Το ίδιο κανει και με το gmail! Μου λέει οτι πρέπει να κανω sing in ενω παλια λειτουργούσε κανονικά! Έχω την official αγγλοκινεζικη stable! Ξέρει κανείς τίποτα?

Εχω ένα θέμα με το account μου στην Google! Κάθε φορά που ανοίγω το playstore για να κατεβάσω μια εφαρμογή η για ενημέρωση μου λεει οτι υπάρχει πρόβλημα authentication και τετοια και πρέπει να κανω sign in ενω παλιότερα δεν μου το έβγαζε! Το ίδιο κανει και με το gmail! Μου λέει οτι πρέπει να κανω sing in ενω παλια λειτουργούσε κανονικά! Έχω την official αγγλοκινεζικη stable! Ξέρει κανείς τίποτα?

τα google services είναι περασμένα σωστά όλα ;

δοκίμασες να σβήσεις το account Και να το ξαναβάλεις ;

τα google services είναι περασμένα σωστά όλα ;

δοκίμασες να σβήσεις το account Και να το ξαναβάλεις ;

Ναι κανονικά περασμένα είναι! Και οταν παταω πληροφορίες στο play Store μου λέει οτι εχω την τελευταία version! Το θέμα είναι οτι αυτό μου το κάνει απο όταν πήρε το miui8! Σαν να με πετάει ουσιαστικά απο τον λογαριασμό στην Google και θέλει sign in συνέχεια! Και εχω και την official rom όχι καμία μουφα!

Ναι κανονικά περασμένα είναι! Και οταν παταω πληροφορίες στο play Store μου λέει οτι εχω την τελευταία version! Το θέμα είναι οτι αυτό μου το κάνει απο όταν πήρε το miui8! Σαν να με πετάει ουσιαστικά απο τον λογαριασμό στην Google και θέλει sign in συνέχεια! Και εχω και την official rom όχι καμία μουφα!

με την 8 την πέρασες από πάνω ή καθαρή εγκατάσταση ;

γενικά θα έλεγα να περάσεις πλέον στην global που έχει και τα services από μόνη της (αν βάλεις την dev θα έχει και ελληνικά)

με την 8 την πέρασες από πάνω ή καθαρή εγκατάσταση ;

γενικά θα έλεγα να περάσεις πλέον στην global που έχει και τα services από μόνη της (αν βάλεις την dev θα έχει και ελληνικά)

Μου ήρθε ειδοποίηση απο τον updater και την πέρασα! Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την αγγλοκινεζικη! Μονο αυτο το θεμα μου εχει βγαλει! Μηπως ξερεις κανενα πιο ενημερωμένο Google installer με ολες τις εφαρμογές Google γιατι τωρα μπήκα και μου λέει οτι το playstore εχει παλια εκδοση, παρολο που στο ίδιο μου λεει οτι είναι η τελευταία version!