Jump to content

Πρόταση: Επιστροφή του «Karma»

teorizo
 Κοινοποίηση

Να επιστρέψει το Κάρμα στο forum του myphone.gr;  

170 members have voted

1. 1. Να επιστρέψει το Κάρμα στο forum του myphone.gr;

• Ναι! Είναι απαραίτητο...
    • Ναι, μόνο με θετική αξιολόγηση όμως...
    • Όχι, σε καμία περίπτωση!
    • Με αφήνει αδιάφορο...
    • Τι είναι το κάρμα πάλι;

Recommended Posts

Θυμάσαι τον Pr Wizard με φουλ κοκκινισμένο το κάρμα του να το θεωρεί και επίτευγμα στην υπογραφή του...; Δεν δίνουν δεκάρα!
Ι need a six month vacation, twice a year.

• Απαντήσεις 170
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οταν υπήρχε το κάρμα, είχα ένα ή δυο πράσινα, δε θυμάμαι. Κόντρα, δεν έχω με κανέναν (ούτε και προτιθεμαι). Μία ήπια αμοιβαία αντιπάθεια ίσως, η οποία όμως δεν ειναι τοσο έντονη όσο το να μαυρισω ή να με μαυρίσουν (νομίζω). Οπότε αιτίες του τύπου "φοβάσαι το μαύρισμα" στη δική μου περίπτωση, δεν ισχύουν.

Αλλά, δεν εχω καμμία διάθεση να με ψηφίζουν είτε θετικά είτε αρνητικά, άτομα που έχω δει να γράφουν τις αηδίες, τις ανοησίες, τη μικροψυχία και τις φασιστικές νοοτροπίες τους. Δεν θέλω καμμία κριτική είτε καλή, είτε κακή από ανθρώπους τετοιου είδους. Και γι' αυτό θα απενεργοποιήσω το κάρμα αν και εφόσον μπει.

Οταν υπήρχε το κάρμα, είχα ένα ή δυο πράσινα, δε θυμάμαι. Κόντρα, δεν έχω με κανέναν (ούτε και προτιθεμαι). Μία ήπια αμοιβαία αντιπάθεια ίσως, η οποία όμως δεν ειναι τοσο έντονη όσο το να μαυρισω ή να με μαυρίσουν (νομίζω). Οπότε αιτίες του τύπου "φοβάσαι το μαύρισμα" στη δική μου περίπτωση, δεν ισχύουν.

Αλλά, δεν εχω καμμία διάθεση να με ψηφίζουν είτε θετικά είτε αρνητικά, [highlight]άτομα που έχω δει να γράφουν τις αηδίες, τις ανοησίες, τη μικροψυχία και τις φασιστικές νοοτροπίες τους[/highlight]. Δεν θέλω καμμία κριτική είτε καλή, είτε κακή από ανθρώπους τετοιου είδους. Και γι' αυτό θα απενεργοποιήσω το κάρμα αν και εφόσον μπει.

Αυτοί που περιγράφεις είναι η θλιβερή μειοψηφία. Το κάρμα ήταν συλλογικό όχι αποτέλεσμα της κρίσης ελάχιστων ατόμων. Για να πάρεις ένα «πράσινο» ή «κόκκινο» ήθελε να ψηφίσουν πολλοί. Εγώ πιστεύω ότι όλοι πρέπει να κρίνονται από όσο το δυνατόν περισσότερους.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

aimilios σεβαστό! Οπως θα πρέπει να σεβαστείς κι εσύ το δικαίωμα του άλλου να το απενεργοποιήσει. Δεν χρειάζονται ταμπέλες για αυτήν την κίνηση κάποιων μελών (φοβάται ότι θα τον μαυρίσουν, είχες κόκκινα κτλ κτλ)

Αυτοί που περιγράφεις είναι η θλιβερή μειοψηφία. Το κάρμα ήταν συλλογικό όχι αποτέλεσμα της κρίσης ελάχιστων ατόμων. Για να πάρεις ένα «πράσινο» ή «κόκκινο» ήθελε να ψηφίσουν πολλοί. Εγώ πιστεύω ότι όλοι πρέπει να κρίνονται από όσο το δυνατόν περισσότερους.

Δεν αντιλέγω. Είναι όντως η θλιβερή μειοψηφία. Ελα όμως, που εγώ δεν θέλω με τίποτα να τοποθετείται και να με ψηφίζει άτομο π.χ. που θεωρεί τη χούντα ως το καλύτερο πολίτευμα που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας! Δεν πάει να με βγάζει και το πιο "συμπαθητικό" μέλος αυτου του φόρουμ! Δε γουστάρω ουτε καν να μου απευθύνει το λόγο, όχι να με πρασινίζει ή να με κοκκινίζει κιόλας! Αναφαίρετο δικαίωμά μου.

Παίρνω αφορμή από αυτό που λέει η garfield και κάνω μια διαφορετική πρόταση, σε περίπτωση που το karma επανέλθει.

Να μπορεί κάποιος να ψηφίσει κάποιο post σε όλα τα forums εκτός από αυτό του C&F, όπου και δημιουργούνται οι μεγαλύτερες αντιπάθειες απ'ότι έχω καταλάβει. Σίγουρα μπορεί να πάει να βρεί σε κάποιο άλλο forum post του "εχθρού" του, αλλά είναι αρκετά υπερβολικό αυτό.

Τι λέτε λοιπόν για karma παντού εκτός από C&F;:D

johner an έχουν κόντρες όπως ελέχθη παραπάνω, μη το βρίσκεις καθόλου υπερβολικό.

Το ενδιαφέρον πάντως θα ήταν, αν ψήφιζαν όσοι ψήφιζαν φανερά. Δηλαδή, να έριχνα εγώ μία αρνητική ψήφο στον johner (:p :lol: ) και να το αιτιολογούσα απαραιτήτως βέβαια και να το έβλεπε και ο johner.

Η μονη κριτική που έχει καποια βάση, να δει ο ψηφιζόμενος, τι στραβό κανει (αν κάνει) κι αν έχει διάθεση να το ..ισιώσει. Ολα τ' αλλα, ματαια τα βρίσκω.

Συμφωνώ κι εγώ να φαίνεται ο χρήστης ο οποίος σου δίνει αρνητική ή θετική ψήφο στο κάρμα.Βέβαια όπως ανέφερα και παραπάνω θα πρέπει η ψήφος να αφορά το forum και όχι το οτιδήποτε εκτός αυτού.Δε μπορεί κάποιος να σε ψηφίζει αρνητικά επειδή δε του αρέσει η φάτσα σου ή να σε ψηφίζει θετικά επειδή τυγχάνει να είσαι ξαδελφάκι του:rolleyes:

Εγω θα προτιμουσα μονο ΘΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Εχω βοηθησει πολλα παιδια (στο Motorola forum) και με εχουν βοηθησει πολλοι.Ως εκ τουτου,θα επιθυμουσα να τους δειξω την εκτιμηση μου με ενα συμβολικο ''μπραβο'' ή ''ευχαριστω'' ή και το αντιστροφο!

Παίρνω αφορμή από αυτό που λέει η garfield και κάνω μια διαφορετική πρόταση, σε περίπτωση που το karma επανέλθει.

Να μπορεί κάποιος να ψηφίσει κάποιο post σε όλα τα forums εκτός από αυτό του C&F, όπου και δημιουργούνται οι μεγαλύτερες αντιπάθειες απ'ότι έχω καταλάβει. Σίγουρα μπορεί να πάει να βρεί σε κάποιο άλλο forum post του "εχθρού" του, αλλά είναι αρκετά υπερβολικό αυτό.

Τι λέτε λοιπόν για karma παντού εκτός από C&F;

Τωρα ειδα αυτο το post!

Ειναι μια παρα πολυ καλη προταση!

μα... το κάρμα πάει στον χρήστη για την συνολική του συμπεριφορά όχι για ένα συγκεκριμένο πόστ, non?

Θυμάσαι τον Pr Wizard με φουλ κοκκινισμένο το κάρμα του να το θεωρεί και επίτευγμα στην υπογραφή του...; Δεν δίνουν δεκάρα!

Βασικά δεν είχα τον Mr. Lost Case ως παράδειγμα στο μυαλό μου.

Η πρόταση για μόνο θετική αξιολόγηση με βρίσκει σύμφωνο. Η πρόταση για αξιολόγηση συγκεκριμένων ποστ επίσης. Το ίδιο και η πρόταση για φανερή ψηφοφορία, ή έστω μόνο κατόπιν αιτιολόγησης.

Σε αυτή την περίπτωση το να μην έχεις θετικό κάρμα δεν θα είναι αρνητικό; Είναι σαν να μεταφέρουμε την κλίμακα π.χ. από το -5 με 5 στο 0 με 10. :confused:

Δεν είναι αρνητικό γιατί σκοπός του δεν είναι να καταδεικνύει αρνητικές συμπεριφορές. Επιβραβεύει θετικές. Όπως το σκέφτομαι, με το κάρμα θα επιβραβεύσεις κάποιον για την προσφορά του στο φόρουμ και όχι για τις απόψεις του (αν συμφωνείς/διαφωνείς με αυτές δηλαδή).

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

prosopika mou einai adoaforo an 8a epistrepsei to karma h oxi

se periptosh ostoso pou apofasistei na epistateu8ei kai pali to"

karmomtero" kalo 8a einai na mpoun kapoies diklides asfaleias px.ousiastikh aitiologhsh pshfou..

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Δεν είναι αρνητικό γιατί σκοπός του δεν είναι να καταδεικνύει αρνητικές συμπεριφορές. Επιβραβεύει θετικές. Όπως το σκέφτομαι, με το κάρμα θα επιβραβεύσεις κάποιον για την προσφορά του στο φόρουμ και όχι για τις απόψεις του (αν συμφωνείς/διαφωνείς με αυτές δηλαδή).

Προσωπικα επηρεάζομαι πολύ απο τις απόψεις καποιου, ασχέτως αν προσφέρει ή όχι. Τι να το κανω δηλαδή αν με βοηθάνε αυτά που γράφει (για το πως περνάω τον καταλογο στο siemens μου για παράδειγμα) αν απο την άλλη είναι προκλητικός και θεωρεί καθήκον του να τσακώνεται με οποιονδήποτε του κάτσει στραβά ή να προσβάλλει σε μόνιμη βάση τους άλλους χρήστες?

Αν ψήφιζα, αρνητική θα του 'ριχνα, δεν 'πα να είχε κανει και μάστερ στα siemens!:p

aimilios σεβαστό! Οπως θα πρέπει να σεβαστείς κι εσύ το δικαίωμα του άλλου να το απενεργοποιήσει. Δεν χρειάζονται ταμπέλες για αυτήν την κίνηση κάποιων μελών (φοβάται ότι θα τον μαυρίσουν, είχες κόκκινα κτλ κτλ)
Την σέβομαι, αλλά συγχρόνως προσπαθώ να καταλάβω τον λόγο της απενεργοποίησης.

Τι να σου πω, εγώ εξακολουθώ να νομίζω ότι κάποιος που δεν προσφέρει, πάλι αρνητικός είναι...

Η πρόταση για μόνο θετική αξιολόγηση με βρίσκει σύμφωνο. Η πρόταση για αξιολόγηση συγκεκριμένων ποστ επίσης. Το ίδιο και η πρόταση για φανερή ψηφοφορία, ή έστω μόνο κατόπιν αιτιολόγησης.
Αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Όποιος αξιολογεί νομίζω ότι πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του. Και με αιτιολόγηση φανερή σε όλους, ακόμα καλύτερα.

ΥΓ: Α, και κάτι άλλο: Δεν συμφωνώ με τον αποκλεισμό του Chat'n'Fun γιατί και εκεί κάτι μπορεί να προσφέρει κάποιος. Υπάρχουν μάλιστα (λίγα μεν αλλά υπάρχουν) θεματάκια τα οποία και βρίσκω πολύ σημαντικά, όπως αυτά για την αντισύλληψη, το AIDS, χρηστικά θέματα στο My Cars & Bikes, ενημέρωση για ταινίες κ.ο.κ.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Τι να σου πω, εγώ εξακολουθώ να νομίζω ότι κάποιος που δεν προσφέρει, πάλι αρνητικός είναι...

Η εγγραφή στο φόρουμ δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσφέρει κάποιος ντε και καλά, υπάρχουν πολλοί που απλά ενημερώνονται ή συμμετέχουν πολύ λίγο.

Η εγγραφή στο φόρουμ δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσφέρει κάποιος ντε και καλά, υπάρχουν πολλοί που απλά ενημερώνονται ή συμμετέχουν πολύ λίγο.
Σωστό και αυτό... Αλλά έτσι κι αλλιώς η αξιολόγηση θα γίνεται σε posts όχι σε άνθρωπους έτσι;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Προσωπικα επηρεάζομαι πολύ απο τις απόψεις καποιου, ασχέτως αν προσφέρει ή όχι. Τι να το κανω δηλαδή αν με βοηθάνε αυτά που γράφει (για το πως περνάω τον καταλογο στο siemens μου για παράδειγμα) αν απο την άλλη είναι προκλητικός και θεωρεί καθήκον του να τσακώνεται με οποιονδήποτε του κάτσει στραβά ή να προσβάλλει σε μόνιμη βάση τους άλλους χρήστες?

Αν ψήφιζα, αρνητική θα του 'ριχνα, δεν 'πα να είχε κανει και μάστερ στα siemens!:p

Aυτό που λες για μένα είναι λάθος.

Παίρνω παράδειγμα εμένα. Δεν παρακολουθώ το C&F, εκτός αν με στείλει κάποιος επειδή παίζει γέλιο(:p). Δε με ενδιαφέρουν ούτε οι κόντρες ούτε οι απόψεις που έχουν οι περισσότεροι για τη ζωή.

Το θέμα είναι αλλού. Τι πρέπει να αξιολογήσουμε σε αυτό το forum;

Να αξιολογήσουμε μια καλή συμβουλή πως να πιάσεις γκόμενα; Ένα καλό ανέκδοτο;

Εγώ πιστεύω οτι το σωστό ειναι να αξιολογούνται τα posts που προσφέρουν στον τεχνολογικό τομέα. Ο bomber21 για παράδειγμα, όπως είπε και ο ίδιος, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο στο moto-forum, μεταξύ αυτών και εμένα:D, αλλά είναι χουντικός (λέμε τωρα). Γιατί να τον μαυρίσουμε αφού η προσφορά του στο forum είναι τόσο σημαντική;

Μα εγώ δε σου λέω, ότι η άποψη μου ειναι η σωστή. Σου λεω πως νιώθω και γι' αυτο και θα το απενεργοποιησω. Και ναι, αν ειναι χουντικος (επειδή ίσως έζησα μέσα στη χουντα) για μενα είναι κριτήριο. Τι να κάνουμε τώρα.. αρκετοι ειναι σαν και μενα και ψηφίζουν με τα δικά μου κριτηρια. Ισως όλοι να ειναι λάθος. Ισως πάλι όχι.;)

Όταν εφαρμόστηκε, το κάρμα δεν ήταν εργαλείο επιβράβευσης αλλά popularity contest. Δεν ήταν δείγμα καλής συμπεριφοράς χρηστών αλλά εργαλείο ανταλλαγής ψήφων.

Το κάρμα, ενώ είναι απλώς μια παράπλευρη λειτουργία του φόρουμ, καταλήγει να γίνει πρωταρχικός στόχος πολλών που άγονται και φέρονται με βάση τις μπιλίτσες.

Δεν μου λείπει καθόλου και δεν βλέπω το λόγο να επανέλθει.

Just my 2 cents.....

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Aυτό που λες για μένα είναι λάθος.

Παίρνω παράδειγμα εμένα. Δεν παρακολουθώ το C&F, εκτός αν με στείλει κάποιος επειδή παίζει γέλιο(:p). Δε με ενδιαφέρουν ούτε οι κόντρες ούτε οι απόψεις που έχουν οι περισσότεροι για τη ζωή.

Το θέμα είναι αλλού. Τι πρέπει να αξιολογήσουμε σε αυτό το forum;

Να αξιολογήσουμε μια καλή συμβουλή πως να πιάσεις γκόμενα; Ένα καλό ανέκδοτο;

Εγώ πιστεύω οτι το σωστό ειναι να αξιολογούνται τα posts που προσφέρουν στον τεχνολογικό τομέα. Ο bomber21 για παράδειγμα, όπως είπε και ο ίδιος, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο στο moto-forum, μεταξύ αυτών και εμένα:D, αλλά είναι χουντικός (λέμε τωρα). Γιατί να τον μαυρίσουμε αφού η προσφορά του στο forum είναι τόσο σημαντική;

Bγαλτε με και χουντικο τωρα.. :D

Αν είναι να επιστρεψει, να έχουμε δυνατότητα και αρνητικής αξιολόγησης.

Αλλιώς δεν έχει φάση. :p

Ή όλα ή τίποτα!

+2 σωστός ο bayern :p

τι ειναι το καρμα οεο?

μονο εγω ειμαι αυτος με την απορια??

Never Give Up:!:

Join friend!

τι ειναι το καρμα οεο?

μονο εγω ειμαι αυτος με την απορια??

ίσως και όχι, πλην όμως υπάρχει και η αναζήτηση... :)

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=26489&highlight=%EA%DC%F1%EC%E1